6647
  • project640
    1943 októberénél tartok. Átnéztem az oroszokhoz, kapaszkodjatok meg, 512 páncélos ezrede van!!! 66 napos gyártási idővel 0 XP-vel ontja őket. Támadni nem nagyon tud vele, mert képzetlenek, de én sem tudok velük sok mindent kezdeni :-( ... legyőzhetetlenek. Viszont Észak Afrikában egy-két bekerítő manőverrel az egész brit sereget sikerült megverni, és az olaszok már egyiptomba járnak. Nemsokára övüké Egyiptom. Algéria felé nem megy az előrenyomulás.
  • Boron Power
    Lehet azzal valamit kezdeni, hogy a hiába gyártok 200 egység üzemanyagot, majdnem 800 egységre azt írja traded away. Ezt úgy olvastam a szövetségeseim zabálják fel.

(Magyarokkal vagyok, és USA-t támadnám Mexico felől, de az ellátmány hiány miatt nem tudok mozdulni).
  • ptamas88
    a Carrier az az anyahajó (repülőgéphordozó). neked transport hajó kell. azt gyárts. és ha a azon a területen áll az egység amit vinni akarsz ahol a kikötő van, akkor rá tudsz kattintani a beszállásolás ikonra.
  • browing
    Oda viszed az egységet a kikötőbe. Az egységnek van egy meghatározott súlya ha az kisebb mint a hajó(k) szállító kapacitása akkor csak rákattintasz egy kis ikonra ami egy hajót és egy nyilat ábrázol.
  • FGabor21
    Sziasztok.
    Én arra volnék kíváncsi, hogy hogyan kell egységeket partra tenni egy ellenséges területen? Gyártottam sok szállítóhajót (Carrier), de hogyan tudnak rá felszállni az egységeim? Vagy másfajta hajó kell? Mert Magyarországgal vagyok, eljutottam délen Görögországig, de nem tudom feladásra kényszeríteni őket, mert Krétát és még sok apró szigetet tartanak. Ezek csak hajókkal megközelíthetőek. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan szálljak partra?
    Előre is köszönöm.
  • ptamas88
    nálam is 2 GB ram van és W7 szóval az nem gond meg eljátszottam már elég sokáig és nem lépett ki
    lehet rosszul, vagy összevissza raktál fel patcheket és memóriaszivárgás van. ez az alapjátéknak nagy hibája volt, amit elvileg a Semper Fi-ben javítottak
  • Cefre
    nálam win 7
  • browing
    Nekem meg (csak) 2 Gb. Nálam az op rendszer: xp sp3
  • tttttom
    ASD...4gbitenak elégnek kéne lennie pedig. Mi az osed? Win7,Vista vagy XP?
  • Cefre
    4 Gb kevés ?
  • tttttom
    Szerintem kevés a ramotok. :S
  • browing
    Nekem is ki szokott lépni a játék valamilyen memória hibára hivatkozva. Valamit nem tud olvasni. De nem tudom hogy azzal lenne összefüggésben amit te írtál. De ha valaki tudja hogy mi a gebasz, írja majd meg.
  • Cefre
    Hello volt már nektek olyan h mikor elér bizonyos létszámot a hadsereg leáll a játék ?
  • browing
    Én is a 43-as kampánnyal próbálkozok. Leírom, hogy én hogy haladok.(ha az a technika amit használok nem fog bejönni majd megpróbálok egy másikat :D)
    OkH vezetését a mesterséges intelligenciára bíztam, hát lehet hogy nem kellet volna de most már mindegy. Feladata a védekezés volt ami ment is neki. Célom az volt hogy amennyire csak tudják tartsák fel a ruszkikat míg és az ipari kapacitásom nagy részét erődrendszer építésére fordítom. Az erődök Danzigtól Triestig húzódnak dombokon, hegyeken folyók mellet. Most 44 elején, 3-as szinten vannak 10-es légvédelmi lövegekkel. A sereg 1milliór 150 ezer főre csökkent és a Wermach Hq irányítja elég jól de rajtuk kívül van még 300 katonám akik soha nem hadják el az erődöt. Románia, Bulgária oda van Magyarországot tartjuk elég jól. Finneknél nyerésre állok.
