8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • salsoul
    Ez te így látod.

Az első kép azt ábárolzta, hogy mivé válnak a földi szép dolgok jelen esetben egy arcon bemutatva.
    A másik kép azt mutatta, hogy hogy emészt fel menthetelenül mindent (földi dolgot) az idő. Az ember próbál menekülni, de nincs menekvés.
    Aki ezzel nincs tisztában, nem tudja elfogadni soha sem lesz boldog.
  • csgj
    El akarok menni egy kis beülős helyre (pub / kávézó, ilyesmi, de nem kocsma :P) ismerkedni. Csakhogy nincs senki, akivel elmennék, nincs már eleve baráti társaságom :S Egyedül nem gáz?
  • salsoul
    És már házasság előtt megy az osztozkodás
  • soulhunter
    tanulj psychologiát, alkalmazd, és még a leghisztisebb p*csábol is kezesnyuszit faragsz :P

nekem meg ez a tapasztalatom, hamár psychologia :P
  • NessieGraf
    Esett szó igazgyöngökről, bizonygatásról, bizonyításról. De nem esett szó a kapcsolatok pszichológiájáról. Amiket leírtam komoly érvek lehetnek, ha le nem nyelős, sértődötten hisztiző lányra akadsz. Ugyanis ezeket kérdéssé formálva hamar szembesítheted azzal, mi a fontos neki valójában. Akkor már neked is lesz támpontod a döntéshez.
  • Dick Riddick
    Igen, ez már valamivel jobban hangzik.
  • Jacky
    Házassági vagyonjogi szerződéspárti vagyok. De csak a főbb dolgokat venném bele, ami már nekem ill. neki is megvolt a házasság megkötése előtt. Ház v. lakás, autó, stb., a nagyobb értékű dolgok.
  • Dick Riddick
    Nem veled van a gond, csak nincs a köztudatban ez a házassági forma.
    És amit nem ismernek attól félnek, vagy pont ellenszenves.
  • Z
    Megértem, elfogadom, és ha nem úgy gondolkodnék erről az eltitkolós dologról, ahogy teszem jelenleg, akkor valószínűleg én is azt csinálnám, mint az ismerősöd. Tehát nem hülyeségnek tartom, sőt. Csak az elveim szerint én nem tudnék úgy élni a másikkal, hogy a háta mögött a kárára ügyeskedek. :D

Na én is pont a válások magas száma miatt intézném (vagy fogom majd intézni) úgy a dolgaimat, hogy ne legyen esélye háborúnak a családon belül. Igazából a hosszú távú béke, vagyis egy nagyobb jó érdekében kell lemondani a jelenbeli (látszat) bizalomról.

Én így látom. Szóval ha emiatt én nem vagyok rendes pasi, akkor vállalom. De nyilván van olyan a pár milliárd nő közül, akinek nem rendes pasi kell. :D
  • Rita79
    Hát nem éppen idős emberek képei voltak, hanem valami torzszülemények.
    De hagyjuk is.
    Aki ilyeneket akar látni, az tudja, hogy hol keresse.
    Ennyi!
  • Dick Riddick
    Tudod milyen kevesen látják ezt így?
    Nekem szimpatikus ötlet, de akkor sem hiszem hogy a többség lenyelné.
  • Dick Riddick
    Mielőtt belekezdenék leszögezem hogy ez az egyéni véleményem, ne vegye sértésnek vagy támadásnak senki. Nem vagyok pesszimista, sőt! Viszont realista igen.
    Régóta mennek itt a klisék és az elcsépelt mondatok, önzetlen szeretetről, megértésről, a másik elfogadásáról, teljes őszinteségről.
    Ez mind nagyon szép, ha bárkit megkérdeznék mi a szerelem biztosan ezeket kezdené sorolni.
    De ez egy álomvilág, ez nem létezik. Talán ideig-óráig, de hosszú távon nem. Mindenki önző, és semmit nem adnak ingyen. Még a szerelmet sem. Valamit valamiért.
    És egyvalamiben biztos vagyok. Lehet bármekkora a szerelem, nem fogom minden pici titkomba beavatni a másikat. Mert minden változik, és nem tudom mit hoz a jövő.
    A cukormáz idővel leolvad, és akkor dől el hogy mi lesz később.
    Ha pedig házasságig jut a dolog, akkor inkább a dugipénz mit a szerződés. Tőlem az próbálkozik vele aki akar, szerintem nem lesz jó vége.
    Láttatok már kimutatásokat az egy főre jutó válásokra vetítve?
    Kiábrándító, főleg hogy nem tudom megcáfolni se, mert ezt látom én is.
    Az ember túlságosan gyarló, és előbb vagy utóbb bukik a dolog.
    Az már más kérdés hogy mennyire tudják majd helyrehozni később.
    És hogy léteznek-e egyáltalán olyan férfiak, akik kapcsolatra vágynak? Persze, de hogy ezen belül milyen kapcsolatra, az már tényleg csak az egyéntől függ.
  • salsoul
    Csak nagy k*rvát kíván, aki eladja magát valamiért...
    Külön szobában laktak és mindig ekkora feszültség volt köztük:
    http://www.youtube.com/watch?v=J2QGdVc6MyI&feature=related

