145
  • zola2000
    Azért ez elég érdekes kérdés, pl én nem adnék ki 17000 forintot új wii játékra, de elég sok virtual konzol játékot töltöttem le legálisan (500-1000 wii pont), olyanokat, amiket szintén warezesen emulátorral régebben is nagyon élveztem/élvezek. Ha 4000 forint alatt lenne a wii játék, vagy nem havi 80ezerért dolgoznák, hanem legalább 200ezerért, akkor én is eredetiben venném a játékokat, de így...
  • aaaaa
    Nem feltétlenül. Egy csomó ember nem veszi meg , majd néz helyette ezer éves mocskokat, meg Mónika show-t agymosó reklámokkal tarkítva az RTL klubon, ingyen. Vagy hallgatja a rádiókat... De pénz így sem lesy belőle. Legalább akik fizettek elégedettek lehetnek, hogy Mari néni nem látta a legújabb filmet, mert nem tudta "lekalózkodni". Meg örülnek a kereskedelmi tévék is, hogy a sok agymosás során ismét több ember vett fel 400%-os kamatra egy kis hitelt, anyagi csődbe téve a családját, és holnap is kapnak pénzt a reklám bevételekből.
    Amúgy magán célra legálisan lehet zenét filmet letölteni, nem tudom mire fel kell megint csúsztatni. Ezért fizetjük a a horribilis jogdíjakat az adathordozókban , nemde... ???
  • lami321
    es hany ember rant kest egy nap es hany ember kattint a letoltes gombra? Azert mert nem tudod megfogni amit ellopsz, az attol meg ugyan olyan lopas!!! Mint mondtam senkit nem erdekel hogy pistikenek nincs penze jatekra. Nem azert fejlesztik hogy o ingyen jatcon vele. Viszont az ilyen kis ingyenelek miatt dragabbak a szoftverek, filmek. Mert jatcik vele de nem fizet erte...
    A filmeknel meg ugyan ez a helyzet ha nem lopnak nem irnak ki.
  • Vorpal
    Rekapitulálok : szóval azt állítjátok, hogy ha állam meglop benneteket, akkor jogosan lopjátok ti is meg - wow - ez igen igy kell élni.
  • Vorpal
    sanyikám hol látod, hogy azt irom itt minden jó? na a szavakba kapaszkodjatok, hanem a szövegbe.
  • Vorpal
    "mig a zene/film letöltessel senkit sem, mivel úgysem vennem meg oket" ez egy olyan paradoxon ami nem működik - ha nem vennéd meg, ne töltsd le - de ugye az nem jó? - ergo megvennéd azt, csak nem vagy rákényszerítve.
    Ezzel bizony lopsz és károsítasz.
  • exxile
    "Szerinted az jó törvény, hogy ha ellopsz ! 10e ft értékű élelmiszert az szabálysértés, ha lemásolsz ! akár 1 ft értékű szoftvert az meg bűncselekmény ??? Ne mondd, hogy ez így helyes... "

Igy van, pedig az elelmiszerlopassal konkretan megkarositok valakit (az eladot, boltot stb.), mig a zene/film letoltessel senkit sem, mivel ugysem vennem meg oket. Ettol fuggetlenul persze vannak eredeti cuccaim is. Ha valami igazan jo, akkor megerdemli hogy megvegyem. :)
  • aaaaa
    Ja és másképp gondolkodókat börtönbe, vagy diliházba... Tolerancia felsőfokon...
  • aaaaa
    Én nem játszom semmin , de nem azon kellene gondolkodnotok, hogy mi lenne ha a minimálbérből élő szülők gyereke (Pistike) , aki összeéhezett magának valami közepes gépet miért nem vesz havonta 5x10 ezrekért játékot, és emiatt micsoda "kár" éri a világot. Legalább addig is amíg otthon látszik, warezolgat, nem szúrja combon az útjába kerülő embereket egy MP3 játszóért, mint "nembüntetehető" társai.
    Amúgy igenis felfogom, hogy tisztelni kéne. DE !!! Nem kellene komolyabban üldözni azokat , aki nem tisztelik , mint a közönséges bűnözőket...
    Miért értékesebb szerinted a szellemi tulajdon, mint a valós dolgok ???
    A másik oldal sem tiszteli a vevőit, lásd ha bemész a moziba (legálisan) kapásból a "ne kalózkodj mocskos tolvaj" reklámot kell nézegetned a pénzedért...
    Egyik oldal sem szent, meg lehetne találni a helyes utat, de ez az erőszakos nyomulás amit a kiadók és egyebek művelnek a profitért elég kiábrándító.
    Amúgy biztos még fiatal vagy, az hogy bűncselekmény kb. 1994-től van. Valakiknek volt rá nagyon sok pénze, hogy így legyen. Szerinted az jó törvény, hogy ha ellopsz ! 10e ft értékű élelmiszert az szabálysértés, ha lemásolsz ! akár 1 ft értékű szoftvert az meg bűncselekmény ??? Ne mondd, hogy ez így helyes...
  • Gamecube86
    Ehez már nincs mit hozzáfűzni eltérőek a nézetek, ennyi nem vagyok én senki hogy elitéljek másokat. Van erre külön hatóság :)
  • who am I 7
    Nem mentálisan van gondja, hanem agybeteg :)
    Legalábbis aki ilyet ír : "majd a Fidesz megoldja nefélj(lol"

