1379
A song of Ice and Fire
  • Risu Führer
    world of ice and fire
    Szerintetek megeri ennyiert?
  • NandorHUN
    És akkor azt az egész részt ki is akarják hagyni, hogy Danyt elviszi a sárkány? - Nem hiszem, max annyi történik, hogy lesz egy meeting még azelőtt, hogy ez megtörténne.
    Amúgy remélem jól meg lesz animálva, mert előző évadnál is voltak jelenetek, ahol eléggé látszódott, hogy az bizony számítógéppel lett megcsinálva (pl, mikor piramisokat mutatták).
  • Belkar
    Igen csakhogy az 5. részben Hizdahr megpróbálta megöletni Danyt még azelőtt hogy Tyrionnal találkozott volna (már ha találkoznak) ezért valószínű hogy valamilyen változtatások lesznek a történetben.

A képek alapján nekem úgy tűnik Jorah életben marad (bár ezt lehet vitatni) és aztán kibékülnek valamilyen szinten Dany-vel.
  • Risu Führer
    amúgy is ott ülne mivel összeházasodtak :).azt amúgy nem tudom hogy miért gondolod hogy Dany kibékül Jorahval mivel ő a képeken éppen harcol a veremben, amibe valószínűleg nem önszántából került, és ha minden rendben lenne Danyvel gondolom nem lenne ott lennt.
  • Belkar
    Na ez lehet elég durva spoiler a könyvesek számára. Lehetett sejteni hogy ez lesz de ezek szerint akkor Tyrion + Jorah is kibékül Danyvel.

De mondjuk ha azt nézem hogy Dany ott mosolyog Hizdahr oldalán akkor akár az is lehet hogy végre elkezdik a sorozat készítői a saját történetüket vinni és így megkímélnek minket könyveseket a spoilerektől.
  • Piszkos  Fred
    Na erre kíváncsi leszek :DDD
  • Master91
    az Yollo :D

de ja, mit keres az ott? És a Medve? Meg ott van Daario is ..
  • NandorHUN
    Az ott Tyrion? Érdekes, tekintve, hogy meg a konyv se jutott el odáig,hogy Dany mellé szegődjön.
  • Master91
    WAT

• ddany7
    na vegre kicsit kezdem erezni hogy indul be a sztori, 700.oldal korul. Eddig elegge egy Varjak szintu sztori volt, nem tortent kb semmi, de most Dorn is kicsit beindult, meg Deres szal is, kivancsi leszek...
  • Belkar
    "Ned wanting them to grow up as brothers: Jon and Robb"

Ezt már el is felejtettem pedig ez is egy szép utalás a R+L=J teóriára.
  • Master91
    Nincs spoiler, csak találgatás :D

egy szereplő van a Dunk and Egg novellákból, meg éri azt is kiolvasnod ha nem tetted, kalóz fordítást találsz és jó fordítás.

Úgy értem, hogy ha vissza olvasod, akkor le van írva, hogy elkezdtek pörögni a dolgok, jöttek-mentek az emberek, sokukat felismert a kriptából a kőfaragott arcokból, de mire eszébe jutott hogy hívják már eltűntek. és az is ott van, hogy a környező fák egyre kisebbek lettek, majd eltűntek, megint nagy fák kerültek oda, majd azok is kisebbek lettek (tehát megy vissza fele az idő)
  • Master91
    "Ned wanting them to grow up as brothers: Jon and Robb
    The siblings swordfighting: Lyanna and Benjen; Jon's mother, demonstrating her KotLT skills perhaps
    Pregnant woman vowing vengeance: Betting it's a She-Wolf
    Knight as tall as Hodor kissing a girl: Dunk
    The youth making weirwood arrows: Brandon Snow making arrows to kill Aegon's dragons
    Weirwood sacrifice: The key to bringing Jon back "

"What we know is that she comes before Lyanna but after Dunk and Egg. "

Végül is talán azt lehetne mondani, a terhes nő valszeg Ned anyja/mamája.

Igazából úgy olvastam, hogy kb. mindenkinek van valami véleménye, de az valszeg 100% hogy Lyanna és Benjen kardozott, akik meg torkot vágtak, azok meg az Elsők idejéből lehettek, a bronz sarló miatt (ők használtak bronzot)
  • ddany7
    Ha meg a konyvbol kiderul, akkor dobd mar spoilerbe, mert meg a fele hatra van, csak azt hittem, hogy ezeket mar tudni kene a regebbi fejezetekbol:)

Ez a Bran szemszogebol latja, hogy nonek vissza a fak, ezt hogy erted? Azt ertem hogy egy faba bujt es onnan nezelodik:D
  • Master91
    akit Aryának hisz, az Lyanna Stark és Benjen Stark, aki ugye feketét öltött

volt egy terhes nő, aki valami bosszúért imádkozott az istenekhez (de kit bosszuljon meg meg kicsoda, azt se tudom, magyarul kicsit zavaros)
    aztán volt egy őő fehér hajú nő, meg egy csávó aki behozott 1 foglyot, és a nő asszem sarlóval elvágta a torkát

