A sötét lovag - Ki az a Jack Nicholson?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
semmi köze nem volt ahhoz, hogy "kiemelkedik a hanghatás". sokkal egyszerûbb az oka.
egyébként ezt az egész szinkronizálás mizériát nemértem, túl elkényelmesedtek az emberek, a filmek 80%-a az eredeti színészek hangjával sokkal jobb, mint az igen soxor elcsexett magyar szinkronnal. jó, kisgyerekeknél még megértem a mesefilmeket, de ne legyen már az ember annyira lusta hogy ne tudja ígyis követni a filmet.
meg, mostanra már eléggé alap lett az angoltudás ha akárhova el akarsz helyezkedni. egyik legkényelmesebb módszer angoltudás fejlesztésre feliratos (vagy épp felirat nélküli) filmeket nézni.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
A gond az, hogy mint már jópár évvel ezelõtt is megírták, valamiért azt hiszik az emberek, hogy nehéz eljátszani egy fogyatékos, pszichopata, szociopata egyént, pedig szerintem nem az, egy elsõ osztályú színésznek nem feladat.
Sõt több szempontból is egyszerûbb, hiszen már meglévõ klisékre lehet építkezni, amiket a valóságból kiragadnak.
Szerintem jóval nehezebb egy átlagos embert eljátszani, aki mondjuk egyik érzlemi állapotból átcsap egy ellentétes érzelmi állapotba.
Nem degradálom HL színészi alakítását Jokerként, de itt csak szemet kellett forgatni, ajkat nyalogatni és nyamnyogni mint egy kisnyugdíjas.
A karakter jó, hangsúlyozom, jó a színészi játék, de nem nehéz a feladat, ha van benne rutinod.
Pszt.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
Tessék, itt van egy youtube video, egy noname emberkétõl, és meg lehet nézni, hogy - persze nem ugyanúgy -, de hasonlóan el tudja játszani Jokert.
Mivel korunk egyik legnagyobb szinésze a maximumot kihozta a szerepböl de a forgatókönyvnek köszönhetöen inkább csak bohóckodott.
Az igazi jokerhez ledger áll közelebb az alakitásának megitélése izlés dolga szerintem zseniális.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Én is így voltam vele. Ha valaki gyûlöli a latexben röpködõ, vonatdobáló-robbantgató "szuperhõsöket", akkor az én vagyok. Képregényfilm alapból 0-ról indul nálam és általában hozza is ezt a szintet (igen, a Batman: Begins is...).
De b+, ettõl lehidaltam. Ledger tényleg maga A GONOSZ. Nem papírmasé képregénygonosz, hanem A GONOSZ. Félelmetes volt és bámulatos. Amit sajnálok, az Joker eredettörténete, de ha csak úgy sikerült volna, mint Hannibal-é vagy Batman-é a Begins-ben, akkor nem is baj, hogy nincs róla szó.
Ja! És aki ezt szinkronnal akarja nézni (ha lesz szinkron), az egyáltalán ne nézze meg! Ez egy jó tanács. (Mellesleg aki nem tud filmet felirattal megnézni, mert nyûgnek tartja, az ne is próbálkozzon ezzel a filmmel. Nem fogja érteni. Komolyan. Nem mikrohullámú vízpárologtató csodfafegyver van benne, ami csak a csatornából párologtatja a vizet, sehonnan máshonnan és semmi másban nem tesz kárt (BLAH!) mint az elõzõ részben. Itt egyrészt kõkeményen valós motivációk vannak: kinek pénz, kinek káosz, kinek rend.)
És:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Le a kalappal. Ha nem is "minden idõk legjobb filmje", de egy 9/10-et én is simán kiszórok rá.
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Heath Ledgernek oscárt! Fantasztikus alakítás!
És azért mert "képregényfilm" még lehet fantasztikus alkotás semmit nem von le az értekébõl mert gyakorlatilag a legtöbb film mese habbal csak bele kéne gondolni ebbe egynéhány embernek
Baby, you really light my fuse. Wops! Damn, premature detonation!
Bár én még sajnos nem láttam a filmet (és jövõ hétig nem is fogom), ennek ellenére úgy érzem, hogy Joker szerepe most nagyon nagy dobás lett. Olvastam, hogy a készítõk igyekeztek Joker figuráját minnél inkább horrorisztikusabbra venni. Eszerint sikerült. Bár nekem semmi bajom nem volt Jack Nicholsonnal az elsõ filmben (szenzációsan alakította), ennek ellenére van egy olyan érzésem, hogy Heath Ledger túlszárnyalta õt (Jokerként).
