334
Földünk, és az emberiség sorsa
-
#174 Bocs, h beleugatok a nagy diskurálásban, de ha már arról vitatkoztok, h mért jobb civilizációban élni, akkor határozzuk már meg azt is, h melyik nézőpontból jobb! Mert sztem attól, h megnézünk a tv-ben egy dokumentumfilmet a törzsekről, akik "nem civilizáltan" élnek, még nem hiszem, h teljes képet kapunk erről a dologról. Azoknak az embereknek viszont fogalmuk sincs a másik fajta életről és amit nem tudnak, az valószínüleg nem is hiányzik nekik. Hogy melyik élet a jobb, azt talán a saját értékrendünk szerint határozhatnánk meg, de ez is ugye egyénenként eltérő... kinek mi a fontos? Viszont ez sokkal összetettebb téma és az alapokból kéne kiindulni, nem ilyen fa...ságokra kitérni, mint a "mágneses pólusvonzás", persze ez is biztos érdekes téma, de erre megint lehetne egy külön topikot szánni. -
#173 "De mi az az érték, vagy előny amiért jobb civilizációban élni, és természetben élő népeknek nincsen lehetőségük?"
Na ez az a kérdés, amit már NEM HISZEK EL.
Az ÉLETED, bazmeg... Az EGÉSZ.
Tegyem hozzá, hogy: "valóban, igazad van, ez nem sok..."? -
#172 Miben fejlődtünk, mint emberek? Egészségesebbek vagyunk, boldogabbak, amit értékeknek tekintük jobbak mint az ilyen törzsekben élőknek, nagyobb tisztelettel vagyunk egymáshoz és jobban szeretjük egymást, életünket, természetünket? -
Fbn Lx #171 hát nem esett le :(
akkor még nem láttad -
#170 "Gondolom nagyon jól ismered megintcsak, és nem csak mások véleményét mondod..."
Nem, például olvastam a kis füzetkét, ami a betiltott termékeivel kapcsolatban adott ki. Csak csúsztat és hazudik, hogy nincs is olyan terméke, amit állítólag betiltottak (persze, mert addigra már átnevezte), meg hogy nem is úgy, meg akkor. Persze, ezt az még talán meg is eszi, aki agymosott és máshonnan nem tájékozódik.
"Ha annyira nincs igaza és alapja azoknak amit mond, akkor miért kap még támogatásokat is...?"
Mert rajtad kívül másokat is képes átverni. Emellett szci-k támogatják, ők meg azért, mert kötelező.
Hagyjuk a szcientológiát, mocskos egy bagázs.
"Nah hát ez aztán jó érv..."
Csak igyekszem követni a színvonalad. Pont annyira jó érv, mint hogy Lenkei elvégezte az egyetemet, _ezért_ biztosan nem beszél hülyeséget.
Én meg azt mutattam meg, hogy attól, hogy valaki orvosit végez, lehet még egy utolsó geci.
"Ilyen hozzáállással nyilván sokat kutattál ezek után és mindenről tudsz."
Egyetlen hiteles példával meg lehet győzni. Valamit már az is jelent, hogy meg sem próbálod. Szerintem azért, mert te is képtelen vagy ilyet mutatni. Mindig csak szóbeszéd, anekdota, meg "szavahihető ismerős" beszámolója. Soha, SOHA konkrétum.
Emellett egyetlen személyes tapasztalatom sincs semmi ilyesmiről, sőt, egyetlen ismerősöm sem igazolja, ellenben csalókkal és kényszeres hazudozókkal gyakran találkozom.
"Még mindig nem érted a lényeget"
TE nem érted a lényeget. A fejfájás NEM betegség! Ha fejfájással mész orvoshoz, meg is érdemled, ha hülyének néz, és ad egy aszpirint.
Az a te bajod, hogy készpénznek veszed Lenkeit, pedig az kőkemény propaganda. Lehet, hogy tények, de totálisan elferdítve és félremagyarázva. Szerinted miért csak Lenkeiről beszélünk, miért nem a Vitamingyógyászok Egyesületéről, vagy az Orvosok a Gyógyszeripar Ellen szervezetről? Hm?
Azért, mert ilyenek nem léteznek. Nem véletlenül.
Viszont: Azért, mert vannak _MÉG_ megoldatlan problémák, dobjuk ki az eddigi orvostudományt? Ezért kellene sóval beszántani a gyógyszergyárakat? Van igazság abban, amit írsz, csak hogy a picsába jutsz el belőle oda, hogy akkor majd a csodadoktorok lesznek a megoldás?
"És ez nagy valószínűséggel így volt a civilizáció kialakulása előtt is. Nem haltak azok meg 20 évesen,"
Nem is, az átlagéletkor nem egyenlő a várható maximális élettartammal. A 20 év úgy jön ki, hogy 4 emberből egy elél 80 éves koráig, 3 meg születéskor meghal. Nem várható élettartam, hanem átlagéletkor, amiről beszélünk.
" és egyáltalán nem gyűjtögetésből meg vadászatból állt az életük, ez a teljes tévhit ami kialakult, és aki ezt kutatja teljesen tisztában is vele."
Forrás? Na meg mikor? Mert ugye vannak akik még ma is gyűjtögetésből élnek... (Lásd a példáidat)
Mert, szerinted, mégis miből gondoljuk, hogy gyűjtögettek az ősemberek? Pontosan a _ma_élő_ ősközösségi társadalmakból.
Ezért eléggé érdekesnek tartom, hogy "aki ezt kutatja teljesen tisztában is vele"...
"Nekünk szükségünk is van rá, érdekes a természetben élő népeket akik többezer éve élnek azokon a helyeken, nem vitték el őket ilyen betegségek, pedig nem használnak antibiotikumokat meg modern gyógyszereket..."
Nem, őket a rég megszokott betegségeik vitték el. Emellett a mi "új" betegségeinkbe is belehalnának, ugyanúgy, mint mi. Csak épp az elszigeteltségükből adódóan nem jut el hozzájuk a kórokozó.
Arról hallottál-e már, hogy a közép-amerikai indiánok kiirtásában nagy szerepet játszott az Európából átcipelt influenzavírus? Nem volt ellene felkészülve a szervezetük, és bele is haltak sokan.
"Másik topikban írta valaki, hogy folyamatosan alakulnak új baktérjumok, amik ellenállóbbak, folyamatosan kutatják ezekre is a gyógyszereket, antibiotikumokat."
Hjah, az evolúció már csak ilyen. Ha nincs szelekciós nyomás, akkor változás sem. Ha meg nagy, akkor a változás is gyors. Az antibiotikumok kórokozók szempontjából igen erős szelekciós hatásnak számítanak.
"Milyen régen? Középkorban és utána biztos."