    Svájcot lerohantam. Olaj alig van. Afrikában Algéria fővárosáig haladtam. A másik irányba is elindultam és egészen Perzsákig érek. Ciprust, Máltát az olaszok bevették. Most 44 elején volt egy politicai scandal vagyis botrány ( ha jól tudom) aminek következményeként az NSDAP népszerűsége hát eléggé lecsökkent. A costumer goods pedig 30 lett. Ami nem jó. Nyersanyag az olajon kívül van bőven. Cél a ruszkik megállítása, állóháború kialakítása. Manpower nagyon kevés így új egységeket nem fogok gyártani csak vadászokat hogy a légteret biztonságban tudjam. Az Ic akarom majd növelni ha majd erődöt nem kell építeni. Angliát meg V2-kel akarom majd rettegésben tartani.
  • project640
    sziasztok, már égen jelenkeztem a 43-as scenárióval.
    43 augusztusa van, keleten sikerült teljesen stabilizálni az arcvoalat, sőt egy kisebb bekeríítő ellentámadással 44 orosz ezredet semmisítettem meg, de többre képtelen vagyok. Közben az oroszok legyalúlták egész Finnrszágot, észak afrikában visszaszorítottam a briteket, sőt Tripolit visszafoglaltam! Olajam 0, nyersanyag 0 ... az IC lecsökkent 250-re!!! a 450-ről a nyersanyag hiány miatt. Nem tudom, hogy honnan szerezzek, délen az oroszoknak a donyeck medencében van egy halom, de képtelen vagyok elfoglalni. Venezuelából próbálok olajat hozatni, de a konvojokat támadja az összes amcsi, angol, orosz!!! u-boat ... ha kiküldöm a rombolókat, akkor pillanatok alatt lecsapnak a BB, CV, CA kötelékek, és ellenük esélyem sincs ... ha nem szerzek olajat és nyersanyagot, akkor lassú halál a végeredmény. :-(
    Nagyon nehéz.
  • Cefre
    KÖszi elindult
  • hana1
    - DON'T INSTALL OVER ANOTHER VERSION OF I.C.E. USE A NEW VANILLA INSTALL INSTEAD
    - Be sure Hearts Of Iron III - Semper Fi is 2.04d finale version
    - Make a copy of the vanilla unmodded and NEVER modded game
    - Delete the \gfx\interface\prov_pictures folder
    - Delete the \history\provinces folder
    - BE SURE YOU HAVE DELETE THE TWO MENTIONNED FOLDERS
    - Extract I.C.E. GFX over your HOI3 copy, overwrite when asked
    - Extract I.C.E. main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
    - Delete the \map\cache folder
    - BE SURE YOU HAVE DELETE THE MAP CACHE FOLDER
    - Launch the game and wait for the map cache to build
    - Exit and launch again
    -> You can play

Így csináltad?
  • Cefre
    nem megy igy se 1 perc után kidob a játékból :(
  • Cefre
    Köszi megpróbálom újra
  • browing
    Nem kell mindent feltenni. Nekem működik,bár néhány város név fel van cserélve ( eddig kb 3-at vettem észre ) de azért működik. Leírom, hogy én mit csináltam.
    Felraktam az alap játékot majd a Semper Fi-t majd a 2.04d patchet aztán végül a Diday 3.3.3.
    Utána kitöröltem a map mappán belül a cache nevezetű mappát. És kész.
  • Cefre
    átinstalláltam a játékot de az a gondom h 1 perc után kidob a játékból felraktam minden patch-ot és semmi mit tudok vele csinállni?
  • Cefre
    Köszi
  • browing
    tessék:
    http://didays.derkb.de/downloads/Beta/Semper%20Fi/
  • Cefre
    Hello nem tudja valaki feltenni a legújabb DiDay modot 3.3.3 at?
  • nagypite
    a legutolsó ice az 2.04d kompatibilis, de szerintem elmegy alacsonyabb patch-el is (bár én nem próbáltam)
  • browing
    Heló.
    Ha fel akarom tenni a DiDay's I.C.E. legújabbikát vagyis 3.3.3-at (asszem ez az) akkor elég csak az alapjátékot és rá a Semper Fit vagy rakjak fel valamilyen patch-et is ??