Na az már kapásból nem normális.Na, politika off :)
  • exxile
    Haha! En egesz egyszeruen nem ismerem el a szellemi tulajdon letezeset! :p
    Budos kommunista vagyok :DD
  • Sanyix
    "engem nem rabolnak ki MadMAx bandák az utcán és elviszik a szemetem"

Na találtál pár dolgot amit valamennyire visszakapsz, persze ez az adód olyan 5%-a. Bár ha jó helyre tévedsz, az államilag támogatott rézbőrű népcsoport lepakolja fölösleges értékeidet, és a rendőrség szarik rá, mert mi okozzuk ezt, mert elnyomjuk szegényeket :)
    A hivatalban meg emberien bánnak veled, velem is. Miért ne tennék? 5k-s meg 2k-s illetékekért? Hát persze. De itt hol kapsz vissza egy adóforintot is?

Ha szerinted teljesen jogos, és jól felhasznált az adó magyarországon, akkor te nem is itt élsz, vagy baj van mentális képességeiddel.
  • Vorpal
    Hol élsz te Burmában? Te lennél az egyedüli akkor itt Magyarországon aki nem kap semmit sem az adóforintjaiból.Hát ez elég szubjektiv - engem nem rabolnak ki MadMAx bandák az utcán és elviszik a szemetem - elég emberien bánnak velem a hivatalban is.

Szeretnék elnézést kérni tőled - mégiscsak van kivétel - te vagy az - te nyugodtan warezolhatsz.

Végül is a vállalkozót is meglopod le van sz*va az államot is - azis le van sz*va mert neked nem elég jó - végül is igazad van - warezolni jó.

Voltamén már neked hülyetini - most meg dilettáns - nemtudom mi jön még.

Akkor haggyuk az államot - látom az téged felb* - majd a Fidesz megoldja nefélj(lol).
    Nem veszel HUMMERT mert nincs rá pénzed - Opelt veszel - Nem veszel Photoshopot mert nincs rá pénzed Gimpet teszel.
    Ha nem akkor csak annyiban különbözöl a cigóktól, hogy többet mosakodsz és Zuschlag is vagy mer lopsz - nemtudom mi ezen a sokkoló - egyszerü analógia.
  • assdf
    "Szóval nem befizetni az adót mert úgyis ellopják azok a gonosz politikusok olyan mint a medvének a pofájába mondani, amikor kinyitja az ajtót hogy b*a meg a fűnyiróját - barátom - hamár igy brahizunk - az adót és a pénzt ha most is lopod el - a következő kormányt és ami utána jön is meglopod és következetesen mindenkit.
    "

kedves barátom mondj valamit amit az én adómból az állam csinál az minőségi.
    Gondolkodtam egy ideig de valahogy semmi nem jutott eszembe.
    Egyébiránt elég nehéz úgy lopni hogy az a saját pénzem nem gondolod?

