119
  • brueni
    nem lehet, hogy csak meg kellene kérdezni egy ügyes kockakirakót, hogy: "hé te, mennyi lépés kell minimum ahhoz, hogy kirakjad?"

és kész...
  • brueni
    be is kattant kicsit a csórikám a filmben, de azért egy fúrógéppel hamar helyre rakta a dolgokat.
    bár a procicsere és tárolás igen érdekesen volt megoldva a filmben...
  • brueni
    és honnan tudod, hogy jobban már nem tudod összekeverni?
    ha max össze van keverve, akkor min ugyanannyi lépés kikeverni, nem?
    vagy ha kevesebb lépésből is ki lehet keverni, akkor ugyanannyi bekeverni is.
    tehát a keresett szám uaz, mint a max bekeveréshez szüks. forgatások sáma.
  • stremix
    http://buvoskockakirakasa.mindenkilapja.hu/?m=1832058
    ez "kezdőknek" van, de tanulásra épp ezért kiváló!
  • dez
    Ja, aham.
  • dez
    Szerintem Isten nem pusztán a sátán reciproka...
  • macleod2005
    Megnézheted az oldalak elrendezését mielött bekötik a szemed. ezeknek a kockamestereknek az agya pillanatok alatt összerakja a megoldást, utána már csak el kell forgatia a kezének, ami ugye időigényes
  • macleod2005
    Isten számát nem a rubikkockával kéne keresni hanem sima logikával...
    A sátán száma: 666
    tehát isten száma 1/666, azaz 0,00150150150*
    ennyi
  • dez
    Azért remélem, legalább a feltaláló halála után átnevezik Rubik-számnak.

Egyébként csukott szemmel hogy lehet kirakni??
  • dez
    - "hogy végigszámolni"
  • dez
    Ha a tesztelésen azt érted, hogy végigszámolni, hogy az összes lehetséges módon végigkövetni, hány lépésből lehet kirakni, akkor egyetlen tesztelés is sokáig tart, nem hogy 43*10^18... :)

Ezt majd talán egy kvantumszámítógép tudja majd pusztán nyers erővel megcsinálni.

Ezért kellett bevetni a Csoportelméletet (ami továbbra is egy szó).
  • dez
    "és a cél a számkombinációk rengetegének egyike megfeleljen az előre megírt kirakható számkombinációknak"

Ezt megfogalmaznád érthetőbben?
  • totya4
    Ez válasz? :)
  • szvini
    remélem csak viccnek szántad :)
    Mert ha nem akkor okosabb maradtál volna, ha nem írtál volna. :D
    Atomrobbanás alatt nem feltétlen atombombát kell érteni
  • Faby
    Megelőztél, ott a pont!
  • Flashy
    ezen ne akadjon fenn senki hogy "Isten száma", nyilvánvalóan ez a szám csak a Rubik kockának az állandója, de aki több tíz évet szán arra, hogy kiderítse, annak ez A CÉL, ezért nevezték el így. semmi máshoz nincs köze, csak a Rubik kockához.
  • bandypappa
    Ajánlom mindenkinek a PI címü filmet, a csóka ott is isten számát keresi, csak a tözsde matematikáján keresztül. De ez miért lenne isten száma, mármint a rubik-kockáé? Egy olyan zárt rendszert, amiben nincs változó, mint a rubik-kocka könnyü számokkal leírni, de ami változik mint a tözsde, gyakorlatilag lehetetlen.
  • coolbboy83
    éne megmondom őszintén, mindig csodáltam azokat a srácokat, akik pillanatok alatt kézzel lábbal stb... kirakják....nekem meg fingom nincs, hogy lehet ilyen hamar megcsinálni, illetve honnan francból tudja merre kell majd tekerni........ egyszer raktam ki, de az napi 1 órámba tellett és kb 6 napba....

