6647
-
soulless42 #4647 sajnálatos, hogy nem a 30-as években születtél, szép hazánk ma szuperhatalom lenne... :)
én még a németekkel sem bírom őket legyőzni, mindig állóháború alakul ki, főleg utánpótlási gondok miatt.... -
bbaazzssii #4646 Valahogyan le lehet nyugtatni a nacionalistákat?
A magyarokkal most foglaltam el a szovjeteket és elég sok katona kellene hogy szétszórjam az egész országban. -
#4645 Megint elővettem, de megint kiakadtam. Hülye egy játék ez. A supply az valami fantasztikus. Magyarokkal vagyok, elfoglaltam Jugoszláviát, Albániát, Romániát, Bulgáriát, Szlovákiát, Ausztriát, Svájcot valamint Franciaország és Lengyelország egy részét (a németekkel).
Most 1940 vége van, a németek már 40 elején hadatüzentek a ruszkiknak, azokat zúzzuk. De! Még csak a kurva Donkanyarnál járok, de a supply már akadozik, annak ellenére, hogy az elejétől kezdve kutattam, minden vonatkozó dolgot, sőt szállítógépekkel is dobok le. De ez a szar úgy oldja meg, hogy a szövetséges seregek amerre mozognak megy velük a zöld terület (Magyar részen), míg az én egységeim a fronton ülnek a feketében. Persze a ruszkik ilyenkor lazán áttörik.
Ezen felül a németek teljes hadseregeket dobálnak át a ruszki frontról nyugatra, majd vissza, mert Usa 1940-ben partraszállogat Franciaországban. -
Amergin #4644 Ha már dolgozott vele, megcsinálhatta volna használhatóra is, nem?
Ha meg lehetett volna csinálni jól, akkor miért nem lett megcsinálva jól?
Ha meg nem lehet normálisan megcsinálni, akkor meg kár volt azért dolgozni vele, hogy a a végén használhatatlan gagyit adjon ki a keze közül... -
mezesmacko22 #4643 A legegyszerubb akkor ne hasznald,egyebkent meg inkabb koszonet erte mert valaki legalabb foglalkozott vele!!!! -
#4642 Itt valaki belinkelte a DiDay mod magyarítását. Hát elég érdekes. Kb ilyen:
Te ment 1000 méter ütni agyon krumpli.
A szavak még hagyján, de a mondatokat angolul írva egyszerűbb megértenem, mint az ilyen google translator-szerű magyarosítást... Na mind1. -
Amergin #4641 Ejj! A paradoxian.orgot lekapcsolták. Jelszót kér
A Hoi3 wikit nem lehet elérni. Gáz... -
Rundstedt17 #4640 igen mert az 1.3-as fan made
ahogy a arsenal democry és iron cross is....
a fanok meg kedvenc országukat szeretik buffolni....szuper németek,kezdem unni -
Rundstedt17 #4639 Ahogy geo mondta
Hearts of Iron 2 Arma 1.2 patchal A BEST!(egyedül ez paradox alkotás)
1.3 patch(broken)
Arsenal of Democracy-A németek hatalmas buffot kapnak,csak tankokat érdemes gyártani,plussz hamarabb lassul a játék
Iron Cross-A németek olyanok mint a mondákban,a Szovjetunió játszhatatlan,nagyon hamar lassul
Hearts of Iron 3-
Pont hogy ez kevésbé történelmhű(határeset) sokkal inkább a Heart of Iron 1 re hajaz,sandbox stílus
Előnye:
Több provincia,2-ben elég kevés,valódi stratégia itt
Sokkalta összetebb
A supply és harc sokkal reálisabb
Szabadabb játék,sandbox diplomacy (alapból usa-t könnyen axisá lehetett tenni)
A hadosztályok irányíthatóbbak átláthatóbbak
Hátránya
Gépigény
Elég száraz első ránézésre,plussz kevesebb event(könyvelő programnak tűnhet)
Realizmus kevésbé van jelen diplomácia tekintébben -
spiczi91 #4638 Én szeretek bizonyos keretek között maradni, értem mire gondolsz, de annak nem sok értelmét látom, hogy a digók Párizs alatt masíroznak, miközben nekem segítenek önkéntes jelleggel egy Romániát hátbatámadó partraszállással. A HoI2t ezért szeretem jobban, mert ott ennyire tökéletlen dolgok nincsenek, de azért fel tud borulni a történelem. -
#4637 Akkor viszont mi értelme? A pre determinált események pre determinált kimenetelhez vezethetnek. Az ilyen játék lényege szerintem pont az alternatív történelem. -
spiczi91 #4636 Azért egy bizonyos korlátokon belül kell maradni és a 3 hajlamos kicsúszni a korlátok közül (pl. a lent említett digós eset) . A 2-ben bizonyos korlátok azért vannak az AI cselekedeteiben és ez azért elég egészségesen hat a játékmenetre szerintem, de ha akarod akkor nagyon bele tudsz nyúlni a dolgokba, bár egy kis esély ott is van a történelemficamra (lásd. a törvénytelen szövetség event egyszer összejött :D:D:D) -
Amergin #4635 Én csak a 3-al játszo(tta)m, így nincs hozzáfűznivalóm a "melyik jobb" vitához.