Csak azért nem váltak el mert egyikőjüknek, vagy mindkettőjüknek nem lett volna tető a fejük felett és az életszínvonalukból is alaposan le kellett volna adniuk.
    Egyszó mint száz: a körülmények k*rvái lettek és szó sem volt itt rendességről, vagy türelemességről vagy bármi hasonlóról.

A képeim azok a képek voltak amit majd 70 évesen fogsz látni mikor a tükörbe nézel.
    Nem azt kell nézni, hogy mennyire sokkoló vagy sem, hanem azt, hogy mit üzen.

http://www.thegreatillusion.com/youngold.jpg
    http://www.thegreatillusion.com/timewarp.jpg
  • NessieGraf
    Jelen esetben a nő szerepe jutott születésileg. De ha a férfi áll jobban, részemről akkor sincs ezzel probléma. Hiszen ez egy biztosíték számára: én miatta vagyok vele és le...rom, hogy mik a körülményei. Szerinted hány férfi hallgatta már a családjától, barátaitól, hogy biztos csak a pénzed miatt?

Ami egyébként a piszkált férfivel kapcsolatban nagy szemétség, hiszen az egész környezete azt érezteti vele: pénz nélkül kutyának se kellenél! Itt a lehetőség arra, hogy a nő bizonyítson és párja önbizalmát is növelje egyúttal.

Úgy emlékszem, itt hangzott el, hogy a férfi nem vágyik dicséretre. Uraim ez is egy formája a dicséretnek, a kimutatott elismerésnek!

Másik kérdés, hogy természetesen bárki hozott bármit, míg együtt vagyunk, közösen használjuk.
  • Z
    Várj egy pillanatot. Arról volt szó, hogy hol a bizalom az én gondolatmenetemben, igaz? Pontosan ott, hogy én elétárom a választás lehetőségét. Nem titkolom el a jövedelmem egy részét, ami egy olyan számlára megy, amiről csak én tudok.

Van még egy kis logikai bakugrás, amivel pont az én igazamat bizonyítottad:
    Ha félreteszek a fizuból valamennyit a párom tudta nélkül, akkor eltitkolom előle, kvázi hazudtam, hazudok, hazudni fogok neki, mindaddig, amíg él az a számla, és félreteszem a pénzt az ő tudta nélkül. Itt már nincs meg a bizalom, mert a vagyonhoz való hozzáférést úgy tagadom meg tőle, hogy nem is tud róla. És a hozzáférést nem csak akkor tagadom meg, amikor esetleg tönkremegy a kapcsolat, mint ahogy az a szerződéses esetben történne, hanem már akkor is, amikor lehetne mit kezdeni a vagyonnal. Folyamatosan visszatartok valamennyit, vagyis már a kapcsolat közben nem jó az egész.

Pont erről beszéltem, én szólok neki, nem hazudozok, mert bizonyos dolgokban nem fogok hazudni, mivel úgyis kiderül (ezt is megtanultam már a saját hibámon). Így tiszta a lelkiismeretem, tükörbe tudok nézn, stb. De a Te példádban ha megbízol benne, akkor minek teszel félre úgy, hogy ő ne férjen hozzá? Na ha van egy ilyen házastársi vagyoni szerződés az ember kezében, akkor nincs miért ilyen titkos számlákat fenntartani, és még nem is kell mást mutatni, mint ami a valóság. Meg van oldva a bizalom kérdése, azaz ki van küszöbölve, hogy a bizalomból bizalmatlanság legyen.

"Valami olyasmi hogy szeretlek, de azért jó lenne pár év múlva simán lelépni innen." + "Nem biztos hogy valaha különmennek, és akkor megy a lé a gyerekeknek." = hát látod, az ismerősödnél is benne van a lehetőség. Pont az, amit mondtam, hiába a szerelem az első egy, és a szeretet a további akár 5-10 évben, ha valami miatt - Te is mondtad, hogy kis dolgokon is elcsúszhat, és a kis dolgok halmozódnak idővel - el kell válni, akkor ne úgy történjen, hogy vérre menő harcot kelljen folytatni az embert megillető részért. És nekem eszem ágában sincs pár év múlva sem simán, sem máshogy lelépni, de biztos, ami biztos...

