HTC okostelefonok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ph forumrol:
"persze, hogy cáfolja. az egy dolog, hogy ha kétmarokra fogod, akkor lejjebb megy a térerõ, ez temészetes és mindig is így volt. HD2-n is simán reprodukálom. azonban két tényt figyelmen kívül hagy mindenki:
- a térerõ nem tûnik el teljesen, a hívás nem szakad le,
- az iPhone 4-et nem kellett markolászni, elég volt egy ujjal összefogni a kritikus egy milliméteres rést az oldalán."
Saor Alba
(jelenlegi árakon szigorúan száraz közgazdaságtanilag nézve, a határhaszon elve alapján nem optimális a beleölt pénz / technikai elõrelépés arány)
Ezzel lehet vitatkozni, mert anyagi helyzettõl függ, ha el lennék engedve akkor kevesebb technológiai és presztizs-növekményért is szívesen kiadnék több pénzt. Jelen helyzetben nem, és az igényeimet kielégítené egy LEO is.
Viszont gratulálok a HD7-hez, használd okosan, tapasztald ki, aztán majd oszd meg itt velünk a tudományt! :-)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Mindkettõ van kezemben nap mint nap (HD2 a munkatársamé, velem szemben ül) és igen más felhasználói élmény... :-)
A HD sajnos lassú, akadozik, a HD2 gyors, de ott is akadnak konstrukciós tipushibák.
"Tökéletes telefon nincs, csak az iPhone". - mondták nem is olyan régen a szaksajtóban.
"Tökéletes telefon nincs." - mondják (és mondom) most.
<#vigyor2>#vigyor2>
Úgy látszik az iPhone 4 trendet teremtett 😄
(egyébként meg egyáltalán nem para, szerintem ezen a telefonon is csak elvétve tapsztalható)
az ANdroid 1-es verziója kompatibilis a 2-essel?
kössz
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Már biztos, hogy a HD2-esem is megtartom, a régi WM6.5 miatt.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ami nem tetszik: ha összedugom a PC-vel, nem jelenik meg egy külön kis hálózati meghajtó, mint külsõ HDD (vagy csak beállítás kérdése?), valamint a telefon tartalmát nem tudom tallózni PC-rõl, mint a HD2-nél, csak avval a hülye Zune szinkronizációs szoftverrel tudok szinkronizálni ezt-azt. Ez a Windows Phone 7 sajátsága? Mert akkor nagyon nem tetszik.
Vagy csak beállítás kérdése, és tudom tallózni a telefonom tartalmát, és tetszõleges fájlokat felmásolni rá? Nem hiszem el, hogy nem lehet, valamit csak én szerencsétlenkedhetek.
Akinek Windows Phone 7-es HTC-je van, kérem írjon, neki lehet e a telefon teljes tartalmát tallózni PC-rõl. Köszi
2 telefon között vacillálok.
HTC WildFire
Samsung Galaxy 3
Fontos, hogy legyen benne 3,5-es jack bemenet, GPS és WiFi. Ezek rendben, de a HTC-ben jobb a kamera, viszont a felbontása gyengébb...
Nem pixeles a HTC képe? Gyors a szoftver?
Szerintetek melyik jobb választás?
Köszi. (És bocs, ha nem olvastam vissza korábbi hsz-eket.)
Az árak viszont szép lassan esnek azért.
HD2 újonnan 165e-rõl indult, idén õsszel 135, most 110e. :-)
Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy idén jönnek-e új HTC telefonok? Vagy mikor várhatóak? Azért kérdezem, hogy akkor hátha lentebb mennek a HTC telefonok, gondolok itt a Deseire-re! 😊
Mostanában akarok valamilyen win7 HTC-t venni, szerintem Trophy vagy Mozart. Valaki esetleg használ ilyet? Vélemény róla? Meg magáról a Win7-rõl?
