8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
Nandusz #3771 És ne akadjatok fenn azon, ha a másik néha nélkületek tölti az idejét.
Hogy miért is hittem azt, hogy neked ez volt egész életedben a mozgató rúgód???
-
#3770 ez most pont aktuális is, nélküle utazom el egy hétre. érzem, hogy máris hiányzom. :)) -
#3769 Szánjatok elég erőt a bizalom és törődés kiépítésére. És ne akadjatok fenn azon, ha a másik néha nélkületek tölti az idejét.
Ha megvalósítjátok a #3768-at is, nem lesz gondotok. -
#3768 ... mindenek előtt áldozzatok elegendő időt egymás alapos megismerésére ... -
#3767 mint friss együttélősnek, tudna vki tanácsokat adni?
nincsen semmi gond, csak egy-két tippet általánosságban. :) -
#3766 szerintem lényegretörőek.
olykor nagyot koppan vmi, amikor a hsz-eit olvasom. :P -
#3765 Érdekes ennek a topicnak a címe... Ritja? Talán rossz helyen keresik őket.
Nekem speciel van egy barátom, aki nagyon szenved, mert nem talál magának "rendes lányt". Holott Ő aztán TÉNYLEG rendes fiú. A legjobb ember, akit valaha láttam, de ugye mégsem. Pedig próbálkozik is! Akkor meg? Ugyan... ezt a "nehéz találni" szöveget azok a csajok találták ki, akik azt sem tudják, mit jelent ez a kifejezés. -
#3764 Bagoly mondja verébnek?
Rám visszatérve:
Ha valami kényes téma van akkor egyszerűbb a strucc politika mint a tényekkel való szembenézés - nemigaz?
Semmi sem csengett le... a vakság végképp nem...
Igen őt minősita az, hogy amellett van aki lecseszte.
Mert ő képes a gondolkodásra.
Mert ő nem azt nézi, hogy ki mondta, hanem azt, hogy MIT(!).
És képes arra, hogy kiértékelje a mit. S csak azután reagáljon rá.
Képes arra, hogy azt mondja: hmmm... ennek most igaza van, még ha baromira kényelmetlen is. -
#3763 Azért láttunk már olyat, hogy valakit hülyének néztek a gondolatai, elméletei miatt, később évezredek múlva is látónak, prófétának tartották. Úgyhogy közel sem biztos, hogy az eggyel van a baj és nála vannak gondolkodási problémák.
Lehet, hogy annak a csetelési esetnek olyan dolgok köszönhetők, amik pótolnak egy régebben kimaradt lépést.
Viszont, ha jól emlékszem, a te szakításod után nem következett egy másik szintű kapcsolatépítés - közösen. Ennek is lehet oka. -
Jacky #3762 OFF
Ha nem vetted volna észre salsoul lovagol rég lecsengett dolgokon. De hát ugye te "psychológiailag" tudsz mindent. Pfff
Kit érdekel, hogy ki mellett vagy? Ez is téged minősít, hogy azok mellett vagy, akik jól lecsesztek. Gratula. És nem kell 3-szor elismételni.
Esetleg ha körbenéznél, azt látnád, hogy idáig MINDENKI, aki aktív ezen a fórumon, elmondta már rólad a negatív véleményét, okkal.
És tudod az úgy szokott lenni, ha sok ember közül eggyel baj van, akkor valószínűleg nem az összes többiben van a hiba. Hanem abban az egyben.
Kapish?
ON
Egyszer már elhagyta a barátnője egy nyavalyás kis csetelés miatt. Mi a garancia rá, hogy nem fogja legközelebb is? Ezt ti tartós, stabil alapokon nyugvó kapcsolatnak nevezitek? Mert én nem.
