212
  • Tinman #132
    De könyörgöm... a kenyér létszükséglet. Ha leég a ház, földönfutó leszek és kirabolnak, bizonyára én is elgondolkodom a kenyér eltulajdonításán.
    De egy játék az nem létszükséglet. Simán luxus kategória.

"Más szemszögből, ha nem lenne warez sok játékot nem is ismernék"

DEMO!?

"3x lehetne aktiválni az eredeti játékot, hidd el elég sokan nem vették volna meg akik megvették :P "
    Ez pontosan olyan feltételezés, mint az enyém.
    Azt mindenesetre látom, hogy a wrz topikban a wrz verzióval hetek óta nagyon jól elvannak. Már pedig ebben az esetben, ez veszteség a kiadónak, mert ezeket a játékosokat csak érdekli... csak nem azért tolják mert ingyé' vót'. Azért tolják, mert ingyen hozzá tudtak jutni.
  • Tinman #131
    http://www.somogy.hu/mike/

Értem, tök híres vagy, voltam már arra... szép hely!
  • Tinman #130
    Talán azért mert nincs problémám, elindítom és megy.
    Felfogtam és nem kellett a tököm tudja milyen crackkel szaroznom, meg x-files hibákon ámuldozni, aminek a vége sok esetben az, hogy ja, korábban fent volt a wrz Spore vagy a wrz lénylabor.
  • Tinman #129
    Kinek nem inge... csak magadra vetted. Nohát, ejnye no ;-)
  • Tinman #128
    200 legál filmmel hadd engedtessen már meg, hogy leszedjem a Prison Break xy évadjának z részét. Mivel LEGÁLIS.
    Érted a legális és az illegális közötti drámai különbséget vagy szükség van folyamatábrára?
  • Tinman #127
    Az igazság nem tetszik, mert végre valaki belemondja az arcotokba.
    Kellemetlen.

Hogy szokták itt az SG-n a véristvánok? Ja, megvan... holnap d.u. 2, Árpád-híd
  • Mike at home
    az a pláne, hogy ugyanúgy lop ő is, de mivel szoftverfejlesztésből él, mi vagyunk a tolvajgecik, közbe meg filmet lop, sőt szerintem még adót is csal :)
  • Tinman #125
    Volt alkalmam anno a DR székházban megfordulni.
    Tudod kikkel találkoztam?

Normális apákkal, feleségekkel, akik minden reggel felkeltek, bementek dolgozni, sokszor éjjelig majd másnap u.e., sőt sokszor hétvégén is.
    Egy normális project 2 év. Ebben rengeteg ember vérverítékes munkája benne van.

Béta? Amikor a kiadó veri a hátadat, hogy hát izé előbbre hozzák mégis a kiadást mert a marketingesek, piackutatók ekkor és akkor tartják optimálisnak, akkor szerinted hol lehet ott hónapokat optimalizálni és tesztelgetni.
    A legtöbb esetben, jó ha van rá 1 hónap, ami nulla. Főleg egy komplex szoftver esetén.

NAGYON kevés fejlesztő van amelyik megteheti, hogy fél évig optimalizál és béta tesztel. De minek? Azt is töltik és nem veszik meg, max beírják xy fórumba, hogy ejjj de jó játék volt ez és ennyi.

Ebből lehet kölyköt felnevelni? A szoftvergyártás pontosan olyan munka, mint bármi más csak valahol egy luxus, hiszen nem létszükséglet.
    Nem is azoknak szólnak a játékok, akiknek még egy trabantjuk sincs, hanem azoknak, akik megtehetik, hogy jól szórakozzanak.

A bétákhoz még annyit, hogy jelenleg csak Asus VGA kártyából kb. 30 van a piacon és akkor a régieket még nem vettük bele, de elvárás, hogy x gépen is tökéletesen és hibátlanul menjen meg y-on is. Képtelenség!

