4825
Crysis Warhead
  • KILLER2
    Igen, mások a Warheadbean a nevek, de akkor is a Wars egyel magasabbra tette a grafot, mint a warhead. De mindegy, én is a pályák méretére gondoltam. Bár azért Itt is vannak rendesen robbanások, meg az ellenfél sem kevés, de kis állítgatással elég szépen fut (átnyékot lehúztam, annyi és 30FPS alá nem megy)
  • Jaffa 2843
    játékrol*
  • Jaffa 2843
    bármilyen játékonrol is beszéljünk a multi mindig jobban megy mint a single.. (kisebb mapok, kevesebb fizika, no AI..) ez egyértelmü
  • dronkZero
    Nyilván, csak kevesebbet, mint 15 AI meg a világ fizikája.

Nekem konkrétan most volt olyan a Warheaddel, hogy meg kellett várnom, mire kiirtották egymást a koreaiak meg az élienek, hogy játszható frémrétet kapjak.
    Nyilván az is belejátszott, hogy lőttek-robbantottak, figuráztak, és az grafikailag is terhel, de úgy érzem, alapvetően nem az volt a gond.

Aztán visszavettem az árnyékokat (szintén processzor feladata), és megjavult.

Emellett a Wars alapból vagy 2x annyi fpst tol ugyanazokkal a beállításokkal, mint a Warhead.
  • DarkSector
    nem nem akartalak piszkálni.
    ez szerintem alapba logikus, hogy ha multizol, akkor a gép komunikál a kiszolgáló szerverrel, ami erőforrást igényel.
  • dronkZero
    Ha meg tudsz cáfolni, tedd meg, ha meg csak beszólni akartál, akkor nyasgem!
  • DarkSector
    Viszont az az érdekes, hogy itt pont fordítva teszi a gép....???

Warhead átlag
    War magas
  • DarkSector
    erről van szó, nem maga a játék eszik többet, hanem közben le van foglalva a gép kapacitásának 1 része.
  • DarkSector
    jah szerinted.
  • dronkZero
    Grafikailag megjelenik, ée ez természetesen a kliens feladata, de az AI-t* a szerver számolja. Nyilván, mert bárki is látja a mobot, ugyanazt csinálja, ugyanott van, stb. Tehát nem lehet kliens oldali. Az az "időzítés" az maga az AI.

*(mondjuk MMO-nál ez annyit jelent, hogy ha közel mész, akkor egyenes úton elindul feléd, és megesz. Nem egy nagy bonyolultság, de persze azért, mert a szerver egyidejűleg 10millió ilyet számol)

Szakadjunk el az MMOktól egyébként, teljesen más világ. Azoknál úgyis mindig a mennyiség a minőség rovására megy.

Single FPSnél meg minden kliens oldali, meg az AI is elvan, meglát, megtámad, fedezékbe vonul, táraz, gránátozik, stb. Sokkal számolásigényesebb, és ilyen multiban nincs.
  • Neoncsoves
    mondom mindent a szerver csinál pl wowban. volt szerencsém szervertcsinálni. játék magában vagy 30%ot vitt a prociból a szerver meg 70%ot :D
  • Seithennin
    gondolkodj, a te gépednek ki kell számolni az a töménytelen mennyiségű mobot és csak az időzítést végzi a server...
  • Neoncsoves
    fontos h a Wars miatt nem a Crytek Budapestet kell szidni, hanem Crytek Frankfurtot!!! :D
  • gduck
    1. Két külön progi!
    2. (Wars) Megmaradtak a HIGH/VERYHIGH beállítás nevek
    3. (Wars) (és a lényeg) Ugyanaz maradt a "beállító" szövegfájl, mint a Crysisban volt :)

Ennyire egyszerű a magyarázat ;)
  • dronkZero
    " csak azzal a külömbséggel hogy ami alapvetően online játékra van kitalála az jobban izzasztja a gépet mint 1 olyan ami alapvetően offline játékra van és csak multija is van"

Pont ez az, amivel nem értek egyet. :P

"mert ami alapvetően online, ott kell világot fenntartani "

Azt hittem FPSről beszélünk, ahol csak pálya van, meg rajta a játékosok...
    De tökmindegy, mert egy MMOnál is pont nem a te géped vezérli a mobokat, hanem a szerver, úgyhogy megintcsak ott tartunk, hogy az online cucc kevésbé terhel.

