155
  • floatr
    Hát egy ekkora ótvar film esetében ne csodálkozzanak a készítők, meg a jogvédők. Igazából nem is a letöltésen van itt a hangsúly, hanem azon h gyakorlatilag senki se akarta megnézni, pláne nem moziban súlyos ezresekért. Egyébként szerintem az is szenvedett, de lehet h meg se nézte, aki letöltötte.
  • JTBM
    Nekem van kultúra utalványom, tehát ingyen lenne a mozi, de soha nem moziba megyek, hanem az év végén inkább színházba, hogy el ne vesszen a pénz vagy év közben koncertekre, ha van jó koncert.
  • JTBM
    A mozik forgalmának szerintem az is nagyon betesz, hogy elképesztően sz*r minőségű mozikat hoz ki Hollywood az utóbbi kb. 2 évben.

A TV sorozatok egyre inkább jobbak lesznek, szinte már egy mozifilmmel ér fel egy-egy epizód, miközben a mozifilmek minősége kritikán aluli.
  • n3whous3
    Jó filmeket én megnézek moziban is :-| Jóhogy nem várom meg, amíg normális DVD minőségben fent lesz neten.
  • kiskex
    Sok mindenben igen, sok mindenben nem értek egyet a cikkíróval, de most nem kezdem felsorolni mert kifutok a karakterkvótából. A lényeg az, hogy ne kezdjünk már általánosítani: warezölők így meg úgy; csóró mozizók így meg úgy, mert ha csak magamból indulok ki akkor oda jutok h a Kung Fu Pandát megnéztem Cam-Eng, jobb Cam-eng minőségben itthon, majd moziban szinkronnal, majd itthon jobb minőségben megint és megint és megint, mert ha valami film tecc'etős az embernek akkor úgyis megnézi ahol, ahányszor és ahogy tudja. Mindezekmelett meg ott vannak a tényleg kasszasikerek, amiket egy igényesebb filmező úgyis moziban néz meg a hatások miatt. (Erre mondjuk mi itt faluhelyen h mozifilm) És kb lesz@rjuk h a legközelebbi moziig 2500 ft a benzin meg 850/1200 ft a jegy. Mert MEGÉRI.
  • Riddick
    Ebben semmi meglepő nincs. Kevés ember megy már moziba,és főleg kevesen adnak ki pénzt érdektelen filmekért. De,ha ingyen ott van,akkor sokan letöltik,megnézik és elkönyvelik ,hogy ez jó gyenge volt,nem is érte volna meg a mozijegy árát. A rolikanak meg annyit, hogy aki a legújabb filmeket nézi meg,főleg ha a csajával akkor az menő arc,és maximum az szánalmas aki azért vinnyog ,hogy nincs sok ideje,és még egy filmet sem tud megnézni! Szóval ,ne szólj be másoknak,amiért neked átlagos vagy az alatti életed van!
  • rolika
    fel sem tudom fogni, milyen sivár lehet az élete annak, aki mással sem törődik, hogy letorrentezze a legújabb filmeket, és mivel elég sok van belőlük, állandóan ezeket nézi. ismerek egy-két ilyen alakot, hááát... szánalom
    nagyon kevés idővel rendelkezem, moziba már emiatt sem járok, eredeti dvd-ket szoktam venni, elég keveset (10 éve van lejátszóm és kb. 60 filmem jött össze). most is van 4 filmem, amit három hónapja nem tudok megnézni (meló, házkörüli, gyerek :)
    de ez egy jó és normális :)
  • Ben C
    na szégyelljétek magatokat.
  • teofilius
    Lehet, hogy külföldön drágább egy mozijegy, de az átlagkereset kb. a 4-5 szerese a magyar átlagkeresetnek.
    Ettől függetlenül, én Moziban nézem meg azt a kevés filmet amit érdemesnek tartok arra, hogy kipengessem érte az 1200,- ot.
    Azt is el kell ismernem, hogy a kultúrcikkek, DVD-k, PC-játékok árát próbálják lefele szorítani, ami az utóbbi évben már látványos javulást eredményezett.
    (Azt nem bírom felfogni, hogy a zenei cd-k, dvd-k miért olyan iszonyatos drágák még mindíg....sebaj)
    Viszont viszonylag gyakran töltök le régebbi, feliratos filmeket, és itt van az a rész amit megint nem értek.
    A sok szenvedést megélt feliratok, amit nem a TV-társaságok készítenek, hanem lelkes "amatőrök" akik klasszisokkal jobb feliratokat készítenek a filmekhez, mint az előbb említett társaságok.
    Miért kell betiltatni egy csak és kizárólag feliratokkal operáló oldalt, főleg úgy hogy a feliratokat ingyen lehet letölteni?
    Azt hiszem ez a magyar mentalitásból eredő irigység miatt van.
    (Őszintén az a véleményem, hogy ennek az országnak a "vezetése" szánalmasan egyszerű és mindenki által könnyen észrevehető módon, nyilvánosan sanyargatja, gyakorlatilag minden döntésével egyetlen célja van: minél több pénzt csikarjon ki az átlag fizetésből élő emberekből.)
    Bocsánat elkalandoztam .... végeredményben én úgy látom, hogy bizonyos területeken egész nagy változás történt pozitív irányba, a kultúr termékek árát illetően, viszont a másik fele (mozi, színház, opera, zenei cd-k) visszahúzza a régi útra az eddig elért javulásokat.
  • Gabesssz
    ' kellemes bizsergést okozott, miszerint ismét beledöfhet egy apró pálcikát a rendszer biciklijének küllői közé. "

