A Rubik kocka legnehezebb rejtvényének nyomában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olvass egy kis kockaelmeletet, van jopar konyv rola, es gondold vegig mit akarunk elerni. Rogton rajossz, hogy nagyon keves ide egy PC.
Jah, prímszámokkal is minek foglalkozni, menjenek csak a banki adataid plain textként <#szomoru2>#szomoru2>
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Egy gyerekjáték analizálása hol fejlesztés? 😊 Semmi gondom ezzel addig, amig nem állami pénzbõl folyik ez.
Pontosan! Ne költsünk fejlesztésekre, semmi értelme. Annakidején is azon gondolkodott a sok marha, hogy hogyan lehet 1-esekbõl meg 0-ákból képet csinálni, mi értelme volt?! Testvéreim! Menjünk vissza a földekre kapálni, abból lesz a termés, nem a kutatásból.<#zavart2>#zavart2>
Csak azt nem értem, hogy az ilyenek miért oldalnak tudományos(?) oldalakat...<#conf>#conf>
Csak azt nem értem, hogy az ilyenek miért oldalnak tudományos(?) oldalakat...<#conf>#conf>
Aha. Ha ez egy állami cég ld MTA, akkor miért jó nekem mint adófizetõnek hogy az általam fizett "matematikus" munkaidõben drága pénzen gyerekjátékok analizálásával tölti az idejét? Amikor azt keressük miért rossz a gazdasági helyzet, ez is az egyik ok, nevezetesen hogy számolatlanul megy az adó hülyeségekre, amit az ember (az adófizetõ) viszont keservesen keres meg.
ezek a számok csak a 3x3x3-as kocka...
milyen kombinatorikai robbanás lehet ugyanezt lefuttatni a 7x7x7-esre?
mondjuk a nagyobbakkal talán több értelme van versenyezni, mint a 3as kocka 7.08 másodpercén... az már szvsz nem fejben dõl el, hanem kézügyességen. én valszeg 7mp alatt nem tudnék 40et fordítani a kockán, (semmilyen irányban, nemhogy a jóban)
de van, aki a 7x7est is kirakja hat és fél perc alatt... dúrva
http://www.youtube.com/watch?v=VzGjbjUPVUo
milyen kombinatorikai robbanás lehet ugyanezt lefuttatni a 7x7x7-esre?
mondjuk a nagyobbakkal talán több értelme van versenyezni, mint a 3as kocka 7.08 másodpercén... az már szvsz nem fejben dõl el, hanem kézügyességen. én valszeg 7mp alatt nem tudnék 40et fordítani a kockán, (semmilyen irányban, nemhogy a jóban)
de van, aki a 7x7est is kirakja hat és fél perc alatt... dúrva
http://www.youtube.com/watch?v=VzGjbjUPVUo
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Szerintem ez egy érdekes dolog.
Azoknak, akik meg azt kérdezik, hogy miért fizetik ezeket a hülye matematikusokat: Minden ilyen "projekt" elõrébb viszi a matematikát, pl itt lehet hogy épp a csoportelméletben.
Azoknak, akik meg azt kérdezik, hogy miért fizetik ezeket a hülye matematikusokat: Minden ilyen "projekt" elõrébb viszi a matematikát, pl itt lehet hogy épp a csoportelméletben.
Egy tény nem lehet túlzás. 😊 Összesen 43*10^18 különféle állapot lehetséges, pont. Ha a szimmetriákat is figyelembe vesszük, akkor meg 43*10^16.
"de azt keresni, hogy min ? lépés kirakni, uazt jelenti, hogy hány lépés uazt bekeverni."
Nem.
"vicces, hogy ha 3 mozdulatot tekerek csak a felsõ síkon, akkor azt nem 3 ból fogom kirakni, hanem csak egybõl, mert továbbtekerem egyel és kész."
Nalátod. 😊
"innentõl bukik az elmélet nem?"
Már a te elméleted.
Nem.
"vicces, hogy ha 3 mozdulatot tekerek csak a felsõ síkon, akkor azt nem 3 ból fogom kirakni, hanem csak egybõl, mert továbbtekerem egyel és kész."
Nalátod. 😊
"innentõl bukik az elmélet nem?"
Már a te elméleted.
stremix (bocs, hogy téged talállak meg, csak így jött ki. Idõeredmények nem érdekelnek, ahhoz nem írok 😊 )
#51: Xuldar nyilván nem akarta keverni a kettõt. Nem írta oda, hogy poén, itt hibázott.
