Földünk, és az emberiség sorsa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
"Emellett a hülyeség mindig is gyorsabban terjedt, mint a tudás, a hülyeséget ugyanis nem kell (ezzel együtt nem is lehet, már ha valaki akarná) megérteni." Vannak akik foglalkoznak azzal, hogy megértsék.

"kár, hogy több ezer év alatt valós eredményt nem tud felmutatni"
Miért, az a rengeteg "hülye" ember aki meggyógyult ilyen kezelésektõl nem elég? Persze, mivel nem értjük és mindenki más filozófiát épít rá és nicns tudományos megfogalmazása, vszínûleg mástól gyógyultak meg...

Az ezorezonancia = biorezonancia (próbáltam rákeresni, de ezorezonanciára csak filozófiákat találtam)? Rezgés csak mechanikus lehet nem? Miért ne lehetne kapcsolat a biorezonancia és a bolygó anyagai által keltett rezgéseknek? Az hogy van-e élettani hatása, az nyilván a tapasztalatokból jött (hogy ugye sokan használják gyógyításra) és nyilván nem biztos természetesen).

"Most már elég sokat tudunk a világról, és vannak módszereink is, hogy eldönthessük valamirõl, hogy ÚGY biztosan NEM mûködik."
Még mindig úgy tudom, hogy a jelenlegi tudomány szerint nem jöhetne létre élõ szerves anyag :-)

"Aha, én is ismerek embert, akinek a barátjának a (...) látott már ilyet.
Ennél konkrétabb bizonyíték nincs.
Klinikai teszttel pofonegyszerûen lehetne igazolni, volt rá többezer évük, miért nem tették?"
Ennél azért jóval többról van szó, vannak fórumok ahol lehet ezekrõl beszélgetni, akik ezekkel foglalkoznak azok tudják hogy mûködik.
Klinikai teszteknél mire gondolsz? Elég sok eset van, hogy az orvosok is lemondanak a betegrõl, aztán ilyen úton gyógyulnak meg. Korházban meg kapnak egy eredményt amin meggyógyultak (nem voltam még igazából kórházban úgyhogy nem tudom pontosan hogy mennek a dolgok) és kész.
Beszélj orvosokkal akik olyan betegekkel foglalkoznak, amik többnyire nem gyógyíthatók, biztos tud mesélni majd esetekrõl...

Placebohatás olyan betegségeknél, tüneteknél mûködhet csak, amiket elvileg a szervezetünk önmagától képes elhárítani, vagy eleve lelki eredetü a dolog. Azoknál eleve hatásosabb az orvosi kezeléseknél bármelyik másik alternatív gyógymód 😄

"Honnan tudod, hogy egy ilyen bevizsgálatlan, bizonytalan hatásmechanizmusú terápia nem éppen rontani fog a helyzeten?" Mások tapasztalatai, véleményei. Mikre is jó a forum, az nélkül vszínûleg már nem is foglalkoznának ezekkel mert nem mernének menni :-)

És ismét mondom, én nem kezelem tényként ezt mivel tényleg nincs tudományosan megfogalmazva hogy mi is ez pontosan. A reiki viszont régebbi mint bármelyik általunk ismert vallás vagy filozófia (csak mindenhol más filozófiákat építettek rá, másképp nevezték, illetve másképp gondolkodtak róla, ami mai napig megmaradt az ismeretlensége miatt). Az akupunktura is ha jól tudom a reikiben is ismert pontokat használja másképpen de ebben nem vagyok biztos. A homeopátia is tudománytalan (hasonló hasonlót kiolt elven mûködik vagy vmi ilyesmi), mégis nagyon sokan meggyógyultak tõle, és annyira elterjedt, hogy nem állíthatjuk azt, hogy nem létezõ butítás az egész.
Fõleg az után, amiket Dr. Lenkei ír az egészségügyrõl (vagyis a gyógyszeriparról) ("Érdekes fájdalmak" topikba egyébként belinkeltem a könyvét ha még nem olvasta volna vki).

