A magyar warez ledöntött egy újabb bástyát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Amúgy mi a film?

Mp-ként 24 FPS+ sebességgel levetített képek sorozata ugye?

Ha sok kép kell a filmbõl, az lopás.

Akkor ha csak 1 kép kell a filmbõl, az nem lopás? Elméletileg az is az, hiszen a szerzõi jog a teljes kép és hanganyagra kiterjed. Nem?
Akkor az SG is szerzõi jogot sértett, hiszen van itt 3 kép a filmbõl... ráadásul a Copyright sincs rajta.
Hogy is van ez? ;-)

Ez olyan mint a benzint tankoló esete.
- Uram, mennyit tankoljak az autóba?
- 1 csepp mennyibe kerül?
- Semmibe.
- Akkor csepegtesse tele...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

A hivatalos statisztika? Miért van idézõjelben? Honnan idézed?:)
Teljesen egyetértek.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Vicces lett volna, ha máskor is elõfordult volna ilyen. Többször nem is lesz.
A cikk írójához:
Igazából ez az ömlengõs, erõteljesen ironikus hangvételû szerzemény mindent közöl, csak a tényeket nem. "Hivatalos statisztika", "bizonyíthatóan többen" szavakkal dobálózik, de akkor kérem szépen, miért nem linkeli be azt a hivatalos statisztikát? Mellesleg ki az aki "hivatalos, bizonyító erejû" statisztikákat állít ki a magyar smsweb és torrent site-ok letöltési statisztikájáról? Talán a Központi Statisztikai Hivatal? nem hinném...
A cikkírónak ezúton gratulálok a lufi pukkantgatáshoz.
Tinman
Miaszarez? Kinéziezt?
Még letölteni se lenne kedvem, nem hogy ezért beülni a kocsiba, kifizetni 2x900 Ft-ot? Minek? Hová? Kinek? Miért?

Mit csodálkoznak azon, hogy pár ezer ember az ingyen rajzfilmet megnézi?
A jogvédõk azt hiszik, amúgy elmentek volna a filmre? Dehogy mentek volna el... a kutyát nem érdekli.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Mardel
Attól függ melyik oldalon, meg ha beszáll pár feltöltõ meg seed szerveres akkor ott te labdába nem rúgsz a gyök2 feltöltési sebességeddel.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Hát egy igazi, vérbeli jó film az olyan, hogy akár többször is élvezni tudja az ember. Én legutóbb (nem nevetni) a Kung Fu pandával jártam így, hogy elõször megnéztem CAM-os felvételen. Nem akartam végignézni ilyen ócska minõsében, de ez lekötött. Miután végignéztem, úgy döntöttem, megnézem moziban is az akciójelenetek kedvéért, mert az azért teljesen más... Elvittem a barátnõmet is, és bizony abszolút nem bántuk meg. Sõt én akár még egyszer elmennék, de drága, én meg sóher vagyok. Tehát, ami jó film.... ... az jó film. Aki pedig megelégszik CAMos felvétellel is, hát élvezze. Akkor már minimum DVDRip :)
tnm
ha én valamit nagyon várok, akkor a kritika nem tántorít el, mert hátha nekem meg tetszik majd. legrosszabb esetben a film közben shift+dele... akarom mondani kijövök a moziból.

Errõl van az a vicc, hogy a magyarok mellé nem kell õr a pokolban mert aki ki akar mászni a bugyorból azt a többiek visszahúzzák.
Én inkább sg fórumot olvasok ilyen filmek helyett. :DD

https://twitter.com/foodlfg

Ebben tökkkéletesen egyetértek. Sajnos ugy vagyok vele, hogy van egy film, amit már rég várok, megjelenik, aztán megnézem az értékelést pár oldalon, azt többnyire mind lehúzzák, annyira szarra sikerült, szal még arra se veszem a fáradságot, hogy letöltsem... <#mf2><#mf1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én rendszeresen szoktam filmeket letölteni, de nem azért, hogy ezzel vkinek keresztbetegyek, szimplán csak kényelmesebb és legfõképpen nem kell fizetni. Kamerás verzsönt csak naon ritkán tölötk le, de azok se bélyegméretû monó szarok, ahogy az ASVA állitja. Nagyon is jó a képminõség, a hang se rossz, szal nézhetõ, de inkább mindig megvárom a DVD verzióját. Jah, és a végére megtapsolom magam, ha már naon muszáj...<#taps>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

errõl most hallok elõször :)

