A sötét lovag - Ki az a Jack Nicholson?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mi?

" azt a magyar szakik is tudják h ahol ennyire kiemelkedik a hanghatás (pl. a transformersben a robotoknak sokkal jobb hangjuk van angolul, mint magyaru"

semmi köze nem volt ahhoz, hogy "kiemelkedik a hanghatás". sokkal egyszerûbb az oka.
mert nem is akarták szinkronosan leadni. 1ébként simán lett volna rá idejük csak azt tudják a rendezõk is h nagyobb hatást, élményt kapunk ha eredeti hangon nézzük +. énis amikor +vettem a jegyet (már elõtte olvastam h mindenütt feliratos lesz) biztonságképpen +kérdeztem a jegyeladót h ugye angolul fog-e menni 😊 mert ha ezek szinkronnal adták volna akkor inkább meg se néztem volna hanem kerestem volna 1 másik mozit ahol felirattal adják.

ez így volt a transformerssel is, h a tv-ben néhány jelenetet szinkronizáltak, majd dvd-re az egészet. azt a magyar szakik is tudják h ahol ennyire kiemelkedik a hanghatás (pl. a transformersben a robotoknak sokkal jobb hangjuk van angolul, mint magyarul,itt pedig H.L.nek az ördögi alakítása miatt inkább angolul adják mert magyarul nem tudnák azt az élményt visszaadni mint amit amcsiba) ott inkább feliratosan +csinálják mert még ha olvasod is akkor is nagyobb hatás ér a hangok miatt. és aki nem tájékozott a filmes világban és tv-ben +látja a szinkronos elõzetest az azonnal +örül h jajjdejó magyarul adják ezzel a tudattal pedig többen mennek be rá.

"Heath Ledger alakítása zseniális, bár már nem emlékszem Jack Nicholson-ra Joker-ként, de H. L. biztos hogy megnyerõbb számomra" Már elnézést attól, aki ezt irta, de olyan, mintha azt mondanám, hogy nem emlékszem, hogy alakitott Lawrence Olivier a Draculában, de Keanu Reeves biztos megnyerõbb. Ekkora butaságot.
"Egy biztos: aki szerint Heath Ledger ördögien beteges alakításának istenítése csak tragikus halála egyfajta utójátéka, az butaságokat beszél." Ilyen frázisokat én is tudok puffogtatni, még jó, hogy milyen alaposan kifejtette a cikkiró az érveit. Ugyanakkor az a tény, hogy egyáltalán felmerül benne a gondolat, azt vizionálja, hogy mégis van a dologban valami.
Nethyrrea
arra nem gondoltál hogy direkt nem szinkronizálták le?

egyébként ezt az egész szinkronizálás mizériát nemértem, túl elkényelmesedtek az emberek, a filmek 80%-a az eredeti színészek hangjával sokkal jobb, mint az igen soxor elcsexett magyar szinkronnal. jó, kisgyerekeknél még megértem a mesefilmeket, de ne legyen már az ember annyira lusta hogy ne tudja ígyis követni a filmet.

meg, mostanra már eléggé alap lett az angoltudás ha akárhova el akarsz helyezkedni. egyik legkényelmesebb módszer angoltudás fejlesztésre feliratos (vagy épp felirat nélküli) filmeket nézni.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Szándékosan nem szinkronizálták le, valamint még NINCS kész a film szinkronja. A Mafilmnél most csinálják a szinkront, de csak DVD-re. Párhuzamosan az X-files 2 bõvített változatával.
Opeca azért mert ez a csávó hasonlít Ledger-re (alig) attól még kurvára közelébe sem ér az õ játékához.
Nem azt vitatom, hogy nem volt jó színész, de szerintem nem volt ez egy olyan nagyszerû alakítás. Mint írtam, egy rutinos színész, mint HL, ezt simán eljátszotta volna bármikor.

A gond az, hogy mint már jópár évvel ezelõtt is megírták, valamiért azt hiszik az emberek, hogy nehéz eljátszani egy fogyatékos, pszichopata, szociopata egyént, pedig szerintem nem az, egy elsõ osztályú színésznek nem feladat.

Sõt több szempontból is egyszerûbb, hiszen már meglévõ klisékre lehet építkezni, amiket a valóságból kiragadnak.

Szerintem jóval nehezebb egy átlagos embert eljátszani, aki mondjuk egyik érzlemi állapotból átcsap egy ellentétes érzelmi állapotba.

