212
  • zboszor
    Ez tényleg a creature creator. Akkor át lettem verve mint sokan a Vista Basic-el? :-)
  • Csaba42
    Az szerintem csak a lénylabor, de (ha jól tudom) ennyivel kevesebbért juthatsz hozzá a fullhoz. :)
  • Csaba42
    Ja, és ugye csak viccelsz, hogy egy hülye játék miatt csináljak egy új partíciót, illetve képmentést csináljak többszáz GB-ról?! LOL, látom, nagyon ott vagy a szeren! Ezzel még évekig fogom ugratni a haverokat!
  • Csaba42
    Látom, halvány lila gőzöd sincs se a licenc, se egy termék megvételének a fogalmáról. Azt hiszed, hogy hú de überfrankón tudod a dolgokat, de közben akkora baromságokat beszélsz, hogy öröm hallgatni. Akkor tisztázzuk kicsit a dolgokat: a vétel során kötök egy szerződést a kiadóval, amit EULA-nak (End-User License Agreement) nevezünk. A vétellel elismerem az abban foglaltakat (pl. nem tehető ingyen közzé, és hasonló dolgok). Ami nincs leírva benne, azt szabadon megtehetem a cuccal. Pl. ha a kiadó elfelejti közölni az EULA-ban, hogy csak az én gépemre tehetem fel a cuccost, akkor a világ összes gépére feltehetem, nem koppinthat utána az orromra. Ha nem ért egyet az ember a benne foglaltakkal, nem veszi meg a terméket, ellenkező esetben az adathordozó már az Ő tulajdonát képezi. Nehéz volt megérteni, vagy hőzöngsz még egy csöppet, kedves "hozzáértő"?

Másrészt kb. egy hete nem játszom már a Spore-ral. Akkor mi pampogsz itt nekem? Lehet, hogy én vagyok a maradi, de elég szánalmasnak tartom, hogy egyesek azzal vágnak fel, hogy ők aztán mindent megvesznek eredetiben, ők a Janik a klubban; de kíváncsiságból szétnéznék a vinyójukon, hogy hány crack mappát találok rajta. Hidd el, egyes embereknél nem nagy dolog az, ha valamit megvesznek eredetiben (nekem is van vagy 20-30 játékom), mivel ez számunkra nem újdonság. Üdv az eredeti szoftvert vásárlók világában!
  • bakagaijin
    Az valószínű csak a Creature Creator, annak valóban ilyen ára van. Nézd csak meg azt a dobozt alaposabban :).

Bár az is igaz, hogy Spore kulcsokat eBay-en 1 EUR környékén kínálják tucatszám...
  • zboszor
    Igen, és két hete még így is hegyekben állt. :-)
  • Mike at home
    1490-re? :o
  • Mike at home
    jaja, a lemez pihenjen csak a tokban, még megkarcolódik, amit ugye természetesen nem cserélnek ki
  • zboszor
    Én megvettem a gyereknek a Spore-t mert annyira odavolt a demóért. Nem került 15ezerbe, a szolnoki Tesco-ban nem fogyott még 7990-ért sem, leakciózták 1490-re. :-)
    Feltelepítettem, és bár a demó ment rendesen, a játék maga nem indul el, egy segfault dumpot nyom ki a képernyőre ablakban, hogy küldjem el az MS-nek. Gondoltuk újratelepítjük a notebookon a Windowst, ez még nem történt meg, sem a játék újratelepítésével nem próbálkoztam. Ezután került a szemem elé a Spore DRM-ről szóló cikkek sokasága. Azt hiszem 1500 Ft-ot könnyebben hagyok veszni,
    mint ennek 10x-esét. De biztos ami biztos letöltöttem a feltört Spore-t, hátha az megy majd. Mindenesetre a notebookból ki lesz húzva az ethernet amikor telepítem meg amikor a gyerek játszik.
  • reszcsi
    Egyébként meg az űrkorszak első pár óra után dögunalommá válik, szóval a gáma az én szememben bukta. De az engine licencelhető lesz, remélem valaki más tényleg megcsinálja jól.
  • reszcsi
    Az a baj, hogy még mindig nem látják a jó játékot feltörik (a spore meg még csak nem is jó), tehát a kemény és szigorú védelemmel csak a legális vásárlókkal csesznek ki. A spore a hivatalos bolti megjelenés előtt már fent volt mindenhol, és tökéletesen működik is, ennyit a védelemről.
    Nem egyszer előfordul, hogy az ember bár megvesz valamit eredetiben, a warezt használja, mert kevesebb a gond (pl. XP, aktiválás, hdwcsere szívatás, stb).

