A Rubik kocka legnehezebb rejtvényének nyomában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GPS-t nem használok, de úgy mûködik hogy mûholdas adatok alapján tudja azt hogy hol vagy méghozzá szerintem méteres pontossággal legalább, a betáplált adatok alapján pedig megmutatja merre kéne menned egy adott cél eléréséhez. Ha az adatok nem jók, vagy mondjuk van egy fel nem dolgozott(!) útlezárás/tüntetés, borulhat az egész útiterv.
1930as években nem fejlõdött a technika?
Második vh után nem fejlõdött a technika? 20 éve nem fejlõdött? Pedig akkor is szarban volt a gazdaság. Most azon a számítógépen nyomod a hülyeségeidet aminek az alapjait a 2 vh között rakták le (nem tudom hallottál-e a 33as gazdasági válságról).
Gondolkodtál azon, hogy miért megy a villamos?
Szerintem azon sem gondolkodtál, hogy a gps a kocsidban hogy mûködik, és miért pont az a legrövidebb út a tescoba...
<#vigyor4>#vigyor4><#beka2>#beka2>
De tudod mit? Ha mindenképp harcolni akarsz a pénzszórás ellen, tüntess a világbékéért - az összes tudományos alapkutatásra kiadott pénz töredéke a fegyverekre költött összegnek. Egyetlen atomtengeralattjáróból be lehetne oltani Afrika összes gyerekét fertõzõ betegségek ellen, kettõ már kiadja Magyarország költségvetési hiányát.
Vegyél 4 lan kábelt, egyenként 4 méter hosszúak legyenek, egy egy órás utazás elõtt egy órával helyezd el õket egy sporttáskában, majd határozzátok meg, hogy mennyi a legkevesebb mozdulat, amivel a 4 kábelt szét tudod választani a többitõl, valamint melyik az a lehetséges mozdulatszám, amellyel a legjobban összegabalyodott 4 lan kábelt lehet szétválasztani.
Majdnem egyenértékû a feladat. 😊
Persze itt nem az adat a fontos, hanem hogy ki milyen módszert fejleszt ki egy amúgy nyers erõvel jelenleg megoldhatatlan matematikai feladványra.
Szimmetria: pl. egy kirakott kockánál mindegy, hogy melyik szín van felül, stb.
Tele van a tököm a funkcionális analfabétákkal...
ha pedig azt számítják hogy hogyan lehet a rubik kockát bármely állásból "kirakni" akkor azt ne mondjátok hogy bárki is , az atyaúristenen kívül erre 7 másodperc alatt képes széles-e univerzumban, ha a 3milió számítógép ezt 3 millió évig számolná.
<#falbav>#falbav><#banplz>#banplz><#taps>#taps><#fejvakaras>#fejvakaras>
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

Most hajnalig WOW-tál aztán benyögtél ide valamit vagy azért keltél ilyen korán hogy a disznókat etesd meg? 😊
meg mi is jobban jártunk volna...
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
És én ismerek 400 embert akik közül minimum 200 at kirugdosnék onnan ahol van mert semmit se csinálnak és az õ pénzüket az MTA-nak adnám meg azt amit elsikkasztottak ...
És ha jól tudom az ilyen tudósuk egyetemeken szoktak tanítani fõleg Mo. n ahol nem hiszem hogy olyan iszonyatosan nagy pénzt kapnak az államtól a másik meg az hogy te USA állampolgár vagy nem a te adód akkor meg miért érdekel egyáltalán?
vagy a sportolókat is fel kéne kötni? mert kenyér miattuk sem kerül az asztalra és gátat építeni sem sûrûn szoktak.
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
NEKED IS MIATTUK NINCS! ... ez nyílvánvaló minden olyan intelligens és széleslátókörû ember számára, mint amilyen Te is vagy.
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
http://www.lhup.edu/~dsimanek/fe-scidi.htm
Valaki más írta, miért nincs olyan versenyszám, ahol az számít, hány tekerésbõl rakják ki. Van ilyen: FMC a neve, és már írtam róla korábban...
Ah!
Sokkal nagyobb feladat megállapítani:
Gyõzike hány mozdulattal rakja kia a kockát?
.
Az egész MTA-t ahogy van a megfelelõ idõben elzavarnám gátakat építeni, legalább lenne valami hasznuk is.
ez nekem nem tûnik kormányprogramnak 😉
a kihívás ott lenne, ha mindenkinek ugyanazt a kockát kellene kiraknia, és az nyerne, akinek ez kevesebb lépésbõl sikerül.
ez is lehetne egy versenyszám. max vigye haza és gondolkozzon rajta...
Kábé olyan, mintha az UFO magazint olvasnám...HIGGY A SZENT ERÕBEN...CSODÁS ELJÖVETEL VÁRHATÓ...MEGTALÁLTUK ISTEN SZÁMÁT...
pfff
És még azt mondják, hogy a matematika egzakt tudomány.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"