Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
plusz amikor mobilizálsz akkor emg ahhoz kell IC h feltöltsd az egységeidet szóval kb ugyanott vagy..csak stratégiailag nem mindegy melyiket választod
pl lehetnek egységek amiknek készen kell állniuk ha megtámadnak és ha te nem voltál mozgósítva akkor hátrányba lehetsz. ennyi értelme van.
Ha felrakom az új patch-et akkor újra kell kezdeni a játékot?
és ha játék le van magyarosítva akkor az újra majd visszaváltozik angol nyelvûre?
és ha játék le van magyarosítva akkor az újra majd visszaváltozik angol nyelvûre?
Tudja esetleg valaki mi a külömbség a játákban akkor ha egy egységet tartalékosként gyártok vagy rendesen azon kivûl hogy kevesebb IC és manpower kell neki és mozgositás után tölti fel katonákal! Ezeken kivûl van valami külömbség még mert ha nincs akkor mért éri meg rendesen gyártani egységeket ha tartalékosként olcsobb és gyorsabb?
kijött a 2.03
hivatalos 2.03 patch
hivatalos 2.03 patch
Hát, nem olyan sûrûn építenek meg egy alegységet (ha nem cheatelsz;-) ), szóval mikor elkészül egy, rászánom azt a 15 másodpercet, hogy rendesen elhelyezzem a hierarchiában.
Ha módosítanom kell valahol, megpróbálom mindig a lehetõ legmagasabb egységgel, így egyszerre sokat alakítok át. A hadtesteket közvetlenül teljes feltöltés után én más sosem módosítom, army meg army group-ot már pakolgatok teatherek között, de corps-ot sosem. Az télleg melós lenne.
Ha módosítanom kell valahol, megpróbálom mindig a lehetõ legmagasabb egységgel, így egyszerre sokat alakítok át. A hadtesteket közvetlenül teljes feltöltés után én más sosem módosítom, army meg army group-ot már pakolgatok teatherek között, de corps-ot sosem. Az télleg melós lenne.
ti hogyan építitek fel a hadsereget? hogyan készítitek a hadtesteket (XXX)?
nincs valami gyorsabb módja mint minden egyes hadosztályt külön külön hozzákapcsolni a hadtestekhez? ez még az elején elmegy mikor kevés van de a játék vége fele már bonyolult és nehézkes a mûvelet.
nincs valami gyorsabb módja mint minden egyes hadosztályt külön külön hozzákapcsolni a hadtestekhez? ez még az elején elmegy mikor kevés van de a játék vége fele már bonyolult és nehézkes a mûvelet.
2.03 bétát honnan lehetne letölteni? (reg nélkül)
Elkezdtem Magyarokkal is nemrég.
Tények: Románokat és Jugókat tényleg be lehet darálni. Nem is nehéz.Nekem az anschluss elõtt nem olt idõm a sógorékat is elfoglalni. Viszont a cseheket a Szudéta-vidék vidék Német megszállása után éppen sikerül elkalapálnom. Igazából csak az teljes bekebelezés (és Szovákia megalapítása) elõtt egy nappal elég indítani a támadást: az event nem fut le, ha a csehek háborúban állnak éppen;-)!
Tények: Románokat és Jugókat tényleg be lehet darálni. Nem is nehéz.Nekem az anschluss elõtt nem olt idõm a sógorékat is elfoglalni. Viszont a cseheket a Szudéta-vidék vidék Német megszállása után éppen sikerül elkalapálnom. Igazából csak az teljes bekebelezés (és Szovákia megalapítása) elõtt egy nappal elég indítani a támadást: az event nem fut le, ha a csehek háborúban állnak éppen;-)!
Különben is, sokkal feelingesebb egy páncélos ékkel bedarálni az ellent, mint egy vacak (gyengék fegyvere) nukival;-)!
Azért ha egy moszkva méretû városra atomot dobnak és mindenki meghal több millió ember + minden elpusztul nem tudom sztem nem csak az emberek "nemzeti együvé tartozása" csökkenne 😊
Amúgy amikor moszkvára dobtam az atomot akkor 20-al csökkent a NU gondolom mer fõváros.
Na de mind1 ez végülis csak egy játék és akkor meg biztos uncsi lenne ha 1 atomtól az egész világ kapitulálna.😄 De akkor is lehetne nagyobb szerepe mert kb V2-vel is el lehet érni ugyanazt a pusztítást csak kb 4-5 kell hozzá nem 1.
