Indul a Firefox 3 rekordkísérlete

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerygrey
Try/Catch with errors
15
Layer movement
47
Random number engine
48
Math engine
46
DOM speed
69
Array functions
6
String functions
9
Ajax declaration
41

(különben én magasról sz*rok az ilyesmire, a 3DMark pontszámok is marhára hidegen hagynak, a lényeg hogy rendesen menjen a net és a játék)
Mardel
Try/Catch with errors 0
Layer movement 62
Random number engine 47
Math engine 63
DOM speed 31
Array functions 31
String functions 62
Ajax declaration 0
Total Duration 296 ms

<#duhos2>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Gerygrey
Azt nem tudja valaki, hogy mit lett a Vissza gombbal?

Nézet - Eszköztárak - Testreszabás, és a megjeleõ panelrõl ráhúzod a helyére - ezek szerint nem csak nekem tûnt el frissítéskor.

ha ezt megtehetem az alapból beépített rendszerben lévõ programmal, ami aktuálisan winxpsp2 ie6.0 val, akkor miért kellene erre feltelepítenem egy másik programot

Nem kellene. A trabantoddal is eljuthatsz A pontból B-be, és a te dolgod hogyha ez neked jó, de akkor ne is menj be olyan fórumtopikba okoskodni, ahol épp az új BMW-nek örülnek.
mama2
Már meg van😊. A telepített kiegészítõket(idõjárás jelentõ, stb.) hol használhatom? Mert feltelepítettem õket, de hogy használom? Hol vannak?
Mert nem találom õket😛.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Már ne is haragudj, de a vírusirtó feladata elfogni a weboldalakról lemászó kártevõket. Aztán kötve hiszem, hogy itt az SG-n minden foxos emberke gépe vírusos lenne. Plz, gondolkodj már, mielõtt szájalsz. Thx!

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Légy büszke magadra és az Operádra akkor. Itt vannak az én eredményeim:

Try/Catch with errors 12
Layer movement 40
Random number engine 27
Math engine 58
DOM speed 129
Array functions 5
String functions 7
Ajax declaration 19
Total Duration 297 ms

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Axon
Rögtön megvan a 7 milliomodik letöltés.

mama2
Honnan lehet letölteni?

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Mardel
FF3 nálam 8 tabnál 110-120 MB-ot evett, szóval az 50-55 már egész jó.

Zé
Azt nem tudja valaki, hogy mit lett a Vissza gombbal? Bár az ALT+balranyíl vagy az Elõzmények menüpont mûködik, nekem azért kényelmesebb volt egy kattintással visszalépni...
Jahm és 7 tabnál 50-55MB-t zabál, ez sik vagy kevés?
Én most a Firefox 3.1-el tolom és ezzel a Gecko 1.9.1 motorral pfh szerintem meglepõen gyorsabb mint az FF3
smokedoc

Ma webet két felé kell fejleszteni: a szabványnak, és a microsoftnak.

kalandra fel!

A teszt régi változata: Opera9.5 - 96 ms; FF3 - 131 ms; IE7, 64bit - 639 ms; IE7, 32bit - 904 ms

Az újabb változattal: Opera9.5 - 192 ms; FF3 - 265 ms; IE7, 64 bit - 430 ms; IE7, 32bit - 634 ms
Gerygrey
megrendelõnek be lehetne adni, hogy nem gond, hogy nála, és a 80% látogatónál nem jól jelenik meg, de van 20%, akinél frankón. (Hasraütés szerû százalékot mondtam, de a lényeget érzed)

Nagyjából 50/40% az IE vs FF arány mostanában Magyarországon (a maradék 10% Opera, Safari, meg a többiek)

Ilyen arány mellett már elgondolkodtató a dolog: Firefoxot inkább a tudatosabb, aktívabb netezõk használnak, az IE használók között nagyobb a kezdõ júzerek aránya akinek nem annyira tûnik fel mondjuk egy 4 pixellel elcsúszott header. Úgyhogy ma már nem hülyeség foxra optimalizálni elsõdlegesen.
Gerygrey
szerintem szánalmas hogyan hülyítik a népet, azért hogy felrakjanak egy olyan programot windowsra, amit linuxra szántak.