Jah, és ha a lány elémtenne egy hasonló papírt, mert mondjuk felépített egy olyan vállalatot, vagy nyert a lottón, nagyon módos családból származna, stb., gondolkodás nélkül aláírnám.
  • Dick Riddick
    Az biztos, de mi van ha te állsz jobban anyagilag?
  • NessieGraf
    Én csak arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy nem azokat a lányokat kell elvenni. Felhőtlenebb a kapcsolat, ha nincs a háttérben anyós macerálása: "Nem csak a pénzünkre pályázik ez a fiú?" Hidd el, könnyebb a sárkány méregfoga nélkül.
  • Dick Riddick
    Szerintem inkább te reagálnál rá ennyire pozitívan, ez lenne a normális.
    De én is találkoztam már egy két lánnyal, és tudom hogy mi lenne az eredménye egy ilyen ötletnek. És nem minden hónapban jön újra egy nagy szerelem.
    Szóval én nem lépném meg, az tuti. De mindenkinek megvan a maga élete, azt csinál amit jónak lát.
  • Dick Riddick
    Nem bántásnak szántam, inkább viccnek.
    De bocsánatot kérek.
  • NessieGraf
    Az a nő, aki egy házassági szerződésre úgy reagál: biztos nem szeret eléggé nem érett a házasságra. Ráadásul a legtöbb lánynak vannak szülei. Akik igencsak komolynak szokták tartani az ilyen szerződést, főleg, ha egyébként van mit aprítaniuk a tejbe. Mélyebben hajlandók zsebbe nyúlni az ifjú pár támogatása érdekében, mert tudják: nem hozományvadász kezébe kerül a lány.

Szóval marad a józan ész a maga helyén, még akkor is, ha mellette szív és hormonműködés is van.

Azt meg nem győzöm hangsúlyozni: a szerelem elmúlásának tisztán biológiai oka van. Minden pár csak saját felelősségére alapozhat a szerelemre. Ugyanis a szervezet a hormon és adrenalinszintet leszabályozza, mert hosszú távon magas szintjük betegségeket és halált okoz. Ezért aki a kapcsolatot komolyan gondolja, felelősséggel tartozik a hosszú távra alkalmas érzelmek és a minden szempontból szükséges biztonságos háttér kialakításáért!
  • Rita79
    Ezt meg ugyan már miből szűrted le?
    Nem is ismersz.
    Be lehet fejezni a személyeskedést!
  • Dick Riddick
    Nagyon alacsony az ingerküszöböd...
  • Dick Riddick
    Van egy igen nagy hézag az elméletedben, mégpedig az hogy a nők nem logika alapján cselekszenek.
    Odaállsz a csaj elé ezzel a szöveggel? Úgy ki fog penderíteni hogy a lábad sem éri a földet! Ezt annak fogja venni hogy nem is igazán szereted őt. Valami olyasmi hogy szeretlek, de azért jó lenne pár év múlva simán lelépni innen.
    Okos dolog lenne a vagyonnyilatkozat, de hogy ezt te keresztül fogod vinni a nőddel... én nem hiszem.
    És most nem arról van szó hogy szeret-e vagy nem, de a kapcsolatok apró dolgokon is el tudnak csúszni, nem hogy ezen.
    Akkor már sokkal jobban teszed ha nem dobsz be mindent a közösbe, hanem tartasz egy aranytartalékot, amiről csak TE tudsz. Van ismerősöm aki így tesz, és okos dolognak tartom. Hazaadja a fizuja nagy részét, de egy részét dobja a saját számlára. Nem biztos hogy valaha különmennek, és akkor megy a lé a gyerekeknek.
  • Rita79
    Nem, nem lehet eldönteni pik-pak, hogy ritka rendes-e, csak az már egy pozitívum, hogy vágyik valaki egy normális, hosszútávú szerelmi kapcsolatra. Szvsz.
    50 évet leélni valaki mellett az biztos, hogy sok türelmet és kompromisszumkésséget kíván, de hidd el, hogy biztos, hogy nagyon szerették egymást.
    A képeid meg borzasztó szőrnyűek és sokkolóak voltak, azért lettek törölve.
  • Z
    Drága gyermekeim félreértitek az egészet. Nem háborúba indulok a papírokkal, mikor összeházasodok valakivel. :) Hanem pusztán figyelembe veszem azt, amit korábban már kiveséztünk itt a topikban. Ti. hogy a szerelem elmúlik. És a nő simán megpattanhat az első gitárossal.

Hány olyan házasság van, ami szerelemmel indul, komolyan is gondolják a boldogító igen kimondásakor az ominózus ásókapás dolgot, de később az évek során mégis rosszra fordul a kapcsolat? Na mennyi? 1-2? Úgy mutatóba? Neeeeem, van bőven!