Amúgy amikor moszkvára dobtam az atomot akkor 20-al csökkent a NU gondolom mer fõváros.
Na de mind1 ez végülis csak egy játék és akkor meg biztos uncsi lenne ha 1 atomtól az egész világ kapitulálna.😄 De akkor is lehetne nagyobb szerepe mert kb V2-vel is el lehet érni ugyanazt a pusztítást csak kb 4-5 kell hozzá nem 1.
A nuki mindig 10% NU-t csökkent, ez fix. Ha máshogy nem csökkentetted az ellen ezen értékét, akkor 3 nukitól nem fog kapitulálni.
Vitatkoznék, hogy reális vagy nem: a japók a valóságban is csak akkor kapituláltak, mikor egy csomó minden dolog már rajtuk volt:
ruszkik Mandzsúriában,
amcsik minden vacak szigeten
amcsik leszõnyegbombáztak már néhány várost (Tokióból kb annyi maradt mint Hirosimából, pedig oda nem is jutott nuki)
stb.
Vitatkoznék, hogy reális vagy nem: a japók a valóságban is csak akkor kapituláltak, mikor egy csomó minden dolog már rajtuk volt:
ruszkik Mandzsúriában,
amcsik minden vacak szigeten
amcsik leszõnyegbombáztak már néhány várost (Tokióból kb annyi maradt mint Hirosimából, pedig oda nem is jutott nuki)
stb.
emberek miért van az hogy ledobok 3 atomot az oroszokra németekkel 1-et moszkvára 2õt leningdrádra és akkor csökken összesen kb 30-al a national unity. a valóságtól ez elég távol áll, már rég kapituláltak volna (már ha lenne kinek).
+ nagy-britanniát is elfoglaltam már csak egyedül az indiai területeik vannak meg és ezek se kapitulálnak. nem valami reális.
+ nagy-britanniát is elfoglaltam már csak egyedül az indiai területeik vannak meg és ezek se kapitulálnak. nem valami reális.
hát nekem sikerült csalás nélkül, igaz nem a fél világot, de ausztriát, cseheket, románokat, jugokat, bulgáriát, görög országot, török országot, perzsákat, svájcot majd vichy féle francia országot mind meghódítottam ebben a sorrendben. Ja és a lengyelekbõl is sikerült egy jó darabot kiszakítani...
Nem fogyott el a manpower. Miután 45 fele német ország kezdett meggyengülni és a ruszkik szorongatták õket akkor én is hadat üzentem nekik és így õ országukból is nagy darabot megtudtam kb egy bajor országnyit... az olaszokkal nagy szerencsém volt. a hadseregük nagy része keleten volt és így õket is a ruszkik intézték el , így nekem könnyû dolgom volt...
Nem fogyott el a manpower. Miután 45 fele német ország kezdett meggyengülni és a ruszkik szorongatták õket akkor én is hadat üzentem nekik és így õ országukból is nagy darabot megtudtam kb egy bajor országnyit... az olaszokkal nagy szerencsém volt. a hadseregük nagy része keleten volt és így õket is a ruszkik intézték el , így nekem könnyû dolgom volt...
Pontosan!
ezért nem hiszem el hogy valaki magyarországal emg hoditja a fél világot valamiylen csalás vagy játék hiba ki használása nélkül!
ezért nem hiszem el hogy valaki magyarországal emg hoditja a fél világot valamiylen csalás vagy játék hiba ki használása nélkül!
Elfoglalsz területeket, annektálod õket: ezekrõl a helyi manpower bizonyos %-a felhasználható lesz.
Legtöbbször kézzel irányítok, nagy ritkán, amikor úgy látom, hogy már nem lehet eltolni semmit, hagyom a gépet, hogy érvényesüljön.
Ti hagyjátok , hogy az AI vezesse az egységeket?
Vagy kezzel iranyitjatok mindet?
Vagy kezzel iranyitjatok mindet?
Nem tudjátok, hogy a mezõgazdaság nélkül és a plitikai fogások nélkül, hogy lehet embererõt szerezni. Mert már kénytelen vagyok csalást alkalmazni, hogy ne fogyjon ki az embererõ.
Magyarország az elsõ háború alkalmával elfogyasztja az embereit.
Magyarország az elsõ háború alkalmával elfogyasztja az embereit.
Nekem is hasonló problémám volt és én is yogosláviát foglaltam el.
Nekem leszokott fagyni, akadozik. A cpu használat 100%-os lesz.
Kb onnantól történik ez mikor a mentések mérete eléri a 40 000 kb-ot, vagy hamarabb.