Ja és nem felyét hanem fejét
az ilyen naptáras világvégérõl csak annyit hogy OMG DE KETTÉTAPOSNÁM AZT A HÜLYE FELYÉT AKI KITALÁLTA EZT

Ez nem naptáras világvége, hanem a csillagászati megfigyelések alapján tett elõrejelzések, és nem világvégérõl hanem a kozmikus éjszaka végérõl szólnak. Mindig a hajnalhasadás elõtti utolsó óra a legsötétebb na most itt vagyunk.
"Ja, és még egy dolog: nem tudjuk, hogy hogyan és miért mûködik a dolog. Akkor hogyan bízhatsz benne, hogy _POZITÍV_ irányú változást fog elõidézni? Honnan tudod, hogy egy ilyen bevizsgálatlan, bizonytalan hatásmechanizmusú terápia nem éppen rontani fog a helyzeten? "

A tudomány nem tudja mi az anyag, nem tudja mi az élet, nem tudja mi a gravitáció... mégis van... és bízhatunk benne hogy nem szállunk el magunktól.
Nem veszed észre magad ?

Méghogy azt mondják ezek hogy a Föld gömbölyû... dehogy az, hát látom hogy nem az... ha az lenne leesnénk róla...
Mi a jobb, ha a több ezer éves módszereknek, amelyek hülyeségek, nincs nyomuk, vagy hogy mostanimódszereinkkel úgy látszik hagyunk magunk után nem kis lábnyomot... esetleg évtizedekre radioaktív sugárzást... vagy évszázadokig túlmelegedést...

Igen, mint tudjuk és blabla... tehát ma, amikor már ezt is elértük...
dronkZero
"Hülyék beetetésére... vszínûleg azért terjednek egyre gyorsabban a biorezonanciával foglalkozó oldalak"

Én arról nem tehetek, hogy sok a hülye. Mostanában nem divat tanulni, ellenben divat hülyének lenni, és még büszkének is lenni rá.
Emellett a hülyeség mindig is gyorsabban terjedt, mint a tudás, a hülyeséget ugyanis nem kell (ezzel együtt nem is lehet, már ha valaki akarná) megérteni.

A több ezer éves módszerekrõl meg annyit, hogy kár, hogy több ezer év alatt valós eredményt nem tud felmutatni, emellett meg a vércsapolás, koponyalékelés, meg hasonló okosságok is több ezer évesek. Csak aköré nem épült kultusz idiótákból.

"A bólygóknak vannak rezgései, ezt fel tudják venni és át is tudják transzponnálni általunk hallható tartományba (tehát 20-150000Hz közé), ha jól tudom Mindentudás Egyetemén is volt egy ilyen rész amiben ezzel foglalkoztak, de dokumentumfilmek is vannak errõl, nem én találtam ki."

Igen, létezik olyan minden szilárd testnél, hogy sajátfrekvencia, csak éppen ennek aztán kurvára semmi köze nincs az ezós rezonanciához.
Ahhoz van köze, hogy ha valamit a sajátfrekvenciáján gerjesztesz, akkor az rezonanciakatasztrófához vezet. (végtelen elmozdulások gerjednek)
Még egyszer: ennek SEMMI köze nincs az ezós baromsághoz, ez mechanika. Mint az inga.

"Egyébként mi nem volt áltudományos maszlag hülyéknek, amíg nem tudták tudományosan vizsgálni, modellezni meg akármit?"

Irreveláns. Most már elég sokat tudunk a világról, és vannak módszereink is, hogy eldönthessük valamirõl, hogy ÚGY biztosan NEM mûködik. Ennyi asszem elég is. Emellett persze lehet pozitív hatása, de azt kísérlettel igazolni kéne.

"Mindig sokan hittek abban, hogy a "modern korban" amiben élnek, már szinte mindent tudnak és nem fogadták el azt, ami számukra ismeretlen volt. Gondolom te is mindent tudsz, és ilyen egyáltalán nem is létezik és csak hülyeségeket írok..."

Oké, akkor vizsgálják, kísérletezzenek vele, teszteljék, amíg nem sikerül róla kimutatni, hogy tényleg mûködik-e. Mert úgy ELADNI, hogy közben fingjuk nincs róla hogy mûködik-e, ráadásul erõs a gyanú, hogy nem, na az gerinctelen aljas átkúrás.
Nem, nem engem kúrnak át vele, hanem TÉGED. Nem tudom, ez engem miért érdekel, de mégis valami kibaszottul irritál. Valahogy nem viselem könnyen a csalókat, kóklereket. Pedig aztán tényleg nem engem károsítanak meg.