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

5c0rp330n
hármat találhatsz :)

Így van, de ne feledkezzünk meg az ok-okozatról sem. Amúgy meg lehetne változni, csak megfelelõen kellene tálalni mindent az embereknek, de sajnos kurvára nem megy ott az ország magjában...

Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz

A magyar nép évszázados adottsága, hogy ott vágja át a törvényt ahol csak lehet:D Mi ebben vagyunk jók.
Egyébkét igazad van, kitartja be Magyarországon a törvényt?:D :(
Javítok:
*Már amit jónak ítélek meg:D
"Amúgy a mozikban 15 filmbõl 1 éri meg az árát."

De azaz egy is, mondjuk 15-20 évvel ezelött még a B kategóriás, "futottak még" lista végére került volna..... <#idiota>

Én személy szerint már évekkel ezelött beteltetem a mai stílusú "giccsekkel" és legtöbbszõr még csak kíváncsiságból se töltök le, mert nem ér annyit, hogy sávszélességet, villanyszámlát, idõt, energiát, agykapacitást, hajhullást pazaroljak.........<#zavart2>

Ami feltûnõ:pl. régi Bud Spencer&Terence Hill-féle 20 -30 évvel ezelötti, végülis szórakoztató kategóeriájú filmjeik 532edszerre is nézhetõk, pedig akkoriban a limonádé kategóriában készültek, jópofa együgyüséggel, ennek ellenére örök klasszikusokká váltak.........

Manapság olyat kezd gyanítani az ember, hogy ha némely forgatókönyvíró-rendezõ élete múlna rajta se tudná megütni a két három évtizeddel ezelötti "alsóhangot"
<#idiota>
Magnificat
"Amúgy a mozikban 15 filmbõl 1 éri meg az árát. A Dark Knight-ot pl. eszembe nem jutott volna letölteni. "

egyetértek... vannak filmek, amiket látatlanban tudok, hogy moziban érdemes megnézni elsõnek (sajna erre rá is faragok gyakran, pl Beowulf), de ennek ellenére külön öröm volt a leghátsó sorban csápolni a Rambo filmen, a trailerbõl ismert mondatokat szavalva :D :D :D

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Na én erre azt mondom, hogy ismerek olyan mozit ahol 300 a jegy, szakadás mentesen játsszák a legnagyobb kasszasikereket 2-3 hét késéssel. Nekem annyit megér minden film.
Hú de kiakadt a cikkíró uraság, talán õ is egy jogvédõ irodában dolgozó emberke haverja. Süket szöveg az egész. Amíg van net, addig warez is lesz pajti (torrent, ftp, smsweb, stb..), fõleg kis hazánkban ;)

Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz

tnm
mert? sztem teljesen objektív volt. vagy csak az a normális, ha orrba-szájba szidja az asva? (én is utálom õket, mint a sz*rt, de ettõl még egy véleménymentes cikk inkább így néz ki -még itt is kitûnik, hogy nem szimpatizál a cikkíró se az asva-val)

persze lehet hogy az egyéb mediumokból áradó politikailag átfûtött írásokhoz szokott embereknek az a független, ha mocskosul ócsárolják a másikat felet: "hiszen nekünk van igazunk, ezek a _tények_; aki ennél kevesebbet állít, az részrehajló"

lizit vagy a fekete lovagot?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

fotográfik kolomp edisön :D

5c0rp330n
azt én speciel legalább 2szer tervezem megnézni moziban, utána pedig még ki tudja hányszor DVD-rõl.