Hjah, a civilizációnak ez (is) az ára. Ha sok és sokféle ember van egy helyen, ráadásul össze-vissza utazgatnak is, akkor bizony a betegségek is jobban terjednek. Ez van.
És pontosan ez az, amivel csak és kizárólag a modern orvostudomány tud bármit is segíteni.
"Sok fertőző vírus van, ami miatt nyugodtan kihalhattak volna az ilyen őslakos törzsek. De nem ők, mi halunk meg mindenféle betegségtől. Hányan halnak nálunk természetes halált civilizációkon belül?"
Megint ez a szelektív látás...
1. Ki is haltak. Csak nem tudsz róla. Pont azért, mert kihaltak.
2. Mi nem halunk ki.
3. Megint a minta pontossága. Megkérdezed a törzset: -Ki halt meg utoljára? - Józsi. -Természetes halállal? -Hát persze. Öreg volt már. Legyengült, két hetet kínlódott, aztán meghalt.
Nincs olyan, hogy "természetes halál". Olyan van, hogy "halál oka ismeretlen". Egyébként innentől kár is folytatni, de tényleg.
"Az állatoknál mennyi a gyerekhalandóság? Nagy vszínűséggel az embereknél is annyi volt."
Melyiknél? Az újszülött ló tud járni, 1 évesen ivarérett, az újszülött patkány csupasz és vak, teljesen tehetetlen, de 6 hetesen ivarérett. Az ember meg...
Emellett vannak ragadozók és zsákmányállatok... Mit is akarsz összehasonlítani mivel?
"Veled ellentétben én nem hiszek abban, hogy olyan szinten van a tudomány, hogy elvethetünk mindent amit jelenleg a tudomány nem tud vizsgálni, modellezni."
Már megint összemosod. Van olyan, amit a tudomány nem tud modellezni. Ezzel érdemes foglalkozni.
Viszont van olyan is, hogy a tudomány nem tudja vizsgálni. Na, ezzel nem érdemes foglalkozni. Olyan műszereink vannak, amik az ember érzékelésénél több milliószor pontosabbak. Gondolod, hogy létezhet olyan _érzel_* valamit, ami létezik, de kimutathatatlan?
*(emlékeztetlek, van öt érzékszervünk, abból kapjuk az információt, a többi az agy dolga)
Elég pontosan behatárolható, hogy mi az, amit az érzékszerveink felfogni képesek. Minden másnak a magyarázatát érdemesebb az agy(idegrendszer) működésében keresni. Van néhány kacifántos dolog, szerintem pl sokkal érdekesebb a testen kívüli élmény tudományos hipotézise, mint az ezós.
"Az a különbség, hogy te teljesen elveted ezeket, én meg azt mondom, hogy lehet hogy van valami ilyesmi,"
Igen, ezt már mondtam, hogy az nekem valami rettentően taszító, hogy
1. többezer éves
2. lehet benne valami
Ha már ilyen kurva régóta csinálják, legalább _valami_ eredmény legyen már! Vagy felejtsük el örökre, ne hülyítsük egymást. Mert ennek így baromira semmi értelme, azon kívül, hogy segítségével csalók húznak le kiszolgáltatottakat. És ez aljas, gusztustalan, gerinctelen.
"Ezzel szemben amit te tévhitnek nevezel, teljesen eltérő helyeken kultúrák épültek rá"
Aztán ez számít valamit? Itt is kultúra épült a tévhitekre, mit kell ezen csodálkozni?
(Abban ugye azért megegyezhetünk, hogy az Odin melléből kinőtt Életfa, a lélekvándorlás, meg Isten harmadnapra feltámadt Fia kölcsönösen kizárják egymást, tehát akkor a háromból kettő biztosan tévhit?)
""Az új felfedezéseket először kigúnyolják, majd hevesen ellenzik, végül
természetesnek tekintik."
Ez mire nem igaz?"
Arra, amiről aztán kiderül, hogy hülyeség. Az csónyán elbukik a második lépés végén. Feltéve, hogy közben nem épül köré kultusz hülyékből... -
#169 Amit írsz igaz lehetne viszont akkor a társadalom stagnálna! Az emberek pedig kihalnának. A szenvedés és harc teszi az embert uralkodó fajává bolygónknak. Illetve hogy alkalmazkodik szinte mindnehez. Ha minden tökéletes akkor nem fejlődünk. -
#168 Nah egyre jobban össze-vissza írok. Fogalmazni meg hosszabb össze függő szövegeket írni meg érvelni még meg kell tanulnom.
*-bennem -
#167 De mi az az érték, vagy előny amiért jobb civilizációban élni, és természetben élő népeknek nincsen lehetőségük?
Bennem - amíg nem foglalkoztam egyáltalán ezzel - végig az volt bennem, hogy voltak régen a primitív emberek, akik mindentől féltek, egész életükben gyűjtögettek meg vadásztak aztán 20 éves korukban meghaltak, nem tudtak semmit.
De ez egyáltalán nem igaz. Semmi nem bizonyítja, hogy nem tudtak írni, rajzolt jelekkel kommunikálni sem, másrészt egyáltalán nem gyűjtögetésből és vadászatból állt az életük (könyvben ha jól tudom ez is bennevan, nekünk a tanárunk beszélt róla), hanem az idősebbek mindig történeteket meséltek, tanították a fiatalabbakat mindenre (már akkor sikeres koponyaműtétet hajtottak végre, gyógynövényeket használtak, és nagyon jó eszközöket ismertek).
Emellett féltek a természettől, féltek az őseik és természet szellemeinek bűntetéseitől, ez miatt tisztelték (vadászat előtt "elpróbálták" majd miután megették, kiengesztelő szertartást végeztek, ezt bizonyítja teljesen 2 különböző helyen fenntmaradt barlang -> Lascaux és Altamira ha jól emlékszem művészettörténeből), meg egyéb fenntmaradt rajzok.
És igen, társadalomban sokkal jobban terjednek a betegségek, emellett a városi emberek legyengült szervezete (nem megfelelő mennyiségü és minőségü táplálékok, sok sztressz és negatív érzelmek hatásai, lustaság és sok minden, namegy hogy aki egyébként életképtelen lenne azt is megmentik, pedig nem is tud élni rendesen) még ideálisabb a vírusok terjedésére, ellenállóbbá válásukra.
És fene tudja, hogy nincsenek-e szándékosan tenyésztett vírusok, betegségek.
Nah sry az offért.
Egyébként még 1 dolgot kihagytunk ami talán még közelebb van mint bármelyik másik katasztrófa, mégpedig a mágneses pólusváltozás, ezt senki sem említette még ebben a topikban :D -
#166 Nem biztos hogy szeretnék úgy élni ahogy egyes eldugott néptörzsek teszik.Minden más embertől elzártan szűk kis csoportokban. Igaz úgy legalább nem terjednek a betegségek.Max kihal egy kis csoport. És éppen ezért kerülik a többi kapcsolatot potenciális fenyegetésnek kezelik a többi népet. Ez azért nem hiszem hogy példamutató cél lenne.
