154
-
llax #34 Folyamatosan fejlesztenek a szolgáltatók, de a bevételeik 80-90%-át adó ÁTLAG userek igényeire. Az nem is csoda, hogy a bevételeik mindössze 10-20%-át adó, de az adatforgalom több mint 80% generáló ügyfelek igényeivel nem foglalkoznak, hanem korlátozni próbálják őket...
Ha a forgalommal arányosan kellene fizetni a szolgáltatásért, akkor fejlesztenének nagy letöltők / fájlcserélők igényeinek megfelelően, hiszen akkor megérné nekik... -
#33 utorrentbe viszont ha hozzá akarok adni egy torrentet, kilép egyből a program. Úgyhogy marad az előbbi megoldás :S -
#32 ha lekorlátozod a feltöltési sebességed akkor nincs gond -
#31 Nah újabb fejlemények. A cikkben lévő linkben van egy uncompressed (vagy vmi ilyesmi) 1.9 beta, ami nem fagy. Ami érdekes viszont, hogy elindítottam az Azureus mellett, Azureusban egyből felment 120-ra a letöltés (most nem olyat töltök, ami gyorsabban várható). Kilépek uTorrentből, lemegy 20KB/s -re egyből. Nah ezt magyarázza meg valaki aki ért hozzá! :|
Csak az a baj megint, hogy uTorrent mellett szörnyen lassan jönnek be a weboldalak :( -
Turdus #30 én megtettem, de egy fikarcnyit sem gyorsult :-( de legalább nincs hűségszerződés.
vajon kiki: sok hülyeséget összehordasz, de abban teljesen igazad van, hogy ez egy népbutító, parasztvakító cikk.
"Aki érdeklődik a hálózatok, az adattovábbítási és -fogadási megoldások iránt, az jól tudja, hogy az internetes kommunikáció esetében a tulajdonképpeni adat kétféleképpen"
legyünk pontosak, 140-féle képpen (ld itt), hogy csak egy példát említsek.
A lazy bits meg nem igazán jó semmire, mivel azok az eszközök, melyeket a szolgáltatók vesznek, lazán kiszűrik/eldobják az ilyen csomagokat, ha meg mégsem, akkor beleszámítanak a forgalomba. GyK: ha félrevezeted a routert, akkor meg se kapod a csomagot. Ha meg megkaptad, nyomon követhető. -
#29 meg amúgy is nem hiszem, hogy upc-nek 1 helyen kell lekorlátoznia a dolgokat, gondolom minden város-ban, vagy "csomópontnál", ennyire nem értek hozzá
gondolom innen jöt az eltérés, hogy van, akinél megy, van akinél nem(pl nálam megy minden titkosítás nélkül, 800-1000k-val) -
#28 Én Azureus-t használok (utorrent sajnos nálam nem akart rendesen működni, vagy a honlapok nem jöttek be mellette, vagy lelassult állandóan), és eddig tökéletesen működött, jöttek maxal a dolgok, viszont kb. 1 hete nem megy 30 KB/s felé a letöltésem, és egyszerűen semmit sem ér a titkosítás (be van állítva, titkosítás is, kb. fél éve használtam eddig).
Felraktam ezt a uTorrent 1.9 -est, egyből felment 80-ra is, de sajnos 30 mp után megfagy, feladatkezelőben kell bezárjam :(
Azureus is tud elméletileg UDP -t használni (legalábbis be lehet pipálni), nála mmár az sem segít sajnos :( Próbáltam mindent beállítani, semmi változás.
Remélem kitalálnak erre valamit.
Látom sok nagyon okos van itt, de hamarosan vszínűleg megtapasztalja mindenki hogy lószart sem ér az eddig jól működő titkosítás. :( -
#27 talán átkéne váltani az új csomagokra, 7500-ért most a 10mb-eset adják hűség nélkül:) -
atomkrumpli #26 egyszer talán te is megérted... -
#25 Ugyan.. -
#24 80, ha bekapcsolom jön vagy 20-al 300 seed esetén. Elmehet a francba a UPC, igaza van Plemiusnak, fejleszeni kéne a szolgáltatónak nem korlátozni. Főleg ennyi pénzért. Hűséggel 5/majdnem 1mb 7500. Bocs... -
rumkola #23 Nem hazudott, nálam is UPC van, és így használom kb. másfél éve...