Nekem leszokott fagyni, akadozik. A cpu használat 100%-os lesz.
Kb onnantól történik ez mikor a mentések mérete eléri a 40 000 kb-ot, vagy hamarabb.
Hali mindenki!
Van valami optimalizáció a gamehez? 37-ben járok, bedaráltam Jugoszláviát a magyarokkal és agyon szaggat! A játék szerinti 7 órakor beakad közel MÁSFÉL percre! Valami a mentésekkel van probléma? Az ugyanahhoz tartozó elõzõ mentéseket ledörgöltem és még mindig rossz.
Win7 32 bit alatt nyomom 2 Giga RAM-mal. Lehet, hogy az oprendszer sok memóriát lefoglal és ezt a game szívja meg?
Van valami optimalizáció a gamehez? 37-ben járok, bedaráltam Jugoszláviát a magyarokkal és agyon szaggat! A játék szerinti 7 órakor beakad közel MÁSFÉL percre! Valami a mentésekkel van probléma? Az ugyanahhoz tartozó elõzõ mentéseket ledörgöltem és még mindig rossz.
Win7 32 bit alatt nyomom 2 Giga RAM-mal. Lehet, hogy az oprendszer sok memóriát lefoglal és ezt a game szívja meg?
Szinten<#worship>#worship><#worship>#worship>
köszi Babylon megtaláltam a hibát, én voltam a béna
kösz
ép azért kérdeztem ugyan arra verziora rakod fel a magyaritást amire készült is.
ház pl: stratégiai bombázót kijelölsz oda küldöd ahol leakarod dobni és utána ahol a bombázás "jellegét" kiválasztod ott kiválasztod az atombombát...
Ha minden ki van fejlesztve az atombombához, hogy kell ledobni?
Babylon köszönöm a választ de pont a te általad belinkelt dolgokat töltöttem le. Elindul a játék menüje magyarul majd mikor elkezdek egy hadjáratot mindig ua-nál a betöltési résznél kifagy.
Nemtom ha esetleg vmi ötletet tudsz adni azt megköszönném.
Nemtom ha esetleg vmi ötletet tudsz adni azt megköszönném.
amúgy van valami új mód vagy valami más letöltés amit érdemes leszedni??
Ha a térképen kiválasztasz egy olyan egységet ami még nincs modernizálva és meg nézed ott a tulajdonságait ott irja melyik tulajdonsága épen hány % van a modernizálás által!
Magyaritás miat a játéknak tökéletesen kellene müködnie ha arra verziora raktad rá ami le is van irva a magyaritásnál ha ujabra akkro elhetnek fagyások!
Magyaritás miat a játéknak tökéletesen kellene müködnie ha arra verziora raktad rá ami le is van irva a magyaritásnál ha ujabra akkro elhetnek fagyások!
hát én nem tudom, szerintem írja annak aki elérhetõvé tette a magyarosítást
Hali!
Igen valóban van ott egy magyarosítás de ha azt feltelepítem akkor kifagy a játék.Vagy csak nálam van ez a probléma?
Igen valóban van ott egy magyarosítás de ha azt feltelepítem akkor kifagy a játék.Vagy csak nálam van ez a probléma?
a production fülnél ha az egeret a modernizálás csúszka fölé húzod kiírja hogy hány hadosztályt/brigádot modernizál éppen...ennél részletesebben sajnos szerintem csak külön külön a brigádok adatlapján tudod megnézni mert ott vannak felsorolva a részletes adataik és ott van azis hogy éppen hány százalékon áll a fajlesztés
Sziasztok azt tudja valaki hogy ha a technologiaban kifejlesztunk valamit akkor hol lehet megnezni hogy egy egy csapat hol tart a modernizalasban illetve melyik az a csapat amelyet modernizalunk, a regi jatekban a statisztikaban volt de most nem talalom
csekkold a 4040-es hozzászólást, ott van..
amcsikkal tolta már valaki?
nekem valami nem stimmel. még mielõtt beléptem a szövetségesekhez már elkezdtem gyártani a sereget de csak tartalékos szinten mivel a manpower nagyon nem enged többet ez még a háborúba lépés elõtt reálisnak tûnt az alacsony manpower na de miután japán hadat üzent és a politicsba gazdasági meg sorozási dolgokat is az optimálisra állítottam kb 0-n maradt a manpower és valami keserves lassan tölti fel a tartalékos hadosztályokat kb gyök2vel nem tudom mit rontottam el. nem kellett volna háború elõtt hadsereget gyártani? nem értem mért 0 a manpower mért nem megy feljebb a mozgosítás után sem.