Az alapokkal is gond van soulhunter kapcsolatában, ez a baj. Homokra nem lehet házat építeni. -
#3761 A barátnő akkor is ott hagy valakit ha a másik nem bírja felfogni azt amit mond. Úgy felfogni ahogy mondja. És gumiszobába akarja zárni. -
#3760 nem hozzád és ritához szoltam 2 hsz-szel ezelőtt, hanem NessieGraf-ra reagáltam... (akinek mellesleg megnéztem az oldalát, és hmmm... egyéni, az tuti) :)
salsoulrol is le lehet szállni
/ignore dzseki és rituska :)
tényleg nemtom, feltünt-e bárkinek is, h eleinte ők oltogattak engem, most meg mellettük vok
vajon mi lehet az oka? :)
jo gondolkodást -
Jacky #3759 Akkor te miért ítélkeztél Rita felett? -
Jacky #3757 Na mi az, ennyire mélyen érintett? lol
Talán mégiscsak igaz? Hahaha -
Jacky #3756 Hát persze, nem benned van a hiba. Mindenki tudja ... -
Jacky #3755 Nem mindegy a stílus, tudod. Nem a macsó, nagyképű f..t kell játszani.
Otthagyja majd megint a barátnője ha van egy kis esze, és továbbra is ilyen marad ez a - még most is röhögök rajta - "stabil" kapcsolat, amit egy nyári szellő is megingat.
Kíváncsi lennék, hogy bevállalná-e a hsz-eit a barátnője előtt! Mert ha nem, akkor inkább hagyjuk is a véleményét, semmit se ér.
Elmagyaráztam már párszor, hogy nem mindenki ért meg rögtön elsőre mindenféle a másikból kipattanó gondolatot. Az hogy ezt megint felhozod, téged minősít újra! Gratula.
Az érzelmek kimutatása és bizonygatása nagyon hasonló dolog. És azóta sem vagyok biztos benne, hogy nem az érzelmek kimutatásáról beszéltél.. az eddigiek miatt.
Ha nem tudsz leszállni valamiről, irány a gumiszoba.
Soulhunterre is ráférne pár fejbeb..ás. Amit itt előad, külön tanulmányt érdemelne a magát okosnak tartó, mégis b.ta ember kategóriában. -
#3754 megint személyeskedtek... cöcöcö...
ebből (ismét) problémák lesznek
viszont megjegyezném:
- amig 1ikőtök sem ismer személyesen, addig ne itélkezzetek felettem / rólam
fura, h az én efféle hszeim ugy eltüntek, mint a sicc, a tieitek meg itt vannak...
- ismerem azt a fogalmat, h beszélgetés, bár ezt IS belefogalmaztam az előző hsz-embe, csak ti nem látjátok, mert nem ezekkel a szavakkal irtam le (sorok mögé is kéne látni néha, mint már emlitettem)
- az, h itt tipikusan bunko, neandervölgyinek látszom, az nem jelenti, h mások is igy gondolják...
tjátok, akikkel püzgetek (ebből a topicbol), totál másképp látnak, mint ti ketten
ugy látszik, nem bennem van a hiba, és punktum... -
#3753 [helyesbítés]
Érzelmek kimutatni és érzelmek bizonygatni: Kussuth és vasút. >>> Érzelmeket kimutatni és érzelmeket bizonygatni: Kussuth és vasút.
[addendum]
A jelenségre még korábban is van példa mikor valaki azt mondta, hogy azt írtam/mondtam, hogy szar a világ, holott ilyet én sehol sem mondtam. -
#3752 Nos, szerintem SoulHunter nem rögtön a legbrutálisabb módját választja a kommunikációnak: csak akkor nyúl ilyen - barbárabb - eszközökhöz, ha az indokoltá válik.
Pl azért mert mond valamit ami többszöri kedves elmondásra sem jut el a másik ember tudatáig.
Nem érti meg, nem dolgozza fel amit mond. Ignorálja. Úgy reagál rá, hogy nem értelmezi, érti meg azt amit elmondtak neki. Nem látja miről van szó. És olyankor nem lehet beszélni a másikkal amikor nem érti, értelmezi amit mondok. És ilyenkor még eltérő véleményekről sem lehet beszélni... mert nem az eltrérő vélemények okozzák a konfliktust.
Hanem az értő hallás ilyen-olyan meghibásodása.