Nem degradálom HL színészi alakítását Jokerként, de itt csak szemet kellett forgatni, ajkat nyalogatni és nyamnyogni mint egy kisnyugdíjas.

A karakter jó, hangsúlyozom, jó a színészi játék, de nem nehéz a feladat, ha van benne rutinod.
Én meg azt nem értem, hogyha itt eleve három héttel késõbb mutatták be, mint a tengerentúlon, akkor miért nem volt elég ennyi idõ a szinkronizálásra?
z99999
egyedül azt nem értem, hogyha feliratos lesz a film(hálelúja), akkor az elõzetese miért szinkronnal megy

Pszt.

Opeca. A linkre válasz: Ez az ember másol. Másol. Utánoz. Plagizál. Heath Ledger letett valamit az asztalra. Megkapta a forgatókönyvet. És nyilván közös megbeszélések után, de javarészt saját magától belevitt valamit a szerepbe. Valamit, amitõl Joker "életre kelt". Mert tudod ennyi erõvel én meg Jack Nicholsont utánozom Jokerként, akkor most én ugyanolyan jó vagyok mint õ? Másik meg hogy nézz körül a kommentek között. Szõrõsszívû kritikusok tartják zseniálisnak. És már a halála elõtt megjelent trailerekben is dicsérték az alakítását. Szerény véleményem szerint Oscar díjat nem érdemes neki adni. Bár lehet keményen fogalmaztam. Hiszen szép gesztus, de mégis van pár ma élõ színész, aki megérdemelné ezt a szobrot és a karrierjét építené. Szóval szomorú, de szerintem ez így van...
Risu Führer
a szinkronnal egyetértek.ezt ha valaki csak azért akarja szinkronnal megnézni mert lusta a párszavas feliratokat elolvasni, az egy fasz.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

http://www.youtube.com/watch?v=w2yv8aT0UFc

Tessék, itt van egy youtube video, egy noname emberkétõl, és meg lehet nézni, hogy - persze nem ugyanúgy -, de hasonlóan el tudja játszani Jokert.
wedge31
Nem nicholson tehet arról hogy ráosztoták joker szerepét mikor a vak is láthatta hogy nem neki való karakter / az eredeti joker beteges és vékony jn jokere meg kövér és infantilis / hanem a film készitöi.
Mivel korunk egyik legnagyobb szinésze a maximumot kihozta a szerepböl de a forgatókönyvnek köszönhetöen inkább csak bohóckodott.
Az igazi jokerhez ledger áll közelebb az alakitásának megitélése izlés dolga szerintem zseniális.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

"A kritika tetszik, de azt nem hiszem el, h 1 kepregenyadaptaciobol kibsztt yo film lesz.. lehetetlen."

Én is így voltam vele. Ha valaki gyûlöli a latexben röpködõ, vonatdobáló-robbantgató "szuperhõsöket", akkor az én vagyok. Képregényfilm alapból 0-ról indul nálam és általában hozza is ezt a szintet (igen, a Batman: Begins is...).

De b+, ettõl lehidaltam. Ledger tényleg maga A GONOSZ. Nem papírmasé képregénygonosz, hanem A GONOSZ. Félelmetes volt és bámulatos. Amit sajnálok, az Joker eredettörténete, de ha csak úgy sikerült volna, mint Hannibal-é vagy Batman-é a Begins-ben, akkor nem is baj, hogy nincs róla szó.

Ja! És aki ezt szinkronnal akarja nézni (ha lesz szinkron), az egyáltalán ne nézze meg! Ez egy jó tanács. (Mellesleg aki nem tud filmet felirattal megnézni, mert nyûgnek tartja, az ne is próbálkozzon ezzel a filmmel. Nem fogja érteni. Komolyan. Nem mikrohullámú vízpárologtató csodfafegyver van benne, ami csak a csatornából párologtatja a vizet, sehonnan máshonnan és semmi másban nem tesz kárt (BLAH!) mint az elõzõ részben. Itt egyrészt kõkeményen valós motivációk vannak: kinek pénz, kinek káosz, kinek rend.)

És:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az pedig, hogy Batman végül felvállalja, hogy az emberek gyûlöljék azért, amit nem tett, hogy megvédje egy olyan ember emlékét, aki megérdemli, mert csak áldozata lett egy gonosz játszmának, az nagyon ottvolt a végén.