Szerintem meg az a szánalmas, hogy megjelenik egy hír hogy van valamibõl jobb, te meg itt osztod az észt hogy milyen idióta aki nem a régit használja.
Axon
Már 51 ezer fölött van Magyarország.
Egyébként a letöltések meghaladták a 6 milliót:

link

hello mindenki
ahoz képest elég kapós kis hazánkban én voltam 46ezer valahanyadik
környezõ országok (K-E) igencsak le vannak maradva<#email>
bardocz
Nagyon fasza lett az új verzió,nálam sg-t gyorsabban frissíti :-) Ami vizsont nem tetszik,hogy a websecurity guardos cucc ezzel még nem mûködik,pedig nagyon hasznos,és minden oldalról ad infót,mivel van fertõzve.Valami hasonló létezik hozzá?
lck
Nekem Linkification megy vele ( 1.3.3 ) Az aláírásodban lévõt is látja.
A navigációs gombot a testreszabásban kiszedheted, vagy rakj más skint.
A legördülõ izé szerintem az egyik legjobb újítása - persze szokni kell.
nem tudom, hogy te mit keversz a Firefox-al, de a ff2 is tökéletesen tudta folytatni a szüneteltetett letöltést , szal nem tom hogy mit problémázol hogy neked nem indult el újra, valszeg nálad volt a gond mert probléma nélkül folytatja. Mellesleg FF3 is.

AMD Athlon X2 5200+ ATi Radeon HD3850

Ne hazudj mardel! Kit érdekel a csalásos statisztikád?

Én csak azt nem értettem már akkor is, ha alapból nem ment ez a dolog minek rakták egyáltalán bele?
Mégegyszer mondom az ff nem tudta folytatni a a megállított letöltést, míg más letöltésvezérlõ igen ergo a szerver támogatta a letöltés folytatását. Kérdés a 3-as képes már folytatni a megszakított letöltéseket a szerver letöltés támogatása esetén vagy nem?
Na, így 3 perc után a benyomásaim: 1. Nem megy a Linkification kiterjesztés (még). 2. Zavar az a hatalmas zöld Back gomb baloldalt felül (sose használtam; viva 5 gombos egér). 3. URL begépelésnél még szoknom kell ezt a legördülõ izét.

http://laslow.hu/blog

Ez nem ilyen egyszeru, ha a szerver oldal nem tamogatja akkor hiaba akarja az FF vagy barmelyik mas bongeszo folytatni, kezdheti elolrol.

A fikazas altalanos jelenseg, ez volt akkor is amikor kijott az FF2. Ugyanez volt winXP, Vista eseten is. Reszben jogos, de aki x.0 verziot hasznal az magara vessen, meg kell varni amig kijonnek a javitott x.0x vagy akar x.x verziok (win eseten service pack).
Na látom megy itt a hype meg flame, csak egy pragmatikus kérdésem lenne, az eddigi ff-ben az alap letöltésnél, ha megállítottam a letöltést hiába volt ott a folytatás lehetõség sz*rt rá és nem folytatta. Tudom, hogy van addon, meg plugin meg még sok minden, de én alap ff-et szeretek használni, na szóval ez a hiba ki lett javítva a 3-asban? Elõre bocsátom, hogy annó direkt kipróbáltam letöltés managgerrel ezeket a fájlokat és azok gond nélkül megálltak és után afolytatódtak.
sajna minden flessen ezt csinálja.. a 2.0.0.14-et uninstalltam, majd felraktam a 3.0-t (semmi RC, rendes 3.0) ezután az elsõ flesstõl kezdve az utolsóig lefagyott mindenre ha jobb gombot nyomtam... feldobta a fless jobbgomb ablakot , de abba felirat már nem került ezután pedig semmire nem reagál, csak task managerbõl lehet bezárni. asszem várok vele még vagy a 3.1 -es verzióig míg felrakom mert ez így elég kaki. azért leírom a tesztkörnyezetet:

Intel P2-300 Deschutes 512k L2 / 256/133 SD / WindowsXPSP2-Corp.En.

Két különbözõ Windows-on is ugyanezt a hibát produkálta (!) tehát ki van zárva, hogy én lamerkodtam volna el valamit.

Ezenkívül pedig már a tököm tele van vele mert egy rakás bug-reportot írtam nekik menet közben is és nagyívben tettek rá.

Ki nem szarja le a Visztát?

Nemtudom mire kell 1 hét, hogy ie6-ra is optimalizált legyen egy oldal. Nekem érdekes módon sikerül egybõl cross-browser css-t gyártanom, javascriptel ugyanígy. Ha meg valami mégsem stimmel, max 1-2 óra alatt sikerül mindre optimalizálnom.
A spreadfirefox.com-on azt olvasom, hogy este 20.16-kor kezdõdik a letöltési kísérlet.