Egyébként én megvettem a lénylabort, az engedte azt, hogy több gépre rakjam de mindig csak egy gépen lehetett játszani, de ez nem is gond, mert vagy a cégnél vagy otthon használtam :)
  • morden
    "saját adataik szerint mindössze a játékosok 1 százaléka próbálta meg telepíteni a játékot háromnál több PC-re" Mikor is jelent meg a spore 10 napja kb majd 3-6 hónap múlva mennyien próbálják meg 3x telepíteni mert az xp elszáll valamiért. Tegyük fel lesz 20% az EA jól megszivatja a vevőit, kíváncsi leszek , hogy a következő ilyen EA játékot megveszik-e majd a vásárlók , vagy inkább letöltik majd. Az ilyen üzletpolitikával maga alatt vágja a fát a gyártó, rettentő okos emberekkel lehet tele a másolásvédelmi osztály , csak éppen közük nincs a valósághoz
  • Griphons
    A winyo ghost-olása (vagy ahogy valami botcsinálta rendszermérnök korábban írta képmentés) valóban csak akkor ér valamit, ha egyetlen partíció adatait akarod korrektül visszarakni.
    Azzal egyébként nincs semmi gond, ha rendszerpartícióra telepítesz akkor, ha tudomásul veszed, hogy reinstallkor mindent buksz. Amúgy reinstallkor - de még néha ghost visszaállításkor is - a másodlagos partíciótra / másik winyóra telepített cuccok is bukhatnak.

A témához: tök felesleges vitatkozni azon, hogy jogos vagy jogtalan volt-e az EA húzása, a kalózmásolatok használói vagy a pénzért megvevő jogos használók szopnak-e a dologgal. Egy a lényeg: az EA ezzel a húzással nem megvédeni akarta a játékot, hanem egy játékról több bőrt akar lehúzni anélkül, hogy bármit is kéne dolgoznia érte. Aki ezt nem látja, azt sajnálom. El kell húzni a lila szemkendőt, és látni is kéne mi folyik a világban.
  • cateran
    Lebetuzom: 2 particiom van a belso vinyomon (rendszer es egyeb,illetve 2 kulso vinyo) installalom az egyebre,ujra kell raknom a rendszert,rendszerparticio ujrarak..ettol a jatekok meg ott vannak (vagy kulson,mikor-hogy) registryben nincsenek ugyebar..ennyi..(ha te mindent a rendszerparticiora telepitesz,gratu neked)
  • Mike at home
    nekem nem kevés eredeti játékom van, mégis sokallom a 15k-t a használati jogért a SPORE esetében
  • Balumann
    1. De milyen emberekre gondolsz? Azok akik alig játszanak egy keveset hetente és nem is igazán érdekli őket, vagy a 16-18 éven aluliakra? Akik eleve nem vennének mert eleve az nélkül is meglennének, illetve akiknek eleve keresetünk sincsen (ami szerintem normális, inkább tanulni, sportolni kell 22 éves korig, és nem hardcore játszani).

