154
-
Ginos #113 Emberek vegyétek már észre hogy a 6 batman filmet 3 rendező rendezte.Tim Burton így látta,Joel Schumaher amúgy,Nolan meg megint másképp.Minhárom másképp képzelte el!!!!Örüljünk hogy az utolsó két rész jó kezekből való!!! Joker respect!!!! -
Rocko #112 nagyobb a füstje mint a lángja... -
Rocko #111 szerintem broki film volt... nagyon nem érte meg az árát, a végén már fogtam a fejem, hogy lehet ilyet csinálni... nekem nem jött be... bocs a fanoktól ahogy látom van belőlük pár :D -
#110 Igy van. A szineszi jatekot ossze lehet, de figyelembe kell venni azt, h mast vart a rendezo a 2 filmnel.
Amugy Heath Ledger hypolasa kicsit idegesit.. ok, h jo szinesz volt es kesobb meg tobbre is vihette volna, de h a legjobb szinesz meg ilyenek.. LOL
Ez kb olyan mint Aaliyah, halala utan sokan azt mondtak, h a legjobb (rnb, hip-hop) enekesno.. szep hangja volt, ez teny, de 1 Hill v Badu nyomaba se ert.
-
winnie #109 miért? miért? mert vége lett a filmnek:) majd a 3. részben visszatér. -
Andrews2007 #108 Majd a 3. résznél tudjuk meg a választ Broafka. Ugyanis igazából szerintem se lehet még tudni a választ a Nagy Kérdésre.
-
#107 remek film volt, én is ajánlom :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De miért ölték meg ilyen hamar KétArc Harvey-t? :( ő az egyik kedvencem a gonoszok közül, igazán adhattak ovlna neki még egy tlejes részt!
Nagyon Joker parti volt a rendező -
CaptainRumi #106 gratula -
kalapos01 #105 Király. Ha egy másik mozfilmes jokerrel is butaság összehasonlítani, akkor kivel lehet? Woody Allennel a Hannah és nőváreiből? Vagy Bruce Willis-szel a Die Hardból? Eleve lehetetlen két színészt összehasonlítani? Nehogy már ne lehssen két ugyanolyan szerepet eljátszó színészt összehasonlítani!
Segítek. Melyik tetszett jobban? Össze is van hasonlítva. Lehet egá, vagy győzelem. De hogy ne lehetne összehasonlítani..., ez a butaság. -
#104 srácok ez geci jó film amugy,csak van egy baj..úgy berúgtam mint a szar,és atomkészen néztem végig a filmet,és ígyis ütött,igaz pár dolgogra még mindig nem emlékszek:DDD HL féle joker telitalálat profi színészi munka,de összehasonlítani butaság a jn félével,teljesen más karakterek,mind a kettő megállja a helyét és klasszikusok. -
lama king19 #103 mi? -
winnie #102 " azt a magyar szakik is tudják h ahol ennyire kiemelkedik a hanghatás (pl. a transformersben a robotoknak sokkal jobb hangjuk van angolul, mint magyaru"
semmi köze nem volt ahhoz, hogy "kiemelkedik a hanghatás". sokkal egyszerűbb az oka. -
lama king19 #101 mert nem is akarták szinkronosan leadni. 1ébként simán lett volna rá idejük csak azt tudják a rendezők is h nagyobb hatást, élményt kapunk ha eredeti hangon nézzük +. énis amikor +vettem a jegyet (már előtte olvastam h mindenütt feliratos lesz) biztonságképpen +kérdeztem a jegyeladót h ugye angolul fog-e menni :) mert ha ezek szinkronnal adták volna akkor inkább meg se néztem volna hanem kerestem volna 1 másik mozit ahol felirattal adják. -
lama king19 #100 ez így volt a transformerssel is, h a tv-ben néhány jelenetet szinkronizáltak, majd dvd-re az egészet. azt a magyar szakik is tudják h ahol ennyire kiemelkedik a hanghatás (pl. a transformersben a robotoknak sokkal jobb hangjuk van angolul, mint magyarul,itt pedig H.L.nek az ördögi alakítása miatt inkább angolul adják mert magyarul nem tudnák azt az élményt visszaadni mint amit amcsiba) ott inkább feliratosan +csinálják mert még ha olvasod is akkor is nagyobb hatás ér a hangok miatt. és aki nem tájékozott a filmes világban és tv-ben +látja a szinkronos előzetest az azonnal +örül h jajjdejó magyarul adják ezzel a tudattal pedig többen mennek be rá. -
Aldo Moro #99 "Heath Ledger alakítása zseniális, bár már nem emlékszem Jack Nicholson-ra Joker-ként, de H. L. biztos hogy megnyerőbb számomra" Már elnézést attól, aki ezt irta, de olyan, mintha azt mondanám, hogy nem emlékszem, hogy alakitott Lawrence Olivier a Draculában, de Keanu Reeves biztos megnyerőbb. Ekkora butaságot. -
Aldo Moro #98 "Egy biztos: aki szerint Heath Ledger ördögien beteges alakításának istenítése csak tragikus halála egyfajta utójátéka, az butaságokat beszél." Ilyen frázisokat én is tudok puffogtatni, még jó, hogy milyen alaposan kifejtette a cikkiró az érveit. Ugyanakkor az a tény, hogy egyáltalán felmerül benne a gondolat, azt vizionálja, hogy mégis van a dologban valami. -
#97 arra nem gondoltál hogy direkt nem szinkronizálták le?
