1379
A song of Ice and Fire
-
#1299 Ez számomra azt jelenti, hogy már nem sok van hátra és egy utolsó nagy hajrában be szeretné fejezni végre. -
bendáj17 #1298 Ideje volt hogy bele húzzon a könyv írásba :) -
#1297 Végre -
#1296 http://comicbook.com/2015/02/16/game-of-thrones-george-r-r-martin-says-people-are-going-to-die-w/
1500 oldal a két utolsó könyv. -
ddany7 #1295 vagy, ha nem valtozik ennyire, akkor talan 3 magas szinvonalu konyvvel le tudta volna zarni, es nem jon az ilyen silany minoseg mint a 4.konyv es az 5ik konyv -
sempronius18 #1294 Hát az biztos.
Sokkal egyszerűbb történet sejlik fel ezekből a vázlatokból. Jaimie, Sansa, Dany karakterfejlődése se nagyon úgy tűnik, hogy végre megy a vázlatok alapján.
Joffrey is kevésbé pöcs, mert kimegy a hóra Robb ellen stb. -
#1293 Azért szerintem jót tett a történetnek, hogy megváltozott az eredeti elképzeléshez képest. -
Belkar #1292 Előkerült GRRM 1993-as levele amit az ügynökének írt.
Ebben összefoglalta hogy képzeli el a "trilógia" történetének az alakulását. Vannak benne nagyon érdekes dolgok (amik akár spoilerek is lehetnek) de azért az is látszik hogy rendesen megváltozott azóta a történet.
Utoljára szerkesztette: Belkar, 2015.02.07. 15:53:27 -
Belkar #1291 Egyébként a sorozatbeli vitátokhoz hozzászólva én ezt az oldalt szoktam nézegetni és itt volt régebben szavazás is.
Igaz hogy csak 122 szavazó volt (köztük én is) meg hogy nem konkrétan a könyvekre szavaztunk hanem az egyes fejezetekre.
Az ő adataik alapján átlagosan a Trónok Harca az első aztán jönnek sorban Kardok Vihara, Sárkányok Tánca, Királyok Csatája, Varjak Lakomája. Nem teljesen értek egyet a sorrenddel de az tény hogy az itteni emberkék nagyon elmerültek a könyvekben rendszeresen írnak teóriákat szerintem a R+L=J is innen indult szóval lehet adni a véleményükre. -
sempronius18 #1290 Egyezik az ízlésünk bocs az ottani offért. -
Belkar #1289 A sorozat topikjában felvettették hogy csinálhatnánk szavazást kinek melyik a kedvenc könyve. Már volt itt ilyesmi régebben de azért leírom hátha abbahagyják az offolást ott
Szóval Nálam a sorrend:
Kardok Vihara
Királyok Csatája
Trónok Harca
Sárkányok Tánca
Varjak Lakomája -
sempronius18 #1288 Elnézést ha le fanboyoztalak.
Ok hogy tetszett a Vörös Nász (a legfaszább részek egyike volt) de előzetesen nem azt vártad, hogy Robbék így végezzék ugye?
Én erről beszélek Martin eddig tojt a többség előzetes elvárásaira (ami mindenkinek tetszene) ezért lett sikeres.
Pl egy olvasónak se tetszene, ha mondjuk meghalna Tyrion aztán ha jól oldaná meg lehet istenítenék utána miatta ilyen ez. -
Rony94 #1287 Nem vagyok fanboy. A Vörösnász nekem "tetszett". Meglepődtem rajta és utáltam érte Martin-t hogy kinyírt egy-két számomra kedves karaktert, de pont ettől tetszett. Ledöbbentem tőle, rohadtul nem ezt vártam és ez benne a jó. Elegem van már abból hogy minden főszereplő túlél mindent minden könyvben/filmben. Martin meglépte ezt a súlyos lépést és bevált, az embereknek ez kifejezetten TETSZETT.
