72
  • xmodule
    #72
    Szerintem az msn 8.5 től nem olyan bugos.nekem legalábbis jól megy. Igaz kiveszek belőle pár cuccot. Engem pl zavar a sok mozgo szar smile meg ilyen animációk, meg az idióta betűtípusok is. Ezeket alapbol kikapcsolom a programban. Így még használható.Ennyi.
  • szvini
    #71
    Én is szoktam meebo-zni :D,de akkor soroljunk még párat mellé, legyen miből válogatni:
    http://webmessenger.msn.com/ - persze ez elég gány, egy éve nem használtam, nemtom mit változott azóta

    http://www.ebuddy.com/ - ez is fasza, valamivel extrábbnak tünt mint a meebo, de mióta megláttam se sokat használtam még :D, szóval nem nyilatkozom.

    http://www7.messengerfx.com/

    Na msot hirtelen ennyi jutott eszembe, amivel eddig találkoztam
  • Laslow
    #70
    A hazai ADSL elterjedés előtt még mindenki ICQ-t használt, de az sem volt egy leányálom. Teletömködték milliónyi sosem használt funkcióval, illetve a reklámokat is úgy kellett kihekkelni belőle.

    Aztán hirtelen mindenkinek lett nete, a Windowsban meg mi van alapból? MSN. MSN, ami átlagosan 5kb/s sebességgel működik fájlküldésnél. Ami 75000 szmájlit meg ugráló, csillogó-villogó izét tartalmaz. Rosszul vagyok tőle, de mindenki ezt használja, muszáj nekem is, ha nem akarok "eltűnni".

    Miranda: MSN, ICQ, IRC, Skype, stb egyben. Reklámok nélkül, ingyenesen. Nem mondom, hogy tökéletes, mert az átszinezett, dőlt betűs neveket nem helyesen jeleníti meg, amíg át nem nevezem a contactot egyszerűen csak arra, ami. Amúgy bevált. Ha meg munkahelyen vagyok, ahol tiltottak az ilyen progik, www.meebo.com
  • Mcsiv
    #69
    lassan 10 éve ircelek, lassan 5 éve msn-en is elérhető vagyok. Igaz, az msn egy rémálom (a bugos és lassú kliens miatt), de amire szánták arra megfelel. Msn ablak most is nyitva, nem véletlenül, szomszéd szobában ülő kollegával beszélgetek, egyszerűbb mint átmenni hozzá:)
  • TheRaven
    #68
    ilyen probléma nekem éppen a régebbiekkel volt, de ha mielőtt bezárod az msnt kijelentkezel belőle akkor biztos megmarad a személyes üzeneted is... hát a myvipbe meg engem sokkal jobban idegesít h bejön az elkúrtuk oldal aztán onnan se előre se hátra, de nem is azt mondtam h máris jobb csak h lényegesen motiváltabbak a fejlesztői és többre fogja vinni mint az iwiw...

    ez az eldobható email mekkora jó;D kár h el fogom felejteni mire szükségem lesz rá:S:D:D
  • balage187
    #67
    Azert van sok freemail, amiert te is irtad: mert nem akar senki se valtani. Lehet, hogy at lehet iranyitani, de mondjuk az atiranyitas sem orok, asszem az email cim torlodik egy ido utan. Legalabbis az en regi cimem torlodott. Masreszrol meg van egy rakas email, amit meg akarsz tartani (legalabbis nekem). Ha csinalsz egy uj mail cimet, akkor a regi mailjeiddel mi lesz? At lehet persze kuldeni a fontosabbakat, de ha sokat kell, akkor az mar sok munka. Szoval szerintem nagyon korulmenyes mail szolgaltatot valtani.

    Amikor elindult a Citromail en regeltem ra es, akkor azt a cimet kezdtem hasznalni. Azota mar van Gmailem is (sztem mar 1 eve), de meg nem alltam at. At szeretnek, de folyton halasztgatom, pedig sokkal jobb ezt beismerem.