Véleményem szerint az emberiség hosszú távú túlélésének záloga az űr. Minnél rövidebb idő alatt minnél több bolygót benépesíteni.Ez garantálhatná hogy egyetlen nagy természeti katasztrófában ne haljanak ki az emberek.
Egyébként meg ha valásos megközelítésben vesszük minek adott isten agyat ha nem használhatjuk.
Lehet hogy van természetgyógyászat és el is ismerem a hasznát. Viszont a mai orvostudománynak is lényeges az előnye.Igazából a kettőt ötvözni kéne. De ez is más téma.
-
#165 Nah ez a tipikus tévhit, 20 évesen meghalnánk meg bogyókat gyűjtenénk... Javaslom te is olvasgass utána, hogy hogyan élnek a ma is élő természetben élő, civilizációtól elzártan élő népek.
Az egyik tanárunk ajánlott egy könyvet; A kőkor elveszett civilizációi. Még én sem tudtam megszerezni, de állítólag nagyon jó, és eloszlatja az ilyen téves gondolatokat... -
#164 És ismét mondom. Nekem teljesen mind1 hogy mi az igazság (valóság), nem változtat semmin. Ugyan úgy fogok élni akkor is, ha sikerül életet létrehozni, és biztosan fogják a tudósok is mondani hogy nincs semmi életenergia vagy akármi amiket eddig felsoroltam. -
#163 "Amit mond, köszönőviszonyban sincs azzal, amit el akar érni." Gondolom nagyon jól ismered megintcsak, és nem csak mások véleményét mondod... Ha annyira nincs igaza és alapja azoknak amit mond, akkor miért kap még támogatásokat is...?
"Mengele is..."
Nah hát ez aztán jó érv...
"Nyilván azért mondom, amit mondok, mert egyetlen sikeres kísérletről, amit a témában végeztek, nincs tudomásom."
Ilyen hozzáállással nyilván sokat kutattál ezek után és mindenről tudsz.
"Lenkei meg aztán végképp semmivel sem foglalkozik, csak egészségmegőriz. Akkor?"
Egészség megőrzésével, vitaminhiányokon alapuló betegségek megelőzésével (amivel az orvostudomány nem...), és a jelenlegi gyógyszeripar befolyásával, történetével foglalkozik.
"A valóság meg az, hogy aminek tudjuk az okát, és a gyógyítás módját, ott azt alkalmazzák, ahol meg nem tudják, ott meg tüneti kezelnek. Szólj, ha ennél van jobb ötleted!"
Még mindig nem érted a lényeget. A legtöbb csak tünetkezelhető betegségekre van megoldás, és az orvosok ezekre nagyon ritkán tudnak megoldást adni. Ha fejfájással elmész az orvoshoz adnak fejfájás csillapítót és kész.
Ne gyere ilyen afrikai népekkel példának, természetben élő törzsekre, emberekre gondoltam (pl Szibériában, Ausztráliában, de Afrikában is van (busmanok, nem tom hogy kell írni). Nézd meg pl a Baraka - Világok arca dokumentumfilmet, abban több természeti népek életéből mutat felvételeket. Vagy a Man Vs Wild-ban is találkozik szibériaiakkal, másik részben Namíbiai bennszülöttekkel). 80-90 évesen is vadásznak, nem betegeskednek.
És ez nagy valószínűséggel így volt a civilizáció kialakulása előtt is. Nem haltak azok meg 20 évesen, és egyáltalán nem gyűjtögetésből meg vadászatból állt az életük, ez a teljes tévhit ami kialakult, és aki ezt kutatja teljesen tisztában is vele.
"Mi? Mi az a "fejlődő vírusok" ott a mondat közepén?"
Másik topikban írta valaki, hogy folyamatosan alakulnak új baktérjumok, amik ellenállóbbak, folyamatosan kutatják ezekre is a gyógyszereket, antibiotikumokat. Nekünk szükségünk is van rá, érdekes a természetben élő népeket akik többezer éve élnek azokon a helyeken, nem vitték el őket ilyen betegségek, pedig nem használnak antibiotikumokat meg modern gyógyszereket...
"Régen nem volt rá szükség, 80% volt a gyerekhalandóság 10 éves kor alatt. Semmi gond, lehet szülni másikat..."
Milyen régen? Középkorban és utána biztos. Előtte egyáltalán nem biztos. Az állatoknál mennyi a gyerekhalandóság? Nagy vszínűséggel az embereknél is annyi volt.
"Ja, mert a civilizációban _tudod_ diagnosztizálni, vadon meg annyit tudsz mondani, hogy elvitte valami nyavaja. Ez nem jelenti azt, hogy ott nem fordul elő(lehet persze ez is ok), hanem hogy nem kerül statisztikába."
Ez igaz. De nagy valószínűséggel nem fordul elő. Sok fertőző vírus van, ami miatt nyugodtan kihalhattak volna az ilyen őslakos törzsek. De nem ők, mi halunk meg mindenféle betegségtől. Hányan halnak nálunk természetes halált civilizációkon belül?
"Számomra teljességel hihetetlen, hogy milyen tévképzeteid vannak. Tényleg, mintha nem ebben a világban, nem ezen a bolygón élnél, olyan szintű tévedéseid, pontatlanságaid vannak."
Veled ellentétben én nem hiszek abban, hogy olyan szinten van a tudomány, hogy elvethetünk mindent amit jelenleg a tudomány nem tud vizsgálni, modellezni. A technika is folyamatosan fejlődik, életet meg még mindig nem tudtunk létrehozni, és sok betegséget nem tudunk gyógyítani. Ezzel szemben amit te tévhitnek nevezel, teljesen eltérő helyeken kultúrák épültek rá, emberek milliói hisznek benne akik "tapasztalták". Csak a tudomány tudja megmagyarázni, addig mindenki felépíti rá a saját filozófiáját, vallását erre.
Az a különbség, hogy te teljesen elveted ezeket, én meg azt mondom, hogy lehet hogy van valami ilyesmi, a különböző tudomány által elvetett dolgok mégsem biztos hogy alaptalanok, gyógyításkor hatástalanok. Nem kezelek tényként semmit.
Dr. Lenkeivel kapcsolatban te dolgod mit gondolsz róla, mit hiszel el neki, a könyvét akkor is olvasd el mert így semmi értelme, olyanokat írtál róla amik nem fedik (legalábbis nem teljesen) az ő állításait. Mint írtam sok adatot (amik nem kitalált adatok), forrást, mások műveiből idézeteket tartalmaz, ő csak összeköti őket. Vitaminokat nem kell szedni és azzal kapcsolatban nem kell elhinni amit mond és kész, nem az a könyv lényege.
