66
  • Evil Merodak
    Próbáltál már MUI-t telepíteni az angol XP-re?
  • Pares
    3 évig használtam XP-t, az öreg gépemen még most is az fut, de az ujra már Vistát tettem föl, és eddig SP1-el tökéletesen meg vagyok elégedve!
  • Dark Angel 666
    ja , én ugy vettem ki hogy panaszkodol , mert nincs magyarul 64 bites XP .
  • Szefmester
    kicsi gyökim.. olvastál panaszkodást? baromi jól megvagyok az angol nyelvvel.. meglepő lehet ez neked.. és olyan hogy amerikai nyelv nincs.. csak amerikai-angol :) csak hogy én is írjak neked valami okosat.
  • zoliapu
    Kérdés ki milyen messiásra vár :) na mindegy.

Sokan vannak akik kivárják a megjelenését és nem vesznek új gépet. 2009 év eleje körűl már szetintem lesz béta (lehet látni milyen lehetőségek lesznek benne)év végére meg RC verzió is ahól már az új kód is megméretetik.
  • palm pilot
    Lehet hogy csak egyszerű ködösítés az MS részéről. Miért? Mert sokan nem vesznek Vistát, és várnak a messiásra. Az MS meg azt akarja hogy vegyék meg ezt, tehát elhiteti hogy felesleges várni. Aztán ha fizettek, akkor "ja bocs, mégis lesz jobb"...
  • Sanyix
    Egyébként nem is tennék fel nem hackolt (tehát vlite-on nem beállított) vindózt, mert 10gb partició van vindózra, annyiba be kell férni. És mert alapból annyi tök haszontalan marhaság van benne amire semmi szükség, hogy ki kell pakolni azokat is.
  • Sanyix
    ok tehát marad a rendszer bugos, mert két tök különböző verzió... 1 volt ami fent volt, másik amit próbáltam, de ugya a telepítő mikor betöltötte az alap vistát ugyanúgy ugyanazzal elszállt.
  • tomcsa4
    Így látatlanban nem tudok mást mondani. Item említette a rossz törést. Az is nagyon igaz! De ha mégse az a gondja, látni kéne a gépet.
  • item
    Akkor meg azzal a winnel van gondja ami nála van! Tapasztaltam már én is olyat hogy az egyik lemezen lévő xy verziós vista nem ment fel,egy másik meg simán. Szal valszeg azzal a "másolt" verzióval van nála a bibi. Nem hiszem hogy magával a vistával lenne gond hanem annak egy másolt hackolt példányával.
  • Mardel
    Megértenétek végre, hogy neki az a gondja, hogy a Vista be sem bootol, hanem elszáll kékhalállal, míg Linuxal, Win XP 64-el megy simán minden csak a Vistaval nem?
  • Sanyix
    de nekem végigmegy, minden teszt... az alaplap hosszú memóriatesztje is, és még mellé két és fél óra memtest (ami kicsit erősebb teszt mint a beépített, nem véletlenül az az alap) után se talált hibát.
  • tomcsa4
    Dehogy! Mondok egy személyes tapasztalatot: Én gépemen XP van, öcsémén meg Vista (1 éve). Az egyik gigás modulomat nem ismerte fel a gép és sípolt is. Csereberéltem a DIMM foglalatokban, hátha a foglalattal van baj. Sikertelenség, még ha csak azt tettem be, sem működött. Jó, áttettem öcsém gépébe és lefuttattam a Vista beépített memóriatesztelőjét. Hibátlannak vélte és be is töltött a Vista (egyedül csak a(z általam) vélt hibás modul volt benne).

1 GB-os modulról van szó.

De ha újra beleraknám, leeht már nem menne végig a teszt, de érdekes volt.
  • Xmas76
    Nem lesz kisebb kiadás. Ugyanolyan nagy kiadás lesz... a zsebünkre nézve....
  • Sanyix
    Egyszer és mindenkorra abbahagyhatnád a hülyeségeidet, meg a vérfanboyos téveszméid terjesztését...