#52: ja, így már oké. Csak #41-ben elég félreérthetõen írtad.
#48: Zsoldosnak sajnos igaza van, pont azokat az egyszerûsítési módokat írtad le, amirõl a csoportelmélet egyszerûbb fejezetei szólnak, és nyilván már kiszûrték. Itt alapból akkora bõdületes számokról van szó, hogy ha elosztod kettõvel, 6-tal, stb. még mindig rohadt sok marad. Minden eshetõséget figyelembe vesznek, szóval marad bõven.
#51: Xuldar nyilván nem akarta keverni a kettõt. Nem írta oda, hogy poén, itt hibázott.
#52: ja, így már oké. Csak #41-ben elég félreérthetõen írtad.
#48: Zsoldosnak sajnos igaza van, pont azokat az egyszerûsítési módokat írtad le, amirõl a csoportelmélet egyszerûbb fejezetei szólnak, és nyilván már kiszûrték. Itt alapból akkora bõdületes számokról van szó, hogy ha elosztod kettõvel, 6-tal, stb. még mindig rohadt sok marad. Minden eshetõséget figyelembe vesznek, szóval marad bõven.
stremix, most nagy örömet okoztál, kb. 3 éve összekevertem... most sikerült kirakni <#worship>#worship>
Szerintem 0 az erdmény. Bár a nullával az a baj ha kijön eredményként, akkor tulajdonképen nem létezik semmi!😊)
Csak a semmi lehet tökéletes!
Hivatalos versenyen csak "hagyományos" vakonkirakás van, ebbe beleszámít a memorizáció és a kirakás ideje is, egyben. Ebbõl 54.22 a hivatalos világrekord.
A másik fajta, ami versenyen nem szokott lenni, az az ún. "speedblinfold", amikor nem számít meddig memózol, csak a kirakás. Ez elég elvont, általában egy nyitott szemes módszerhez nézik be az egész kockát, ezért a memo sok-sok percig is eltarthat, viszont a kirakás megvan 10-15 mp alatt.
Erik 7.08-as WR kirakása 43 tekeréses volt, de skippelte az utolsó lépést, a PLL-t. Itt a videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=VzGjbjUPVUo(ha füleltek, ki lehet venni a magyar beszólásokat 😄)
Egyébként Czech Openen - Cseh Nyílt Bajnokságon rakta júliusban, és vicces volt, mert Zalán (egyik magyar srác) bíráskodott nála...az õ szobaszáma a koliban, ahol aludtunk pedig 708 volt (7. emelet, jó hogy volt lift...)
A másik fajta, ami versenyen nem szokott lenni, az az ún. "speedblinfold", amikor nem számít meddig memózol, csak a kirakás. Ez elég elvont, általában egy nyitott szemes módszerhez nézik be az egész kockát, ezért a memo sok-sok percig is eltarthat, viszont a kirakás megvan 10-15 mp alatt.
Erik 7.08-as WR kirakása 43 tekeréses volt, de skippelte az utolsó lépést, a PLL-t. Itt a videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=VzGjbjUPVUo(ha füleltek, ki lehet venni a magyar beszólásokat 😄)
Egyébként Czech Openen - Cseh Nyílt Bajnokságon rakta júliusban, és vicces volt, mert Zalán (egyik magyar srác) bíráskodott nála...az õ szobaszáma a koliban, ahol aludtunk pedig 708 volt (7. emelet, jó hogy volt lift...)
Itt az a story,h Isten ki tudja rakni a kockát a legrövidebb úton bármilyen állásból, persze betartja a szabályokat... semmi varázslat vagy ilyesmi. A kérdés az,h maximum mennyi forgatásra van szüksége.
(ezzel talán megválaszoltam két kérdést is)
(ezzel talán megválaszoltam két kérdést is)
Pedig elolvastam de 2 órával késõbb csak a banálisan nagy számok maradtak elõtérben, márpedig 450 millió milliárd elrendezés banálisan nagy túlzás.
Már gondolkozom h csinálok egy programot amelyik kirakja a kockát. De ezzel majd csak akkor foglalkozz ha már publikáltam...
Már gondolkozom h csinálok egy programot amelyik kirakja a kockát. De ezzel majd csak akkor foglalkozz ha már publikáltam...
