17438
-
#8061 Ez a mondatod nagyon nem klappol. Ha egyszer bármi is hiányzik vagy, ahogy Te mondtad „nincs”, akkor ebből egyértelműen következik, hogy nem tud ugyanúgy játszani.
A második felével se értek egyet, az „apróságok” jelentősen tudják növelni egy játék élvezeti faktorát. Pl. egy kontrollert megfogva az kényelmesebb egyszerűbb lehet, mint pl egy GHs gitárt, az élvezeti faktort, sőt még az élményt is mégis jelentősen növeli a gitár egy GHban. Vagy mai példám: egy barátom felhozott egy nagyon kellemes gázkart, ami semmiképp sem nevezhető kényelmesebbnek, sőt kimondottan fárasztó lehet hosszútávon, mégis az SWGben egy Tie t irányítani sokkal nagyobb élvezetet nyújtott, mint a bill. Növeli egy GTA autós részének játékélményét egy analóg irányítás a billhez képest? Persze növeli. Ebből élnek a hardvergyártók, a konzolos oldalon is, ha nem növelné az élményt egy akár konzolhoz készült kimondottan verekedős játékokhoz készített kontroller a simához képest, akkor nem venné senki, ergo nem is gyártanának ilyet. Aztán szintén nagyszerű példa lehet a WII, ahol az egész gépet képesek voltak felépíteni az irányítás élvezetességére.
Összességében egy mondatban visszajutunk a topik elején már 1000x kitárgyalt dologhoz: Vannak műfajok, amik igenis élvezetesebbek(jobb játékélményt nyújtanak), bizonyos beviteli eszközökkel. A fennakadásom továbbra is ugyanaz, hogy miért nem lehet ezt elfogadni?
#8060 Az meg igaz, hogy a billentyűzetet és egeret is le kell tenni valahova, de ez ugyanígy lehet előny is, hiszen a gamepadot pedig egyfolytában fognom kell. Nekem tökmind1 milyen kontrollert fogok, 3NHL meccs után lerohad a kezem tőle. -
#8060 Annyiból igaza van, hogy a billentyűzetet és az egeret le kell tenni valahova míg az ilyen irányítót nem. Könnyebb kényelmesen elhelyezkedni egy HDTV-vel és kontrollerrel (főleg ha vezeték nélküli is) - nem mintha ez PC-vel nem lehetne ugyan úgy lehetséges. De nekem például olyan széken van ami vetekszik a fotel kényelmességével, de igaz hogy egy párnát kell rakjak a hátamhoz, hogy ne kelljen görnyednem, de a kényelmességén nem ront. Ha leülök akár egész délután is itt tudnék ülni és gépezni mert nagyon kényelmes, monitor is közel van. Ennél jobban nem is tudnám elképzelni.
Ha gamepadot vagy kormányt használok akkor nem kell párna sem egyébként, még jobban bele tudok ülni :-)
És nem kell külön gépet bekapcsolnom ugye ahhoz hogy játszhassak, meg bármit csináljak. ^^ -
#8059 Bármit ki lehet játszani ugyan olyan nehézségi fokozaton akár egérrel akár kontrolerrel. -
#8058 Ott a pont, de teljesen felesleges amikor kontrolerrel is ugyan ugy tud játszani a játékos bármilyen fpst, kivéve annyi a hátránya hogy nincs pixel pontos hedsát minden lövésnél, de nem hiszem hogy ettől lenne jó avagy rossz egy játék és annak az irányítása, élvezeti faktora. -
Cat 02 #8057 Szvsz fotel tényleg sokkal kényelmesebb, v lehasalsz földre, fexel, etc.
Bár a sima széket is kényelmessé tudom tenni, oszt. társaim még senki se láttak úgy ülni mint én xD -
Ry0K3N #8056 Hát megnézem azt a 4 embert aki kontrollerrel kinyomja azt experten -
Ry0K3N #8055 "Ez a kényelmi szempont nagyon sántít. Én nem görnyedek, halál kényelmesen játszok, akár FPS-t is, hátradőlve, etc" ditto
Sztem teljesen lényegtelen hogy az ember egy kanapéról vagy egy fotelból játszik. Mind konzolhoz mind PC-hez meg lehet teremteni a környezetet a kényelmes játékhoz. Nem tudom mi ez a rögeszme hogy PC-t csak egy irodai székből görnyedve kell használni. -
#8054 Ja, persze, expertre lett ez kitalálva! :) -
Ry0K3N #8053 "Az egérrel lehetséges folyamatosan a pixel pontos célzás, rángatózás ide-oda,"
Ezt úgy hívják hogy precizitás, amivel a kontroller nem rendelkezik. -
#8052 Ez a kényelmi szempont nagyon sántít. Én nem görnyedek, halál kényelmesen játszok, akár FPS-t is, hátradőlve, etc. Aki görnyedve játszik, az valamit rosszul csinál!