2. Ne mond már, hogy ennek a védelemnek, hogy 3x aktiválható csak van egy cseppnyi értelme is. Voltak már eddig is gondot okozó védelmek (főleg a starforce), amikkel egy kicsi százalék szívta meg (bizonyos hardver/szoftver összeállítás miatt), de azért egy ilyennél több lehetőség is van.
    -helyhiány miatt szeretné letörölni, esetleg gyorsan mert nem játszik vele és kell a hely
    -családon belül valakinek a gépére (gyermek, tesó) is szeretné feltelepíteni
    -gép vagy legalább vinyócsere van, és nem akar EZ a játék miatt partició képmentést, regisztri mentést meg ilyeneket csinálni. Legtöbben nem is tudják mik ezek, és nem is akarják tudni. Aki eredetiben vesz az legalább azt várja, hogy egyszerűbb dolga legyen mint tört verzióval.

3. Ha ilyen munkakörben dolgozol, megértem hogy ennyire warez ellenes, eszmei érték védő vagy. De a legtöbben - nálunk - úgy vannak a legtöbb játékkal, hogy ha már le lehet tölteni akkor miért ne. Maximum a játék készítőknek lehet köze ahhoz, hogy ő avval játszik, nekünk nem. De mivel amúgyse venné meg, szerintem teljesen felesleges erről osztanod az észt.

4. Nagyon drágák a játékok még mindig, és ebből a legtöbb rész nem a játék fejlesztőinek jut ugyebár... Eszmei érték, profitál belőle a kiadó, a szállító, az állam, az üzlet ahol eladják :D Bár tudom, már lehet neten vásárolni, meg steam meg ilyesmi, én nekem pl. még mindig fogalmam sincs, hogy hogyan kell ilyesmit, és szerintem legtöbb játékosnak se. Pedig letölteni azért jóval kényelmesebb, mint boltba rohangászni, aztán játéknál mindig eredeti lemezt berakosgatni, meg ilyesmi. Az is biztos, hogy crackelném az eredeti játékaimat is, minek koptassam a lemezt, meg húzzam az időt lemez berakással...
  • Mike at home
    szerintem ne hasonlítsuk a sims2-höz, a sims2 jóval komplexebb
  • Mike at home
    figy!
    tanulj meg viselkedni!
    az egy dolog, hogy neked tetszik a játék, másnak esetleg nem, de hogy jössze te ahhoz, hogy másokat nekiállj minősítgetni csak azért, mert nem tetszik neki az ami neked igen? vagy mert más a véleménye mint neked?
    érted, tőlem játszhatsz a sejtfázissal is egy hétig is, kiélvezve mindent finomságát, de kikérem magamnak hogy negem pocskondiázz! :(((
  • Mike at home
    Ilyen volt az elhíresült Vegas 2, online is meg lehetett venni, csak akkor crack nélkül nem indult el, mert ellett neki az eredeti lemez, ami ugye nem volt. De ott volt a Lock-on, ami eredeti lemezzel sem indult sok helyen - nekem sem, de később adtak ki hozzá patchet, ami gondolom, kiszedte a másolsvédelmet
    a GTA SA-m sem indult el fél év múlva
    sosem a warezosok szívnak, hanem aki megveszi az eredetit
  • Mike at home
    "3 napon belül különösebb indoklás nélkül kötelesek visszavenni bármilyen szemetet amit vettél" nem igaz ez sem
    nincs ilyen törvény, ez csak egy mitosz
    visszaveheti, de nem köteles
  • Mike at home
    régen kedves Tinman, a nők a fónóban nem fizettek licenszdijat a dalokért amit énekeltek, egy vers megtanulásáért, osztály, közösség előtti elszavalásárét nem kellett licenszdijat fizetni, tudod Ian Clarke a tűzzel
    nem ok nélkül jött létre a szabad szoftver sem, hanem pont a ti mohóságotok miatt
  • Mike at home
    "Minden egyes szellemi termék ami esetleg a polcodon van (van egyáltalán ilyen?), igaz rá, hogy te csak licencet vettél. És a licenc mint olyan tele van korlátokkal! De ami a vicc, hogy telepítéskor ezt le is okézod, csak cseszel elolvasni."