Történelemhűség. Ez eleve csacskaság, ha a játékra alkalmazzuk, hiszen éppen az a lényege, hogy meg tudjuk változtatni a történelmet (már aki Axissal keni), plusz a butuska AI-tól elvárni, hogy mindent a történelemnek megfelően hajtson végre megint csak nem helyes (nem is ezzel a céllal készült a játék).
Ha viszont a korhűségről van szó, akkor az nagyon jól sikerült. Minden néppel lehet "jobban" alakítani, mint anno a történelemben. A baj csak az, hogy nem minden esetben függ teljesen a néped sorsa csak a te döntéseidtől. Pl: Japánnal vagy és az "idióta" német AI hülyeséget hülyeségre halmoz és ezt megspékeli még egy kis extra hülyeséggel, akkor iszonyatosan be tudja neked nehezíteni a játékot. Pl: Japánnal nem lehet megakadályozni, hogy az USA allied legyen, sokszor már '40-re az lesz. Németekkel simán meg lehet csinálni = fél győzelem... -
spiczi91 #4634 A történelemhűség azért elég nagy túlzás, amikor a digók rohamoznak Párizs alatt. :D Ha már történelemhűség, akkor tényleg a 2, de a 3 lényegesen komplikáltabb, több aspektusból lehet nézni a dolgokat. -
mezesmacko22 #4633 Adj egy email cimet mashogy nem megy? -
#4632 Úgy értem, hogy fizetős? Mert Paypalom az nincs... -
mezesmacko22 #4631 Azaz igazsag a 2 konnyebb de ha szeretnel tortenelem huen jatszani a 3 a legjobb,viszont tobb minden talalhato benne,osszetettebb,ha feltelepited a 3-at autostart es ott tudod letolteni hozza a legutolso gyari frissitest.Ha masik kieg. szeretnel akkor azt netrol?A tobbit meg ha mar dontottel,de ha itt elolvasod a forumot sokat tanulhatsz!!! -
#4630 Ez hogyan szerezhető be? -
geo91 #4629 előbbit, az kevésbé komplikált. hearts of iron 2 doomsday armageddon, 1.2 patch-el (az 1.3 csúnyán elkúrta a gémet.) -
#4628 Annak, aki még soha nem játszott ezzel a 2. vagy 3. részt ajánlanátok? Mennyir kellenek a kiegek az élvezhető játékoz és hogyan szerezhetőek be? -
project640 #4627 Feltettem a legújabbat mindenből és megelégedve tapasztalom, hogy a zsebcsatahajó szép erős lett :-), meg azok a rohadt CAG-ok gyengéppek, mert szerintem túl erősek voltak, irreálisan. -
mezesmacko22 #4626 Kozben sikerult megoldani,3.2.4 nem jo a 3.3.3-ban viszont mar sikerult kicserelni a pancelvonatot egy csatahajora-remelem mar a kovetkezo mod mar jo lesz,en netrol szedtem le hozza egy pancelvonatot, azt tettem be a jatekba,ugy hogy akinek nem surgos ,az a legutolso mod-dal jatszon!! -
mezesmacko22 #4625 Tudja valaki hogy lehet a terkepen valo ikonokat kicserelni,mert felraktam a legutolso verziot(3.3.3),de minden orszagnal a pancelvonatnal csatahajo jelenik meg s nincs kedvem ujra feltenni.Elore is koszonom?! -
Rundstedt17 #4624 van -
ptamas88 #4623 csak jól kell csapatot építeni és céltudatosan a '36os kampánytól és akkor sima ügy...ha más kampánnyal kezdesz akkor a történelemhű OOB miatt nehéz. de mivel az axis szinte a legelejétől sok ICvel rendelkezik az allies meg csak a háborútól ezért van előny az axisnak -
hpelte #4622 sztem függ az embertől aki irányít, amikor lakótársammal multiztunk (ő a németekkel, én az olaszokkal) akkor jók voltunk, de időhiány miatt nem tudtuk folytani -
Amergin #4621 Egyébként az axisnak van egyáltalán bármiféle esélye a multiban?
Nyersanyagban, ipari kapacitásban sokkal gyengébb.
-
Amergin #4620 Megjelent a DiDay's I.C.E. Alpha 3.2.4!
Na nem mintha érdekelne...
-
#4619 Sziasztok!
ONLINE játékhoz keresek játékosokat!
