80
-
HUmanEmber41st #40 Inkább átírnának egy jó Linux disztrót:D
Az Ubuntuval miért nincsenek ilyen problémák??? -
barii #39 nem:) -
fourgee #38 Én most tettem szert egy szintén 2GB rammal éés 5400-as hdd-vel megáldott gépre. Otthon egy régebbi konfigom van, vagyis ott a processzor az az első C2D sorozatból van, de ugyanennyi de gyorsabb memóriával és 7200-as hdd-vel, azon az XP nem akad, ezen meg a Vista szokott néha, de olyan "furcsán". Szóval látszik hogy még kellene neki valami, de nem zavarja a használatot. Lehet hogy mégis csak 4GB kellett volna a 2 helyett. De hát magyar ember spórol :) Szóval, egy olyan kérdésem lenne, hogy van ez a ReadyBoost, vagy micsoda, arról milyen tapasztalatotok van? Érdemes emiatt befektetni egy pendrive-ba? -
FlyingV #37 boot nálam is elég lassú, 3 perc mondjuk, de ez a 2GB RAM-nak és a notebookos 5400 RPMes vinyónak tudható be. viszont ha betöltöttt, száguld minazállat -
LMNO #36 Nem azt mondom, hogy úgy kell mennie fél év után is, mint a friss install után; csak amikor ilyen 5 perces bootolásokról írnak meg hogy tetű lassú az egész és havonta újra kell rakni, ott már gáz van -
#35 Mióta Vistát használok, én is szoktam (előtte nem szerettem, mert mellette nem tudtam semmit se csinálni), s pl bootnál érezhető (notebookról van szó). -
Emmegki #34 Eddig még minden oprendszer így készült.
Leülhetsz, egyes. -
barii #33 nekem sokszor mondták, de igazából konkrétumot nem gyakran
hacsak azt nem hogy fel le pakolok rá minden cart, de azt meg nem csinálom, csak a jól bevált progikat teszem fel, amiket használok, és mégis belassul
pedig msconfig volt, stb
amúgy linux is kicsit lassabb lesz, de nem annyira! -
#32 ja szoktuk azt is. jó lassú meg nem ér semmit. de mégis csak ki kéne javítani mert idegesítő.
igen ésszel, semmit se telepítsünk rá akkor nagyszerű lesz... -
LMNO #31 Miért, mit vártál, 2-3 év alatt összedobnak egy oprendszert teljesen 0-ról kezdve? -
LMNO #30 Talán ésszel kéne használni, és akkor nem lassulna be fél év után se. De ezt már sztem sokan leírták sok helyütt -
#29 Kétlem, hogy ezt a fájlrendszer számlájára kéne írni, de ha így is lenne: töredezettségmentesítés?:) -
#28 nekem csak az a bajom vele, hogy ha használom akkor belassul. eddig minden windowsnál tapasztalható, én a file rendszer töredezésére hajazok, mint egy fontos ok. és ha telepíted a rendszert akkor szeretnéd ha sokáig jó legyen. nem felrakod a programokat 1 - 2 hétig jó aztán lassul, végül szétesik... -
HUmanEmber41st #27 ez nekem is tetszett, h megvan a kernel..lesz ebből egy nyomorult windózpista "apdét" aztán majd megint megpróbálják rávenni az embereket, h ez annyira jó, h fizessenek is érte, meg cseréljék le a 2 éves gépeiket, mert a drága új proginak már 2 Tera RAM kell, meg kórduó nélkül már be sem kapcsol..nah jóvan.. -
#26 WinFS=NTFS tetején levő relációs adatbázis kezelő réteg. Amúgy mi a gond az NTFS-sel?:)
#21: WinFS alapötlete elég rég vetődött fel MS-nél:) Amúgy tudtommal SQL Server2008 tartalmaz WinFS-el kapcsolatos fejlesztéseket, még az is lehet, hogy bekerül a Seven-be.
#19: nem úgy volt.
#18: egyetértek.
#17: Server2008 kernele megegyezik a Vistáéval (SP1 óta). Azért gondolom mégsem raknál egyenlőségjelet a két OS közé:) -
turul16 #25 WGA 2.0
DRM 2.0
:)
Egyebkent szerintem nem lesz semmi eget vero ujitas. Szinte lehetetlen(tul draga) lenne a kompatibilitast megorzive.