Ha kikapcsolom, akkor belő a korlátozás. -
Polemius #22 Ezzel a húzással gyakorlatilag ott lesznek a szolgáltatók, ahol amúgy is lenniük kellene. Mert miért is korlátozgatnak? Azért, mert ahelyett, hogy fejlesztenének, erőszakkal próbálják korlátozni a forgalmat. Így viszont kiderül, hogy az elmaradt fejlesztések nélkül bedugul az egész szépen. Talán ez végre fejlesztésekre kényszeríti őket.
vajon kiki: kicsit utánaolvashatnál a hálózatoknak, mielőtt butaságot beszélsz, mert egyértelmű, hogy lövésed nincs a cikk lényegéről. -
#21 ha nem kapcsolod be a titkosítást, akkor 80kb/sec-el töltenél kb, ami bőven benne van a upc ászf-ben lévő minimum értékben
szóval nem perelhetnél senkit sehova;) -
#20 sajnos ez nem működik
hazudtál :( -
HuMarci #19 Linux alatt jobban mennek a dolgok -
ManoNegra #18 Te csak nem Tompka vagy akinek minden esetben mindig minden fullon megy? -
Drawain #17 Hát nem tudom, engem sem korlátoz az upc 1.8-as utorrenttel :) Lazán jön minden maxon upc golddal. -
#16 végre -
#15 minket viszont az nem érdekel amit itt pampox hanem helyette inkább letöltünk 10megabit/sec-ekkel .. próbálkozzál máshol , mert ezt bebuktad.. máshol még talán el tudod butítani a hiszékeny embereket ! ők viszont egyszerűen bekapcsolják az általam leírt két opciót és kész, rád se hederítenek többet. -
shabba #14 Ezzen hozzászólásoddal végképp bizonyítottad hogy lövésed sincs arról miről is beszélsz. Arról pedig végkép lövésed sincs hogyan is működik a sávszélesség menedzsment. Abszolút nem érdeki a szolgáltatót az hogy titkosított az adatforgalom és hogy csak header szinten vagy teljes mértékben. A sávszél menedzselő eszköz sosem próbálja feltörni a titkosítást, nem is célja, erre felesleges erőforrást nem pazarol. Az alkalmazás típus kategorizálás pedig sosem volt és sosem lesz 100%-os. Az eszközök soxor statisztikai jellemzőket figyelve kategorizálják az adatcsomagokat, ami persze sosem lesz 100%-os de igen nagy hatásfokot képes elérni 80-90% körüli aránnyal. Egy szolgáltatónak a saját hálózatán keresztülhaladó adatforgalmat van joga menedzseleni, az hogy ezt hogy teszi és milyen módon az csak rajta múlik. -
#13 jelenleg, alkalmazza minden második ember a titkosítást, de ha sok ilyen cikket közölnek akkor a számuk egyre nőni fog. -
#12 Ha az általam leírtakat követed, akkor nem Forced-re teszed, hanem Enabled-re a titkosítást, tehát nem ragaszkodsz hozzá, hanem lehetővé teszed, , ezt cirka minden második ember alkalmazza a gyakorlatban is, ezért azokat a node-okat akik nem alkalmazzák lekorlátozhatják azokat akik alkalmazzák azokat nem. Ez ilyen egyszerű. Ezt is mondtam: nekem a gyakorlatban!!! 10-20x-oros sebességnövekedés volt e két opció beállítása után, tehát nekem ne jöjjön senki visszatartó süket dumákkal. Ez van , akármennyire is fáj a szolgáltatóknak, a faj... jogvédőknek, ha összesz*rják magukat az örömtől akkor is ez van.
