Ritka rendes fiút találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
Max 30 napos próbaidõvel <#kacsint>
soulhunter
várom ám a véleményeket
(és nem érdekel, mennyi /-fav üzi lesz a jövöben, ha a választásokon nyerek) 😊
max értelmesek jönnek ebbe a topicba a jövöben 😊 😛

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

salsoul
Ilyen tartalmas, hasznos és tanulságos témára és beszélgetésre még nem volt példa ebben a topikban.
Ne vágd tönkre a topikot.

Személyes problémákat, személyes üzenetben plíz!

ps: <öncenzúrázva>
soulhunter
ON, mivel topichoz kapcsolodik:

nagyon hülyén nézne ki, ha ezen topic HG-szavazásán indulnék?

szal ugy értem, h redes fiu keresõ topicban pont fiu lenne a házigazda, az nagyon nagyon hülyén nézne ki? 😄

megjegyzés: amiota 2-en repültek, nem látok kivetni valo hsz-t 😊

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

soulhunter
ha most arra célzol, h vmi sz*rkeverõ bekavart, akkor tévedsz 😛

de ha rituska szived nem törölte azon hsz-em, ahol közöltem, h pár napja csak iszok, és stb stb, akkor akár én magam irom be azon hsz-em reakcioként a véleményedre

a külsõ szempontok meg most mellékesek, mivel jövö7en visszaköltözik 😛
amire te utalsz, az meg a kõkemény MULT 😛

más topicban meg nem ejtek magamrol (magunkrol) morzsákat 😛

fõleg azért sem, mert Õ cenzurázza 😛

de ha flémet akarsz inditani, sok sikert kivánok 😛

NessieGraf
Szerinted melyikünk született szentnek? Egyébként te régóta ismered õt személyesen?

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Véletlenül tudom, hogy nem tartott ki mellette egyszer. Sok minden nem úgy van ám, ahogy elmeséli.
Egy kis szépítés itt, egy kis elhallgatás ott.
Nem akarok kötözködni, de lenne mit.
Aki egyszerre figyelemmel követ itt az sg-n pár topicot, tudja mirõl beszélek.
soulhunter
még...

soulhunter
õõõ... én magamtol vettem fel a hitel felelõsségét

ezen kivül...
ha nem jött vna a párom, most uccán lennék...

igen, ez tény, és ezt el merem ismerni

Miért is kéne tanulnom belõle? Mert minden rendben van körülöttem?
soulhunter
te v rajtam kivül, aki tja mi a különbség haverság és barátság közt 😛 <#eljen>

A 4757-be már mondtam, hogy megszûnik a munkahelye ...
Azaz volt, rendszeres havi fizetéssel. Úgy veszi fel emberünk a lakáshitelt, erre építve.
Bebukhat az ember simán egy munkahelyet. Ebben a világban!?
És elég nehéz új munkahelyet találni, ha egy kis igénye is van fizetésben, munkakörülményekben. Nem mindenki akar elmenni utcaseprõnek.
Kíváncsi lennék hányan vesztették el ezért a lakásukat.

MLM-es dolgot én nem is nevezem munkahelynek. Az egy piramisjáték. Az jár jól aki a csúcson van. A többi meg szop. Minél lejjebb van, annál többet.

4769-re: Nem nevezném azt a srácot jó embernek/rendes fickónak. Dumával meg jótanáccsal bárki tud szolgálni. Az hogy másokon tapos, hogy elérje a célját - na errõl beszéltem pld. a privátomban salsoul - az meg egy mai tipikus önzõ ember.
Nem kell félisteni hõssé, hérosszá avatni emiatt. Sõt.
Az hogy sh. úgy érzi, segített, ok. Az õ szemében jó ember. Valószínûleg nekem nem tetszene a viselkedése ha ismerném. És tudnám, hogy egyébként milyen (átgázol mindenkin, hogy a célját elérje).
predator1982
<#ravasz1>

pred

salsoul
Egyébként mit gondolsz.
Ha a hitel felvétele elõtt egy évig mondjuk minden hónapban félretettél volna akkora összeget tartaléknak mint a hitel törlesztõ részlete, akkor bár egy évvel csúszott volna a hitel felvételed de lehet mégis sokkal nyugottabban aludhattál volna.

