4825
Crysis Warhead
-
#3298 Igen, mások a Warheadbean a nevek, de akkor is a Wars egyel magasabbra tette a grafot, mint a warhead. De mindegy, én is a pályák méretére gondoltam. Bár azért Itt is vannak rendesen robbanások, meg az ellenfél sem kevés, de kis állítgatással elég szépen fut (átnyékot lehúztam, annyi és 30FPS alá nem megy) -
#3297 játékrol* -
#3296 bármilyen játékonrol is beszéljünk a multi mindig jobban megy mint a single.. (kisebb mapok, kevesebb fizika, no AI..) ez egyértelmü -
#3295 Nyilván, csak kevesebbet, mint 15 AI meg a világ fizikája.
Nekem konkrétan most volt olyan a Warheaddel, hogy meg kellett várnom, mire kiirtották egymást a koreaiak meg az élienek, hogy játszható frémrétet kapjak.
Nyilván az is belejátszott, hogy lőttek-robbantottak, figuráztak, és az grafikailag is terhel, de úgy érzem, alapvetően nem az volt a gond.
Aztán visszavettem az árnyékokat (szintén processzor feladata), és megjavult.
Emellett a Wars alapból vagy 2x annyi fpst tol ugyanazokkal a beállításokkal, mint a Warhead. -
#3294 nem nem akartalak piszkálni.
ez szerintem alapba logikus, hogy ha multizol, akkor a gép komunikál a kiszolgáló szerverrel, ami erőforrást igényel. -
#3293 Ha meg tudsz cáfolni, tedd meg, ha meg csak beszólni akartál, akkor nyasgem! -
#3292 Viszont az az érdekes, hogy itt pont fordítva teszi a gép....???
Warhead átlag
War magas -
#3291 erről van szó, nem maga a játék eszik többet, hanem közben le van foglalva a gép kapacitásának 1 része. -
#3290 jah szerinted. -
#3289 Grafikailag megjelenik, ée ez természetesen a kliens feladata, de az AI-t* a szerver számolja. Nyilván, mert bárki is látja a mobot, ugyanazt csinálja, ugyanott van, stb. Tehát nem lehet kliens oldali. Az az "időzítés" az maga az AI.
*(mondjuk MMO-nál ez annyit jelent, hogy ha közel mész, akkor egyenes úton elindul feléd, és megesz. Nem egy nagy bonyolultság, de persze azért, mert a szerver egyidejűleg 10millió ilyet számol)
Szakadjunk el az MMOktól egyébként, teljesen más világ. Azoknál úgyis mindig a mennyiség a minőség rovására megy.
Single FPSnél meg minden kliens oldali, meg az AI is elvan, meglát, megtámad, fedezékbe vonul, táraz, gránátozik, stb. Sokkal számolásigényesebb, és ilyen multiban nincs. -
Neoncsoves #3288 mondom mindent a szerver csinál pl wowban. volt szerencsém szervertcsinálni. játék magában vagy 30%ot vitt a prociból a szerver meg 70%ot :D -
#3287 gondolkodj, a te gépednek ki kell számolni az a töménytelen mennyiségű mobot és csak az időzítést végzi a server... -
Neoncsoves #3286 fontos h a Wars miatt nem a Crytek Budapestet kell szidni, hanem Crytek Frankfurtot!!! :D -
#3285 1. Két külön progi!
2. (Wars) Megmaradtak a HIGH/VERYHIGH beállítás nevek
3. (Wars) (és a lényeg) Ugyanaz maradt a "beállító" szövegfájl, mint a Crysisban volt :)
Ennyire egyszerű a magyarázat ;) -
#3284 " csak azzal a külömbséggel hogy ami alapvetően online játékra van kitalála az jobban izzasztja a gépet mint 1 olyan ami alapvetően offline játékra van és csak multija is van"
Pont ez az, amivel nem értek egyet. :P
"mert ami alapvetően online, ott kell világot fenntartani "
Azt hittem FPSről beszélünk, ahol csak pálya van, meg rajta a játékosok...
De tökmindegy, mert egy MMOnál is pont nem a te géped vezérli a mobokat, hanem a szerver, úgyhogy megintcsak ott tartunk, hogy az online cucc kevésbé terhel.
Mindegy, egyébként... -
#3283 mert ami alapvetően online, ott kell világot fenntartani stb stb tehát több a dolog a világban bla bla, viszont 1 alapvetően offra kitalált game mint ez olyan online módban hogy lebutitják a sárga földig:D -
#3282 ugyan azt mondom amit te, csak azzal a külömbséggel hogy ami alapvetően online játékra van kitalála az jobban izzasztja a gépet mint 1 olyan ami alapvetően offline játékra van és csak multija is van -
Torda5 #3281 Piszok rovid jatek!! -
#3280 " hogy online játék komolyabban dolgoztatja a gépet"
Ez általában nem igaz.
