Spore - visszaüt a másolásvédelem?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amit legál meg lehet tenni, azt nyugodt szívvel teszem.
Ha lehetne az autókölcsönzõkbõl ingyen hazahordani a BMW-ket, most is ott toporognék a sor végén.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
enyémben inkább az a tendencia, ha játszani akar valamivel, beugrik a MM-be
tudod ki pöcsöl mindenféle letöltéssel
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Nekem is elmenne a kedvem ha 3 évnyi fejlesztés után látnám, hogy a torrent listák toplistáján van a játékom és a szám egyre csak nõ.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
de te az elõbb erkölcsrõl beszéltél, tehát ha úgy vesszük, bizony lopás ez is az is, kár szépíteni
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Nem egy embert ismerek a Flatout 2-öt letöltötte /5 cd verzió!/, bement a teszkóba, vett 5 db normális minõségû CD-t /5x180 Ft/ és kiírta.
Baromi megterhelõ lett volna egy eredetit megvenni szintén a teszkóban? De csakazértsem. Ne ezek a parasztok, ezekrõl beszélek.
Ha tilos lesz letölteni nem teszem meg... jó áron vannak már a DVD-k.
Zenét is pl magán célra tölthetsz, de a mai klingklang vackok annyira hidegen hagynak, hogy zenét pl. egyáltalán nem töltök le.
max nagy hype van, de ugyanúgy bétacuccot kapunk, és akkor csodálkoznak a kiadók, miért nem akar ezért pénzt adni a jónép
aki ért hozzá, annak a gyári sem tákolmány, meg a warez sem
persze az átlag jó eséllyel összevisszza nyomkod mindent, és el sem olvassa mit okéz le - ahogy irtad is. De ezzel együtt sincs jogod, õket minõsítgetni, megvetni, mert te magad is warezolsz
És akiket ismerek tudom, hogy ugyan így vannak ezzel (én is kaptam már vissza pár évek után cuccot 😄). Magyar mentalitás... nem, csupán nevelés kérdése, meg jobban kéne védekezni ez ellen.
ugyanaz
ezt elítéled, amit te csinálsz az nomrális
de kórház a város szélén spc rossz élda, mert jó eéllyel nem fog tthon megjelenni
nekem is vannak letöltött filmjeim, de ha lehet, inkább eredetiben megveszem (és azt is csak amiatt, mert volt rá fölös pénzem, és nem kell éhes szájakat etetnem, bizony ha lenne két kölyköm, nem lenne ennyi eredeti filmem)
Sajnos a legtöbb ember fejében idehaza fel sem merül a szoftver vásárlás gondolata. Én csak azt tapasztalom nap mint nap, hogy a tört illegális szoftverbõl összetákolt rendszerek nagyon instabil és kiszámíthatatlan jószágok és rengeteg példám bizonyítja, hogy eredeti szoftverrel nem történt volna baj.
Akkor csak 10k lett volna teszem azt egy vírusirtó, most a teljes helyreállítás 20k felett.
Persze játékok esetében, max az történik, hogy beszéd a user pár trójait vagy egy kritikus hiba miatt nem tud játszani egy ideig a törttel, mert ha felteszi a foltot, akkor nem indul a game.
Továbbra is azt mondom, hogy aki teheti az vegye meg a kedvenceit, ezzel egyfajta voksot ad le az adott játékra és ha egy játék jól fogy, akkor lesz folytatás is. A gagyi idõvel kirostálódhat ez által, a minõség pedig fennmaradhat... egyelõre ez még utópiának is merész.
azokra bizony csak adható 3 napos cseregarancia, de nem kötelezõ
nézd meg a törvényt
Semmi mini image nem kellett és a CD-t is csak indításkor ellenõrizte, kibírtam azt a 10 mp-et.
na látod, most mondtad ki az igazságot
ha nem lenne ingyen nem tolnák
én sem
nagyon jól elvagyok a Spore nélkül is, rég volt az amikor minden számomra fontos cím kellett, amiket aztán megszerezve fel sem installáltam. akkor meg minek. sõt, van ilyen eredeti játékom is, az eddigi legynagyobb melléfogásom a BF2+oppforce 12k * 2 (mert ugye nekem mindenbõl kettõ kell ha az hálózatos, van egy tesóm is) játszottunk vele vagy 10 percet. Szal szerintem az EA bírja ki, hogy most spórázok 2 hétig, kb. annyi ideig fog lekötni
Elsõ találat ez volt. Szóval nagy riszpekt meg minden, nem tudtam, hogy Mike te magad vagy. <#vigyor3>#vigyor3>
Ezt magyarázd el kérlek mert nem értem.