"gyakorlatban meg mûködnek. "

Aha, én is ismerek embert, akinek a barátjának a (...) látott már ilyet.
Ennél konkrétabb bizonyíték nincs.
Klinikai teszttel pofonegyszerûen lehetne igazolni, volt rá többezer évük, miért nem tették? Javaslom a placebóhatás jelenségének áttanulmányozását, hogy miért is tûnhet úgy, hogy "mûködik".

Ja, és még egy dolog: nem tudjuk, hogy hogyan és miért mûködik a dolog. Akkor hogyan bízhatsz benne, hogy _POZITÍV_ irányú változást fog elõidézni? Honnan tudod, hogy egy ilyen bevizsgálatlan, bizonytalan hatásmechanizmusú terápia nem éppen rontani fog a helyzeten?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Bucser
"Lóf*szt mama" by hofi

"The Mesoamerican Long Count calendar forms the basis for a New Age belief, first forecast by José Argüelles, that a cataclysm will take place on or about December 21, 2012, a forecast that mainstream Mayanist scholars consider a misinterpretation, yet is commonly referenced in pop-culture media as the 2012 problem. <12><13>

"For the ancient Maya, it was a huge celebration to make it to the end of a whole cycle," says Sandra Noble, executive director of the Foundation for the Advancement of Mesoamerican Studies, Inc. in Crystal River, Florida. To render December 21, 2012, as a doomsday or moment of cosmic shifting, she says, is "a complete fabrication and a chance for a lot of people to cash in." <13>"

olvasd inkább a Wiki-t...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sziasztok! Új vagyok itt ebben a topikban! Láttam hogy van ilyen téma is és engem is nagyon foglalkoztat ez a kérdés. Köszöntök mindenkit!
Balumann
"áltudományos maszlag"
Hülyék beetetésére... vszínûleg azért terjednek egyre gyorsabban a biorezonanciával foglalkozó oldalak (biorezonancia története, Biorezonancia feketén-fehéren, Biorezonancia terápia) az ezen alapuló gyógyító gépek, és vszínûleg ezen az alapon gyógyítanak a reikisek (már elvileg többezer éve használták, sámánok is, még Krisztus is meggyógyíthatta az egyébként halálos beteget, van rá példa manapság is, illetve az akupunktúra is hasonló...).

Persze nem tudjuk pontosan mi is valójában ez, érzékelni már tudjuk bizonyos eljárásokkal (ugye aurafotózás, meg hallottam olyanról, hogy egy gép megkeresi hol nem stimmelnek bizonyos testrészeink rezgései és olyat küldenek amivel elvileg meggyógyulhat, meg ilyenek).

A bólygóknak vannak rezgései, ezt fel tudják venni és át is tudják transzponnálni általunk hallható tartományba (tehát 20-150000Hz közé), ha jól tudom Mindentudás Egyetemén is volt egy ilyen rész amiben ezzel foglalkoztak, de dokumentumfilmek is vannak errõl, nem én találtam ki.

Te dolgod, hogy mit hiszel el ezekbõl, lehet én sem jól írtam le most mindent, de azt kijelenteni ilyenre hogy hülyék beetetésére vannak, neharagudj elég beszûkült gondolkodásmódra utal.

Egyébként mi nem volt áltudományos maszlag hülyéknek, amíg nem tudták tudományosan vizsgálni, modellezni meg akármit? Mindig sokan hittek abban, hogy a "modern korban" amiben élnek, már szinte mindent tudnak és nem fogadták el azt, ami számukra ismeretlen volt. Gondolom te is mindent tudsz, és ilyen egyáltalán nem is létezik és csak hülyeségeket írok...

Én nem kezelem tényként ezeket, hiszen nem tudunk róla még elég dolgot, tudomány szempontjából feltételezés, gyakorlatban meg mûködnek. Furcsa módon nem olyanok támadják ezeket az áltudományokat, akik foglalkoztak is vele, próbálták létezõként kezelni...

Hegi90
/facepalm

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Tikal
ezt is jo elhinni 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

dronkZero
Aki kitalálta, az okos ember volt. Nem vele van gond.