Hogy látod te ezt?
NessieGraf
Amit írtál a barátodról - mert az ilyen lelkes lelketlenek inkább barátok, mint haverok - az alapján csak gondoljátok, hogy feláldozza a többieket.

Nem feláldoz. Van együtt megyünk tovább és van a nem állok meg miattad se. Aki fontos dolgokban visszahúzó erõ, annak elvesztése nem áldozat, hanem megkönnyebbülés.

És itt lép be az egymás megismerésének fontossága. Ha azzal kezdjük kisebb veszteség megtudni: mégsem együtt kéne folytatni, mint amikor már nyakig belemerültünk a rózsaszín lányregényekbe. Viszont ha egy ismerkedés során kiderül: mégiscsak egymásnak teremtõdtünk, akkor abból világot rengetõ kapcsolat lehet.

soulhunter
akkor én hazárdiroztam... (mondjuk ez a sztorimbol is látszik) 😊
de ugy szép az élet, ha zajlik,nem? 😊

soulhunter
õõõ... izééé...
tartozom 1 vallomással...

szal a ritka rendes lányt topicban pont a taktikázásrol megy a téma...
én meg irtam a sztorim, h amikor megismertem a mostani párom, eleinte nehéz korszakom volt... (összeköltözésig)

szal köhömm...
izééé...
õszintén bevallom, én se vok fedhetetlen, csak jol használom a lapjaim 😊
de ettõl függetlenül VELE mindig is õszinte vtam 😊
(mert megérdemelte, mert tényleg nem hazudott soha) 😊 😛

predator1982
na igen annyi szar után már jó hogy jött valami jó is:-) meg igazán szerencséd van hogy egy olyan leányzót találtál aki kitarotott melletted jóban rosszban. manapság már az ilyen is ritka.

pred

soulhunter
pü ment, hamár nem ide tartozik 😊

salsoul
A #4759-re született reakciókat nem tudom elfogadni mert:
Tartalékolni kell. Legyen tartalék a hitel törlesztésére ha becsapna a mennykõ.
Ha ez nem megy hitelt sem kell felvenni. Ha nincs tartalék, nincs pénz és hitelt vesz fel az ember akkor az már HAZÁRDÍROZÁS.
És ezt tudomásul kell venni, nehogy "váratlan" meglepetés érje az embert.
soulhunter
én mégis majdnem belebuktam...

de remélem látod a lényeget, h sikerült ebbõl a bukásbol kilábalnom, és hogy sikerül tartalékolnom 😛

te is tanulhatnál a(z) (fiatalkori) elõtörténetembõl...

predator1982
hát akkor már alapból nem lehet lelketlen a haverod. hidd el én is megéltem egy s mást, de az meg nem ide tartozó történet, emiatt is irtam hogy tényleg le a kalappal....

pred

NessieGraf
Sorrendhiba. Elõször jól fizetõ munkahely, esetleg kiegészítõ pénzt hozó egyéb. Aztán hitel.

Bár én nem dolgoztam ilyenben, valahogy nem fog meg a módszer, de biztos van oka annak, hogy annyian dolgoznak MLM, meg Zepter. Utóbbi állítólag jól fizet, ha kibírod addig.

salsoul
/általánosságban írtam csak válaszként ment - sajnos.../
salsoul
Hmmm... nem tudom megállni... annyira csodálatos... hogy így elõvettem... egy kis Hitel fog következni Szechenyi-tõl.
Off-nak is fel lehet fogni, de szorosan kapcsolódik a hitel témához, a pénszóráshoz és az "önhibán kívüli esetek" illúziójához (szántós vetõs példázat).

"... Mit kell tenni, s min kell kezdeni?

