8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#5401 A sorsban én is hiszek, de azért lehet tenni az ellen, hogy valami rossz történjen velünk.
Például nem mászkálok szorosan a fal mellett, nehogy agyon üssön egy virágcserép -
#5400 Azt, hogy az egyik ismerősöm kb 3 hete ballagott melóba, majd elbaszta egy autó és meghalt, azt hogy illeszted bele ebbe a világképbe? -
#5399 Arra nem is gondolsz, hogy esetleg a lány használja ki a fiút? -
#5398 No igen, de spirituális(abb) dolgokban ez nem biztos, hogy nyerő. :D Én is teknokrata vagyok sajnos, így nehezen is fejezem ki magamat, pláne etéren. De amit látok, az már mindig összeáll és néha a legrohadtabb helyzetekben is ördögi vigyor ül ki az arcomra, mert pontosan az történik, aminek történnie kell. Menthetetlenül. Szar és fáj és néha hihetetlen is, de működik. MINDIG. Soxor az ember már kínjában saját magán is röhög, mert annyira átlátszó. :D -
#5397 Akkor szerintem meglehetősen rosszul látod a helyzetet. :)
Nem lételemem a "fejmeghajtás", sőt! :) Viszont nem vagyok önző sem. Ja, és persze mindig fejjel megyek a falnak. Onnantól naná, hogy előfordul, hogy "hoppá, ezt mégsem kellett volna", de az elvárások meghallgatása után nem az az első dolgom, hogy azt mondjam: legyünk inkább barátok. :) -
Jacky #5396 Mit csináljak? Én ilyen "két lábbal a földön járó" ember vagyok, mint általában a Bak-ok :)
Máshogy nem tudok hozzáállni a kérdésekhez. Egyszerűen, normálisan. Ennyi. -
#5395 Túlságosan földhözragadtan közelíted meg ezt. Nincs egy gép, ami precízen eléd tolja a szükséges helyzeteket és neked lesz a.b.c.d gombod, mint vágónál. :DDD Az egész jövő mozgásban van és mindannyian alakítjuk. Ez egy közös játék eredménye, de a szabályok, az állomások és az utak már le vannak fektetve. Mozognak és néha keresztezik egymást térben és időben, de már ott vannak. Gondolom van aki látja is őket, de azokkal már nem fogsz találkozni sem te, sem én...
BÁRHOVÁ is mégy, magadat magaddal viszed! -
Jacky #5394 Salsoul nem egy jehova tanúja véletlenül? Vagy valami más elvakult szektáé?
Mártírkodik itt állandóan, szórja rám az Allah Akbárt, meg ilyenek.
A hittel jön állandóan, ez nekem gyanús.
Magunkban higgyünk, ne mindenféle marhaságban! -
#5393 No igen. A kutyák mondják csak visszatérnek hozzánk, hogy segítsenek bennünket az úton. Mindemellett ezt a vállalásukat nagyon jól is végzik. -
Jacky #5392 De azt azért el kell ismerned, hogy vannak olyan helyzetek, amikbe nem mész bele, ezért meg sem kell oldanod! Ha nem akarsz belemenni pld. egy szerelmi háromszögbe, nem is lesz olyan problémád. -
#5391 Nem "hiszem", hogy bárkibe vetett hited szükséges, vagy értelmet nyerhet. Ennél többek vagyunk már. Nem hit kérdése, de még csak nem is bizalomé. -
#5390 1. Messze laksz
2. Más korosztály (bár a sajátom olyan unalmas többnyire, hogy bele is öregednék sok lenne erre közülük)
Ez az én esetem. A többieket meg kérdezd meg. Jár itt egy-két eléggé hasonló gondolkodású lány, csak ritkán szólnak hozzá. -
#5389 Vannak kentaur spanjaid? -
#5388 Nem csinálok én magamnak semmit sem. Én vagyok ÉN. Még keresem az utat, de már tudom, hogy létezik. :D Nem kell görcsösen kutatni, vagy felépítenünk magunkat. Megtörténik magától, ha hagyjuk, hogy a helyes döntéseket hozzuk. Az mindig sokkal könnyebb. No nem akkor és ott, pláne nem a valós világban. Mardosni fog akár még az önvád, avagy a lelkiismeret, de mégis tudnunk kell, hogy helyes úton járunk. De ez bonyolult olykor. -
#5387 Jacky Akbar!
-
#5386 A sorsszerűség nem jó szó. Döntés mindig a tiéd, de a feladatok/helyzetek amik elé állít a "sors", nem rajtad múlnak, hanem meg KELL történniük (no nem szó szerint és egyértelműen, az úgy túl könnyű lenne :D). Ettől nem lesz sem könnyebb, sem nem ment fel semmi alól. -
#5385 Ne hagyd magad megtéveszteni! A karmádat magadnak csináltad, csinálod. És tényleg nem menekülhetsz, mert amit elhibáztál meg kell tanulnod rendbe tenni.