Mert rendben, a szoftver 10k, de ehhez még vas is kell, meg legál op rendszer. Ez így már elég szép összeg. A gazdasági helyzetünk és a béreink olyanok amilyenek, de ez rögtön feljogosítja a magyar embert arra, hogy minden vihetõ ami nincs lebetonozva.
A mentalitással van baj. A másik tulajdonjogának totális semmibevétele dívik idehaza. Szerintem emlékszünk még a feliratokra Ausztriában: "Magyar, kérlek ne lopj."
Teljesen elfogadott idehaza az is, hogy szállodából szuvenírt kell vinni, mert nincs leláncolva. A törölközõk száma 1-1 nagyar család látogatása után valahogy mindig kevesebb.
Ilyenek vagyunk... szeretek a széllel szembe menni az a nagy helyzet :-D
semmi bajom nincs vele, nem fagy, semmi
sõt, megvan a Witcher eredetiben, gyûjtõi változat, mini image-vel játszom, a Fifa 07-tel szintén (tudom hogy van újabb de arra nem adtam ki pénzt) soroljam még? aki ért hozzá, annak megy, crack-kel, image-vel is, és bizony többet szívok az eredeti játékaimmal mint a warezzel
esteleg azt megengedem, hogy aminek az itthoni forgalmazására esélyt sem látsz, letõltheted
de ennyi
vagy ha letöltesz, akkor maradj nagyon csöndben szoftveres warez esetén
mert ez így kettõs mérce
magaddal elnézõ vagy, más meg szemét tolvaj
"Internetes szerzõdések esetén fõszabály: amennyiben a vásárló meggondolta magát, 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerzõdéstõl. Ezt a jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetén pedig, amikor a szerzõdést megkötötte. Fontos, hogy ennek olyan írásos nyoma maradjon, hogy az elállás idõpontját vita esetén késõbb igazolni lehessen.
Ha a kereskedõ elõzetesen nem tájékoztatja a vevõt az elállás jogáról, a 8 munkanapos határidõ meghosszabbodik 3 hónapra. Ha a tájékoztatásra ezen az idõtartamon belül sor kerül, az elállásra nyitva álló 8 munkanapos határidõ attól a naptól kezdõdik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta a vásárló.
Elállás esetén az értékesítõ köteles a kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésõbb az elállást követõ 30 napon belül visszatéríteni. Így van ez akkor is, ha a kereskedõ a megrendelést nem tudja teljesíteni."
innentõl pedig a befektetõ problémája
miért került a Spore kifejlesztése 50 millió USD-be? miért kell ilyen megaproject? ugyanaz a baja a játékpiacnak pc-n, mint a lemezkiadóknak
alig an valamirevaló program, ami valami újat hozni. minden mindennek a koppintása, folytatása, tel buggal, nem baj, tesztelik mjad a vevõk, fél év alatt meg kijavítjuk
amióta elterjedt a net, azóta ez megy és csodálkoznak
egyébként meg a játékoktól fggetlenül véleményem szerint az a jelnlegi tendencia, hogy egyzserüen el fog tûnni a mindenes azstali pc, lesz helyette netbook, meg vmi játékgép (és nagyon sok embernek bizony nincs igénye játékokra, régebben volt, ma már egyre kevésbé. én is évente jó ha két játékkal játszom, pedig 92-ben kezdtem egy 286-ossal) mit szoktam csinálni? web, esetleg chat, némi e-mail, néha szerkesztek egy-két oldalt, ehhez nem kell asztali gép
sõt, lassan 3 éves a konfigom, és egész normálisan fut rajta minden
minek nyúljak hozzá? és ha nekem nem kell azstali ép, akkor biztos sok hozzám hasonlónak sem kell- Tudod mi egy innovativ ötletre szomjazunk, ezért jó pl. a wii
sõt mondok még jobbat, nem a szgp körül forog végre az életem, nem vagyok a rabja, anyagi értelemben sem. én is cserélgettem anno az alkatrészeket, költöttem vagyonokat hardverre
Az élet sajnos egyáltalán nem igazságos.