Mindannak, amit eddig néhol rendetlenül, itt-ott hiányosan, sok helyen pedig hosszasan s tán unalmasan is adtam elõ, eszszenciája az: hogy alap nélkül tartósan nem állhat semmi, s kizárólag csak azon tárgyat bírhatjuk igazi sikerre, melyet természetes vagy matematikai renddel – ami nálam egy – kezdünk s folytatunk.

Ezen igen egyszerû az eddig elõadottnak filozófiája; s oly egyszerû, meg kell vallani, s valódisága oly isméretes, hogy sok méltán azt mondhatná: „minek ilyessel, amit ki-ki tud, megint elõállani”, de én nem is hirdetem ezen elismert igazságot új találmánynak, mert igenis jól tudom, hogy mindenkinek ajkán forog; de csak azt bátorkodom állítni, hogy szinte mindég is egyedül az emberek ajkai közt marad s csak ritkán használtatik valóságosan; más szavakkal: hogy a világon igen sok tárgy alaptalan, s talpköve csak képzelet s levegõ, s hogy csak ritkán kezdenek valamely dolgot s munkát a legmélyebb sarkalatnál, azaz jó véginél, természeti vagy mathesisi rend szerint.

Gondoljuk át a mondottat vigyázattal s részrehajlás nélkül, tüstént elõnkbe ötlik: hogy szinte minden tetteinkben a természeti rendet mindég meg akarjuk elõzni. A nagyobb rész elõlbb költi jövedelmét, mint zsebiben van; a serdülõ úgy veszi ereje hasznát, mint a férfiú; a tanuló tanít sat. Vizsgáljuk a világ történetit messzebbrûl, közelebbrûl, magas s alacsony helyeztetésben, s nem fogjuk tagadhatni, hogy némely uralkodó legszentebb szándékábúl eredt cél azért nem gyökerezhetett, mert a nép, a sokaság elfogadására még nem volt megérve; hogy mindenütt látunk összebomlani kezdeteket, újakat mathesisi rend híja miatt.

Mint nevetnénk ily beszéden: „Szomszéd uram, én nem tudom, mi oka, búzám éppen nem termett, s földem oly jó, hogy annál jobbat ugyancsak keresni kell, a mag pedig, melyet veték, oly tiszta volt – hiszen még magunk szedtük belõle ki a konkolyt –, én sohasem tudom, mi lett belõle – nem tudná-e kend?” – A szél hordta el, édes földim, hisz még nem is szántott alája kend, s hogy a mennykõbe is gondolhatta, hogy lesz valami belõle! – Ilyen cselekvõ mód pedig nem ritka, sõt oly közönséges, hogy azon nem bámulhatni eleget, de némely tárgyak vitele messzebb fekszik tõlünk, mint a búzatermesztés, és sokan köztünk igen rövid látásúak.

..."
Ha felvesz vki egy lakáshitelt, azért teszi, mert nincs elég pénze. Valószínûleg beleteszi amije van, hogy minél kevesebb hitelt kelljen felvennie és minél kevesebb ideig szívjon vele.
Ettõl nem lesz önhibája a bukás.

1 évig min.
De valószínûleg hosszabb ideig, mert akkor én is albérlõt fogadnék. Köpnék rá a banki elõírásra. Na meg elkezdenék keresni egy új munkahelyet.
NessieGraf
Errõl a szerencse dologról van egy sztori. Két cipõtisztító. Felváltva ugyanazon a helyen. Az egyik mindig könyvekkel, folyton olvas két cipõ között. A másik nemigen csinál ilyenkor semmit. Aztán az elsõ eltûnik. A kérdésre, mi lett vele, a másik válasza:

- Óh neki nagy szerencséje volt! Nem jön már, bekerült egy ügyvédi irodába!

Szerintem tanult.

#4759 Tartalékolás: Nem mindenkinek van mibõl tartalékolni. Sajnos azok is kevesen vannak, akik olyan fõnökök, hogy mikor már tudják: privatizálás, csõd nem kerülhetõ el, legalább szólnak a dolgozóknak: kezdjenek helyet keresni maguknak.