Köszi
:-))
Titkon abban reménykedtem, hogy van valakinek ilyen kütyüje, és tud személyes véleményt mondani. Holnapig még várok, hátha valaki ír, akinek van, ha meg nem, akkor majd tõlem lehet kérdezni wildfire ügyben.
Örömködés, holnap irány a vodkafon 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Teszteket nézegess..
beharangozó
Mobilaréna teszt
egy másik
Ez is jó cikk
Itt van még egy - geek
Technet stb...
egy összefoglaló:
"Hogyan is foglalhatnánk össze a Wildfire-t? Sokan ráaggatták a Desire mini fantázianevet, ám a valóság azért egy picit ennél árnyaltabb. Ezúttal nem teljesen az volt a cél, mint a HD mini esetében. Ott tényleg ügyesen sakkoztak a hardverrel és tényleg közel ugyanazt kapta az ember, csak kisebb méretben. Itt a processzor és a kijelzõ terén eléggé félrenyúltak a tervezõk. Az a baj, hogy ez a két rész eléggé meghatározza egy készülék mûködését és az általa nyújtott felhasználói élményt is. A Wildfire persze ettõl még nem való kukába, hiszen az Android rendszer, a Sense felület, a jó hardveres felszereltség, na meg a remek akku elég jól nyomja a mérleg egyik oldalát. A döntõ, mint sok más esetben, itt is az ár. És jelenleg a Wildfire nem éri meg az árát. Kártyafüggetlenül 90 ezer forint környékén kapható, ami sok. Ennyiért vagy kicsivel kevesebbért kaphatunk mondjuk egy Samsung Wave-et, ami ugyan nem Android, de kijelzõben és processzorban (is) jócskán a Wildfire szintje felett van. Ha az ára lecsökken, és meg tudunk barátkozni a gyenge kijelzõvel (engem ez jobban zavart, mint a processzor), akkor érdemes számolni vele.
Rusi"
Ugye mostmár nem 90-ért jutsz hozzá.. ezt vegyük figyelembe.. 😊
Volt a kezemben nekem speciel túl kicsi, de van akinek meg a HD2 túl nagy... ezt neked kell érezned jó-e a méret és a kijelzõ..?
HTC Wildfire-t szeretnék venni, vodánál 42k elõfizuval, 100mega nettel (utána lassítják, de nem fizetek többet), 3500huf havidíjjal.
Szeretném megkérdezni tõletek, hogy megér-e ennyit a kütyü? Tudom hogy a kijelzõ nem a legjobb, és a proci se mai csirke, de egész sokáig bírja konnektor nélkül. Egy SE w300i-t cserélek, szóval még ez is ég és föld különbség lesz nekem 😊
Ha azt mondjátok hogy jó, holnap már megyek is megvenni, de ha tudtok valami iszonyat negatívat, esetleg javaslatotok van, akkor várom szívesen 😊
Elõre is köszönöm!
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Találtam progit, de csak 600 Kb méretû, gondolom android szoftvert is kéne szerezni, és gondolom az SD karira tenni.
Nem tudom hirtelen hogy álljak neki, fórumokat túrok evvel kapcsolatban, amik keveset segítettek eddig
Kössz
Ha más a véleményed amatõr fotósként azt is el tudom fogadni (viszonylag toleráns vagyok). Én nem vagyok fotós, utoljára egyetemen jártam fotókörbe (analóg fotózás) Zenit E, EM, és Pentax gépeim voltak, fõleg makróztam, de az már rég volt. Mindenesetre vannak még fogalmaim az elméletrõl, amirõl sajnos manapság a mobillal fotózó friss korosztálynak nem sok (nagy részükrõl beszélek, nem mindrõl). Egy PDA guru / fan / õrült nem feltétlenül ismeri a mélységélesség, az érzékenység, ISO, fókusztávolság, nagylátószög stb stb fogalmát. De nem is kell neki...
