154
  • JASON13
    Az hogy egyeseknek a Joel Sc féle idíótizmus jön be arról nem tehetünk... Ezvégre egy komolyabb batman film idióta ugrabugráló ellenségek nélül akik 1 oraig jatszak az agyukat és valahogy véletlenül mindig kicsusszan a kezükből batman ( wóáááóóó micsoda fordulatok) Aki mesére kivancsi az ücsörögjön még 18 évesen is a rajzfilmcsatornék előtt és menjen el minden animálciós filmre... aki meg komolysagot akar az ne alduni menjen Nolan filmjeire... Midnig van egy-két szörszálhasogató károgó akinek sosem tetszik semmi. Mit csinálnál a Gyűrűk urán? pizsamában mennél be a moziba...
  • herlius
    zberta, szinte mindenben egyetértek veled. A film szerintem túl hosszú. Kb. az első 1 órán halálra untam magam. Rengeteg a párbeszéd. Vannak akciódus részek is (nem mintha ezeket hiányolnám nagyon), de a film hosszához képest kevés ebben a műfajban. Értem én, hogy a karakterek kibontása miatt van szükség erre a terjedelemre, de szerintem még így is jónéhány elnagyolt rész, karakter maradt a filmben.
    Gyllenhaal valóban nagyon gyenge (és nem csak külsőleg, az alakítása is erősen közepesre sikeredett). Kicsit fanyalogva néztem, hogy a nappal még szőke bombázókkal flangáló Wayne estére már a kicsit "csúnyácska" csajra "izgul rá". Na ne mááááá! Ilyen még a hétköznapokban sincs, egy Batman-ben meg főleg kicsit izzadságszagú a dolog.
    Aaron Eckhart és Heath Ledger valóban nagyon jók. Míg utóbbi jó játéka az előzetes várakozásoknak megfelelően nem lepett meg, az előbbié igen. Számomra ő volt a film valódi pozitívuma. Nagyszerű alakítás, remek választás volt erre a karakterre. Joker is lenyűgöző, bár Two-Face-el ellentétben talán neki könnyebb dolga is volt. Egy érzelemmentes pszichopatát kellett alakítania, ami szvsz könnyebb feladat volt, mint a sorozatos lelki fordulópontokon átmenő Dent megformálása. Azt pedig, hogy Ledger lejátszotta volna Jack Nicholson-t ÉN kérem ki magamnak. Szó sincs róla, teljesen más karakterekről beszélünk, amit mindketten a lehető legprofibban formáltak meg.
    A többiek viszont az átlagot hozták. Alfred és Fox is kevesebbet szerepelnek, kevésbé is szinesítik a filmet. Gordon felügyelő is kicsit csalódás számomra az előző részhez képest. Batman pedig már az előző részben sem tetszett. Lehet, hogy ez valami személyes antipátia, de nekem nem jön be ez a Christian Bale-féle Batman. Főleg a nappali jeleneteknél nem érzem azt, hogy ez az ember bárkit is darabokra tudna szedni éjszakánként. A fura éjszakai orrhangja pedig még röhejesebbé és hiteltelenebbé teszi számomra.
    Aki még nem látta, az mindenképpen nézze meg. Jó film, bár nekem kicsit csalódás volt. Viszont pont a rengeteg párbeszéd miatt a gyengébb angoltudásúaknak nem lesz egy nagy élmény a sok feliratot olvasgatni a moziban. A látvány egy része ugyanis így elvesződik.
    Szerintem: 10/7.5
  • zberta
    ha ennyire csodálatos én mégis miért aludtam el majdnem rajta?!
    egyszerűen nem értem nekem miért nem volt ien meg oan csodálatos?!
    Pedig imádom a Batman szériát a Begins is nagyon bejött mégis ez valahogy nem adta azt a csodát amiről itt szóvan...
    (pedig én lettem volna a legboldogabb ha a mozijegyért cserébe csodafilmet kapok...)
  • Chocho
    Ez a film biz maga a csoda...