Ezért jobb piac a konzol... kevés a warez, könnyebb a fejlesztés és biztosabb a befektetett munka megtérülése. Ennyi. Pont.
  • Mike at home
    no, most kezdjelek mockolni, hogy mekkora tolvajgeci vagy, hogy lopod a filmeket? bort iszol és vizet prédikálsz? most kezdejelek minősítgetni? ez a baj magyarországon, habzó szájjal szidod a cigicsempészeket, a bliccelőket, miközben zárjegy nélküli cigi lóg a szádból, és életedben nem volt érvényes jegyed a BKV-n

tudod öregem, no comment
    fizetett ügynök vagy :)
  • Balumann
    Timman, értsd már meg, hogy teljesen felesleges itt osztanod az észt, mindenki ugyan úgy tisztában van a dolgokkal, csak nevetségessé teszed magad. Az ég világon semmit nem fogsz megváltoztatni ezzel.
    Ez mindig is így volt (digitális világ területén), és én remélem hogy így is marad.

És valamilyen szinten neked is igazad van, de a kárt okozást én hülyeségnek tartom. Ha lehetne a kenyeret korlátlanul másolni és nem lenne olyan fontos, akkor igen, azt is lopnánk sokan. De mivel nem lehet, így nincs értelme ennek a hasonlatnak. Hiába eszmei érték, nem létfontosságu, és azzal hogy játszok vele egy kicsit, semmivel nem lesz rosszabb a játék készítőinek, mintha nem venném meg és nem játszanék vele.

Viszont egy példa, elhatároztuk hogy játszunk egy kis Arma-t Hamachin. Azóta is játszunk, és legtöbben tervezzük a 2. részét tervezik megvenni (sőt ezt az elsőt is). Másik, RS Vegas 2-vel is szoktunk játszani (ami igazából annyira bugos, hogy neten nincs értelme játszani vele, már a hitbox rendszer miatt sem), ha kijön a 3. rész akkor lehet meg fogjuk venni (jó csapat miatt bugok ellenére megszerettük a tipust, ha jó lesz a következő rész, akkor esélyes h megvesszük).

Más szemszögből, ha nem lenne warez sok játékot nem is ismernék, aminek esetleg következő része jobban érdekel, és valami (multi) miatt esetleg érdemesnek találhatom megvenni.
    Ismét másik, ha jobb eladásokat akarnak kénytelenek (lennének) jobban optimalizált, minőségibb játékokat kiadni (amire jelenleg pont fordítva van valamiért, optimalizálatlan bugos játékokat adnak ki, és nő a warez, természetesen az utóbbi a hibás...).

A védelem persze mindig ér valamennyit, mert különben az eredetit is simán másolnánk. De ha eszük lenne, akkor úgy csinálják meg, hogy eredetivel jobb legyen (pl. Arma-ban időnként madárrá változik a tört verzió miatt + nem lehet neten játszani, CoD 4-ben eredeti szervereken nagyobb a rend, és stb..
    Ha nem lenne CD kulcs ellenőrzés, helyette csak 3x lehetne aktiválni az eredeti játékot, hidd el elég sokan nem vették volna meg akik megvették :P (és aki amúgyse veszi meg, azt itt is teljesen felesleges beszámítani).
  • Mike at home
    Rájöttem egyébként mi a bajod! De tényleg :)
    Nem jó forumra irogatsz
    Tudod, ez a büdös parazstok fóruma, a te fórumod az EA support oldala, ott nincs warez, sőt elkerekedett szemmel néznek, ha mondjuk azt mondod nekik hazsnálj mini image-t
  • Mike at home
    akkor keress rá Mike-ra
  • Mike at home
    spore topik, olvasgasd
    én méég ott egyzser nem láttalak
  • Mike at home
    egyéni tapasztalat
    egybként elég tenyérbemászó a stílusod, én már adtam volna neked pár pontot ezért
  • Tinman #118
    Azért bmeg. mert mindened ismeretlen... baxál le, mert TE nem töltöd ki az adatlapod.
  • Tinman #117
    Fő hogy örülj :-D

"Pl. ha a kiadó elfelejti közölni az EULA-ban, hogy csak az én gépemre tehetem fel a cuccost, akkor a világ összes gépére feltehetem"

Kezedet a biliből emeled ki Neo. A kiadónak a legfontosabb pontosan a licenc mibenléte. A legtöbb szoftvernél szigorúan ki vannak kötve a használati jogok, sőt a módosításra is részletesen kitérnek.