Elobb talan olvass, mielott 2 perc alatt megoldani veled azt amit szazak szamolgatnak evtizedeken at 😉 Ha valakinek tamad vilagmegvalto otlete, lehet publikalni es hirt szerezni maganak. Ott kezdodik az esz, es nem ott, hogy barmi info nelkul "tudosokat" szidsz egy felig elolvasott ismeretterjeszto cikk alapjan, plane ilyen banalis otlet birtokaban <#zavart2>#zavart2>. sorry
"Szerencséjükre a Rubik kocka egy rendkívül szimmetrikus rendszer. Mivel az egyenleteket nem érdekli, melyik oldal van felül, a piros, a kék, a fehér, vagy valamelyik másik színû, a szimmetria nagyságrendekkel csökkenti a problémát, hozzávetõleg két nullát lefaragva a lehetõségek számából, így már "csak" 450 millió milliárd elrendezés vár megoldásra."
"Szerencséjükre a Rubik kocka egy rendkívül szimmetrikus rendszer. Mivel az egyenleteket nem érdekli, melyik oldal van felül, a piros, a kék, a fehér, vagy valamelyik másik színû, a szimmetria nagyságrendekkel csökkenti a problémát, hozzávetõleg két nullát lefaragva a lehetõségek számából, így már "csak" 450 millió milliárd elrendezés vár megoldásra."
"Szoval az en olvasatomban arrol elmelkednek, hogy egy akarhogyan osszekevert kockat mar ennyibol is biztosan ki lehet rakni"
Én is ezt írtam csak másképp. (Nem arról van szó h 1-et tekerek és akkor 1 csavarás lesz az "Isten száma", ezt ugye te is látod? Nyilván egy nagyon összekevert X kombinációról beszélnek ahonnan legalább 22 tekerés kell a kirakáshoz, és ezt próbálják lejjebb vinni)
Én is ezt írtam csak másképp. (Nem arról van szó h 1-et tekerek és akkor 1 csavarás lesz az "Isten száma", ezt ugye te is látod? Nyilván egy nagyon összekevert X kombinációról beszélnek ahonnan legalább 22 tekerés kell a kirakáshoz, és ezt próbálják lejjebb vinni)
"42 a valasz az Élet a Világmindenség meg minden örök kérdésére"
Sztem ezt ne keverjük a Rubik-kockával! Semmi köze hozzá.
Sztem ezt ne keverjük a Rubik-kockával! Semmi köze hozzá.
Ejha.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Itt nem az a kerdes, hogy akarmerre tekerek 22-t, akkor ki tudjak-e rakni 22-bol. Itt az a kerdes, hogy akarmerre tekerek akarmennyit, (azaz barmilyen allasbol) mennyi az a minimum, amibol ki lehet rakni. Szoval az en olvasatomban arrol elmelkednek, hogy egy akarhogyan osszekevert kockat mar ennyibol is biztosan ki lehet rakni.
Amugy a 42 a valasz az Élet a Világmindenség meg minden örök kérdésére.
(lsd. Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak (és folytatásai))
Amugy a 42 a valasz az Élet a Világmindenség meg minden örök kérdésére.
(lsd. Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak (és folytatásai))
Sztem kevesebb variáció van mint gondolják. Ugyanis ha jól értem akkor szó szerint minden kombinációt számon tartanak, pedig sztem mindegy h melyik szín van "felül", tehát 6-tal márid el lehet osztani a lehetõségek számát.
Arra gondolok h ugyanaz a variáció 6 féle színösszetételben lehetséges, mivel az oldalak közepén lévõ 6 szín mindig ugyanott van, tehát 6 a négyzeten variáció "ugyanaz" lesz matematikailag, más színekkel ugyan, de pontosan ugyanannyi és ugyanolyan lépésben lehet kirakni.
Arról nem is beszélve ha valamelyik állás tükörképét kirakom akkor a matematika szerint megint csak ugyanaz lesz az eredménye, de a "tudósok" 2 külön helyzetnek veszik.
Szóval én úgy látom h jóval kevesebb a logikai variáció, mint az "abszolút"...<#wilting>#wilting>
Arra gondolok h ugyanaz a variáció 6 féle színösszetételben lehetséges, mivel az oldalak közepén lévõ 6 szín mindig ugyanott van, tehát 6 a négyzeten variáció "ugyanaz" lesz matematikailag, más színekkel ugyan, de pontosan ugyanannyi és ugyanolyan lépésben lehet kirakni.
Arról nem is beszélve ha valamelyik állás tükörképét kirakom akkor a matematika szerint megint csak ugyanaz lesz az eredménye, de a "tudósok" 2 külön helyzetnek veszik.