Azzal a mondattal arra kívántam rávilágítani, hogy akár egy laza hétvégi kiránduláshoz se a PDA kamerájára támaszkodnék inkább egy nagyon könnyû kis kompaktra, ami zsebben is elfér. A különbség sajnos ég és föld. :-((
Bocs az OFF-ért. <#kuss>#kuss>
Ha minden igaz az elsõ fecskék már megjelentek.
Androidból próbáltam pár buildet ami nekem bejött az a 2.2-es froyo, Sense nélküli változata darkstone által elkövetve egy síma desire kernellel.
A következõ lépés egy Desire HD build lesz szerintem, mert az elvileg sokkal gyorsabb. kérdés, hogy mikor hozzák ki. eddig csak bétát láttam.
Ez tûnik a legjárhatóbb útnak, ha kell a régi 6.5, meg a 7 is, és az Android is. Ugyanis a Desire HD-re nem rakható semmilyen Windows, HD7-re pedig se Android (fejlesztõi fórumokon utánaolvastam), se az elõzõ 6.5.
Lehet ezt fogom tenni.
Kérdés csak az, csinált e már valaki ilyen dual boot-os mókát, hogy egy készüléken menjen az Android és WM6?
Amugy a téma off, ugyhogy ennyi 😊
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Én pedig fotosként nem értek egyet ezen kijelentéssel.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az meg elég furcsa, hogy az összes WP7-es telefonban, amit láttam, nem volt SD slot. Miért nem? Talán megelégelték, hogy az Android open source, és feltehetõ egy MW készülékre is?
Az ember késõbb csak röhög magán.
A megapixel nem minden.. ennyit akartam elmondani, nem kioktatni.
Nem tudhatom kinek milyen fogalmai vannak a fotózásról (nem érthet senki sem mindenhez), csak egy általános gondolatmenet (alapmûveltségen) volt azok számára akik nem értenek / nem akarnak érteni hozzá... csak hogy ne hagyják magukat megvezetni a nagy szavakkal (8-12 megapixel és társai)
OFF: (kicsit maximalista amatõr-fotós haverom anno a Canon EOS-20D-je 1,6-os (?) CMOS szorzóján pörgött állandóan, hogy full frame miért csak a profi gépekbe kerül stb.. Meg lehet nézni még mindig azokat a fotókat amiket azzal a "szarral" készített... )
/OFF
ON:
Én 3 dolgot "várok izgatottan" a Pda-technológiától az elkövetkezõ 3-5 évben: (ezek nagy része természetesen nem fog megvalósulni, de azért várom..) :-)
1. Bebootolás legyen kb 3-4 mp. (ezt PC-n is várom..)
2. Folyékony grafikai futtatás, fluiditás / reakcióidõ legyen embertelenül horribilisan indokolatlanul tökéletes és gyors. Bújjanak el az ájfonok a htc gépek mögött.
3. csökkentsük a bugok, az indokolatlan hibák, megbízhatatlan mûködések számát, legyen lehetõleg tökéletesen megbízható az OS, akár android akár windows.
4. Akkumulátor témában valamilyen technikai áttörés nem ártana mert ami most van az nem tartja magát a fejlõdõ hardver szintjéhez (proci, kijelzõ fogyasztása stb), ez a mostani aksi helyzet egy vicc...
Teszteld Wi-FI és 3G-t ugyanazon letöltésekkel. HA ugyanolyan sebességet adnak akkor a telefon a szûk keresztmetszet, ha a 3G-s letoltes sebessége elmarad a szabadalomban megadottól akkor a kapcsolat a szar.
Dolby mobile: Parasztvakítás... Csak driver kell hozzá és biza az újabb lejátszók tudják már. Sztereonál mit vársz?? Akármit trükközöl attól az még sztereó, csak késleltetik a hangokat...
Nincs akkora ugrás hardverben, hogy cserélj szerintem.
Az iPhone4 szenzora 1/4" méretû (nagyjából ekkora lehet a HD7 szenzora is), így könnyen kiszámolható, hogy ekkora szenzor méretre 3,8 megapixel lenne az ideális.