Kedvet kaptam ehhez a Lizy és a jetihez, lehet letöltöm:))<#awink>
Amúgy a mozikban 15 filmbõl 1 éri meg az árát. A Dark Knight-ot pl. eszembe nem jutott volna letölteni.
Most nagyon szemét leszek...

A cikk íróját valszeg' kitiltották az összes torrent szájtról a rossz aránya miatt. ESEMESWEB-re nem futotta a mobilszámla keretébõl. FTP-re meg ki ad ki pízt?

Ezek után az ingyen kapott mozijegyével brült az üres nézõtérre, és szomorúan szopogatta a savanyúcukorkát. Arra gondolván a sok csibész otthon nézi és bele is tud tekerni...

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Szolnokboy1
mert most mért? talán az ftp-k és az sms oldalak nagyobb communityvel bírnak? de legalább fejtenéd ki, baszod. csak fröcsögsz!

Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.

Adam II
A lényeg ilyenkor természetesen a jólesõ érzés, ami szétárad a munkáltató állampolgár testében, miszerint kiszúrt a dolgozóval, az átlag emberekkel és a csóró, az ételért, számlákért pénzt kiadó prolikkal, hiszen velük szemben õ a premieren, méregdrágán, a páholyból tekintheti meg az alkotást, melynek megnézésére a milliós marketinghadjárat elnökének meghívása sarkallta.

Kicsit pontosítottam a szövegen. Talán jobban megmagyarázza miért olyan nagyon is népszerû hazánkban a warez.

Aki letölti a CAM/TS verziókat és mellé egy jó kis MD, vagy akár jobb (de nem dvd ) hanggal az meg is érdemli h úgy nézze.

::: http://www.keksz.net | photo&videoportal

Én kamerás verziót sose nézek :S

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Valamiböl nekik is élni kell:D

tnm
1km zene csak 244 Ft! ez ilyen T**** gazdaságos verzió lehet. :)

pfff....
:D

mikloss
Lizi és Yeti <#hehe>
A német humor 1000 éve ráférne egy A5-ös lapra képzelem milyen jó lehet!
Amúgy ennyit a Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesületrõl és a jogdíjairól:
Artisjus jogdíjak (forintban) KATT ide!

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

"Megtörtént az, amire eddig nem volt példa: egy filmet bemutatásának hetében többen néztek meg otthon, mint a moziban. A jogvédõk levegõért kapkodnak. "

Errõl kérhetnék valami hivatalos statisztikát a cikkirótól?
Mert ez igy önmagában egy akkora bullshit amit max a blikk engedhet meg magának.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Amugy szerintem az ilyen nézettségi adatokat nem nehéz megdönteni.
Valoszinünek tartom hogy a torrent oldalakon több ember szerzett erröl a filmröl tudomást, mint a médiábol, hogy játszák a mozikban.
Aki pedig letöltötte lehet egyböl el is ment a kedve ettöl a "müremektöl"... :D

Jobb mint a shrek3 <#mf2>

asrock p45r2000|quad6600|sapphire hd 4850|geil ultra 2*2Gb 1066Mhz

Én büszek vagyok magamra,mert benne vok a 970 emberkébe :)))
Moziba néztük a vetítés elõtt kb 5 perccel csak mi 4-en voltunk a terembe,majd elkezdõdött és lettünk kb 15en :)))
Maga a film annyira szar hogy az már jó,kínunkba röhögtünk,spicesen meg egyenesen király lehet :))Nem kell komolyan venni ezt a mesét...Nagyon komoly volt mert csak mi nevettünk rajta mindenki más szörnyülködött rajta.Az elején mi is de késõbb halálos nevetésbe törtünk ki Ignác és társain.

asrock p45r2000|quad6600|sapphire hd 4850|geil ultra 2*2Gb 1066Mhz

TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK!