Tehát, ha én azt mondom neked hogy holnaptól add nekem a pénzed 10% scak úgy, majd te azt mondod hogy nem adod, akkor te most elloptad tőlem az én pénzem???
    Vagy whathefuck?
    Mert ha én elkérem tőled a 10%-t a pénzednek, és cserébe hozok neked ingyen sört meg kólát akkor azt mondhatnád hogy rendben van. De te nem kapsz érte cserébe semmit sem...
  • valamit
    Warezolok figyelmébe: attól, hogy warezolsz, attól nem kell azt jónak tartani. Kényelmes, olcsó, az is lehet, hogy szegény vagy hozzá, hogy mindet megvedd vagy épp máshogy nem is férsz hozzá (sok DVD is van, amit nálunk nem lehet beszerezni) de attól még nem jó. Sokan a medencébe is pisálnak, de az se jó.
  • who am I 7
    "amikor kinyitja az ajtót hogy b*a meg a fűnyiróját"

Hálistennek ezeknek a dolgoknak van alapja :) Ugye nem egy politikus volt/van (már) előzetesben vagy pedig a bűnöstársa vitte el a balhét...Meg nem 1 lefizethető...Ez tök normális, mert ilyen az ember :) LEgalábbis aki önző, és nem foglalkozik a jövővel (90%).
    Mind a két oldalnak igaza van, de akinél a hatalom van az mindig pofátlanabb.
  • Iamzozo
    Ez némiképp frissebb:
    http://index.hu/tech/jog/warez030707/
  • Iamzozo
    Azért mindenkiben van keményen egy kis felgyülemlett szar..
    Hogy jön ide az állam meg a politikusok? A windows árát nem a parlamentben határozzák meg. Az meg elég szomorú, ha valaki azért lop csal hazudik, mert mások is megteszik, akkor én miért ne? Elvből.
    "Irreálisan sok": tényleg drága, de ez nézőpont kérdése. Az átlag keresethez képest sok (szoftver), de ebből a 200e-es költésből retusálhatod a rokonok fényképeit vagy épp kitermelsz vele havi fél milliót.

A videó és audió esetében pedig ez: "nyilvánvaló, hogy egy film magáncélra történő letöltése nem minősül terjesztésnek. Annak megtekintése pedig nem „felhasználás” hanem „érzékelés”. Ezek alapján letölteni akármit letölthetek és megtekinthetek." - de mondjuk felhasználtam a szórakoztatásomra.

Forrás: http://hu.p2pinfo.net/index/2005-01-06/arhiv-47/
    Ez is érdekes, de nem mai.
  • zsopu
    4 féle ember van:
    - aki csóró és hülye, nem veszi meg mert hülye és csóró.
    - aki csóró és okos, nem veszi meg mert okos :D
    - aki gazdag és hülye, az megeveszi mert hülye!
    - aki gazdag és okos, az megveszi mert gazdag(vagy nem veszi meg mert annyira sóher), és csinál a pénzéből egy torrent oldalt a reklámokból több bevétele lesz mint a lemezkiadőknak a szar zenékből!
    ennyi!
  • Vorpal
    "Kedves barátom, te vagy még sosem éltél magyar átlagbérből (ergó kiskorú vagy és apuci pénzéből megy a neted)" stb. stb.
    Hát gratulálok - ezt hogy kockáztad ki - gondolom az idealizmustól rettentél meg .

Ha már személyeskedünk, sértegetünk - mert ugye ez itthon nagyon megy - nemvagyok kiskorú és nem nem éltem magyar átlagbérből - annál többől kellett - szégyellem is, mert ez itt a csóringerek országa - azok a királyok - a többit meg megdobáljuk majd tojással.

És félre ne érts - ha szépen konzekvensen végigveszed amit irtam, láthatod, hogy énis warezolok és csupán teoretikusan irok le mindent - és bármennyire ellenzed ez mind szépen igy van.

Szóval nem befizetni az adót mert úgyis ellopják azok a gonosz politikusok olyan mint a medvének a pofájába mondani, amikor kinyitja az ajtót hogy b*a meg a fűnyiróját - barátom - hamár igy brahizunk - az adót és a pénzt ha most is lopod el - a következő kormányt és ami utána jön is meglopod és következetesen mindenkit.

Ne fárasszál már ezzel a mindennapi hőssel mert a mindennapi hős magának okozza a korrupciót azzal, hogy ellopja a pénzt - ugye erről értekezünk 100komment óta.
    Szinte látom ahogy szaladnál nagyboldogan a postára a pénzeddel mert jó a kormányod.

