8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#4960 Én nem ARRA gondoltam. Hanem nagyobb társaságban csinálni valami jó dolgot, és most pláne nem ARRA gondoltam...
"finoman befolyásolni" + "Ultimátumot kell neki adni" = HE??? Ettől nem kapna agyf@szt?
De hát úgy kell stratégiát választani, mert ez nem egy darab 5 perces sör melletti világmegváltás, hogy az személyreszabott, és felhasználóbarát legyen. (ha már IT oldal fórumán vagyunk) -
#4959 Azért körvonalazódott, hogy ha te lennél a világ ura, elég gyorsan lepotyogna pár millió fejecske...
Abban igazad van, hogy óvatosan kell csinálni. És valóban nem mindenkinél válhat be az, hogy befolyásoljuk. Viszont lehet, hogy egyetlen nagy "seggberúgásra" pozitívan reagál, kibillenti a melankóliából, stb. Ezt Chhayya tudja. -
#4958 "Bármivel, amit szenvedéllyel, és lelkesen tud csinálni, folyamatosan." Egy férfinál igen könnyű ilyet találni :)
Komolyra fordítva, chhaya tényleg próbáld meg finoman befolyásolni, mert biztos vagyok benne, hogy valahol mélyen már megérett ez a gondolat benne, csak nem akar előhozakodni. Szóval, vagy rávezeted, vagy gatyába rázod, hogy ez így nem mehet tovább. Ultimátumot kell neki adni. -
Jacky #4957 Azért ezzel a sok lúd disznót győz alapú meggyőzéssel csak óvatosan. Egyrészt ha nem teljesen hülye, egyből rájön, hogy itt valami összeszövetkezés van.
Másrészt, pont ellentétes reakciót is kiválthat. Erősödő védekezést.
Mondjuk nem ismerem az illetőt, ezért nehéz megmondani mi lesz a reakció. -
#4956 Próbálj meg keresni olyan személy(eke)t a környezetében, aki(k)re hallgat. Ő(ke)t avasd be abba, hogy segíteni szeretnél, és ő(k) is hozzá tudna/tudnának tenni ehhez. Kicsit csúnyán fogalmazva meg kell próbálnod finoman befolyásolni. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy valamiért tőled nem hajlandó tanácsot elfogadni, viszont tisztelt téged annyira, hogy nem hajt el. Ez sajnos egy köztes megoldás, mert ha esetleg megsértődne, akkor kemény módszerrel a fejéhez vághatnál olyan dolgokat (persze csak az igazságot), ami fáj, és amin elgondolkodik.
Vagy leírhatod előre, hogy mit gondolsz. Min, és hogyan kéne változtatnia ahhoz, hogy előrébb jusson a probléma megoldásában. Ezt add át neki egy zárt borítékban, amit csak akkor nyisson ki, ha világossá vált számára, hogy Te talán tényleg segíthetsz neki. Ezután kéne bevonni azokat az ismerősöket, akik hathatnak rá. Ha az ő segítségükkel sikerül fenyitni a szemét, az már fél siker. Ekkor jöhet a neheze...rábírni a probléma megoldására. Mert lehet, hogy ellenkezni fog. Kitalál mindenféle indokot ugyanúgy, ahogy a probléma okát a saját részéről tagadja. Na ezekre kemény dolog felkészülni, de ha többen vagytok, és nagyon akarjátok, akkor sikerülhet. Egy "dilidoki", a.k.a. pszichomókus is jó szolgálatot tehet.
Jah, és ezt a begubózódását kéne valahogy feloldani. Bármivel, amit szenvedéllyel, és lelkesen tud csinálni, folyamatosan. -
Jacky #4955 Hát az már az ő baja, te felhívtad rá a figyelmét, ennyi. Mást nem tudsz tenni.
Erőszakkal nem lehet felvilágosítani vagy kirángatni abból a veremből amiben van. -
#4954 köszönöm a tanácsokat... már csak azt nem tudom, mit kezdjek azzal, ha azt mondja "igen, lehet hogy így kellene" és ezzel ennyiben is marad a dolog? -
Jacky #4953 Nem kötözködni kell, hanem megoldást találni... -
#4952 Csak gondolj a saját esetedre.
