Magyarázatot ad az állatok viselkedésére a Google Earth?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kara kánként folytatom tanításom.

Csupán csak az nem derül ki, hogy mibõl gondolják, hogy épp a mágneses erõvonalakat érzékelik. Ezer más oka lehet, hogy ilyen irányba állnak be, pl. mert általában a Nap felé fordulnak, vagy épp a fák mohás oldalát szeretik tanulmányozni kérõdzés közben 😊
Sanyix
mintha nem lenne ugyan az, csak az egyik térkép kinézetû sík, a másik meg egy gömbre vagy "rákasírozva" (by besenyõ m istván).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Azé' ez már kicsit szánalmas.
Mintha eddig a sötét középkorban éltünk volna, de amióta a Google Earth létezik, azóta egy tudományos revolúció vette kezdetét😊

Alwares
Ez az adatvédelmi baromság inkább a titkos katonai dolgokra vonatkozik, azért sipákolnak...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

mondjuk ezt az adatvédelmi dolgot nem értem...abból a szempontból,hogy milyen gyakran frissítik a "látványt"?...amióta ismerem a google earth letölthetõ vagy online maps verzióját,pl egyik barátom balatoni házának az üres telkét látom,ami vagy 3 éves minimum...vagy csak hazánk van gyengén lefedve ls frissítve,külföldöt frissítik?..ha igen,milyen sûrûn?
na ez érdekes.
Azt hittem, hogy csak a madarak tudják használni a föld mágneses terét tájékozodásra.
Igazad van, megfelelõ számú mûhold kérdése az egész. De rossz az összehasonlítás. Mert amíg a GPS mûholdak rádiójeleket adnak, addig a kémmûholdaknak fotókat kell készíteni. A kettõ között nincs összefüggés.
A GPS rendszer mûholdjai azért látják be könnyen az egész földet, mert rádiójeleket sugároznak. A rádiójelek pedig az antennából kiindúlva sugárirányban haladnak, minnél nagyobb területet lefedve. Vagyis minnél távolabb van a mûhold a földtõl, annál nagyobb a besugárzott ("látott") terület. (Most a távolság és jelerõsség összefüggésétõl tekintsünk el)
Fényképezésnél pont fordítva van. Annál közelebb kell menni, minnél jobb képet szeretnénk. Ha viszont közelebb megyünk, csökken a képkivágás mérete (=amit egyszerre lát a kamera), vagyis több kamera (=több mûhold, több átrepülés) kell. Ha mondjuk egy 1000 pixelszer 1000 pixeles kamera (ez kb 1 megapixel) van a mûholdon, és egy 1000 méterszer 1000 méteres területet lát, akkor 1 pixel = 1 méter. Ha viszont "alacsonyabbra ereszkedik", és 500x500 méteres területet fényképez, akkor 1pixel=0.5méter (1m=2pixel), vagyis sokkal részletgazdagabb a kép. Viszont 4 képet kell készíteni az egy helyett ugyanakkora terület lefényképezéséhez.
Falconer
Már miért ne lehetne? Megfelelõ számú mûhold kérdése az egész. Ha az egész földet be lehet látni GPS mûholdakkal, akkor kémmûholdakkal is.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

http://kocka.blog.hu/2008/08/30/google_41_cm_pontos_maps

Kornan
Egy idõben én is nézegettem a google örtöt,fõleg az ilyen eldugott szigeteket,semmi közepén lévõ helyeket,area 51-et,stb...Néha érdekes dolgokat lehet felfedezni.
De sajna már több ilyen titkos katonai bázist levettek róla. 😊

viCtoR: Amirõl beszélsz film az az enemy of the state - a.k.a. közellenség.Szerintem simán igaz belõle pár dolog,pl ha beírnam ide ,hogy osa*a,akkor tuti az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat keresõrobotjai tuti lecsekkolnák,hogy kik írkálnak a fórumba,de lehet ,hogy már az area 51-el is megtaláltak. 😊 Bár lehet ,hogy csak googlet használnak. 😄

Jaja végülis a filmben is így volt, megadták a hosszúsági szélességi koordinátákat, mûhold fordult párat kint, aztán onnantól kezdve követték élõben a muksót..
ennél elképzelhetetlenebb dolgok is vannak a tarsolyukban szerintem 😊, ilyen élõképes szar már mûködik régóta..
akyyy
én ugy tudom a közeli felvételek már nem mûhold, hanem repülõgépekrõl készültek.!!!

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Motoroj
Én meg azt, hogy olyan nincs.
Néhány részletet lehet tolni élõben, de az egész földet nem lehet bekamerázni.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

gecire nem tudok semmit errõl

nem tudom az "élõ-adás" megy-e, ha tényleg akkora gép kéne a megjelenítéséhez?!<#pardon1> nem tudom milyen technikával megy ez, de biztos mûködik egy ideje ez is. Volt is errõl film anno Will Smith játszott benne gecire imádtam azt a filmet, de filmben a gépekkel - technológiával kapcsolatban fele se igaz általában xD
valami okostóni tud valamit ezzel kapcsolatban? xD
így van, ez már van egy ideje, hogy akár elolvashatnák a kezünkben az újságot
vajon kiki
Ja igen és hogy miért kaptam fel a vizet : mert a google earth szándékosan nem közöl bizonyos felbontásnál nagyobb felbontású képeket , pontosan ezért sem látszanak a tehenek teljesen , bár a technológia adott lenne, hogy akár négyszetcentiméterenkénti fotókat is készítsenek, mint pl. a Marsról készült domborzati ultrahangos mûholdas térkép.

