186
  • Adamul
    Hmm durrrrva ez a teszt, nekem FF alatt 800körüli értékek jöttek ki, a legjobb az 691! operánál 400 körül a legjobb eddig 381 volt!! És a legdurvább: Ie7: 5308!! A legjobb 4800 körül volt... Operánál nekem is a kompatibilitással volt gond (vista+gmail gadget) de tetszik h ffban a reklámokat is lehet blokkolni, csak most azzal szívok h a lentebb említett pluginjaim nem kompatibilisek ezzel a verzióval...
  • ZoliJ
    kedves ie6 felhasználók hogy meg fognak lepődni, amikor kijön az ie8 és átdolgozzák hozzá a weboldalakat:D
  • Drawain
    Valahol el kell kezdeni... Természetesen az oldalak működnek IE6-ban, csak nincsenek rá optimalizálva, tehát lassúak, lehet szét vannak csúszva néhány helyen ill. a dhtml látványelemek általában nem működnek. De ettől még böngészhetőek ha van valakinek hozzá kedve. Egyébként főleg hazai oldalakról van szó, és a statisztikák szerint itthon az FF-IE haszálat pont hogy fordítva 80-20% (legyen max 60-40%, de nem hinném, hogy a nagy forgalmú oldalainkhoz képest az átlag ekkora eltérés lenne) és ebből is az IE6-IE7 már 50-50%-os arányú.

Áldozatot lehet hozni. Ha a megrendelőnek meg az minden vágya, hogy rámenjen plusz egy hét, hogy IE6-ban is működjön minden tökéletesen, akkor megoldható, csak fizesse ki a pluszmunkát. Ennyiről van szó. De ne hidd, hogy mi vagyunk az egyetlenek - úgy ahogy a hasonló területeken működő egyéb kezdeményezések (pl. goPHP), lassan csak a drasztikus módszerek hozzák lendületbe a fejlődést.
  • Laci082
    Na, letöltöttem. Gyorsabb, és végre kevesebb memóriát zabál mint az elődje. Nem használok sok kiegészítőt, és a fontosabbakból van már kompatibilis verzó. Eddig szép, és jó. DE: ha erre a címsoros őrületre nem raknak be k*rva gyorsan egy opciót amivel kikapcsolható lesz, akkor inkább használok IE7-et. Kezdjük ott, hogy a FF2-ben volt egy jó pár oldal amit könyvjelzőbe nem raktam el, de címsorban ha legördítettem ott voltak. Na, ezeknek a 99%-át "benyelte" a frissítésnél, valamint eltűnt néhány könyvjelzőm is. Ha azt a rohadt címsort nyitom le, akkor a korábban beírt címekre vagyok kiváncsi nem az előzményekre! Ha azok érdekelnek, akkor rákattintok az "előzmények" menüre, ahol teljesen ugyanazt megnézhetem. Jó, keressen cím beírás közben az előzményekben, de ne jelenítse meg azokat, ha csak lenyitom a címsort.
  • Yv@n
    Érdekes teszt(már a frissített verziója, ami az általad linkelt oldal tetején van linkelve). A készítője általi értékelés szerint az ff3 4.4szer lassabb mint az opera, míg az explorer 1.8szor.

Ennek ellentéteképp nálam ff3 két és félszer gyorsabb mint az ie7. Szóval akkor ez így kuka :)
  • Macc
    Ezt most hogy merted? Nalam Safari 3-mal 99ms:

Try/Catch with errors 8
    Layer movement 20
    Random number engine 15
    Math engine 29
    DOM speed 5
    Array functions 3
    String functions 15
    Ajax declaration 4
    Total Duration 99 ms

FF3-mal meg legjobb esetben is 198 ms:

Try/Catch with errors 13
    Layer movement 42
    Random number engine 19
    Math engine 27
    DOM speed 65
    Array functions 5
    String functions 4
    Ajax declaration 23
    Total Duration 198 ms

(OSX alatt)
  • smv
    Elég merész cég lehet az, aki a látogatók többségére szarik, ezt sajnos nem mindeki teheti meg. És nem hiszem, hogy túl sok megrendelőnek be lehetne adni, hogy nem gond, hogy nála, és a 80% látogatónál nem jól jelenik meg, de van 20%, akinél frankón. (Hasraütés szerű százalékot mondtam, de a lényeget érzed)
  • Drawain
    Nem, attól, hogy sokan használják még manapság is, vannak finom és drasztikus módszerek amivel ösztönözni lehet a váltást.