-
#24 de az NTFS sem valami... szerintem már nagyon le kéne cserélni. -
tomcsa4 #23 Szerintem a WinFS kuka, valami mással rukkolnak elő. -
tomcsa4 #22 Hát nem tudom, valahogy a biztonság növelése és a gépigény csökkentése ütközik egymásnak. Meglátjuk. Vistában az UAC nagyon tetszik, végre nem kell két fiók (rendszergazdai és felhasználói) arra, ohgy ne szarjak be a támadásoktól. -
#21 A már évekkel ezelőtt ígért WinFS megint kimarad belőle?
Lassan már nevetséges lesz. -
Drawain #20 Az, hogy egy oprendszer alapban 64 bites nem szükséges, hogy csak ilyen programokat futtasson. Én 64bites Vista-n simán 32 bites kodekeket és ugyanilyen dvd író programot használok... -
balee66 #19 "A kernel a Windows Server 2008 magjának finomított változata lesz, amely viszont a Vista további csiszolgatásával készült el."
A Vistáé meg egy szerver2003-as ami egy NT nemtomhány (Win2000) ami meg egy Nt3.1 ami pedig...... Nem úgy volt hogy ezek a jóemberek vadiúj kernelt irogatnak? -
#18 Én ésszerűbbnek tartom ha először van 64 bites változat IS. Lehet, hogy a kutyát se érdekli de legalább van, ezután lehet rákényszeríteni az embereket 64bitre, mert nem mondhatják, hogy baszki, nincs 64bites kodek, nem tudok filmet nézni vagy nincs 64bites DVD-író program, az MS monnyon le! stb. -
#17 "A kernel a Windows Server 2008 magjának finomított változata lesz, amely viszont a Vista további csiszolgatásával készült el."
Aha, szal gyak az operációs rendszer megvan, a köv két évet annak csiszolgatásával töltik el, hogy milyen mütyürkéket rakjanak még fel a telepítő DVD-re. Új típusú kalkurátor, tétrisz a játékok közé, meg ilyenek.
Xánalom! -
#16 Ezt a #12-13-ra szántam közös válasznak. -
#15 Még mindig árulnak vele gépeket? Azt hittem már rég lecserélték Core2-esekre... Egyébként Apple asztali gépeiben is CoreDuo-k voltak, bár alighanem azokat nem érinti a Win7:)
A 64 bites rendszerek szerintem akkor fognak elterjedni, ha szükség lesz rájuk, azaz leginkább akkor, ha a 4 GB memória általánossá válik... (S mivel alig használnak 64 bites OS-t, nem fektetnek energiát a vállalatok a 64 bites alkalmazások kifejlesztésébe-ördögi kör.) -
#14 Először 64 bites programok kellenének, a már meglévő 32bites progik mellé megírni a 64bitest, ha ez megtörtént akkor lehet csak 64bites rendszereket készíteni, addig mindenki csak szívni fog. -
#13 Elfelejthetnék a 32 bitet, szaré hugyér lehet 64 bites rendszert venni, különben is, a régi gépekre minek új rendszer. Olyan fos hogy pont olyan programok amik ki tudnák használni a 64bitet, pont azoknak nincs 64bites változata (egy csomó videodekóder pl). -
GABOR16 #12 Igaz is az első szériás Core rendszerekről elfelejtkeztem... nagyon megkésett korához képest, hogy csak 32bitet tudott... Bár ez az Intel sara, de valóban nem lenne jó kiszúrni a használóikkal (még mindig árulják a szériát)... Bár csak laptopok alatt van a CPU...
a 64 bitesen tudom, hogy a 32 bit csak emulálva van...