A te világodban a piratebay sem létezne - ugye mert swédországban jóléti társadalom van a jenki warezgroupokról nem is beszélve - ne sértegessünk már - köszi.
  • Sanyix
    Hát ezaz, linuxon nem lehet mert az m$ mindent megtesz hogy ne lehessen. Akkor meg ne csodálkozzon, hogy a kényszerből vindózt használók warezolják :)
  • lami321
    ha nincs penzed windowsra akkor min jatcol ???
  • lami321
    az ilyen idiotakat mint te be kellene zarni. Nem az a bajhogy nem tiszteled a szellemi tulajdont, hanem az hogy fel sem fogod azt hogy tiszstelni kellene. Ha nem akarsz valamiert fizetni de az fizetos ne hasznald. Nincs olyan hogy en hasznalom, de ha nem lenne nem hasznalnam. Hasznalod akkor buncselekmenyt kovetsz el. Ez olyan hogy ott van a kenyer a boltban, te oda mesz es azt mondod hogy mivel a kenyeret ha nem veszik meg akkor ugyis kidobjak, ezert te elhozod ingyen...
  • aaaaa
    Ez már most is legális ! Ez a "megélhetési bűnözés". És teszik is, ne aggódj igen sokan, csak mivel leginkább a kisebbség műveli, nem látsz róla cikkeket.
    A boltos sem fog feljelentést tenni, ha a purdé bemegy pénz nélkül zabálni a boltba, mert ha rá merészelne szólni, nem lesz hosszú életű. Különben is kiskorú,szegény elnyomott nem büntethető... Remek törvények.
    Amiről nem beszélünk, az nincs is....
  • aaaaa
    Hogy szipkázza a pénzét ? Nem veszi meg , de 1000% hogy amúgy sem tenné. Jogilag persze elítélendő a jelenlegi pénzhajhász törvények szerint. Megint csúsztattok másolás=lopás, a legkedveltebb jogvédő hazugság. Tény hogy nem teljesen erkölcsös dolog.
    De azok a multik, vagy jogvédő hiénák sem erkölcsösek , akik 10 milliókra ítélnek szerencsétlen családokat, mert a gyerek letöltött pár cuccot az internetről. Máskülönben, ha elvágna az osztálytársa torkát, azért nem büntetnék , mert még gyermek szegényke...
    De ahogy többen leírták a warez a társadalom válasza az irreális árakra. Azért az én szemeben egy valódi tolvaj tényleg elítélendő, de ne haragudj nem tudok bűnözőként nézni arra, aki letölt ezt vagy azt,a saját szórakozására. És ezzel így van a társadalom legnagyobb része, kivéve persze pár elvakult jogvédőt vagy egyéb módon a témában érintett embert.
  • Gamecube86
    Igen ez az legyél olyan mint ők. Gratulálok.
    acdc akkor majd lophatsz kenyeret is a szoftver mellé.
  • acdc
    Draga a szoftver ne vedd meg.

Mit szolnal hozza ha holnaptol a kenyer 2000ft lenne meg a tej,mert epp egy nagy orru kitalalna.Ugyan olyan irrealis mint egyes szoftverarak. Ja suss otthon mi ha nincs penzed ne egyel.Ezt persze nem merik megtenni mer lazadas lenne.de szerintem magyarorszagon meg ekkor sem...........
  • who am I 7
    "Majd akkor kezdjenek el gondolkodni nagyjaink a warezolás megfékezésén, ha az egészségügy, nyugdíj, oktatás, KÖZBIZTONSÁG, gazdasági fejlődés problémakörét megoldották.
    Sajnos amíg multik borítékot csúsztatnak egyesek zsebeibe, addig nem a magyar társadalom lesz a fontos, hanem a kiváltságosak gazdasági érdekei. "

Egyetértek, ABSOLUTE TELJES mértékben.

AMig odafent is csak a lopkodás megy ezerrel, addig ne várják már, hogy rabszolga módjára a kisember haptákba áll.Mondjuk érdekes, hogy a korrupt emberek hozzák a törvényeket is...És nem mellékesen, azok akik még hülyék is az informatika világához...
  • lami321
    Ti meg mindig nem ertitek ugy latom.
    En egy szoval sem mondom hogy ne hasznaljon senki GNU szoftvereket. En is felhasznalo vagyok, ha idom engedi megprobalok beletekintetni a kodba is.
    asdf: ne vedd meg a termeket, ennyi. Ha nem lenne jovedelmezo nem csinalnak.
    aaaaa: Az azzal lessz jobb hogy nem egy valalat penzet szipkazza. Hasznalj a free-t de ezt nem birja mindenki felfogni esszel. Az meg igaz hogy a free dolgokkal is sokat dolgoznak de te azt felejted el hogy a free progik altalaben gyszer csak fizetosek lesznek... Vagy lessz fizetos valtozatuk. Open source eseten meg at felejted el hogy mindenki szabad idejen ben fejelszti, hobbybol. Na de vannak olyan nagy valalatok is akik inkabb fejlesztik mint hogy fizetoset vegyeneke. Igy ahelyett hogy kiadanank milliokat egy cegnek velefesznek meg par programozot par millaert es veluk meg csinaltatjak. Es ez mind vissza kerul az egyszeru felhasznalok kezebe. De azt ne felejtsd el hogy valaki nagy osszeget fektetett bele... nezd meg pl a gentoo-t hogy kik szponzoraljak, nem kis cegek.

