8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • NessieGraf
    Mindig arra gondolj, milyen lenne az élet művészek nélkül. És rögtön tudni fogod: olyan csoporthoz tartozol, akik mindenkinek hiányoznának.
  • Rita79
    És az a pár barátod milyen helyekre jár?
    Vagy ők is otthon ülnek magányukban?
    Ha járnak valami közösségi helyre, akkor te is velük mehetsz, ha ők is otthon ülnek, akkor meg könnyen találhattok valami olyan helyet, ahol a hozzátok hasonló művészlelkek találkoznak.
  • csgj
    *elvontnak
  • csgj
    Velem az a helyzet, hogy aki nem nagyon beszélget velem, az elvont tart. És ezért nincs is sok barátom. De velük nagyon jól el vagyok :) És azt hiszem, hogy ők is bírnak engem. Amúgy meg nem számít, ha egyesek hülyének néznek... csak inkább akkor alkossanak rólam véleményt, ha már megismertek :P Ha akkor is hülyének gondolnak, rendben van. Miért baj az, ha vki hülye? :P
  • Nandusz
    befelé élő, a lelki hatások iránt fogékony, a külső világtól elforduló típus
  • Rita79
    "introvertáltság"?

Nandusz!
    Hozzád egy értelmező kéziszótár kell!
    Ez mit jelent?
  • Nandusz
    Sztem is nessiegraf nem 'hülyézte' csgj által képviselt életformát, hanem együttérzését mutatta ki, tehát nem egyfajta, az introvertáltság pejoratív tükrében való 'lehülyézés' volt ez.
  • Rita79
    Mert nem is az.
    Mi lehet egy művészlélek emberben hülye?
    Az elvont jellemző sem mindig igaz rájuk, mert van olyan "művészlélek" ismerősöm, akiről azt sem tudtam, hogy az, mert nem "elvont".
  • csgj
    Figyelj, én bele se gondoltam, hogy létezik olyan stílus, amit én képviselek! :D Azt hittem ez vmennyire egyedi manapság... Ja, és bocs, hogy kicsit indulatosan illettem ezzel a "hülye" szóval a többi stílust. Nyilván nekik az én stílusom a hülye. De igyekszem tisztelni, hogy más mást szeret.
  • NessieGraf
    Én tényleg a szavaiddal éltem csak. Egyébként nem tilos gimisként se elmenni ilyen helyekre. Szerintem jól fogjátok érezni magatokat.
  • Rita79
    "Bocs, de igenis tartozol valamilyen hülye stílust képviselő társasághoz: elvont művészlelkeknek hívják őket."

Szerintem ez a mondat elég egyértelmű, de lehet, hogy csak nekem kedves Salsoul!

Egyébként a témához van hozzáfűznivalód?
  • csgj
    12.-es gimis vagyok még, de egyébként hallottam róla, hogy bizony vannak még ilyen egyetemi klubbok. (nővérem pont múlt héten volt ilyenen) A haverjaimmal pedig tényleg elég... öhm... igénytelen helyekre tudnék csak elmenni. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy NEKEM igénytelen. (pl. pogó centerek)

Rita, kösz, hogy nem hülyézed le az "elvont művészlélek" stílusomat :) !
  • salsoul
    "Nem tartozom vmilyen hülye stílust képviselő társasághoz (ergo nem vagyok emo, rocker, skinhead, punk, disco-boy, etc.), és így aztán nincs hová/kivel mennem... "

Szóval Nessie nem hülyézett csak 'csgj' szavival élt. Ennyi.
  • Rita79
    Szerintem ne hülyézzük le azt a stílust, amit képvisel.
    Szerintem a művészlelkű emberekkel semmi gond nincs ellenben az "emo, rocker, skinhead, punk, disco-boy, etc."-kal.
  • NessieGraf
    Bocs, de igenis tartozol valamilyen hülye stílust képviselő társasághoz: elvont művészlelkeknek hívják őket.