Le a kalappal. Ha nem is "minden idõk legjobb filmje", de egy 9/10-et én is simán kiszórok rá.

\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"

Nagyon jó film! Moziba láttam! Mindenki a moziba be!

Heath Ledgernek oscárt! Fantasztikus alakítás!
ja és itt megjegyezném nem Heath L. tragédiáján nevetek, hanem az "" hsz-en, de amúgy milyen igaz!
nem jobban de ugyanígy eljátszotta volna bármelyik tehetségesebb mai színész, ha már egy no name színész elbírta, akkor egy J.Depp vagy Edward Norton stb. ne tudna akik már letettek valamit az asztalra. Nem is bírt el a szereppel,hisz egy klasszikust idézzek "csak ugye elnézte a kisbetûset":-).
Azért látszik hogy itt a legtöbb ember agyába a sötétség honol... Erre a Jack Nicolson os fél mondatra így hokizni... ha ennyi hülyék vagytok hogy nem értitek mit akart ezzel mondani Szerekes testvér és most ne higgyétek hogy komázom mert szerintem két kritikákból is szart ír de most megtörtént a csoda és összetudta magát szedni és az eddigi legjobb kritikáját megírta de mindegy a két filmet össze se lehet hasonlítani egészen más világ illetve rossz kifejezés mert pont hogy ugyanaz de aki nem egy szellemi toprongy érti mit akarok vele mondani azt a barmot ott az elején a kommentekbe aki szerint bármelyik mai színész ugyanígy eljátszotta volna Joker szerepét az lõje fejbe magát mert egyszerûen hülye mert ennél zseniálisabban ezt a karatert lehetetlen eljátszani nevezzük tökéletesnek az alakítást. Nikolson egy teljesen más Joker volt ismétlem. Az elõzõ Batman filmek szégyenek voltak a nevükhöz mindentéren...
És azért mert "képregényfilm" még lehet fantasztikus alkotás semmit nem von le az értekébõl mert gyakorlatilag a legtöbb film mese habbal csak bele kéne gondolni ebbe egynéhány embernek

Baby, you really light my fuse. Wops! Damn, premature detonation!

Üdv!

Bár én még sajnos nem láttam a filmet (és jövõ hétig nem is fogom), ennek ellenére úgy érzem, hogy Joker szerepe most nagyon nagy dobás lett. Olvastam, hogy a készítõk igyekeztek Joker figuráját minnél inkább horrorisztikusabbra venni. Eszerint sikerült. Bár nekem semmi bajom nem volt Jack Nicholsonnal az elsõ filmben (szenzációsan alakította), ennek ellenére van egy olyan érzésem, hogy Heath Ledger túlszárnyalta õt (Jokerként).

IOTB
most akkor a végén mi lett jokerrel? börtönbe került v +ölték? v ez nem is derült ki...<#nyes>

Egyetertek Lovermannel😊 JN nagy szinesz,de mint Joker nem volt nagy eresztes mar akkor sem (kezdjuk azzal,hogy a testfelepitese total mas,Joker magas es szikar,JN..haaat,nos o nem😄) Joker egy karizmatikus,zsenialis orult akit a gothami alvilag fel,tisztel es gyulol...JN Jokere nem nagyon hasonlitott erre a figurara, HL sokkal jobban visszaadta ezt a karaktert😊
Azt meg vegkepp nem ertem miert ne lehetne osszehasonlitani a szinesz teljesitmenyet?:S Adott 1 figura,mindent tudunk rola,lassuk ki formalja meg jobban...HL nyert(nalam legalabbis)
Risu Führer
hát halljátok ez valami kibaszott jó film volt

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Nem szoktam nagyon ide írogatni, de azért ezt nem tudom commit nélkül hagyni.

1. A filmet nem láttam még.

DE:

Azért az egy kicsit durva, hogy a cikkíró ilyen véleményt formál az akkori Joker karakterrõl, illetve Jack Nicholsonról.
Valószínû, hogy amikor a "Ragyogás" címû filmet(vagy a "Farkas") nézték a szülõk, õ el volt hajtva aludni.

Megéltem azóta pár filmet, de nem nagyon tudta azt a libabõrös feelinget adni egy színész sem(talán az Ördögûzõ).