who am I 7: Szerintem mindenki a megelhetesre megy de hidd el hogy ha mar lessz egy hazam kis csaladom, ket auto, gyereknek elore felre teve az egyetemre, majd en is fogok GNU programokat egesz munka idomben.... Nem hiszem hogy van olyan ember aki megelhetesi problemakkal kuzd es orrba szajba GNU progikat fejleszt....
  • Gamecube86
    Akkor használd a free programot mert a fizetőst egy barom csinálta...
    aaaaa te meg saját magad ellen beszélsz... "A "törvény" be lett tartva" és ez a lényeg, neked még csak lelki ismeret furdalásod sincs mikor lopsz ahogy nézem.

"És nagy ívben elfeledkeztek arról ,hogy a free dolgokkal is napokat sőt éveket dolgoznak. És nem "szarják" le a felhasználókat, mint ahogy Te beszélsz itt az emberekről ..."

Könyörgöm akkor mi a ráknak töltöd le a fizetőst mikor ingyen jogtisztán is van ? Nem vagyok sem jogvédő sem előadó sem szoftver fejlesztő Van amit szabad és van amit nem. ENNYI
  • acdc
    Amibol az allamnak bevetele szarmazik az nem bun nem lopas nem buncselekmeny de amibel nem az az.Pl drogkereskedem dohany alkohol is drog es sokkal tobb embert erint es nagyobb karokat okoz az emberisegnek es tobb a halalozas es az ebbol kialakulo sulyos betegsegek mint pl a fu (engem spec nem erdekel nem azert hoztam fel) de ugye elobbibe eleg szep ado vonzata van tehet lagalis de ha valaki elad egy kis fuvet valakinek akar 8 evet is kaphat mivel nincs bevetele az allamnak belole.Fegyverkereskedelem ha ez mogott kormanyok vannak nem baj,gyikossag ha ezt valaki katonai vagy rendori rangjelzessel a vallan kovti el akkor hostett.Szoval kurvara relativ ez az egesz.

Mikor az Orban felesegenek az autojat akarta valki ellopni es el akart menekulni fegyvertelenul akkor a testore hatba lotte ami a btk szerint emberolesi kiserlet de mivel ez esetben nem egy atlagemberrol van szo ezert ki is tuntettek az illetot.Az osszes ertelmes ugyved ezen rohogott (es sirt is egyben,hogy ebben az orszagban mindent meg lehet tenni)Nem vedeni akarom a tolvajt de ha egy hivatalos ember nem tartja be a torvenyt akkor az rosszabb mint egy bunozo mert o legalabb nem eskudott fel.
  • who am I 7
    Jajj, szerencsétlen programozok...AKkor lőjjék fejbe magukat,ha ennyire a megélhetésre mennek, vagy válasszanak más munkát.Ennyi, te barom.Érdekes van olyan programozó, aki szivesen programozik és csinál jó free programokat is.Viszont az ilyen xarrágó megélhetési *****ok mint te, csak a zöldhasút hajkurásszák vérbenforgó szemmel.Ez elég rossz hozzáállás...
  • aaaaa
    Nem érted ... Azáltal, hogy az valaki az ingyenes programot választja, nem lesz több pénzed se Neked sem a cégednek... Még egyszer mitől jobb az, ha Pistike a free programot használja, nem a "kalózt" ???
    A "törvény" be lett tartva ... Ezen kívül ? Lehet ha felnő rájön, hogy neki az is tökéletes és soha nem fog a cégének fizetőst venni. Ez valóban "veszteség". De ha beleszeretett valamelyik fizetős cuccba , akár "warez" formájában lehet azt fogja választani, mikor már lesz rá pénze, hogy netán megvegye...
    Látom csak a csúsztatás megy mindenkinek, aki érintett a programozó jogvédő stb témában...
    És nagy ívben elfeledkeztek arról ,hogy a free dolgokkal is napokat sőt éveket dolgoznak. És nem "szarják" le a felhasználókat, mint ahogy Te beszélsz itt az emberekről ...
    Az hogy ki miből akar megélni maga dönti el. Nem megy a programozónak zenésznek... ??? Miért sajnáljuk meg őket, miközben az élet ezer más területén pl. a mezőgazdaságból élőket (akik a kaját termelik , hogy a programozó ne forduljon fel éhen), soha senki sem sajnálja, sőt inkább ott tesznek nekik keresztbe ahol tudnak.
  • Sanyix
    És a kliensgépen kódolt adatokat, amik már a pc hálókártyáján kódolva jönnek ki azzal mit csinál a kedves isp? Értelmetlen összevissza adatnak tűnik, nem tudja megfejteni sehogy, csak azt látja hogy melyik géphez kapcsolódik közvetlenül (ami nem is biztos hogy a végcél), de azt hogy mit csinál abból semmit.
  • assdf
    "Ha nincs jogod hasznalni ne hassznald, ennyire egyszeru a vilag."