Mindegy, egyébként...
  • Seithennin
    mert ami alapvetően online, ott kell világot fenntartani stb stb tehát több a dolog a világban bla bla, viszont 1 alapvetően offra kitalált game mint ez olyan online módban hogy lebutitják a sárga földig:D
  • Seithennin
    ugyan azt mondom amit te, csak azzal a külömbséggel hogy ami alapvetően online játékra van kitalála az jobban izzasztja a gépet mint 1 olyan ami alapvetően offline játékra van és csak multija is van
  • Torda5
    Piszok rovid jatek!!
  • dronkZero
    " hogy online játék komolyabban dolgoztatja a gépet"

Ez általában nem igaz.
    Azért tűnik lassabbnak, mert ha szaggat a géped, akkor az adatforgalom is lassul-kihagyogat, és így hatványozottan szar lesz a teljesítmény.

De alapvetően egy multis játékban nincs AI, a fizika is rendesen be van korlátozva, így elég sok processzoridő szabadul fel.

Harmadik része a dolognak, hogy singlehez elég a ~30 fps, mert ha te szaggatsz, akkor az ellenségek is, globál lesz lassabb a játék.
    Multiban meg ez egyéni szoc. probléma, attól még szétrúgják a segged.
    Multihoz szerintem szükséges az átlag 60fps, hogy az extrém sűrű csatákban se legyen lassulás.

Szerintem.
  • tmisi
    Nekem kétszer lépett ki össz-vissz, de akkor is épp nagy forgatag volt, szal lehet csöppet megterhelte a gépet. :D
    Viszont a hiba a te rendszeredben is lehet.
  • mad47
    Hy! Patch-et tud már vki a játékhoz, vagy h mikor jön ki? Mert nekem ugyanúgy g***zik mint a Crysis, az is csak akkor volt hajlandó nem lefagyni pályatöltés 99%ánál, amikor már meg volt peccselve...
  • Seithennin
    azért mert adott esetben komoly eltérés lehet 1 online és 1 offline játéknál, ez általában úgy valósul meg hogy online játék komolyabban dolgoztatja a gépet, de alapvetően offline játéknál ez azért fordulhat meg mert az onlien világ nem olyan összetett nincs annyi enemy stb stb stb remélem érthető voltam:)
  • KILLER2
    Hogy van az, hogy a Warhead átlagosra, a Wars meg magasra tette a grafikát az optimális beállításoknál?
  • Jaffa 2843
    semmi gyorsulás... XP biztos alapbol jobb :P
  • Freddycom
    +u, na.
  • Cat 02 #3273
    qadcore proci ? Az biztos jó :D
  • Freddycom
    Hát azt nem tom, h kezeli a Warhead a 2 magot, de nálam teljesen észrevehető volt az FPS-beli gyorsulás a CPU controllal.
  • kifli
    akk majd kikapcsolom élsimítást...
    cpu controllt ismerem de feladatkezelőben látszik hány magot használ és crysis szerintem képes több magot használni de majd azért megnézem
  • Freddycom
    Nana, ne bízd el magad. A sima Crysis nekem is f*szán ment XP-n DX10-es effectekkel. Ez viszont nagyon gané volt. Az első havas pálya egy rohadt diavetítés volt Most már Vistám van.

Aztán utánanéztem és megvoltak a megoldások, h hogyan is lehet normális körülmények közt játszani vele.

Többek közt, az a program, amivel el lehet érni h még DX10-es módban is 30-35 FPS-t produkáljon. (Ez nálam volt, az alámban látható gépen)

A program a CPU-control
    Letöltés: http://www.koma-code.de/ProgsZip/CPU_Control.zip

Sőt a sokak által emlegetett "-dx9" is sok FPS-t hoz.
  • Toroco
    Hali!
    Segítenétek. Elakadtam a frozen paradise pálya után, amikor bementem a bányába. Beomlott utánam, és nem tudok kijutni. 2 helyen van rés a plafonon, de olyan magasan, hogy erőmódban sem ugrik akkorát.

Én is találtam érdekességet a játékban. Amikor felvettem egy fegyvert és eldobta a másikat az közém és a láda közé esett, és megölt. A másik, hogy ugyan itt újra próbálkozásnál felvettem a fenyvert elkezdtem süllyedni a talajba, majd kiastem a pályáról, és alulról néztem ahogy a társaim harcolnak a lépegetővel.
  • kifli
    enyémmel sima crysis+dx10 unlocker+ natural mod nem akadt szal szerintem ennek is simán kell mennie...
  • Seithennin
    hm, az fura akkor szimplán nem figyeltem oda xD
  • grebber
    Sima Sátgán.
  • Seithennin
    mi az a fegyó a képen? nem emlékszem ilyenre:(
  • gduck
    Ez kb így, a többi meg szuperül ;)
  • DarkSector
    többek között a játékok ez meg talán high-on akadva.
  • The Protector
    Gainward HD 4850et szeretnék venni:Nem vagyok pénzes csávó szóval ezzel már tűrhetően mennek a játékok és többek közt ez?
  • Snexi
    köszi,mondjuk már rájöttem
  • Freddycom
    "con_restricted 0" majd "map pályanév"
  • DarkSector
    Jah.