HL lehet jól teljesít(tényleg lehet jobban mint JN), de azért ne gagyizzuk már le az öreg Nicholson-t, szerintem amúgy sem 1 kaliber a két arc...
Amúgy ilyen kritika után tuti meg is nézem a filmet
mondjuk én nem tartom félelmetesnek ezt az új jokert sem, ugyanaz a kettõ, egy gyilkos bohóc, jót nevettem mindkettõn.
egy kép az igazi Jokerrõl. mindenki eldöntheti hogy egy táncikáló vénemberre hasonlít-e vagy egy õrültre.

te figyu, attól hogy Batman1 meg tim burton meg JN mániás vagy, észrevehetnéd hogy a véleményed teljesen szubjektív. JN pont ott nem adott hozzá mert kb csak saját magát adta, egy kis festékkel az arcán. és mivel ez KÉPREGÉNYADAPTÁCIÓ ahogy te is mondtad, HL a jobb mert õ a KÉPREGÉNYBEN lévõ Joker-t elevenítette meg. Joker egy ANTIHÕS ahogy te is mondtad, egy "villain" angolosan. Na most JN pont az ami a cikkben van... falusi csepûrágó, piaci ripacs, vásári komédiás. HL egyetlen másodperce a filmben is félelmet ébresztett a nézõkben.
Ajánlom hogy nézd meg a filmet, aztán mégegyszer, aztán még jó sok másik filmet is, meg hallgass kb 10 zenei elõadót is, hogy rájöjj honnan jön az IGAZI vélemény. Nem szerelembõl. Az "ez a jobb és kész nem nyitok vitát" nem érvelés.

mondjuk a hasbeszélõ?

itt a batman-gonoszok listája - lehet szemezgetni. páran már szerepeltek a filmekben, de az csak a töredéke az egésznek.
Joker Nicholson:
"Remek itt a hangulat, a városban, ma estee!"
"Oly kevés az idõ, és oly sok a tennivaló!"
"Táncoltál már az ördöggel, sápadt holdfényben?"

Nomeg nézzétek meg a Farkasban. Az ösztönös érzéseket nagyon jól ábrázolja az úriember.
Nethyrrea
kérdés hogy ki lesz a harmadikban a gonoszka. mert egy jegesmaci svarciféle ebbe a sztoriba már túl scifi, pingvin még csakcsak, akkor lenne durva ha ezt is devito játszaná 😄.

vagy valaki más. macskanõ?

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

100%, hogy lesz harmadik rész, mint ahogy a további folytatások is biztosra vehetõek. ennél nagyobb alapvetés aligha létezik hollywoodot tekintve. (naná, majd egy tipikusan folytatásra tervezett formátum, egy képregény-adaptáció nem fog folytatódni, miután minden idõk második legnagyobb bevételét hozó 2. részt produkált. what?)
Nem biztos hogy lesz 3. rész... nem tudom kinek esett le de szerintem most kis esélyünk van 3. részre....
ezt a cikket nehogy má' dícsérjétek xDD
" csak azt nem tom h most akkor a 3. részben is lesz joker??"

minden részben új ellenségek, ez így szokás. persze visszatérhetne joker (szerintem HL miatt nem fog), mint ahogy kétarc is, de valszeg hoznak valaki újat. bõven van kikbõl válogatni, van még vagy 50 batman-gonosz.
Ja és akkor már legyen "majdnem" tripla post:

"Természetesen nem a világ legjobb filmje, de attól még fenemód profi munka, remek alakításokkal."
ehelyett ezt ajánlom:
Természetesen nem a világ legjobb Batman filmje, de attól még fenemód profi munka, remek alakításokkal.
Annyit azért még hozzáfûzök, hogy a ceruzás belépõ ténylen nagyon jó volt... Nagyon emlékeztet egy másik belépõre csak ott egy hosszú színes madártoll volt a ceruza... XD
nekem nagyon tetszett a film: jó történet, fantasztikus látvány! csak azt nem tom h most akkor a 3. részben is lesz joker???mert ha igen az biztos nem lesz annyira jó mint a H.L. féle joker 😞

Nah... ez lesz az elsõ hozzászólásom a filmes témához...
A JN vs HL hez csak annyit mondanék:

JN.