Viszont mi akadályoz meg abban, hogy kevés barátoddal menjetek bárhova?

Egyébként ezért voltak jók az egyetemi klubok. Ma már csak egy-kettő akad. Ott az volt a műsor: valami koncert, bármi a színházteremben, mellette a külső részeken csocsó, leülős helyek, stb... még tv-zni is lehetett haverokkal, pl. sör mellett. Szerintem nézzetek körül, hátha van még ilyen.
  • Rita79
    Mondtam én, hogy a rendes fiúk otthon ücsörögnek a gép előtt.....
  • csgj
    Inkább úgy mondanám, hogy különcnek látnak :P Én ismeretlenek (vagy kevésbé ismerős emberek) között eléggé szótlan vagyok. Vagy ha megszólítanak, és beszélek velük, gyakran baromságokat mondok... Ezen kívül mindenki, aki nem barátom, rokonom, vagy haverom, lúzer művésznek lát... Rajzolok, regényt írok (azaz írtam, mert már elkészült), és ha nem baráttal vagyok (nincs is sok barátom), akkor egy külső szemlélőnek vegetáló, unalmas ember lehetek :D Ja, mert nem nagyon megyek sehová. Nem tartozom vmilyen hülye stílust képviselő társasághoz (ergo nem vagyok emo, rocker, skinhead, punk, disco-boy, etc.), és így aztán nincs hová/kivel mennem... Persze, elmennék egy kis beülős helyre vkikkel sört iszogatni, és beszélgetni, de... nincs kivel. Minden haverom egy fajta bandába "tartozik".
  • Daffit
    Miben vagy különc?
  • csgj
    Csak azért itt kérdezem meg, mert ide már írtam egyszer :D Szóval, a kérdés: A lányok/nők többsége nem szereti a különc pasikat? (csak mert ha nem szeretik őket, akkor megértem, hogy a rengeteg próbálkozásom miért volt eddig eredménytelen "-.-)
  • Daffit
    Tökéletesen igazad van. Nekem volt egy baráti kapcsolatom, ami átfordult szexbe aztán a végén nagyon megégettem magam. Aztán volt egy időszak, mikor nem volt csak férfi haverjaim és nekik sem voltak túl sok női ismerőseik, így a bulik úgy zajlottak, hogy nem tudott senki sem nőt hozni.
    Szal' én szeretek nőkkel barátkozni, mert velük más a barátság, de soknak megmondom, sőt ha kell többször is elismétlem, hogy soha nem feküdnék le vele, mert fontosabb a barátsága. Persze ehhez kell önuralom, na meg az, hogy egyszer már megégettem magam.
  • Dick Riddick
    Ez egy kicsit olyan jedi-s volt. "Must use the force, young Skywalker".
    De félretéve a viccet, nem is igazán azt állítom hogy egyáltalán nem lehet barátság férfi és nő között, inkább azt hogy nem lehet annyira mély mint azonos neműeknél. És szerintem sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb is.
    Például szexről, erotikáról beszélni egy csajjal baromi izgató dolog, és úgy csevegni valakivel aki engem a barátjának tart, hogy közben ezen jár az eszem... hát maradjunk annyiban hogy nem szép dolog.
    Nandusz véleménye olyan mintha én írtam volna, teljesen egyetértek. Arról nem is beszélve hogy ott a lehetősége annak hogy a másik többet érez mint barátságot, csak nem szól róla.
  • salsoul
    Hiába jössz, mert az nem mentesít semmi alól.
    Meg kell tanulni uralkodni rajtuk. Ennyi.
    Le kell győznünk önmagunkat.
    Hogy élhessünk a szabad akarattal.

Mert amit a biológia, az ösztönök, a hormonok, a fajfenntartás tesz azt valójában NEM te teszed.