Ismerek olyan céget, ahol a privatizációt arra használták fel (kivételesen a vevõ senkit nem akart lecserélni), hogy a helyén maradó fõnök külsõs cégre bízza bizonyos feladatok megoldását. Az alkalmazottak kevesebbe kerültek mindenestõl, mint a külsõs cég. Viszont a külsõs cég havonta fizet zsebbe annak, aki õket odavitte.

Másik cég (itt az elküldöttnek volt tartaléka): Közgyûlés. Nagyfõnök: megvesszük itt páran a céget. Arra gondoltunk: mindenkit megpályáztatunk saját munkahelyére. Így el tudunk küldeni egy csomó embert végkielégítés nélkül. Felállt a gazdasági igazgató. Azt mondta: szemétség ilyet csinálni akkor is, ha nem jogutód az új cég. A mondata végén már nem volt munkahelye. A pályázatot megtartották.

soulhunter
tod, akinek el akartam kérni az emailcimed, az emlitett haverom (csak beleszoltál, h van pasid...) 😛
õt lelketlennek tartja mindenki, mert szó szerint MINDENKIT feláldoz azért, hogy õ a céljait elérje...
(ezért is emlegettem anno itt ugy, mint lelketlen haverom)

nah, õ segitett minden nehéz pillanatban (nem anyagilag), õ adott erõt a szavaival, amikor olyan sz*rul éltem
õ adott tanácsokat, amikor tanácstalan vtam...
õ már nálam is többet élt, joval többet, mint akárki 40-50 éves...
ez kimaradt a sztorimbol, de most beirom: igenis kellenek ilyen emberek a környezetbe, akik tényleg segitenek, és tényleg ÖNZETLENÜL

majd 1x meghálálom neki, h sikerült tulvészelnem az életem kezdetét (és tulképp azt, h õ tartotta bennem a lelket, amikor már árverésre akarták bocsáltani a lakásom - igen, ez is kimaradt a sztorimbol, mer ez más történet), és azt is, amit utána kaptam

predator1982
hát hogy igy átvészelted ezt az egészet

pred

soulhunter
amugy örülök, h tanulságos volt a korai élettörténetem, bár 1 7 mulva emiatt tömény anyázások lesznek flémelésként, mad modiknak MÁR MOST PÜ-ként...
(igen, ez is elõfordulhat, és ah elemeztem "embereink", ez igy is van / lesz - hehe, ujabb jövöbelátás) 😄

de csak tényleg azt kivánom, h mindenki, aki olvassa a élettörténetem kezdetét, az csak OKUL belõle, és tényleg ÉRTI is, amit leirtam
(függetlenül attol, h most alkesz-e vmelyik szülõje v sem)

soulhunter
én ezért tartok 1 albérlõt, h legyen mibõl eltenni 😊

salsoul
De mégis csak az önhibája a bukás mert nem tartalékolt a bukás idejére.

Te ha megszûnne a munkahelyed a tartalékaidból hány évig tudnál élni?
salsoul
Szerintem mert az emberek többségében "nincs" ennyi kráft.
Pontosabban: nem tudják elképzelni, hogy határtalan mennyiségû kráft rejlik önmagukban.
Van az a régi mondás: aki hülye, haljon meg.
Én csak azokat sajnálom, akik megterveznek szépen mindent, nem vesznek fel feleslegesen hitelt, csak amennyi tényleg kell és mégis buknak, önhibájukon kívül. Mert mondjuk elvesztik a munkahelyüket.
Merthogy ilyen is van, nem egy.
salsoul
Errõl van szó 😉
Ebbõl a történetbõl mindenki rengeteget tanulhat.
És sokkal többrõl van szó, minthogy valakinek csak mázlija volt /sokan hajlamosak az ilyen dolgokat mázlinak tekinteni/.
Örülök a sikereidnek. És a továbbiakhoz is sok sikert kivánok!