egyébként ezt az egész szinkronizálás mizériát nemértem, túl elkényelmesedtek az emberek, a filmek 80%-a az eredeti színészek hangjával sokkal jobb, mint az igen soxor elcsexett magyar szinkronnal. jó, kisgyerekeknél még megértem a mesefilmeket, de ne legyen már az ember annyira lusta hogy ne tudja ígyis követni a filmet.
meg, mostanra már eléggé alap lett az angoltudás ha akárhova el akarsz helyezkedni. egyik legkényelmesebb módszer angoltudás fejlesztésre feliratos (vagy épp felirat nélküli) filmeket nézni. -
IcemanOTB #96 Szándékosan nem szinkronizálták le, valamint még NINCS kész a film szinkronja. A Mafilmnél most csinálják a szinkront, de csak DVD-re. Párhuzamosan az X-files 2 bővített változatával. -
CaptainRumi #95 Opeca azért mert ez a csávó hasonlít Ledger-re (alig) attól még kurvára közelébe sem ér az ő játékához. -
opeca #94 Nem azt vitatom, hogy nem volt jó színész, de szerintem nem volt ez egy olyan nagyszerű alakítás. Mint írtam, egy rutinos színész, mint HL, ezt simán eljátszotta volna bármikor.
A gond az, hogy mint már jópár évvel ezelőtt is megírták, valamiért azt hiszik az emberek, hogy nehéz eljátszani egy fogyatékos, pszichopata, szociopata egyént, pedig szerintem nem az, egy első osztályú színésznek nem feladat.
Sőt több szempontból is egyszerűbb, hiszen már meglévő klisékre lehet építkezni, amiket a valóságból kiragadnak.
Szerintem jóval nehezebb egy átlagos embert eljátszani, aki mondjuk egyik érzlemi állapotból átcsap egy ellentétes érzelmi állapotba.
Nem degradálom HL színészi alakítását Jokerként, de itt csak szemet kellett forgatni, ajkat nyalogatni és nyamnyogni mint egy kisnyugdíjas.
A karakter jó, hangsúlyozom, jó a színészi játék, de nem nehéz a feladat, ha van benne rutinod. -
opeca #93 Én meg azt nem értem, hogyha itt eleve három héttel később mutatták be, mint a tengerentúlon, akkor miért nem volt elég ennyi idő a szinkronizálásra? -
#92 egyedül azt nem értem, hogyha feliratos lesz a film(hálelúja), akkor az előzetese miért szinkronnal megy -
Etinger #91 Opeca. A linkre válasz: Ez az ember másol. Másol. Utánoz. Plagizál. Heath Ledger letett valamit az asztalra. Megkapta a forgatókönyvet. És nyilván közös megbeszélések után, de javarészt saját magától belevitt valamit a szerepbe. Valamit, amitől Joker "életre kelt". Mert tudod ennyi erővel én meg Jack Nicholsont utánozom Jokerként, akkor most én ugyanolyan jó vagyok mint ő? Másik meg hogy nézz körül a kommentek között. Szőrősszívű kritikusok tartják zseniálisnak. És már a halála előtt megjelent trailerekben is dicsérték az alakítását. Szerény véleményem szerint Oscar díjat nem érdemes neki adni. Bár lehet keményen fogalmaztam. Hiszen szép gesztus, de mégis van pár ma élő színész, aki megérdemelné ezt a szobrot és a karrierjét építené. Szóval szomorú, de szerintem ez így van... -
#90 a szinkronnal egyetértek.ezt ha valaki csak azért akarja szinkronnal megnézni mert lusta a párszavas feliratokat elolvasni, az egy fasz. -
opeca #89 http://www.youtube.com/watch?v=w2yv8aT0UFc
Tessék, itt van egy youtube video, egy noname emberkétől, és meg lehet nézni, hogy - persze nem ugyanúgy -, de hasonlóan el tudja játszani Jokert. -
#88 Nem nicholson tehet arról hogy ráosztoták joker szerepét mikor a vak is láthatta hogy nem neki való karakter / az eredeti joker beteges és vékony jn jokere meg kövér és infantilis / hanem a film készitöi.
