8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#3601 „A szenvedés az emberi tapasztalás része. Az emberek fájdalmat okoznak egymásnak, Mi fájdalmat okozunk másoknak,és a többiek fájdalmat okoznak nekünk. Ennek felismerése nem más,mint tiszta látásmód.”
„Mindenki maga írányítja sorsát; mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelőséggel,senki más." -
#3600 „Amikor úgy érezzük,hogy elakadtunk és zűrzavar uralkodik körülöttünk,
a legjobb háttérbe lépni egy kicsit,időt szánni a gondolkodásra,és emlékezetünkbe idézni a végcélt:
Valójában mitől leszünk boldogok?
Aztán ezek alapján fogjuk újrafogalmazni,mi a legfontosabb számunkra.” -
#3599 SoulHunter: kétszer olvastam el az írásodat, de meg lehet érteni. Nem vagy a legjobb helyzetben, de remélem sikerül megoldanod. Tanáccsal nem szolgálok, nem is tudok. Sok sikert.
Válaszolok egy-két dologra, igaz utólag: nekem elsőre fontos a külső és igen, visszafogna a tűzfoltos arc. De mint általában, ha valakit nem tartok szépnek és megismerem és a belső tulajdonsága tetszik, akkor külsőleg is megszépül.
Én kifejezetten a nem hívos férfiak közé tartozom. Ez nálam több ok miatt: zárkózottabb vagyok érzelmileg és nehezen nyílok meg és a telefont nem tartom megfelelő közegnek és képtelen vagyok használni érzelmi csatornának. Ez nem jelenti, hogy nem szeretem. Mellesleg nem is szeretek telefonálni, inkább a kor miatti "muszájnak" tartom.
Kezdek úgy gondolkozni, hogy minden nő és férfi tökéletes valakinek. Attól, hogy nekem nem, nem jelenti azt, hogy senkinek sem.
Soulhunter ne igyál (jó, azóta írtad, hogy vége), az ital sohasem oldja meg a problémdat, legfeljebb feledteti rövid ideig (és újabb problémákat ad: másnaposság, teljesítőképesség romlása stb.).
Az elmúlt 3 évben, mióta elváltam (nem voltam házas, csak együttélés és gyerek) folyamatosan keresem azt, akivel leélhetem az életem. Ez alatt az évek alatt EGYSZER sem sikerült barátnőt szereznem. Most is a már régebben említett nőt fogtam ki, de mindig ezeket találom meg. Minden ezen okonál fogva és egyéb mások miatt is egyre jobban fordulok a vallás felé. Eldöntöttem, hogy a következő jópár hónapban, de legalább fél évig nincs se sex, se drog, sem alkohol. Barátaimat kezdem megilyeszteni és én is úgy gondolom, hogy ez is csak menekülés a sok csalódás után, mégis furcsa módon most lelkileg olyan nyugalmat és békét érzek, amire régóta vágytam. -
#3598 Azért nem kell rögtön ennyire balfékezni a férfit...
Mert elsiklunk afelett dolog felett hogy egy ilyen kis nüansznyi dolgon így kiakadni/kifakadni... ügye..
Az élet igazi helyzetei ehhez a problémához képest minimum giga-hard-core-nak minősülnek.
És látva, hogy a telefonos sztori hova vazetett akkor majd az élet igazi nehézségei hova vezetnek? -
#3597 Rita: ha korábban nem elvakultan írtál volna Nessinek, és salsoulnak, hanem rendesen értelmezted volna, amiket írnak, akkor most nem írtál volna ilyen keserű sorokat. Mindenesetre sajnálom, hogy így látod. Ti. nincs rendes férfi. De szerintem te túlságosan azt hiszed, hogy körülötted forog a világ, és pont te vagy az, aki nem akar engedni semmiből.
Korábban úgy nyilatkoztál, hogy a szerelem milyen csodálatos, meg menjen a ...-ba az, aki nem ért ezzel egyet. És te megtaláltad a nagy szerelmet. Most meg keserűen írsz arról, hogy nincs rendes férfi. Na most pont arról volt szó, hogy távolabb kell látni a pink ködnél. Egy igazi kapcsolat - HOSSZÚ TÁVON - nem a pink ködön alapszik. Ezt írta Nessi többször is. De mindannyiszor ignoráltátok.