KB929777 keress csak rá erre a kis update-re, és olvass róla egy picit ;) (és ez csak egy példa, tuti nem az egyetlen)
  • Sanyix
    Minden más megy, semmi hibára utaló nyom nincs, csak a vista szar akkor az mi? Ja m$bérences felfogás, fogjunk rá mindent a hardverra, azt nem ismerjük be, hogy a rendszer szar :)
  • Sanyix
    Az lehetetlen, ugyanis a driverek betöltéséig el se jut :)
  • vajon kiki
    a BSAnak már a Viszta is küldi a jelentést a feltelepített programokról (többek között) de még egy XP is a szervíz pakk 3mal..
  • sly007
    Hajaj! -> "Azért egy kicsit több szoftvert kell tudnia támogatni mint egy Linuxnak ..."
    Jó program nem OS függő. Kezdés képen. Másik dolog meg az, hogy az OS egy kapcsolódási réteget, vagy virtuális gépet alkot a programok felett, ezzel megkönnyítve a programozást. Szóval a jó OS sok programozási keretrendszert tartalmaz sajnos a win, alap telepítéssel nem sok ilyet tartalmaz, csak a sajátjukat.

"Szóval majd ha annyi mindent el tudok futtatni Linuxon, mint Windowson, akkor majd lehet már hasonlítgatni."
    Te is ha futnak a win-en a linuxos progik.

"A Linux már kezd bug-osodni."
    Ezzel jár ha sokan ismerik. :-)

"A szotveres virtuális megoldások is röhejesek, bár ez lesz a vége, tudom, de gyakorlatilag akkor visszatérünk a DOS-os időkbe - amikor ide-oda másolghathattad a programokat a rendszertől függetlenül -, csak éppen grafikailag léptünk egyet."
    Szerintem te nem vagy nagyon ezzel tisztában. Kezdjük azzal hogy ezt a nagy cégek már alkalmazzák. Mindegy honnan jelentkezek be mindegy milyen gépről ugyan azt kapod. Nincsenek hardver gondok, könnyű frissíteni és felügyelni. Másik az, hogy én is használom (kicsit más megoldással) GMail, Google Reader + Mozzila Prism. Lényeg az hogy nem kell sehova semmit másolnod, hanem minden ott van a szerveren. Max csinálhatsz biztonsági mentést az otthoni gépedre. Aki ide oda másolgatosan csinálta meg az valamit nagyon rosszul csinált.
  • Mardel
    Indián? :P
  • Dark Angel 666
    az imformatika nyelve az amerikai , mit nem értessz ezen ?
  • Yv@n
    Egész egyszerűen azért, mert nincs :)
  • Szefmester
    én konkrétan 64es XP-t nem találtam ami ékes magyar nyelven kommunikálna velem.. :( ha valaki tud mutatni ilyet szivesen olvasom privát üzenetét
  • Mardel
    Ha már ez is fejtörést okoz, akkor mi lenne ezzel?
  • Emmegki
    Még helyesebben:
    1.) Win1.x -> Win2.x -> Win3.x
    2.) Win95 -> Win98 (SE) -> WinME
    3.) WinNT 3.1 -> WinNT 3.5(1) -> WinNT4 -> Win2000 (5.0) -> WinXP (5.1) -> Win2003(5.2) -> WinVista/2008 (6.0) -> Win7

A Vista nem külön új termékvonal, csak a meglévő OS pofozgatása. Ennyi erővel a Win1.x-et, 2.x-et és 3.x-et külön lehetne venni, az exéik sem kompatibilisek visszafelé.
  • mousee
    Szerintem tök eleget hozott a vista. Csak még fel kell nőnie. Az elképzelések nagyon jók, amik benne vannak, csak úgy vannak megoldva, hogy nagyon zabálják az erőforrást. Sp2 vagy Sp3-ra talán már lesz ugyanolyan gyors mint az xp, vagy gyorsabb (dejólenne), és mellé még mindent gyorsabban indítana (prefetch), drivereket szedhetné pl hivatalos tárolókból (gondolok itt pl az nvidiára) mint ubi alatt. Minden driverhez keresne mondjuk hetente frissítést. Macerás, de ha megoldják, nagy baró rendszer lesz. Kérdés, hogy megéri-e nekik tökölni vele, vagy inkább nyomják a Win7-et. Vagy épp a Win7 lesz ez az optimalizált vista. Majd kiderül.
  • ziipp
    Szerintem is leginkább a külcsín, ami változik. Azért van fejlődés, de személy szerint nagyobb újításokra számítottam a Vistával. Túlságosan kényelmessé, univerzálissá akarták tenni, ezért vannak problémák. Sok szar program, ami még el se tudja látni rendesen a rendeltetését, de kell neki a hely, meg egyáltalán, zavaró, hogy ott vannak. X64 még mindig alig támogatott, kicsit meglepődtem, amikor nem találtam 64-es Firefoxot, vagy macromedia flashplayert.
  • ziipp
    Vistával az a bajom, hogy túl sok olyan dolog van benne, amire igazából nincs szükség. Nekem egy olyan oprendszer lenne az álmom, ami csak arra szolgálna, hogy befogadja a hardware-ket, és a programokat később, saját ízlés szerint lehetne telepíteni.