Az adathordozó a tulajdonod és? Ezt mindenki tudta eddig is.
    Ki ne szarja le az adathordozót? Steam mond valamit?
    Az adathordozót az ereid felvagdosására is használhatod az EULA szerint, de a lényeg a szoftver, maga a szellemi termék. Annak a módosítása és a módosítás terjesztése pl. az esetek nagy százalékában mivel nem opensource cucc, szigorúan tilos.

"de kíváncsiságból szétnéznék a vinyójukon, hogy hány crack mappát találok rajta. Hidd el, egyes embereknél nem nagy dolog az, ha valamit megvesznek eredetiben (nekem is van vagy 20-30 játékom), mivel ez számunkra nem újdonság. "

A filmekhez tudtommal nem kell crack mappa. Tele vagyok filmekkel, amiket megnézek és del. Ami pedig tetszett azt megveszem. A legál film gyűjteményem kb. 200 db-nál tart. Magáncélra idehaza filmet letölteni pedig legál.

Jelenleg 2 játék van fent a gépemen. Az egyik a Mass Effect a másik meg a Spore. Mind a 2 dobozra kíváncsi vagy inkább betörsz?

20-30 játékod van. Fúúúúú az annya. Az mindjárt más. És én még azt hittem, hogy a közel 170 db-os legális játékgyűjteményemmel üdvözöl "az eredeti szoftvert vásárlók világa", de ezek szerint nem... a fenébe
  • Mike at home
    majd ha adsz is valamit a pénzért, és felelősséget is vállalsz a termékedért, akkor játasd a szádat. addig meg szépen maradj csöndben és örülj, hogy valaki pénzt ad azért a szeméthalomért, a béteverzióért, ami kikerül a kezetek közül, és van képetek a userekkel teszteltetni teljes áron
    ember, nincs kész az a szoftver, amit kiadtok, fél évet lespórlotok, és a felhazsnálók a bétateszterek
    és felesleges keménykedni, mert van alternatíva, és amikor mindenki elkezdi hazsnálni, felkopik az állatok, úgyhogy csínyján azzal a tolvajozással, meglévő és a leendő vevőkörödet fikázod
  • Mike at home
    másrészt nem ostorral, nem fenygetéssel kell az embereket vásárlásra ösztökölni
    szal lehet, hogy 100 nem vette meg, de másik 100 igen
    és már bocsánat, de amikor az egész projectbe belefogok, már akkor is tudom, hogy létezik a warez, nem akkor kezdek rácsodálkozni, amikor az emberek letöltik
    nem tetszik ez? gyárts villanykörtét
  • Mike at home
    ez csak fiktiv árbevétel, ugyanis korántsem biztos, hogy az a 100 ember (ami költői túlzás már megint) meg is vette volna ha nem lett volna módja letölteni. Nem dől össze a világ ha kimarad a Spore, kimaradt már sok minden, nem a szgépjáték körül forog a világ
  • Mike at home
    Látod, egyszerüen nem tudsz viselkedni
    Fogalmad nincs hány éves vagyok, vannak-e eredeti szoftvereim, mióta vagyok itt az sg-n, vagy ki a lófasz vagyok
    Prekoncepciód persze van, már ha ismered ezt a szót (csak hogy stílusodnál maradjak)
    ezzel nálam nem sokra mész, max magadat teszed nevetségessé
  • Tinman #112
    Ghostolás? Elég botcsinálta lehetsz te is barátom :-D
    Azt hiszed csak a Norton szarja létezik?
    Ezt mindig is klónozásnak hívta a szakma, de a HDD teljes képmentés is dívik. 1:0 ide 1-es a meccs

Nem szop vele senki, max a warezosok, majd ha jön a frissítés. Várhatjátok a craked patched proper, reproper, ultraproper exét. Száni.
  • Tinman #111
    Linkeld már azt a 15k-t pls. mert szélütést kapok az ilyen valótlan állításoktól :-/
  • Tinman #110
    1. A mai "gyerekek", tinédzserek nagyon jól el vannak eresztve, még akkor is, ha ebbe a család többi tagja majd belerokkan. Mp3, telefon, suliba csak autóval vihetők, márkás ruhák, parfümök, saját noti etc.

