17438
-
#8021 "Ez hülyeség, mindegyik COD-nak kiválló minőségű single player hadjárata van, ami hangulatban magasan veri a konkurenciát."
Te beszélsz hülyeséget, nem Cat. Attól, hogy van benne - egy amúgy hót klisés és egysíkú - single, még multira kihegyezett FPS.
"Szánalmasabbal még nem találkoztam. Nem elég hogy sznobizmusból angolul van magyar helyett, de még az angol szöveg is hibás. Ki fogalmazta ezt? Egy általános iskolás? Ugyanis azok szoktak nem tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a magyar szórend angolban nem megfelelő.
Tehát amikor egy magyar mondatot angolra forítunk, meg kell változtatnunk a szavak sorrendjét is az angol nyelv szórendjének megfelelően, különben értelmetlen,angoltalan mondatot kapunk. Mint jelen esetben a bannerban."
Mi a baj ezzel? Elég jó az angolom, de szvsz itt nincs komoly gond. Hacsak nem az Oxfordon tanítasz angolt, neked is jó lesz. -
bgabor #8020 "Bár CoD ok inkább multira vannak kihegyezve."
Ez hülyeség, mindegyik COD-nak kiválló minőségű single player hadjárata van, ami hangulatban magasan veri a konkurenciát.
Mellesleg gratulálnék annak aki megalkotta a topic bannerjét.
Szánalmasabbal még nem találkoztam. Nem elég hogy sznobizmusból angolul van magyar helyett, de még az angol szöveg is hibás. Ki fogalmazta ezt? Egy általános iskolás? Ugyanis azok szoktak nem tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a magyar szórend angolban nem megfelelő.
Tehát amikor egy magyar mondatot angolra forítunk, meg kell változtatnunk a szavak sorrendjét is az angol nyelv szórendjének megfelelően, különben értelmetlen,angoltalan mondatot kapunk. Mint jelen esetben a bannerban. -
Cat 02 #8019 Jájj, nem olvastam vissza, sry. -
Cat 02 #8018 LoL :D Covboy még ír ? Régen emlékszem ő válaszolt a Csevegőben :D Jókat lehetett röhögni :)
Martint meg mindenki szidta h hülye -
#8017 Milyen PC és konzol? Amiga 500 (512kbyte)+C64 (64kbyte)=576kbyte. Úgyhogy... :P :D
Egy időben az volt vele a bajom, hogy tele van SEGA-s meg SNES-es szarságokkal, de minek? :P -
Zóanagyvarázsló #8016 Csak annyit fűznék hozzá, hogy anno CoVboy távozása utáni lapszámokból láttam párat havernál (már nem vettem akkoriban), és bizony olyan dögunalmas lett már akkorra is, és annyira próbált hasonlítani a többihez a korábbi kedvencem, hogy a megszűnésést sem bántam. Valaha szép volt, jó volt, úgysem a régi 576 jön vissza, a netkorszakban pedig idősebb fejjel végképp csak csalódni lehet. -
blackgamer #8015 de arról nem szól a fáma hogy annó is közösen volt a pc és a konzol az 576-ban
és hogy a pc-s része szűnt meg 6 éve
én évekig vettem, nekem is csalódás volt amikor eltűnt az 576 és csak konzolos lett helyette
a guru és a gamestar pedig teljesen más kategória, nem helyettesítette
egyébként itt folytathatjuk a játékmagazinokról a beszélgetést -
#8014 És a Play! magazin? -
#8013 A guru felében meg konzolos játékok vannak, a hírekről nem is beszélve. -
#8012 "Nah, még egy szám lesz az 576 Konzol-ból azt annyi. Lesz egy 576 nevű multikonzolpécés újság, azt támogatják a hirdetők. Martin nélkül.
Korrekt a sajtóbiznisz magyarországon (is), PC Gurus arcok viszik tovább a dolgot..."
idézet az 576 konzol egyik írójától
MOn csak az 576 konzol volt a konzolos játékosoknak mint offline lap, igen igényes és érdekes tartalommal, ennek vége, ez nem örvendetes hanem szomorú, hiszen ezek után semmi sem maradt... a szerkesztők, írok szétszéledtek, az ujság már nem azon a színovalon és azt a vonalat követi amit eddig a konzolos, játékos réteg szeretett. Pécéseknek ott van a Pc Guru és a Gamestar, konzolosoknak mára nem maradt semmi, persze az is gaz hogy az offline magazinok leáldozóban vannak hiszen az internetről, online magazinokról mindent és még többet is meg lehet tudni percre készen..., de azért olykor-olykor jó volt olvasgatni pl az 576 konzolt. -
blackgamer #8011 úgy tűnik van jövője a PC-nek, az 576 KByte újság felébredt konzolos rémálmából és újra foglalkozik a PC-s játékosokkal is
ez mindenképp pozitív -
#8010 Ezeket én is utáltam. Pláne a CoD2 volt számomra csalódás. Nuku AI, nuku fizika, csak a régi Q3 motor agyontuningolva... na meg semmi játékmenetbeli újítás. Az 5 detto ez, csak a 4. részt majmolja jobban. -
#8009 Ne gondold, hogy vagyok olyan mazochista, hogy szenvedjek vele, ha egyszer nem tetszik. Csak még friss az élmény, és szóba került.