valaki tipp?
nekem valami nem stimmel. még mielõtt beléptem a szövetségesekhez már elkezdtem gyártani a sereget de csak tartalékos szinten mivel a manpower nagyon nem enged többet ez még a háborúba lépés elõtt reálisnak tûnt az alacsony manpower na de miután japán hadat üzent és a politicsba gazdasági meg sorozási dolgokat is az optimálisra állítottam kb 0-n maradt a manpower és valami keserves lassan tölti fel a tartalékos hadosztályokat kb gyök2vel nem tudom mit rontottam el. nem kellett volna háború elõtt hadsereget gyártani? nem értem mért 0 a manpower mért nem megy feljebb a mozgosítás után sem.
valaki tipp?
normallal kezdtem, Lengyelek után átálltam hard-ra
Milyen nehézségi szinten játszol?
ennyi? 😄 kösz.
Common mapa defines.lua fájl megnyit jegyzettömb majd a 3. sorba átirod a kivánt dátumot.
Valaki megmondaná, hogy hol lehet az idõlimitet átírni?
Mert a faszom tele van 1948-al. :@<#boxer>#boxer><#violent>#violent>
Mert a faszom tele van 1948-al. :@<#boxer>#boxer><#violent>#violent>
Ha a theatre-re (a legmagasabb szintû HQ) kattintasz, ott van egy olyan ikon, hogy hadszintér kijelölése (persze ehhez legalább két theatre HQ kell). Így egyiknek pl. kijelölheted a hátországot a másiknak meg egy csíkban a frontot. Így nem kalandoznak el az egységek. Persze mindig utána kell módosítani, ahogy nyomulsz elõre, mert különben visszahagy védelemre / tartalékba egységeket.
Haladok elõre a Német játékommal, néhány fontos info:
- Spanyolok az Axis-ba csak akkor jönnek, ha Gibraltár ki van iktatva. Pár Fallschirmjäger, Szardínia szigetérõl felszállva megoldja.
- A lengyeleket puppet-é tettem, de Danzig így is az enyém lett (ha nem ez lett volna, annektálom õket)
- A háborút úgy indítottam meg, hogy 4 marine div, egy transport flottán Kairo elõtt horgonyzott onnan a partraszálló erõim pár nap alatt bedaráltak Szuez körül mindent, Szardíniáról felszálló szállító gépekrõl pedig Málta és Gibraltár lett bedarálva, a lengyel hadüzenet utáni pár napon belül Kairo+Szuez, Málta, Gibraltár az enyém, Spanyolok csatlakoztak az Axis-hoz. A lengyeleket kb. 2 hét alatt bedaráltam, idõben indítottam a hadmûveletet, az oroszok nem nyomultak be sehova.
- A hollandokkal jóban vagyok, bár még nem tagjai az Axis-nak, szóval csak a belgákat daráltam be a Francia hadjárat legelején - ez így nem olyan jó, az egységeim sokat várnak supply-ra a teljesen jó infrastruktúrával megáldott franciáknál is.
- A fullos Army Group-ok Stratégikai Redeploymentje során jöttem rá, hogy a teljes hierarchiát ki lehet jelölni, ha az ember a vékony csíkra kattint az alá beosztott egységek listája fölött. - Na ez piszok hasznos!
- A hadjáratokat úgy kell tervezni, hogy folyamatos tervet kell az elsõ vonalbeli egységeknek kiadni - azaz rákattintok a legközelebbi célra, aztán a SHIFT-et lenyomva tartva kattintgatok tovább, így a lengyel-orosz (majd késõbb) a Francia és Belga tengerpartig minden egység saját alternatív úton haladva tesz meg. És nem is állnak meg egy csata után! (kell hozzá némi Blitzkrieg fejlesztés, szvsz)
- Teljesen megzavartam a franciákat azzal, hogy a Máltáról és Gibraltárból kivont ejtõernyõsöket ledobtam Párizsra, pikk-pakk enyém lett a fõváros. Erre a lépésre válaszul a Maginot vonal legdélebbi csücskérõl próbált odacsoportosítani egységeket - ekkor én benyomultam oda, majd az erre a provinciára strat redeploy-al Guderian Panzer Army Group három irányban óriási sebességgel haladt: délre Marseille-s felé, nyugatra Párizs és közép-francia felé, északra - szemben a belgáktól lefelé törõ egységekkel -, hogy a Maginot vonalba bezárjam az összes ott dekkoló csapatot: ez össze is jött.