Pl:
    http://www.savethedevelopers.org/

A mi cégünknél pedig alapból IE7-re és FF-re optimalizálunk, de sokan mások is így vannak. Egyszerűen nem fér bele az időbe, hogy minden projektnél 7 éves böngészőkre is kiteszteljünk mindent. Ráadásul akinek legális windows-a van, annak már az Update lefrissítette a 7est.
  • Dj Faustus #98
    "Ellenben annak webfejlesztőként kitépném a máját is, aki még mindig a nyomoronc ie6-hoz ragaszkodik..."
    Sajnos még arra is kell optimalizálni (CSS hackek, feltételes megjegyzések és társai) - elterjedt egy böngésző (mire a jövőbeli - remélhetőleg ajánlásokat jobban betartó - IE8 elterjed, addig sok víz lefolyik a Dunán). :(
  • Drawain
    Azért ezek a memóriafoglalások sem egészen így vannak. Nálam az FF3 (béták, RC-k, full) fél nap után 2-3 tabbal is produkáltak 280MB-ot. Egy biztos, a régihez képest még ez is marha jó eredmény - sőt a 2esnél ha bezártam egy tabot általában azt sem szabadította fel...
  • smv
    Semmiben, ezt mint volt operás csak úgy értettem, hogy egyáltalán nem olyan gáz értékek már mint a 2-es alatt voltak, ám cserébe minden oldal frankón megjelenik. Az opera 9.5 tényleg frankó lett, de nem hiszem el, hogy nem bírják ezeket megoldani. Az extelhetőséget pedig örökké hiányolni fogom az operából, még ha tisztában is vagyok vele, hogy ott más a mentalitás, illetve a gondolkodásmód.
  • roliika
    23 tabbal..vagyis eltérő oldallal 183 mega az RC3 memória éhsége..és üresen sem sokkal kevesebb. És 5* biztos gyorsabb mint az IE.
  • Dj Faustus #94
    Nekem sikerült - bibi (320 körüli értékekkel többnyire)!
  • Drawain
    Ha valaki baromi gyors böngészőt akar használjon Safarit, vitathatatlanul a leggyorsabb - cserébe böngészésen kívül másra nem nagyon lehet használni.
  • Mardel
    *operában ki lehet kapcsolni.
    (ez a hozzászólás vip szerkesztése csak vip tagoknak meg egy fa**ság)
  • Mardel
    Épp ezt a tesztett szerrettem volna még beszúrni. De akkor meg is kérdezem, hogy ezen a teszten hol tűnik ki az ff3? Mert én csak a memóri használattot látom, amit operában, hogy ne amemóriában legyne a gyorsítótár. De egyébként 8 tab az smafu ff 15-20 tabnál szokta fedobni a pacskert, míg opera röhögve bírja.
  • Drawain
    Mindenki azt használ amit akar, ami neki kényelmes, mi a fenének kell egymás haját tépni.

Ellenben annak webfejlesztőként kitépném a máját is, aki még mindig a nyomoronc ie6-hoz ragaszkodik... 7 éves ez a program és enyhén szólva is kiöregedett. Tessék helyette minimum IE7-et használni, mert a rapid development mellett már sehol nem lesz idő ezekre a régi szutykokra optimalizálni az oldalakat. Azt pedig egyenesen nem hiszem el, hogy van még ma olyan oldal, ami mondjuk az utóbbi 3-4 évben készült és IE alatt jó de FF alatt nem. Mióta létezik Firebug a fejlesztők nagyrésze ennek segítségével debuggol, mert marha kényelmes és sokrétű - így nyílvánvalóan az oldalak alapból FF kompatibilisek lesznek. Szemben az IE6-al, ami nem csak, hogy alapvető css tulajdonságokkal sem bírkózik meg, de még a javascript része is inkompatibilis a modern böngészőkkel. A javascriptes bénázás sajna IE7nél is megmaradt... (egyébként nem értem, mert több MS oktatás és konferencia után az a véleményem hogy nagyon kiváló szakemberek dolgoznak ott, csak úgy látszik a lényeges dolgokról spórolja ki a cég az embereit)

Hála égnek ma már a fejlesztők is egyre bátrabbak és (szerintem jogosan) a modern böngészőkre optimalizálják az oldalukat, ezzel is váltásra kényszerítve a maradiakat.
  • smv
    Mármint a tesztet itt a memóriahasználatra értem és nem is neked címeztem:D
  • smv
    Eddig énis operáztam, de szerintem a 3-as ff végre egész használható. 7-es óta használtam idáig az operát. És az a helyzet, hogy mostmár habár folyamatosan fejlődik, de még midnig rengeteg oldal alatt összeszarja magát, és ez mostmár kezd zavarni. Annó nem volt gond, de mióta megy a web2 hájp, azóta egyre több olyan fícsört használnak, amit nem feltétlenül támogat az opera. És ez szerintem hatalmas hátrány a részére. Szépen beexteltem az FF-et, hogy tudjon megközelítőleg annyit, mint az opera, és így egész használható, sebességben sem marad el sokban mögötte.

50 milisecen pedig lécives ne vitatkozzunk már... Azt megértem, hogy eddig lassan indult az ff és ez baromi gáz volt, vagy az oldalak érezhetően lassabban töltődtek be alatta, mint operában, de ez a hármasban már abszolút nem érezhető.