"Egyébként a férfiaknál még mindig azt nem értem, hogy ha annyira szerelmesek valakibe, hogy bírják ki, hogy 2 napig felé sem néznek, azaz még a telefont sem emelik fel, hogy hallják a szeretett nő hangját." --- ezt hogy érted? Hívod telefonon, látja a számod, és nem veszi fel? Vagy nem hív téged? Ha előbbi, akkor egy balfék. Ha utóbbi, akkor hívd te! Ahogy írtad, 10 éve még más volt a helyzet. A mai világban már emancipálódtak a nők. Nyugodtan kezdeményezhetsz. Ma már nem kell elviselni mindent a nőknek, az egyenjogúság ne legyen akkor már olyan dolog, hogy minden jót megkapnak a nők, de közben a "munkát" meg nem vállalják fel. Igenis hívd fel te! Igenis hívd meg te is vacsorázni. Igenis találj ki te is valami szuper közös programot. Hozzáteszem, ha te hívtad, és ő nem veszi fel (mondjuk egy napja, és nem is hív vissza), akkor tartom azt az álláspontot, miszerint egy balfék. Vagy balesetet szenvedett (de remélem nem így van).
"Ahhoz, hogy valakinek mindenben megfelejlek, gyökeresen meg kellene változnom, arra meg nem leszek hajlandó, mert az már nem én lennék." --- szerintem nem is kell mindenben megfelelni. Mellesleg tedd a kezedre a szíved, és mondd, hogy soha nem akartad megváltoztatni a párodat. Tudod, WC ülőke, soppingolás=jó dolog, cukiságok, stb. Te mindig minden dolgát elfogadtad úgy, ahogy volt? Nyilván nem. Ilyen ember nincs. Vagy az még a pink ködös részét éli a kapcsolatnak. Később úgyis jönnek a: ne hagyd szét a szennyest, ne a kuka mellé dobd le, vidd le a szemetet magadtól, stb. És nincs kifogás, mi szerint: "jó, de hát ezek alap dolgok?", meg "milyen az már, hogy a szennyestartó mellé dobja a szennyest, illetve szanaszéjjel hagyja a zoknikat?". A kérdés: elfogadod úgy, ahogy van, vagy sem? Azt hiszem, erre a kérdésre nincs ember, aki - hacsak nem egy rabszolga - azt tudja válaszolni, hogy igen, életem végéig elfogadom olyannak, amilyen.
Szóval nem is kell gyökeresen megváltoznod, mert akkor már nem szilva vagy, ahogy írtad, hanem banán. A kemény része az egésznek, hogy egy minél jobb szilvát találj magadnak. Sajnos a nők jelentős hányadának általában a banánok tetszenek, és ideig-óráig hajlandók banánt játszani azért, hogy megszerezzék maguknak a férfi-banánt. Aztán ha sikerül összejönni vele, akkor a banánból visszavedlenek szilvává, és onnantól kezdve a banánjukból is szilvát akarnak faragni. Ami vagy összejön, vagy nem. Ha nem, akkor jön az, hogy:
"a férfi csak a saját elképzeléseit sújkolja és nem veszi figyelembe a nő elképzeléseit - mivel ez egy társas kapcsolat "
De hát ez egy kettős játszma. Neked is engedned kell. Nem hiszem, hogy mindig mindenben a saját elképzeléseit akarja érvényre juttatni. Vagy akkor azt a férfit nem jól szocializálták a szülei.
"Tehát a nő zsarolása bármilyen témában már lejárt lemez." --- nem te vagy az a lány, aki vett az anyukájának egy telket???
-
#3596 Szerintem az is lehet, ha hallja a másik hangját jobban érzi, hogy hiányzik a párja. Az emberek nem szeretnek maguknak felesleges fájdalmat okozni.
Meg az is: százezer dolga, problémája van, amit nem tudna magába fojtani, nem akarja a másikat terhelni.
Meg az is: folyton rántott csirkét enni és még akkor is azzal foglalkozni, ha nincs ott, kicsit sok. -
#3595 Most tudom olyan vagyok megint mint a #3554-ben:
Tehát:
Ne foglalkozzunk a hibákkal, hanem adjuk át magunkat a SZERELEMNEK.
Továbbá:
Itt az első sor.
És inkább ez lesz a nyerő és itt meg a haramdik és a negyedik.
A fagyi visszanyal. -
#3594 Végre megértetted... -
#3593 //Rita csak nem téged is utol ért a sors mint SoulHunter-t?// -
#3592 "Egyébként a férfiaknál még mindig azt nem értem, hogy ha annyira szerelmesek valakibe, hogy bírják ki, hogy 2 napig felé sem néznek, azaz még a telefont sem emelik fel, hogy hallják a szeretett nő hangját."