őket nem tudom kik, tuti nem Cat, mert ez jóval régebben volt (Bran szemszögéből látja, hogy nőnek vissza a fák)

szerintem az Éjkirálynő volt az a fehér hajú nő

utána nézek mert engem is érdekel
  • ddany7
    Sarkanyok felenel Bran fejezet
    Elkezd lrepulni, es fakba belebujni. A fejezet vegen lat jopar embert az apja utan. Azok kik? Akit Aryanak hisz es sajaz maganak ok kik? Egyet ismertem fel tutira, az az anyja amikor elvagja a Frey lany torkat, de a tobbi pasz
    Utoljára szerkesztette: ddany7, 2014.09.30. 18:39:17
  • bardocz
    Azt feltételezik, hogy utána ezt folytatták. De ez nekem túl nyakatekert.
  • Master91
    van olyan teoria is,h Jaime+Cersey fogant meg akkor,tehat targ ver van bennuk. ez azert vicces,mert akkor Tyrion is meg Jaime is megolte a sajat apjukat
  • Risu Führer
    azt mondjuk nem értem hogy ha az első éjszaka jogát használta ki Aaerys, akkor miért Tyrion lett Tyrion? :) mert a másik kettő ugye idősebb.
  • Master91
    Hé és Val ? (remélem sorozatba valami iszonyat szép nő lesz!)
  • Kewell
    Bran meg a Reedek látják a jövőt meg a múltat meg stb. szerintem nekik kell majd tudniuk hogy ki kinek a kije. De a story egyetlen lényeges kérdése hogy lesz e Margaery, Sansa, Dany, Cercei édes négyes.
  • Count Adyn
    Végül is 3 sárkány van:) Lehet majd az lesz hogy 1 sárkány csak 1 bizonyos emberre hallgat:)
  • Shiwo
    egy biztos.. Sanyi nem Targaryen fattyú
  • bardocz
    De ha azok is, vajon honnan fogják megtudni? Jonnak asszem egy ember van, aki tudhatja az igazságot, de Tyrionnál meghalt mindenki, nem? Esetleg Varys, ő tud mindenről. Nem jut senki eszembe, aki tényleg biztosra tudhatná.
  • stargatelost
    Igen, ez régebbi teória, én már egy ideje így gondolok a könyvekre, meg a folytatásra, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tyrion és Jon is Targaryen.
  • Shiwo
    érdekes elgondolás.. amilyen kicsavart logikája lehet martin papának, még igaz is lehet (:
  • Bladzs
    Új/régi teória. Van benne realitás, de én kevés esélyt látok rá. Vélemény?
    Link
  • ForzaInter
    "Nevezetesen szarnak bele, hogyan is van a könyvben a történetvezetés."

Eddig se szartak bele, ezután miért tennék azt? GOT-nál könyvhűbb sorozat nem nagyon van, de még film sem. Pár dolgot megváltoztatnak de a szálak ugyanoda futnak ki.
  • ProGabe #1231
    Kezd nagyon szétcsúszni a sorozat. Nekem a negyedik évad záróepizódja kimondottan nem tetszett és bizony a nyilatkozatok, hírek alapján azt az irányt viszik tovább. Nevezetesen szarnak bele, hogyan is van a könyvben a történetvezetés. Vannak bizonyos dolgok, amiknek meg kell történniük, az, hogy mi vezetett addig meg - a könyvvel ellentétben - egy nagy katyvasz. Pedig nem az állomás a lényeg, hanem az oda vezető út^^
  • bardocz
    http://www.nydailynews.com/entertainment/tv/game-thrones-season-5-feature-hodor-article-1.1927698

Kellett ennyire előrerohanniuk az ő történetükben.
  • bardocz
    Egy indiai dídzsé a gúgli képkereső szerint

Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.09.03. 21:58:51
  • Master91
    utolsó spoiler :D

• bardocz
    [spoiler] Ó, köszi, erre nem gondoltam. [spoiler]
  • Master91
    azt hiszem kicserélte egy mérgezett aranyérmére, mert a célpont néha a fogához verte a garasokat :D 4. könyv elején is ilyesmi van
  • bardocz
    Ötödik könyv végén van amikor Arya megkapja az első küldetését. Ugye kicserél egy érmét egy sajátra, és az arc nélküli ember beledobja a kútba. Ettől miért is áll meg a fickó szíve? Nem teljesen világos, lehet valami elkerülte a figyelmem. Arra emlékszek, hogy aki abból a kútból iszik,, meghal.
  • Kata
    Neki nem a Jég nevű pallossal kellett volna ezt csinálni? ;P
  • Piszkos  Fred
    :DDDDD
  • bazsidiver
    Úgy néz ki hogy az 5. évadban Bronn fog menni Dorne-ba a kingsguard helyett
  • NandorHUN
    Ha olyan jól állna, akkor azt már mondta volna, szerintem inkább az utóbbi, még sehogy sem áll vele.
  • sempronius18
    Nyilatkozott a kiadója is és azt mondta, hogy 2015-ben semmiképpen nem várható a könyv talán 2016.....