Szóval én úgy látom h jóval kevesebb a logikai variáció, mint az "abszolút"...<#wilting>#wilting>
de azt keresni, hogy min ? lépés kirakni, uazt jelenti, hogy hány lépés uazt bekeverni.
vicces, hogy ha 3 mozdulatot tekerek csak a felsõ síkon, akkor azt nem 3 ból fogom kirakni, hanem csak egybõl, mert továbbtekerem egyel és kész. innentõl bukik az elmélet nem?
egyébként mi értelme ezen rágódni?
mellesleg 5*5*5-ös kockánál másik "isten-száma" fog kijönni?
vicces, hogy ha 3 mozdulatot tekerek csak a felsõ síkon, akkor azt nem 3 ból fogom kirakni, hanem csak egybõl, mert továbbtekerem egyel és kész. innentõl bukik az elmélet nem?
egyébként mi értelme ezen rágódni?
mellesleg 5*5*5-ös kockánál másik "isten-száma" fog kijönni?
Mivel a versenyzõk nem a legrövidebb úton rakják ki, nem ez a legjobb megoldás 😊 A 7,08-as világrekord is kb 50 forgatást tartalmazhatott.
Nem feltétlenül. A vakonkirakásnak 3 versenyszáma van, ha jól tudom(nem versenyzek, csak olvastam róla):
1. azt mérik, hogy mennyi idõ alatt tudod megjegyezni, utána bekötik a szemed, és akár órákon keresztül is tekerheted
2. azt mérik, hogy mennyi idõ alatt tudod kirakni, elõtte órákon keresztül is bámulhatod
3. a kettõ kombinációja: amint megkapod a kockát, elindul az óra, megjegyzed, bekötik a szemed, és kirakod.
1. azt mérik, hogy mennyi idõ alatt tudod megjegyezni, utána bekötik a szemed, és akár órákon keresztül is tekerheted
2. azt mérik, hogy mennyi idõ alatt tudod kirakni, elõtte órákon keresztül is bámulhatod
3. a kettõ kombinációja: amint megkapod a kockát, elindul az óra, megjegyzed, bekötik a szemed, és kirakod.
"és honnan tudod, hogy jobban már nem tudod összekeverni?"
Végig kell tesztelni az összes szóba jöhetõ kikeverési variációt... Majd ezek mindegyikénél is végig kell tesztelni ugyanezt... (Mert lehet, hogy a köv. lépés nem a kirakás felé vezet, hanem a nagyobb összekevertség felé.)
"ha max össze van keverve, akkor min ugyanannyi lépés kikeverni, nem?"
Ez csak akkor igaz, ha ehhez az állapothoz a legrövidebb úton jutottál, ami alatt oda lehet jutni. (Mert lehet, hogy kerülõúton jutottál oda, ahonnan val rövidebb út vissza.)
"vagy ha kevesebb lépésbõl is ki lehet keverni, akkor ugyanannyi bekeverni is."
Na ja.
"tehát a keresett szám uaz, mint a max bekeveréshez szüks. forgatások sáma."
Igen. Csak az a baj, hogy a kettõt egyszerre lehet megtalálni. 😊
Végig kell tesztelni az összes szóba jöhetõ kikeverési variációt... Majd ezek mindegyikénél is végig kell tesztelni ugyanezt... (Mert lehet, hogy a köv. lépés nem a kirakás felé vezet, hanem a nagyobb összekevertség felé.)
"ha max össze van keverve, akkor min ugyanannyi lépés kikeverni, nem?"
Ez csak akkor igaz, ha ehhez az állapothoz a legrövidebb úton jutottál, ami alatt oda lehet jutni. (Mert lehet, hogy kerülõúton jutottál oda, ahonnan val rövidebb út vissza.)
"vagy ha kevesebb lépésbõl is ki lehet keverni, akkor ugyanannyi bekeverni is."
Na ja.
"tehát a keresett szám uaz, mint a max bekeveréshez szüks. forgatások sáma."