/Meg amúgy is leszarja/nem érdekli/
;) -
Jacky #4951 Rá kell vezetned, hogy felismerje. Ha neki szegezed, ösztönösen védekezni fog. -
#4950 Én egyszer megpróbálnám, hogy a véleményemet egy jól megfogalmazott kérdésbe ültessem, amit felteszek neki. Aztán figyelmesen, türelmesen, beleszólás nélkül megvárnám, mit válaszol. A végén megköszönném, hozzáfűzés nélkül.
Az egyetlen módja, hogy a gondolatai a témára csoportosuljanak. Ha jól kérdeztél, megkapod a választ, de ő is. A kérdés összeállításánál ügyelj arra: mintha keresőnek tennéd fel, olyan pontos legyen.
Innentől viszont nincs beleszólásod. Az egyetlen mód, hogy rávezesd a megoldásra, hiszen az ez után hozott döntése szabad akaratából következik be. (Mert mind hajlamosak vagyunk elővenni a gondolatsablonokat, ha más valamire rá akar minket beszélni. Még akkor is, ha tudjuk, hogy jó. Pláne, ha az a szokásainkba, vagy a környezet véleményéről alkotott elképzeléseinkbe nem illik bele.) -
#4949 Nem fogsz senkit sem meggyozni arrol hogy szerinted hogy kene elnie.Legalabbis olyan embert nem aki eleg makacs es regota tarto apatiaba sullyedt.
A legjobb megoldas az ha sokat beszelgetsz vele,es annyi idot toltesz mellette amennyit csak tudsz.Idovel ki fog derulni mi az okozoja annak hogy behuzodott a csigahazaba,es ha ez megvan akkor a megoldast is konnyebb egyutt megtalalni.Ha erzi hogy letezik ember aki partner onnon 'nyomorusagaban' is,akkor talan idovel masra is ra lehet venni ami kozos elkepzeles. -
#4948 Inkább kérdezd meg tőle a te "okaidat" és figyeld meg hogy reagálsz rá ;) -
#4947 nem akarom hagyni, annál fontosabb személy. -
#4946 sehogy - hagyni kell -
#4945 és ha én látom (vagy látni vélem) valaki másnál az "okot", de ő csak a rajta kívülálló dolgokat okolja és eszébe nem jut, hogy igazán tegyen a változásért, akkor hogyan lehet neki segíteni? -
#4944 Semmi nem gyógyítható a tünetek kezelésével. Ezért esélytelen az európai gyógyászat is - önmagában. Viszont a kezdeti lépések megtétele nélkül nem fog változni semmi, ha tudjuk az okot, ha nem. És ezek a lépések már a változás irányába visznek.
Az embereket sokszor mozgatja az előítélet. Van egy elképzelésük a különböző dolgokról. Ezért mondta Csgj, hogy nem tartozik semmilyen hülye stílushoz. Pedig mindannyian valamilyen hülye stílushoz tartozunk azok szemében, akik nem értik azt. -
#4943 Miről szól pontosan a regényed röviden tömören?
Egy könyvismertetőben mit olvashatnánk róla? -
#4942 Ja, és ameddig az ember az OK-ot nem tárja fel és nem nevezi meg addig szintén semmire se fog menni.
Ha aztán a külvilágban találja meg az OK-ot: úgyszintén semmire se fog menni. -
#4941 Kétféle ember van:
- aki kifogásokat keres és panaszkodik
- aki tesz azért, hogy a dolgok változzanak
A nefélj majd megtalálod a boldogságot, majd számodra is eljön a boldogság, te vagy ám az igazi ember és a többiek mind hülyék stb bla bla blaaaaa-val kár hülyíteni a másikat.
Ha ő maga nem változik semmi sem fog változni körülötte.
