Ritka rendes fiút találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Két egymást szeretõ érett házas közt ilyen osztoszkodási probléma nem merülhet fel.
/És ha szó szerint nézzük a házassággal kapcsolatos a dolgokat, akkor minden a férfi tulajdonában van, még a nõ is.
(feleségül vesz - férjhez megy)/
Akkor most rendes vagy vagy nem?<#ravasz1>#ravasz1>
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
De annyira narancssárga, hogy már zavaró!
A régi jobb volt.
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
(Hozzáteszem gyorsan, hogy én nem mindenáron ezt fogom követni, sõt, nagy valószínûséggel nem ezt. Viszont ennek tartalmával maxi egyet értek.)
<#levele>#levele>
Akkor inkább ne is házasodjon.
Egyébként szerintem Nandusz új logója enyhén szólva nem szép, sõt zavarja a szememet.
Anyám egyik fõnökét érte olyan meglepetés, hogy mikor hazament a munkából tök üres volt a lakás. Még a gyerekágy se sehol. A gyerek megvolt, mert azt õ vitte haza az óvodából. Már indult volna a rendõrséget hívni, hogy betörés történt, mikor megtalált egy cetlit az ajtó belsõ oldalán. A felesége, egyben közös gyermekük anyja kézírásával. Az asszony közölte: elköltözött, a lakás berendezését azért vitte el, mert az neki jár. A gyereke ágyát azért, mert kelleni fog, hiszen terhes az új pasijától.
A másik dolog: A házasságellenesség. Magam részérõl egyáltalán nem az érzelmek hiánya az oka. Egész egyszerûen az, hogy a hivatalok, munkahelyek visszaélnek a házasok kapcsolatával. Más a fizetés (kevesebb, mert van még keresõ), zsarolhatóvá válnak bankok és egyéb intézmények jóvoltából. Én ebbõl nem kérek.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Nagyon ördögi lett. <#csodalk>#csodalk><#nevetes1>#nevetes1>
\"Heroes never die. They just reload.\"
Sorry Csacsi.
Z-nek ment.
Fõleg annak fényében hogy a nõk az elsõ találkozás alkalmával megállapítják hogy le tudnák-e élni ezzel a fickóval az életüket.
Ha szeret egy nõ és te a házasság elõtt ezt a szemébe mondod... maradjunk annyiban hogy este már magadnak csinálod a lasagne-ét.
Mellesleg Csacsi megadta a választ: 2463#
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Hanem az, hogy minél inkább ki tudjam mutatni a szeretetemet a másik felé.
... AMÍG A HALÁL EL NEM VÁLASZT ...
És mindenki ALAPOSAN gondolja végig hogy ez mivel jár mielõtt igent-mond.
Egy jó kapcsolatban szerintem fel sem merül annak a számolás, hogy ki mit vitt be anyagilag.
Ha itt a válás ideje mindenki maga tudja (a szíve mélyén), hogy mit vitt bele és abból mennyi smiként az övé és aszerint viszi azt amit belevitt. És nem osztozkodik.
Legalább is az érett emberek így tennék. - szerintem
Például számolgassam a lakásba azokat a dolgokat, amiket én vettem, vagy amiket a párom/feleségem vett? Ezt egyszerûen nem lehet követni. Meg hogy van ez. Felezzük a kiadásokat? Meg mondjuk Õ vett egy zacskó chipset a nagybevásárlásnál, de én nem ettem belõle, azt nem fizetem ki? Vagy hogy gondolod ezt a megosztás dolgot.
Nálunk a feleségemmel nincs ilyen gond. 1 bankszámla, két bankkártya, és mindkettõnk fizeése oda megy. Ilyen egyszerû. Mivel közös életünk van, ezért közösek az anyagi terheink, és nincs olyan, hogy az én lakásom, az én autóm. A Tv-t én vettem, de a DVD lejátszót meg Te.
Szóval ha két ember szereti egymást, és öszekötik az áletüket, akár házasság szinten. Akkor nem szabad, hogy a pénz az ilyen mértékben szét legyen választva. Ha netán már gyerek is van, akkor meg már megint nem mûködhet. Szóval nem értek Veled egyet. Persze nem rögtön így kell kezdeni, de ezt szépen lassan be lehet vezetni, és ez így jó. Legalábbis nálunk, és a környezetemben élõknek szintén. Hiszen már nem csak saját magamért vagyok felelõs, hanem kettõnkért. Nincs Te, meg Én, Hanem mi vagyunk.
Remélem egyszer majd megérted, mert ha így állsz hozzá majd késõbb is, az régen rossz.
Már az elején arról beszélgetni, hogy ha majd válunk, akkor a kanapét én viszem, a foteleket meg Te, mert így fizettük. Nincs értelme.
Bocsi, ha hosszú volt, és köszi, ha elolvastátok.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!
Késõbb pedig már nem tud vagy nem akar tovább másnak látszani, na olyankor jön a szakítás.