Amúgy, izé... Látta valaki ezt? Én nem is hallottam errõl a Lizi és Yetirõl.

Elsõ reakció: "mi a szar ez?!"

igy van. Minden egyes üres cd árábol kapnak egy bizonyos százalékot ezek a szervezetek. Attol függetlenül hogy mit irok majd ki a cd-re....

A "az ASVA és egyéb jogvédõk"-nek üzenem, hogy kishazánkban olyan nem létezik, hogy illegális film- és zeneletöltés.
Legfeljebb film- és zeneletöltés van. Legális.
Ha mégis nagyon ragaszkodnak a szajkózott ábrándjaikhoz, akkor szíveskedjenek visszafizetni nekem az összes olyan adathordozóra kifizetett díjat, ami után õk szépen tartották a markukat.
Utána lehet ugrálni.

Minden jog fenntartva!

5c0rp330n
ez mondjuk enyhén el van túlozva. nem tudom, hogy milyen ez a film (bár az, hogy német humor és Shrek másolat, nem sok jót sejtet), de valahogy nekem a plakátjától és címétõl hányingerem lett, ilyen fost akkor sem néznék meg, ha nekem fizetnének..

Pedig mekkora egy ... rossz film... :D
Kéremszépen én szoktam moziba járni a párommal, de csak olyat nézek meg ami szerintem meg éri a 2*1000 forintot.

tnm
pont a cikk végébõl derül ki, hogy jelen esetben gyakorlatilag nem estek el bevételektõl a mozik, mivel annyit nem ért, hogy fizessenek érte (biztos akadt volna egy-két gyerekes családapa, de nem jelentõsen)

talán még egy picit jót is tesz a warez (talán!), mert ha valóban "kellemes bizsergést" váltott ki, akkor talán egy potenciális 2. részt már többen néznek majd meg moziban. meg talán lesz egy-két mocskos warezoló cukrosbácsi, aki a környéki gyerekeket erre a filmre viszi el a moziba, mert egész kellemes volt, mikor még otthon egyedül nézte. (és mki boldog:)

amúgy ez sztem nem egy hatalmas bástya, ettõl függetlenül tetszik az írás.

Amúgy szerintem az Üvegtigris 2 õt is jóval töben látták moziba kerülése elõtt. Ha jól emlékszem február végén került a mozikba, de "havernak"<#hehe> már szilveszterkor megvolt

Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...

lizi és a jeti
:DDDDDDDDDD

aki ilyeneket néz, pláne kamerás verzióban, az meg is érdemli

lizi és a jeti bazmeg beszaroook :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

fotográfik kolomp edisön :D

Miért is érdemes moziba menni?
- Hogy a vetítés elõtt telenyomják a pofádat 1000+ forintért fél óra reklámmal. (köszönöm nem, ha ingyes lenne a mozi, akkor nyugodtan tolják, de így kihagynám.)
- Hogy 30 percenként megszakadjon a film? (igen, ez nem mindig fordul elõ, de sajnos mostanában egyre gyakoribb a nagyobb mozikban (kis "falusi" moziknál még elnézi az ember)

Maradok inkább otthon, akkor nézem meg amikor akarom, ahogy akarom. Igaz, hogy így késõbb látod csak a filmeket normális minõségben (cam, TS: nothanks). Késõbb pedig mikor majd a xxx árulja 1000 FT környékén megveszem, ha jó a film.

Off:

Zenei CD-k: Világ életemben elõbb töltöttem le a hanganyagot, minthogy megvettem volna a boltban. Elég sok eredeti zenei cd-m, dvd-m van, javarészt annak köszönhetõ, hogy neten letöltöttem õket mondjuk egy packban, megtetszett, és megvettem.

az sg szinvonala ismét esett
miért nem lehet normális újságírókat alkalmazni és normálisabban tálalt módon elõadni ezt a témát?