[a saját tapasztalat is ezt mutatja] -
#4940 Keress egy helyet ami tetszik neked és olyan emberekkel fogsz találkozni, akik valamilyen szinten hasonlítanak hozzád. Sok olyan hely van (igaz Kaposvárat nem ismerem) ahova be lehet ülni, megiszol egy pohár valamit és közben rajzolni, írni vagy olvasni tudsz. -
#4939 Ez igaz, de az is, ami itt sokak problémája: ha nem mész társaságba, nem tudják, hogy vagy. Ha elmész és sose beszélgetsz (akár mert bátortalan vagy), az olyan, mintha ott se lennél. Ezalól csak akkor vagy kivétel, ha azt jól ismerik és kedvelik, akivel odamentél. -
Jacky #4938 Mindenkinek nem lehet megfelelni. Lesznek olyanok akik elfogadnak, lesznek akik nem. Akármit csinálsz is. -
#4937 Szerintem ha megnézed, abból nem lehet baj. Ha nem tetszik, még mindig ott a beülős változat. Én is voltam olyan helyen, amire azt mondták nagyon jó. Nem tetszett, továbbmentem.
Sokszor volt viszont úgy is: nem gondoltam, hogy egy helyen jól érzem magam, aztán mégis. -
#4936 Köszönöm :) -
#4935 hát ha attól félsz h.mit fogsz mondani,aztán ha hülyeséget mondasz kinevetnek...akkor tényleg sokkal nehezebb lesz a dolgod
inkább figyelj arra amit a lány mond,és ha ő is szeretne társalogni veled,akkor mondani fog olyan dolgokat,amikről beszélhettek...csak néha ezeket nehéz észrevenni,gyakorlat teszi a mestert... -
csgj #4934 Fantasy regényt írtam. 316 oldal lett, A4-es lapokon, géppel írva. A regényírók topicjában van bemásolva egy-két oldal/sor. De most is még hibakeresés, javítgatás, meg ilyesmik azért hátra vannak. Ez az első kész regényem, előtte csak pár oldalas próbálkozások voltak. De ez is öhm... eléggé amatőr nyilván... :P
Pogó center pedig biztos vagyok benne, hogy nem nekem való hely ;) Viszont vmilyen kis beülős helyekre tényleg szívesen elmennék haverokkal. Ha jönnének... De már beszéltem róla vkivel, csak aztán még nem talált alkalmat rá. "-.- Neki inkább semmi, vagy pogó center :P
Na mindegy, majd alakul vmi... csaj ügyben. :P Btw, tudom, sokan mondjátok, hogy csak beszéljek. De ez tényleg nálam nem egyszerű. Hiába akarok olyanokkal is társalogni, akikkel nem nagyon szoktam, nem megy. Hülyeségeket mondok, kinevetnek miatta, stb. Meg hát órákon is mindig azért szívok, mert nem vok beszédes. De próbálkozom... :) -
Jacky #4933 Gratulálok koryne! -
#4932 ez valószinüleg mindenkivel igy van az elején, van hogy én sem tudok szólni semmihez sem, mert vagy nem érdekel, vagy nem vagyok jártas, de azért egy pár találka után már lehet hozzászólogatni. nekem nagyon jó példa, hogy párom ismerőseihez barátaihoz kellett alkalmazkodnom. nem mindenkihez sikerült, nos abba a társaságba vagy nem megyek, vagy csendben ülök, viszont van ellenpéldája is a legtöbb haverjával kijövök:-) -
#4931 Ja mondjuk művészlélek sem vagyok :) -
#4930 Ejha! Mintha rólam is írtad volna :D Bár a baromságok mondását nemtudom, erről én még nem kaptam visszajelzést, de a szótlanság az befigyel nálam nagyon, persze ha valaki beszélgetést kezdeményez velem, akkor általában nem utálnak meg :) Én eljárkálok otthonról, persze csak szűk baráti körben... -
#4929 Ahogy megemlítetted a Pogó Centert, már tudtam, hogy kaposvári vagy :)
Egy barátom odajár egyetemre fotószakra, és hát mit mondjak ő is művészlélek, de tud az emberek felé nyitni. És ez nagyon fontos, bárkivel el lehet beszélgetni, még a "hülye" irányzatok képviselőivel is, sőt ha meghallgatnád, hogy miért "tartoznak" oda, vagy érzik ezt, lehet, hogy találnál benne érdekességeket. Én csak azt tudom tanácsolni neked, hogy próbálj meg nyitottabb lenni, pláne 12.-ben, mert akkor kovácsolódik össze a csapat, főleg mert együtt készültök valamire, amit mindenki akar, vagy el akart érni (szalagavató, érettségi). Ha nem mész oda valakihez, akár lányhoz is, akkor már veszett fejsze nyele. Hidd el, én sem voltam egy nagydumás, de egyszer kezdeményeztem, és bejött. Ettől lett önbizalmam és már sokkal könnyebben tudtam kapcsolatot teremteni más emberekkel. Persze, ettől még írhatsz több regényt, és rajzolhatsz is, de fontos, hogy más emberekkel találkozz, akik inspirálnak, vagy csak mélyebben átláthatod a világot, ha tudod, hogy ők miként is látják a dolgokat. Szóval hajrá, aztán szerezz a táncra lányt :)
U.i.: kíváncsi vagyok milyen regényt írtál.