Igen. Csak az a baj, hogy a kettõt egyszerre lehet megtalálni. 😊
Egyébként versenyen (legalábbis a 2 naposokon, mert nem fõversenyszám, így az 1 napos versenyekbe nem igen fér bele) szokott lenni FMC mint versenyszám - Fewest Moves Challenge. A lényeg, hogy kapsz egy keverést, papírt, tollat, fogod a kocká(i)dat, és megpróbálod a lehetõ legrövidebb megoldást megtalálni, van rá 1 órád. De semmi mászt nem használhatsz a józan eszeden kívül. Ha megvagy, leírod összefüggõen a megoldásodat, meg szétszeded blokkokra, hogy látható legyen, mi volt a gondolatmeneted. A hétvégén döntötték meg a WR-t belõle egyébként, 27 tekeréses kirakással.
http://www.worldcubeassociation.org/results/events.php
Itt megtalálja a rekordokat akit érdekel, minden versenyszámból. A single az egyszeri nyilván, az average meg az átlag.
http://www.worldcubeassociation.org/results/events.php
Itt megtalálja a rekordokat akit érdekel, minden versenyszámból. A single az egyszeri nyilván, az average meg az átlag.
A cikk eleje kicsit téves....az egykezes egyszeri WR-t Yu Nakajima tartja 14.56-tal, az átlagot pedig Rama Temmink 19.84-nel. A vakon WR pedig Rafal Guzewiczé, 54.22-vel...
Végülis legalább a kétkezest eltaláltátok, azt tényleg Erik tartja - legalábbis az egyszerit. 😄 Ja, Joey pedig már 18 éves, nem 17, de lényegtelen.
A Fridrich method is kicsit be lett nézve, az úgy mûködik, hogy: kereszt, f2l (az elsõ 2 sori kirakása úgy, hogy sarok-él párokat hozol létre aztán a helyükre rakod õket), OLL (az utolsó oldalon az annak közepén lévõ szín néz "felfeé" minden kockán, orientation of last layer), PLL (helyére rakod az utolsó oldalon lévõ kockákat, amik nincsenek a helyükön - permutation of last layer).
Ja, és mikor Fridrich kitalálta ezt a módszert, még meglehetõsen fiatal volt, New Yorknak a közelében sem, otthon építette fel az egészet, Csehországban...
Végülis legalább a kétkezest eltaláltátok, azt tényleg Erik tartja - legalábbis az egyszerit. 😄 Ja, Joey pedig már 18 éves, nem 17, de lényegtelen.
A Fridrich method is kicsit be lett nézve, az úgy mûködik, hogy: kereszt, f2l (az elsõ 2 sori kirakása úgy, hogy sarok-él párokat hozol létre aztán a helyükre rakod õket), OLL (az utolsó oldalon az annak közepén lévõ szín néz "felfeé" minden kockán, orientation of last layer), PLL (helyére rakod az utolsó oldalon lévõ kockákat, amik nincsenek a helyükön - permutation of last layer).
Ja, és mikor Fridrich kitalálta ezt a módszert, még meglehetõsen fiatal volt, New Yorknak a közelében sem, otthon építette fel az egészet, Csehországban...
Igazad van. A legkisebb számot keresik amivel ki lehet rakni a kockát. Tehát most az van h van még olyan betekert állapota a kockának amibõl 22 tekeréssel lehet kirakni. A legkisebb szám amit eddig találtak a 22, de a 20-at valószínûsítik a legkisebbnek.
Nekem ebbõl az jön le h akármerre tekerek 22-t, akkor a "tudósok" a legfrissebb logaritmussal ki is tudják rakni. Tehát Bradley végülis jól mondta h akkor van összekeverve max, ha annál kevesebb tekeréssel már nem lehet kirakni. És ez jelenleg a 22.
xuldar: Neked a 42 hogy jött ki?... <#wow2>#wow2>
Nekem ebbõl az jön le h akármerre tekerek 22-t, akkor a "tudósok" a legfrissebb logaritmussal ki is tudják rakni. Tehát Bradley végülis jól mondta h akkor van összekeverve max, ha annál kevesebb tekeréssel már nem lehet kirakni. És ez jelenleg a 22.
xuldar: Neked a 42 hogy jött ki?... <#wow2>#wow2>
sáma-száma
nem lehet, hogy csak meg kellene kérdezni egy ügyes kockakirakót, hogy: "hé te, mennyi lépés kell minimum ahhoz, hogy kirakjad?"
és kész...
és kész...
be is kattant kicsit a csórikám a filmben, de azért egy fúrógéppel hamar helyre rakta a dolgokat.
bár a procicsere és tárolás igen érdekesen volt megoldva a filmben...
bár a procicsere és tárolás igen érdekesen volt megoldva a filmben...