- Megapixel:
sajnos amíg a mobilok ilyen képzajos / hektikus expozíciós szinteken (túl/alul-exponált) készített fotókat produkálnak, addig a szépen hangzó hatásos X MEGAPIXEL szöveggel a 12 éveseket lehet megvezetni, vagy azokat akik már túl öregek, vagy még túl fiatalok ahhoz, hogy ne csak a digitális fotóról de az analógról is legyenek alapismereteik, azon keresztül pedig kicsit fogalmaik mi kell egy jó (vagy elfogadható) fotóhoz.
Pár éve a Samsung 8 megapixeles szörnye is nagy "durranás"-nak indult, csak hát ugye a tesztfotók.. kiderült, igen gyenge a minõség, hiába a nagy számok.
Sajnos egyelõre nem olyan érzékelõket raknak a mobilokba/pda-kba ami elégséges lenne egy normális fotó elkészítéséhez, hiába a lencse, hiába a viszonylag magas felbontás, nem beszélve ezekrõl a led-es derítõvakukról. Így amíg egy fotónál a képzaj és a részletek hiánya/hibája/torz volta, az elmosódás és képhibák uralkodnak addig ne hozzuk fel a "magas megapixelt" mert jelen helyzetben teljesen másodlagos szempont, és banális a rá való hivatkozás a többi hiba mellett.
Mit lehet tenni? Hogyan dönthetünk?
1. A mobilnak másodlagos funkciója (de a mindennapokban gyakorlatilag nélkülözhetetlen!) a fényképezés. Ez fényképezés, nem fotózás. Más a kettõ.
2. Ha fotózni akarunk, ne röhögtessük magunkat mobileszközökkel.
3. Ha fényképezni akarunk, ne dõljünk be egyetlen jól hangzó nominális értékmérõ számnak (Mpx). Ez olyan mintha egy hifit jellemezni akarnánk 2 szóban azzal, hogy "200 watt", vagy egy autót "160 km/ó", vagy egy PDA-t: "512 Ram".. ennyi elég? Ugye hogy nem..
Mi marad??
Tesztfotók.
Meg kell nézni (mivel elõre különbözõ fényviszonyok között kipróbálni + letölteni a képeket, megvizsgálni ritkán van esélyünk) a teszteket, leírásokat, azok alapján dönteni. Megdöbbentõ lehet, hogy akad olyan 1 évvel öregebb modell amiben jobb minõségû a fotó rész mint az utódban. Ilyen is van.
Kérdés, hogy ez mennyire szempont vásárlásnál.. ezt mindenki döntse el maga.
Dolby Mobile meg fejhallgatókhoz, illetve külsõ rendszerre kötéshez van tervezve, nem telefon hangszórókhoz.
Ha meg valami, akkor a net sebesség nagyon alacsony jelenleg (HD2-õt használok már pont egy éve)
De azért még alszok rá párat, hogy kell e új, és ha igen, melyik. Túl nagy ugrás nem volt az elmúlt 1 évben.
A Ram meg 512 felett már baromira lényegtelen a mostani telefonokban szerintem. Romod meg annyi van amennyit csak akarsz. (android class8-as sd kártyáról indítva úgy méretezed az img file-t ahogy akarod.)
Dolby mobile lópikula semmi értelme, mert nincs eléggé jóminõségû hanszóró hozzá a telóban.
SD kártya: ezért mondtam, hogy vegyél hd2-t. Azon van Droid, WM6.1 wm6.5.3 és WM7 is elõbb-utóbb. Egyébként h szétkapod a hd7-et abban is tudsz sd kártyát cserélni.
De ha neked a leggízdább legújabb készülék kell vegyél azt 150K-ért. (desire hd)
Ja és3G upload és download: Azt azért nézd már meg, hogy kicsiny országunkban hol tudod ezt kihasználni és bármikor is szükséged lesz-e mobile browsinghoz ezen szélsõértékre...