IOTB
Azt meg vegkepp nem ertem miert ne lehetne osszehasonlitani a szinesz teljesitmenyet?:S Adott 1 figura,mindent tudunk rola,lassuk ki formalja meg jobban...HL nyert(nalam legalabbis)
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
1. A filmet nem láttam még.
DE:
Azért az egy kicsit durva, hogy a cikkíró ilyen véleményt formál az akkori Joker karakterrõl, illetve Jack Nicholsonról.
Valószínû, hogy amikor a "Ragyogás" címû filmet(vagy a "Farkas") nézték a szülõk, õ el volt hajtva aludni.
Megéltem azóta pár filmet, de nem nagyon tudta azt a libabõrös feelinget adni egy színész sem(talán az Ördögûzõ).
HL lehet jól teljesít(tényleg lehet jobban mint JN), de azért ne gagyizzuk már le az öreg Nicholson-t, szerintem amúgy sem 1 kaliber a két arc...
Amúgy ilyen kritika után tuti meg is nézem a filmet

Ajánlom hogy nézd meg a filmet, aztán mégegyszer, aztán még jó sok másik filmet is, meg hallgass kb 10 zenei elõadót is, hogy rájöjj honnan jön az IGAZI vélemény. Nem szerelembõl. Az "ez a jobb és kész nem nyitok vitát" nem érvelés.
itt a batman-gonoszok listája - lehet szemezgetni. páran már szerepeltek a filmekben, de az csak a töredéke az egésznek.
"Remek itt a hangulat, a városban, ma estee!"
"Oly kevés az idõ, és oly sok a tennivaló!"
"Táncoltál már az ördöggel, sápadt holdfényben?"
Nomeg nézzétek meg a Farkasban. Az ösztönös érzéseket nagyon jól ábrázolja az úriember.
vagy valaki más. macskanõ?
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
minden részben új ellenségek, ez így szokás. persze visszatérhetne joker (szerintem HL miatt nem fog), mint ahogy kétarc is, de valszeg hoznak valaki újat. bõven van kikbõl válogatni, van még vagy 50 batman-gonosz.
"Természetesen nem a világ legjobb filmje, de attól még fenemód profi munka, remek alakításokkal."
ehelyett ezt ajánlom:
Természetesen nem a világ legjobb Batman filmje, de attól még fenemód profi munka, remek alakításokkal.
A JN vs HL hez csak annyit mondanék:
JN.
Ennyi nem nyitok vitát. Igenis túl van hypolva szegény halála (tényleg nem volt rossz színész) de azért már mégiscsak nevetséges, hogy ez a Joker jobb...
Nem jobb, kérném szépen, mert semmi eredetiség nincs benne. Elmondható hogy manapság bármely diliházból megszökött egyén képes produkálni hasonló megnyilvánulásokat. Nem azt mondom hogy rosz az alakítás, csak épp simán nem eredeti.
A JN féle alakítás pontosan azért jobb mert egy totálisan eredeti figura kerekedett JN és Joker párosításából. A HL féle Joker akár a való világban is elmenne õrültnek, a JN féle viszont télleg Képregény(anti)hõs.
És itt a lényeg kérem: EZ EGY KÉPREGÉNYADAPTÁCIÓ!
Szal nekem ne a világ legnagyobb (valós) õrültjét mutassák be, hanem találjanak ki olyan eredeti alakokat mint JN.
Senkit nem akarok ezzel megbántani. Nekem ez a véleményem.
Bármelyik filmjét nézem JN-nek várom azt a pillanatot amikor mosolyog. Hogy újra lássam az oly hõn szeretett Jokert, aki (ha az õrültsége nem is) ott lakozik ezen érettkorú Úriember sima képe mögött. XD ennyit szerettem volna hozzászólni. Ne üssetek le mert ennyire védem JN-t. Nekem õ a legnagyobb JOKER.
Megértem ha valakinek nagyon tetszik HL alakítása, és nem is akarom bántani..
http://kathreenglaiza.blogsome.com/wp-admin/images/jackjoker.jpg
Egyetlen eggy dolog van ami a regiekben jobban tettszett mint ebben az pedig a Batmobil...😊 ez a tankos megoldas realisztikusabb volt...de nemjott be valahogy...de ez meg olyan aprosag amit emliteni sem erdemes egy ekkora filmnel...
Gigabyte GA-X58A-UD9, Core™ i7-970, 12GB Kingston HyperX H2O DDR3, 2x1TB Western Digital HDD, GeForce GTX 570, Windows 7 Ultimate x64, Ubuntu 10, Samsung SyncMaster 225BW 22\"
1. Azt írja, hogy jókora túlzással. Szóval inkább csak szemléltetni szerette volna a színászí tljesítmény közötti különbséget.