/Erre itt a forumon is lehet példát találni kicsit lejjebb mikor a bizonygatás ellen írtam, s azt hozták fel ellenem, hogy az érzelmek kimutatása ellen írok. Pedig nem. Érzelmek kimutatni és érzelmek bizonygatni: Kussuth és vasút./
És ilyenkor előfordul, hogy az ember más eszközökhöz nyúl.
S végül mindkét fél belátja, hogy valóban erre volt szükség.
Nekem minden ismerősöm fel van hatlamazva arra, hogy bármikor "fejbeba***on"... -
Jacky #3751 Egyvalami biztos: egy rendes, normális csaj régesrég elmenekült volna tőle. Már az első ilyen megnyilvánulásánál. -
#3750 Ő egy tipikus példája a b..kó pasinak.
De erre már rájöttem az eddigi hsz-ei alapján is.
Ha van is nője, az is csak azért van vele, mert jobbat nem talál. -
Jacky #3749 "amugy kapcsiban nem szoktam hirtelen felkapni a vizet, csak ha a másik értetlenkedik..."
Azt kéne elfogadni, hogy a másik nem te vagy. Nem fog mindig mindent azonnal megérteni. Az is lehet, hogy úgy adod elő a gondolataidat, alapból nem érti meg senki más. Mert nem tudják mi előzte meg, mi vezetett hozzá stb. Dehogynem, túl gyorsan felkapod a vizet.
"megtapicskolom az arcát, és azt mondom: na most akkor képzeld azt, h az asztal alá zuhantál be, és az alól szednek ki a hullaszállitok"
Ezt aztán biztosan szeretik a nők ... Aki ezt eltűri, meg is érdemel téged.
"sztem a nyers őszinteség sokkal célravezetőbb, mint a nyálas hazudozás :)
kedves és udvarias meg végülis tnék lenni, csak nem is akarok az lenni, meg nem is állna jol nekem"
Pedig jó lenne ha elkezdenéd végre. A nyers őszinteség nem mindig célravezető. A kedvesség meg udvariasság pedig alap. Már akinek ugye.
"ha utasitott vna, repült vna"
Ugye ismered azt a fogalmat, hogy beszélgetés? Két ember közötti kommunikáció? A problémák megbeszélése? Dereng valami?
Az összes - szerinted értelmes - hsz-edből süt egy bizonyos tulajdonság amit korábban már néven neveztem. Fejlődnöd kéne. Ez amit itt előadsz, a neandervölgyi embereknél talán bejött.
-
#3748 nah, látom volt irtás rendesen :D
akkor asszem most visszatérhetünk az eredeti témához is :)
amugy kapcsiban nem szoktam hirtelen felkapni a vizet, csak ha a másik értetlenkedik...
de a megértetésre van 1 jo eszközöm:
megtapicskolom az arcát, és azt mondom: na most akkor képzeld azt, h az asztal alá zuhantál be, és az alól szednek ki a hullaszállitok :D
hirtelen mindig minden nő megérti, miről vakerok...
aztán hozhatja fel az ő érveit, és ha igaza van, akkor fejet hajtok :)
és akkor aszondom: na akkor most én képzelem el ugyanezt, paskold meg az arcom :D
ez amolyan vica-versa dolog sztem, h nem csak nekem lehet igazam :)
mondjuk a kapcsolatom az teljesen más tészta. mivel tényleg sokat kell alkalmazkodni, és pl. nem lehetnek olyan viták, h vki hidegen szereti a kolát, a másik meg szobahőn.