Mivel korunk egyik legnagyobb szinésze a maximumot kihozta a szerepböl de a forgatókönyvnek köszönhetöen inkább csak bohóckodott.
Az igazi jokerhez ledger áll közelebb az alakitásának megitélése izlés dolga szerintem zseniális. -
Falatka2003 #87 "A kritika tetszik, de azt nem hiszem el, h 1 kepregenyadaptaciobol kibsztt yo film lesz.. lehetetlen."
Én is így voltam vele. Ha valaki gyűlöli a latexben röpködő, vonatdobáló-robbantgató "szuperhősöket", akkor az én vagyok. Képregényfilm alapból 0-ról indul nálam és általában hozza is ezt a szintet (igen, a Batman: Begins is...).
De b+, ettől lehidaltam. Ledger tényleg maga A GONOSZ. Nem papírmasé képregénygonosz, hanem A GONOSZ. Félelmetes volt és bámulatos. Amit sajnálok, az Joker eredettörténete, de ha csak úgy sikerült volna, mint Hannibal-é vagy Batman-é a Begins-ben, akkor nem is baj, hogy nincs róla szó.
Ja! És aki ezt szinkronnal akarja nézni (ha lesz szinkron), az egyáltalán ne nézze meg! Ez egy jó tanács. (Mellesleg aki nem tud filmet felirattal megnézni, mert nyűgnek tartja, az ne is próbálkozzon ezzel a filmmel. Nem fogja érteni. Komolyan. Nem mikrohullámú vízpárologtató csodfafegyver van benne, ami csak a csatornából párologtatja a vizet, sehonnan máshonnan és semmi másban nem tesz kárt (BLAH!) mint az előző részben. Itt egyrészt kőkeményen valós motivációk vannak: kinek pénz, kinek káosz, kinek rend.)
És:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az pedig, hogy Batman végül felvállalja, hogy az emberek gyűlöljék azért, amit nem tett, hogy megvédje egy olyan ember emlékét, aki megérdemli, mert csak áldozata lett egy gonosz játszmának, az nagyon ottvolt a végén.
Le a kalappal. Ha nem is "minden idők legjobb filmje", de egy 9/10-et én is simán kiszórok rá. -
tomi6500 #86 Nagyon jó film! Moziba láttam! Mindenki a moziba be!
Heath Ledgernek oscárt! Fantasztikus alakítás! -
sandor8206 #82 ja és itt megjegyezném nem Heath L. tragédiáján nevetek, hanem az "" hsz-en, de amúgy milyen igaz! -
sandor8206 #81 nem jobban de ugyanígy eljátszotta volna bármelyik tehetségesebb mai színész, ha már egy no name színész elbírta, akkor egy J.Depp vagy Edward Norton stb. ne tudna akik már letettek valamit az asztalra. Nem is bírt el a szereppel,hisz egy klasszikust idézzek "csak ugye elnézte a kisbetűset":-). -
zOMG #80 Azért látszik hogy itt a legtöbb ember agyába a sötétség honol... Erre a Jack Nicolson os fél mondatra így hokizni... ha ennyi hülyék vagytok hogy nem értitek mit akart ezzel mondani Szerekes testvér és most ne higgyétek hogy komázom mert szerintem két kritikákból is szart ír de most megtörtént a csoda és összetudta magát szedni és az eddigi legjobb kritikáját megírta de mindegy a két filmet össze se lehet hasonlítani egészen más világ illetve rossz kifejezés mert pont hogy ugyanaz de aki nem egy szellemi toprongy érti mit akarok vele mondani azt a barmot ott az elején a kommentekbe aki szerint bármelyik mai színész ugyanígy eljátszotta volna Joker szerepét az lője fejbe magát mert egyszerűen hülye mert ennél zseniálisabban ezt a karatert lehetetlen eljátszani nevezzük tökéletesnek az alakítást. Nikolson egy teljesen más Joker volt ismétlem. Az előző Batman filmek szégyenek voltak a nevükhöz mindentéren...