valaki megmondhatná, hogy lehet ezt ilyen gyorsan csinálni.....
  • Locotus
    Engem sokkal jobban érdekel mint az hogy lesz-e győzike meg mit udjam én milyen show lehet hogy te azon a szinten vagy, hogy semmi se se érdekel és nincs benned kíváncsiság de az a te bajod.
  • nearo
    Ha már itt tartunk, akkor Marvin fél másodperc alatt megmondaná... XD
  • aradi13
    engem pl érdekel mert ki tudom rakni az 5x5-öset meg a 3x3-asat sztem marha jó dolog tanuld meg te is aztán gyakoroljad
  • Flashy
    a kombinációk elnevezése még oké, de itt olyanokat kell bizonyítani, hogy legrövidebb út, vagy nincs hosszabb út, vagy optimális út, vagyis nem csak el kell jutnod egy másik kombinációba egy lehetséges úton, hanem meg kell adnod egy utat és megmutatni, hogy az _összes többi_ legalább ilyen hosszú, vagyis az összes többi utat el kell tárolni (ha csak 20 lépésig, akkor is) és mivel rengeteg a lehetséges kombináció, ebből rengeteg a lehetséges út is.
  • torcipepe
    majd miután ezt kiszámolták új számításba kezdenek, hogy kit érdekel ez valójában és a végén 0-t fognak kapni.
  • kisdead99
    Ericghar: mert nem tudhatod, hogy az állapot ahonnan elindulsz maximálisan összekevert vagy sem.

Gabeone: talán a 43*10^18 kombináció az oka. Ha a programod másodpercenként 1millió kombinációt tesztel, akkor is kb 1,3 millió évig tartana mindet lefuttatni. És ez a másodpercenkénti teljesítmény igen nagylelkű becslés.
  • gabeone
    Ha a kocka felületén megtalálható minden egyes "rekordot" elnevezünk egy számkonbinációval és a cél a számkombinációk rengetegének egyike megfeleljen az előre megírt kirakható számkombinációknak, nem értem, hogy egy majdnem turbo pascal szintű program - amely képes 3D-ben dolgozni -, miért nem tudná megadni a választ.
  • totya4
    Egyszerű kérdesem van. Ezek a "matematikusok" kitől kapják a fizetésüket?
  • ericghar
    és miért volt egyszerűbb eljutni a maximálisan összekevert állapotba, erre hogyan lehetett következtetni (hogy az már az), mint onnan kijönni? hiszen csak visszafelé kell futtatni a dolgot.
  • Bradley
    egyszerű: maximálisan összekevert az az állapot, ami után a leggyorsabb módszerrel a legtöbb lépésből lehet csak kirakni.
  • brueni
    mi az hogy maximálisan összekevert kocka?
    egy határig befelé keverem, utána már kifelé keveredik?
    egy kártyapaklinál mi a maximális összekeverés? milyen sorban kell álljanak a lapok ahhoz, hogy azt lehessen mondani, ennél jobban nem lehet összekeverni?
  • immovable
  • Chocho
    Hihetetlen, egyeseknek mennyi idejük van...
  • xuldar
    Az ostobák. A válasz: 42.
  • Anomaly
    Háromszor háromszor háromas tömb ha már a kockánál tartunk...
  • dez
    Megelőztél - kellett nekem észrevenni a nyelvtani hibákat... :) (Mondjuk a szememet kiszúrta, de mindegy.)
  • dez
    1. Miért nem csinálnak belőle egy Rubik@home projektet?
    2. Isten száma... Ugh. Miért nem inkább Rubik száma?
  • Lost Lont
    Írjanak rá felhasználók által futtatható osztott számolású programot, mint a seti és akkor a sok "kis" gép hamar összerakja a megoldást.
  • PyRex
    "kis PS"

szerintem nagy...
  • Myron
    mi a francot tudnak annyi ideig vacakolni az atomrobbanások számításával? kiszámítanak minden lehetséges városra minden méretű bombát h mekkora kárt okozna vagy mi?
  • ziipp
    'Isten száma'. Ez nekem egy kicsit erősnek tűnik. Lehet, hogy emiatt fújnak a hívők a tudósokra. ;) Rendben van, hogy az adott kutatónak fontos a saját projektje, de ez nem egy világrengető probléma.

U.I.: Kis PS nem ártott volna azon a lábon. :b