Idén ősszel repülhet a plazmahajtású csészealj

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

no de nem mert a hiperhajtomunek hatalmas nagy energiára van szuksége és egy brutális mágneses mezot hoz létre <#smile>
de ha a gépnek mágneses mezore van szuksége akkor nem tudom hogy a hiperhajtomu én szerintem boségessen kielégétené a gépet
Beh szobatiszta lett itt vki..

Kara kánként folytatom tanításom.

Tény szegeztem le.

Én csak olyasmit állítok, amit tudok, nem pedig hirtelenjében kitaláltam. Nem szoktam teleszemetelni egy topikot sem, oda nem illõ hozzászólásokkal.

"Persze, itt lehet, hogy tévedtem, mert minél sebesebben megy a repcsi, annál jobban torlódik a levegõ, és az aerodinamika annál inkább érvényesül."

Ez csak fékezi a repülõgépet, azaz a sebességét csökkenti, de nem akadályozza az irányváltást. Ami akadályozza az Newton elsõ, és második törvényében leírt, a testek fizikai tulajdonsága.
Itt olvashatsz róla!

nE NAGYképûsködj!

Azt próbáltam magyarázni, hogy egy bizonyos sebesség felett a repcsi formája annyira nem számít, mindenképp kell erõ az irányváltáshoz. Persze, itt lehet, hogy tévedtem, mert minél sebesebben megy a repcsi, annál jobban torlódik a levegõ, és az aerodinamika annál inkább érvényesül. Ezt tehát visszavonom, ünnepélyesen!

Vákuumban meg tényleg nem számít az ûrhajó alakja, akár a Spielberg által ábrázolt fagyi formájú is lehet, DE: c közeli sebességeknél, a csillagközi ritka anyag is besûrûsödhet, és ugyanott vagyunk, ahol a part szakad.

Ajánlom figyelmedbe Newton törvényeit, ha esetleg hozzá akarsz olvasni.

Az irányváltáshoz mindig kell energia, ezt a hagyományos repülõgépeknél a kormányfelületeken felébredõ aerodinamikai erõk, gépjármûveken az abroncsokon fellépõ súrlódás adja. Ha kerek a repülõgéptest, és nincs vezérsík, akkor csak a hajtómû energiáját lehet felhasználni az irány megváltoztatására.

Epikurosz, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Elõször, minél gyorsabb vagy, annál nagyobb a mozgási energiád, nehezebb befolyásolni az irányt.
Másodszor, ez nem repül vákuumban. Csak közegen belül képes. Hogy ez levegõ, vagy tengervíz, tökmindegy.

Tudod, egy bizonyos v felett, pláne vákuumban, tökmindegy.

Ha nem fogod fel, hogy egy kör alakú testnek mennyivel kevesebb energiájába kerül irányt változtatni, akkor nézd át az általános fizikakönyvedet.
na, persze, mindjárt legyen magántulajdonod.

Amúgy lassan beérnek a K&F gyümölcsei:
Nanoppír, amely olyan erõs, mint a vas (gondolom qrva drága is)

remélem a teszt eredménye is le lesz itt közölve

Betenni kerék helyett a kocsi alá úgy kipróbálnám! Talán nem kell sokat várnom már rá <#taps>

GigabyteMA790X-DS4 AMDPhenomX4BlackEdition 2x2GBKingmax1066Mhz SapphireHD4850 3x160GBSamsungSATA2 Samsungdvdrw20x SkyStar2.8 LGFlatronW2042s Windows7 Ubuntu10.04

narumon
"10 év múlva lehet a Hold-on fogsz nyaralni"

Oda már nem férsz rég tele van.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Nem hiszem, hogy egy ilyen jármûnek designban kéne nyerészkednie.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Ha még néhányat visszaolvastál volna...
Egyébként zárt, túl kis helyen az ózonizátorok is tudnak veszélyesek lenni.

meg egy replikáló meg egy transzporter. és mehetnénk a mélyürbe. és star track nak hivhatnánk a hajot pl.<#banplz><#banplz><#banplz>

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

Így van.
A megoldás a térgörbítgetõ vagy antigravitációs hajtómû lenne, ha lenne.

Jó reggelt, Vietnám!

Eh.
Nekem a WC-ben van ózon-alapú szagtalanító, és még élek.
Régen a tüdõbajosokat azért küldték fel a hegyre, meg le a tengerpartra, hogy "ózondús levegõt szívjanak". Persze, nem szabad túlzásba vinni.

grebber
Újságba meg irtok hogy valami atomnagy részecskegyorsítot akarnak beinditani de pontosan nemtudják hogy milyen hatása lesz.És ot latolgatták mik lehetnek tér idö feketelyuk stb.

Next PC upgrade: 2022

Oké, egy ilyen semmit sem számít, én arra gondoltam, ha nagyobb méretben tömegesen használnák utazásra.

De, a plazma hangszóró is termel ózont, nem is keveset. Ha naponta több órát akarod hallgatni, többe kerül a közömbösítõ nemesgáz, mint maga a hangszóró. 😊

gothmog
na, azért nagy összegû fogadásokat ne kössetek erre a cuccra.

Szabadtéren abszolút nem számít ez a mennyiségû ózon. Csak ha kisebb zárt helyiségben üzemeltetik.