igen, innen kezdődnek a problémák
    mutass nekem még egy olyan terméket a piacon, amit ilyen feltételekkel adhatsz el, illetve nem is adsz el, mert nem lesz a tulajdonom, csak hazsnálati jogom van, nulla garanciával, innentől kezdve meg felesleges pl. a kedvencetekhez, az autókhoz hasonllítani
    nem lesz ez mindig így
  • Mike at home
    ez program egyszerüen nem ér meg 12-15k-t
    aranyos, de végtelenül leegyszerűsített
    majd megint a warezolókra fogják, ha nem lesznek jók az eladások, meg a védelemre a lehúzást, pedig egyszerüen csak túl kevés, ami bennevan
  • Tinman #69
    mama2 sokáig nem tudott kapcsolódni a szerverhez múlt héten, ahogy sokan mások sem mert technikai bénézás volt EA részéről.
    Ennyit tudok az ügyről, lehet, hogy volt nem tudom ;-)
  • Tinman #68
    Mivel ilyen munkakörben dolgozom így a válaszom: igen.
    A legkisebb hajlandóság sincs meg az emberek 95%-ban arra, hogy legyen legalább mutatóba eredeti szoftvere. Ezek után csodálkozol, hogy mit látok és mit nem?

"Az már gondolom meg se fordul a fejedben, hogy nem csak a warez lehet az oka, hogy valaki nem vesz meg egy játékot gondolom."

#6-os hsz-em!

Mindig mindent nem olvasok végig, de sokkal jobban odafigyelek rá, hogy mit okézok le mint az átlag.
    Végzetes PC történetek kezdődnek így:
    - Valamit kiírt a gép, "leokéztam" azóta újraindul.
    - És mit írt ki?
    - Azt nem tudom, nem olvastam el.

Experience, ez van.

Érvek? #38-as úriember teljesen feldulva mondja, hogy:

- "ha már megveszek egy k*rva játékot"
    - "de így bekaphatják."
    - "Szépen is nézünk ki, hogy azt korlátozzák, aki megveszi a terméket, ilyen marhaság a legelvadultabb a mesékben sincs."
    "Más pénzén persze mindig könnyű gavallérkodni."
    "Azért ne veregesd ennyire a vállad,"

Kiváló érvek :-DDDD
  • n3whous3
    Fú fassssz se tudja, MSN konf beszélgetés közben jött fel a téma pár sg-s ismerőssel, mama2-nek is gondja volt a seriallal, említette valamelyik, hogy valaki meg nem is kapott újat.
  • Tinman #66
    P.ü.-ben beszélgetnék vele... de komolyan. Hogy hívják itt az SG-n?
  • Tinman #65
    Mivel a többi játéknál nem estek kétségbe az aktiválás miatt, ezért azt értelemszerűen felesleges mentegetni.
    Egyébként a kisebb cluster méret miatt célszerű kis partíción futtatni az OS-t a jobb sebesség érdekében.

A másik meg az, hogy a Ghost egy szemet, egy hulladék. IT placcon melózom és egyszerűen nem vált be. Régen nagyon jó volt, de mostanában van sokkal jobb. Aki tudja az tudja, aki nem az meg így járt. A progi egyébként csak a tárolt tartalmat menti el. Tehát ha van egy 20 GB-os partíció és azon a rendszer a Sporeval együtt 14 GB, akkor ennyit fog elmenteni, azt is tömörítve.
  • n3whous3
    Meg egyéb finomságok
  • n3whous3
    Valami gixer mindig van nálam a hálózattal, ha nincs újrarakva legalább 3/4 évente, hiába próbálom rendbetartani. Ezért vettem ezt az adatot.
  • n3whous3
    Az EA supportról annyit, hogy tudok olyan embert, aki nem kapott új serialt, miután a dobozban levő nem volt jó.
  • Tinman #61
    Milyen per?
    Te most hülyülsz ugye?