He hát ez szánalmas gondolom a cikkíró itt önmagából indul ki kis bosszúálló tipus lehet , hozzáteszem lenne is okunk a bosszúra mert nem 1 miliárdot lopnak szét kis hazánkban a főguruk és mentik ki külföldre , Mindenesetre az egész arról szól hogy olyan szinten igyekeznek tönkretenni minket hogy az emberek nem képessek megfizetni a drága mozijegy árát a töbség örül ha a bkv bérletet megveszi és nem kell bliccelnie és azon izgulnia mikor jön a kaller , vicc hogy ezeknek a miliárdos gec... -nek az eszébe se jut hogy vannak szegény emberek akik egy kis szórakozásra vágynak , amugy torrent mindig is lesz ha nemtetszik a filmeseknek elmehetnek kőmüvesnek , más választásuk úgysincsen.
  • Rena11
    azért itt hozzá kell tenni hogy bár több ezren megnézték mert ingyen volt a torrenteken egyáltalán nem biztos hogy megnézték volna moziban

• Rena11
    szerintem nem 1200 a mozijegy
    legalábbis itt felénk nem annyi
  • kalapos01
    Azon, hogy a jóérzésű embert nem érdekli, a warezelők meg így rávetődtek?:)
  • magus
    liz és jeti? most komolyan megkéne h lepődjek?
  • Neton
    Csak annyit fűznék a dologhoz, hogy itthon még 1200 forintért is simán megéri megnézni egy filmet, hiszen külföldön több 10 euró egy mozijegy, nem beszélve usa-ról, ahol szintén több 10 dollár, esetleg anglia, aholl több 10 font. Tehát ehhez képest még olcsó, igaz a fizuk is messze elmaradnak a külfölditől. Nekem mákom van, mert van kultúra jegyem így aztán azokat a filmeket meg tudom nézni moziban, amik érdekelnek. Igazából én már nagyon megválogatom mit nézek meg moziban és mit töltök le. A legtöbb film amiért pénzt kiadok, mind megérik az árukat. Lásd Vasember, Sötét Lovag, hogy csak az utóbbi kettő nagyobb filmet említsem. De ott van pl egy Mamma Mia, amit még akkor se néznék meg, ha fizetnének. Letölteni meg már pláne nem fogom. Szóval maga a cikk azért szintén ferdít kicsit, mert vannak olyan emberek is, akik mindent megnéznek. Ráadásul ha megnézzük ma magyarországon az internet penetrációt, akkor könnyen rájöhetünk, hogy nem mindenki warezol.

