212
-
#172 Én alergiás vagyok a cd-re! Akkor mi van? Vegyek dvd-t? Nem, nekem Külön memóriára tegyék ki a polcra és FESSÉK is le, mert nem bírom ezeket a mű ........ és a fertőtlenítőket sem(kár hogy csak az ásványvízben nincsen annyi fertőtlenítő, hogy ne legyek tele kiütéssel). Alergiás vagyok rá amit beleteszek (a condom is :) ), ezért nincsen a gépben cd lejátszóm. Van külön asztali (zenei) lejátszóm amiben egy cd van mióta megvan és azóta se vettem ki, ha ez ott van kb 5 éve akkor ez így van. Kukorica kell a .......k:) Neten meg egy forintost se fogok átküldeni, mert nem bízok meg egy monitorban, mint két emberi szemnek.
Cipőket is útálok vásárolni, meg az új dobozokat kinyitni, viszont a bkv székei csak ragadnak. A bkv-ra eddig még nem voltam allergiás, de ha valaki érzett már öblítő illatot az javítson ki, mert én nekem a szaglásom is csak ezekre terjed ki, amiket nem bírok és eddig életemben 4x éreztem illatot a székekből. Még "szerencse", hogy nem erre vagyok allergiás. -
Kraptor #171 Én difitalis kiadást vettem meg EADM-el és eddig nem volt a telepítéssel gondom, aszem 4x lett már telepítve össz 2 gépre (desktop és noti) -
#170 és ok hogy film, zene most legal, de ugyanannyi kárt okozol (a te gondolatmeneteddel) mint a szoftvereknél -
#169 jah, az nekem is megvan :) -
#168 A zenekiadók egyelőre nagyon bénák.
Túlzó árakat és elborult jogokkal próbálnak meg neten keresztül zenéket értékesíteni... majd rájönnek, hogy ez így nem megy sokáig. -
#167 A filmek idehaza spec helyzet.
Egyelőre legál... mégis tömve vagyok /csak úgy mint egyesek ;-)/ eredeti DVD filmekkel és bizony nekem sem hűűű de gagyik... Alien díszdoboz, LOTR trilógia díszdobozok, etc. Ez a pár db. már magában 40k volt és hol vagyunk még a 200 db-tól :-D
Valahogy nyugodtan tudok aludni, ha letöltök egy sorozat epizódot, megnézem, majd letörlöm. Minek is tartanám meg? Ha nagyon jó, akkor egyértelmű, hogy megveszem.
Amúgy a filmek esetében is igaz, hogy az ember a vásárlasival voksol. Nekem pl. az összes Miyazaki anime itt csücsül a polcon, még az is amit tudtam, hogy nem jön be és mégis megvettem, mert annyira kedvelem Miyazakit, hogyha ezzel tudom támogatni a csodát amit művel, akkor megveszem. -
#166 egyébként ha a szoftlicenszek érvényesülnének, akkor lopnál a rádióhallgatással is, egyéként meg arra is fizet a rádió jogdijat, de tudod mit, még arra is jogdijat kell fizetned Mo-n ha elénekled a saját számaidat, aztán majd odaadják Lagzikarcsinak, mert ő adja el a legtöbb cd-t, ez korrekt? szerintem nem
vagy az korrekt, hogy 800 ft-ért letölthetsz számokat, de csak pc-n hallgathatod, mp3 lejátszón nem, ki nem irhatod, tehát a kocsiban sem? akkor meg minek? -
#165 hagyjuk az autókat más kategória mint a szellemi termékek
még most is fenntartom, hogy magad felé hajlik a kezed
dolgoznál egy filmkiadónál
kettős mérce -
#164 Felénk a legközelebbi MM 60 km-re van. Netről szoktam intézni, azért is vágtam be a netes jogorvoslatot.