Persze, aláírom, konzolhoz lehet hogy kell. Elvégre, egy méterről a plazma képe szétesik. Tehát, úgy, ahogy PC-n játszol, nem lehet, ill nem 1szerű konzolon. -
Ry0K3N #8051 Nekem a demót 3. fokon kellett elkezdenem hogy egyáltalán legyen valami apró kihívás. Az első kettőt a kontrollernooboknak terverzték. -
#8050 Annak, de a lényeg hogy nincs rá szüksége szinte senkinek aki konzolon játszik, már csak kényelmi szempontokból sem. -
#8049 „bár én nem ismerek olyan konzol tulajt aki ilyet használna, hiszen azért konzolozik hogy ne kelljen az asztal mellett görnyedni.” – Ezt ugye amolyan költői túlzásnak szántad? Mert aki ezért konzolozik az sztem nagyon hülye lehet…má bocs.
Szegény inkább vett egy konzolt ahelyett, hogy kényelmesen leült volna a PC elé?
Vagy hogy képzeled el mindezt? -
Cat 02 #8048 Neked meg megmarad a sznobizmusod és mindenki jól jár :D -
rumkola #8047 Ezaz, pont ezért veszem. :DDD
Én már csak ilyen "igénytelen" vagyok.
Inkább ez mint az idióta elfogultság.
:) -
#8046 Legalább a pécé mellé a leg igénytelenebb konzolt veszed a világon.
-
rumkola #8045 Amúgy szeretném bejelenteni, hogy veszek egy Wii-t.
:)
A három konzol közül pedig éppen az irányítás és a haverokkal való közös bohóckodás miatt. Nem utolsó sorban a régebbi GC-s játékok miatt.
A grafika és x360/ps3 nem érdekel, mert van egy kurvaerős PC-m. Gyűlölöm az autós játékokat is.Viszont szerintem rohadt nagy élmény lesz zapperral tolni a COD-ot, Medalt és természetesen mindkét Star Wars-os fénykardozós játékot!
Nálam ez a játékélmény, nem a kontrolleres bohóckodás meg a HDTV.
:) -
rumkola #8044 Erre ők azt mondják, ez így élethű.
:DD
Mellesleg csodálatos látvány :) -
#8043 -
#8042 Azt hogy hogyan tolják nem tudom, mert csak 1 percig néztem, de lehet látni hogy fogalma sincs a játékról, néha lő egyet értelmetlenül azt is bénán mellé vagy amit ér.
Nézd, mint már milliószor le lett ívra most sem lehet ujdonságokat írni e témában. Az egérrel lehetséges folyamatosan a pixel pontos célzás, rángatózás ide-oda, 10/10 fejre hedsát stb... persze ehhez is kell némi érzék, gyakorlás és reflex, mint minden máshoz.
Kontrolerrel is lehet ugyan ezeket, persze sose lesz pixel pontos mert ez nem egér, de ez teljesen lényegetelen is hiszen a többiek is így játszanak.
Halo 3 multi gameplay
De ha valaki nagyon mellőzni akarja akkor van xfps ami
"Az XFPS 360 egy kis konvertáló egység, ami képes arra, hogy Xbox 360 konzolhoz billentyűzetet és egeret csatlakoztassunk. Ennek hála a konzolra érkező FPS játékok sokkal élvezhetőbbek lehetnek a PC-s irányításhoz szokott kezeknek."
bár én nem ismerek olyan konzol tulajt aki ilyet használna, hiszen azért konzolozik hogy ne kelljen az asztal mellett görnyedni. -
#8041 Clear Sky túl a kétmillión. -
#8040 Lol, az a csúszkáló mozgás! :D Szánalmas. -
#8039 Left4Dead XBOX
Szakértsétek már meg ti konzolosok is, hogy szerintetek hogy tolják a srácok ezt az FPS kontrollerrel dolgot? Tehát hogy ehhez képest ti mit tudtok?
Mert ezt komolyan fájt nézni. Én ebben a játékban csak fejre lövök, a nyomi az elején még a felszerelését is alig tudta összeszedni, amit meg "harc" címén művelnek, az meg már egyenesen szánalmas.
Ti is lyen "jól" tudjátok irányítani az FPS-eket kontrollerrel, vagy csak ezek ilyen balfaszok? -
Zóanagyvarázsló #8038 Előbb azért jobb, ha kipróbálod őket valahol ismerősnél, mint ezek miatt konzolt venni. Ha már két hónapot nem tudsz várni a PC-s demóra/teljesre.