Egy idézet (szintén nem tőle, de a könyvéből):
"Az új felfedezéseket először kigúnyolják, majd hevesen ellenzik, végül
természetesnek tekintik."
Ez mire nem igaz? -
#162 Jaj, vigyázz, kezd elmúlni a gyógyszered hatása, vedd be a következőt! -
#161 Igen, ERRŐL beszéltem, hogy hipotézis van rá. Akkor is ezt a szót használtam... Csak MÉG nincs kísérleti igazolása, lehet, hogy soha nem lesz. (akkor válik tudományos elméletté, ha a hipotézist kísérletekkel is igazolják, többen, függetlenül)
Nekünk van rá pár kémcsövünk meg vegyészünk akik már majdnem 50 éve is foglalkoznak vele, a természetnek meg volt rá 1,260,000,000,000,000,000,000 liter őslevese, meg pármillió éve.
Ugye kezded érezni, hogy mennyire idiotizmus komplett kísérleti eredményt elvárni? -
#160 "Ez nem igaz. De amíg csak azokból alkotsz véleméynt amiket hallottál róla és csak a rosszakat hallgatod meg addig nincs értelme vitázni."
A szcientológia céljairól tényleg nincs értelme vitázni. Lenkei boltja egy beszervező fedőszerv, mint a LITE nyelviskola, a CCRH, vagy a Drogmentes Maraton. Amit mond, köszönőviszonyban sincs azzal, amit el akar érni.
Ha nem hiszed, járj utána. Én inkább távol tartom magam tőlük.
"Ilyenkor már nem kell figyelni, hogy végülis kitűnő eredménnyel orvosit végezett"
Mengele is...
"Nyilván azok a kísérletek amiket ezzel végeznek sikeresen csak csalások, mert szerinted meg a tudomány szerint lehetetlen."
Nyilván azért mondom, amit mondok, mert egyetlen sikeres kísérletről, amit a témában végeztek, nincs tudomásom.
"Gonosz és jó dokik nincsenek, az orvosok többnyire jó szándékúak."
Mégis Lenkei a jódoktor, a lázadó, a leleplező, neki hiszel feltétel nélkül; a gyógyszerészek, meg a háziorvosod a rosszdoktor, akik akaratod ellenére teletömnek vegyi anyagokkal.
Nem én találtam ki, te mondod ezt, illetve Lenkei, te meg támogatod.
"Sajnos többnyire nem az OK megszüntetésével gyógyítanak."
Lenkei meg aztán végképp semmivel sem foglalkozik, csak egészségmegőriz. Akkor? A semminél azért csak jobb a tüneti kezelés, nem?
És még te is odatetted a "többnyire" szót. Tehát szerinted is van olyan, hogy az okok megszűntetésével foglalkoznak. A valóság meg az, hogy aminek tudjuk az okát, és a gyógyítás módját, ott azt alkalmazzák, ahol meg nem tudják, ott meg tüneti kezelnek. Szólj, ha ennél van jobb ötleted!
Ja, a tónusskálán elfoglalt hely, meg a múltbéli engramok nem okok, hanem áltudományos, droidhülyítő maszlagok.
"Eleve észre sem veszed(vennéd) ha (van)lenne. Sokan érzékelnek valamit (egyesek szerint az ember látni is képes volt, és még most is meg lehet tanulni), de nem tudják hogy mit."
Pontosan erről beszélek, hogy igaz, hogy több ezer éve "tudunk" róla, mégis, még ma, 2008ban is arról beszélsz, hogy "érzékelnek valamit de nem tudják hogy mit", meg hogy "egyesek szerint", meg hogy észre sem venném.
Te most komolyan, kit győzködsz ilyen nulla érvrendszerrel? Engem, vagy magadat?
"Nincs szükségünk rá"
Hehe, NEKEM nincs rá szükségem. És rajtam látszik is.
Rajtad meg épp az ellenkezője.
"Nézd már meg egyes természetben élő népeket, hogy 70-80 évesen vadásznak"
Itt van pl egy dél-afrikai ország:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lesotho
"A népesség növekedése abbamaradt, az átlagéletkor 33 év."
Esetleg egy összefoglaló:
http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/198.htm
Te úgy mégis, mi a tökömről beszélsz?!
"(persze aki eleve egészségtelen az még kicsi korában meghal, de talán jobb is úgy?)"
Ja, SouthPark óta viszont tudjuk, hogy 8 éves korban már nehéz elvégezni az abortuszt. Régen nem volt rá szükség, 80% volt a gyerekhalandóság 10 éves kor alatt. Semmi gond, lehet szülni másikat...
"Alapnak kellene lennie hogy 120 évig élünk egészségesen"
Persze. Sőt, 240ig, vagy 1000ig.
"Nézz már körül basszus."
Én a te álomvilágodban nem tudok körülnézni, sajnos. Csak a valóságot tudjuk közösen szemlélni, te meg nem arról beszélsz.
"Érdekes, nem pusztult ki az emberiség "fejlődő" vírusok, több 10ezer (vagy 100ezer?) év alatt."
Mi? Mi az a "fejlődő vírusok" ott a mondat közepén?
Az emberiség meg azért nem pusztult ki, mert szapora. A patkányok sem pusztultak ki, pedig őket is pusztítják betegségek, pluszban még ragadozók és az ember is.
Régen nem volt ritka a 8-10 testvér egy családban - amiből aztán ketten megérték a felnőttkort.
"Még most is vannak betegségek amikre nem tudnak gyógyszert adni, amik érdekes módon megint csak a civilizációban fordulnak elő..."
Ja, mert a civilizációban _tudod_ diagnosztizálni, vadon meg annyit tudsz mondani, hogy elvitte valami nyavaja. Ez nem jelenti azt, hogy ott nem fordul elő(lehet persze ez is ok), hanem hogy nem kerül statisztikába.
Számomra teljességel hihetetlen, hogy milyen tévképzeteid vannak. Tényleg, mintha nem ebben a világban, nem ezen a bolygón élnél, olyan szintű tévedéseid, pontatlanságaid vannak. -
#159 "Első észrevételként megjegyezhetjük, hogy az ősnemzés, hipotézis.
Mint ilyen, tudományosan nem bizonyított, feltevés, amihez éppen úgy hit kell, mint a teremtés elfogadásához.
Ez, mégsem baj! Ettől, még lehet igaz, a hipotézis!
Most ismerjük meg az ősnemzés hipotézis (abiogenezis) kísérleti eredményeit.
[...]"