Egyedüli sw forrás a teszkó, ugyanis a számtech boltok egyszerűen nem forgalmaznak már játékszoftvereket, mert minden vevő a pofájukba vágja, hogy ha letöltheti, minek vegye meg. -
#163 én örülnék, mert ezek szerint sikeres a termék
ja és előre kalkulálnék a warezzal
éppen emiatt inkább adnám a portékám 8k-ért, mint 12-ért
és lenne paypal, amin mindeki fiezthetne amennyit tud, ha tetszik neki
számtalan ötlet lehet, a korbácson kivül -
#162 Ennyi erővel a rádió hallgatásom reggelente is lopás...
Amit legál meg lehet tenni, azt nyugodt szívvel teszem.
Ha lehetne az autókölcsönzőkből ingyen hazahordani a BMW-ket, most is ott toporognék a sor végén. -
#161 szerintem válts ismerettségi kört
enyémben inkább az a tendencia, ha játszani akar valamivel, beugrik a MM-be
tudod ki pöcsöl mindenféle letöltéssel -
#160 De ha egyszer a minőséget is sok X sok ezren töltik le?
Nekem is elmenne a kedvem ha 3 évnyi fejlesztés után látnám, hogy a torrent listák toplistáján van a játékom és a szám egyre csak nő. -
#159 mindketten ismerjü a törvényt
de te az előbb erkölcsről beszéltél, tehát ha úgy vesszük, bizony lopás ez is az is, kár szépíteni -
#158 Jó a példa!
Nem egy embert ismerek a Flatout 2-öt letöltötte /5 cd verzió!/, bement a teszkóba, vett 5 db normális minőségű CD-t /5x180 Ft/ és kiírta.
Baromi megterhelő lett volna egy eredetit megvenni szintén a teszkóban? De csakazértsem. Ne ezek a parasztok, ezekről beszélek. -
#157 Hivatalos értelemben akkor számítans warezolásnak a Dr. House letöltése, ha azt haszonszerzési céllal tenném meg vagy terjeszteném. Nem terjesztem, nem, egy kicsit sem. -
#156 na tessék, zenei cd-ket is szoktam venni, iagz altlában hazsnáltan 1500-2000 HUF-ér, anynit megér, többet szerintem sem -
#155 Nem én hozom a törvényeket.
Ha tilos lesz letölteni nem teszem meg... jó áron vannak már a DVD-k.
Zenét is pl magán célra tölthetsz, de a mai klingklang vackok annyira hidegen hagynak, hogy zenét pl. egyáltalán nem töltök le. -
#154 erre csak azt tudom mondani, megjelent itthon a Flatout2, 3k volt alapból, vitték mint a cukrot -
#153 csakhogy alig van ma már Pc-n minőség
max nagy hype van, de ugyanúgy bétacuccot kapunk, és akkor csodálkoznak a kiadók, miért nem akar ezért pénzt adni a jónép -
#152 "tört illegális szoftverből összetákolt rendszerek nagyon instabil és kiszámíthatatlan jószágok" ezeknek a tákolmányoknak tök mindegy, hogy gyári-e vagy sem
aki ért hozzá, annak a gyári sem tákolmány, meg a warez sem
persze az átlag jó eséllyel összevisszza nyomkod mindent, és el sem olvassa mit okéz le - ahogy irtad is. De ezzel együtt sincs jogod, őket minősítgetni, megvetni, mert te magad is warezolsz -
#151 Most saját magamból kiindulva, és akiket még én ismerek. Őszintén szólva rengeteg mindent töltök le (megvenni jelen pillanatban nem tudnék semmit, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ilyenre spóroljam szüleim pénzét, dolgoni most nincs időm - mert különben pihenni/kikapcsolódni meg tanulni nem lenne). De soha SEMMIT(!) nem loptam el sehonnan (fizikai értelemben), amikor megtaláltam valakinek a bérletét elég sok pénzel, visszaküldtük (elrakhattam volna), még tollat is visszaadtam fél év után amit véletlenül elfelejtettem akkor visszaadni.