Ellenpélda: Fallout 3. Ott nem érzem az elkonzolosodást, max a tárgylistán, azt meg leszarom.
Valahogy mindkét játék nagy külső teres, de míg ez F3-ban teljesen rendben lévőnek látszik, addig az FC3-ban olyan, mintha Afrika le lenne scale-ezve úgy az egymilliomod részére. 5 perc alatt jutok el az északi sivatagtól a déliig, ha ez a Szahara és a Kalahári akarna lenni, közte egy kis kongói esőerdővel, akkor el is sírom magam... Aztán a főváros, ami áll vagy 10 házból meg két 3 utcából... F3-ban DC tényleg egy _nagy_ város sarkának tűnik, meg az is igaz, hogy tele van a térkép zsúfolva helyszínnel, mégis hihető. (Másik jó példa a GTA 3 ahol kb 1 kmre van egymástól SF, LA meg LV...) -
#8008 Hát játszottam azért nem keveset kontrollerrel és amihez tényleg jó az a DMC-ok, Sport programok meg a Resi 4 ahhoz is csak azért mert egérrel botrányos volt, de pl autót nem tudok vele vezetni, pedig próbálgattam azt is, egyenes úton még csak csak :) Ja Fahrenheitben pl. tényleg sokkal könnyebb paddal mint billel. -
#8007 Én egy kicsit "másképp vagyok bekötve" mint a nagy többség.
Nekem elsőre is zavaró a rengeteg script a CoD-okban. Mégpedig, nagyon. Van ajtó, amin kijön az ellen, ellenben Te nem tudsz bemenni. LEGALÁBB BECSUKNÁK. Nem, tárva nyitva, és mégis fal. FAIL!
Pont Istencsászárnak írtam, hogy mennyire gyerekes az FC2-ben a térkép. Videó alapján. Játék közben nem zavaró, csak nehezen látni tőle gyalogosan. Egyébként elsőre nekem se jött be az állandó respawn, de anélkül unalmas lenne. Szerintem nem rossz játék. Kinézete nagyon jó, játékmenet olyan, amilyen, de hentelésre nekem megfelel. fogynak a készletek, fegyverek beragadnak, (mindig a legrosszabbkor, és az AK-47-es is, ami kicsit furcsa) van min izgulni, van mit megoldani. Vannak dolgok, amik nem tetszenek, nem is egy dolog. De összességében elviselhető. Szerintem. -
#8006 Ezt nem lehet elsajátítani ugy hogy 1szer odaültél és nekiálltál... ehhez kell egy konzol amivel sok játékkal játszik az ember és nagyon hamar belejön... simán osztok a head shotokat sniperrel bármelyik játékban, nincs benne semmi ördöngösség, mert teljesen megszoktak és tudom használni. Célzás rásegítés az elején jó ( bár ott sem szabadna ), aztán el kell hagyni csak összezavar... -
#8005 Hát én pár óra játék után is csak úgy tudtam lelőni a népet, hogy az elrántásos módszert alkalmaztam ami azért elég gáz egy fps-ben, max ha messze volt és nem látott akkor nagy nehezen rápontoztam a célzót, mondjuk abban nem volt célzás rásegítés, lehet hogy ha van akkor kicsit azért jobb lett volna. -
#8004 Black sem rossz, az első fps amit konzolon játszottam, vagyis amivel először szenvedtem és amin megtanultan kontrollerrel fpst játszani. -
#8003 PS2-n játszottam a Black-el a játék nagyon tetszett, hangulatos pörgős meg minden, de az irányítás kész vicc. -
#8002 "Egyébként FC2 megtestesíti szinte az összes kifogásomat az "elkonzolosodás" témában."
Na már megint kezdődik. Próbálj ki egy PFSt konzolon mint pl: Halo3, Condemned 2, The Darkness, Resitance 2, és majd a Killzone 2... unalomba nem lesz hiány egyiknél sem.