Úgyhogy SZERINTEM törődik ő a rajongókkal. Az nem kizárt hogy a sorozat óriási bevétele elvarázsolta egy "csöppet" Martin fejét és emiatt is lassabban halad a könyvekkel, de a mai világban erre még azt mondom hogy oké.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.02.01. 14:06:41 -
Belkar #1286 Ez az eredeti cikk amit nagyon félreértelmeztek egyes újságírók mint az általad linkelt oldalon is olvasható.
Ugyanis GRRM kiadója csak annyit mondott hogy nincs tudomása arról hogy megjelenne a könyv idén. Magyarul ő neki is annyit mond el Martin mint nekünk de ez nem jelenti azt hogy nem is fog megjelenni.
Csak emlékeztetőül: GRRM 2005 májusában jelentette be hogy elkészült a 4. könyvvel és 5 hónappal később már ki is adták. Aztán 2011 márciusában jelentette be előzetes hírek nélkül hogy elkészült az 5. könyvvel 4 hónap múlva már a polcokon volt...
Martin már többször elmondta hogy nem fog dátumokat kijelölni mert úgyse tudná betartani. Majd ha elkészült a könnyvel akkor azt bejelenti és ez lehet akár holnap, egy hónap múlva vagy jövőre. Szóval azért nem kell ezt tutira venni hogy idén nem fog megjelenni a 6. könyv. -
#1285 Az utolsó két kötet már szerintem is gyengébbre sikerült, mint az előzőek. A Varjak Lakomája a legrosszabb mind közül, a Sárkányok Tánca jobb azért, de a karakterek egy helyben toporognak, alig történik valami. Viszont ettől függetlenül még mindig zseniális könyvsorozat ez, továbbra is olvasmányosak és letehetetlenek szerintem. A filmsorozat színvonala is párhuzamosan esik, és itt leginkább az a túlzott rendezői szabadságra gondolok, hogy egyre jobban más úton jár a film és a könyv... A színészeket imádom, de azért csak jobban szeretném a könyvet elolvasni előbb, de így, hogy még egy évig garantáltan nem jelenik meg, valószínűleg nem fogom kibírni, hogy ne nézzem meg az új részeket.
Ha meg is jelenik az új könyv még meg kell várni a magyar kiadást... Addigra még egyszer elolvashatnám az egészet újra... Addig is itt figyel a polcomon a Hét Királyság Lovagja is hiánypótlásnak és a Lázálom. Ez utóbbi ugyan nem kapcsolódik a sorozathoz, de mivel most egy másik író sorozatát olvasom - ami jóval fapadosabb - rá kellett jönnöm, hogy mennyire olvasmányos és zseniális Martin stílusa. -
sempronius18 #1284 Mostantól. :) -
#1283 az utolsó mondatod lel -
sempronius18 #1282 Mikor foglalkozott ő azzal, hogy az embereknek mi tetszene?
Szerinted ha tetszés kérdése beleírja a Vörös Nászt?
Pont azért volt sikeres eddig mert nem foglalkozott azzal, hogy mik a többség elvárásai hanem írta a saját sztoriját, amibe akkor használjuk a te szavajárásodat "belebonyolodott" vagyis nem tudja merre tartson.
De persze nem fogok én bele menni abba, hogy leálljak egy fanboy-al vitatkozni az idoljáról. -
Rony94 #1281 Nem. Simán elérte azt a fázist, ahol a történet már nagyon kezd bonyolódni és szerintem mint a legtöbb író, Martin is egy jó lezárást, egy jó befejezést akar. És azért eléggé nehéz egy olyan befejezést kitalálni ami az emberek nagy százalékának tetszene. -
#1280 én nem mondanám azt hogy gyengébb színvonal, csak azt hogy előkészületek a történet végére -
sempronius18 #1279 Nem a gond az, hogy Martinnak fogyóban az ihlete.....:(
Mikor megvolt a lendülete az első 3 könyv idején 1-2 évente jöttek a könyvek, aztán a 4-5-re már több idő kellet gyengébb színvonal mellett. -
#1278 The Winds of Winter Is Officially Not Coming in 2015
Nyilván nem meglepő, de akkor is ehh...