Tesztet pedig én is tudok mutatni, csak az a különbség, hogy ez reprodukálható.
  • Mardel
    Jah, és itt egy java script speed test. Operaval (9.5) elértem 312 ms-et is, de ff3 valahogy nem képes 346 ms alá menni (de a 346 körüli érték is ritka.)
  • Mardel
    Mihez képest gyors. Önmagához képest, talán.
    Egyébként itt egy "friss" teszt, mivel tegnap jött ki az ff3 ezért ez a friss. (Egyébként, nemhiszem, hogy annyit javítottak volna a véglegesen, hogy most megtáltosodjon a végére.)
  • passatgt
    a jelszómegjegyzést kilehet kapcsolni, de itt máshogy van megoldva
  • Zoolesz
    Nem tudom itt mindenki csak isteniti az FF3-at tisztelet a kivételnek. Én kb 1 éve használom mert szükség volt rá, de egyre jobban húz vissza a szívem ie7-hez, hogy miért is nálam az ff2 baromi lassú és kurva sok mem-et eszik ie-hez képest. Még azért kipróbálom a 3-at de ha nem lesz radikális válzotás visszatérek ie7-hez ,bár lehet megnézem operát milyen. Ja és amúgy az a véleményem mindegy mit használsz ha tudod hogyan kell nem kapsz el semmi olyat amit nem akarsz. Ja és mégvaalmi remélem hogy a jelszómegjegyzés végre müködik mert elegem vaan abból hogy minden ablaknyitáskor megkérdezi, hogy megjegyezze-e az a kurva jelszót.
  • 1hengeresVmotor
    igen gyors és a beépülő programok is pímák grat foxi 3 !!
  • Mardel
    Üres lap nyitogatásában biztos.
  • jin
    Brutál gyors a 3-as róka, az ie és az opera is kezetcsókolhat!
  • ziipp
    Jogos. :) A nagy változások közepette úgy érzem itt az ideje Operára is vetni egy pillantást, miért is ne? Igaz, régebbről rossz tapasztalatom van vele, az anonym.to?/-s linkekkel nem működött. De azóta eltelt pár év, hátha kijavították már. :)
  • psishock
    Ismered a sztorit, ami jó azt nem kell reklámozni vagy nagydobra verni ;)
    nálam is Opera ftw.
  • Mardel
    Egyébként az ff3 még mindig lassaban töltődik be mint az Opera és az oldla betöltése is lasabb, az meg hogy kiterjesztések vannak hozzá az egy dolog. A kiterjesztéseket úgytudom a fanatikus ff rajongók írják.
  • The Garrett
    mivel az IE usereknek kell elsősorban áttérni ffx-re, nekik kell látni hogy hogy működik a letöltés... :)
  • ziipp
    Milyen irónikus, hogy a 2. lépésnél Internet Explorer-es letöltő ablak van. :)
  • Icegod
  • Mardel
  • tproli
    Opera rulez, még ha az SG mélyen hallgat is róla, hogy lassan egy hete van végleges 9.5-ös verzió. Gratulálok az széleskörű tájékoztatáshoz!

Ebben az FF-ben is vannak jó dolgok, és kétségtelenül nagyon jó böngésző, de ez a nagy hype enyhén szólva túlzás.
  • Mardel
    Firefox 3 legszembeötlőbb újítása, hogy törlésnél be lehet állítani, hogy mindent töröljön (1 registry azért még így is marad).
  • Adamul
    Mármint skinre gondoltam
  • Adamul
    Ja és én nem érzek gyorsulást, viszont az jó hogy az eddigi plugin kompatibilis maradt ezzel is :)
  • Adamul
    Sajnos nekem az alábbi pluginokkal nem kompatibilis pedig ez azért nagy hiba mert a 2-esen jó volt: - dwarfurl, - HUN dict (ez azért fura mer a mostani sorok írása közben húzogatja alá rendesen amit nem ért) - Locator, - viamatic foXpose
  • emile zola
    tényleg gyorsabbnak tűnik....remélem az is marad:)
  • tomcsa4
    Ravkin: nézd, hiába unalmas stb FF sokkal biztonságosabb, mint IE és Safari. De most hagyjuk ezt a mindenhol lejönnek a vírusok, de kérdem én: neked otthon csak egy zárad van az ajtódon? Mert elég annyi is, hogy ne nyíljon ki, de egy betörőt nem állít meg.

Lehet hülye példa, sorry késő van. Annyit szerettem volna még mondani, hogy Neptun nem jött be FF alatt, de hozzáadtam kivételnek és hopp, bejön! Én mér 3 éve FF-et használom mindennap és kiváló. Csak nehogy sok beéített addon fele mozduljanak el, mert akkor nagyobb a sebezhetőség (semmiféle külső addont nem használok, igen flasht sem). Én pl nagyon ritkán találkozom azon kivételekkel, amik csak IE-ben jelennek meg. De aki többször használja, az kénytelen IE-t használni. Én próbálom átbeszélni az embereket FF-re.