Hmm durrrrva ez a teszt, nekem FF alatt 800körüli értékek jöttek ki, a legjobb az 691! operánál 400 körül a legjobb eddig 381 volt!! És a legdurvább: Ie7: 5308!! A legjobb 4800 körül volt... Operánál nekem is a kompatibilitással volt gond (vista+gmail gadget) de tetszik h ffban a reklámokat is lehet blokkolni, csak most azzal szívok h a lentebb említett pluginjaim nem kompatibilisek ezzel a verzióval...
kedves ie6 felhasználók hogy meg fognak lepõdni, amikor kijön az ie8 és átdolgozzák hozzá a weboldalakat😄

Valahol el kell kezdeni... Természetesen az oldalak mûködnek IE6-ban, csak nincsenek rá optimalizálva, tehát lassúak, lehet szét vannak csúszva néhány helyen ill. a dhtml látványelemek általában nem mûködnek. De ettõl még böngészhetõek ha van valakinek hozzá kedve. Egyébként fõleg hazai oldalakról van szó, és a statisztikák szerint itthon az FF-IE haszálat pont hogy fordítva 80-20% (legyen max 60-40%, de nem hinném, hogy a nagy forgalmú oldalainkhoz képest az átlag ekkora eltérés lenne) és ebbõl is az IE6-IE7 már 50-50%-os arányú.

Áldozatot lehet hozni. Ha a megrendelõnek meg az minden vágya, hogy rámenjen plusz egy hét, hogy IE6-ban is mûködjön minden tökéletesen, akkor megoldható, csak fizesse ki a pluszmunkát. Ennyirõl van szó. De ne hidd, hogy mi vagyunk az egyetlenek - úgy ahogy a hasonló területeken mûködõ egyéb kezdeményezések (pl. goPHP), lassan csak a drasztikus módszerek hozzák lendületbe a fejlõdést.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Na, letöltöttem. Gyorsabb, és végre kevesebb memóriát zabál mint az elõdje. Nem használok sok kiegészítõt, és a fontosabbakból van már kompatibilis verzó. Eddig szép, és jó. DE: ha erre a címsoros õrületre nem raknak be k*rva gyorsan egy opciót amivel kikapcsolható lesz, akkor inkább használok IE7-et. Kezdjük ott, hogy a FF2-ben volt egy jó pár oldal amit könyvjelzõbe nem raktam el, de címsorban ha legördítettem ott voltak. Na, ezeknek a 99%-át "benyelte" a frissítésnél, valamint eltûnt néhány könyvjelzõm is. Ha azt a rohadt címsort nyitom le, akkor a korábban beírt címekre vagyok kiváncsi nem az elõzményekre! Ha azok érdekelnek, akkor rákattintok az "elõzmények" menüre, ahol teljesen ugyanazt megnézhetem. Jó, keressen cím beírás közben az elõzményekben, de ne jelenítse meg azokat, ha csak lenyitom a címsort.
Érdekes teszt(már a frissített verziója, ami az általad linkelt oldal tetején van linkelve). A készítõje általi értékelés szerint az ff3 4.4szer lassabb mint az opera, míg az explorer 1.8szor.

Ennek ellentéteképp nálam ff3 két és félszer gyorsabb mint az ie7. Szóval akkor ez így kuka 😊

Macc
Ezt most hogy merted? Nalam Safari 3-mal 99ms:

Try/Catch with errors 8
Layer movement 20
Random number engine 15
Math engine 29
DOM speed 5
Array functions 3
String functions 15
Ajax declaration 4
Total Duration 99 ms

FF3-mal meg legjobb esetben is 198 ms:

Try/Catch with errors 13
Layer movement 42
Random number engine 19
Math engine 27
DOM speed 65
Array functions 5
String functions 4
Ajax declaration 23
Total Duration 198 ms

(OSX alatt)

smv
Elég merész cég lehet az, aki a látogatók többségére szarik, ezt sajnos nem mindeki teheti meg. És nem hiszem, hogy túl sok megrendelõnek be lehetne adni, hogy nem gond, hogy nála, és a 80% látogatónál nem jól jelenik meg, de van 20%, akinél frankón. (Hasraütés szerû százalékot mondtam, de a lényeget érzed)

Starcraft + Diablo III - esemve

Nem, attól, hogy sokan használják még manapság is, vannak finom és drasztikus módszerek amivel ösztönözni lehet a váltást.

Pl:
http://www.savethedevelopers.org/

A mi cégünknél pedig alapból IE7-re és FF-re optimalizálunk, de sokan mások is így vannak. Egyszerûen nem fér bele az idõbe, hogy minden projektnél 7 éves böngészõkre is kiteszteljünk mindent. Ráadásul akinek legális windows-a van, annak már az Update lefrissítette a 7est.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Dj Faustus
"Ellenben annak webfejlesztõként kitépném a máját is, aki még mindig a nyomoronc ie6-hoz ragaszkodik..."
Sajnos még arra is kell optimalizálni (CSS hackek, feltételes megjegyzések és társai) - elterjedt egy böngészõ (mire a jövõbeli - remélhetõleg ajánlásokat jobban betartó - IE8 elterjed, addig sok víz lefolyik a Dunán). 😞