Abiogenezisre rákeresve. -
#158 Bakker te nem vagy normális. Komolyan. A tudomány visszi előre az emberiséget. Máskülönben még mindig bogyókat gyüjtenénk és 20-évesen meghalnánk. -
másikisvan #157 Naaa... add ki magadból... jó kutya... morogjál csak az a dolgod.
Majd aztán ne csodálkozz ha egy rohadt nagy sintér lesz a föld ahol az ilyen kóborgó állatokat ketrecbe zárják... persze... kapni fogtok kaját napjába háromszor, meg azért a kerítéshálón át lehet látni... meg amúgy is ott lesztek sokan akkor nem mindegy ha be vagytok zárva... van kaja... nyáron meleg van, télen meg... majd lesz valahogy.
Nekem ne emberkedjél...
Hol az a nagy tudás ? A legfertelmesebb legprimitívebb korszakába jutott az emberiség hála a tudományotoknak.
Nem mondom hogy minden része hamis. Mitől félsz ?
Hogy ha kiderül elméleteitek hamissága, ott maradsz üresen ég és föld között ?
Félsz hogy elveszíted a talajt a lábad alól ? Benned kell legyen az a fix pont amiből kifordíthatod a sarkaiból a világot...
Nem írok többet ide... ilyen szerencsétlen ostoba hülyékkel nem érdemes foglalkozni mert engem is csak felidegesítetek.
Na csá. Minden jót. Azért próbáld meg kibogarászni a mondandómat. -
#156 Nem egészen így indult. Én azt említettem, hogy vannak olyan a tudomány számára ismeretlen és elvetett "erők" vagy "rezgések", ami miatt lehet hogy nem tudnánk más bolygón életben maradni, tehát a bolygónk rezgéskörnyezetéhez alakult ki a rendszerünk, és ez máshol felborulhatna.
Ezekre az erőkre építkeztek rá, alakítottak ki vallásokat, nevezték el belső energiának, léleknek (más szereppel), ebből az erőből hisznek hogy van lélekvándorlás, ez a reiki amivel energiát lehet átjuttatni másoknak hogy meg tudjanak gyógyulni olyanokból amikből önmaguk erejéből nem tudnának, a telekinézis és telepátia.
Ti dolgotok, hogy ezekre rávágjátok hogy nem léteznek az nélkül, hogy egyáltalán megpróbálnátok tapasztalatot szerezni ezekről.
"Amikor pedig kifejted hogy mi meg hogyan műödik, akkor azt írod hogy segít az egészség megőrzésben."
Dr. Lenkei vitaminjai foglalkoznak az egészség megőrzésével. A reiki, akupunktúra és a homeopátia már gyógyítással is, de más módszerekkel. Csak azt próbálom mondani, hogy összefüggésben állhatnak az előbb leírtakkal.
Vitaminokra, ásványi anyagokra szüksége van a szervezetnek, hogy egészséges tudjon maradni, emellett fontos a lelki egyensúly fenntartása, a sportolás. Ennyit állít Dr. Lenkei is a könyvében...
És mielőtt Lenkei "fan"nak ítélnétek, 2-3 havonta 1x ha veszek be ilyen vitaminokat, és inkább próbálok egészségesen táplálkozni, sokat biciklizek és jógázok is időnként (hiszen az átlagos civilizált ember lélegezni se tud rendesen de ebbe most ne mennyünk bele :D). (most is bicilizni voltam délelőtt, később meg suliba megyek, de oda is biciklivel :P). - nem is voltam beteg több mint 1 éve.
Még mielőtt azt mondanátok, hogy most cáfoltam meg az "erőket" amiket felvetettem, szerintem nem. -
#155 "Nem, és nem is fogom, mert egy szektás geci, akinek a butítás és az agymosás a célja."
Ez nem igaz. De amíg csak azokból alkotsz véleméynt amiket hallottál róla és csak a rosszakat hallgatod meg addig nincs értelme vitázni. A könyve amit említettem nagyrészt történelem, nagyrészt adatok és mások műveiből idézetek. Nem értem milyen szektáról beszélsz, bár gondolom szcientológia miatt. Ilyenkor már nem kell figyelni, hogy végülis kitűnő eredménnyel orvosit végezett, foglalkozott mindenféle alternatív gyógymódokkal, dolgozott is rákos betegekkel (erről is ír, és nem hazugságokat, de ha te felfedezel benne szívesen olvasnám).
"De az. Még _SOHA_SENKINEK_ sem sikerültek ezek a dolgok. Ez sajnos tény." Nyilván azok a kísérletek amiket ezzel végeznek sikeresen csak csalások, mert szerinted meg a tudomány szerint lehetetlen.
"De úgy látom, te már úgyis elkötelezted magad a "jódoktorok" mellett a gonosz gyógyszergyárak és gonoszdokik ellenében, megkaptad már az agymosásod, úgyhogy feleslegesen is beszélek."
Sajnos amit leírt a könyvébe nagyrészt fedi azt amit látok, időnként tapasztaltalok, mondhatni a könyv inkább csak megerősített. Gonosz és jó dokik nincsenek, az orvosok többnyire jó szándékúak. Ami rossz, hogy hogyan tudnak, hogyan tanulhatták az orvosin. Sajnos többnyire nem az OK megszüntetésével gyógyítanak.
"Nem, nem kell elfogadnia "a tudománynak" semmit, ahhoz, hogy meg tudja vizsgálni. Elég érzékelni a jelenséget. Csakhogy itt semmilyen jelenség nincs. A legapróbb észlelhető változás sem."
Eleve észre sem veszed(vennéd) ha (van)lenne. Sokan érzékelnek valamit (egyesek szerint az ember látni is képes volt, és még most is meg lehet tanulni), de nem tudják hogy mit.
"Én csak azt az egy dolgot nem fogom fel, hogy miért jó nektek ilyen mesevilágot építeni magatok köré. A valóság túl rideg, túl kegyetlen? Ez az egész menekülés a realitás elől, a mágia és a mese birodalmába.
Felnőtt emberként biztosan erre van szükségetek?"
Nincs szükségünk rá, nem változtat semmin. A valóság meg nem kegyetlen, csak mi tettük azzá egymásnak.
"Elég könnyen kidobtad a kukába a tudomány eredményeinek úgy jó egyharmadát. Ne zavarjon közben, hogy _kizárólag_ ezeknek a tudományágaknak köszönhető, hogy egyáltalán _ÉLETBEN_VAGY_ ilyen idős korodra."
Tényleg? Nézd már meg egyes természetben élő népeket, hogy 70-80 évesen vadásznak, egészségesek (persze aki eleve egészségtelen az még kicsi korában meghal, de talán jobb is úgy?). Alig van ember aki ne szedne gyógyszert, ne lenne vmilyen baja, betegsége. Alapnak kellene lennie hogy 120 évig élünk egészségesen, ezzel szemben mi van? Nézz már körül basszus. Eredmények, persze.