... nem viccelek. Nem egy filmet láttam már, melyek "jók" voltak. Láttam már egyenesen kitűnőeket is. De ez minden tekintetben ott volt a szeren. Nem is igen tudom, hogy mit lehetne kiemelni legjobban. Ha a színészi játékot akarom éltetni, akkor jöhet a ma már abszolút közhelynek számítő Ledger-imádat, vagy épp az a milliószor elhangzott mondat, hogy Dent karakterét milyen életszerűen adta elő Aaron Eckhart. Egyszerűen tökéletes az egész! Ebből a témából és alapanyagból ennél kifinomultabb tartalmat ki már nem lehet hozni. Nolan megcsinálta.

10/10
  • zberta
    Hát rég láttam már ennyire unalmas filmet moziban...
    Pedig az elődje nekem nagyon tetszett de ez közel sem hozta azt a hangulatot, látványvilágot sztem...nagy csalódás ez nekem...
    Most ezt nem azért írom mert fikázni akarom a filmet...egyszerűen nem értem, hogy lehet egy ien filmet így felmagasztalni?!(Ledger ide vagy oda)
    Szinte 0 akció (jó a film kb 15-20%-ában előfordul...), unalmas dialógusok, sztem jópár kivágott jelenet (gondolom a fiatalabbak miatt), semmi vér...(amitől számomra kicsit komolytalannak tünik...)Gyllenhaal lány sztem nem vmi szép nőci...Wayne csajai sokkal szebbek voltak...(a képregényben is!)
    Aki sztem igazán jól alakít az Aaron Eckhart nekem az ő játéka tetszett a lejobban persze Heath Ledger is untázhatatlan de túlzás az azért hogy Nicholson-t lejátsza a vászonról ebben a szerepben...
    Nagy meglepetés Eric Roberts aki még mindig jól tartja magát...
    Ha összesítenem kéne én azt mondanám hogy 10/6.5 és én sztem inkább itthon néztem volna meg ugyanis nem sok értelme szerintem moziban nézni feliratosan egy ilyen "beszélgetős" néha akicózós filmet...de persze csak szerintem, én így látom ezt sajnos...pedig az hittem übereli majd az Begins-t

• lama king19
    Nokia 6070
  • winnie
    csak tippre, ha beírod a google-be, hogy "dark knight nokia bruce", akkor illene kidobnia a választ. vagy nem. de egy próbát megér, ha már van egy ilyen oldal:)
  • totl
    Sziasztok! nem tudjátok véletlen h milyen Nokia teló volt az amit Lucius Fox adott Brucenak amikor Hongkongban vagy Kínában voltak tárgyalni? jó lenne ha tudnátok segíteni:) köszi
  • sandor4
    azért amikor joker felrobbantotta a korházat hirtelen fölmerült bennem, hogy hogyan is jutott be egy korházba több 100 kg robbanóanyag? :)
    joker sokaszor besétált, és mindig kiszort egy kicsit a zsebéböl a sarokba? :)
    a film egyébként nagyon jo volt, bár egy 15 percecskét valahol lecsiphettek vona belöle
    de összességében belefér egy 9/10
  • IStexI
    Na mik futnak itt...
    Joker-Ledger qrva jó bár 1et értek azzal is aki azt mondja, hogy könnyű szerep + JN előkészítette így ha nem is bárki de többen hozták volna eztet...

A csepürágós minősítések elég szánalmasak a cikkben függetlenül attól kit szidalmaznak főként, hogy ilyen mesterkélten mívesen és elnyújtva van megfogalmazva..

Fasságok? voltak... persze. De ha 1 filmben érzem azt, hogy ezek nem szarral gurigáznak magyarul elkap a hangulat akkor elhiszem... Pontosabban nem azzal, foglalkozom milyen hiba van benne 1xerűen élvezem. A James bond is 1 fasság mégis mindenki megnézni.