Luxus kategória, hát ez az, a játékok egyáltalán nem luxus kategória kellene legyen.
De egy játék az nem létszükséglet. Simán luxus kategória.
"Más szemszögbõl, ha nem lenne warez sok játékot nem is ismernék"
DEMO!?
"3x lehetne aktiválni az eredeti játékot, hidd el elég sokan nem vették volna meg akik megvették 😛 "
Ez pontosan olyan feltételezés, mint az enyém.
Azt mindenesetre látom, hogy a wrz topikban a wrz verzióval hetek óta nagyon jól elvannak. Már pedig ebben az esetben, ez veszteség a kiadónak, mert ezeket a játékosokat csak érdekli... csak nem azért tolják mert ingyé' vót'. Azért tolják, mert ingyen hozzá tudtak jutni.
Értem, tök híres vagy, voltam már arra... szép hely!
Felfogtam és nem kellett a tököm tudja milyen crackkel szaroznom, meg x-files hibákon ámuldozni, aminek a vége sok esetben az, hogy ja, korábban fent volt a wrz Spore vagy a wrz lénylabor.
Érted a legális és az illegális közötti drámai különbséget vagy szükség van folyamatábrára?
Kellemetlen.
Hogy szokták itt az SG-n a véristvánok? Ja, megvan... holnap d.u. 2, Árpád-híd <#nyes>#nyes>
Tudod kikkel találkoztam?
Normális apákkal, feleségekkel, akik minden reggel felkeltek, bementek dolgozni, sokszor éjjelig majd másnap u.e., sõt sokszor hétvégén is.
Egy normális project 2 év. Ebben rengeteg ember vérverítékes munkája benne van.
Béta? Amikor a kiadó veri a hátadat, hogy hát izé elõbbre hozzák mégis a kiadást mert a marketingesek, piackutatók ekkor és akkor tartják optimálisnak, akkor szerinted hol lehet ott hónapokat optimalizálni és tesztelgetni.
A legtöbb esetben, jó ha van rá 1 hónap, ami nulla. Fõleg egy komplex szoftver esetén.
NAGYON kevés fejlesztõ van amelyik megteheti, hogy fél évig optimalizál és béta tesztel. De minek? Azt is töltik és nem veszik meg, max beírják xy fórumba, hogy ejjj de jó játék volt ez és ennyi.
Ebbõl lehet kölyköt felnevelni? A szoftvergyártás pontosan olyan munka, mint bármi más csak valahol egy luxus, hiszen nem létszükséglet.
Nem is azoknak szólnak a játékok, akiknek még egy trabantjuk sincs, hanem azoknak, akik megtehetik, hogy jól szórakozzanak.
A bétákhoz még annyit, hogy jelenleg csak Asus VGA kártyából kb. 30 van a piacon és akkor a régieket még nem vettük bele, de elvárás, hogy x gépen is tökéletesen és hibátlanul menjen meg y-on is. Képtelenség!
Ezért jobb piac a konzol... kevés a warez, könnyebb a fejlesztés és biztosabb a befektetett munka megtérülése. Ennyi. Pont.
tudod öregem, no comment
fizetett ügynök vagy 😊
Ez mindig is így volt (digitális világ területén), és én remélem hogy így is marad.
És valamilyen szinten neked is igazad van, de a kárt okozást én hülyeségnek tartom. Ha lehetne a kenyeret korlátlanul másolni és nem lenne olyan fontos, akkor igen, azt is lopnánk sokan. De mivel nem lehet, így nincs értelme ennek a hasonlatnak. Hiába eszmei érték, nem létfontosságu, és azzal hogy játszok vele egy kicsit, semmivel nem lesz rosszabb a játék készítõinek, mintha nem venném meg és nem játszanék vele.
Viszont egy példa, elhatároztuk hogy játszunk egy kis Arma-t Hamachin. Azóta is játszunk, és legtöbben tervezzük a 2. részét tervezik megvenni (sõt ezt az elsõt is). Másik, RS Vegas 2-vel is szoktunk játszani (ami igazából annyira bugos, hogy neten nincs értelme játszani vele, már a hitbox rendszer miatt sem), ha kijön a 3. rész akkor lehet meg fogjuk venni (jó csapat miatt bugok ellenére megszerettük a tipust, ha jó lesz a következõ rész, akkor esélyes h megvesszük).