Azért tűnik lassabbnak, mert ha szaggat a géped, akkor az adatforgalom is lassul-kihagyogat, és így hatványozottan szar lesz a teljesítmény.
De alapvetően egy multis játékban nincs AI, a fizika is rendesen be van korlátozva, így elég sok processzoridő szabadul fel.
Harmadik része a dolognak, hogy singlehez elég a ~30 fps, mert ha te szaggatsz, akkor az ellenségek is, globál lesz lassabb a játék.
Multiban meg ez egyéni szoc. probléma, attól még szétrúgják a segged.
Multihoz szerintem szükséges az átlag 60fps, hogy az extrém sűrű csatákban se legyen lassulás.
Szerintem. -
tmisi #3279 Nekem kétszer lépett ki össz-vissz, de akkor is épp nagy forgatag volt, szal lehet csöppet megterhelte a gépet. :D
Viszont a hiba a te rendszeredben is lehet. -
mad47 #3278 Hy! Patch-et tud már vki a játékhoz, vagy h mikor jön ki? Mert nekem ugyanúgy g***zik mint a Crysis, az is csak akkor volt hajlandó nem lefagyni pályatöltés 99%ánál, amikor már meg volt peccselve... -
#3277 azért mert adott esetben komoly eltérés lehet 1 online és 1 offline játéknál, ez általában úgy valósul meg hogy online játék komolyabban dolgoztatja a gépet, de alapvetően offline játéknál ez azért fordulhat meg mert az onlien világ nem olyan összetett nincs annyi enemy stb stb stb remélem érthető voltam:) -
#3276 Hogy van az, hogy a Warhead átlagosra, a Wars meg magasra tette a grafikát az optimális beállításoknál? -
#3275 semmi gyorsulás... XP biztos alapbol jobb :P -
#3274 +u, na. -
Cat 02 #3273 qadcore proci ? Az biztos jó :D -
#3272 Hát azt nem tom, h kezeli a Warhead a 2 magot, de nálam teljesen észrevehető volt az FPS-beli gyorsulás a CPU controllal. -
#3271 akk majd kikapcsolom élsimítást...
cpu controllt ismerem de feladatkezelőben látszik hány magot használ és crysis szerintem képes több magot használni de majd azért megnézem -
#3270 Nana, ne bízd el magad. A sima Crysis nekem is f*szán ment XP-n DX10-es effectekkel. Ez viszont nagyon gané volt. Az első havas pálya egy rohadt diavetítés volt Most már Vistám van.
Aztán utánanéztem és megvoltak a megoldások, h hogyan is lehet normális körülmények közt játszani vele.
Többek közt, az a program, amivel el lehet érni h még DX10-es módban is 30-35 FPS-t produkáljon. (Ez nálam volt, az alámban látható gépen)
A program a CPU-control
Letöltés: http://www.koma-code.de/ProgsZip/CPU_Control.zip
Sőt a sokak által emlegetett "-dx9" is sok FPS-t hoz. -
Toroco #3269 Hali!
Segítenétek. Elakadtam a frozen paradise pálya után, amikor bementem a bányába. Beomlott utánam, és nem tudok kijutni. 2 helyen van rés a plafonon, de olyan magasan, hogy erőmódban sem ugrik akkorát.
Én is találtam érdekességet a játékban. Amikor felvettem egy fegyvert és eldobta a másikat az közém és a láda közé esett, és megölt. A másik, hogy ugyan itt újra próbálkozásnál felvettem a fenyvert elkezdtem süllyedni a talajba, majd kiastem a pályáról, és alulról néztem ahogy a társaim harcolnak a lépegetővel. -
#3268 enyémmel sima crysis+dx10 unlocker+ natural mod nem akadt szal szerintem ennek is simán kell mennie... -
#3267 hm, az fura akkor szimplán nem figyeltem oda xD -
#3266 Sima Sátgán. -
#3265 mi az a fegyó a képen? nem emlékszem ilyenre:( -
#3264 Ez kb így, a többi meg szuperül ;) -
#3263 többek között a játékok ez meg talán high-on akadva. -
#3262 Gainward HD 4850et szeretnék venni:Nem vagyok pénzes csávó szóval ezzel már tűrhetően mennek a játékok és többek közt ez? -
#3261 köszi,mondjuk már rájöttem -
#3260 "con_restricted 0" majd "map pályanév" -
#3259 Jah.