Hanem azzal a sok idióta faszkalappal, aki elhiszi.

milk41
omg,még1ilyen topik...ha meghalunk akkor meghalunk,ezvan...én menekülni nem fogok(amúgyis hová menekülnék?)

az ilyen naptáras világvégérõl csak annyit hogy OMG DE KETTÉTAPOSNÁM AZT A HÜLYE FELYÉT AKI KITALÁLTA EZT

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

Hober Mallow
Már hogyne tudnánk megváltoztatni? ROCK-ot a zöldfejû alien-eknek😄 Zene szondát a marsra😄 Sõt a METALICA zenekart fogjuk elsõként odaküldeni😄

skate00
háthogy Környezetkimélõ

VAGY van már erre topic???????

Hober Mallow
Katt!
Pl itt lehet árlistát nézni.Nagybátyámnak van egy szélgenerátora.Az a nagyobb fajta 10Kwh-s.A teljes házat ellátja ha szeles az idõ.Sõt sokszor túl árom van amit külön elad.

ÕÕÕÕÕÕÕÕ Ez hogy jön ide?

skate00
valaki megtudná nekem mondani hogy

Egy olyan szélgenerátor---> na egy ilyen menyibe kerül és hogy menyi áramot termel

+ hogy lehet e csinálni házilag

Ha mégegysze razt mondják, hogy jön a világvége, felveszek egy jó hossszú lejáratú hitelt, és ha mégsem lesz, jól beperelem az ürgét, mert miatta, meg a hülyeségei miatt kell visszafizetnem.

FZoleee
az elsõ lehetõség tuti be fog következni, de addig még van idõnk (röpke 5 milliárd év) 😄
ja, és honnan tudod, hogy 4 milliárd év múlva nem tudnánk megváltoztatni? hosszú még az idõ addig <#smile>
Super Saiyan
sztem, addigra ott fog tartani a tudomány, hogy fellõnek kb 1000 "mûholdat" és azok csinálnak valami pajzsot, ami véd az uv sugárzás ellen

>:C

FZoleee
ja, látom megelõztek már :\
FZoleee
kihagytad az LHC-t (nagy részecskegyorsító) 😄DD
Molnibalage
Ámen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

dronkZero
" Mostanában sokat olvasgatok a rezgésekrõl "

Mondjuk azért nem ártana szelektálnod az olvasnivalód közt, mert a mechanikus rezgések, meg az ezós "biorezgések" komolyságát egy világ választja el. Az elõbbi egy megfigyelhetõ, mérhetõ, vizsgálható jelenség, az utóbbi meg egy áltudományos maszlag, a hülyék beetetésére.

odex
én nem hiszek semmiféle olyan dologban hogy azt mondják 2012-be lesz a világ vége meg hogy az ózon réteg meg hogy üvegházhatás stb... szerintem még sokáig lesz emberiség az emberek mindig kitalálnak valami újat szóval ha lenne is valami gáz sztem megoldanánk!

.:HNS-OÐ&#8364;X:.Hungarian Soldiers Cod2-es és css-es klán! jelentkezzetek! MSN:[email protected] E-mail:[email protected]

Szerintem ez mind találgatás. Mi sosem fogjuk megtudni mi lesz a földünkkel és az emberiséggel pár száz vagy ezer év múlva.
Egy biztos egyszer véget ér majd az a fajta élet ami most van a földön.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Azt hittem, hogy ezt is kocsisgabor9999 nyitotta, de látom, nem. 😊

Balumann
Noshát, ahogy én elnézem, egyre közeledünk a sötét középkor felé, egyre jobban beleavatkozunk a környezetünkbe (amit jelenleg nem tudunk visszaállítani, befolyásolni), tippelnek és próbálnak modellek, tapasztalatok alapján következtetni, de igazából senki sem tudja milyen következményekkel fog járni, mi az ami a felgyorsult változást ki fogja tudni bírni.

A legjobb olyanokat olvasni, hogy az ember biztosan túléli. Mintha életben tudnánk maradni, ha minden más élõlény kipusztulna, vagy legalább egy nagy része.

Amúgymeg, egyszer biztos vége lesz a bolygónknak, vagy a nap tágul ki, vagy a naprendszerünk ütközik össze egy másikkal, vagy fekete lyukba kerülünk, sok millió vagy milliárd év múlva.
A fejlõdést bõven van ami megfogja gátolni.

