94
  • Sir Quno Jedi
    Ez egy vicc, ami nálunk van jelenleg. Nekem is digitális tunerkarim, meg 2 LCD TV-m, meg minden szarom, de a digitális adás csak egy vicc (pláne minőségre), a HD amit kínálnak meg közröhej! IPTV-t, már nem is említem, mert csúnyákat mondanék.

Amúgy az SD kínálat is a béka segge alatt van MO-n, így tök8, hogy miben adják a szart, nemde?!
  • Sanyix
    Hát ha nem csinálsz vele semmit. Az ati kártyákon van ez az avivo deinterlacing. Na az olyan p-t csinál az i-ből, hogy meg nem mondod hogy az i-volt valaha.

És én pl szívesebben venném az 1080i @50fps, mint az 1080p @25fps-t, mert kb hasonló méretűek, bár az előbbivel többet dolgozik a hardver, de hardveres gyorsítással semmi gondot nem jelent az sem.

persze 720p @50 fps se rossz, olyan van is, ég és föld a simákhoz képest. A 25fps-re mondhatom hogy lassú szar, mert az 50-esben sokkal élethűbb és jobb a mozgás.
  • JTBM
    A HDTV akkor fog elterjedni széles körben, ha a következő adók már HD-ben v. abban is közvetítenek:
    Rtl Klub
    TV 2
    MTV 1
    MTV 2
    Duna TV
    Viasat 3, 6
    AXN,
    Discovery Channel
    National Geografic

Mtv és hasonlók
  • JTBM
    Az 1080i és 1080p között ég és föld a különbség. 1080i-s felvételeken gyors mozgásoknál, átmenetnél gyakran fellép egy "digitális artifact", hiba, a kép kétsoronként szétesik, a mozgás sebességétől függő mértékben. Beszálkásodik.

Nekem nincsen 1080i anyagom, egyetlen egy kivételével, amit még akkor írtam ki, amikor nem láttam...
  • Gerygrey
    Én is szarok az egészre, leszedem a 4,5 gigás 720p x264-et, a gép rá van kötve a plazmára oszt' jónapot.

A Győzike HD-ben is szar, a híradó pedig 320*240-ben is bőven megfelelő, úgyhogy túl sokat nem várok a HDTV-től.
  • Myron
    én szarok az egészre, leszedem a 700mb-s xvidet és megnézem a 17-es crt-men :D
  • peetig
    hmmm. amikor a magyar hd szóba kerül itt az sg-n, akkor csak upc (reklám, ugye), de ugye ott van még a T-Home IPTV. A HDMI csatlakozó adott, már csak az a kérdés, hogy a mostani adsl sávszélességek elegendőek lesznek-e a szükséges adatmennyiség továbbítására, mert sajna nálunk még a legtöbb helyen maradtak a régi rézkábelek. Már kíváncsian várom az m2 adását aug. 1-től.
  • csomi
    Nem! A Full HD az 1080i es az 1080p is. Mindketto 1920x1080-as felbontast jelent, csak mig az elobbi felkepekben az utobbi egesz kepekben pakolgatja a frameket. Elvileg az utobbi meg egy picit elesebb, jobb kepet produkal gyakorlatban ember legyen a talpan aki megmondja a kulonbseget akar egy 720p v 1080p kozott 2 meterrol.
  • Tinman #6
    Is. De a hazai kínálatot -akik ismerik-, egyszerűen kinevetik. Egyelőre értelmetlen, ennyi.
  • Tinman #5
    Pontosan.
  • Faterx
    Végre egy korrekt cikkecske
  • Dany007
    Sz.tem még egyenlőre az a gond, hogy nemsok embernek van pénze, hogy HD ready vagy Full HD-s tv-t vegyen :) Vagy ha van is pénze akkor nem erre költi mondjuk...
  • 5c0rp330n
    egyébként nagyon jó lenne, ha szépen elkezdenének itthon is megjelenni a folyamatosan HD-t sugárzó adók, mert ez így tényleg nagyon vicces, hogy reklámozzák egymás után a HD tv-ket, adás pedig nincs is, amivel reklámozzák, csak veheti az ember 8ezerért a HD filmeket vagy az ügyesebb felhasználók gépet rákötve nézhetik a HD anyagot rajta :)
  • 5c0rp330n
    "Full HD (tv-s körökben ez jelenleg az 1080i felbontást jelöli) "

ömm. az lehet h a legtöbb adó még csak 1080i-t támogat, de a FullHD tudtommal 1080p, nem kevesebb.