Egyébként én ismerek abszolút megbízható társat. Akiben jobban bízhatok, mint magamban. Csak mindnek 4 lába van. -
#5384 Szóval:
Ilyen hozzáállású nőkkel én miért nem találkozom soha? :[ -
#5383 Szánovabiccs! -
#5382 Való igaz. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ez NEM anyagi dolgokra és előnyökre vonatkozik... Hogy mi anyagi és mi nem, az megint más kérdés. -
#5381 Esetleg választ kapok pár nyitott kérdésemre. -
#5380 Nyugodtan mondjad mert ilyen dolgokat kutatok.
Nekem nem tudsz roszz hírt mondani. -
Jacky #5379 Adott esetben ismerem a barátaim teljes élettörténetét. Van akit gyermekkorától ismerek.
Hadd tudjam már eldönteni, hogy mit érdemelne! -
#5378 Én sem gondoltam mindig így, ez természetes. Idővel felnyílik az ember szeme. Persze mindenki azt lát amit akar. -
#5377 A karmában a feladat adott.
A megoldás mikéntje viszont maximálisan rád van bízva.
Ha veszed a lapot, nincsen probléma.
Ja és olyan feladatot nem kap az ember amit nem tud megoldani.
És ha tudatosan rááll az ember a megoldásra minden segítséget, eszközt megkap hozzá amire csak szüksége van. -
#5376 Mert sajnálom, nem szeretek rossz hírt hozni. Tudod mit?! Nem fogsz csalódni, minden rendben lesz! Én szurkolok! -
#5375 Nem vitatkozni akarok, de ha a sorsszerűségben hiszel, akkor ha rossz döntést hozol a felelősség nem a tiéd. Hanem azé a "mozgató erő"-é, aki vagy ami a világ történéseit mozgatja. -
Jacky #5374 Nem hiszem el, hogy te mindig úgy gondoltad, "Azt kaptam, amit megérdemeltem."
Kizárt. -
#5373 Amúgy TE úgy gondolod, hogy nem azt kapják amit érdemelnek. Csakhogy te egy kívüláló vagy, pusztán egy ember a sokmilliárdból, aki nem lát sem előre, sem hátra. Hát persze, hogy neked úgy tűnik igazságtalan a világ. DE nincs is igazság, nem ez a lényeg! Mit számít. Ugyan már... -
#5372 Ez nem hit kérdése. A hit általában mentsvár, támasz és egyben vezérfonal. Amit én mondok, az nem erről szól (nagyon nem). -
Jacky #5371 De miért állna rajtad? Te itattad le a sofőrt, hogy beléd menjen? Te loptál a cégedtől, hogy tönkremenjen?
Gondolom nem. Hát akkor?
Ez kezd hasonlítani a mártírkodáshoz, ami már régen nem divat. -
#5370 Abban bízom, hogy amikor már magamban sem bízhatok, mikor megcsal az elmém és a szívem, utána is együtt fogok tudni élni a döntéseim súlyával. Mert képes voltam és képes vagyok rá. Történjék bármi, a felelősség az enyém. -
Jacky #5369 Ezzel nem értek egyet. Sok olyan embert ismerek, aki többet érdemelne, mint amilyen helyzetben most él.
Nem kell ide karma meg más ilyen "hit"-ek. -
#5368 Rajtam áll. Teszteltem is a dolgot. -
#5367 Miért is? -
#5366 Én amúgy tapasztalataimra alapozván inkább a karmában hiszek. Vagy legalábbis ahhoz nagyon közeli dologban. Minden úgy van, ahogy lennie kell és mindenki azt kapja amit megérdemel. Így-, vagy úgy, de hiába menekülsz a sorsod elől. Így van ez jól. Ennél tisztább szárazabb érzés nincs is a világon, mikor rádöbbensz, hogy minden hiába, meg fog történni ami rád vár és helyt kell állnod, nincs hová bújnod, nincs aki segítene, vagy változtathatna a dolgokon. Így büszkén kihúzhatod magadat és továbbléphetsz az úton, nem kendőzik előled már homályos ígéretek és lázas vágyálmok... -
Jacky #5365 Ha felszámolják a munkahelyedet, az tőled függ?
Ha összetöri egy piás barom a kocsidat, az rajtad állt?
Sorolhatnám még, de ha ezt sem érted meg, akkor semmit. -
Jacky #5364 Nem érzem úgy, hogy abban a kapcsolatban bárhol is hibáztam volna és a volt barátnőm sem. Egyszerűen nem tudtunk volna együtt élni. Ha pedig ez látható, akkor semmi értelme a kapcsolat folytatásának. -
#5363 Nem mondok ellent magamnak.
Szimplán nem tudsz paradox dolgokat összeegyeztetni.
De miért is nincs olyan, hogy minden rajtam múljon - konkrétan? -
Jacky #5362 Nem a végtelenségig. Elcsábulhat az ember, hiszen ezért ember.
De ha magadban sem bízol, kiben másban fogsz?