Azt szerintem el is felejthetjük, hogy más bolygóra át fogunk tudni költözni. Mostanában sokat olvasgatok a rezgésekrõl (amúgy hangtechnikát is tanulok, meg érdekel is), és ha jól értem, teljesen más rezgésü környezetben nem tud UGYAN ÚGY mûködni minden. A bólygó rezgését megváltoztatni nem fogjuk tudni. Errõl szerintem érdemes olvasni, aki még nem hallott róla.

Pepsi Twist
world of the wars a címe 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Pepsi Twist
én azt várom mikor ilyen gépek jönnek elõ a földbõl mint a világok harcába vagy mi volt a címe annak a szar filmnek 😄

Pepsi Twist
piramisokat sem tudják hogy csinálták... sõt a stoneheng-t sem... ma 1 daruval simán kivitelezhetõ lenne hogy az álló kövekre ráteszik a másikat... de akkor mikor készítették lehetetlen volt...

szóval elég sok rejtély van a földön 😄

dronkZero
Egyébként ti nem gondoljátok úgy, hogy kezeltetni illene a paranoiát? Vagy jó ez így nektek?

dronkZero
Kár, hogy ennek kurvára sehol semmi nyoma...

Isten nem csinál ilyet...

Gladiator
Akkor legyel ongyilkos. Kezdetnek az sem rossz...

Ha én lennék Isten, már rég atomot adtam volna ennek a kurva bolygónak.
Simaji
Egyébként én szerintem sem ez az elsõ világ amiben emberek élnek. Úgy értem, hogy szerintem már több civilizáció is kihalt és lehet, hogy a mostani civilizációnk már a 20. ezen a bolygón.

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

bujcsik555
részecskegyorsitó beindítását kihagytad

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Tuti, hogy lesz valami, pl. Karácsony, "májuseggy", vagy pl. hétfõ. Sok-sok hétfõ. De ez már lassan olyan, mint a lottó, minden hétre ígérnek egy világvégét, egyszer majdcsak bejön...

Sir Quno Jedi
N.E.M. P.U.S.Z.T.U.L.U.N.K. K.I.!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Simaji
Nos szerintem biztosan lesz valami 2012-ben de, hogy az világvége, UFO-k eljövetele esetleg más azt nem szerintem nem lehet megmondani így.

Egyébként én abban hiszek, hogy ha valamit megjósolnak akkor az már valószínûleg nem fog megtörténni vagy nem úgy és nem akkor amikorra és ahogy megjósolták.

Gondoljatok bele. Ha megjósolná nektek valaki, hogy 2 hét múlva balesetetek lesz akkor nem tennétek mindent, hogy elkerüljétek? Pont ez az amiért nem valószínû, hogy meg fog történni...

Legalábbis én szerintem. 😊

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Molnibalage
Mert szimplán tudatlan vagy és félelmeidre alapozol ahelyett, hogy inkább megvizsgálnád reálisan a helyzetet. Az emberiség már csak egy olyan állatfajta, hogy addig nem foglalkozik egy problémával ameddig nem srügõs. Most az lett a felmelegedés, küzdenek is a változásért rendesen.

Pl. ez is egy lehetséges út a szebb jövõért.

A vészmadarktól meg óvjon meg ég óvjn meg minket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Montanosz
kihagytad a legújabb rémet az iráni bombákat)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Igen? Akkor ez lesz az 5. világvégénk 2000 óta. Ott volt az Y2K, Szaddam atombombája, a nagy földrengés, Nostradamus hablatyolása, ráadásul Káosz professzor is el akarta árasztani a Földet egy kerti csappal, láttam a tévében.

Jaj, mi lesz velünk, így, gondolkodás és agy nélkül?

Sanyix
ez hülyeség, mert a hold jóval közelebb volt pár milliárd éve, és meg is mérték hogy most is távolodik :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Csirke4
A maják nem úgy gondolták hogy 2012-ben hatalmas földrengés lesz ami összerázza az emberek agyát és fejfájásban meghalnak, de 2-en túlélik, hogy megalapítság a következõ emberiséget?
Timbo
nézd meg közelebbrõl<#gonosz1><#gonosz1>

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

GregSB
Komoly CGI, de az eredeti hátborzongatóbb a számok ismeretében: a robbanás következtében létrejövõ tûzlabda átmérõje 8km, a gombafelhõ pedig 64km magas volt. 1000 km-el arrébb, Finnországban látták a robbanást, és még ablakokat is betört a lökéshulláma. Fincsi, mi? 😊