Más szemszögbõl, ha nem lenne warez sok játékot nem is ismernék, aminek esetleg következõ része jobban érdekel, és valami (multi) miatt esetleg érdemesnek találhatom megvenni.
Ismét másik, ha jobb eladásokat akarnak kénytelenek (lennének) jobban optimalizált, minõségibb játékokat kiadni (amire jelenleg pont fordítva van valamiért, optimalizálatlan bugos játékokat adnak ki, és nõ a warez, természetesen az utóbbi a hibás...).
A védelem persze mindig ér valamennyit, mert különben az eredetit is simán másolnánk. De ha eszük lenne, akkor úgy csinálják meg, hogy eredetivel jobb legyen (pl. Arma-ban idõnként madárrá változik a tört verzió miatt + nem lehet neten játszani, CoD 4-ben eredeti szervereken nagyobb a rend, és stb..
Ha nem lenne CD kulcs ellenõrzés, helyette csak 3x lehetne aktiválni az eredeti játékot, hidd el elég sokan nem vették volna meg akik megvették 😛 (és aki amúgyse veszi meg, azt itt is teljesen felesleges beszámítani).
Nem jó forumra irogatsz
Tudod, ez a büdös parazstok fóruma, a te fórumod az EA support oldala, ott nincs warez, sõt elkerekedett szemmel néznek, ha mondjuk azt mondod nekik hazsnálj mini image-t
én méég ott egyzser nem láttalak
egybként elég tenyérbemászó a stílusod, én már adtam volna neked pár pontot ezért
"Pl. ha a kiadó elfelejti közölni az EULA-ban, hogy csak az én gépemre tehetem fel a cuccost, akkor a világ összes gépére feltehetem"
Kezedet a bilibõl emeled ki Neo. A kiadónak a legfontosabb pontosan a licenc mibenléte. A legtöbb szoftvernél szigorúan ki vannak kötve a használati jogok, sõt a módosításra is részletesen kitérnek.
Az adathordozó a tulajdonod és? Ezt mindenki tudta eddig is.
Ki ne szarja le az adathordozót? Steam mond valamit?
Az adathordozót az ereid felvagdosására is használhatod az EULA szerint, de a lényeg a szoftver, maga a szellemi termék. Annak a módosítása és a módosítás terjesztése pl. az esetek nagy százalékában mivel nem opensource cucc, szigorúan tilos.
"de kíváncsiságból szétnéznék a vinyójukon, hogy hány crack mappát találok rajta. Hidd el, egyes embereknél nem nagy dolog az, ha valamit megvesznek eredetiben (nekem is van vagy 20-30 játékom), mivel ez számunkra nem újdonság. "
A filmekhez tudtommal nem kell crack mappa. Tele vagyok filmekkel, amiket megnézek és del. Ami pedig tetszett azt megveszem. A legál film gyûjteményem kb. 200 db-nál tart. Magáncélra idehaza filmet letölteni pedig legál.
Jelenleg 2 játék van fent a gépemen. Az egyik a Mass Effect a másik meg a Spore. Mind a 2 dobozra kíváncsi vagy inkább betörsz?
20-30 játékod van. Fúúúúú az annya. Az mindjárt más. És én még azt hittem, hogy a közel 170 db-os legális játékgyûjteményemmel üdvözöl "az eredeti szoftvert vásárlók világa", de ezek szerint nem... a fenébe <#zavart2>#zavart2>
ember, nincs kész az a szoftver, amit kiadtok, fél évet lespórlotok, és a felhazsnálók a bétateszterek
és felesleges keménykedni, mert van alternatíva, és amikor mindenki elkezdi hazsnálni, felkopik az állatok, úgyhogy csínyján azzal a tolvajozással, meglévõ és a leendõ vevõkörödet fikázod
szal lehet, hogy 100 nem vette meg, de másik 100 igen
és már bocsánat, de amikor az egész projectbe belefogok, már akkor is tudom, hogy létezik a warez, nem akkor kezdek rácsodálkozni, amikor az emberek letöltik
nem tetszik ez? gyárts villanykörtét
Fogalmad nincs hány éves vagyok, vannak-e eredeti szoftvereim, mióta vagyok itt az sg-n, vagy ki a lófasz vagyok
Prekoncepciód persze van, már ha ismered ezt a szót (csak hogy stílusodnál maradjak)
ezzel nálam nem sokra mész, max magadat teszed nevetségessé