Mióta is élnek emberek a földön...? Érdekes, nem pusztult ki az emberiség "fejlődő" vírusok, több 10ezer (vagy 100ezer?) év alatt. Még most is vannak betegségek amikre nem tudnak gyógyszert adni, amik érdekes módon megint csak a civilizációban fordulnak elő... -
#154 Na igen a mozgás rengeteget számít. Az a baj egyébként a mai modern emberek töbségével, hogy minimális a mozgás igényük. Magyarországon ez meg hatványozottan igaz. -
#153 Vedd már észre, hogy te magad cáfolod meg a Dr lenkei hülyeségeit, ezekszerint akaratlanul:
A vitátok abból indult ki hogy ezek a voodoo baromságok gyógyítanak. Erre te leírtad a bolygórezgésektől kezdve az aurafotón át az összes elképesztő hülyeséget ami csak létezik, mondván ezzekkel évezredek óta gyógyítanak. (sry hogy nem használom a pontos kifejezéseket mint biorezonancia meg reikikuplungtúra meg ilyenek)
Amikor pedig kifejted hogy mi meg hogyan műödik, akkor azt írod hogy segít az egészség megőrzésben.
Na most gondolkodj el magadban mi a különbség gyógyítás és egészség megőrzés között.
A gyógyításhoz kell valami, amit meg kell gyógyítani. Az egészség megőrzéshez, meg... eleve egészségesnek kell lenni, és elhinni hogy a sok hülyeségtől amit megveszel, ez így is marad. Itt jön be részben a placebóhatás, részben pedig az hogy az ilyen voodoo könyvek tulajdonképpen egészséges életmódra nevelnek.
Amivel nincs is baj.
-Ha valakinek egy csodadoktor tanácsai kellenek hozzá, hogy rájöjjön hogy vitaminok meg mozgás nélkül nem lesz egészséges, akkor olvassa azt. Akinek pedig van annyi eszre hogy erre magától is rájöjjön, nincs szüksége ilyenekre.
-
#152 Ennyi "érdekes" dolgot olvasva már várom a kisbolygót a földnek.. :) -
#151 Ja, még ez:
"Az élő anyagokkal nem ez a helyzet, fogalmunk sincs hogyan jött létre és miért "működik"."
Azért arcod az van, hogy azonosítod magad az emberiséggel... NEKED fogalmad sincs hogyan jött létre és miért működik. Ennek ellenére az orvostudomány, a biológia, a genetika, az antropológia, a paleontológia, a biokémia, a biomechanika köszöni szépen, jól van, működik, és eredményes. És több ezer embernek ez a munkája a világon.
Elég könnyen kidobtad a kukába a tudomány eredményeinek úgy jó egyharmadát. Ne zavarjon közben, hogy _kizárólag_ ezeknek a tudományágaknak köszönhető, hogy egyáltalán _ÉLETBEN_VAGY_ ilyen idős korodra.
Ezen gondolkozz el kicsit.
És ha érdekel a tudományos hipotézis, abiogenezis néven találhatsz róla infót. -
#150 "Nah ebből látom, hogy egyáltalán nem is foglalkoztál részletesebben ezekkel, gondolom a könyvét sem olvastad el."
Nem, és nem is fogom, mert egy szektás geci, akinek a butítás és az agymosás a célja. Bár azt el kell ismerjem, jól csinálja. Részleteket olvastam már belőle, kösz, elég is volt a szektás faszságból.
A gyógyszeriparról meg annyit, hogy az teljesen egyértelmű, hogy egy gyógyszergyárnak bassza az agyát, hogy míg ő kötelezve van laborkísérletekre, állatkísérletekre, tesztekre és vizsgálatokra (ami egy gyógyszer előállításának költségeinek 90%-a), addig az ilyen noname csodadoktorok a szarjaikat nagyjából kipróbálás nélkül, táplálékkiegészítőként árulhatják. Itt van a bibi, nem a gyógyszergyárak "kapzsiságánál".
De úgy látom, te már úgyis elkötelezted magad a "jódoktorok" mellett a gonosz gyógyszergyárak és gonoszdokik ellenében, megkaptad már az agymosásod, úgyhogy feleslegesen is beszélek.
"Dr. Lenkei világosan leírja, hogy vannak gyógyszerek amik hatásosak, és az ő vitaminjai nem gyógyítanak betegségeket, csak a vitamin illetve egyéb hiányokon alapuló betegségek megelőzésében segítenek a vitaminjai (illetve immunrendszer erősítésében)."
Világos, csak nem teljesen igaz. Vitaminból nem kell _annyi_, és nem csak az ő készítménye a tuti. Vitaminterápiába nem akarok most belemenni, szerintem felesleges ekkora dózisban, akár még káros is lehet, de felőlem mindenki azzal károsítja magát, amivel akarja.
"A homeopátiával kapcsolatban annyit, hogy ha tényleg hülyeség lenne, akkor nem sokan maradnának életben aki azt a gyógymódot választja :D"
Nem figyelsz, homeopátiás készítményeket nem adnak _komoly_ bajra. Ez tény. Orvos írhat fel homeopátiás készítményt, de ő tudja, hogy mikor kell placebó helyett valódi orvosság, és akkor nem fogja felajánlani a homeopátiás szert.
Nem halál ellen kenegetik a körömvirág 10000000000szoros higítású oldatát, hanem ráncok eltűntetésére. Vagy allergiára. Vagy bőrirritációra. Csupa olyan dologra, ami magától is elmúlna.
Tekintve, hogy a szernek _nincs_ hatóanyaga, így hatása is csak placebóhatás lehet. Azzal meg nem gyógyítasz perforált vakbelet, vagy vírusos megbetegedést.
"A biorezonanciával kapcsolatban nem látom értelmét további vitának."
Én eddig sem láttam...
"Abban igazad van, hogy a lelki egyensúlyhoz és egészséges élethez nincs szükség rá."
Meg az elmúlt 10000 évben nem is volt soha. Sőt, ezutánsem lesz. Ennek ellenére néhány ember szépen meggazdagszik belőle.
"De abban nem lehetünk biztosak, hogy nem azért mert állandóan körülöttünk van az a rezgés."
Meg abban sem lehetünk biztosak, hogy nem három láthatatlan hatfejű kiscica okozza. Ha már elkezdünk vadul fantáziálni...
"A mechanikus rezgéseknek is vannak élettani hatásai, biorezgés meg nem tekinthető hülyeségnek, mert van amivel már tudjuk érzékelni."
Ja, aurát is tudunk fotózni. Aztán mégis átbaszás az egész.