És akkor jön a szöveg, hogy hát még a szoftvert is meg kell venni? Nem bm. letöltheted a VGA kártyát is ha tudod. Ja, azt nem azt kifizetem.
    Érdekes én tudtam spórolni és mindig meg tudtam venni amit akarok, volt, hogy hónapokig Dunakavicson /cukor mielőtt még valami elme gyenge félreértené/ éltem és csak megvettem azt a Little Big Adventure-t vagy éppen a Syndicate-et.
    Csak a nevelés kérem... az nincs.

2. Értelme egy védelemnek mindig van. Lehet, hogy suta, lehet, hogy buta, de az értelme az lenne, hogy lassítsa, megnehezítse a kalózmásolatok használhatóságát.
    A mindenféle IT trükkről meg annyit, hogy nem kell ha nem akarod... lehet hívni a supportot, nem fognak elhajtani.

3.Nem nem warez ellenes vagyok, mert én sem vagyok szent!
    Hanem egyszerűen vannak a szar ócska tucat szarok, meg vannak az igényes sok éves fejlesztési időt magukba foglaló játékok. Aki az előbbieket leszedi, végigtolja, majd letörli azzal semmi gondom.

De egy igényes PC játékpiacot nem tudunk mi játékosok úgy kialakítani, ha a szart is letöltjük, meg a kiváló címeket is, pusztán azért mert lehet!

4.Drágák? Dehogy!
    Nézzük vissza 10 évet. Itt van előttem a polcon a Phantasmagoria 1. 7 lemezes gyönyörű kiadványa. 9990 Ft van ráírva és premierkor vettem!
    Most mennyibe kerül egy PC premier cím? A Witchert pl. 7990 Ft-ért vettem, de maradjunk annyiban, hogy átlag most 10k egy premier PC cím, de nagyon sok esetben ez alatt van!

És mennyi volt 10 éve a minimálbér nettó? 30.000 Ft körül! És most mennyi? 56.000 körül!
    Érted már?

Amúgy nem kell itthonról vásárolni. EU tagállam vagyunk gyerekek!
    Vámmentesen hozathatod akár GB-ből is a játékokat ha neked az úgy tetszik.

A Stalker Clear Sky Collectors Edition kintről kb. 7800 Ft postaköltséggel! Itthon a sima verzió is picivel több.
    Tessék talpra esni ^^
  • Tinman #109
    Szólásszabadság van, ez még legális
    Nem személyeskedés volt, hanem kijelentés egy adott csoportról, mely csoport illegális tevékenységet folytat.

Ha megnézed a Spore wrz topickját lazán van 100 ember aki letöltötte és játszik vele a mai napig. Ez a csoport min. 1 milliós kárt generált a kiadónak, hiszen nem egyszerűen csak letöltötték, majd 10 perc után del... hanem folyamatosan használnak egy olyan szoftvert amely licenc korlátozásokkal jelent meg.

Ha elmegyek hozzád, elveszek tőled 100 emberrel 1 millió forintot, te minek fogsz minket szólítani?
    Ugye, hogy minimum paraszt tolvajnak? Akkor meg mit oktatsz itt ember
  • Tinman #108
    "sosem a warezosok szívnak, hanem aki megveszi az eredetit "
    Jó példa erre az SG topic PC-s részlege ami hemzseg a wrz problémáktól. Őrület miket mondasz
  • Tinman #107
    Szabad szoftvert akarsz?
    Az is van játssz azzal!
    Ja, hogy a színvonal a legtöbb esetben enyhén szólva röhejes? Vajon miért?
    Talán azért mert az ingyen munkából nem lehet megélni.

Gondolj már bele egy picit:

John reggel felkel, bemegy az xy szoftverfejlesztő céghez és egy kipattan a fejéből egy Dungeon Keeper alapgondolata. 3 év és vagy 60 ember napi 12-14 órás munkájának gyümölcseként kijön.
    Te meg fogod, letöltöd, kijátszod, del.

