212
  • n3whous3
    Nem csak a warezolók szívják be, ha eddig nem vetted volna észre.

Más: gondolkozz már el, hogy egy sims stílusú játékot hány évig fogsz te használni! Fél, vagy 3/4 évente nem árt a rendszert gatyába rázni, tuti kifutok a 3x keretből mielőtt megunnám a játékot. Ha meg előtte megunom, akkor ez van, de most nem ez a feltevés.

Más játék is csak eredetiben megy online, de azokat értelmesen megoldották eddig is. TDU-ról biztos hallottál már...
  • n3whous3
    Maxis szophatja a faszt, ők akartak EA kiadót maguknak. Felnőtt gondolkodás? Kurvára nem érdekel a téma igazából, de most jól megmutatta az EA, hogy leggazdagabb kiadó lévén hogy lehet még jobban megkeseríteni az életét az embereknek, hogy egy picit jobb legyen a bevétel. Nem tudom pontosan a tulajdonjogokat, de ha az EA berkein belül van a Maxis, akkor nem is tudom te miről beszélsz. Ha meg külsős, akkor ne aggódj értük, legtöbb esetben egy részét már állta a fejlesztésnek a kiadó. Bár nem sokat, az tény.
  • Lobsterman
    Mit is szoptunk be? Én nem akarom 8* felinstallálni a játékot, 3nál több gépre. Ha mégis, felhívom őket v írok nekik e-mailt hogy ugyan hadd tegyem meg. A warezolók szopnak mert kimaradnak a nagyszerű community élményről, és a kreálmányok megosztásáról. Márpedig ez a játék nagy részben a kreativitásról, és annak megosztásáról szól.
  • Lobsterman
    Na jó ezzel most ügyesen megmutattad az értelmi szintedet. A Maxis szopja a f@szt mert az EA a kiadójuk? Felnőtt gondolkodás valóban.
  • Fbn Lx
    "A SPORE-nál is érthető a lépés. Mindent megtesznek azért, hogy kevesebb wrz példány legyen, de crackerek egy pöttyet felkészültebbek."

A warez példányok durván 90%-a torrentről, egyéb fájlcserélő oldalakról származik.
    A maradék 10% meg kb. smsweb.
    na most az eddigi összes DRM-es játék ebből a szempontból bukás volt, mivel a fájlcserélőket az egész rohadtul nem érdekli - ugyanúgy warezolja mindenki, mint eddig. Megjelenés előtt.
    Ez egyféle kalózkodást akadályoz meg:
    Hogy odaadjam a pisti haveromnak feltepelíteni a gépére. na most a mai netes korban, ahol gyorsabban lejön egy játék torrentról, mint ahogy a haver áthozza, és kényelmesebb is, mint mástól olcsón acc-ot venni - nem hiszem, hogy kb. a warez elenyésző ezrelékénél többet tennének ki ezek az esetek.
    ezzel pedig jelentéketelen mennyiségű bevételtől esnek el a fejlesztők/kiadók.
    azzal szemben, hogy nagyjából - a vevők mentalitását követve - minden ötödik ember úgy dönt, hogy mégsem veszi meg. Amivel egyet is tudok érteni, mert ha már játékot veszek, akkor törekszek arra, hogy az valamilyen szinte hosszú életű legyen. Ezzel tehát jóval nagyobb bevételektől, jóval több vásárlótól esnek el, így a DRM önszopatás, elég erősen.
    Arról nem is beszélve, hogy sokan vannak azon az állásponton, hogy nagy cégek összeomlanak, eltűnnek hirtelen - lelövik az aktivációs szervereket, onnantól kezdve lesz egy dísz a polcomon.
    Az egy dolog, hogy licencet veszek, de azért ne nézzék már hülyének a vásárlókat, hogy bármilyen feltételeket elfogadtathatnak.
    Nem értem, hogy követhettek el marketingesek ekkora hibát. vásárlói magatartásból egyes.
  • n3whous3
    Nem tudom, mert soha nem próbáltam meg lemásolni a dolgokat, hogy majd később install helyett visszarakom, mert minek :DDDD LOL
  • cateran
    Mi lenne? Neked nincs olyan jatekod, ami nem installalt csak install-copy? Mert akkor elore a fejlodes utjan:D (pl a tokom fogja ujratelepiteni a wowot,meg a tobbi jatekot mindig....van az installjukrol 1 masolat es ha vmi miatt ujra kell raknom a rendszert, 1xuen a masolatrol futtatom oket....vagy csinalok 1 masolatot a masolatrol:D) Persze ez nem ua mint 1 kepfile az adott particiorol,de azert megteszi:D
    Mindazonaltal, honnan tudja a gamma,hogy ua a gep amire akarom rakni vagy nem? Ertsd-cserelt hardware elemek utan reinstall op. rendszer...az ujnak szamit? Ha nem, miert nem? Ha igen,akkor igenis az EA kapja be....
  • n3whous3
    "A SPORE-nál is érthető a lépés"

Hát kurvára, kiiktatták 1 hét alatt lényegében az összes biztonsági védelmet, így a crackeltek szabadon játszanak, míg a jóhiszemű vásárlók beszopták.