    MSN-rol meg annyit, hogy azert tenyleg jo kerdes, hogy a 2 millabol mennyi inaktiv. Az en kornyezetemben minden kb. 12-18 evesnek MSN-je van, de az idosebbeknek meg Skype. Egyebkent en Skype parti vagyok, nekem az eddig tokeletesen mukodott es kicsit "komolyabb", mint az MSN. Az MSN tele van idegesito dolgokkal, bar en legutobb talan a 6-os verziot hasznaltam az is sokat szarakodott pl. fajlkuldesnel.
  • herbalyz17
    #66
    jaja...
    nekem is 3 azonosítóm volt.
    mind a 3 behalt.
  • BártfaiB
    #65
    Persze, mert magyarországon mindenkinek több is van. A kétmillió azonosító nem kétmillió embert takar.
  • szvini
    #64
    Na de amúgy sztem azért használják ezt, mert egy átlag juzer, értem ez alatt, aki odáig terjed hogy bekapcsolja a gépet, meg kikapcs :D, szóval bátyám még keresni sem tud a neten, attól ne várjuk el, hogy majd itt alternatívákat fog keresni, mert nem, nem ért hozzá, nem is érdekli, csak legyen a szájában és kész, sokan vannak ilyenek (sajna).

    Na a freemailos oldalt még én sem értem, azt hittem fogyóban vannak a használói, de egy nem régi körlevélben amit kaptam, rengeteg freemail-os cím volt, meg is lepődtem. Pedig itt már szerintem aki emailozik, ismerik az alternatívákat, vagy mégsem :D.

    De megsúgom mindenkinek, aki ódzkodik az email cím váltástól, mert az is van legalább olyan szörnyű mind egy új telefon szám, hogy a freemail-on speciel van és még elvileg működik is az átirányítás, tehát ha csinálsz egy másik szolgáltatónál emailt, és oda átirányítod a freemailt, utánna soha többet nem kell felmenned a freemailra, ha esetleg valaki eddig nem tudta volna :).

    A másik, meg ha valaki gyorsan akar egy email címet csak mert valahova be akar regelni és utánna soha többé nem kell neki a cím, annak javaslom az eldobható email címet, amit lehet 1-2 órára, 1-2 napra stb.. és utánna megszűnik. Remélem mondtam valakinek újat :), be is linkelek egy példa oldalt, két kattintásra kész a cím, ez is átirányítja a levelet egy létező címre, nincs is külön kezelő felület.
    http://eldobhato.mpp.hu/
  • szvini
    #63
    De aki ügyesebb, Live-ból is kidobhatja a reklámot :)
  • Lost Lont
    #62
    Kezdjük ott, hogy van olyan, hogy a nevem mellé beírt üzenetet nem bírja mindig megjegyezni a live msgr. És ez csak egy apró hiba :D. Jó, mindenben vannak hibák, az amsnben is, de ha egy ilyen alap sztringkezelési hiba miatt húznak fel akkor én nem kérek belőle. Ja meg a 8.2óta nekem állandóan döcögött valamiért.
    icq-ra meg nem átszokni kellene hanem eleve azt kellett volna megismernie mindenkinek (én amúgy nem ismerem :D).
    a myvip meg eléggé idegesítő az állandó reklámjaival.
  • TheRaven
    #61
    jah hát igen az se mind1 h az msn valóban integrált időtlen idők óta:P ha vmi mást integrálnának bele azt használnák. De ha nem tennének bele semmit hidd el akkoris msnt töltene le mindenki először. Most már ezen nem lehet változtatni elkéstünk:D
  • TheRaven
    #60
    sztem nincs mit szidni manapság már az MSNen se. Régen rettentő szar volt valóban, de nekem már jó ideje semmi bajom nem volt vele... ICQ-t nem próbáltam de kétlem h annyival jobb lenne h 2 millió ember átállna rá. Azt viszont télleg nem tudom felfogni mit esznek a freemailen talán azt h free vagy h mail?:P ez is csak annyi h nem ismernek mást az emberek lehetne reklámozni gmailt meg ilyeneket de freemailt nem törli ki a sok barom fejéből:D IWIW hegememónia áhh myvipen is simán van már annyi ember, és az iwiw nem fog olyan ütemben fejlődni mint a többi közösségi portál szal az iwiw el fog bukni végül:D
  • Lavigne
    #59
    nagy lóf*szt. azért kell ezt a szart használni, mert rég óta ugyan úgy integrált, mint az IE. nagyon sokan nem azért használják, mert olyan jó, hanem mert az emberek nem is tudnak másról. ebből is látszik, hogy a magyaroknak jó a szar is