Összességében nálam a kedvencek közé landolt 1 nagy hiányossággal: sehol 1 csepp vér... Amit azért nem értek mert annyira durva jelenetek voltak, amihez képest 1 kis paradicsomlé semmi sem lett volna viszont meg adta volna a nyomatékot:) Így viszont soxor meglepődtem amikor a végkifejlet helyett a köv jelenet jött. De hát a bevétel ugye...
  • akoshun
    tök igazad van, még jó, hogy fel kell sorolni a negatívumokat. Na mindegy, akkor ezt lezártuk :)
  • Nojmi
    Sziasztok!
    Kedden láttam a filmet.Nekem tetszett.Semmi bajom nincs vele!
    Amikor Gordont előléptetik,Ledger (vagy Joker,kinek hogy) tényleg imprózik.
    A ceruzás jelenet az király volt!:D:D
    Egyszóval!Szerintem nagyon jó!:D:D:D:D
  • VoneOut

Ilyet nem osztogatnak a vetítésen a jegy mellé? :DDD
  • dronkZero
    "Azért ejtsük, mert fogalmam sincs, hogy mi volt benne az eredetiben, és mit tartottak meg, mit nem. Pl ha Rachel meghalt ott is, akkor gondolom egyértelmű, hogy itt is meghal. De én nem emlékszem, rég láttam."

A Tim Burtonös első Batman film nem "eredeti", csak az első. Burton eléggé belenyúlt a sztoriba, meglehetősen eltért a képregénytől.
    Így abban nem is volt Rachel, ott egy riportercsajszival kavart össze Wayne/Batman, Kim Basinger játszotta, talán valami Vicky ..Vale?...valami volt a karakter neve.

Matrix azért eléggé hasonló...
    Ott is a nő az egyik választás, az egyértelmű.
    A másik választás a Matrixban ugye a felkelés, a "világ" megmentése.
    És itt? Harvey Dent, Gotham fehér lovagja, a remény egy új Gothamra. A világ (ami itt Gotham) megmentése, kvázi.
    Denem, nem gondolom, hogy onnan koppintotta Nolan, meg ugye a kimenetele is pont ellentétes a dolognak, csak... nemtom. Mindegy, nem tragédia.

Nem, nincs semmi negatív felhang, tényleg nem értettem.
    Viszont félreérted. Legyen egyértelmű, de ne legyen kiszámítható a sztori. Na, persze, nyilván az én ízlésemet akarja kielégíteni a világ összes filmese... :P

Persze, Bale is jó, meg nagyon jó a forgatókönyv, jók a szövegek, a karakterek kidolgozottak, a szereposztás nagyonel van találva...
    Mondom, csak a -szerintem- negatívumokat soroltam fel, annyian dícsérték itt, már nem érzem szükségét, hogy én is tovább fényezzem.
  • akoshun
    spoiler.