2. Helyesebb lett volna az "Egy dolog, hogy Heath Ledger a Joker szerepében jókora túlzással falusi csepûrágóvá, piaci ripaccsá, vásári komédiássá silányítja Jack Nicholson ALAKÍTÁSÁt" megfogalmazás, mivel a színészeket tényleg nem lehet összehasonlítani, de a játékukat, alakításukat igen.
Nem ez a film úgy remek és kerek ahogy van, semmi sem hiányzik belõle, a színészek pedig nagyot alakítottak, tényleg. Kinek nem tetszett benne az akció és a megvalósítás? Nem tetszett? Mi a franc, én végre örülök mint majom a farkának, hogy a kaszkadõr jelenetek sokkal inkább elõtérbe szorulnak a CG ellenében.
Jó film, még sokszor meg fogom nézni és azt hiszem ez lesz az elsõ film, amit megveszek majd Blurayen.
Nem mondanám, hogy minden idõk legjobb filmje, mert még túl fiatal vagyok és szerintem nem láttam pár méltatlanul elfeledett alkotást.
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Nekem 10-es listán 9,5-es.
"Szerintem feleslegesJ ack Nicholsonhoz hasonlítani, ez egy teljesen más Joker, és ez egy teljesen más Batman film - ez utóbbit már a Batman Begins óta tudjuk"
Hát nem is tudom mit mondjak, elég felemás érzésekkel jöttem ki róla.
Nagyon sok jó és rossz élménnyel gazdagodtam a film alatt.
Kezdjük a rosszal:
VIGYÁZAT SPOILER VESZÉLY!
-Batman árnyéka önmagának; ezt úgy értem, hogy sztem keveset szerepel a filmben, mint batman, teljesen háttérbe van szorulva, úgy érzem, hogy az egész film nem is Batman-rõl szólt, hanem arról, hogy Joker kihúzza Harvey-ból a rosszat és elõjöjjön Kétarc. (De akkor miért kellett 15-25perc alatt letudni az egész Kétarc szálat??? Azt hittem nagy durranás lesz, de csak egy összecsapott semmiség lett)
-harcjelenetek: hát az szánalmas ahogy meg vannak oldva, ugyanúgy mint az elsõ részben, közeli a kép, sötét, alig látni vmit a verekedésbõl. A finálé pl. sztem nagyon el van rontva, szinte semmit nem lehetett látni abból, ahogy legyûri a kommandósokat, több, jobb, látványosabb akciót vártam volna a filmtõl. Ha minden akciójelenet olyan lett volna, mint a film elején, semmi bajom nem is lett volna, nagyon tetszett a bohócos bankrablás!
- Szerintem se tett jót a filmnek, hogy túl sok gonoszt raktak bele. Megelégedtem volna Joker-el.
-Nem tetszett, hogy Joker a film 1/3ában teljesen háttérbe szorult. Minden percben azt vártam, hogy mikor láthatom újra.
És akkor a jók:
-Joker: A film legjobb karaktere, annyira hatásos volt a belépõje a ceruzával, hogy én mindig azt vártam, hogy jöjjön Joker és poénkodjon, hülyéskedjen. Az arc mimikája, a száj húzogatásai és ahogy állandóan nyalogatja a száját ez mind csak feldobta a karaktert. Nõvérként angyon jól nézett ki 😊
Heath Ledger alakítása zseniális, bár már nem emlékszem Jack Nicholson-ra Joker-ként, de H. L. biztos hogy megnyerõbb számomra. Nagyon jó döntés volt, hogy nem szinkronizálták le a filmet, mert legalább az igazi nevetését, akcentusát hallhattuk, pl. ahogy mondja, hogy Batman az haláli.
-Történet: Több szálból áll a film, néha talán úgy érzi az ember, hogy kicsit többöl is mint kéne, az elején el is vágják egyiket, de nyitnak helyette 1 másik párat. (szerintem nem kellett volna belerakni az álruhás Batman-es részt) De végülis nincs gond, mert a legtöbbnek van szerepe a cselekmény kibontakozásában. Szvsz. a filmet akár több részre is lehetne osztani annyira darabos az egész. Amikor bevitték Jokert a börtönbe én azt hittem vége a filmnek, hiszen a trailer minden jelenetét láthattunk addigra, de nem onnan kezdõdött a film 2. része.
Összegezve: Én nem nevezném a filmet minden idõk legjobbikának, de egy erõs 10/8-at megérdemel. Viszont ha a képregény adaptációk között kéne értékelnem akkor biztos, hogy 10/10-et adnék rá. Bár minden hasonló filmet így csinálnának meg.
ejj de penge vagyok így hajnali 3kor 😊