Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg azért sokszor fogtam a fejem, különösen a 2. rész fordításain...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
ui: Tudom régi, örökös vita, de ez kikívánkozott, és persze senki ne vegye magára. 😄
- Ha gond van az adható válaszok értelmezésében, a ME sorozatban mindig a felsõ válasz a paragon. 😊
- ME3-ban már választható amolyan akció/arcade mód is, ahol nem az rpg-n van a hangsúly. (ez persze nem mindenkit elégít ki, csak egy opció, itt a történet nincs olyan szépen elénktárva (leírva))
(történetközpontú szerepjátékos mód nyilván a legjobb választás.. kivéve annak aki Doom-ozni akar..)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
"egy ilyen kaliberû játékhoz anya nyelvi szinten kéne tudni a nyelvet!"
Nem kell, elég egy erõs középfokú nyelvtan és egy "szakmai" játékos szókincs, amit nem olyan nehéz megszerezni, pláne ha más játékokkal is játszol (nem a sci-fi szakszavak nyomják a latban a legtöbbet hanem a dialógusokban a - stílusértékkel is bíró - kifejezések).
Tény, hogy magyarul kényelmesebb de azért nem katasztrófa egy ilyen játékkal játszani (lásd: Fallout 3 is érthetõ).
Tanulásnak sem utolsó dolog.. sokkal inspirálóbb ehhez szótárazgatni mint egy angol házifeladathoz a Headway-bõl.
Amikor megtudtam hogy nem lesz magyarul, akkor vissza is mondtam a megrendelésemet. Addig nem játszom végig amíg nem értem a sztorit, másrészt mire kijön a magyarítás addigra remélhetõleg lentebb megy az ára is.
Emberek ugye a Mass Effect 3 is magyarul fog jönni??? Ha nem nagggyon mérges leszek szerintem!<#smile>#smile>
Szerintem az ME2-ben van alapból AA, ahogy az 1-ben is. Ne a játékban, hanem a külsõ beállítóval kapcsold be. Játékon belül nagyon sovány a konfigurációs lehetõség. :S
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Azt viszont tudja valaki hogy élsímítást hogy lehet rávarázsolni a játékra??? Hallottam valamit hogy át kell nevezni az indító exe-fájlt valahogy és akkor driveresen be lehet kapcsolni az élsimítást. Errõl tudtok valamit?
Ez sem támogatná a karokat mint az egy??<#conf>#conf>
Más. Van egy 20%-os EA vouche-m. Érdemes megvenni az ME1 DLC-t vagy inkább a Mirro's Edge-t válasszam?
A profilfájlodat meg fogja találni, kiválaszthatod a név alapján azt a karaktert amivel végigjátszottad az elsõt.
A szép az benne, hogy változtathatsz majd arcot és kasztot, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy megund az ME1-es karakteredet és taktikáidat. Teljesen új játékstílust is kipróbálhatsz vele a második részben.
Túlzásba nem tudod vinni mivel alapvetõen kétféle síkon mozoghatsz a szociális kapcsolatokban:
- Általános bajtársi / baráti
- Párkapcsolati
Az elsõt két irányba viheted el (pozitív -> npc lojalitás küldetésének végigvitele, vagy negatív: ha nem foglalkozol vele, nem válik lojálissá)
Pozitív értelemben vett "túlzásba" csak az ellenkezõ nemûekkel eshetsz, de ott kiderül a beszélgetésbõl, hogy ez már nem éppen a "friend zone".. erre rájössz. Miután a játék többszöri visszakozási lehetõséget ad, így választhatsz más célpontot is érzelmi túlcsordulásodnak. 😊
Kéne egy kis segítség, hogy van ez a mentéses dolog? csak simán fölrakom a ME2-õt és át "teleportálja" az 1-mentéseit??...vagy kell valamit bûvészkedni vele?
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Azt szeretném kérdezni, hogy ugye azt mondták, ha nem fordítunk elég idõt a csapat társakra akkor lehet nem úgy alakul a személyíségük...
Én eddig mindig oda mentem, beszélgettem az embereimmel, de ha férfival voltam, akkor ha Mirandára hajtottam, a többieket kicsit hanyagoltam. Azt meg tudom csinálni, hogy a többiekkel is többet foglalkozok, és nem lesz semmilyen gubanc? Vagy honnan tudom, hogy túlzásba vittem az egyik karakternél?
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"
Nem hinném, hogy a magyar verzió annyira rosszabb lenne az angolnál. A játék ugyan az, csak a nyelvezet más, de ettõl kizártnak tartom, hogy rosszabbul fusson a játék.
Amúgy érdemes beszerezni a játékhoz a Patch-eket és azokat feltelepíteni!
Hátha azok megoldják a problémát!
http://social.bioware.com/page/me2-patches
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
Máshol is akad? Pl. cinematic részeknél, nagyobb tereknél. Tényleg érdekes, mert az én gépemen maxon simán fut. És a 9600 GT-vel neked is jó volt.
Bár ez csak egy tipp. Hátha valaki jobban vágja ezt. <#rolleyes>#rolleyes>
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"
Az mitõl lehet, hogy vadiúj GTX 550 Ti-vel VGA-val pl. a Normandián amikor fordulok egyet, akkor beszaggat a játék, míg a tök régi 9600 GT-men teljesen jól futott?
A Mass Effect elsõ részével kapcsolatban lenne egy kérdésem, bocs hogy ide írok de az elsõ résznek már kihalt a fórumja,nem nagyon látogatják sajna!
A kérdésem az lenne hogy pc-n tolom és van egy xbox360-as kontrollerem amivel szeretném játszani de nem támogatja a játék! Tudtok valami megoldást hogy mûködjön a kontroller a Mass Effect 1-el?
Elõre is köszi a választ!!!
Az volna a kérdésem hogy a légpárnás tankos küldetést mikor kapom meg a Horizont elõtt vagy után.
Arra hogy ki mire jó elég nehéz nem rájönni szerintem 😊 Csak végig kell gondolnod hogy melyik karakter miben jó.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
mellesleg az végjáték majd az arrival után megint visszamentem a tanácshoz (nem akart eltûnni a teljesítetlen küldetések közül), végigcsináltam a "küldetést" megint, és teljesített lett szerencsére (egy-két "vicces" beszólás is van, ha légiót viszed magaddal).