És azért mert "képregényfilm" még lehet fantasztikus alkotás semmit nem von le az értekéből mert gyakorlatilag a legtöbb film mese habbal csak bele kéne gondolni ebbe egynéhány embernek -
IcemanOTB #79 Üdv!
Bár én még sajnos nem láttam a filmet (és jövő hétig nem is fogom), ennek ellenére úgy érzem, hogy Joker szerepe most nagyon nagy dobás lett. Olvastam, hogy a készítők igyekeztek Joker figuráját minnél inkább horrorisztikusabbra venni. Eszerint sikerült. Bár nekem semmi bajom nem volt Jack Nicholsonnal az első filmben (szenzációsan alakította), ennek ellenére van egy olyan érzésem, hogy Heath Ledger túlszárnyalta őt (Jokerként).
IOTB -
lama king19 #78 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!most akkor a végén mi lett jokerrel? börtönbe került v +ölték? v ez nem is derült ki... -
cateran #77 Egyetertek Lovermannel:) JN nagy szinesz,de mint Joker nem volt nagy eresztes mar akkor sem (kezdjuk azzal,hogy a testfelepitese total mas,Joker magas es szikar,JN..haaat,nos o nem:D) Joker egy karizmatikus,zsenialis orult akit a gothami alvilag fel,tisztel es gyulol...JN Jokere nem nagyon hasonlitott erre a figurara, HL sokkal jobban visszaadta ezt a karaktert:)
Azt meg vegkepp nem ertem miert ne lehetne osszehasonlitani a szinesz teljesitmenyet?:S Adott 1 figura,mindent tudunk rola,lassuk ki formalja meg jobban...HL nyert(nalam legalabbis) -
#76 hát halljátok ez valami kibaszott jó film volt -
Highw@yPos. #75 Nem szoktam nagyon ide írogatni, de azért ezt nem tudom commit nélkül hagyni.
1. A filmet nem láttam még.
DE:
Azért az egy kicsit durva, hogy a cikkíró ilyen véleményt formál az akkori Joker karakterről, illetve Jack Nicholsonról.
Valószínű, hogy amikor a "Ragyogás" című filmet(vagy a "Farkas") nézték a szülők, ő el volt hajtva aludni.
Megéltem azóta pár filmet, de nem nagyon tudta azt a libabőrös feelinget adni egy színész sem(talán az Ördögűző).
HL lehet jól teljesít(tényleg lehet jobban mint JN), de azért ne gagyizzuk már le az öreg Nicholson-t, szerintem amúgy sem 1 kaliber a két arc...
Amúgy ilyen kritika után tuti meg is nézem a filmet
-
sandor8206 #74 mondjuk én nem tartom félelmetesnek ezt az új jokert sem, ugyanaz a kettő, egy gyilkos bohóc, jót nevettem mindkettőn. -
Loverman #73 egy kép az igazi Jokerről. mindenki eldöntheti hogy egy táncikáló vénemberre hasonlít-e vagy egy őrültre.
-
Loverman #72 te figyu, attól hogy Batman1 meg tim burton meg JN mániás vagy, észrevehetnéd hogy a véleményed teljesen szubjektív. JN pont ott nem adott hozzá mert kb csak saját magát adta, egy kis festékkel az arcán. és mivel ez KÉPREGÉNYADAPTÁCIÓ ahogy te is mondtad, HL a jobb mert ő a KÉPREGÉNYBEN lévő Joker-t elevenítette meg. Joker egy ANTIHŐS ahogy te is mondtad, egy "villain" angolosan. Na most JN pont az ami a cikkben van... falusi csepűrágó, piaci ripacs, vásári komédiás. HL egyetlen másodperce a filmben is félelmet ébresztett a nézőkben.
Ajánlom hogy nézd meg a filmet, aztán mégegyszer, aztán még jó sok másik filmet is, meg hallgass kb 10 zenei előadót is, hogy rájöjj honnan jön az IGAZI vélemény. Nem szerelemből. Az "ez a jobb és kész nem nyitok vitát" nem érvelés. -
winnie #71 mondjuk a hasbeszélő?
itt a batman-gonoszok listája - lehet szemezgetni. páran már szerepeltek a filmekben, de az csak a töredéke az egésznek.