/Én pl nem szereten ha az életemet mások irányítják - főleg ha sunyi mód teszik azt/
  • Nandusz
    Most jöjjek akkor a korábban egyesek által nagyra becsült biológiával, kémiával, fajfenntartási ösztöneinkkel (már nálunk férfiaknál)?
  • NessieGraf
    Az én barátom múltkor (van vagy 3 hónapja) hazatelefonált, hogy mit szólnék hozzá, ha csak másnap este jönne haza, mert összefutott egy volt osztálytársnőjével, aki egy karaoke bulin lép fel. (Aznap Pesten volt dolga, este haza nem jön busz 10 után.)

Mondtam: szórakozz jól. Úgy lett. Két hete volt nálunk a lány a barátjával szalonnát sütni. (A barátja még nem volt akkor, amikor a karaoke fellépés.) Jól éreztük magunkat és nagyon vigyáztam, semmit se mondjak arról, hogyan ismertük meg egymást. Mert én tudom, hogy az ominózus estén semmi kivetnivaló nem történt, az viszont nem, hogyan fogadta volna a mostani barátja. Azt hiszem, értetlenül.
  • salsoul
    Szerintem ez a probléma éberséggel, önuralommal, állhatatossággal orvosolhato és aztán simán lehet barátság férfi és nő között.

És különben is, ne már, hogy a farok csóválja a...
  • Nandusz
    Sajnos a szituációdat azért nem lehet általánosítani, mert minden nő más és minden nőnek más a szexuális kisugárzása, ami 'megmozgathatja' a férfi hormonokat. Nem akarok elfogult lenni magammal, de az esetek nagyobb százaléka az én esetemmel azonos.
    (Egyébként megkérdeztem a barátnőmet, hogy ő mit szólna ahhoz, ha lenne egy női barátom és megkérne pl., hogy az egyik nap töltsem vele a napomat, mert mondjuk nekem van jogsim, meg kocsim és neki meg nincs, viszont teszem azt le kéne sürgősen jutnia valahova. Hát a barátnőm kizárná ennek a segítség adásnak a lehetőségét. Teszem hozzá, hogy teljesen egyetértek vele. A segítség max. úgy tudna létre jönni, ha a barátnőm is szabad lenne az nap és lenne kedve eljönni az útra. De még ez is csisszes szerintem, mert feszültség gerjesztő lenne. Szal ez a női barát kérdése nagyon bonyolult.)
  • NessieGraf
    Nekem van több olyan barátom, aki férfi. Van akivel főiskolás korom óta tart a barátság, van akivel csak 20 éve. Volt, hogy szóbakerült szex, de csak szóig jutott. Mert arra a kérdésre: párkapcsolat lenne, vagy testi-lelki barátság? És arra: mi lesz, ha valamelyikünkre rátalál a szerelem - mással? Sosem volt olyan a válasz: marad a barátság. Mert ez nagyon nehéz dolog.

Nem lehet mosolygós baráti arccal nézni valakit, aki miatt megszakadt egy kapcsolat. Ezért minden esetben biztosítottam az illetőt arról, hogy ő álmaim lovagja ugyan, de számomra a vele való barátság fontosabb. Öten fogadták el eddig. Ma is barátok vagyunk.
  • Nandusz
    Sajnos cseszheted a dolgot, ha kizárólag te vigyázol a távolságra és a másik nem.
    Elárulok egy saját példát. Volt egy női barátom....ő is volt a fodrászom, sokszor jártunk együtt bulizni csapatban a többiekkel. Volt, hogy csak beugrottam hozzá a fodrászüzletébe, amikor épp nem volt nála vendég, és akkor megbeszéltük a dolgokat, tanácsot kértünk egymástól egymás kapcsolatához, elmeséltünk szitukat, hogy a neki(nekem) mi a vélemyénye róla...stb. stb. szal jól működő barátság volt.
    Aztán valahogy még is úgy alakult, hogy 'véletlenül' közbeszólt a szexuális vonzalom fránya démona. Persze a részemről indíttatva elsősorban, ezt nem tagadom. Na itt érkezett mérföldkőhöz kapcsolatunk, ugyanis ő azt mondta, hogy nem fekszik le velem, mert tudja, hogy csak ez kellene nekem, semmi több. Leszögezte, hogy minden lehet kettőnk között, ha biztosítom arról, hogy onnantól kezdve akkor mint szerelmes pár fogunk tovább funkcionálni.
    Persze ilyet nem tudtam neki ígérni, mert valóban csak ki akartam 'próbálni' vele a szexet és nem akartam többet tőle, mivel úgy nem jött be, mint akivel szerelembe tudtam volna esni. Én csak egy-két laza együttlétre gondoltam, amit persze ő nem akart (nagyon helyesen).