Továbbá a sikeres férfi az, aki többet keres, mint amit a felesége el tud költeni. Sikeres nő az, aki talál ilyen férjet. Azért a nők ezt is figyelembe veszik, mikor a férjfogási stratégiát alakítják ki. Tehát igencsak ott van az anyagiasság, mint szempont a párválasztáskor. Legalábbis hosszú távon. Diszkóban nem feltétlenül ez érdekli az ember lányát.

Csacsi: nagyon kemény csalódás érheti az embert, ha pl X év után az ő pénzéből felépített házat, kocsit, nyaralót, megtakarítások, befektetések, stb felét elviszi az asszony (mondjuk egy másik kapcsolatba), de nincs házastársi vagyoni szerződés az egészről. Nem arra gondoltam, amit napi rendszerességgel vásárolunk (mozijegy, csipsz, ajándék, stb), mikor egy ilyen szerződésről beszélek.

Ricsa'rd: egyfelől nem várnék a lagziig, hogy ezt a tudtára adjam. Az szerintem gerinctelenség volna. Az ő idejét, és őt magát is tisztelem annyira, hogy amint komolyabbra fordulhat a kapcsolat, ezt elmondom neki. Tisztában vagyok vele, hogy lehet, egyedül alszom aznap, de akkor talán jobb is így. Mert ha vagyon nélkül nem kellek neki, akkor fontosabb számára a vagyonom, mint én magam.

"/És ha szó szerint nézzük a házassággal kapcsolatos a dolgokat, akkor minden a férfi tulajdonában van, még a nő is.
    (feleségül vesz - férjhez megy)/" --- ez igaz, csak a bíróságon másképp gondolják.

Még valami, nem akarok vészmadárkodni, illetőleg bárkit is lebeszélni a házasságról. Tegyen saját belátása szerint, csak a tényeket ismertetem. Nagyon pofára lehet esni, ha csak úgy önzetlenül szeret az ember. Persze azt kapjuk, amit adunk, és még az óvintézkedéseim ellenére is pofára szoktam esni, de a saját hibáiból tanul az okos. A bölcs pedig a többiek hibáiból. Ezt próbálom én továbbadni, úgy tűnik, egyelőre kissé borúlátó módon... :D
  • gabo91
    Igazad van. Akár a cím alá is belehetne ezt a mondatot írni.
    Különbözünk egymástól, nincs két egyforma ember, egyforma izlés, egyforma vélemény... mindenkinek más az elképzelése a rendes nőről/fiúról ...
  • salsoul
    Rita te tényleg azt hiszed, hogy így pik-pak el lehet dönteni valakiről hogy tényleg ritka rendes-e?

Nagyszüleim több mint 50 évig voltak együtt (a halál választotta el őket).
    Ők most akkor ritka rendesek, vagy csak nagyon türelmesek voltak?

/Látom a képeim egyesek számára nagyon felháborítóak, fájdalmasak, és illúziórombolók lehettek./
  • Daffit
    Nem voltam egy ideig és sokat kellett visszaolvasnom, de legalább így elgondolkoztam egy kicsit. Arra a megállapításra jutottam, hogy nem létezik sem rendes lány sem rendes fiú, csak hozzánk illő. Ami nekem jó és bejön, mert rendes, az lehet, sőt biztos, hogy másnak nem. Így eleve egy olyan filozófiai témán vitatkozunk, amire nincs válasz, illetve mégis van, az, hogy nincs
  • gabo91
    Az szép hosszú idő már! Gratula!
  • Rita79
    Bevettelek volnak, dehát elköszöntél, hogy te bizony ide többet nem írsz!
  • Rita79
    Gratulálok!
    Te akkor ritka rendes lehetsz, vagy a barátnőd nagyon türelmes és elnéző.
  • Dick Riddick
    Hogy is van... Előbb-utóbb minden jó elnyeri méltó büntetését?
  • Dick Riddick
    Arra értettem hogy azt hitted a topic fejléce változott meg.
  • Nandusz
    mintha te már elbúcsúztál volna és -favoltad volna a topicot nem?
  • n3whous3
    engem is bevettél már a csapatba?
  • n3whous3
    takarodj már, még hány helyre ejt be a vakvégzet?
  • n3whous3
    [csatlakozik az elmélethez]
  • desigo
    Léteznek-e egyáltalán olyan férfiak, akik kapcsolatra vágynak?

ma vagyok a bnőmmel 10 éve együtt szal asszem igen...
  • csgj
    Köszönöm a tanácsot, csakhogy nálam még ez a társaság is hiányzik. :S Sajnos ez a magányos farkas, művész típus vagyok...
  • NessieGraf
    És el is nyeri méltó jutalmát :D