dronkZero:
    Bocs az összevisszaságért, de úgy írom ahogy eszembe jut.
    Szerintem Joker verte át, de nem értem, miért nem mondta ezt el Dent/Kétarcnak. Azt hittem, hogy én néztem félre, de szerintem Joker verte át.
    Repülő, kamion, igazad van.
    Rendőrségi rádió: itt annyira nem ez volt a lényeg. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de pont az volt a lényeg, hogy Rachelt választja - és mégsem. Nah mindegy, engem annyira nem aggasztanak az ilyenek. (a repülő pl engem is szíven ütött... szörnyű, de mindegy)
    Az egyiket mentheted meg témának szerintem semmi köze nem volt a Mátrixhoz - részben mert ott nem teljesen arról volt szó, részben pedig mert nem hiszem, hogy azt akarta - volna - másolni Nolan. Először is ez a Mátrixban - urambocsá - gyengén sikerült. Másodszor, ahogy már mondtam, ez nem ugyanaz a szitu. Harmadszor pedig itt - ismét - az volt a lényeg, hogy választani kelljen. És mellesleg szerintem, hát hogyismondjam, megér egy pirospontot, hogy volt merszük mnden további nélkül kinyírni Rachelt (egyáltalán úgy hívták? pf). Másrészről elég szánalmas, hogy ezt pozitívumnak tekintem. Alapvetőnek kéne lennie, hogy nem félnek kinyírni egy karaktert. Na de ezt ejtsük.
    Azért ejtsük, mert fogalmam sincs, hogy mi volt benne az eredetiben, és mit tartottak meg, mit nem. Pl ha Rachel meghalt ott is, akkor gondolom egyértelmű, hogy itt is meghal. De én nem emlékszem, rég láttam.
    (Másrészt nem emlékeztem Harvey Dent nevére, Kétarcéra viszont igen. És amikor az ajánlók ezeket kapcsolatba hozták, engem megfosztottak egy nagy meglepitől. De ez más kérdés, azért van zárójelben)
    Na, vissza hozzád: Igazad van az észrevehető dolgokkal, de ebben szerintem semmi rossz nincs. Úgyértem... Szerintem mindenkinek feltűnt a fájóshasú pali, bár én nem gondoltam bombára. Az viszont amúgyis tök egyértelmű volt, hogy Joker még onnan valahogy kimegy, szimpla időérzékből. És a film hangulata miatt végig mondogathatnánk, hogy "I'va got a baad feeling about this" (Han Solos hangsúllyal is akár) ezért - számomra - kevésbé zavaró volt ez a pár... valami. Az az izé az ablakban nekem is feltűnt - sőt, meg is állt rajta a kamera. Szerintem ezek egészen biztos, hogy direkt dolgok, és nem hiszem, hogy az általad faszagyerek-érzésnek nevezett dolgot keltsék, hanem azt a rossz előérzetet. Persze az, hogy ez neked tetszik-e, az teljesen ízlés kérdése, ezért ezen nem is érdemes vitatkozni, csak azt mondom, hogy biztosra veszem, direkt voltak láthatóak ezek a dolgok. Mellesleg nekem nem jött át (:P) hogy mi az az ablakban, és tetszett, hogy rálőttek Batmanre. Az pedig szörnyű volt, hogy Batman nem vette észre azt az izét, az ablakban. Engem az jobban bosszantott.
    Kétarc félarca nekem is gáznak tűnt, örülök, hogy nem vagyok egyedül.
    A Batmobillal túllőtte a célon. Már nem hihető, pedig pont erre építkezett az első rész.
    Viszont szeretném felhívni rá a figyelmed, hogy minezek a szájbarágásokról alkotott véleményed ellenére kicsit negatív felhangot látok bele a 136-os kérdésedbe... Most akkor az is baj, ha nem egyértelmű, meg az is, ha igen? Ne haragudj, hogy kötözködök, de magad ellen beszélsz ezzel.
    Scarecrow pedig le lett sittelve az eleje felé, aztán a rabos hajón volt még látható.

Ezektől pedig tök függetlenül: Christian Bale nagyon jól nyomta mind a kettőben, szerintem. Nem a Batmanre gondolok, ugyanis - no offence - színészi tudás nélkül is lehet jól játszani egy maszkos, verekedő ürgét. Oké, lehet, hogy túlzok, de a lényeg a lényeg: Bruce Wayne szerepében... hát nagyon jól nyomja a gazdag ficsúrt - ami ugye a filmben is megjátszott szerep. A Lamborghinis jelenetnél, amikor azt kérdezi, hogy "Should I go to hospital?" (vagy lehet, hogy do you think I should go to hospital, vagy bármi ilyesmi), na az... Az csodás volt, komolyan mondom az egyszerűen nagyon vicces. Szuper. Szerintem.
    Ja, és tudom, hogy ilyet nagyon szörnyű mondani, de nekem az jutott eszembe, hogy Heath Ledger died like a hero... Bocsánat, és minden tiszteletem az övé, de akkor is ez jutott eszembe. Isten nyugosztalja.