Varázsszó: Fogyasztóvédelem!
    Ez törvény adta jogod! Kit érdekel, hogy a boltos nem akarja... majd akarja azonnal, ha a fogyasztóvédelmet emlegeted. Ha utána sem akarja, akkor meg elmész, elbeszélgetsz a kirendeltségen egy laza 20 percet és garantáltan megoldják az ügyed. Ezért vannak! Ez a dolguk.
  • n3whous3
    Jó hát a teszkó az nagyon segítőkész ^^
  • Tinman #59
    "Fél, vagy 3/4 évente nem árt a rendszert gatyába rázni, tuti kifutok a 3x keretből mielőtt megunnám a játékot. "

Looolll persze... 9 havonta újra kell telepíteni, különben mi lesz? Semmi.

Most te dicséred a játékot? Legrosszabb esetben is az újratelepítésed miatt 27 hónap múlva kell felhívnod az EA supportot egy normál díjas számon.

Meg ha ennyire lusta vagy több, mint 2 év múlva 3 percet eltelefonálni, akkor készíts egy képmentést a partícióról amin van a játék ennyi.

A cikk meg elérte a célját, mert sikeresen feltámadt egyesekben a kalózvér, holott nyári szellő az egész ügy, egy felfújt gumielefánt. Rumot kértek?
  • n3whous3
    De ha ne adj isten a C-t is meg a D-t is lementeném, hát nem hiszem, hogy lesz kedvem azt a 30-40 gigát kiírni :D
  • n3whous3
    Te azt mondtad, hogy a külön partíción megtalálható játékaimat szépen norton ghostoljam le pl. Igaz? Akkor már csak az a kérdés, hogy a C meghajtó Windows könyvtárában található registryket vajon a képem hogy fogja tartalmazni?
  • n3whous3
    Képzeld tudtam erről a jogról és volt ahol nem sikerült érvényesíteni. Aztán majd tudod ki fog pert indítani egy kis fos miatt.
  • Tinman #55
    Húúú nagyon beszoptunk... öööö miért is hirtelen nem ugrik be?!

Windows registry? Te tudod mi az a képmentes? Nem? Akkor ne kérdezz hülyeségeket. Próbáld ki megtudod.
  • Balumann
    "A másolásvédelemre fogni, hogy nem veszed meg iszonyat gáz, ennél már az is hihetőbb lenne, ha azt mondanád, hogy azért nem veszed meg és csak a wrz játszás marad a játék árát átutaltad valami menhelynek."
    Te mindenkiben csak a szemét tolvajt látod. Az már gondolom meg se fordul a fejedben, hogy nem csak a warez lehet az oka, hogy valaki nem vesz meg egy játékot gondolom.
    Vedd már észre, hogy nem a warezolók vannak felháborodva, hanem azok akik szeretnék megvenni eredetiben. Na jó én is, de én nem fogom megvenni és nem is fogok játszani a játékkal.

"Sem a jogról, sem pedig a szellemi termékekre vonatkozó törvényekről sincs egy icipici lövésed sem, de háborogni és fröcsögni azt tudsz."
    Szerintem meg mindenki tisztában van naggyából a törvényekkel. Fröcsögést nem látok, csak normális érveket a védelem ellen.

"De ami a vicc, hogy telepítéskor ezt le is okézod, csak cseszel elolvasni." Te nyilván végigolvasol mindent telepítéskor. Aki megveszi nem a szabályokat meg korlátokat akarja elolvasni, hanem játszani akar... ez szerintem logikus.
  • Tinman #53
    Mert még a jogaiddal sem vagy tisztában ^^
    3 napon belül különösebb indoklás nélkül kötelesek visszavenni bármilyen szemetet amit vettél, feltéve ha mindenét hiánytalanul visszaszolgáltatod.

Ergo megteheted, hogy veszel egy szoftvert 2 nap alatt rájössz, hogy ez egy kalap szar, sőt a licenc szerződéssel sem értesz egyet, etc.

Ehhez k. nagy tudósnak kell lenni igaz? Picit habzol... zsepi?