És hát ugye a jellemtõl függ, hogy ki mennyire tudja uralni a másikat, illetõleg ii mennyire hagyja befolyásolni magát.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
meghallgatom esteleg tanácsot is adok neki
nem átb@szni akarom
nem élek vissza a bizalmával
Mondjuk ez sok ezer kis dologból tevõdhet össze és mivel minden ember más,mindenkinek mást jelent a rendes is. A másik embert,ha el tudjuk fogadni minden kis hibájával együtt akkor abból lehet egy tartós kapcs.,de még itt is van kiskapu,mert sok dolgon lehet változtatni,ha hajlandó rá a partner. Azért gondolom mindenkinek azért kell a másik mert az aki és nem azért,hogy valaki más legyen.
anno 1987
Én még mindig nem vagyok a házasság oldalán. De valószínûleg "mi", akik kevesebben vagyunk, túl racionálisan gondolkodunk. Túlságosan kevés az önzetlen érzelem, a szeretni akarás bennünk. Van akinél a csalódások miatt, másnál egyszerûen így mûködik jól az élet.
Ha lenne egy olyan nõ, aki ÉRDEMES RÁ (így csupa nagybetûvel, mert ez sokkal többet jelent nekem, mint pl az, hogy "jónõ, bombanõ, stb"), akkor nem hezitálnék, és elvenném feleségül, amennyiben nem lenne ellenére. Egyetlen kikötést tennék meg, jelesül azt, hogy amit beviszünk a kapcsolatba, akkor egy esetleges szétmenés esetén mind ki is visszük belõle...külön-külön of course. Egy iszonyú egyszerû dolog miatt: így ki van küszöbölve a bizalom része a dolognak. Mert onnantól kezdve nincs miért aggódnia a másiknak, nincs miért tepernie a gonoszabbnak, ti. hogy elvegyen a másiktól még valamit a bíróságon keresztül. Így a vagyoni rész (a pénz mindennek a mozgatója) biztosítva van, és anyagi kérdésekben már nem is lehet probléma a jövõre nézve.
De az, hogy a szerelem bizonyítéka a házasság szerintem hibás gondolat. A szerelmet lehet tettekkel bizonyítani. És nem csak azzal a tettel, hogy elveszek feleségül egy nõt.
A ciki dologra visszatérve: miért kell aszerint cselekedni, hogy a szerintem mások által cikinek tartott dolgok ne kerüljenek be az életembe? Az, hogy valaki nem csinál ciki dolgokat szerintem hazugság. Ez olyan, mintha azt bizonygatnánk, hogy munka közben sosem hibázunk. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Szerintem ez a ciki. És azt veszem észre, hogy a fiatal nõk nagyon sokszor olyan elvárások szerint, trendek mentén döntenek a szituációk döntõ többségében, ami a Cosmo-s újságírónõk (ez csak egy példa volt), vagy bármilyen más nõi lap (netes, vagy írott) szerint menõ/ciki. Sokszor elnézést kérnek azért is, ami nem az õ hibájuk. Máskor pedig nem ismerik el, ha hibáztak egy olyan szituban, ami a fent említett lapban közölt korábbi eset alapján az õ igazukat támasztja alá (akár helytelenül is).
Az a része, hogy ha szeret, akkor megteszek érte annyit, hogy elveszem, szerintem nem áll meg a lábán, mert ilyen gondolkodás mentén ha õ szeret engem szerelemmel, akkor megtesz értem annyit, hogy nem akar házasodni. Ez kettõs játék. Vagy akkor hiába volt a szerelmem, nem tesz semmit a szerelmünkért, és otthagy egy olyan pasiért, aki hajlandó õt elvenni? Szerintem pont ez az önzõség, mert az úgynevezett szerelme érdekeit nem veszi figyelembe.
Nandusszal a hazugságos-megmentõs esetben értettem elõször egyet. Pusztán elméleti síkon: ha a szerelmed lenne, és pl kész lennél elvenni, vagy akár már a feleséged, netán a gyermeke(i)d anyja lenne, és akkor jönne ki rajta egy ilyen dolog...akkor is otthagynád a diliházban? Vagy szerelmed bizonyítékaként küzdenél érte?
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Ezerféle ember ezerféleképpen sértegetett már itt a fórumon.
Ettõl független nem érzem megsértettnek magam, és nem tudom miért kéne megsértõdnöm.
És azt sem értem miért jó megsértõdni.
Könnyen elsiklasz dolgok felett.
Egyébként jó lenne már ha leszállnál rólam.
Azt vállalom fel, hogy a boldogságomat nem teszem külsõ dolgoktól függõvé.
Kár, hogy mindent csak szó szerint tudsz venni.
Az iszlám is pont a Koránt szó szerint vevõ nem gondolkodóktól lett olyan amilyen.
És kár, hogy Jacky-nek ilyen nem jt eszébe.
Ettõl független kiderül a hazugság és hiába kötözöd le az elsõ adandó alkalommal véghez viszi a tervét.
Nem feltétlen akkor amikor te vagy bárki más ott van.
Egyébként városunkban volt egy ember aki az élet nehézségei elõl menekülve vett 30 méter kötelet, felment a templomtoronyba, begyógyszerezte magát, nyakára kötötte a kötelet és ugrott.
Kb 3 órán keresztül nem tudták leszedni, mert nem volt a közelben olyan eszköz ami a templomtoronyig felért volna.
Az emeberek meg ezen csemegéztek a vársoban.
Családi program volt.
Az emberek gyerekestül mindenestül kivonultak, kajával piával távcsõvel...
Tehát, ha azt akarod, hogy ne találjanak meg, akkor szerintem legalább ott ne a Daffitot használd!<#vigyor5>#vigyor5>