És akiket ismerek tudom, hogy ugyan így vannak ezzel (én is kaptam már vissza pár évek után cuccot :D). Magyar mentalitás... nem, csupán nevelés kérdése, meg jobban kéne védekezni ez ellen. -
#150 miért ne játhatnék warez játékokkal, amikor kát hét után törlöm?
ugyanaz
ezt elítéled, amit te csinálsz az nomrális
de kórház a város szélén spc rossz élda, mert jó eéllyel nem fog tthon megjelenni
nekem is vannak letöltött filmjeim, de ha lehet, inkább eredetiben megveszem (és azt is csak amiatt, mert volt rá fölös pénzem, és nem kell éhes szájakat etetnem, bizony ha lenne két kölyköm, nem lenne ennyi eredeti filmem) -
#149 mégsem irhatták ki hogy cigók -
#148 Más kategória vagy ezek szerint.
Sajnos a legtöbb ember fejében idehaza fel sem merül a szoftver vásárlás gondolata. Én csak azt tapasztalom nap mint nap, hogy a tört illegális szoftverből összetákolt rendszerek nagyon instabil és kiszámíthatatlan jószágok és rengeteg példám bizonyítja, hogy eredeti szoftverrel nem történt volna baj.
Akkor csak 10k lett volna teszem azt egy vírusirtó, most a teljes helyreállítás 20k felett.
Persze játékok esetében, max az történik, hogy beszéd a user pár trójait vagy egy kritikus hiba miatt nem tud játszani egy ideig a törttel, mert ha felteszi a foltot, akkor nem indul a game.
Továbbra is azt mondom, hogy aki teheti az vegye meg a kedvenceit, ezzel egyfajta voksot ad le az adott játékra és ha egy játék jól fogy, akkor lesz folytatás is. A gagyi idővel kirostálódhat ez által, a minőség pedig fennmaradhat... egyelőre ez még utópiának is merész. -
#147 de igazad van, a witcher esetén nem kellett semmi, működött a gyári lemezzel is -
#146 én szeretem a lemezt eltenni a polcra :) -
#145 a csomagküldésre, és az internetes is ilyen, más szabályok vonatkoznak mint a bolttokban vásárolt termékekre
azokra bizony csak adható 3 napos cseregarancia, de nem kötelező
nézd meg a törvényt -
#144 Nekem is megvan a Witcher, feltelepítettem, majd kijött egy patch ami a betöltési sebességet javította. 3 perc fent volt, végigjátszottam és még fogom is.
Semmi mini image nem kellett és a CD-t is csak indításkor ellenőrizte, kibírtam azt a 10 mp-et. -
#143 "Azért tolják, mert ingyen hozzá tudtak jutni."
na látod, most mondtad ki az igazságot
ha nem lenne ingyen nem tolnák
én sem
nagyon jól elvagyok a Spore nélkül is, rég volt az amikor minden számomra fontos cím kellett, amiket aztán megszerezve fel sem installáltam. akkor meg minek. sőt, van ilyen eredeti játékom is, az eddigi legynagyobb melléfogásom a BF2+oppforce 12k * 2 (mert ugye nekem mindenből kettő kell ha az hálózatos, van egy tesóm is) játszottunk vele vagy 10 percet. Szal szerintem az EA bírja ki, hogy most spórázok 2 hétig, kb. annyi ideig fog lekötni
-
#142 Rád kerestem a google-ban.
Első találat ez volt. Szóval nagy riszpekt meg minden, nem tudtam, hogy Mike te magad vagy. -
#141 Miért ne tölthetném le teszem azt a Kórház a város szélént megtekintés majd törlés céljából ma Magyarországon?
Ezt magyarázd el kérlek mert nem értem. -
#140 mivan? :) -
#139 Nem kellene, hogy az legyen, ok, de egyelőre az.
Mert rendben, a szoftver 10k, de ehhez még vas is kell, meg legál op rendszer. Ez így már elég szép összeg. A gazdasági helyzetünk és a béreink olyanok amilyenek, de ez rögtön feljogosítja a magyar embert arra, hogy minden vihető ami nincs lebetonozva.
A mentalitással van baj. A másik tulajdonjogának totális semmibevétele dívik idehaza. Szerintem emlékszünk még a feliratokra Ausztriában: "Magyar, kérlek ne lopj."