2 kolát kell venni, és kész :D
de ez csak 1 aprocska momentum volt még a kezdeti időszakbol :)
az udvariasságom - (hiányá)ról:
a PTK és BTK rám vonatkozo paragrafusain, cikkelyein kivül ismerem többnyire az etikettet is.
itt nem érzem ugy, h be kéne tartani.
sztem a nyers őszinteség sokkal célravezetőbb, mint a nyálas hazudozás :)
kedves és udvarias meg végülis tnék lenni, csak nem is akarok az lenni, meg nem is állna jol nekem :)
1 psychologus ismerősöm (van több is, csak velük nem kezeltetem magam) 1x azt mondta: az Azonosság. c. film nagyon rám illik, és mintha rólam irták vna a forgatokönyvet :D
megnéztem a filmet, és wow :) azota nálam az az igazi No.1 film :)
megnéztem bnőmmel is, erre elkezdi:
nem is tja, melyiket tná inkább rám kivetiteni... a prostit (aki jo utra akar térni, de nem hagyják), v a kölykök (akiről az utolso pár mp-ben derül csak ki, h ki is ő) :)
de ő elfogadta azt, h nem mindig vok kedves, de ha társaságban vunk, mégiscsak tok viselkedni.
arra meg tesz nagy ivben, h kivel h beszélek, ha nincs velem :)
csak annyit kért feb-márcban, h több balhés alak ne jelenjen meg a lakásban.
megkért, én teljesitettem a kérését.
ha utasitott vna, repült vna :)
én az a fajta vok, akit megkérni meglehet, utasitani / kényszeriteni nem :)
bocs, h ilyen vok :) -
#3747 dzseki... -
Jacky #3745 Ennyire nem kéne. De mit is várhatunk tőled? Semmit. -
#3744 A jótanáccsal mindenki azt tesz, amit akar. Van aki megfogadja és szükség esetén alkalmazza, van akit nem érdekel, van aki észre se veszi, hogy jótanácsot kapott, mert a belülről jövő kép nincs szinkronban a kint láthatóval. -
#3742 Mindentől függetlenül: kicsit udvariasabban is fogalmazhatnál a topikban. Mondtad már, hogy nem stílusod az udvariaskodás, de azért jól jön ha van.
Említetted kapcsolatod rendeződésének jó útját. Abba beletartozik az is: ha ilyen könnyen felkapod a vizet, otthon is hozhat kellemetlenségeket!
Mert ugye egy párkapcsolat mikről szól:
1. szeretet (a szerelem időszaka még csak lehetőség a párkapcsolatra)
2. tolerancia - nem akarjuk a másikat kifordítani önmagából, hiszen eredetileg azért vele kezdtünk kapcsolatot, mert tetszett amilyen.
3. alkalmazkodás - mindkét fél részéről. Sokszor olyan dolgokhoz is, amik abban a pillanatban kicsit se esnek jól.
4. törődés - amikor akkor is eszünkbe jut a másiknak mi esne jól, ha épp nincs ott. És nem az jut eszünkbe: nekünk mi esne jól, ha a helyében lennénk. Mert mindannyian csak a saját helyünkben lehetünk.
Ha valaki ezeket betartja nincs szükség a szerelmes telefonálásra, sms-re, ölelgetésre, csókolgatásra olyankor, amikor annak nincs ott a helye, ideje. -
#3735 Úgy bírom,hogy nemlehet normálisan beszélgetni szinte sehol,mert mindig van pár ember aki direkt élvezi,hogy esetleg bekavarhat,és személyeskedéssé fajulnak a dolgok.(szerencsére van ahol nem így van,de az nem az sg) Mert esetleg nemtetszik neki valami,vagy valaki,és akkor már direkt csinálja.Na és persze ebből áll az egész topic. Nem azt mondom,hogy ne legyen valakinek véleménye,de ne próbálja már ráerőltetni sem,na de,hogy tutira így van ahogy ő állítja,ez a helyes,főleg amikor a nagy "átlag" mondaná,hogy azért ez nem így van.
Ha elfajulnak a dolgok akkor igenis kitiltást eszközölni.Persze lehetne lázadni miért,de azért ha valaki,akár az illető elgondolkodik milyen hangnemet,meg egyéb dolgokat pengetett meg,jogos az esetleges kitiltás.