Isten senkinek sem ad készen svédasztalt.
Viszont mindenben támogatja az embert a svédasztal megteremtésében .
Így végül mindig minden az emberen múlik.

<#worship><#worship><#worship>

A magyar és az osztrák hitel kapcsán:
A jelenségrõl már Széchenyi is írt a Hitel címû munkájában.
Ma is aktuális benne minden egyes szó.
NessieGraf
Pedig alapvetõ dolgokhoz kell tényleg. Azt meg én se értem, mibõl gondolja az, akinek a hátsója kinn a nadrágból, hogy a házimozi meg a kaviár alapvetõ.

Igazából az autó is csak annak, aki munkaeszközként is használja. 6 éve lakom itt. A múltkor látom jön ki a szomszéd autóval az udvarából. Rácsodálkoztam: Jé, vett autót? Erre a válasz: Ez már akkor is megvolt, mikor ideköltözött. A szomszéd nem hitelbõl vette, kp. De minek? 6 év alatt egyszer fél órás útért? Nemértem.

Dick Riddick
És gratulálok a picihez. <#eljen>

\"Heroes never die. They just reload.\"

Dick Riddick
Elég keményen hangzik, az biztos. Amolyan igazi "Magyar valóság" történet. És ahogy olvasom nem sok választott el az omlástól. Logikusan felépített költségvetés, de sok helyen látok én mást! Hitelbõl vesznek 200.000 forintos hûtõt, házimozirendszert, 4 milliós autót, amit fél év múlva adnak is le, de addig lehet vele villogni. Sok a hülye ember.

Dick Riddick
A hitelek lényege hogy az szív aki felveszi. Minden esetben. Mellesleg éppen csak végbéltükrözésnek nem vetik alá a pácienst közben.
És az esetek 90%-ában nem old meg problémát, csak elõidéz. De ahogy Jacky írta, sajnos nem mindig megy nélküle. A lényeg a józan ész.

soulhunter
köszönöm szépen 😊
remélem nem vtam offtopic, h megosztottam a kezdeti önállosági lépéseim, amik kiegészitik az eddig irottjaimat

soulhunter
õõõõ... izééé... miért is? 😊

NessieGraf
Gratulálok! Ahhoz is, amit véghezvittél, a trónörököshöz is! Örülök, hogy rendbe jöttetek. Egy ilyen párért kár lett volna.

predator1982
tudom nem ide tartozik, de jo a logod, tetszik

pred

BEAST
grat a leendo hunter jr-hoz <#hehe>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

predator1982
azta mindenit , részemrõl le a kalappal elõtted:-)

pred

soulhunter
szal a sztorim:

16 éves koromban anyám elkdüldött dolgozni, mondván, hogy én csak felélem a pénzt, és egyedül nem képes fenntartani...
(11 éves koromban elvált apámtol (persze normális ok nélkül), mer hülye alkesz volt már akkor is)

na nem volt baj, dolgoztam...
volt olyan, h suliba melobol mentem
aztán havi 30e-t leraktam anyámnak, h igya csak el, többre én se tartom, csak engem hagyjon békén a felesleges hisztirohamaitol

aztán eljött 19...
1ik jozan pillanatában eléálltam, és közöltem, h 21-22 éves koromra több lesz mögöttem, mint neki a 40 éve alatt
eltelt 1 év, a cuccaim 1re jobban tüntek el a szobámbol, 1re kevesebbet vtam itthon, de fizettem neki havi 30e-t, h ne rinyáljon
aztán adtam neki 1 esélyt, h v abba hagyja az ivást, v lemondhat rolam, és nem érdekel az se, ha kizár az örökségembõl, teszek rá, nem fogom megtámadni
(ezen kijelentésem 2 tanuval alá is irattam ügyvéd jelenlétében)