De 2 rendszert egymás mellett árulni olyan mint ha még az XP ből is készült volna 16bites verzió... Idővel elkell ereszteni a régi szabványokat... -
#11 Azért van egypár CoreDuo-s rendszer, ahol biztosan elfutna a Seven, s ugye nem 64 bites... Egyébként 64 bites Windowsokon futnak a 32 bites programok, a WoW64 alrendszeren keresztül. -
#10 Amúgy szerintem már az bőven jó lenne, ha a win7 lenne a végleges vista :) Mármint az eredeti elképzelés szerint winfs-el és barátaival. Ha ezt megoldanák, és cserébe még -egy átlagosnak számító gépen- gyorsabb lenne, mint az XP, akkor telitalálat. -
Nincs ezen semmi nevetséges, az emberek túl sokat vártak a Vista-tól ez tény! A MS el szeretné kerülni, hogy a Windows 7 esetében hasonló dolog történjen. A sok fikázás ellenére én a Vista-val nagyon meg vagyok elégedve, pont annyi újítás van benne amennyi egy modern oprendszerhez szükséges, se több se kevesebb.
Egyébként azzal jönnek sokan, hogy az XP jobb. De akkor máris itt az ellentmondás, miért is kellett volna gyökeresen megváltoznia az XP-nek? -
#8 Épp arról szól, hogy most nem fognak fűt-fát ígérgetni, mint a Longhornnál tették, hogy aztán a végén a határidő tarthatósága miatt megcsonkítsák a feature-listát... -
JL666 #7 végülis miről szól a cikk?! Mivel fog többet tudni, mint a Vista?! Vagy az nem lényeg?! Csak kiadunk valamit, aztán megveszik és kész, a többi nem lényeg, majd a marketing eladja. -
Riddick #6 Csak összekapják magukat ,azt alkotnak valami jót. -
#5 Kíváncsian várom!! Sajna a vista tényleg nem sikerült olyan jóra, mint ahogy húú de nagyon beharangozták... Hátha majd a win7 jobban sikerül. Tényleg rá kell feküdni az optimalizációra, gyors oprendszert kell -kéne- alkotniuk. Én nagyon remélem, hogy sikerül nekik. Legyen konkurencia mindig :)
Hajrá Ms! -
GABOR16 #4 A 32 bites változatot igazán elvethetnék... úgysem vinnék a régi gépek a rendszert, a kompatibilitás tudom fontos, de egy idő után felkel számolni a régi vonalakat (akinek kell, az használhatja a régi rendszert, míg a programjait megcsinálják 64 bitesre)... esetleg csak egy emulátorral nyújtani 64 bites rendszer alól a 32 bites kompatibilitást (ehh... ilyenkor eszembejut a linux moduralitásának előnye... ott nem csak az nem számít jelentősen, hogy hány bites memóriacímzést használunk, de még az sem, hogy milyen processzort.. azaz nem muszáj x86 kompatibilis processzor linux alá, hogy ugyan azok a programok fussanak (persze ha a programozó "gány" munkát végez akkor függhet a környezettől linux alatt is.. na jó van pár kivétel amik aktívan beépülnek a rendszerbe, így kicsit platformfüggők, de a hétköznapi felhasználói alkalmazások nem függnek a platformtól.. A Windows is ebbe az irányba lépeget, még ha nem is túl határozottan.. de hát a kompatibilitás itt visszaüt nála...))
Hagyjuk.. a'szem így is elindítottam valamit párak esetében amit nem akartam...
Egyébként, hogy írjak valamit a másik oldalnak is: A Vista bár meglehetősen erőforrás igényesre sikerült, elindult egy modulárisabb irányba, így talán idővel win alatt is megvalósulhat a platformfüggetlenség... de ez még messze van.. Egyelőre csak szétkel szedni a felhasználó-rendszert, a driver-rendszert (bár ez sokat javult a Vistában..)
Ehh.. hagyjuk... kicsit tartok tőle mi lesz... Veszélyes az ilyen hozzászólás, még ha csak azt írtam is le amit megfigyeltem és gondolok... -
#3 "ezzel is igyekeznek elkerülni a felfokozott várakozás által okozott túlzott elvárásokat."
Hát ezen jót röhögtem én is.DDD igy már megeszik a szart az emberek. -
Praetor #2 "...ezzel is igyekeznek elkerülni a felfokozott várakozás által okozott túlzott elvárásokat."
A marketing visszavág...
De sztem nem ez (volt(?)) a baj pistával. -
hpteso #1 Hajráá Microsoft.