Axis: GER, ITA, JAP,
Allied: GBR, USA, SOV,
Semper Fi 2.03c verzió (akinek csak a semper fi van meg tudok segíteni a frissítésben)
1936os kampány.
Akit érdekel keressen meg:
msn: [email protected] (minden este)
xfire: Pordy (ritkán)
Ts3: db.datalight.hu:9988 (1/3_Pordy névvel vagyok fent gyakorlatilag állandóan.
Hamachi: HOI3HUN - HOI3HUN
Esetleg common weapons of WWII DLC telepítése is szóbajöhet (SS NKVD tengerészgyalogos egységek pluszba!) -
ptamas88 #4618 ezért mondom, hogy előtte szétbombázod és utána besétálsz , illetve útközben ameddig elér addig szállítórepülővel dobhatsz ellátmányt és abból el tudsz menni odáig egy jó gyors egységgel. sajnos ez a hadüzenet az oroszoknál is megvan, bármit csinálsz pár hónappal a történelmi dátum után megtámadnak ők, ha te nem tetted :( -
Amergin #4617 Nincs mod csak a samper fi. A spanyol áthaladás király, csak nincs utánpótlás és úgy már nem olyan jó. Egyébként azt vettem észre, hogyha nem támadok 39-ben, akkor Anglia hadat üzen 40 januárjában, így már "ő az agresszor" -
ptamas88 #4616 ha diday moddal játszol, akkor heavy transporttal franciaország déli részéből elérhető gibraltár. egyébként kérjél a spanyoloktól áthaladási jogot és akkor simán elsétálhatsz oda. Én úgy szoktam hogy stratégiai bombázóval addig bombázom míg az ott állomásozó egység teljesen megsemmisül, és ekkor gyerekjáték. -
Amergin #4615 Nincs meg az valahol, hogy az egyes országokban pontosan mely években tartottak választásokat a 30-as, 40-es években?
Jó lenne tudni, hogy a "support our party-t" mikor nyomassam a portugálokra pl, mert Gibraltárt csak onnan lehet ejtőernyősökkel elfoglalni aztán jó lenne, ha axis lennének -
mezesmacko22 #4614 Szeretnek egy kis segitseget kerni,valaki tudja hogy mi valtozott a 3.2.0ben a 3.1.5 kepest a didays modban? -
Amergin #4613 Németekkel nem hiányzik a diday's mod sript, ami Pearl Harbour-ig ragaszkodik a történelemhez. Japánnal viszont jó lett volna.
Mikor Japánnal játszottam a német AI nem avatkozott be a spanyol polgárháborúba és ennek mélyreható következményei lettek...
A köztársaságiak nyertek és utána azok meg beléptek allied-nak. Így a franciákat a németek már nem tudták simán hozni (a spanyol erősítés miatt), hanem csak töketlenkedtek. Végül az olaszok foglalták el a franciákat és utána a spanyolokat is. Németország nem tudott megerősödni és bár ott abbahagytam a játékot, de ezek után már az oroszok ellen se lett volna nagy esélyük, ráadásul 40-re Amerika allied lett... -
mezesmacko22 #4612 Nekem az a bajom ,hogy mint event megjelenik,de amiota a semper fi van azota az event nem tartalmazza, hogy az osztrak csapatok a nemeteke lesz ,ugyen ez van csehszlovakia elfoglalasanal.Ezert szeretnem valahogy megszerezni ezeket az eventeket,nem szeretnem senki munkajat elvenni,vagy ugy feltuntetni mintha en csinaltam egyszeruen szeretnek tortenelmileg huen jatszani.(adidays mod eleg jo de nagyon sok pontatlansag van benne meg,nemet oldalrol-viszont nagyon sok elem vissza koszon benne ami a hoi2ben pogessor csinalt) -
Amergin #4611 Nem értem. Japánokkal kezdtem, akkor is volt anscluss-a a németeknek. Most németekkel vagyok és nekem is beajánotta az anscluss-t, amit elfogadtam. Sima samper fi van fent mod nélkül.
Eszerint pedig az anscluss nem is 'event', hanem 'decision', akkor pedig mindenképpen választható, hogy bekövetkezzen. Nekem speciel az összes ott felsoroltat beadta eddig (németekkel vagyok és '40 júniusában járok). -
mezesmacko22 #4610 Tudna nekem segiteni valaki abban hogy lehetne kivenni a 3.2.0-bol ket eventet es a semper fi 2.4 atteni,konkretan nemeteknel az anschluss eventet?
-
zsoma79 #4609 igazság az h játszottam én annak idején a legelső szériával az acélszívnevűvel...de azóta vrutál sok újjítás lett...csak kapkodom a fejem :) köszönöm a segítséget :) -
browing #4608 Én is próbáltam a németekkel az USA-t behúzni az axis-ba de a japánok lezúzták Pear Harbout-t és így ellenségek lettünk :(