Ez fair szerinted?

Pusztán azért mert megteheted, meg is teszed? Lopni is lehet a teszkóból, csak ügyesen kell csinálni.
    Ha mindig melletted lenne egy biztonsági őr, meg be lennél kamerázva, hogy vajon lopsz-e szoftvert akkor is megtennéd?

És ha a teszkóban nem lenne őr, meg kamera, akkor is elvinnéd a kenyeret meg a tejet csak úgy?
    És a pék mi a francból éljén?
    És a tejtermelők miből tartsák el a családjukat?
  • Tinman #106
    K. nem kell megvenni.
    A Windows topicban miért fakadtok ki azon, hogy a 32 ezres XP Prof csak egy gépre telepíthető jogilag?
    Igen a Spore nem egy oprendszer, de ugyanúgy szoftver... szellemi termék.

Sok ember hajnalban felkelt azért éveken keresztül, hogy aztán pistike 1 óra alatt letöltse. Ez erről szól. Lehet itt dumálni, de szar az szar marad... ez bizony 8. parancsolat.
    Igen, én is töltöttem le rengeteg játékot, de amint lehetőségem nyílt rá azonnal megvettem az eredetit.
    A vicc az, hogy még gyerekként is hónapokat spóroltam 1-1 áhított szoftverre.

Kint a STALKER Clear Sky. Nagyon, de nagyon érdekel... ez a hónap nekem kicsit húzós volt, most nem telik rá a keretből. A wrz már hetek óta kint van mégsem töltöttem le, mert ennyire becsülöm a fejlesztőket, a játékot, a Stalker univerzumot és igen, akarom, hogy még legyen folytatás.
    Ha mindig, mindenki mindent letöltene, egy idő után senki nem fejlesztene semmilyen platformra. A játékgyártás halott lenne.
    A PC iparral már lassan sikerült elérnetek. Grat.
  • Tinman #105
    12-15k?
    HOL?

Az alapjáték idehaza 10790 /indulóban 9990 volt/, de ha megvetted a lénylabort /dehogy vetted :-S/ akkor -1490. 9300 Ft jelenleg! Kezdőben -lénylaborral 8500 Ft volt. Erről ennyit.

A GE jelenleg idehaza 11699 Ft - 1490 lénylabor. Ez sehol sem 12k, de 15k meg végképp nem.
  • Tinman #104
    Lol... köszi, hogy ezzel beismerted melyik kategóriát erősíted. ;-)
    Tőccsetek csak, még többet, még, még... aztán lehet elmélkedni, hogy a normális fejlesztők miért is fordulnak el szépen a PC-s játékipartól.
    Nektek egy pasziánsz 2.0-át nem fejlesztenek, nem hogy konzolátiratokat ^^
  • Mike at home
    mármint miben?
  • koschwarz
    hát pedig tinman-nek van igaza. szerintem. igaz hogy én sem értek hozzá, pedig jogász vagyok. illetve azt mondanám, hogy neked is igazad van - egy másik szempontból.
  • FoodLFG
    Ha lesz hely a gépemen, akkor biztosan letöltöm. A videókból kicsit gyerekesnek tűnik a játék (nem csak a grafikára gondolok), de összességében érdekes.
  • Mike at home
    lehet nem te irtad, mindegy, vki említette
  • Lobsterman
    Hát most végigkerestem a hsz-aimat, de én nem találtam egy utalást sem a Sims-hez... Valamit elnéztél
  • Mike at home
    jah, elmeséled, és a más is megismeri a történetet, ha meg szar, el sem megy
  • Archenemy
    én úgy hallottam, hogy a legújabb mozifilmek előtt már az is ki van írva, hogy nem jegyezheted meg a látottakat, mert az illegális másolat
  • Mike at home
    voltak ilyen elképzelések
  • Mike at home
    te meg a sims-ben :)
  • Lobsterman
    Ki hasonlította a Simshez? És nincs igazad. Ez egy sokkal komplexebb játék, max te nem mélyedtél bele annyira.
  • VoneOut
    Ez olyan mint ha vennél egy DVD filmet és csak 3x nézhetnéd meg...hmmm.