Ennyi nem nyitok vitát. Igenis túl van hypolva szegény halála (tényleg nem volt rossz színész) de azért már mégiscsak nevetséges, hogy ez a Joker jobb...
Nem jobb, kérném szépen, mert semmi eredetiség nincs benne. Elmondható hogy manapság bármely diliházból megszökött egyén képes produkálni hasonló megnyilvánulásokat. Nem azt mondom hogy rosz az alakítás, csak épp simán nem eredeti.
A JN féle alakítás pontosan azért jobb mert egy totálisan eredeti figura kerekedett JN és Joker párosításából. A HL féle Joker akár a való világban is elmenne õrültnek, a JN féle viszont télleg Képregény(anti)hõs.

És itt a lényeg kérem: EZ EGY KÉPREGÉNYADAPTÁCIÓ!

Szal nekem ne a világ legnagyobb (valós) õrültjét mutassák be, hanem találjanak ki olyan eredeti alakokat mint JN.

Senkit nem akarok ezzel megbántani. Nekem ez a véleményem.
Bármelyik filmjét nézem JN-nek várom azt a pillanatot amikor mosolyog. Hogy újra lássam az oly hõn szeretett Jokert, aki (ha az õrültsége nem is) ott lakozik ezen érettkorú Úriember sima képe mögött. XD ennyit szerettem volna hozzászólni. Ne üssetek le mert ennyire védem JN-t. Nekem õ a legnagyobb JOKER.

Megértem ha valakinek nagyon tetszik HL alakítása, és nem is akarom bántani..

http://kathreenglaiza.blogsome.com/wp-admin/images/jackjoker.jpg
Remek remake...az elso igazi Batman film...😊 egy 90% Batman es egy 100% Joker 😊 mar a KEZDODIK is jobb volt mint barmi amit eddig Batmanfilmnek neveztek...de ez most megmutatta, hogy mire is van szukseg...fantasztikus film...mindenkinek csak ajanlani tudom.
Egyetlen eggy dolog van ami a regiekben jobban tettszett mint ebben az pedig a Batmobil...😊 ez a tankos megoldas realisztikusabb volt...de nemjott be valahogy...de ez meg olyan aprosag amit emliteni sem erdemes egy ekkora filmnel...

Gigabyte GA-X58A-UD9, Core&#8482; i7-970, 12GB Kingston HyperX H2O DDR3, 2x1TB Western Digital HDD, GeForce GTX 570, Windows 7 Ultimate x64, Ubuntu 10, Samsung SyncMaster 225BW 22\"

"Egy dolog, hogy Heath Ledger a Joker szerepében jókora túlzással falusi csepûrágóvá, piaci ripaccsá, vásári komédiássá silányítja Jack Nicholsont"

1. Azt írja, hogy jókora túlzással. Szóval inkább csak szemléltetni szerette volna a színászí tljesítmény közötti különbséget.

2. Helyesebb lett volna az "Egy dolog, hogy Heath Ledger a Joker szerepében jókora túlzással falusi csepûrágóvá, piaci ripaccsá, vásári komédiássá silányítja Jack Nicholson ALAKÍTÁSÁt" megfogalmazás, mivel a színészeket tényleg nem lehet összehasonlítani, de a játékukat, alakításukat igen.
Alwares
Nekem nagyon tetszett! A forgatókönyv, részemrõl tökéletes, nem voltak kompromisszumok, meg ilyen "na jó ezt még elnézzük mert mégiscsak egy film..."
Nem ez a film úgy remek és kerek ahogy van, semmi sem hiányzik belõle, a színészek pedig nagyot alakítottak, tényleg. Kinek nem tetszett benne az akció és a megvalósítás? Nem tetszett? Mi a franc, én végre örülök mint majom a farkának, hogy a kaszkadõr jelenetek sokkal inkább elõtérbe szorulnak a CG ellenében.
Jó film, még sokszor meg fogom nézni és azt hiszem ez lesz az elsõ film, amit megveszek majd Blurayen.

Nem mondanám, hogy minden idõk legjobb filmje, mert még túl fiatal vagyok és szerintem nem láttam pár méltatlanul elfeledett alkotást.

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

azirafael
Szenzációs volt! Ami a legjobban tetszett, hogy nem lett úgy túlbuzizva (csilivili ruhák stb.) mint a régi batman filmek, egy sokkal reálisabb környezetben játszódott és ezért a dráma is sokkal hatásosabb volt.

Nekem 10-es listán 9,5-es.