De amit írnak a cikkben, hogy ne kérdezgessék meg sürgessék a fanok állandóan... szerintem a többség a rohadt sorozat miatt ennyire türelmetlen, mert nyilván előbb akarjuk elolvasni, mint látni (vagy ha úgy döntenék hogy nem nézem tovább, akkor belefutni akárhol spoilerbe). Ha nem kellene ilyentől tartani, tőlem akár nyugodtam pötyöghetné Martin a saját tempójában, de nem ez a helyzet. Persze én is a sorozat indulásának köszönhetem, hogy elolvastam a regényeket, de hát akkor ez még egyáltalán nem volt olyan probléma, amivel számolnunk kellett volna... -
#1277 Ha Tyrioné előrébb tart, akkor az egész Daerneys vonal is. Ez gondolom a sárkánnyal elrepülés előtti jelenet, csak picit más mint a könyvben, mint jópár dolog. -
bazsidiver #1276 Eddig semmi hír Griffről meg Greyjoyokról, valószínüleg kimaradnak a sorozatból. Tyrion történet szálával viszont megelőizték a könyveket: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
G_ArchAngel #1275 West a kisebb hibái ellenére pozitívnak tekinthető -
#1274 nekem túlzás volt a first law. oké, hogy nem kell mindig csillogó páncélú hősökről olvasni, de legalább egy pozitív karakter elfért volna azért a három kötetbe. -
#1273 Karácsonykor 2 hétig nem leszek gépközelben, bespájzoltam a first law trilógiát tőle, sok jót halottam róla :) -
G_ArchAngel #1272 Joe Abercrombie konyveket olvas valaki? Szerintem a srac sokkal betegebb, mint Martin :) -
#1271 szerintem ilyen ínséges időkben nem annyira kihagyhatatlan. ha egy kicsit is érdekel ez a világ akkor megéri megvenni főleg mivel folyamatosan csökken az ára, én már 5600ftért be tudtam szerezni.amúgy gyönyörű nagy könyv, apró betűkkel szóval nem egy pár napos történet :) ja és aki még nem olvasta volna a Dunk & Egg történeteket akkor az mindenképp szerezze be a A Hét Királyság lovagja könyvet, az is hozzátesz valamennyit a könyvekhez, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sőt még egy két 'jelenkori' szereplő is feltűnik benne ;) -
Ditania #1270 Tüz es jeg vilaga!
Tul sokat valoban nem adhat hozza a könyvekböl, es a sorozatbol ismert törtenethez, mert ez az elözmenyekröl szol, a kontinensek, es nepeik törteneteröl. Valoban gyorsan lerendezi az Elsöket, de infohoz lehet jutni akkor is. Nem kell minden reszt elolvasni, ha valami epp nem erdekel. Gyönyörü a grafikaja, kezben tartani nem lehet sokaig, mert nagyon nehez. Aki teheti olvassa el! -
#1269 Volt szerencsém kezembe fogni, és át is lapoztam A Tűz és Jég világát...
Igazán impozáns borítóval rendelkezik, szép nagy kötésben. A lapok is dizájnosak, a könyv gazdagon illusztrált, azonban nem teljesen egységesek a rajzok, festmények, ugyanis több illusztrátor is dolgozott rajta. A könyv végén vagy 10-15 biztos fel volt sorolva. Talán túl sok is, így aztán némelyik grafika nem illik bele a képbe, máshol meg elképesztően szép festmények, grafikák vannak. Azonban számomra túlságosan letisztult, "vadromantikus" minden, semmi véres vagy keményebb jelenet, vagy bármi ami arra emlékeztetne, hogy ez egy Game of Thrones könyv. Nem a filmben bemutatott helyszíneket, karaktereket másolja, hanem egyedi képi világa van, mindent úgy próbál bemutatni, ahogy Martin szerint kellene kinéznie a dolgoknak, nem ahogy a filmben elképzelték, ami jó; viszont így kicsit keverednek a dolgok. De nagyon szép tényleg, erre nem lehet panasz.