20 évesen kidobott, mondván, h mé nem törödök vele
jöttek az albis honapok, de jobban jártam
akkoriban feketén meloztam, havi 30e elment albira, nem vtam alkeszok közelében, a többibõl félre ttam tenni havi 20-30e -t (akkor még többet ért), és még maradt kajára, ruhára, meg kisebb kikapcsolodásokra is
és még jol is éreztem magam közöttük, 1 éven belül volt lovém az akkor csucs high-tech SLI-s gépre is
közben ugye bnõk jöttek-mentek, simán ráztam le azokat, akik már a 4. talin vacsiztatni akarták elvitetni magukat...
majd ha megérdemlik, vagy mi a szösz!!! elõbb dolgozzanak, aztán rinyáljanak!!! -ezt a felfogásom a mai napig is tartom 😊
közben sorra jöttek az akadályok, hála anyámnak
21 évesen találtam legális melot
letelt a probaidõm, osztrák hitelhez folyamodtam, hogy vegyek fel lakáshitelt (a magyarok simán elutasitottak netto 70e-s jövedelemmel albérletben lakoként)
nah, nehezen megvettem a lakást, most havi 140EUR-t törlesztek havonta még 7-7,5 évig
idõközben ugye a fizetésem is szépen emelkedett, a mozgom is szépen megnövelték, szal nem panaszkodhatok 😊
az osztrákok mertek adni hitelt, a magyarok nem - ennyit a magyarokrol - holott az osztrákokat simán törlesztem, most a magyarok mér ne mennének?
közben megismertem a mostani párom
a kövi volt elõtte a költségvetésem:
fizum fele elment lakástörlesztésre, a maradék épp, h elég volt számlákra, volt olyan idõszak (fõleg télen), amikor 1ik honapban 2 fütést adtam fel, a köviben nem adtam fel fütést, helyette inkább 2 villanyt, és igy tovább, meg 1re kevesebb maradt kajára..
szal ebbe majdnem belebuktam, ugyhogy tényleg CSAK AZ VÁGJON BELE EGYEDÜL ILYESMIBE, AKI TJA MICSINÁL!!!
aztán jobb lett a helyzet, amikor emelték a fizetésem, mozgom, akkor márcsak 1/3 ment törlesztésre, 1/3 rezsire, a többi maradt kajára, meg ilyenekre

aztán ugye fogadtam ide albérlõket, h jobban jöjjek ki, és ez 1 kicsit segitett (holott a banki szerzõdés szerint nem tarthattam albisokat)
dehát nekik se kell tudniuk mindenrõl 😄

nah, szal megismertem a mostani párom, 1 ideig rosszabb volt a helyzetem...
aztán ugye összeköltöztünk
és itt jött a lényeg:
az én fizum elmegy lakástörlesztésre + számlákra, az övébõl meg tunk enni, inni, kiruccangatni ide / oda, és még marad is
most 2 helyett csak 1 albist tartunk, az õ pénzét 1 az 1ben félretesszük váratlan kiadásokra, vagy olyan esetekre, amikor gondolunk 1et, és elutazunk valahova 😊
közben soha nem vetette fel a kérdést, h mikor iratom át a lakásom felét a nevére, de megtenném 😊
ez szerelem v sem, akkor is megtenném, bár felesleges, mert más terveink vannak
jövö7 végén visszaköltözik hozzám, és valszeg feb.ben eladjuk ezt a lakást totál felujitott állapotban, az osztrák bank 1 összegben megkapja a pénzét, a külömbözetbõl (a törlése után) meg befizetjük az önerõt 1 családi házhoz
hááát, az õ családja nem nagyon fog tni segiteni, de megmondom õszintén, fognak segiteni másképp 😊 - ennek a lakásnak a felujitásában, igy röpke 2 millát megsporolnak nekünk 😊
aztán veszünk 1 kertes házat, mivel utban a tronörökös, mint megttam tegnap 😄 😊 😉
jupppppiiiii 😊

jooo, az is itt lesz Gyõrben, de legalább csendes környék lesz, mégis közel lesz a korház, bevásárloközpontok, jopár munkahely, szal minden a környéken lesz,ami fontos
és már szerváltam embert, aki eladja a családi házát a külkerületben tavasszal 😊

hááát, márcsak kocsi kéne 😊
ezért irtam, h SZINTE mindenem megvan 😊

remélem nem untattalak titeket a sztorimmal, aminek a cime: a kezdetektõl napjainkig 😄