Egy másik filmes weboldalon egy másik kritikus írásábol idézet:

"Szerintem feleslegesJ ack Nicholsonhoz hasonlítani, ez egy teljesen más Joker, és ez egy teljesen más Batman film - ez utóbbit már a Batman Begins óta tudjuk"
Na tegnap én is elmentem barátnõmmel megnézni, a filmet!
Hát nem is tudom mit mondjak, elég felemás érzésekkel jöttem ki róla.
Nagyon sok jó és rossz élménnyel gazdagodtam a film alatt.

Kezdjük a rosszal:
VIGYÁZAT SPOILER VESZÉLY!
-Batman árnyéka önmagának; ezt úgy értem, hogy sztem keveset szerepel a filmben, mint batman, teljesen háttérbe van szorulva, úgy érzem, hogy az egész film nem is Batman-rõl szólt, hanem arról, hogy Joker kihúzza Harvey-ból a rosszat és elõjöjjön Kétarc. (De akkor miért kellett 15-25perc alatt letudni az egész Kétarc szálat??? Azt hittem nagy durranás lesz, de csak egy összecsapott semmiség lett)
-harcjelenetek: hát az szánalmas ahogy meg vannak oldva, ugyanúgy mint az elsõ részben, közeli a kép, sötét, alig látni vmit a verekedésbõl. A finálé pl. sztem nagyon el van rontva, szinte semmit nem lehetett látni abból, ahogy legyûri a kommandósokat, több, jobb, látványosabb akciót vártam volna a filmtõl. Ha minden akciójelenet olyan lett volna, mint a film elején, semmi bajom nem is lett volna, nagyon tetszett a bohócos bankrablás!
- Szerintem se tett jót a filmnek, hogy túl sok gonoszt raktak bele. Megelégedtem volna Joker-el.
-Nem tetszett, hogy Joker a film 1/3ában teljesen háttérbe szorult. Minden percben azt vártam, hogy mikor láthatom újra.

És akkor a jók:

-Joker: A film legjobb karaktere, annyira hatásos volt a belépõje a ceruzával, hogy én mindig azt vártam, hogy jöjjön Joker és poénkodjon, hülyéskedjen. Az arc mimikája, a száj húzogatásai és ahogy állandóan nyalogatja a száját ez mind csak feldobta a karaktert. Nõvérként angyon jól nézett ki 😊
Heath Ledger alakítása zseniális, bár már nem emlékszem Jack Nicholson-ra Joker-ként, de H. L. biztos hogy megnyerõbb számomra. Nagyon jó döntés volt, hogy nem szinkronizálták le a filmet, mert legalább az igazi nevetését, akcentusát hallhattuk, pl. ahogy mondja, hogy Batman az haláli.
-Történet: Több szálból áll a film, néha talán úgy érzi az ember, hogy kicsit többöl is mint kéne, az elején el is vágják egyiket, de nyitnak helyette 1 másik párat. (szerintem nem kellett volna belerakni az álruhás Batman-es részt) De végülis nincs gond, mert a legtöbbnek van szerepe a cselekmény kibontakozásában. Szvsz. a filmet akár több részre is lehetne osztani annyira darabos az egész. Amikor bevitték Jokert a börtönbe én azt hittem vége a filmnek, hiszen a trailer minden jelenetét láthattunk addigra, de nem onnan kezdõdött a film 2. része.

Összegezve: Én nem nevezném a filmet minden idõk legjobbikának, de egy erõs 10/8-at megérdemel. Viszont ha a képregény adaptációk között kéne értékelnem akkor biztos, hogy 10/10-et adnék rá. Bár minden hasonló filmet így csinálnának meg.
Ilyen lepukkant környezetben egy kicsit is jó filmmel nem nehéz nézõszámot dönteni. Volt a történetben talán három értékelhetõ momentum:
a bombás félrevezés, a hajós dilemma (amibõl kicsit bénán jött ki a vége), és mahón ügynök bombával a szájában
😄

Persze hogy már egy film sem érhet el olyan bevételi magasságokat mint Elfújta a szél, a Csillagok háborúja, a Muzsika hangja és az E.T., mivel akkor még nem volt kalózkodás ergo MINDENKI moziban látta. A Sötét Lovagot lehet hogy most kicsivel kevesebben töltötték le és elmentek megnézni inkább, de az biztos hogy akkor sem nulla a letöltések száma.

-mindenki

ejj de penge vagyok így hajnali 3kor 😊
*na picit ellentmondásosan írtam le, lényeg, hogy Heath Ledger alakítására a zseniális a legjobb szó, még ha nem is mindenki látja meg mindenki ezt a zsenialitást 😊