Topic-ot bezárni azértnem kellene,de kicsit moderálni a hozzászólásokat igen. -
#3734 Nomármost! Jó lenne végre rendet tenni. Senki ne linkeljen már PÜ-ket az ügyben, mindent láttunk. Aki nem akar PÜ-t kapni, az le tudja tiltani azt akitől nem akar kapni és máris meoldva az ügy. Ritát meg megkérem, hogy írtson ki minden általa személyeskedőnek ítélt hozzászólást, de ne kommentálja, meg ne idézgessen. Ennyi nagyjából. Ha mégis tovább fajul a dolog, akkor többen pihenni fognak menni, esetleg topic zárás. -
#3733 Igen végülis nagyon igaza van!Még ha nem is lesz belőle semmi,de saját magadnak is jó érzés,főleg ha még esetleg ezzel szimpatikusabbá válsz,bár én nemazért teszem,alapból jön.
Aki így megismer,az általában kedvel.Na persze ha én is akarom,hogy kedveljen.Mert azért vannak olyan lányok akihez nemtudok kedves lenni,esetleg muszályból,ha épp a helyzet igényli,de van mikor kiakadok.Főleg ha lekezelő stílusa van,és esetleg azthiszi,hogy inteligensebb nálam,vagy annak hiánya,és ugye megpróbálja ezt kompenzálni a szövegével.Pedig én nemvagyok agyoniskolázott,de azthiszem mindenről ellehet velem beszélgetni,főleg emberi dolgokról.
Végülis inkább alkalmazkodóbb vagyok,egy darabig.Bár ha valami nemtetszik simán megmondom. -
#3732 Nem kell udvarolni, de minimális tiszteletet minden nő megérdemel.
Főleg akkor, ha nem is ismerjük igazán. -
#3731 Igen,de csak ha olyan típusú az illető.Van aki nemtudja levetkőzni macsó mivoltát,és sok esetben ez a nyerő,a nemtörődöm,esetleg agresszívebb,harsányabb viselkedés.Ezzel kompenzálják esetleg egyéb hiányosságaikat,főleg a kommunikációval kapcsolatban.
Persze az igazán rendes lányok nemülnek fel az ilyen típusú pasiknak.
Ideig-óráig esetleg jók,főleg ha esetleg anyagilag is elvannak látva,de tudniuk kell(ene),hogy csak dísztárgyak,trófeák.Mondjuk van akit ez egyáltalán nemzavar. -
#3730 Egyik ismerősöm mondta, hogy minden nőnek udvarolni kell, mégha semmit sem akarsz tőle, akkor is. -
#3729 Végülis úgy ha szeret az ember észre sem veszi jön ez magától a kedveskedés,meg minden.A másik félnek kell mindezt vennie,és ha ő ezt érzi akkor nincsen semmi baj.
Mondjuk én alapból a lányokkal,főleg ha szívemhez közel állnak,legyen csak barát,ígyszoktam viselkedni.Tudom,hogy szeretik,és jólesik,főleg ha vissza is kapom a kedvességet. -
#3728 Nem lehet megérteni, hogy én a bizonygatásról beszéltem?
És azt, hogy azzal, hogy a bizonygatás ellen beszéltem, nem az érzelmek kimutatása ellen beszéltem? -
#3727 Igen egy férfi is igényli, de természetünknél fogva az ilyen érzéseket "gyengeségnek" tartjuk. Ez a természetünkből fakad, amin túl lehet lépni, de csak tudatosan. A nőknél ez pont fordítva van. -
Jacky #3726 OFF
Elmondtam amit akartam, az hogy téged nem érdekel, nem az én bajom. Majd ha szétmegy a kapcsolatod, mert azt hiszed nem kell kimutatni semmit, meglátod. Ennyi.
ON -
Jacky #3725 Ez igaz. Amíg a szerelem tart, mindenképpen. Utána meg már szeretetből is jön. -
#3724 A #3709-ben azt mondod, hogy
"Nem bizonygatásról van szó! Hanem az érzelmek kimutatásáról!"
És most akkor vagy a #3709-ből kell engedned, vagy a #3721-ből mert így ellentmondasz magadnak. -
#3723 Nem én házasítottam össze az érzelmek bizonygatását és kimutatását.