Irányváltást mondtam elõször, majd közönségesen fordulásnak. Attól, hogy a tengelye körül forog, az irányváltás még energiába kerül. Ha nem érted, akkor is.<#nezze>

Mondd, tudsz te olvasni egyáltalán? Vagy két bekezdésnél hosszabb szöveget már nem? Az általam linkelt cikk kedvesen ironizál a náci ufókról, szó nincs arról, hogy hinne benne.

grebber
Na végre eddig tartott nyilvánosságra hozni amit az ufonautáktól kaptunk.

Next PC upgrade: 2022

valamit
Szerinted egy labda is, bármerre pattanhat, függetlenül attól, hogy honnan rúgnak bele? Pedig gömb alakú.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

A plazma nem feltétlen termel ózont. Pl plazma hangszóró sem (magyar találmány). Nikkellel kell bevonni az elektródákat (asszem).

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Azért ez nem antigrav. (+ anti tehetetlenségi nyomaték) hajtómû...

"minél élesebb szögben fordulsz, annál több"
Pont ezaz, itt nincs szó fordulásról, mivel kör alakú a gép.
Attól függ, hol akarják/akarnák használni. Ha néhány szálldogállna jó magasan, akkor nem gond, de ha inkább a felszín közelében, akkor nagyon is. Nem olyan kevés ózont termelhet...

Hát, ha a sztatoszférában (vagy hol) repül... De ha alacsonyan, akkor nem jut fel az ózon (ugyanis nehezebb a levegõnél, ezért a felszínrõl nem száll fel).

Erre akartam kilyukadni. Amennyi ózont egy ilyen kis szerkezet termel, semmisnek vehetõ.

Legalább ezekkel majd befoltozzák az ózonlyukakat...
Egy bizonyos nagyon alacsony szint fölött mérgezõ. A városi szmognak is része, külön mérik.

Miért baj, ha ózon keletkezik?

zyppy
<#idiota>

Nem akarok nagyon belemenni, meg a cikket sem értem teljesen, de a levegõ ionizálásával ózon keletkezik, ami ugyebár nem túl jó. de cáfoljatok meg,mert a címbe plazmahajtás van, de arról szó nem esik.
Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sir Quno Jedi
A fikázásnak némi alapja van, mivel jelenleg ezernyi hamvába halt nagyszerû találmány rohad a hivatalok méllyén, 1xûen a megfelelõ energiatárolási/hordozási mód hiánya miatt. Az akkumulátorok jelenlegi mérete és kapacitása (nem szólva az élettartamról) egyenlõ a nevetségessel, így minden energiaigényes technológia ezen vérzik el. Amíg ezt a technológiai (szint) lépést nem ugorják meg, addig kussé van szinte minden területen. (sajnos)

Rohadt egy dolog ez...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Naja, de a csapkodó szárnyú modelgépek igen messze állnak a madarak repülésétõl. Ezt ugye már tudjuk. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ez csak egy prototípus, az a lényeg hogy demonstráljon egy meghajtási elvet. Ha nem praktikus, legföljebb nem terjed el, de akkor is érdemes legalább egy modellt építeni, az ember egy picit okosabb lesz tõle. Majd jól jön az a tudás, a következõ életképes légijármû tervezésekor.

Végülis csapkodó szárnyú modellrepülõt is építettek, azt sem azért hogy leváltsa a Boeinget, hanem hogy demonstrálják, hogy így is lehet repülni (madár módra). Egyrészt azért érdekes, mert a reneszánsz korban is képzeltek el ilyen gépeket (egyszerûen figyelték a madarakat), és jó volt demonstrálni, hogy Leonardóék nem beszéltek a levegõbe (nem a tini nindzsa teknõsrõl van szó) 😊

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Hogy klasszikust idézzek:

1
2
3
MUKODJJJ!!!!!

Off: megint tele lett az sg fórum kvantumfizikussal, és egy tucat tudóssal, mert mindenki egybõl lehúzta a dolgot és hirtelen tele lett a topic szakértõk hozzászólásaival hogy miért nem fog mûködni... Kérem, hagyjuk hogy bizonyítson a prof a cuccal... lehúzza úgy is magát a klotyón ha nem jön össze majd akkor fikázzuk...
Ha jól értem et tulajdonképenn az ion-hajtómû földi változata.Vagy tévednék?
" kikel epitetek meg azok a hajokat (mar ha leteznek): zsidokkal utanna meg visza a lagerba veluk. a nemetek maguktol semmit sem tudtak megcsinalni. errol beszelnek a UFO-k a Harmadik Birodalomban 3 reszeben "

Még egy idióta film, amit nem érdemes megnézni..

eloszor nezd meg ki irta a cikket. az urge sotet. meg hogy a holdon... meg hogy az antarktiszon... urban legend. semmi konkretum. ez pont olyan mint a hollow earth. paraszt vakitas. gondolod hogy a ruszkik tetlenul neznek mint valaki azon a teruleten kolbaszol amit eppen most szeretnenek megszerezni? mikor ilyen ufok-rol van szo csak elmosodott, rosz minosegu felvetelt mutatnak. meg aztan kedves baratod annak is utanna nezhetne kikel epitetek meg azok a hajokat (mar ha leteznek): zsidokkal utanna meg visza a lagerba veluk. a nemetek maguktol semmit sem tudtak megcsinalni. errol beszelnek a UFO-k a Harmadik Birodalomban 3 reszeben ha jol emlekszem. tehat ha elfogadja hogy nemetek epitetek ilyen jarmuvet akkor ezt is el fogadnja.

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

http://w.blog.hu/2006/11/18/haunebu

Oldal 1 / 2Következő →