akoshun
  • zsoltesz
    Hali mindenkinek szerintem azért nem kéne fikázni jack nicholson papát hiszen akkoriba kitűnően alakitotta joker szerepét,hiszen az ő figurája vicces és bolondos volt,mint most heath ledgeré örült pszichopata szerep,akkoriban szerintem tökéletesen alakított jack nicholson,mint most heath ledger.
  • A1274815
    Joker verte át őket a helyszínekkel.
  • dronkZero
    Ja, még kérdés:
    Végülis Joker baszta át a helyszínekkel Batmant, vagy tényleg a csajt hagyta Batman a rendőröknek? Nem figyeltem a feliratra, és nem volt egyértelmű, hogy "I get Rachel", vagy "Get Rachel!" volt amit odahörrentett a rendőröknek... Később sem derült ez ki, pedig Dent még rinyált is, hogy miért őt...
  • dronkZero
    Na akkor.
    Leszögezném előre, hogy szerintem is jó a film. A pozitívumokat már mind leírtátok, H.L. tényleg egy vadállat, a többiek is jó munkát végeztek.
    Innentől spoiler hegyek.

Viszont van pár apróság, és ugye az ördög a részletekben lakozik...

A legrealisztikusabb Batman-film. De maradjunk is ennyiben. Relatíve valóban egész realisztikus, de nagyon távol áll a reálistól. Azt vártam, hogy akkor talán nem lesz benne effektív faszság, a Beginsben talán nem is volt, de ebbe azért csak sikerült belerendezni párat. Először ott dobtam el az agyam, mikor Batman "felszállt" a repülőre hongkongban, amikor elrabolta a kis sárgát.
    Másodszor mikor egy 40 tonnás kamiont fejreállított három villanyoszlop.
    Most tényleg, ha már ennyire kínosan ügyeltek a realisztikusságra, akkor ezt a két jelenetet most miért így kellett?
    Oké, lehet, hogy a hype vezetett meg, és most eltúlzom a problémázást, de a várakozásaimhoz képest ez kevéske volt. Denevérfül is béna.

Nem jött be a "csak az egyket mentheted meg" téma sem, egyrészt nem olyan rég, Mátrix2-ben ellőtték ezt már, másrészt az sem túl hihető, hogy nincs egy rohadt rendőrségi rádió vagy mobiltelefon az egész rohadt városban. Ott nem kellett embereket pogácsára verni, csapdákat hatástalanítani, rejtvényeket megoldani, oda kellett menni, kihozni az embert az épületből. Nem kell Batmannek és Gordonnak személyesen odamenni, "helló, Józsi, menj ki a 52-250-be, hozd ki a ribit!".

Kicsit hullámzó Joker(és a forgatókönyv) teljesítménye, néha meglepő, néha tökéletesen kiszámítható. Amikor lesittelték Jokert, és a nagydarab haverja először vernyákolt, hogy baja van a belével, mondtam havermak, hogy lesz itt még emberből készült bomba. És lőn...
    Végén a bohócos-túszos átverés is teljesen egyértelmű volt, még mielőtt kifejtették volna a szitut.
    Temetésnél is kiszúrtam a konyhai időzítőt...
    (Ezek lehet, hogy szándékosan vannak így, hogy most örülhessek, hogy milyn faszagyerek vagyok. Nekem azért jobban tetszett volna, ha inkább meglepi.)

Attól a hozzáállástól is herótom van, hogy "minden filmbe új betmobilt, az kell a parasztnak". Jó, oké, nem teljesen új, az autóból "keletkezik", de akkor is.

Enyhén Daredeviles beütésű "denevérfülek" is kissé gáz.

Kétarc szétkúrt fele nagyon gáz. Főleg a szeme, ami persze nem égett meg, meg szemhéj nélkül is köszöni, jól van. Érdekes.

Jó, persze, apróságok. Nekem mindenesetre rontották az élményt.