Ezt a történetet most függetlenítsük el attól, hogy ki volt a hülye, meg mit nem kellett volna megtennie, meg mikor kellett volna magát visszafognia, meg stb. A lényegre koncentráljunk, az pedig az, hogy nem létezik egészséges férfiaknál és nőknél szimpla baráti kapcsolat. Úgyis megfordul az egyik, vagy egyszerre mindkét fél fejében a másikkal való szex gondolata.
    A sztori idején egyikőnknek sem volt kapcsolata, és persze mondanom sem kell, hogy azóta megszakadt a baráti vonal is kettőnk között.
  • Daffit
    Én azt vettem észre a nőnemű barátaimnál, hogy míg nem ismertem, addig érdekelt, hogy milyen a külseje, miután a jóbarátom lett onnantól nem.
  • NessieGraf
    Mint megbeszéltük, sokféle ember van. Amit mondtam, nem jelenti azt nincs szexuális vonzalom, hanem azt jelenti: nem élnek vele a felek. Mert kevés ember van, akivel ki lehet alakítani egy különnemű barátságot, de olyan még kevesebb, akik szexuális kapcsolatot is kialakítanak, aztán mikor valamelyik életébe belép egy partner, akkor vita nélkül és a barátság fennmaradásával elfogadja a másik.

Ezért nem élnek a szexuális vonzalommal ilyenkor, mert a barátság fontosabb, minthogy elb...
  • Nohab
    Mosolygás, fog mutogatás nélkül= nem tetszel neki/vagy azt amit csináltál ,mondtál

A testi jeleket meg ne külön nézd, hanem együtt. Lehet valamit megszokásból csinál az ember, és nem azért mert úgy is gondolja. Vannak könyvek ebben a témában. A testbeszéd enciklopédiáját ajánlom, nálam bevált.

A fiú lány barátságról meg annyit, hogy nekem kettő közeli lány barátom is van, de nincs szexuális vonzalom, legalábbis nem akkora, hogy partnert keressek bennük.
  • Dick Riddick
    Nem hiszek a fiú-lány barátságban. Mindig ott lebeg a szex-vonzalom a levegőben,a férfiak részéről mindenképp. Még ha egyáltalán nem jönnek be testileg egymásnak, akkor is tuti eljátszanak a gondolattal, hogy mi lenne ha. Lehet hogy soha nem fog történni semmi, de akkor is más mint a fiú-fiú, lány-lány barátság. Persze lehet hogy tévedek.
  • Dick Riddick
    Észlelni a jelzéseket? Hát én nem voltam benne valami jó, az biztos. Régebben olyan is előfordult hogy a strandon a csaj szabályosan fejbedobott labdával, mert nem vettem észre azokat a bizonyos jeleket. Na azt már észrevettem...
    De Daffit jól mondja, a férfiember (hát még ha kamasz), igencsak vak tud lenni. Főleg a non-verbális jelekre. Amik, valljuk be őszintén, az egyértelműtől fényévekre vannak. Mert tegyük fel beszélgetünk, közben látom hogy mosolyogsz rám. Az esetek 90%-ában rossz döntés lenne ezt egyértelmű jelnek venni. Lehet hogy szimplán udvarias vagy, esetleg csak a bolondját járatod velem. Vagy tetszeni akarsz nekem, holott nem is vagyok az eseted.
    Igencsak bátortalan és esetlen kamasz voltam, nem egy csajmágnes. Úgyhogy tennem kellett valamit, elkezdtem figyelni a nőket. A direkt-indirekt reakciókat, a testbeszédet, mindent. Hát nem egy egyszerű dolog, az biztos! Még most is csak valahol a kezdő-haladó szinten lehetek. Viszont nagyon sokat segített , az tuti.
  • NessieGraf
    Tökéletesen igaz. Én mindkét nemnél azt tapasztaltam eddig, hogy a saját személyiség, értékek megismerése helyett a mi a divatos megismerése folyik sokaknál. Amikor valaki személyes életében, vagy vállalkozásában elkezdi a "Trendi" felülbírálat nélküli követését égnek áll a hajam.