és honnan tudod, hogy jobban már nem tudod összekeverni?
ha max össze van keverve, akkor min ugyanannyi lépés kikeverni, nem?
vagy ha kevesebb lépésbõl is ki lehet keverni, akkor ugyanannyi bekeverni is.
tehát a keresett szám uaz, mint a max bekeveréshez szüks. forgatások sáma.
ha max össze van keverve, akkor min ugyanannyi lépés kikeverni, nem?
vagy ha kevesebb lépésbõl is ki lehet keverni, akkor ugyanannyi bekeverni is.
tehát a keresett szám uaz, mint a max bekeveréshez szüks. forgatások sáma.
http://buvoskockakirakasa.mindenkilapja.hu/?m=1832058
<#vigyor2>#vigyor2> ez "kezdõknek" van, de tanulásra épp ezért kiváló!
<#vigyor2>#vigyor2> ez "kezdõknek" van, de tanulásra épp ezért kiváló!
Ja, aham.
Szerintem Isten nem pusztán a sátán reciproka...
Megnézheted az oldalak elrendezését mielött bekötik a szemed. ezeknek a kockamestereknek az agya pillanatok alatt összerakja a megoldást, utána már csak el kell forgatia a kezének, ami ugye idõigényes
Isten számát nem a rubikkockával kéne keresni hanem sima logikával...
A sátán száma: 666
tehát isten száma 1/666, azaz 0,00150150150*
ennyi
A sátán száma: 666
tehát isten száma 1/666, azaz 0,00150150150*
ennyi
Azért remélem, legalább a feltaláló halála után átnevezik Rubik-számnak.
Egyébként csukott szemmel hogy lehet kirakni??
Egyébként csukott szemmel hogy lehet kirakni??
- "hogy végigszámolni"
Ha a tesztelésen azt érted, hogy végigszámolni, hogy az összes lehetséges módon végigkövetni, hány lépésbõl lehet kirakni, akkor egyetlen tesztelés is sokáig tart, nem hogy 43*10^18... 😊
Ezt majd talán egy kvantumszámítógép tudja majd pusztán nyers erõvel megcsinálni.
Ezért kellett bevetni a Csoportelméletet (ami továbbra is egy szó).
Ezt majd talán egy kvantumszámítógép tudja majd pusztán nyers erõvel megcsinálni.
Ezért kellett bevetni a Csoportelméletet (ami továbbra is egy szó).
"és a cél a számkombinációk rengetegének egyike megfeleljen az elõre megírt kirakható számkombinációknak"
Ezt megfogalmaznád érthetõbben?
Ezt megfogalmaznád érthetõbben?
Ez válasz? 😊
remélem csak viccnek szántad 😊
Mert ha nem akkor okosabb maradtál volna, ha nem írtál volna. 😄
Atomrobbanás alatt nem feltétlen atombombát kell érteni <#mf2>#mf2><#alien>#alien><#vigyor>#vigyor>
Mert ha nem akkor okosabb maradtál volna, ha nem írtál volna. 😄
Atomrobbanás alatt nem feltétlen atombombát kell érteni <#mf2>#mf2><#alien>#alien><#vigyor>#vigyor>
Megelõztél, ott a pont!
ezen ne akadjon fenn senki hogy "Isten száma", nyilvánvalóan ez a szám csak a Rubik kockának az állandója, de aki több tíz évet szán arra, hogy kiderítse, annak ez A CÉL, ezért nevezték el így. semmi máshoz nincs köze, csak a Rubik kockához.
Ajánlom mindenkinek a PI címü filmet, a csóka ott is isten számát keresi, csak a tözsde matematikáján keresztül. De ez miért lenne isten száma, mármint a rubik-kockáé? Egy olyan zárt rendszert, amiben nincs változó, mint a rubik-kocka könnyü számokkal leírni, de ami változik mint a tözsde, gyakorlatilag lehetetlen.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
éne megmondom õszintén, mindig csodáltam azokat a srácokat, akik pillanatok alatt kézzel lábbal stb... kirakják....nekem meg fingom nincs, hogy lehet ilyen hamar megcsinálni, illetve honnan francból tudja merre kell majd tekerni........ egyszer raktam ki, de az napi 1 órámba tellett és kb 6 napba....
valaki megmondhatná, hogy lehet ezt ilyen gyorsan csinálni.....
valaki megmondhatná, hogy lehet ezt ilyen gyorsan csinálni.....
Engem sokkal jobban érdekel mint az hogy lesz-e gyõzike meg mit udjam én milyen show lehet hogy te azon a szinten vagy, hogy semmi se se érdekel és nincs benned kíváncsiság de az a te bajod.