és most ebben a pillanatban is 980kilobájt/seccel töltök le az uTorrenttel egy DVD-t a két opció nélkül kb. 80kb/sec lenne.. -
#11 kimenő titkosítást nem csak neked, hanem a feltöltőnek és be kell kapcsolnia! Sokan nem teszik meg. Persze hogy megy a korlátozás!! -
#10 semmit nem hatástalanítottak , nálam 10 esetből 10szer működött a legkülönbözőbb helyeken, gépeken, valamit nagyon bénán állítasz be... szimplán a két általam leírt opciót végrehajtod és kész. a témát lezártam. a titkosítást feltörni nem tudják erről nem is nyitok vitát, a lazy bitfields pedig véletleszerű idöközönként és véletlenszerű időközökre (néhány miliszekundumra) pedig megszakítja a folyamatos le és feltöltést amivel semmilyen robotprogram nem tud rájönni hogy mi történik. De még komoly programozó brigád valós időben sem. Olyan adatforgalmat pedig amiről nem bizonyítható hogy P2P adatforgalom a szolgáltatónak NINCS JOGA korlátozni, lassítani, ellenkező esetben én hívom ki a szakértőt és az orra alá dörgölöm, hogy a szolgáltatóm MINDEN adatforgalmat válogatás nélkül korlátoz, uszkve a szerződésben foglalt sávszélességet nem tartja, és fizehet annyit mint fagyott varjú a dróton.. 100% bukás. 100% bizonyíték, nekik viszont semmi bizonyítékuk hogy én a titkosított csatornában mit töltök le , mivel töltök le vagy hogy egyáltalán letöltök-e vagy hogy -e vagy -a. -
#9 Már megint okoskodsz és hülyeségeket beszélsz... A titkosítás opció csak az 1.8 beta verziója óta működik, de már a szolgáltatók ezt is hatástalanították, pontosan ezért van szükség az UDP-s okosságra!
A cikk amúgy teljesen tényszerű és pontos, ellentétben a te sületlenségeiddel! -
#8 leszámítva azt a részt, amikor mégsem kerüli meg. -
Callisto #7 Próbáld ezt nálam eljátszani, nem fog menni és nem véletlenül kísérleteznek UDP alapú P2P-rel. Köztudott hogy elterjedőben van olyan algoritmus, mely sikeresen eliminálja a P2P forgalmat a jelenleg elterjedt uTorrent RC4 és lazy bitfield beállítások bekapcsolása után is. Pl. UPC, ami nagy vihart kavar. -
FoodLFG #6 Börtönbe az összes utorrent programozóval!
Bár nálunk -digikábel- egyébként sem korlátozzák. Múltkor pl 900kB/s-al töltöttem fel egy német peernek -mondjuk az is igaz, hogy elég speciális eset volt..- -
#5 kinek az érdeke lenne az, hogy szándékosan félrevezessenek azzal, hogy belinkelte a legfrissebb beta verziót?:/ -
#4 A pontos teendő az uTorrenttel tehát a következő :
az optionsben a betesszük a pipát a Randomize Port Each Start rubrikába, ezután pedig
az Outgoing Protocol Encryption-t Enabled-re állítjuk és kész voálá ! Máris pörögnek a megabitek a szolgáltató gusztustalan korlátozása helyett ! ENNYI ! KÉSZ ! VÉGE ! TÉMA LEZÁRVA. PONT. -
#3 A cikk nem pontos. Sőt , talán szándékosan (?) félrevezető, népbutító és parasztvakító !
Az uTorrent már az 1.8.0 béta verziótól kezdve fel van szerelve az alapértelmezetten bekapcsolt állapotban lévő lazy bitfields funkcióval, amely minden titkosított adatátvitel esetén -amely viszont már az 1.7.6 verziótól kezdve a komplett fájlt fejlécestül titkosítja- "úgy tesz" mintha mondjuk titkosított webet böngésznénk, és ilyenformán átveri a folyamatos adatforgalmat kereső robotokat, amelyek egyébként a szolgáltató részéről gusztustalan és szerződés-szegő módon alkalmaznak, persze hiába. Ez magyarul annyit jelent, hogy ha valakinek lassú volt az uTorrenttel a letöltés a titkosítás bekapcsolása előtt (mondjuk úgy 80-100 kiloBÁJT/sec) akkor utána már
majdnem olyan gyors lesz, mint amire valójában elő is fizet az illető (azért csak majdnem , mert egyrészt a titkosítás ab ovo lassít egy kicsit az adatátvitelen, másrészt pedig nem minden FELtöltőnek van akkora sávszélje mint amekkorát egyébként tudnánk fogani az adott LEtöltő slotban.
Tehát röviden fogalmazva az uTorrent már most is megkerüli a szolgáltatók korlátozásait !
-
BenceYCE #2 Ha áthelyezik UDP-re, akkor azt fogják a szolgáltatók korlátozni. Ami gyakorlatilag öngyilkosság, hiszen jóval többen beszélgetnek Skype-on vagy Messenger Live-on, mint ahányan fájlt csereberélnek(gondolom). Ha ez használhatatlanná válik, akkor jó pár ember fogja lemondani a netet. -
Zotya84 #1 torrent:szolgáltatók 1:1, ha ez bejön és müxeni fog...