Teljesen elfogadott idehaza az is, hogy szállodából szuvenírt kell vinni, mert nincs leláncolva. A törölközők száma 1-1 nagyar család látogatása után valahogy mindig kevesebb.
Ilyenek vagyunk... szeretek a széllel szembe menni az a nagy helyzet :-D -
#138 én meg bemásoltam a cracket és megy
semmi bajom nincs vele, nem fagy, semmi
sőt, megvan a Witcher eredetiben, gyűjtői változat, mini image-vel játszom, a Fifa 07-tel szintén (tudom hogy van újabb de arra nem adtam ki pénzt) soroljam még? aki ért hozzá, annak megy, crack-kel, image-vel is, és bizony többet szívok az eredeti játékaimmal mint a warezzel -
#137 nem az igazságoddal van a baj, hanem a stílusoddal -
#136 ne engedtessék meg
esteleg azt megengedem, hogy aminek az itthoni forgalmazására esélyt sem látsz, letőltheted
de ennyi
vagy ha letöltesz, akkor maradj nagyon csöndben szoftveres warez esetén
mert ez így kettős mérce
magaddal elnéző vagy, más meg szemét tolvaj -
#135 Ja, ez kimaradt az Star Trek egyik részében mondta Kirk ugye? :-/
"Internetes szerződések esetén főszabály: amennyiben a vásárló meggondolta magát, 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Ezt a jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetén pedig, amikor a szerződést megkötötte. Fontos, hogy ennek olyan írásos nyoma maradjon, hogy az elállás időpontját vita esetén később igazolni lehessen.
Ha a kereskedő előzetesen nem tájékoztatja a vevőt az elállás jogáról, a 8 munkanapos határidő meghosszabbodik 3 hónapra. Ha a tájékoztatásra ezen az időtartamon belül sor kerül, az elállásra nyitva álló 8 munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta a vásárló.
Elállás esetén az értékesítő köteles a kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríteni. Így van ez akkor is, ha a kereskedő a megrendelést nem tudja teljesíteni." -
#134 és nem kaptak fizetést? de
innentől pedig a befektető problémája
miért került a Spore kifejlesztése 50 millió USD-be? miért kell ilyen megaproject? ugyanaz a baja a játékpiacnak pc-n, mint a lemezkiadóknak
alig an valamirevaló program, ami valami újat hozni. minden mindennek a koppintása, folytatása, tel buggal, nem baj, tesztelik mjad a vevők, fél év alatt meg kijavítjuk
amióta elterjedt a net, azóta ez megy és csodálkoznak
egyébként meg a játékoktól fggetlenül véleményem szerint az a jelnlegi tendencia, hogy egyzserüen el fog tűnni a mindenes azstali pc, lesz helyette netbook, meg vmi játékgép (és nagyon sok embernek bizony nincs igénye játékokra, régebben volt, ma már egyre kevésbé. én is évente jó ha két játékkal játszom, pedig 92-ben kezdtem egy 286-ossal) mit szoktam csinálni? web, esetleg chat, némi e-mail, néha szerkesztek egy-két oldalt, ehhez nem kell asztali gép
sőt, lassan 3 éves a konfigom, és egész normálisan fut rajta minden
minek nyúljak hozzá? és ha nekem nem kell azstali ép, akkor biztos sok hozzám hasonlónak sem kell- Tudod mi egy innovativ ötletre szomjazunk, ezért jó pl. a wii
sőt mondok még jobbat, nem a szgp körül forog végre az életem, nem vagyok a rabja, anyagi értelemben sem. én is cserélgettem anno az alkatrészeket, költöttem vagyonokat hardverre -
#133 Az élet sajnos nem igazságos. Miért lenne több joga annak a 12-16 éves valakinek játszani akinek a szülei többszázezret keresnek, mint annak akinek takarítanak a szülei és alig tudják a házat fenntartani...
Az élet sajnos egyáltalán nem igazságos.
Luxus kategória, hát ez az, a játékok egyáltalán nem luxus kategória kellene legyen.