"A sok hozzá nem értőnek meg üzenem, hogy elég egy képmentés arról a partícióról ahol a gamez van és akkor, annyiszor teszed később fel ahányszor akarod. Ennyi. Pont. "

Windows registry-vel mi lesz?
  • n3whous3
    nem fogom visszacserélni = az esetek 95%-ban nem is FOGJÁK visszavenni tőlem.

És baszhatom a cancel gombomat, buktam 12k forintot akár.
  • n3whous3
    Már bocs, de ki a faszom adja nekem oda a lincesz szerződést MIELŐTT megveszem a játékot? Ha megvettem nem fogom visszacserélni, ok gomb és kész. Ahhoz képest, hogy okos jogtudósnak akarod kiadni magad, semmi logikád nincs.
  • n3whous3
    Ezek után kivételesen a kalózok mellé állok, mutassuk meg a geci ea-nek, hogy ki a faszagyerek. Egyébként én is kalózkodom, de nem szeressem, hogy így kell beszerezni sok dolgot, de nem tudok mit tenni, néha meg kell tenni... Ha nincs zsozsó
  • szvini
    Így van. nekem is tetszik. És az én is díjazom, hogy nem bonyolult, főleg amilyen sűrűn van időm játszani, de amikor tudok játszani jó időtöltés.
    És osztom a véleményed, ez játék jött pár újítással, ami sok más játéknak lehet majd az alapgondolata.
  • Tinman #40
    Akkor ne vedd meg, de ne is játssz vele vagy a lentebb emlegetett achievmentet szépen a nyakadba is akaszthatod.
    A másolásvédelemre fogni, hogy nem veszed meg iszonyat gáz, ennél már az is hihetőbb lenne, ha azt mondanád, hogy azért nem veszed meg és csak a wrz játszás marad a játék árát átutaltad valami menhelynek.

"Szépen is nézünk ki, hogy azt korlátozzák, aki megveszi a terméket, ilyen marhaság a legelvadultabb a mesékben sincs."

Sem a jogról, sem pedig a szellemi termékekre vonatkozó törvényekről sincs egy icipici lövésed sem, de háborogni és fröcsögni azt tudsz.

Minden egyes szellemi termék ami esetleg a polcodon van (van egyáltalán ilyen?), igaz rá, hogy te csak licencet vettél. És a licenc mint olyan tele van korlátokkal! De ami a vicc, hogy telepítéskor ezt le is okézod, csak cseszel elolvasni.

Az emberek nagy része a Windows vásárláskor döbben csak rá a fenti tényre.
    Vettél egy licencet EGY gépre és ennyi. Ha kicseréled a gépet, már nem érvényes a licenc.

A TERMÉK SOHA nem lesz a te tulajdonod! Ha az lenne szabadon módosíthatnád és tehetnéd fel a netre, hogy no lám itt az én SPORE játékom a híres neves Csaba42 kiadótól és ebben nincs elektromos meg méreg támadás, ebben gázpisztoly meg gumibot van.
    Ezt jogilag nem teheted meg, mert te csak egy licencet vásároltál súlyos korlátokkal.

A SPORE-nál is érthető a lépés. Mindent megtesznek azért, hogy kevesebb wrz példány legyen, de crackerek egy pöttyet felkészültebbek.
    Akik előrendelték a játékot, sok esetben később kapták meg, mint azok akik letöltötték.
    Egyébként k. hidegen, hagy, hogy hányszor telepíthetem.
    XP esetében is 3x telepíted és ha voltak jelentősebb hw változások, akkor marad a telefonos aktiválás... ha sok szar került a palacsintába, akkor hölgyikékkel beszélgetsz és úgy aktiválod.
    Szinte sosem szaroznak. Megvetted, hivatalból örülnek neki segítenek.

Biztos vagyok benne, hogy az EA supporton sem lesz ez másképp.