Azért ezek a memóriafoglalások sem egészen így vannak. Nálam az FF3 (béták, RC-k, full) fél nap után 2-3 tabbal is produkáltak 280MB-ot. Egy biztos, a régihez képest még ez is marha jó eredmény - sõt a 2esnél ha bezártam egy tabot általában azt sem szabadította fel...

smv
Semmiben, ezt mint volt operás csak úgy értettem, hogy egyáltalán nem olyan gáz értékek már mint a 2-es alatt voltak, ám cserébe minden oldal frankón megjelenik. Az opera 9.5 tényleg frankó lett, de nem hiszem el, hogy nem bírják ezeket megoldani. Az extelhetõséget pedig örökké hiányolni fogom az operából, még ha tisztában is vagyok vele, hogy ott más a mentalitás, illetve a gondolkodásmód.

23 tabbal..vagyis eltérõ oldallal 183 mega az RC3 memória éhsége..és üresen sem sokkal kevesebb. És 5* biztos gyorsabb mint az IE.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Dj Faustus
Nekem sikerült - bibi (320 körüli értékekkel többnyire)!

Ha valaki baromi gyors böngészõt akar használjon Safarit, vitathatatlanul a leggyorsabb - cserébe böngészésen kívül másra nem nagyon lehet használni.

Mardel
*operában ki lehet kapcsolni.
(ez a hozzászólás vip szerkesztése csak vip tagoknak meg egy fa**ság)

Mardel
Épp ezt a tesztett szerrettem volna még beszúrni. De akkor meg is kérdezem, hogy ezen a teszten hol tûnik ki az ff3? Mert én csak a memóri használattot látom, amit operában, hogy ne amemóriában legyne a gyorsítótár. De egyébként 8 tab az smafu ff 15-20 tabnál szokta fedobni a pacskert, míg opera röhögve bírja.

Mindenki azt használ amit akar, ami neki kényelmes, mi a fenének kell egymás haját tépni.

Ellenben annak webfejlesztõként kitépném a máját is, aki még mindig a nyomoronc ie6-hoz ragaszkodik... 7 éves ez a program és enyhén szólva is kiöregedett. Tessék helyette minimum IE7-et használni, mert a rapid development mellett már sehol nem lesz idõ ezekre a régi szutykokra optimalizálni az oldalakat. Azt pedig egyenesen nem hiszem el, hogy van még ma olyan oldal, ami mondjuk az utóbbi 3-4 évben készült és IE alatt jó de FF alatt nem. Mióta létezik Firebug a fejlesztõk nagyrésze ennek segítségével debuggol, mert marha kényelmes és sokrétû - így nyílvánvalóan az oldalak alapból FF kompatibilisek lesznek. Szemben az IE6-al, ami nem csak, hogy alapvetõ css tulajdonságokkal sem bírkózik meg, de még a javascript része is inkompatibilis a modern böngészõkkel. A javascriptes bénázás sajna IE7nél is megmaradt... (egyébként nem értem, mert több MS oktatás és konferencia után az a véleményem hogy nagyon kiváló szakemberek dolgoznak ott, csak úgy látszik a lényeges dolgokról spórolja ki a cég az embereit)

Hála égnek ma már a fejlesztõk is egyre bátrabbak és (szerintem jogosan) a modern böngészõkre optimalizálják az oldalukat, ezzel is váltásra kényszerítve a maradiakat.

smv
Mármint a tesztet itt a memóriahasználatra értem és nem is neked címeztem😄

smv
Eddig énis operáztam, de szerintem a 3-as ff végre egész használható. 7-es óta használtam idáig az operát. És az a helyzet, hogy mostmár habár folyamatosan fejlõdik, de még midnig rengeteg oldal alatt összeszarja magát, és ez mostmár kezd zavarni. Annó nem volt gond, de mióta megy a web2 hájp, azóta egyre több olyan fícsört használnak, amit nem feltétlenül támogat az opera. És ez szerintem hatalmas hátrány a részére. Szépen beexteltem az FF-et, hogy tudjon megközelítõleg annyit, mint az opera, és így egész használható, sebességben sem marad el sokban mögötte.

50 milisecen pedig lécives ne vitatkozzunk már... Azt megértem, hogy eddig lassan indult az ff és ez baromi gáz volt, vagy az oldalak érezhetõen lassabban töltõdtek be alatta, mint operában, de ez a hármasban már abszolút nem érezhetõ.

Tesztet pedig én is tudok mutatni, csak az a különbség, hogy ez reprodukálható.

Mardel
Jah, és itt egy java script speed test. Operaval (9.5) elértem 312 ms-et is, de ff3 valahogy nem képes 346 ms alá menni (de a 346 körüli érték is ritka.)