És akkor némi spekuláció a köv. filmre vonatkozólag:

Úgy fog járni, mint a Holló, Bandon Leevel. Elég kemény, hogy mindkettő darkos kultfilm, mindkettő festett arcú karakter, és mindketten hatalmasat alakítanak benne. Ennek ellenére a Holló 2 hollója egy béna B.Lee utánérzés, esetlen, próbálja másolni a gesztusokat, a mozgást, de sajnos ez látszik is.
    Joker szerintem ugyanígy fog járni sajnos.
    Ez az új Batman-sorozat pontosabban követi a képregény, mint az eddigiek, Batman-Joker, Rend-Káosz örök harca, nem bírnak egymással. Nem ölték meg, egyértelműen visszatér még. Ez Kétarc-kinyírós rész volt.
    (Burtonnek pont azt rótták fel sokan, hogy megölte Jokert és így szemen hugyozta a képregényt, szerintem Nolan ezt a hibát nem követi el. Bár Burton mentségére legyen mondva, hogy az első mozifilm volt, így volt az kerek, nem lehetett tudni, lesz-e folytatás, meg amúgy is inkább a "ki teremtett kicsodát?" kérdés felé vitte el a filmet)

A zsarolós csóka, hogy is hívták? Na mindegy, a következő részben szerintem Rébusznak fogják hívni. Az passzol, hogy a Wayne vállalatnak dolgozik/dolgozott, meg ugye "jó a számokkal". Bár nem Edward Nygma a neve.

Scarecrow hol volt a filmben? Első 5 perc? A legelejéről lemaradtam...

Na elsőre ennyi...
  • m minnifield
    amúgy a szinkron dologhoz:
    én is egyre inkább a feliratost pártolom, mindenkinek jót tenne ha legalább 1 világnyelvet gyakorolhatna.viszont én elég jól olvasok, mégis bevallom néha gondot okozott a szöveget és a képet is figyelni ekkora böhöm vásznon. szerintem moziban, nagy vásznon jobb a szinkron, viszont a dvd kiadásban és a tvben nem helyeslem, rábíznám a nézőre melyik a legjobb neki, a felirat vagy a szinkron.tv képernyőn meg monitoron azért követhetőbb a felirat.
  • m minnifield
    szegény ledger ha élne, ő lenne az első aki kikéri magának ezt a "nicholsont falusi csepűrágóvá, piaci ripaccsá, vásári komédiássá silányítja" kijelentést.kedves újságíró barátunk épp csak azt felejti el, hogy ebben a jokerben igenis nyakig benne van nicholson zseniális alakítása.ugyan mi a toszt kellett volna még zseniálisabban alakítani, ha nem egy fasza jack féle gonoszt, ha jn silány jokert adott volna a világnak, akkor semmiféle tehetség nem kellett volna ledgernek,elég lett volna kicsit röhögcsélni meg csúnyán nézni, meg a robbanásoknál bummot mondania...

"meg tudnál ütni egy szemüveges embert?"
  • akoshun
    "a legjobb rész amikór Joker megtapsolja Gordonnak az előreléptetését a rendörségen. )"

állítólag ezt imprózta Mr. Ledger. Ezek a jelenetek a legjobbak általában. Emlékszem az őszinte ijedtségre/félelemre amikor Al Pacino az egyik filmben felgyújtotta az asztalt úgy, hogy senki nem tudta előre. Mondjuk az nem színészi játék a többiektől. de attól jó :)
  • giga123
    Premiert néztem meg csütörtökön nagyon tetcett csak hosszú volt és nem volt szünet hogy kimenjek a wc-re de amúgy nagyon izgalmas és amikor kezd unalmas lenni egy rész akkor egyből jön az akció nagyon jó és Heath Ledger át én nem is hittem volna hogy ijen jó szinész valóban ki tett magárt. ( :D a legjobb rész amikór Joker megtapsolja Gordonnak az előreléptetését a rendörségen. )
  • Rosco
    Ja, és Eric Roberts szerepeltetése kellőképpen üdítő volt, bírom a csákót. :-)
  • Rosco
    Nagyon jó film. Valóban nem a legjobb, de nagyon jó, és elsősorban minden egyes színész kiváló játéka teszi azzá. Le a kalappal a rendező és a forgatókönyvíró előtt, aki nem akarta senki "vállára" sem tenni a filmet, hanem vette a bátorságot és bevállalta, hogy több karaktert mozgasson és nagyjából egyenlő hangsúlyt fektessen rájuk (talán Joker többet kapott a többinél). Ami JN-t illeti, nem szabad szerintem összehasonlítani ezt az alkotást az akkori filmekkel. Akkor az eredeti Joker-sztori adaptációja volt a lényeg, és emlékszem, annak idején kellőképpen ijesztő volt, ahogy először megjelent a vásznon. Manapság divat lett mindent "dark"-osra venni, moralizálni és a főhősök belső vívódásait mutatni. Van amelyik történetnek és képregényhősnek ez jól áll, valamelyiknek nem. A Batman új részeinél bejött. Ő is vérzik, kék-zöld folt és jéé, alszik is, csak nappal és tárgyalóteremben.
  • Broafka
    én most újra megnéztem a régi Batmant, az igazat megvalva ég és föld a két Joker, ha a filmben a ceruázs rész nem lettvolna, akkor még nem is tetszett volna.