Ennél jobban pedig ne nagyon szigorítgassanak, mert a tisztelt szakértõurkat esetleg puszta véletlenségbõl kisebb baleset fogja érni...

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

vajon kiki
"Jó lenne, ha nem kellene attól tartanunk, hogy szórólapokat kapunk olyan cégektõl, akik a világhálónak köszönhetõen megtudták, hogy hol lakunk és látták, hogy éppen felújítjuk a lakásunkat" - jelentette ki a szakember.

Az ilyen mindenhez értõ okostojás pajeszos szakértõket , akik -nem ritkán- helyettünk döntenek fontos kérdésekben beraknám 5-6 hétre a sittre, hogy tanuljanak egy kis tiszteletet és egy kicsit a való életben is élni, ne csak a fátyolos álomvilágukban.

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

Volt már arról is cikk (nem biztos, hogy itt) hogy magyaro. nagyrészét már profin megcsinálták, nagyobb városok meg környékei már tökéletesen ráközelíthetõk. Fasza volt látni, hogy apám melóhelyén a fa alatt ott áll a kocsija, jómunkásember lévén xd
Szerintem a tehenek meg a Google Earth segítségével tájékozódnak.
A Google Earth-nek van egy profi verziója, talán az…

Pécset is pár hónapja frissítették azelõtt semmit se lehetett kivenni a városból.

Csak azt nem értem hogy hogy figyelték meg a viselkedésüket ha mondjuk jó estben évente egyszer frissít a gugli elég reklám szaga van.
Nagyszüleimnek régebben voltak tehenei. Azok mindig az istálló és a legelõ közt mozogtak. Tiszta szerencse, hogy ezek pont a mágneses erõvonalak mentén helyezkedtek el, mert különben sose találtak volna haza.
Meg ilyenek:
Lat.: 35° 1'36.57"N
Long.: 111° 1'18.20"W

A gugli örthöt élvezem. Fel lehet mászni vele a Csomolungmára (ammeg mi?). Másként úgysem juttok el oda, próbáljátok ki (ne felülrõl nézd, hanem döntsd meg, hogy 3D-s legyen)! :-)

joebacsi
Earth-ön is szinte ugyanazok a képek vannak

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
fotókat lehet csatolni helyekhez

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ugyxe ezt nem mondod komolyan? 😊))))))

Tudod mit? Nézzed a gúgleörtöt télen!!
😄

fotográfik kolomp edisön :D

képeket lehet nézni szinte mindenhonnan (pl. ahol voltam nyaralni Horvátországban, annál is vannak képek). Nagyon jó amit csinálnak.

ÕÕÕ, mivan??<#fejvakaras><#fejvakaras>

meg szuperNet<#papakacsint><#papakacsint><#papakacsint>

Az utóbbi hónapokban frissítették Debrecent, hogy részletes legyen, így már felismerhetõek a házak stb, csak éppen a felvételek télen készültek. Szóval egyáltalán nem naprakész, inkább tájékoztató jellegû.
Balumann
Én megjelenése óta nézem idõnként a google earth-t, és én nem nagyon látok friss dolgokat, a képek ugyan azok mint kezdetben nálam... legalábbis Magyarorsgáon. Ugyan oda lehet ráközelíteni, ugyan annyira... Valamelyik részt sûrûbben frissítik? De mondjuk akkor se értem, ha az ország néhány területérõl tudtak elég részletes képet venni, akkor máshol miért nincsenek részletesebb képek? :S
Az mondjuk nagyon tetszik, hogy már az utcákat is kiírja, meg képeket lehet nézni szinte mindenhonnan (pl. ahol voltam nyaralni Horvátországban, annál is vannak képek). Nagyon jó amit csinálnak.

Narxis
Amirõl te beszélsz az a Google Maps...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

azért jó lenne egy teljesen live google earth.Csak annál terrabyte-ok millóiról beszélnénk másodpercenként.Minimum szuperszámítógép kellene hozzá.<#lookaround>
Tetsuo
Hogyan figyelik a mozgasukat? Periodikusan megujulnak a kepek v mi?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

smv
Mi lenne, mi lenne? A reklám...

Starcraft + Diablo III - esemve

Sanyix
mi köze ehhez a gugliört sokszor több évente frissített mûholdképeinek?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Narxis
Mondjuk ez tényleg érdekes. Sokkal hatékonyabb és humánusabb így megfigyelni állatokat mint néhányat minden évben elfogni és chipet ültetni a testükbe.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

mousee
Biztos a biometrikus mágnesérzékelõs tehénrelé irányítja õket XD

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.