Azt meg szóvá se merem tenni, hogy itthon mostanság bűn rosszak a szinkronok, nekem pl jobban megéri elmenni a MOM parkba eredeti nyelven megnézni a filmet, mint a mammutban végig szenvedni egy tré szinkront. Sokszor ezért sem megyek el már moziba, mert nem játsszák feliratosan, nem érek rá, mire lenne időm, már rég nem játtszák. Ilyenkor marad a letöltés, ha tetszik a film, megveszem DVD-n. Nyilván van, hogy az ember letöltötte, tetszett neki a film, de nem ér meg 7000 forintot a DVD, ami tiszta sor.

Épp ezért mehet el az ASVA meg az Artisjus, amiért megdrágítanak nekünk kb mindent kezdve az üres DVD-től egészen a memória kártyáig, ipodig, stb stb. Ugyanakkor azt sem értem, pl nagyobb áruházláncok miért nem csinálnak a normális és jó filmekből 1-et fizet 2-t kap akciót (vagy 2-t fizet, 3-at vihet még plusszban), ez külföldön bevett szokás. Ráadásul fillérekért szórják ki az 1-2 éves filmeket a dvd polcról, úgy simán megéri megvenni őket. Jó, van itthon is 999 forintos film, de hát abból mennyi a jó fajta, 2-3 db?

De visszatérve a warezra, szerintem nem a warezt kell szidni. Akit nagyon érdekel a film, úgyis elmegy moziba és megnézi, tehát hogy utána letölti-e vagy sem, már kvázi mind1, hiszen látta a filmet. Akit meg nem érdekel, úgyse nézte volna meg moziban, szóval amúgy se hozott volna bevételt. Akinek meg nagyon tetszik letöltve, az elmegy moziba megnézni, tehát dettó behozza az árát. Nyilván van akinek tetszik, de nem megy el megnézni, de gyanítom, hogy akik letöltik, nagyrészük tényleg az arány miatt csinálja és úgyse nézi meg. Bonyolult dolog ez, de tény, hogy a filmek 99%-a annyira silány, hogy nem érdemes még moziban se megnézni. Idén kb 4 film volt eddig, amire azt mondom, hogy király volt és megveszem dvd-n.

A másik, hogy azért sokszor még mindig le vagyunk maradva az eredeti premierhez képest. Lásd Sötét lovag ugye...
  • pylu
    Egyszerű a képlet a sok kisember nem tud mindenért pénzt kiadni. Amikor ma az nem mind1 sok embernek hogy mit eszik holnap egyáltalán eszik-e. Persze az ilyenek meg minek szórakozzanak... Igaz is elég a napi robot és feküdjenek le aludni...
  • MaSzKa
    én már azért se megyek el olyan messzire mert mint tudjuk a autó szennyezi a környezetet és az üzemanyagért keményadókat kell fizetni nem beszélve az autó drága fenntartásáról :S
  • DjDano
    De most őszintén ezt a 900 mozis nézőt, nem volt nehéz torrenten megdönteni.... Csak a végtelen nevű oldalon 1300-an húzták le :D
  • vax
    szépek vagyunk ... :(
  • MaSzKa
    lol

5. DVD típusok

DVD-R/+R,

DVD-RW/+RW,

DVD-RAM 4,7 GB

alatt

16 Ft/db

DVD-R/+R,

DVD-RW/+RW,

DVD-RAM 4,7 GB

110 Ft/db

DVD-R/+R,

DVD-RW/+RW,

DVD-RAM 9,4 GB-ig

250 Ft/db

többe kerül a jogdíj mint maga a dvd lol :S
  • Sadun Tryst
    nekem a kedvencem a hangátalakító maszkos gyerkőcök voltak a star wars episode 3 alatt.
    mondjuk megatták a feelinget, az egész film alatt olyan érzésem volt, h 10 darth vader ül körülöttem...

meg ez a hangos dolgot párszor én is átéltem már. matrix 2 alatt kb 3x elment a hang. meg a star wars episode 3 alatt is valami erős búgást lehetett hallani...
    bár ettől nekem még nem ment e la kedvem a mozitól, csak hát ezek tényleg idegesítő dolgok.
  • Sadun Tryst
    akkor én most mondjam azt, h kanizsán nincs mozi? :D
    és igen, nem hazudok. 55k lakosságú megyejogú város, és nincs mozi. nevetséges.

meg a mozik se csodálkozzanak, h ha nem megy nekik, ha 1szer szarokat adnak le. kanizsai mozi is ezért zárt be. csak a nagy filmeket hozták le, amiből nem jutott minden hónapra 1-2, meg a töménytelen mennyiségű családi szarokat, amikre a fiatalok nem mennek el...