1. Ennek több oka is lehet. A "férfiagy" az céltudatos. Ezt értelmezd ahogy akarod, most nem tudom jobban megfogalmazni.
2. A hang meg nem minden főleg egy ócska telefon mikrofonból halott valamiféle zörej. Igan az. Az élőszóban halott csilingelő női hang mellett csak zörej és akkor a minimkáról és testbeszédről még szót sem ejtettünk. Akkor inkább már szép hosszú email, kézzel írt levél (ez viszont lassú...) vagy csak egy meglepi virág napközben futárral. Sok-sok éve én az akkori kedvesemet munka előtti meglepetéssel köszöntöttem, hogy ott hagytam ahol tudtam, hogy csak ő fog járni senki más. Ő nappalos volt én meg éjszakás, hazafele tettem egy kitérőt. Másnap hálás volt. :)
3. Lelki okai is lehetnek. Elég szar érzés valakit felhívni és beszélni aztán letenni. Meg azért pénz az nagy úr. Nevezz kicsinyesnek, de nincs kedve az embernek méregdrága telefonszámlát fizetgetni, mert 1 órás lelkizést igényel valaki telefonon. Telefon előttt is volt szerele, ugyebár.. Inkább 2 napig nem hívom fel és a találkozás öröme sokkal nagyobbe lesz.
"Nincs rendes fiú!
Ez most már tény!"
??? Ez közöld a barátoddal is szerintem... Akkor ezentúl lehet minden nő kurva? Talán kerüljük az általánosítást, nem mindig célravezető. -
#3590 Mert megvan CD-n, vagy MP3-ban vagy DVD-n esetleg kazettán vagy bakeliten
Vagy a múltkori veszekedéskor 2 hétre elegendő dózist kapott -
#3589 Ehhez még annyit hozzáfűznék, hogy ha a férfi tudna engedni a begyepesedett elképzeléseiből, akkor lehet a kapcsolatból akár életre szóló dolog is lehet, de ha a férfi csak a saját elképzeléseit sújkolja és nem veszi figyelembe a nő elképzeléseit - mivel ez egy társas kapcsolat - akkor veszett fejsze nyele!
Ez az elképzelés sok tíz évvel ezelőtt állta meg a helyét, hogy minden a férfi elképzelései szerint alakult, de manapság a nők függetlensége miatt, a nőknek ugyanannyi beleszólása van a közös élet alakulásába, mint a férfinak.
Tehát a nő zsarolása bármilyen témában már lejárt lemez. -
Jacky #3587 Egyébként így van, nem lehet tetszeni mindenkinek! Nem fog szeretni mindenki! És ezért nem szabad, nem is lehet megváltozni.
Ha valaki szeret, akkor úgyis elfogad minden hibáddal együtt. Ha meg nem, akkor veszett fejsze nyele. -
Jacky #3586 Ezt már olvastam valahol, asszem a randivonalon
Tessék idézőjelet tenni Ritus! -
#3585 és gondolj arra is, hogyha valaki minden nap csak szilvát, vagy banánt enne mindkettőre igen hamar ráunna, s végül a rosszullét kerülgetné akkor is ha korábban az a kedven gyümölcse volt -
#3584 Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni...
-
#3583 nah, most tessék nekem szoritani, fél orám van elkészülni, én meg jol eladaludtam :(
de juhhhuuuuu :) -
Jacky #3582 Csak utánam! -
#3581 Az a baj, hogy te egyáltalán nem gondolkodsz, nem értelmezel és semmiből nem tanulsz. De végülis mindenki úgy égeti magát, ahogy akarja. -
Mirk #3580 ittvagyok -
Jacky #3579 Na most lehet rendes fiúkat találni. Most nem dolgoznak! -
Jacky #3578 Ez mind érvényes is volt, abban a szövegkörnyezetben és azokkal a hozzászólásokkal, amelyek megelőzték ill. követték. -
#3577 ja ja ja... -
Jacky #3576 Inkább sajnálatra méltó, amilyen kapcsolata van ..
De hát zsák a foltját. -
#3575 Ebben az esetben teljesen fölösleges bármihez is bármit is hozzászólnod -
Nandusz #3574 Az a baj, hogy nem érek rátok, hogy vegyek némi fáradságot is arra, hogy mélységeiben is elgondolkodjak egyeseken itt. Nem hinném, hogy ez lustaság lenne a részemről, max. egyfajta nemtörődömség (nem pejoratív értelemben). De remélem azért nem fogtok aposztatának minősíteni emiatt. -
#3573 Tudod Nandusz SoulHunter-nek igaza van:
Nem elég csupán az igazságot megmondani, hanem a tévedés okát is fel kell tárni.