  • panzer322
    Kicsit melos de olvassatok el a forumot,mert mar volt ilyen problema masnal is es neki sikerult megoldani
  • Cefre
    ugyan az a gondom vele
  • tom1944
    mit ertesz kiinstalalas alatt ha feltelepitest akkor egyszeru a valasz rossz a cucc ha torolni akarod akkor pl en se tom leszedni windows 7-rol mert errort ir ki
  • Cefre
    hello hogy tudom kiinstallálni a játékot ?ha rámegyek h csinálja errort ir ki
  • tom1944
    Az lenne a problemam hogy fel szeretnem telepiteni a Semper Fi-t de amikor megprobalom beallitani a helyet azt irja ki h "The directory is not valid" vagy valami ilyesmi. Hova kene telepitenem akkor megis ?
  • Sirion
    Hát lenne egy olyan kérdésem, hogy ha 1941-43-44 -es kampányt játszom akkor leáll a csapatok utánpótlása/és feltöltése mindenhol, és mindenek, repülők, földi egységek , hajók, a németeknél.Olyan mintha nem hiányoznának emberek a csapatoknál az igény nulla, de a hadosztályaim tökig le vannak harcolva. Aztán van, hogy egyszer csak elindul, de általában inkább nem(bár ha elindul is akkor volt olyan, hogy 100ic 200 katonát pótolt per nap)a hiány meg olyan 120ezer volt. Találkozott már valaki valami hasonlóval? Esetleg van rá megoldás ?
    Semper fi 2.04d , D.Days mod 3.3.3 van fent.
    38-as kampányt nem próbáltam a 36-osnál nem találkoztam ilyen problémával.
  • Rommel01
    Én semper fi-bal jártam úgy h. miután visszavontam a fejlesztésből egy ezredet az úgy ahogy volt eltűnt:p
  • nagypite
    Játszottam egyet a lengyelekkel mókás lett a vége :) Llátszik, hogy mennyire esélytelenek voltak...
    Most elmenelült a kormány, de nem tudok nagyon csinálni semmit nincs erőforrásom, van értelme még játszani?
  • project640
    tovabbi beszamolo: 43 apr 3. elvesztettem Kharkovot, orel, delen etljesen visszanyomtak, alig tudom stabilizalni az arcvonalat, franciaorszagbol hozok egysegeket. Kokemenyen gyartom az AT-kat, meg kell egy honap, hogy kesz legyenek, es onnan meg 2 het , hogy a csapatokhoz keruljenek. Eszak stabil, kozepen megszunt a vedelem, delen araszolgatas hatra. Az oroszok is kifulladtak, mert kozepen sem tamadnak, pedig ott szinte mar nincs semmi. Tuneziaban az angolok delrol nagyon jonnek, gozerovel gyartom ket transportot, hogy kihozzam afrikabol a csapatokat, mert ami van, azt nem tudom a foldkozi tengerre juttatni. Nagyon izgi igy 43 -tol kezdeni ... 44 jun -tol kezdeni szerintem esely nincs az embernek, igy meg van. Talan
  • Amergin
    Nem.
  • nagypite
    Ha upgade-elek egy egységet és visszavonom a gyártásból elvesztem az alap egységet???
  • ptamas88
    a diday's ICE moddal sokkal realisztikisabb a barbarossa hadjárat, ha németekkel vagy, nem darálod be fél év alatt a szovjeteket az alap semper fivel ellentétben. plusz a rengeteg hozzáadott decision és event nagyon sok dob a játékélményen.
  • hpelte
    de a gárda ellensúlyozására ott vannak az SS egységek, azok se gyengék
  • project640
    Szia,
    Én semper FI + ICE -al nyomom. A játék az ICE-al csak érdekesebb lesz. Igen valóban vannak plusz dolgok a nemzeteknek, de ezek autentikusabbá teszik a játékot, ettől nem borul fel a balance-olás. Én -ahogy írtam- 43 febr-tól nyomom, és amikor egy német-magyar vegyes hadosztályt megtámad egy gárda harckocsi hadsereg, plsuz gyalogság ott lehet akármilyen fejlesztésed, daráló!!! :-(