A sok hozzá nem értőnek meg üzenem, hogy elég egy képmentés arról a partícióról ahol a gamez van és akkor, annyiszor teszed később fel ahányszor akarod. Ennyi. Pont.
  • cateran
    Az eszed tokja annyi:D Annyi ACCOUNT lett eladva,ami kozel sem ugyanaz....
  • Csaba42
    A játék maga nekem is bejön, de emiatt a szar másolásvédelem miatt nem fogom egyelőre megvenni eredetiben. Lehet, hogy én vagyok a maradi, de ha már megveszek egy k*rva játékot, akkor hagy én döntsem el, hányszor telepítem hány gépre - mint ahogy régebben is volt. Majd ha lesz belőle egy olyan verzió, ami korlátozásmentes, akkor kiadom rá a pénzem, de így bekaphatják. Szépen is nézünk ki, hogy azt korlátozzák, aki megveszi a terméket, ilyen marhaság a legelvadultabb a mesékben sincs.

Más pénzén persze mindig könnyű gavallérkodni.

"Mert legál körökben NYÍLT titok,"
    Azért ne veregesd ennyire a vállad, egyrészt nincs miért, másrészt pedig ezt mindenki ismeri.
  • Lobsterman
    Hehe. Nagyjából hasonló a véleményünk akkor :D
  • xAlterego
    Én már az első 2005-ös bejelentés óta várom a játékot, minden cikket elolvastam róla, minden bemutatót megnéztem, és egy olyan, zseniális játékra számítottam amiben tényleg bármit megalkothatok, és felhőtlenül szórakozhatok.

És ezt is kaptam.

Boldog vagyok.
  • Cortex
    Vártam ezt a játékot, úgy volt, hogy meg is veszem. De aztán a sok negatív kritika után úgy döntöttem, hogy elsőnek lehúzom, s ha tetszik, akkor megveszem.
    Nem vettem meg... Én is teljesen másra számítottam. Azt hittem, hogy vmi komolyabb dolog lesz... Volt régen, még DOS alatt egy olyan játék, hogy Sim Earth, azt hittem, hogy vmi olyasmi lesz... De nem.
  • narumon
    Az ötlet maga zseniális, nekem a kivitelezése nem tetszik csak. Illetve teljesen másra számitottam :(, de ezt az adott forumon már kifejtettem.
  • Tinman #33
    Ha nem játszol vele nem gond... de sokan letöltik és hetekig tolják, majd teleflamelik a fórumot, hogy milyen szar.
    Én pl. imádom, nagyon tetszik ez a nulláról való indulás, hogy aztán hetek múlva én legyek az univerzum ura. :-)
  • narumon
    Hivj paraszt tolvajnak de ezért a játékért nem adok pénzt (persze én legalábbis az első negativ döbbenés után) nem is játszok vele.
  • Lobsterman
    Én már rajongója vagyok, és HC gamer is elvileg(nem casual az biztos). De persze embere válogatja hogy bejön e neki vagy sem. Meg is értem miért taszíthat el bizonyos embereket a játék, szerintem egyszer érdemes megpróbálni(akár warez-ben is, és ha bejön megvenni), de aki nem próbálta, ne fikázzon a másolásvédelem, rajzfilmszerű grafika, egyszerűség, stb miatt(a vége nem neked szólt :D)
  • Lobsterman
    Jó hát vannak kivételek biztos, de nagyon kevés. Meg nem is ez volt a lényege a mondanivalómnak, hanem az hogy felesleges volt egy ilyen védelmet belerakni(az online reg-et viszont jól tették), amitől csak az eredeti tulajoknak lehet gondja.
  • FlyingV
    és még én beszélek szövegértésről?:)

• JTBM
    A játéknak nyilvánvalóan lesznek rajongói. Szerintem nem a HC gamerek, de ez szvsz. nem is baj. Nekem pl. a SC és a Dawn of War - Soulstorm az egyetlen RTS, amivel játszom, az egyetlen játék amire várok, az a HOI 3. része. A Spore-t nem nekem írták, ahogy a Sims 2-t sem.

A másolásvédelem arra készült, hogy az online játékot csak vásárlóknak engedélyezze. Off-line bárki játszhat, aki letölti a kalóz verziót, de on-line nem tud.

A 3 példány szerintem nagyon rendes dolog EA-tól, mert effektíve megháromszorozza egy licensz használhatóságát, tehát 3 haver vehet egy közös Spore-t és játszat vele on-line, persze nem egyszerre.
  • xAlterego
    *Arányokról* beszéltem, nem eladási adatokról, vagyis hogy annyi az eredeti mint a kalóz.
    WoW-on például lehet hogy 20 millióan játszanak tört szerveren, és már rosszabb az aránya.

Egyébként nem tudom hogy tényleg így van-e, ezt a sort már csak hülyeségből írtam, de az biztos hogy nem akkora hülyeség mint ez az egész hír hogy a Spore 1:1 kalózkodási arányával mennyire megszívta az EA.