---
SoulHunter: remélem akkor amennyire lehet sikerül rendezni a történteket
-
#3572 Ritácska a vergődéseket nem törli, csak szórakozik és nevet... -
Nandusz #3571 Jó a videókártyád....ez az 512MBytos verzió, vagy a régebbi 320/640MBytos? -
#3570 de a számok nem változnak 1 évig... (ez CSAK a korokat illeti, mig ritácska nem áll neki törölgetni hsz-eket... szokása szerint, ugyebár, de ez már nem engem jellemez) :P
amugy néha a tartalmat (esetleg a sorok közé elrejtett dolgokat) kéne nézni (INKÁBB LÁTNI), nem megjegyzéseket tenni téma-elterelő szándékkal??? :P :) :P :) :P
tényleg nem tünik fel, h azokat védem, akik oltogatnak engem?
tényleg nem tünik fel, h a modik még nem adtak nekem büntipontot a hsz-eim miatt, pedig már adtam rá okot?
és én ismerem a szabályokat, és ha 1 modi nem lát sértő dolgot, akkor nem ad büntit :) pedig hidd el, nem 1 modi nézi ezt a topicot, h mikor borul el az agyam :) kár, h nem fog :P igy sajnos csak azt igazolhatom, h tényleges dolgokat közlök, amik ugy is vannak, ah be vannak gépelve :)
innen max ritácska törölget, de tegye... majd screenshotok formájában ugyis napvilágra kerülnek a hsz-eim :P -
Nandusz #3569 Túl sok a szám a hsz-edben. -
#3568 az elmult 19 hsz alapján (amiota tegnap irtam) ugy olvaslak, mintha a lelketlen haverom szövegeit olvasnám... csak ő 25 éves, és nem 35-40 közti...
bocs, de ezek alapján inkább hallgatok rá, mint 1 olyan 35-40 évesre, aki ennyi évesen jutott el arra a szintre, mint más 25 évesen.
annak a 25 évesnek még érettségije sincs, de többet tud az életről, mint mások. te az ő szintjét 35-40 -re érted el...
sztem ne oltogass INDOKLÁS NÉLKÜL :)
haverom legalább mindig ad indoklást is a véleménye mellé, ah azt én is többé-kevésbé kezdem átvenni tőle :)
- salsoul-t azért oltod, mer jol reagált?
- NessieGraf-ot meg azért, mert nagyon jol képes válaszolni 1-1 olyan szövegben elrejtett kérdésre, amit én le se irtam igy begépelve?
ők legalább a sorok mögé látnak, és ugy oltanak, és csapnak le labdákat :P
nem a 35-40 -es kor adja a tapasztalatokat, és nincs jogod itélkezni felettük... felettem meg itélkezhetsz, csak engem nem fog érdekelni :)
amugy salsoul #3554-es hsz-e lett vna az, ami elinditott vna ugyanazon a pályán, amit az előző hsz-emben irtam. kár, h csak "röpke" 10-11 orával előbb tettem fel magamnak hasonlo kérdéseket és megállapitásokat :)
tehát konkluzio:
v mi vunk nagyon nagyon tanulok hozzád képest, v te v lemaradva tőlünk...
megjegyzés: még mindig a MIÉRT-ek a legfontosabbak 1 kapcsolatban, legyen az haveri, baráti, v konkrét kapcsolat. ha gondolod, indoklást is irok, aztán nem kell előadni, h "igen, igen, erre céloztam ebben és ebben a hsz-ben"
én be merem ismerni már igy 26 évesen is, ha tévedek... és te 35-40 évesen képes vagy-e erre? -
Nandusz #3567 Nem tudtam volna ilyen precízen egyedül megfogalmazni.