"A reiki, biorezonancia, mechanikus rezgések, akupunktúra (homeopátia fogalmam sincs) nagy valószínűséggel összefügg"
Ja,van egy csomó közös tulajdonságuk. Kezdve azzal, hogy objektíve NEM MŰKÖDIK. Meg hogy nem tudja senki a hatásmechanizmusát (jah, mert nem működik). Még esetleg abban is nagy a hasonlóság, hogy "hívőik" ugyanúgy képesekbevenni az áltudományos maszlagot, tekintélytiszteletből, "mert olyan tudományosan hangzik", meg mert olyan szimpatikus ember adja elő. Ja, meg abban is hasonlítanak, hogy nem részei az orvostudománynak, kamulógia mind.
"Például eleve a lélek"
Aminek sehol semmi nyoma, egyedül a szubjektív érzetek miatt, meg a halálfélelem miatt van egyáltalán kitalálva. Kultúrális örökség.
Csak éppen semmi nyoma, sehol, sehogyan.
"csí (illetve harcművészetek által felismert belső energia)"
Aztán a harcművészek mégis valahogy az izmaik fizikai erejével basszák be az orrod, nem a lelkük áramlataival. Kell ennél jobb bizonyíték?
Láttam videót egy "érintés nélküli ütés" nagymestertől, akinek volt 5000 dollárja, hogy bármilyen fullkontakt harcművészt le tud győzni. Az első másodpercben még legyezgette a csókát, rögtön utána összetörték az orrát, meg kicsit megrugdosták, amíg össze nem esett. Szerencsétlen idióta, öregkorára elhitte a saját faszságát...
" a telepátia, telekinézis (szintén egy energia, ami egyáltalán nem teljesen más "hülyeség")"
De az. Még _SOHA_SENKINEK_ sem sikerültek ezek a dolgok. Ez sajnos tény.
"Persze amíg nem tudja elfogadni a tudomány "
Nem, nem kell elfogadnia "a tudománynak" semmit, ahhoz, hogy meg tudja vizsgálni. Elég érzékelni a jelenséget. Csakhogy itt semmilyen jelenség nincs. A legapróbb észlelhető változás sem. Azt elhiheted, hogy ha az utcán lebegve közlekednének az emberek, meg pszível dobálnák a vadmagyarok a kockakövet, akkor lenne rá tudományos elmélet. De a jelenség egyelőre nem létezik, csak nagyon szeretnétek, hogy legyen.
Én csak azt az egy dolgot nem fogom fel, hogy miért jó nektek ilyen mesevilágot építeni magatok köré. A valóság túl rideg, túl kegyetlen? Ez az egész menekülés a realitás elől, a mágia és a mese birodalmába.
Felnőtt emberként biztosan erre van szükségetek? -
#149 "Nekünk még nem sikerült mesterségesen. És? Napot sem építettünk még hidrogénből, pedig tudjuk hogy kéne."
Napot tudjuk (sőt ha jól tudom a fúziós energia valami ilyesmi alapon akart működni?). Az élő anyagokkal nem ez a helyzet, fogalmunk sincs hogyan jött létre és miért "működik". Ha tudnánk, vszínűleg már tudnánk is előállítani.
"És pontosan erre képes a reiki, az akupunktúra, a homeopátia és a szcientológus-vitaminbomba is(csak annak még kockázata is van).
Ennyi."
"Lenkeit meg inkább hagyjuk, neki baromira érdekében áll, hogy még halálodon se orvoshoz menj, hanem vegyél meg tőle még egy csomag vitamint."
Nah ebből látom, hogy egyáltalán nem is foglalkoztál részletesebben ezekkel, gondolom a könyvét sem olvastad el.
Dr. Lenkei világosan leírja, hogy vannak gyógyszerek amik hatásosak, és az ő vitaminjai nem gyógyítanak betegségeket, csak a vitamin illetve egyéb hiányokon alapuló betegségek megelőzésében segítenek a vitaminjai (illetve immunrendszer erősítésében). És azt is írja, hogy ha normális minőségü táplálékhoz jutnánk - mint régen, akkor most sem lennénk ilyen egészségtelenek. Vitaminokkal lehet túloz, amik viszont a könyvében szerepelnek többnyire nem a vitamin szedésére vezetnek hanem az egészségügy helyzetét mutatja be, gyógyszerIPAR befolyása, amiket egyáltalán nem ő talált ki, rengeteg forrás, idézet, adat (nem ferdített) van benne. Legalább azokat olvasd el amiket a másik topikban idéztem a könyvéből, mert így nincs értelme beszélni róla.
A homeopátiával kapcsolatban annyit, hogy ha tényleg hülyeség lenne, akkor nem sokan maradnának életben aki azt a gyógymódot választja :D , ezzel szemben sokan meggyógyultak vele. (hiszen ha hasonló hasonló old elvén működik, akkor azt jelenti, hogy más idegen dolgot juttatnak a szervezetbe, ami tényleg ronthatna). Egyébként tudtommal sem a reiki, sem a homeopátia nem válogat betegségek között.
Ha az orvosok lemondanak vkiről az ritkán jelent 50%-ot és teljes javulást...
A biorezonanciával kapcsolatban nem látom értelmét további vitának. Abban igazad van, hogy a lelki egyensúlyhoz és egészséges élethez nincs szükség rá. De abban nem lehetünk biztosak, hogy nem azért mert állandóan körülöttünk van az a rezgés. A mechanikus rezgéseknek is vannak élettani hatásai, biorezgés meg nem tekinthető hülyeségnek, mert van amivel már tudjuk érzékelni.
A reiki, biorezonancia, mechanikus rezgések, akupunktúra (homeopátia fogalmam sincs) nagy valószínűséggel összefügg, és ezzel talán megmagyarázhatók a vallásokban kialakult "tévhitek", kialakult filozófiák. Például eleve a lélek, csí (illetve harcművészetek által felismert belső energia), a telepátia, telekinézis (szintén egy energia, ami egyáltalán nem teljesen más "hülyeség"). Persze amíg nem tudja elfogadni a tudomány addig millió irányzatok, filozófiák, áltudományos dolgok vannak ezek körül (általában csak 1-2 területen felhasználva, legjobb példa ugye a telekinézis ami csak tárgyak megmozdítását jelenti). - nem, nem a kanálhajlításra gondolok.
Reiki kezelés egyébként jól tudom, hogy ráadásul ingyenes? Legalábbis vmi ilyesmit olvastam, hogy nem kérhetnek érte pénzt. -
#148 "A tudomány nem tudja mi az anyag, nem tudja mi az élet, nem tudja mi a gravitáció..."
De vizsgálni tudja, és ez nagy különbség. Viszont ti olyan dolgokról beszéltek, aminek az égvilágon semmi kimutatható jele vagy hatása nincs. -
#147 Az a baj, hogy nem veszed észre, hogy TE mondod, hogy lapos.