    én benyomtam jabber szerverre getaway-n, icq-t, wlm-t, yahoo.t, gép indítással bejelentkezik, ráadásul alig használja a netet, aztán ha valaki akar valamit rám ír
  • [HUN]FaTaL
    #58
    Otthoni felhasználókról beszéltem XP-s gépen. Nyílván DOS alatt nincs NTFS...
  • Lost Lont
    #57
    Váá, már megint nem figyeltek :D AMSN-t használok (és nem FAT32-n).
    A freemail meg jó volt amíg nem vette meg az oringyó és nem raktak a levelekbe reklámot.
  • Roli012
    #56
    sima msn, szedsz hozzá A-Patch-et, azzal ki tudsz szedni MINDEN idegesítő sz*rt az msnből :)
  • Myron
    #55
    azért az msn a legjobb mert ott lehet színezni a nevedet XD
  • Gerygrey
    #54
    Azért a freemailnál van jobb is

    Én inkább úgy mondanám, hogy nincs rosszabb :) (Na jó, citromail talán...)
  • kukacS3K
    #53
    hát azért ez az "első a piacon" dolog nem annyira igaz mert én próbáltam mást is és egyáltalán nem jobbak azok. persze nyom a latba hogy az összes ismerősöm MSNezik de nem térnék át másra csak azért mert az jobb mert annyival nem jobb
  • Tinman #52
    Jobbat mondok, nem egy helyen vezérlőgépeken futó program sima FAT filerendszeren futkározik 12 éve.
    Könyvelőknél ezer éves gépek DOS-al, le nem cserélnék... és igazuk van.
  • Charybdis
    #51
    AMSN-t használjátok, nincs benne reklám és openszósz:
    http://www.amsn-project.net/
  • [HUN]FaTaL
    #50
    Aki 2008ban FAT32t használ sikeres ember nem lehet:D
  • atomkrumpli
    #49
    nagyhatalom na persze :-) egy olyan ország ahol a fiatalok egy része szellemileg koravén és alig beszélnek nyelveket semmiféle hatalom nem lesz jó ideig :-(
  • szvini
    #48
    Probáld ki az aMSN-t
  • Egerwin
    #47
    IRC-t meg sem említi a cikk, pedig az a legjobb ;)
  • smv
    #46
    Jó, most lehet kifogásolni, hogy miért szarozzuk le az MSN-t, amikor mi is azt használjuk, de ez ilyen kényszer dolog. Hiába használok én Skype -t és Facebookot, ha senkit sem érhetek el, mert az emberek többsége még az MSNhez is hülye...