U.i.2: fogsz te még a Pogó Centerbe járni ;) (mert tényleg nagyon jó hely), ha meg csak csendes leülős, hangulatos kis kocsma kell, akkor irány a resti az állomáson. -
#4928 Nézd, középsuli alatt én sem voltam egy favorit. Az oldalra fésült hajam (ahogy még anyuci lőtte be), és a visszahúzódó természetem miatt sokat szemétkedtek velem a "menő" osztálytársak. Ennek az lett az eredménye hogy alig-alig jártam bulizni. Végül elegem lett a csesztetésből, rövidre vágattam a hajam, suli után a barátommal lejártunk edzeni, és divatosabban kezdtem öltözni. A cseszegetés teljesen abbamaradt, bár már harmadik vége felé jártunk. A bulikban ezután is nagyon feszült voltam, és mivel nem piálok, nem volt ami oldja a gátlásaimat. Azóta sokat javult a helyzet, könnyen leszek központi figura, mivel a feszültséget jópofasággal és humorral kompenzáltam (nem tudatosan), és ez másoknak is nagyon bejött. Fura módon azoknak is akik addig szemetek voltak velem, bratyizni akartak velem. Én viszont velük már nem, megvoltak a magam barátai. Jó választás volt, mert a barátságok azóta is megvannak. Úgyhogy könnyen lehet hogy azok a hülyék akik téged hülyének néznek. És ha azért zavar egy dolog mert az másoknak nem teszik, ne foglalkozz vele. De ha nem szeretsz valamit magadban, nyugodtan változtass rajta, nagy baj nem lehet. -
csgj #4927 Hehe, thx! :) -
#4926 Akkor mindent bele!
És szerintem nagyon sok művészlélek lány is van, aki csak rád vár...... -
csgj #4925 Na igen, ez igaz :S Sőt, most éppen például lányt kéne keresni a szallagavatós táncra. Hamarosan kezdődnek a táncórák :P -
#4924 Ha még suliba jársz, akkor meg nem értem mi a probléma?
Hiszen ott rengeteg hozzád hasonló fiatal van, akikkel könnyen ki lehet alakítani kapcsolatot.
Szerintem el kellene kezdened egy kicsit "nyitni" a többiek felé és nem arra gondolni, hogy biztos hülyének néznek, mert ha magadba zárkózol, akkor biztos, hogy elvontnak fognak tartani és ők nem fognak merni közeledni hozzád.
Szerintem az iskola a legkönnyebb ismerkedési hely.
-
#4923 Ezt a fiam úgy oldotta meg a nőnemű barátjával: ha le akarták rázni a csatlakozni kívánót = együtt járunk, ha tetszett az, akivel megismerkedtek = bemutatom a tesómat.
Ez is jó valamire. -
csgj #4922 :) Köszönöm. Tényleg jó érzés erre gondolni :D Remélem valóban hiányoznánk. -
csgj #4921 Hát, Kaposváron nem sok jó hely van, és ők a legrosszabbakat választják :D Pogó center (részeges rockerek kedvenc helye), meg ilyesmik... Vki pedig otthon ülős, de nem művészlélek. Van még egy haverom, akivel sajnos elég ritkán találkozunk (nem egy suli + falun lakik), de ő ilyen művész emberke :D És sok hasonló véleményünk van a világról. Meg van egy lány barátom, akivel nem mennék sehová, mert hát... ha barátnőt akarok keresni, nem a legjobb választás :D