De szép is lenne ha ilyen lenne.
    Valójában a dolog úgy áll, hogy gyártanak valami szart majd megprobálják erővel rádtukmálni és ha nem tetszik akkor meg te vagy a hibás.
    Nézzük pl. a zeneipart. Teli van tehetségtelen egyszámos nulla tehetséggel rendelkező előadókkal akiket a zeneipar pumpál pénzel. Természetesen ezenek a zenéi nem olyan kelendőek mint más tényleg minőségi zenét produkáló előadók, sőt a a minőségi zenét készitők lazán megélnek a koncertezésből is.
    Ezután a kiadó kitalálja hogy azért nem veszik az ócska előadók ocska zenéit mert a letöltők biztos letöltik és kiszámolnak valami olyan irreális kárt, ami akkor sem létezne ha a föld minden egyes lakója megvenné a cd-jét.
    Tipikus példája ennek amikor amcsiban valaki letöltött 20 zeneszámot a netről és több millió dollárra büntették...

Szóval az egész csak egy kurva nagy pénzbehajtás.
    Gondolj bele mekkora üzlet, te is kitalálnád mondjuk a plafonra szerelhető lószart, majd mikor senkisem venné, ráfognád egy népszerü csoportra, mondjuk hogy ezért az internetet használó emberek a felelősek, majd rávennéd az adóhivatalt hogy vessen ki külön a "plafonra szerelhető lószar" lopásáért járó külön adót (amiből te természetesen részesedsz) illetve minden egyes embert akinek a gépén lévő szövegfájlokban megtalálható a plafon-szerel-ló-lószar-szar szöveg 10 millió dollárra perelnéd az általuk okozott kárért...
  • lami321
    Hulye gyerekek elgondolkoztok azon hogy mit irtok???? Lehet hogy faj hogy nincs penzetek szoftvereket venni, de le vagytok szarva! Emberek dolgoznak akar napi 18-20 orakat is hogy szoftvert fejlesszenek. Es van olyan kemeny meglo mint barmelyik fizikai munka. Aztan jonek az ilyen IQ harcosok es azt mondjak nem lopas ha lemasolom ingyen... Nincs ennyi penzem, hasznalhatnek GNU vagy FREE programot is de inkabb ezt hasznalm mert ha van helyette mas en hasznalhatnam azt is akkor ugyan ennyit profitalna a ceg mint ha hasznalom a programjat. Mindenki pont hogy leszarja hogy van-e eleg penzed megvenni. Ha nincs ne hasznald, van masik. Neked mien erzes lenne hogy dolgozol 2-3 honapig mint egy barom aztan azt mondjak hogy hat igen kaphattal volna 2x ennyi penzt ezert de mivel lopnak a dolgozok ezert csak ennyivan.

Ha nincs jogod hasznalni ne hassznald, ennyire egyszeru a vilag.
  • lordofchaos
    Pedig ez infocsere. A könyvolvasás ezért jó példa rá. Az csak sima információ, ami a számítógépeden megjelenik egy letöltés alkalmával. Ezért hívják Információs Technológiának. Tehát itt sima információról beszélünk nem pedig Aston Martinról, kukoricáról meg mindenféle anyagi baromságról. El vannak tévedve a jogalkotók és páran itt is. Ez teljesen más dolog. Másnak kell tekinteni és más törvényeknek kéne vonatkozni rájuk.
  • valamit
    Az ilyen ráadásul jogtalan versenyelőny azzal szemben, aki megveszi a szoftvert.
  • Gamecube86
    Így van Iamzozo .