Összehasonlítás képpen a Crysisnak 20:1 volt.
  • Tinman #26
    "márpedig nincs olyan védelem amit ne tudnának feltörni,"

Halo 2?
    Jelenleg sincs még belőle olyan verzió PC-re, ami gond nélkül elszaladna.
    Van ez a ide-oda betöltöd a pályát, meg nincs video, meg átírod a mittomén mit... ez nem feltörés, ez kókányolás.
  • FlyingV
    online regisztrálással megy csak a játék ;) itt arról van szó:)

illetve tisztázzuk: ne arról menjen a vita, hogy max 3 telepítés jaj így jaj úgy, hanem hogy 3 hardverkombinációra (egyszerűbben: 3 különálló gépre, értve ezt pl fejlesztés, MAC/PC/kisfiamgépe etc) lehet egy termékkulcsot regisztrálni
  • FlyingV
    "Ez tényleg rekord, szerintem eddíg ez a legnagyobb arányban eredeti PC-s játék"

csak annyit mondanék, hogy WoW, ez tényleg nagy szám... xD (ha nem esett volna le: World of Warcraft? az 10 millánál is tovább tart... AKTÍV játékosokból.. vagy diablo2 a maga 20 milliójával?)
  • Balumann
    "nagy panaszra nincs oka a cégnek a forgalom láttán." Ezt öröm volt végre olvasni.
  • Balumann
    "Nagy része egyszerű paraszt tolvaj!" Még mindig feleslegesnek tartom a nem "vevőképes" játékosokat beleszámítani ilyenkor, mert akkor se veszi meg ha nem tölti le, így nem esnek el semmitől. Egyébként meg, többen megvették miután kipróbálták letöltés után. Negatív kritikákat meg inkább örömmel kéne fogadniuk, hogy tudják javítani a dolgokat, és nem a paraszt tolvajokra fogni, hogy nem veszik a játékokat.

"No meg vannak a lámák akik 2 percenként újratelepítik a wint... azoknak kevés a 3." Nem kkéne lelámázni azt, aki kevésbé ért hozzá. Nem mindenki születik úgy, hogy mindenhez ért, és nem biztos hogy mindenki profi felhasználó akar lenni.

Ez a 3x-i telepítés meg tényleg vicc, és tényleg nem az első, hogy a másolás védelem miatt azok szívnak akik eredetiben megveszik. Gondolkodni náluk nem szokás.
  • Blackrav3n
    Ha egy írni nem képes dvd olvasóból telepítem akkor 100% hogy a dvdn semmi nem változik, bár szerintem bármilyen meghajtóból telepítem, a dvdn nem változik semmi, tehát a lemez nem fogja tudni hogy hopp ez már 3x fel lett telepítve, ezért inkább dobd ki a lemezt, maximum a windows jegyzi meg hogy hányszor telepítettünk az adott lemezről, tehát egy win reinstall után ismét lehet játszani:).
  • Zombee
    Szarul van fogalmazva a cikk.
  • xAlterego
    Hű, már félmillióan töltöttek le kalózpéldányt!!??

Ja, és közben mellesleg háromszor annyian regisztrálták online az *eredeti* játékukat!
    Ez tényleg rekord, szerintem eddíg ez a legnagyobb arányban eredeti PC-s játék. ;P XD

Párezer HC gamer most itt nekiállt tiltakozni, de ez a játék pont az átlagembernek szól, (kb. mint a Sims) , azoknak akik azt se tudják mi az a másolásvédelem, és észre sem fogják venni a játékban.

Mellesleg nem háromszor lehet feltelepíteni, hanem HÁROM GÉPRE AKÁRHÁNYSZOR!!!

• Lobsterman
    Valóban hülyeség volt ezt a 3* felrakjuk dolgot bevezetni, mert ha valaki lewarezolja, márpedig nincs olyan védelem amit ne tudnának feltörni, arra nem vonatkozik úgy sem, szóval csak a legális példánnyal rendelkező embereket büntetik vele. DE mégegyszer mondom. Ezért lehúzni a játékot...
    Ennek ellenére furcsa módon mégis a toplisták élén nyitott a játék.
  • RicsyPy
    Es mivan olyankor ha a feltelepitett fajlokat kiirom 1 vagz 2 DVDre aztan majd azt masolom vissza a gepre?
  • nohea
    Teljesen egyetértek! Az önmegsemmisítő lemez lenne az abszolút megoldás! Az EA meg elmehet a p.csába, aki hülye, haljon meg - kár, hogy erre nemigen van reális esél, túl nagy cég lett.

ui: GTA IV eladásokkal meg vhogy nem kéne összevetni, mert egy konzol játékpiaca teljesen más, arról az igazán apró és mellékes tényről nem is beszélve, hogy PCre MÉG nem jelent meg, de jönni fog...
  • Lobsterman
    Kösz :D
  • Tinman #14
    Bírlak
  • Lobsterman
    Na igen. "Enyhén" túldramatizálják a dolgokat.