Na majd folyt köv, itt hagytam abba tegnap;-)
- Spanyolok az Axis-ba csak akkor jönnek, ha Gibraltár ki van iktatva. Pár Fallschirmjäger, Szardínia szigetérõl felszállva megoldja.
- A lengyeleket puppet-é tettem, de Danzig így is az enyém lett (ha nem ez lett volna, annektálom õket)
- A háborút úgy indítottam meg, hogy 4 marine div, egy transport flottán Kairo elõtt horgonyzott onnan a partraszálló erõim pár nap alatt bedaráltak Szuez körül mindent, Szardíniáról felszálló szállító gépekrõl pedig Málta és Gibraltár lett bedarálva, a lengyel hadüzenet utáni pár napon belül Kairo+Szuez, Málta, Gibraltár az enyém, Spanyolok csatlakoztak az Axis-hoz. A lengyeleket kb. 2 hét alatt bedaráltam, idõben indítottam a hadmûveletet, az oroszok nem nyomultak be sehova.
- A hollandokkal jóban vagyok, bár még nem tagjai az Axis-nak, szóval csak a belgákat daráltam be a Francia hadjárat legelején - ez így nem olyan jó, az egységeim sokat várnak supply-ra a teljesen jó infrastruktúrával megáldott franciáknál is.
- A fullos Army Group-ok Stratégikai Redeploymentje során jöttem rá, hogy a teljes hierarchiát ki lehet jelölni, ha az ember a vékony csíkra kattint az alá beosztott egységek listája fölött. - Na ez piszok hasznos!
- A hadjáratokat úgy kell tervezni, hogy folyamatos tervet kell az elsõ vonalbeli egységeknek kiadni - azaz rákattintok a legközelebbi célra, aztán a SHIFT-et lenyomva tartva kattintgatok tovább, így a lengyel-orosz (majd késõbb) a Francia és Belga tengerpartig minden egység saját alternatív úton haladva tesz meg. És nem is állnak meg egy csata után! (kell hozzá némi Blitzkrieg fejlesztés, szvsz)
- Teljesen megzavartam a franciákat azzal, hogy a Máltáról és Gibraltárból kivont ejtõernyõsöket ledobtam Párizsra, pikk-pakk enyém lett a fõváros. Erre a lépésre válaszul a Maginot vonal legdélebbi csücskérõl próbált odacsoportosítani egységeket - ekkor én benyomultam oda, majd az erre a provinciára strat redeploy-al Guderian Panzer Army Group három irányban óriási sebességgel haladt: délre Marseille-s felé, nyugatra Párizs és közép-francia felé, északra - szemben a belgáktól lefelé törõ egységekkel -, hogy a Maginot vonalba bezárjam az összes ott dekkoló csapatot: ez össze is jött.
Na majd folyt köv, itt hagytam abba tegnap;-)
Ez nem igaz, mivel a magyarokkal játszottam, és jugo és románok elfoglalása után csatlakoztam az axis-ba. Szóval az nem annyira gát, mint szegény etiópokkal játszani, akik már a legelején háborúban állnak az olaszokkal, akik azért nem gyengék.
Mondjuk magyarokkal az a mazochizmus, hogy a legelején törekedni az allies felé, majd belépni oda, még elég korán: szinte lehetetlen a németek ellen túlélni;-)
Mondjuk magyarokkal az a mazochizmus, hogy a legelején törekedni az allies felé, majd belépni oda, még elég korán: szinte lehetetlen a németek ellen túlélni;-)
aki egy mazohista állat az játszón very hardon a magyarokkal. 😄
A múltkor próbáltam Etiópiával, és azt tudom mondani, hogy az igazán kihívásokkal teli... Elsõre el is buktam, de már vannak ötleteim, és újra meg fogom próbálni.
Mindenkinek javaslom: VH fokozat, 1936kezdés, Etiópia;-) buli...
Mindenkinek javaslom: VH fokozat, 1936kezdés, Etiópia;-) buli...
Nekem se trágya a gépem de kb. 1943-ra nekem is döcögõsre veszi a tempót. 😄
nekem is belassul már 41 re teljesen ha 36 ban elkezdem, azthiszem ez ilyen alap probléma :S
hát nekem se gyenge a gépem de nálam is lassul,de én azt csináltam hogy a régebbi mentéseket kitöröltem és utána cclenerrel eltüntettem a maradványokat...és utána, nem azt mondom hogy ugyan olyan gyors lett mint az elején de közel olyan...