Linuxot is kipróbáltam, de nem ismerte fel rendesen a videokarimat, pedig alaposan utánakérdeztem, így a képfrissítés állandóan rossz volt. Viszont meg kell hagyni, hogy van pár jó dolog a Linuxban, meg úgy frissnek hat a Windowsok után.
  • opeca
    Szerintem felesleges az Windows-t más oprendszerekkel összehasonlítani. Azért egy kicsit több szoftvert kell tudnia támogatni mint egy Linuxnak mondjuk.

Szóval majd ha annyi mindent el tudok futtatni Linuxon, mint Windowson, akkor majd lehet már hasonlítgatni.

Ezen kívűl szerintem is szar a Windows, a kérdés csak az, hogy egyáltalán lehet-e gazdaságosan jó oprendszert írni.

A Linux már kezd bug-osodni.

És abban s egyetértek, hogy az MS-nek egy új oprendszert kéne fejlesztenie az alapoktól, de hát ez a jelen támogatások mellett iszonyatos munka lenne, úgyhogy valszeg nekik ez nem éri meg.

A szotveres virtuális megoldások is röhejesek, bár ez lesz a vége, tudom, de gyakorlatilag akkor visszatérünk a DOS-os időkbe - amikor ide-oda másolghathattad a programokat a rendszertől függetlenül -, csak éppen grafikailag léptünk egyet.
  • DjDano
    Jó lenne egyszer és mindenkorra megjegyezni, hogy a "kékhalál" nem a MS és A Windows hibája! Hibás hardverek, rosszul megírt driverek okozzák !
  • item
    És, addigra már 10 teras hdd-k lesznek mindenki gépében és 500GB ram + 128 magos cpu-k dualban!
  • asysoft
    Inkább a 2000-XP közötti változásokkal hoznám analógiába. De egy biztos: NT7.0 túlzás lesz.
  • arty
    nincsenek kérdések, ez egy vista sp2 lesz :(
  • GG
    4GB ram van a gépben és telepítés után Abode AE inditása után kész lett mint a házifeladatt pedig fel se telepítettem a videókártya drivert. Ja utána se lett jobb a helyzett. :$
  • balee66
    Jó a xikszpé
  • asysoft
    3GB-nál több RAM-mal általában annyi gond van 32 bites Vista esetén, hogy nem használja ki; tehát nem általános jelenség ilyen esetben a kékhalál, lehet valamelyik komponensed drivere nem bírja?
  • tomcsa4
    Talán mert semmi köze az XPhez? Másnál meg (nálam is) tökéletesen megy a Vista, akkor lehet nem is a szoftverben van a hiba?
  • BlackRose
    Lehet, hogy az MS visszamegy az "under promise, over deliver" filozófiához... aaaaa nem túl nagy a marketing részlegük már ehhez. :(
  • Sanyix
    milyen alapon váltott teljes verziószámot a vista?
    erős túlzással is csak 5.3-nak nevezném.
  • kvp
    "elvégre a win 95 -> 95 plus -> 98 -> 98 plus -> ME -> 2000 -> XP út szépen kirajzolódik. XP és Vista közt meg elég nagy a különbség."

Helyesen a harom csalad:
    win1.x -> win2.x -> win3.0 -> win3.1 -> win3.11 -> win95 -> win98 -> winme
    winnt3.51 -> winnt4 -> win2k (nt5.0) -> winxp (nt5.1) -> win2k3 (nt5.2)
    vista (winnt6.0) -> win7 (winnt6.1)