és én is, mint ahogy nightmare, nem fogok felkocsikázni zalaegerszegre csak azért, h megnézzek 1 filmet ami lehet nem is tetszik... inkább megnézem a filmet később DVD minőségben otthon.
    meg, h valami biztatót is írjak, én azért a kedvenc filmjeimet megszoktam venni eredetiben is, nem csak letöltöm.
  • Loverman
    és az miért a film baja hogy mucsai paraszt vagy?
  • NiGhTM4R3
    Arról nem is beszélve, hogy akármilyen überbrutálmegahorror-ra megyek be, mindig hoznak kiskölköket. Akik egész végig visítoznak.
  • Munch
    Hát kövezzetek meg engem is, de sokkal jobban élvezem itthon projektorral 280-as gyönyörű képet HD anyaggal, mint bármilyen szutyok szemcsés képű vibráló mozit.
    Megnéztem Hancockot moziban, reméltem hogy jó lesz. Volt részem vízzel hígított kólában, büdös parasztokban, rosszabb képminőségben, ja és a film közepén elment a hang aztán visszajött és a film végéig halk volt.
    Na többet nem megyek moziba.
  • NiGhTM4R3
    Nem érdekel, kövezzetek meg, de nekem nincs ennyi pénzem mozira:

A legközelebbi értelmesebb mozi 75km-re van (oda-vissza 150km csak hogy elvonszoljam a valagam)
    Jegy kb. 1000 ft, de ha már ott van az ember akkor ad a feelingre, és vesz popcornt meg kukoricát.
    Jegy: 1000
    Nasi: 2000
    Út: 3000

De ha kukacoskodunk, akkor a nasit kihúzzuk. S látok 4000 ft-ért egy filmet, ami lehet nem is tetszik.
    Ne legyünk álszentek, ezzel nem csak én vagyok így.

ui.: sg egyik leghírhedtebb kritika-írója is megfordul 1-2 ismertebb torrent oldalon. Persze csak beszélgetni jár oda. Mint ahogy mi is, nem?
  • JTBM
    Mindenesetre a warez csak az extém sz*r filmeknek jelent konkurenciát, a sikerfilmeknél nem mérhető a warez szerepe a forgalomban...

Szerintem egyébként a fenti filmet senki sem nézte meg a warezelők közül. Nekem ennél sokkal jobb filmek is arra várnak, hogy egyszer, egy másik életben legyen időm megnézni őket, pl. a Lost utolsó sorozata vagy a Rome első két sorozata.
  • JTBM
    Hasonló számok népszerű sorozatra:
    xvid verzió: 1000
    x264 720p verzió: 60
  • Spirit
    Ilyenkor el kellene gondolkozniuk szerintem,hogy miért is tartanak ott a mozik, ahol. Jó 50 éve ugyanaz a technika, és lassan már otthon teljesebb lehet a "moziélmény". A magam példájávól kiindulva nagy nehezen összeszedtem 100e ft-ot, és ebből egy olcsó,de új projektort sikerült vásárolnom.Ehhez hozzádobtam egy 25e ft-os genius sw-5.1-es hangfalszettet, és kész. Eszem a mikrós popcornt kólával, akkor nézem a filmet amikor akarom, nem kell utazni, soroljam? Elszaladt a világ.

Egyedüli esélyt a 3d-s mozizásban látom, de már lassan az is 20 éves, és lassan kezd átkerülni az is a háztartásokba. Jó 10 év és több technikai megvalósítással is kaphatunk 3d-s megjelenítőket, de mondjuk az IMAX3D polarizációs 3d-jét "már" 1 millióból meg lehet otthon csinálni akár most is...
  • JTBM
    Egy kis statisztika, kicsit én is meglepődtem...