Az FC2 azért lett olyan amilyen mert ennyi ötletük volt a készítőknek, ennyi fért bele... erről senki más nem tehet CSAK ŐK, egyszerűen lehet ez ellen tiltakozni => észre sem veszed hogy létezik, keres mást ami jobb. -
Cat 02 #8001 Fc-vel is el lehet játszadozni pedig :D
Bár CoD ok inkább multira vannak kihegyezve. -
#8000 Nem is azt mondom hogy rossz, Cat... csak én többet vártam. Eddig ez olyan 8/10... majd még meglátom, de a 9-et tuti nem éri el. -
#7999 Szerintem a COD-ok egy hétvégésre vannak tervezve. Annyi idő alatt biztosan befejezed, és többször nem szabad elővenni, akkor nem derül ki, hogy mi scriptelt... :P De nekem nagyon bejött a COD4, amíg tartott, még ha egy nyomorult céllövölde is a játékmenet.
Viszont ízlések és pofonok, én kb 10%-nál hagytam abba az FC2-t, nekem az volt valami kurva unalmas. A szememben az a játék egy fokkal lejjebb van, ott még script sincs, csak respawnoló ellenségek agyatlan hentelése. Akkor már inkább legyen elsőre kurvajó, másodikra dögunalmas, mint hogy már elsőre is az legyen... FC2 annyira tele van kihagyott ziccerekkel, hogy leginkább felbassza az agyam. Elcseszett respawn, halálosan érdektelen és sablonos küldetések, élettelen NPC-k... Egy normális producer gatyába tudta volna rázni azt a játékot, így viszont nagyon B-kategóriás. (Mondjuk ez az árán is látszik.) Kár, hogy igazi tartalom helyett a játékos szivatásával húzzák el a játékidőt.
Egyébként FC2 megtestesíti szinte az összes kifogásomat az "elkonzolosodás" témában. -
#7998 nem is, hanem az CSAK tps. -
Cat 02 #7997 "Legjobb FPS:
Far Cry 2
Gears of War 2
Left 4 Dead
Resistance 2"
he, gow2 fps ? nem tps az is ? -
Cat 02 #7996 Hát cod ok mindig is scripeteltek voltak, bár van benne "meglepetés" bőven, bár gondolom abból h toltad 10 percet nem jött le, illetve annyi idő alatt el se juthattál odáig. Bár általában meglepetés=rajtaütés, de pl nem tom toltad-e cod4-et, de itt is van 1 ahhoz hasonló pálya.
Ám Veteranon nagyon rossz a game :D haverral toltuk, de egyszerűen lehetetlen, pálya végére 16 szor halt meg, én meg 8 szor. (co-op-ban fel lehet még gyors "éleszteni", amolyan fc2-sen ) -
#7995 Én a "régi iskola" híve vagyok. Kevesebb ellen, viszont lepjen meg. Nekem az nem hangulat, hogy amíg egy vonalat át nem lépek, dől az ellen, mintha a fán teremne... aztán ha átlépem, hirtelen semmi.... Ingább ugorjon ki a bokorból, hozza rám a szívbajt, kelljen GONDOLKODNI legalább egy kicsit, lopakodni, stb... Jó-jó a hent, csak hamar elunom. Általában egy óránál nem tudok többet játszani egyhuzamban, megunom. Azzal, amivel 10 perc után unom el, az mehet a levesbe.... FarCry2 ebből a szempontból érdekes. 27%-nál járok, nem sietek. Mégis, időnként rám hajnalodik, mire abba tudom hagyni, illetve egyáltalán észreveszem, hogy telik az idő. Abban is vannak bosszantó dolgok, de istenien össze van rakva... -
#7994 Biztos pörgős a COD5, de akkor még nem láttál semmit:) GoW 2 széjjel büntet, na megyek is, mert nemsokára jön a végjáték:) már a kezem lezsibbadt a sok darálástól=kontroller rezgéstől:D -
#7993 Az azért eléggé elbaszott egy fícsör. Na de persze nem lassíthatják az akciót, mert...mert... akkor még a végén túlélnék az epilepsziások! :P :D -
Cat 02 #7992 Pedig az új codok egyre könnyebbek, ld hp csík hiánya :D -
#7991 Megmondom őszintés, nem tudom.... Mióta a jelenlegi gépem van, még nem néztem meg egyetlen játék rendszerkövetelményét sem. Csak beraktam, és mennek. Nem "gizdulok" -nincs mire, mindössze, "védekezek", hogy nem tudok segíteni.
De azt hiszem, igen.
Cat02!