Ami igazán lényeges azonban, az a tartalom. Vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban, úgy gondolom ez csupán a nagy rajongóknak szól, túl sok mindent nem ad hozzá a történethez. Személy szerint én a Trónok Harca filmkönyvet kerülöm messziről, mert egyáltalán nem érdekel, hogy milyen díszletet használnak a forgatáson, ez a könyv azonban egy rajongó számára hasznos lehet, mert azért a sok kép mellett van némi olvasnivaló is, igaz csak felületesen. A kezdetekről, mint például az Elsők is egy-egy oldalban emlékezik meg a könyv, nincs túlmagyarázva az biztos, aztán a régi uralkodók történetet is olvashatjuk többek között, meg azt is, hogy az uralkodónak hány szeretője volt, és név szerint egy-egy rövid bekezdésben megemlékezve róluk. Ebből gondolom azért érezhető, hogy nem veszít túl sokat az sem, akinek ez kimarad. Túlságosan nem mélyedtem bele, de érdekesnek tűnik számomra. Nem kihagyhatatlan, de azért elolvasnám, ha lenne rá alkalmam.
Én még gondolkozom rajta, hogy megveszem-e, mert elég magas az ára. -
#1268 Legvégén igen. -
ddany7 #1267 (Sárkányok)
800/1350-nél járok.
Most jött a Vasbank küldötte a Falra, es most derült ki Jonnak, hogy Stannist elég durván hátba akarják szúrni.
Eddig annyira semmilyen az egész, néha van 1-1 érdekesebb és élvezhetőbb fejezet, de aztán megint leül, és megy tovább. Dany is a Quentyn (asszem ő ) srácot egy "ok csá"-val kb. elintézte, kicsit nagyobb dologra gondoltam. Bár Dany fejezeti borszasztó idegesítőek, ez a tanácstalanság, és semerre nem haladok dolog...
Be fog pörögni a végére a dolog?
-
Banszien #1266 Ha szeretnél többet tudni a világról, korábbi királyokról, fontosabb személyekről, akkor mindenképp megéri. Az illusztrációk egytől egyig gyönyörűk, percekig lehet egy-egy képet bámulni, nagyon hangulatos. Olvasásban még az elején járok, de kimondottan érdekes infokat tartalmaz, számomra abszolút megérte a pénzét. :) -
Belkar #1265 Azt mondta Martin hogy amíg a TWoW el nem készül addig szünetelteti a Dunk & Egg sorozatot. -
#1264 Pedig örülnék egy negyedik résznek!
- Mit csinálhatott Dunk Északon?
- vagy hogy került a királyi testőrségbe ?
- vagy mi volt Nyárodúba ? -
Belkar #1263 Oldalszám alapján mindhárom történetet tartalmazza. Egyébként meg a negyedik rész még angolul se jelent meg szóval kétlem hogy az lenne :) -
#1262 Sziasztok.
Valaki nem tudja, hogy ez a könyv most egy új történet a Dunk & Egg trilógiához, vagy pedig végre kiadják a három könyvet hivatalosan is magyar nyelven? :) -
Belkar #1261 Gondolom a rengeteg illusztráció miatt ennyi. Én megvárom az első véleményeket majd megveszem ha pozitív dolgokat hallok.
Ugyanígy voltam a Lands of Ice and Fire-vel is és nagyon jól jártam hogy nem rendeltem elő mert nem érte volna meg... -
#1260 Bocsi lehet hogy nem jo a link
https://www.szukits.hu/egyeb/1618-george-r-r-martin-a-tuz-es-jeg-vilaga-konyv-001618.html