és remélem azért mindenki látja, h tényleg nagy kockázat kell ahhoz, hogy valaki belekezdjen az életbe önellátoan, és a közös jövö épitéséhez is oriási kockázat kell, mert még én se tom, meddig sikerül együtt lennünk, miután átköltözünk a családi házba (amit szintén az õ családja fog kitoldani garázzsal - szal õk igy járulnak majd hozzá)
csak én ebbõl nem csinálok problémát, h nem kp-t adnak 😊

soulhunter
nah, akkor most megkapom ezért a sztoriért a magamét nandusztol püben, ahogy ma már produkálta magát, de csakazért is leirom az én pályakezdésem (mind önálloságkezdés, mind annak szerepét, h sikerült a komoly kapcsolatot is egybefonni)

emiatt a kövi hszem hosszu lesz,de remélem sokan megértik majd pár dologrol mé is vélekedek ugy, ah vélekedek 😊

NessieGraf
Nagyon sokan a szabadfelhasználású hitelbõl veszik a lakást. Mert amire lakáshitelt kapna az olyan drága, hogy nem futja rá még törlesztõrészletben sem.

Alapból úgy indul: bármilyen hitel kb. 200 eFt. Mert a bank, a becsüs, a közjegyzõ. A közjegyzõ egy aláírásért képes ilyenkor 30-50 eFt között kérni. Ahol ezeket a bank biztosítja, ott vagy a kamatnál, vagy a kézhez kapott hitelbõl levonják. Értékbecslõ is csak az jöhet, akit a bank küld. A becsléskor az ingatlan menekülési értékének a változó százalékát számolják csak. Végülis a megvásárlandónak 50-70 %-a. Ilyenkor fordul elõ, hogy a család összes ingatlana zálog alá kerül, vagy jól keres a becsüs.

Azért a legszebb a munkanélküliek támogatási programja volt állambácsi részérõl: Állami támogatás vállalkozás indításhoz címszó alatt. Ez egy viszonylag elviselhetõ feltételû hitel, de csak lakatlan ingatlanra adják. Na most: kiköltözöl a híd alá, aztán hitelbõl vállalkozol? Elég szép. A legtöbb munkanélküli a környékemen azt mondta: ha lesz lakatlan ingatlana, eladja, és kamatmentesen vállalkozik. De volt, aki megette.

Vajon hányan kerülnek utcára tönkrement vállalkozások miatt így? És akkor már mindegy, rendes volt, vagy se eredetileg.

salsoul
A használt lakás ugyan úgy nem jó... rengeteg munka van egy régi házzal...
Amennyit nyer vele az ember a réven annyit veszít a vámon.

Egyébként érdekes, hogy mennyire vágyaikat követik az emberek a pénzzel való gazdálkodás során is a józan eszük helyett.

(Hitelt csak abba amibõl ki lehet venni, termelni)

Magadnak felelj meg, a saját életednek.
(Ha a te életed a szülõkkel visz tovább akkor a szülõk, ha a barátoddal akkor a barátod - nem lehet egyszerre két lovon lovagolni mert az ember vagy egyikrõl vagy másikról (vagy mindkettõrõl) biztosan leesik)
És ne hagyd hogy ezért jogtalanul gyötörjön a lelkiismeret.
A szülõk szeretik elfelejteni, hogy gyerekük felnõtt ember lett akinek immáron már KÜLÖN ÖNÁLLÓ élete van amit tiszteletben kéne tartani.
És majd látogat annyiszor ahányszor neki jólesik, hisz a látogatások sûrûsége nincs semmilyen arányban a szeretet mértékével.
Dick Riddick
A lakáshitelt még megértem, de például a szabadfelhasználású is nagyon felkapott. Meg is értem, mert hát ki ne szeretné a gatyáját is visszatörleszteni.