A régiben legalább poénkodott, és mégis gonosz volt (jó persze nem annyira) de szerintem a Jack Nicholson-os Joker is jó (csak hogy a cikk témájánál maradjunk)
  • Deryck
    Végre sikerült eljutnom a moziba, hogy megnézzem a filmet. Nem számítottam semmi jóra csak Joker karaktere érdekelt és eléggé meglepett, hogy nem egy Pókemberhez hasonló filmet láttam, hanem egy érdekes, izgalmas akció filmet. Nem a sablon: a nő szereti a férfit, a férfi szereti a nőt, de nem mondhatja el neki, hogy ki ő stb.-t láttam. Úgyhogy elég pozitív élmény volt.
    Joker alakítása tényleg nagyon jó lett, itt is azt vettem észre, hogy Jokernek kicsit bonyolultabb tervei, csapdái voltak, nem mint az ilyen képregény adaptációknál lenni szokott.
    Igazából csak pár dolog zavart a filmben: Batman mély hangja, Joker sminkje és biztos régi módi vagyok, de a Batmobil sem jött be annyira.
    Heath Ledger tehát tényleg jó volt, kár, hogy a folytatásban nem játszhat, remélem találnak egy legalább olyan jó Jokert. pl. Mark Hamill-t, aki ma a legjobb Joker hang xD
  • TDaniel
    Röviden velősen...
    A film nagyon tetszett és tényleg jó volt. Sajnálom, hogy Heath Ledger meghalt.

Viszont Viktor te hülye vagy... sőt rád már nincsenek is szavak. Szekeres Viktor ezentúl maga lesz a fogalom saját maga számára... Eddig is majdhogynem agyvérzést kaptam az írásaidtól, de aszem ez most vitte a prímet...

Gratula neked bármit is végeztél... de remélem nem kritikából szeretnél megélni életed végéig...
  • Blasta
    Egyetértek.

Viktor, te beteg vagy, filmkritikusnak pedig gyalázatos!!!