    Magyarán hiába veszel videotelefont, ha kurvára nem tudsz senkivel se videotelozni...
  • Lost Lont
    #45
    Nem, dehogy van vistám, félreértettél. Úgy értettem, hogy maga a live messenger csak vistán, vagy server 2003-on, vagy xp-n de sp2-vel megy (ha jól rémlik ezeket várja el). Na mármost ebbe nem tartozik bele az xp sp1. A fat32-t pedig úgy értettem, hogy nekem fat32 volt a c: és ezért nem ment az a mappamegosztás dolog. ntfs-en menne de most meg már nem használom.
  • NessieGraf
    #44
    Azért a freemailnál van jobb is. Tárhelyben, fájlküldésben a Lajt messze veri. Igaz az ebből a szempontból a Yahoot és a Gmailt is a maga 10GB fiókjával és 100MB melléklettel ami 1 levélhez mehet. Van fecsegője, chatelője, mindene.
  • NessieGraf
    #43
    Magam részéről Pidgint használok. Azzal kb. 15 rendszert elérek. Viszont mindegyikben kell azonosító, hogy megtehessem. De csak 1 progi foglalja a memóriát.
  • Mipi
    #42
    Nekem is elég a messenger a gépre. Nem kell itt nekem, skype meg icq. Elég nekem hogy 1 program foglalja a memóriát meg bejelentkezzen. Nem tudom mi van a T-Online Klip programjával. Mennyire lehet az népszerű?
  • bvalek2
    #41
    Ez pont egy olyan terület, ahol a Linuxok előnyben vannak a Windowshoz képest, pont erre találták ki őket. Az azonnali üzenetküldő programjaik általában ismerik az MSN hálózatot is, lehet bőven válogatni, én pl. aMSN-t használok. Van Linuxra kamerás Skype, Kopete-vel minden hálózatra be lehet jelentkezni, MSN, Yahoo Messenger, stb. Egyébként a Linuxon futó legtöbb játék is netes, sok közülük kizárólag az, nem is lehet offline tolni.
  • skati
    #40
    Használjátok a Steam Friends-et :P
  • VoneOut
    #39
    Jój az msn, csak nem a gyári erőforrást zabáló progival...akkor már inkább Pidginnel ha muszály. Az a sok sweetIM-es fasság legalább nem jön át. :)
  • n3whous3
    #38
    Én is azért MSN-ezek, mert mindenki ott van már fent.
  • szarvasdinnye
    #37
    Facebook-ot azert nem hasznaljak annyian, mert nincs magyarul, az angolt meg nem ertik. Ezert marad az iwiw, meg a freemail. Azt birom, hogy sirnak, hogy milyen szar az msn, de tuti az van fenn. En szepen kiszedtem a reklamot, meg a felesleges sallangot az msn-bol, igy csak a contactjaim vannak, meg par funkciogomb (talan ezert nem latok ilyen reprezentativ felmeresekre szolo felhivast :S). Arra hasznalom, amire kell. Uzenetkuldesre. Nem varok tole tobbet ennel.

    MSN haveroknak, csaladnak, csak ugy dumalni. IRC, ha chaelni akarok a kockakkal. Skype, ha telefonalni akarok. Ha meg filekuldesre adom a fejem, akkor vagy athuzatom ftp-n, vagy feltoltom rapidra. Teljesen jol megvagyok ezekkel.
    Regen volt ICQ accountom is, akkor Gaim-ot hasznaltam, hogy ne kelljen mar kulon futtatni mindent. De aztan vhogy visszatertem MSN-hez, mikor elhagytam az ICQ-t.
  • n3whous3
    #36
    FAT32-n megy az XP. Ha meg Vistád van ÉS mellette még hőzöngesz ezért, meg azért, akkor gratulálok, csak a hülye rakja fel azt az oprendszert.
  • Lost Lont
    #35
    Én azon röhögtem egy jót, hogy egyre jobban beleerőltetik az Live Messengerbe, hogy csak a legújabb windozeon menjen, kell vagy vista, vagy servicepack3 vagy akármi. És ha én nem rakom fel akkor le vagyok szarva? És amikor végre ki tudtam volna próbálni ezt a mappa megosztást (mert a C meghajtóm is NTFS már, de a legmélyebb logfileban jöttem rá hogy eddig azért nem ment, mert FAT32-ő volt), addigra leesett, hogy már ezer éve AMSN-t használok és nem microsoftosat.
    Facebook az milyen? Egyre többen emlegetik mostanában.
  • LPG
    #34
    Vagy ez két külön dolog lenne?
  • LPG
    #33
    A Live Messenger új verziója oprendszer hitelesítést kér.
    Mellesleg azóta nincs MSN-em. Rájöttem, hogy marhára nem hiányzik.