Tudod, a tudomány mondta, hogy gömbölyű, a babona meg hogy lapos. És jelenleg te véded a babonát. Tudod, azok a többezer éves "jól bevált" dolgok, például. -
#146 Rendben, menj vissza a barlangba, ha nem tetszik.
Amíg ezt a meleg lakásodból egy internetes fórumra írod, addig ez a legocsmányabb képmutatás. -
#145 "Placebohatás olyan betegségeknél, tüneteknél működhet csak, amiket elvileg a szervezetünk önmagától képes elhárítani, vagy eleve lelki eredetü a dolog. Azoknál eleve hatásosabb az orvosi kezeléseknél bármelyik másik alternatív gyógymód :D"
És pontosan erre képes a reiki, az akupunktúra, a homeopátia és a szcientológus-vitaminbomba is(csak annak még kockázata is van).
Ennyi.
Klinikai kettős vakteszt:
Ugyanazzal a betegséggel két csoport, az egyik placebót kap, a másik ezó-terápiát (akupunktúra, reiki, ami tetszik), ha van eltérés a két kezelés közt, akkor az látszik. Placebohatás mindkét esetben torzít, úgyhogy figyelmen kívül lehet hagyni.
Nem sikerült még hatást kimutatni.
"Még mindig úgy tudom, hogy a jelenlegi tudomány szerint nem jöhetne létre élő szerves anyag :-)"
Még mindig rosszul tudod. Nekünk még nem sikerült mesterségesen. És? Napot sem építettünk még hidrogénből, pedig tudjuk hogy kéne.
"Miért ne lehetne kapcsolat a biorezonancia és a bolygó anyagai által keltett rezgéseknek?"
Mert a biorezonancia pontosan az az áltudomány, amit képzetlenek beszopnak, a tudományoskodó stílus és a csúsztatások tömkelege miatt.
"A biorezonancia új távlat az egészségmegőrzés útján, a testi-lelki egyensúly megteremtésében, a kémiai anyagok kiváltásában."
Tessék, az alján ki van emelve a lényeg: semmire nem használható.
Egészségmegőrzésre az is jó, ha sok gyümölcsöt eszel, sportolsz és kerülöd a stresszt. A testi-lelki egyensúlyt megteremti egy jó dugás. Nem szükséges hozzá orvosilag nem igazolt, lehúzós kamuterápia.
"Elég sok eset van, hogy az orvosok is lemondanak a betegről, aztán ilyen úton gyógyulnak meg."
Anekdota. Spontán gyógyulás. Pontoson a sokat körülhablatyolt szervezet öngyógyító képessége. Az faszság, hogy nincs rá magyarázat. Egy halálos betegség _NEM_ jelenti azt, hogy tuti, hogy bele fogsz halni. Csak legalább 50% esélyed van rá. (Legalábbis úgy tippelem az a határ, a mérgek dózisánál is a halálos dózis az, ami a tesztcsoport felét biztosan kinyírja)
Úgyhogy ez egyáltalán nem bizonyíték, ez csak a statisztikailag kis esély. Úgy is lehet mondani, hogy a kivétel, ami erősíti a szabályt.
Lenkeit meg inkább hagyjuk, neki baromira érdekében áll, hogy még halálodon se orvoshoz menj, hanem vegyél meg tőle még egy csomag vitamint. Emellett betiltották néhány készítményét. Erre átcímkézte-csomagolta, és árulja tovább. Úgyhogy neki még azt sem hiszem el, amit kérdez. -
Saintgerman #144 Ne hagyd magadat megvezetni, és még inkább ne reménykedj. Inkább térj vissza az öntudatodhoz. Miféle "isten" az, aki kiválaszt "egyeseket" a mások terhére....? -
Fbn Lx #143 inkább reménykedjetek, hogy benne lesztek a 144ezer krisztusi magyarban, akiben már benne van a szentlélek. Isten kiválasztott területe a kárpát-medence. Jézus magyar volt.
És nem nézek tévét, mert az ördög van benne -
#142 Jaj ne. -
danielboy1000 #141 hát hozzád nem jutott el a hír? nem indították el,találtak vmi hibát most fejből nemtudom milyen szektorban és jövőre halasztották a projectet. -
Pares #140 A Doom3-ban volt olyan, hogy az Elemi részecske felbontó nevezetű gépezet a marsi homokot atomjaira bontotta, és amikor ujra összerakta, akkor lett belőle mondjuk viz... Nemtom mennyire reális, de elméletileg szerintme kivitelezhető. -
qaíwsyedx #139 A világvégéről mindig azt mondják hogy holnap esedékes De én túlltem már 1-2 ilyen világvégét Pl.:LHC elindítása -
másikisvan #138 Több ezer éves iratban olvashatsz atomháborúról és űrcsatákról... Jó fantázia ???
És a kisujjukból szopták ki, én meg ezt be ?
Neeem.
Nem úgy van az ahogy a suliban tanítják... A tankönyveket azok állították össze akik azt szeretnék hogy gyökértelen tudatlan gondolkodásra képtelen biorobotok hagynák el az iskolapadokat. -
danielboy1000 #137 szóismétlések,hibákat kérem elnézni,rettentő fárasztó napom volt :) -
danielboy1000 #136 Nehéz erről a témáról beszámítható,értelmes véleményt alkotni,mert 100% bizonyossággal semmit nem lehet kijelenteni.Tehát azt se hogy x év múlva kipusztul az emberiség,de azt se hogy a elpusztulunk,mert BÁRMI lehet.Kitudja,amilyen gyorsan fejlődik most a tudomány.képzeljétek el,100-200 éve el se tudták képzelni SEHOGYAN SE hogy afrikából felhívnak telefonon miközben te görögországban vagy.A mostani tudománnyal azt mondják h még 4,6 milliárd évig fog a föld "élni".Kitudja hogy addigra mit találnak ki.Jó tudom most rövidtávra is alig-alig lehet tervezni.De annyi placebón van,és még annyit fognak felfedezni az ózonsugárzás meg minden hasonló veszély ami fenyeget,kitudja mit találnak ki védekezésbe.Vagy hogy nem lesznek örökké tenyészállatok satöbbi.És ha kiderül jön valami új felfedezés hogy a semmiből is előállítani valamit?( ami méghozzá ehető xD) tudom abszurd elképzelés,de nem tudhatni.Úgyvesszük ,időszámításunk elejétől hogy hogyan fejlődik az emberiség,ha jobban utánanézünk,igazából most bontakozik ki igazából a tudomány,és még ki tudja hova vezet innentől. A végére egy okos idézet is "Nemtudom hogy a III.-ik világháborút mivel fogják megvívni,de a negyediket megint kövekkel és botokkal"Albert Einstein -
Zigdris #135 EPIC FAIL