Jó film, letöltések pontos száma, kerekítve:
    CAM verzió: 1000
    DVD screener: 1000
    DVDRip angol: 500
    DVDRip magyar: 300
    DVD magyar: 500
    HD verzió: 50

A többség tényleg letölti a CAM-et és a DVD screenert, aztán nem tölti le a DVD minőséget, a HD minőséget pedig csak alig néhányan...
  • Vers
    változnak az idök, sok cég befuccsol, sok szakma megszünik létezni
    majd az asvasok elmennek utcaseprönek, havi 60e-ért
    ki nem szarja le öket
  • Mardel
    Érdekesség
  • Stiff
    Magyarországon a mai hatályos törvények szerint a magáncélú (saját gépre, saját magadnak)zene illetve film letöltés, forrástól függetlenül legálisan művelhető!
    Ez nem vonatkozik azonban a programokra, amiknek tört részének tárolása vagy felhasználása is illegális,hacsak nem freeware v. shareware verzió.Utóbbi esetében meghatározott ideig használható a program megkötésekkel.
  • dinike009
    jézus de sok a szóismétlés...igy jár az aki 14 óra munka után nekiáll fórumozni:D
  • dinike009
    ha nem 1200 forint lenne a mozi talán el is mennékm amikor 300 ft volt a mozi a mozihétvégén minden előadás fullos volt, most átlagban 10-20 ember ül be a moziba, onnan tudom h látom ott dolgozom a mozi mellett, sokkal többet keresnének vele ha olcsóbban adnák egyrészt, másrészt telibasszák reklámmal, még a kissebb probléma, de az h annyira alacsony szintűek a mai filmek h az fájdalom, jó példa erre a hancok és a wanted amiknél gyengébb filmeket már régen láttam de sorolhantám
  • Polemius
    "hányan töltik le a tartalmát illegálisan"

Nem győzőm elégszer elmondani: nincs kishazánkban olyan, hogy illegálisan letöltött film vagy zene.
    Legális.
    Még ha az ASVÁnak és a többi ingyenélőnek nem is tetszik.
  • zLk
    nem te hordasz össze faszságot? Miert lenne illegalis kiirni adathordozora?
    Ha kiirod, es ugy arusitod, vagy penzert levetited, na AZ az illegalis.
  • 5c0rp330n
    szerintem ez az egész cikk egy vicc, senki sem gondolta komolyan, csak tesztelnek minket, nézik a reakcióinkat :)
  • kukacS3K
    ugyanmár csak nem gondolja a kedves cikkíró hogy a letöltők tudatosan rosszat akarnak és csakazértis letöltik, ez inkább úgy van hogy unatkozom thepiratebay top 100 és rábökök egy filmre ami épp tetszik, persze hogy moziban nem nézném meg, nem csak a film miatt hanem azért se mert szar de egye fene megnézem és ennyi
  • aDannyBoy
    ja és h vmi konstruktív is legyen: a forgalmazónak, illetve a jogtulajdonosnak teljesen irreleváns, hogy hányan töltik le a tartalmát illegálisan, a Kálomista-képlet pedig éppen emiatt lol, hiszen ez csupán egy vetített potenciális veszteség számára. Önmaga által megálmodott egyenlet alapján persze.

A lényeges mindössze az, hogy hányan nem mentek el emiatt moziba, ami köszönőviszonyban sincs a letöltések számával.
    Illetve az, hogy mondjuk a mese kapcsán hány gyerek akar majd Lizzi és Yetis vagy Pocahontasos vagy Shrekes, tökmind1 tolltartót, hátizsákot és happy meal menüt. A mozijegy profitjának buktája mellett szép profitot lehet termelni a kapcsolt értékesítésből, ahogyan a zenészek is zsírosra tudják keresni magukat a haknikból, koncertekből, úgy hogy nem fáj nekik a CD eladás csökkenése miatti kimaradt bevétel.