Jó játékok még ízléstől függően lehetnek, de az eddigiek alapján világmegváltóak aligha. ME nálam a rövidsége miatt már látatlanban elbukott. -
Cat 02 #8037 De nem jobb később mint soha :D
Ám nézegetve itt a videókat hát a srác konzollal elég tréül célzott. -
#8036 Ezek pécére is jönnek:) -
Cat 02 #8035 Ezt meg ezt nézve elgondolkoztam h kéne xbox :D -
#8034 -
Cat 02 #8033 -
#8032 igazad van. -
Cat 02 #8031 Azért nem mindegy h patch v mod ^.^ -
#8030 Lényegtelen hogyan hívjuk:) azt hogy Pam mod nem bitos hogy sokat mond egyeseknek, de igaz így hívják:) -
Cat 02 #8029 Nem war patch az hanem pam mod :D -
#8028 Az jó rég volt....
PC-n többet vár az ember. Ez egyébként a dolog rákfenéje. Akkora gépeink vannak, hogy egy kisebb atomerőművet gond nélkül elirányít, ugyanakkor (kevés kivételtől eltekintve) a fosabbnál fosabb játékokkal akarják kiszúrni a szemünket. Tudom, vannak okai is a dolognak, de azért lelombozó, hogy (szinte) KIZÁRÓLAG az optimalizálás hiánya miatt kellenek ekkora gépek. Mit ki nem lehetne hozni belőlük, ha a fejlesztők nem a puszta parasztvakításra mennének. De sajnos a jelenlegi rendszer ezt preferálja. És a jelenlegi játékosok nagy része is.
Végignézi az ember az utóbbi évek játékait, és elszomorodik. Sokszor olyan apróságok hiányoznak, mint pl egy TDU-ban az ablaktörlő. (ilyenkor beugrik az embernek; hány gomb is van a box joypadján, odafért volna? Vajon megint ezért maradt ki valami? De ha nem, akkor miért piszkolódik az ablak?!....) Vagy tankolás. Vagy egy jobb MI az X játékban. (X=tetszőleges játék) Ugyanis nem hiszem, hogy MA ez a csúcs. Csak meg kellene csinálni. De sajnos, nincsen igény rá. Legalábbis, nekem és a fejlesztőknek is, úgy tűnik....
Mindegy, ez is egy hosszú téma.... -
#8027 Cod multit a fejlődés rendszerrel tették tönkre, amitől a publik pörgősebb változatosabb, de akik komolyan waroznak és multiznak azok ezt utálják, nemhiába jött ki hozzá war peccs, ami ezeket a dolgokat kiszedi és COD1 közeli állapotba keríti a játékot, persze még igy is kicsit más, amugy igaz a COD1 volt a legjobb, nem volt ennyire pörgős, kár volt ezen változatatni, de nagyon ki akartak találni valami újat... nem kell ahhoz hozzányulni ami megszokott, nem hiába a Counter Strike is ugyan az a kezdetek óta, nem kell rajta változtatni csak finomítani.
Amúgy a kettő sose zárja ki egymást, COD, HALO, GOW stb... és pl lehetne említani a GTA4et is, amik remek singlivel és mellé remek multival rendelkeznek, egy remek játék ettől lesz teljes. -
bgabor #8026 Konzolos admin haverom? Ezek a szavakat még sose hallottam ilyen összefüggésben. -
Zóanagyvarázsló #8025 Már a legelső, PC-re kihegyezett, konzolra abban a formában ki sem adott CoD is ezt a stílust képviselte single-ben. Multiban kissé "reálisabb", számomra jobban bejövős volt, de a lényeg nem változott. -
#8024 Choko-nak igaza van. CoD-ok mindig is multira voltak kihegyezve.
Arról pedig, lehetne vitatkozni, mennyire jó példa a single része arra, hogy hogyan lehet a valóban hangulatos játékot tönkretenni a script-hegyekkel. Nem akarom magam ismételni, de szerintem azok számára, akik a ma divatos szabadságot szeretik, (játékokban, természetesen) és értékelik az MI-t, azok számára kifejezetten játszhatatlan. Nem akarok senkit megbántani, de számomra úgy tűnik, hogy ez az elkonzolosodás tipikus példája. Egyszerűen, nem volt elég a fejlesztőknek az 500Mb memória arra, hogy a grafika mellé valami mást is betegyenek. Ugyanakkor a fekvés, guggolás, felállás kombó 3 gombot foglal. Nevetséges. -
Cat 02 #8023 Érthető ? Érthető.
Hidd el, cod-ok multigamek, single-t végigtolja az ember 1-2szer utána csak multi. -
#8022 Szolj akkor a konzolos, admin haverodnak, cserelje le a bannert, mert o krealta. :D