Tudom, de valamelyiket előbb kell. Mindegy melyiket választom, a másik megöl. 3x játszotta el, ugyanott. Odébb mentem, ott csak 1x, de ott ki is kapcsoltam, uninstalláltam. Ez, nem az én idegrendszeremnek való játék. FPS-eket szeretem, bár MESSZE nem vagyok profi. Viszont, azt nagyon nem szeretem, ha lutriznom kell bennük. Miszerint jó gomb, vagy visszatöltés. Oké, ha hülyeséget csinálok evidens. Ha nehéz, megint. Viszont fej-vagy írást nem játszok. Minél többet próbálom ezt a sorozatot, annál inkább rájövök, hogy nem nekem találták ki. Nem gond, még a BiA-t sem vittem végig. Abban is vannak bosszantó dolgok, de azokat inkább elfogadom. (pl a hülye MI) -
#7990 Ha jól tudom ez a rész már nem megy pl x800on, kizárólag csak sm3 kártyával? -
Cat 02 #7989 G-vel visszadobod, V-vel meg lekéseled :D
Chocho: pedig sztem eléggé jó :) Multiban meg még ott van fps kiírás + lagometer, azzal még annyit se látsz :D -
#7988 Én most hagytam abba. A második pályán. Valószínűleg nem szeret a procim, ugyanis egymás után háromszor játszotta el, hogy kézigránát, plusz japcsi, egyszerre. Vagy ezt intézem el, vagy azt. Egyszerre a kettő nem megy. Persze, hogy megpusztultam. Elég is volt örökre ebből a sorozatból. A többi gondom már leírtam, azt hiszem....
Nem rossz, csak nem az én idegeimnek való. -
#7987 A COD5-ben a legidegesítőbb szvsz az, hogy nem látni eleget... folyton van valami a képben, túl sok az információ, stb. Engem nagyon zavar, hogy néha igazi káosz uralkodik a monitoron és azt se látom, hova lövök. -
#7986 az pedig ugye nyilvánvaló, hogy a stick, minél inkább ki van térítve, annál gyorsabb. Viszont, ha egy gyors ponton "engeded el" pont a kialakítása miatt, még odébb megy pár pixelt. Ezért is van a legtöbb konzolos FPS-ben, hogy elég, ha a menetszél megcsapja az ellent, máris "heccsát". Egeret ott állítod meg, ahol akarod. Az nem vánszorog odébb.... Nekem amúgy, egy Saitek féle hasonló billentyűzetem van, halál kényelmes dolog. Folyamatosan a gépbe van dugva, csak ölbekapom, és mehet a géming. Most kapott el a röhögés, és az ideg, a CoD5 kapcsán. Fekvés, guggolás, felállás 3, azaz három különböző gomb. Épületbe a nyitott ajtón nem lehet bejutni... Az ellen özönlik, mintha sosem akarna elfogyni. Hangulata jó, grafika szép. De ez kb minden, amit el lehet mondani róla. Ez is a törlés sorsára fog jutni. Ilyenkor örülök a wareznek. Ha megveszem, most tépném a hajam ezerrel. Mikor konzolos gémekről beszélek, és az onnan érkező butulásról, akkor mindig beugrik a CoD sorozat. Grafika, és hangulat. A többi nagy ivben le van sajnálva. Játékmenet, figyelem az irányításra, stb mellékes.... -
#7985 Ígyvan, és ha jól tudom konzolon sok esetben nem lehet választani sem, míg PC-n akár vegyesen is lehet használni mikor melyik jobb (mint pl. ArmA-ban és GTA-kban járműveket gamepaddal, fps/tps-kor meg bill-egérrel), vagy Flight simulatorban gamepad + bill-egér.
FPS játékokban legkevésbé sincs szükségem arra, hogy fokozatosan tudjak mozogni (séta meg futás gomb többnyire van). Viszont célzásnál egérrel sokkal pontosabban, gyorsabban lehet célozni. Ha nem szükséges akkor szerintem nincs értelme megtanulni egérrel való célzás után gamepad stickel célozni. -
#7984 Na az tény, hogy repülni, autózni semmivel sem jobb vele, arra tényleg joystick vagy kormány kell. Viszont ez egy "billentyűzet", kifejezetten játékra, FPSre. Csak ennyit akartam mondani. Van, aki szerint megéri cél-billentyűzetet gyártani, így nem jelentheted ki, hogy az nem játékra való. Arra is. Ez például _kifejezetten_ játékra való, pedig billentyűzet. (Az más kérdés, hogy a legnagyobb haszna mégis autocadben van :) )
Szerintem autózni kormány, repülni joystick, FPShez billentyű+egér, TPShez (nem is shooter, inkább jellemzően hack'n'slashez) meg kontroller való. Kormányom és kontrollerem nincs, de nagyon nem is hiányzik. Amennyit én autózom... H'n'S meg elég jól megy egérrel is. -
#7983 Ezen is csak gombok vannak ( wsad ), vagyis a fokozatos, egyenletes előre, hátra, jobbra, balra, mozgások ezzel sem kivitelezhetők, szóval ez is távol áll az ideálistól, de kényelmi szempontból jobb mint a bill. -
#7982 " A kontroller játékra lett kitalálva, a billentyűzet meg gépelésre."
És ez? +egy 5gombos egér. A billentyűzet tényleg csak gépelésre való. :P