A tisztánlátás végett: szerintem egyedül még WC-re sem tudsz menni, nemhogy fogalmazni. -
#3566 nah, amugy izé...
van 1 kis "hep" a "hup"-os sztorihoz...
pszihologia + lelketlen haver = tökéletes biztonság :P
nah, szal...
tegnap, amikor indultam meloba, benyultam a sörér (akkor még sajna jozan vtam, amikor irtam a hsz-em)
aztán rájöttem, h hoppá, meguntam az önsajnálatom, meg az ivást, mer állandoan remeg a gyomrom...
nah, akkor a sört otthagytam a hütőben, helyette kivettem 2 vörös bikát :)
és elmentem melozni, és dobtam 1 smst havernak, h másszon már fel csetre, és tegyen fel 4 jol irányzott kérdést 1 személynek, de rejtse el a szövegkörnyezetben... (mivel tulképp eszembe jutott, h ki fenyegetett azzal, h tönkre tja tenni az életem)
este 8kor jött a válasz, h jött emailom :)
10 után nem sokkal elolvastam
aztán hivtam a NŐt, h csakazértse vok hajlando elfogadni, h más hülyesége miatt kell igy lennie, ha baja van velem, mondja meg, abba simán belenyuxom, de v átbeszéljük, ami történt, és hálle lujja, mehet minden tovább az eredeti tervek szerint, vagy legalább olyan kifogást találjon ki, amit tényleg el tok fogadni... (mer mondjuk indokolt)
namost jön a lényeg:
ma du. taláxunk, szépen beszélgetünk, és amikor nem számit rá, megmutatom neki az emailt :)
innentől aztán TUTI megyünk veszprémbe "kicsit" elbeszélgetni a nő nővérével, és mivel felhivtam a nőt is, h minden oké-e otthon, és aszonta, h azota a balhé óta jobb a házassága (mivel a férj hirtelen 180 fokos fordulatot tett), hát megkértem, h rohadt gyorsan szerezzen 2 napra vmi szállást siofok közelében :)
néha bevállalok pár pofont, hamár ugyis jot teszek vkinek :)
és koraeste irány 2en siofok, és ott tuti lesz vmi jo buli + tüzijáték :)
hát igen! ez vok én, aki nem fog soha visszazuhanni 0-ra, mig legalább 1-re is van esély :P
legalább ebben különbözök haveromtol, de már tom, mit fog kérni, ha netán minden jol alakulna errefelé :)
amugy igen, elég morcos vtam, befordult, tipikusan olyan ember vtam az elmult pár napban, amilyen soha nem akarok lenni :)
hiába, én is csak ugyanolyan szánalmas ember vok, mint mindenki más, én is tok hibázni :)
de nekem legalább van merszem ezt beismerni
ui: igen, tényleg én vtam a hülye, az én hibámbol eredt ez az egész macera, mert tul messzire mentem a nő nővérénél... ugy látszik, néha megismerek én is olyan nőket, akik olyan hülyék és buták, mint... khmmm... na ugorjunk el a név emlitéséről :)
szal ha ma belépek, akkor buktam, ha nem lépek be, akkor nem minden heppi, de kézbeveszem a helyzetet :) -
Nandusz #3565 Nagyon-nagyon tanuló vagy. -
#3564 mint tegnap este kiderült, itt is vmi ilyesmi volt. a nő nővére kavart be :) -
#3563 Nandusz! Nagyon szépen kérlek, ha már az olvasáshoz funkcionálisan analfabéta vagy, legalább a szavak írását ne rajtam gyakorold! -
#3562 Egyetértek..mondjuk arra lennék még kiváncsi hogy egy csetelés után mégis milyen kérdéseket tettek fel amire nem tudtál válaszolni? és emiatt elköltözik az asszony 2év után..hát ez fura..hogyha ez nem történt volna meg lehet akkor is ott hagyott volna pár hét mulva..mondjuk ez nem biztos nem látok bele a kapcsolatba..csak egyik ismerösömnek van hasonló problémája 2év kapcsolat után.. -
#3561 Nézd, teljesen igazad van.
Nem véletlen idítottam úgy ahogy a #3554-ben.
De aki "hep"-én legény legyen a "hup"-án is legény.
/ps: nem csodálnám ha soulhunter ismét csak palira akarna venni minket mint már oly sokszor tette, s azt hozná ki végül hogy milyen érzéketlen tuskók vagyunk, hogy nem tudunk együtt érezni, s így hogy akarunk boldog kapcsolatot amikor annak nélkülözhetetlen eleme kölcsönös együttérzés... És nem segítünk a másikon amikor elesik hanem még bele rúgúnk még kettőt-hármat stb bla bla blaaa.../ -
Jacky #3560 De mit vársz akkor, ha jön valaki, hogy ő mennyire király, az "alkalmazott psychologia" meg az akármi és az ő kapcsolata teljesen stabil, erre pár hét múlva elköltözik az asszony? Hmm?