Tényleg igaz, hogy egyesek kitalálnak egy új stílust, amivel különböznek másoktól, aztán annyian utánozzák őket, hogy megint erősen gondolkodniuk kell a hogyan továbbon. Aki ügyes az viszont jól keres azokból, amiket kitalál.
  • salsoul
    Akinek megvan Müller Péter ji-king könyve az megnézheti az 5. és a 61. jeleket.
    Nagyon jól kapcsolódnak a témához.
  • salsoul
    "egy kedves, kellemes élni szerető és élni tudó lány az, aki" elkezdte megismerni önmagát ;)
  • NessieGraf
    #4881 Gratulálok! A régebbi hsz-eid alapján jól választottál.

#4880 Szóval egy kedves, kellemes élni szerető és élni tudó lány az, aki szerint az élet nem a piálunk+bulizunk kategória. Ezzel azt hiszem nagyon sok fiú egyet fog érteni. És ahogy elnézegetem a lányok / nők sorát, lehet, hogy nem ártana időben tanítani is nekik. Mert egy szomszédos topikban bemutatott nőneműek 80%-ban a sarkon tartottakra próbálnak ehelyett hasonlítani sajnos.
  • Rita79
    Gratulálok!
  • koryne
    Sziasztok!
    Nem tudom, emlékeztek-e rá, régebben írogattam ide pár hsz-t (bár tényleg nem sokat).
    Ami miatt most írok: összeházasodtam az én "rendes fiúmmal" :)
    Ezt most csak azért mondom, mert ilyen is van. Én is bosszankodtam eleget az Ő elődjén, de végül is megtaláltam, mindenkinek kívánok hasonló szerencsét, mint amilyen nekem volt!
    Üdv!
    koryne
  • Z
    A kérdésedre itt van a részemről a válasz:

"Az a legfontosabb, hogy az olyan részletek, amik nem változhatnak az idő során, mint a jelleme, a kedvessége, képesség a bohóckodásra a nehéz időkben a kesergés, vagy mérgelődés helyett, a szeretetének kinyilvánítási módja, a pozitív életszemlélet (vegye észre, és lássa a dolgok jó oldalát), legyen valamilyen szinten talpraesett (azért nem kell, hogy McGuiver legyen), stb, mind-mind legyenek összhangban az én hasonló tulajdonságaimmal.

Külsőségek közül: számomra nagyon fontos, hogy legyen jó hangja. Ne rikácsoló, ne dörmögő, de olyan kellemesen nyugodt. Ha még csinos is, akkor főnyeremény.

Más dolgokon általában tud változtatni az ember, azok azért másodlagosak. Izé, azért a lustaságot is nehezen viselem. De még ilyen alapvető dolgok is fontosak: ne legyen drogos/alkesz, és ne dohányozzon."

Egy másik topikban írtam ezt. Ebből a szösszenetből körvonalazódik az, hogy kb milyen is szerintem az érdemes nő.