I MEAN IT!
  • M0RN1NGST4R
    de van egy olyan érzésem, hogy egyetlen más kritikus ("kritikus") nem irt és nem is fog ilyet irni, úgyhogy nem hiszem, hogy a fülébe jutna.
  • bitbandita
    Egyetértek. Heath Ledger k.rva jó színész (volt), és amit ebben a filmben csinál az zseniális. De hogy Nicholson "falusi csepűrágó, piaci ripaccs, vásári komédiás"... ez azért nagyon durva. Még akkor is, ha eléteszi hogy "jókora túlzással". Kedves Szekeres Viktor! Jack Nicholson még jókora túlzással SE falusi csepűrágó, piaci ripaccs, vásári komédiás. A másik meg a címben szereplő: "Ki az a Jack Nicholson?" Ehhh... mint amikor F.Alonso megnyerte élete első vb-címét, és az egyik Renault szerelő Who's Michael Schumacher? feliratú pólót villantott. A különbség kb ugyanaz, mint HL és JN között. A legszomorúbb pedig az, hogy ha szerencsétlen Heath élne, ő lenne az első aki visszautasítaná és kikérné magának a fenti jelzőket.
  • Vardar
    Ma néztem meg ez egy kurva jó film!
  • Andrews2007
    Remélem egyébként most már végre lesz ősszel, a Batman Begins a tv-ben is, hogy a szinkronra éhes közönség is megtudja, milyen lett az új Nolan-féle Batman széria.
  • Andrews2007
    Ismerős sajna. Nálam is volt már ilyen 1-2 embernél, nem tudnak mást kitalálni szórakoztatásukra, a lényeget a témát, topik meg elsiklik mellettük.
  • A1274815
    Nem ez sajnos annak a mellékhatása, hogy úgy gépelek 8 ujjal, hogy közben nem a monitort nézem, amit egyszer beírtam nem olvasom át, valamint kb. 4 fajta billetyúzetet használok aktívan, mindegyik más méretű: a munkahelyemen egy hihetetlenűl nagy billentyűzet van, a laptopom billentyűzete, az inthoni asztaligépem billenytűzete és az a billentyűzet amelyről most írok.

"Mond, hogy csak be voltál baszva amikor ezt írtad!"

Ebből arra következtetek, hogy nem tudsz másba belekötni, de nagyon nincs ínyedre a mondandóm lényege, és ekkor jön a jól ismert elír-dolgokat-rossz-a-helyesírása-ezért-amit-mond-az-alaptalan-típusú-támadás megspékelve hátha-még-részeg-is-és-így-végkép-hiteltelen amit mond támadással.

Nem gondolod, hogy inkább érvelni kéne? ...
  • lama king19
    1etértek. csak én lusta vok ilyen sokat írni :)
  • emp
    "említeésre", "filmenek", "tölle", "folytatásbvan", "mílván", "annyí", "kapalpot", "alakítóta", "hihetelen", "nyugottan", "esét", "hallott", "lőítélettekkel", "utánna"

Mond, hogy csak be voltál baszva amikor ezt írtad!
  • A1274815
    Tegnap láttam a filmet. Volt közben néhány pillanat amikor azt gondoltam, hogy ez így bizony említeésre sem méltó, aztán a végére minden összeállt. És igen! Megérdemli a helyezését az IMDB-én. A trailerek alapján nagyon egyszerű filmenek néz ki és azt is várná tölle az ember, ehelyett kapunk egy olyan filmet mely sokkal komplexebb, mint várnánk. Minden a helyén van benne. A folytatásbvan mílván minden lényegtelennek tűnő szálnak szerepe lehet. Amúgy meg nem volt annyí szála, a történetnek hogy ne lehesen követni.

Heath Ledger előtt, meg le a kapalpot. Zseniálisan alakítóta, hihetelen átéléssel Jokert. Megérdemli a post humusz oszkárt. Aki meg azzal érver, hogy inkább élőnek adják oda, hogy karriert építsen, közölném, hogy több oszkárt szoktak kiosztani, illetve lehetne ez egyszer akár nyugottan kettőt is kiosztani ugyan abból a kategóriából.

Két-arc szerintem túl élte az esét, ahogy Batman is, csak valószínűleg jobban megsérűlt, és inkább "eltűntették" a nyílvánosság elől, a nyílvánosság számára hallott csak és szerintem ez lesz az egyik meglepetés a 3. részben.

A film megnézését pedig mindenkinek javaslom, tényleg jó! És ne előítélettekkel nézzük meg a filmet és utánna is ragaszkodjunk azokhoz, mint néhányan itt.
  • Andrews2007
    Mint legjobb gonosz vagy legalábbis Hannibal Lecter alakja mellett értették sokan de mindegy. + Az idei év legjobbjaként gondolták sokan, hogy megkapja az Oscart- nem all time legjobbnak!!! lol
  • Broafka
    melyikre, hogy miért? vagy hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyáltalán visszatér e még az élőkhöz