90
-
Ginoo #90 Szeretem az Indiana Jones sztorikat. Ezt a filmet még nem láttam, nem tudom miről szól. De, hogy adhattak neki ilyen bugyuta címet....? -
Yutani #89 Tegnap volt szerencsém megnézni a filmet. A földönkívüli vonulatról tudtam, de úgy ültem be a filmre, hogy jöjjön bármi, élvezni fogom. Nagyjából sikerült is, de az a véleményem, hogy ha most 8-10 éves lennék, akkor azt mondtam volna a filmre, hogy húúúú, azt a mindenit, ez nagyon jól sikerült!
És valóban, ez a film gyerekeknek készült. Vagy szellemi fogyatékosok írták a forgatókönyvet. Vagy nemtom. A lényeg az, hogy olyan nevetséges dolgok voltak benne, amiket csak a gyerekek tudnak elfogadni fenntartás nélkül (nem sorolom fel, akinek van annyi esze, az tudja, miről beszélek).
A film jól indult, de valahol elcsúszott az egész. Óvodás megoldások, nyögvenyelős volt sok esetben. Erre a filmre fokozottan igaz: a kevesebb több lett volna! Sosem voltam nagy Indy rajongó, nem vártam igazából ezt a filmet, de így sem tudott lenyűgözni.
Így olyan érzettel jöttem ki a moziból, hogy a két héttel ezelőtti VASEMBER nagyobb élményt nyújtott. Ezt pedig nem hittem volna... -
#88 Sajnos igazuk lett azoknak akik húzták a szájukat. Spielberg hozza a formáját: remek akicójelenetek (szinte abból áll a film), jó kis poénok (bár itt-ott elég sután jön ki), de... hiányzik a sztori, túl hamar jönnek rá a rejtélyekre, a dialógusok túlnyomórészt gyengék. Szinte nem történik az egész film alatt semmi, csupán akció az egész.
Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy az Indy 4 az első nagyobb áldozata az animációs filmeken, képregény-adaptációkon elötlettelenedett gyenge forgatókönyvírói munkának. Hollywood egy nagyon rossz irányba halad és egyre ritkább a kiemelkedő produkció... -
cateran #87 Húgom elcibált a moziba,igy volt szerencsém megnézni....Háááát,Tomb Raidernek okés,de Indynek nem....persze szvsz:) 1x érdemes megnézni,de aztán többet soha...ez nem 1 frigyláda vagy grál:(
Akik a realizmusról papolnak,azoknak felhívnám a figyelmét,hogy a a figurák képességei sosem emelkedtek emberfelettivé a korábbi részekben (kivéve talán a végzet templomában a mágiahasználatot a paptól és a végén indytől)és természetesen itt sem:) A többi vizont sajnálatosan szájbarágós lett..Ron Ragm említette,hogy olyan mintha mutatták volna,hogy mi van a frigyládában..igazat kell adnom neki!
Szvsz messze nem hozta a korábbi feelinget,bár nem volt rossz film:(
Ja és akik az új 5letek miatt,stb nyivákolnak,mármint hogy nem lehet,azoknak ajánlom a Batman Begins cimű filmet...nincs benne korszakalkotó dolog,mégis alapmű lett... -
#86 Hát nekem nagy kedvencem ar égi Indy filmek, de ez eléggé kétes érzéseket keltett bennem.
Ez a túlságosan nagy nyíltság, megmagyarázunk mindent nagyon elrontott a a filmet: mintha mutatnák mi lenne a frigyládában, vagy elmondanák hogy működik a grál. A rejtelmek azonnal megszűnnek érdekesnek lenni, amint megmagyarázzák őket. Meg ez az UFO-s vonal... -
god25 #85 Igaz, Én a régi Indy-korosztályhoz tartozom, ezért is tetszett.
Az új generációnak - mint, ahogy fent is írták - nem biztos, h tetszeni fog. -
god25 #84 Semmi gond nincs a filmmel. Ugyan az a játékos kaland-mese, mint sok évvel ezelőtt az előzőek. Úgy kell nézni, mint 1 képregény adaptációt. -
willcox #83 Felesleges lucast is belekeverni, mert más spielberg filmekhez neki semmi köze, és azok is rettenetesen gagyik. Mellesleg lucast sem szeretem. Ha gyerek lennék, akkor lehet, hogy még rajonganék is, de már rég nem vagyok gyerek. -
winnie #82 azért a rendezőre kár a szkriptet fogni. az indy-filmek sztorija mindig george lucas-hoz fűződtek, itt is lucas-nak köszönhetően a kis állatok (mormota, préri kutya, vagy mi?:) meg minden, ami a kisgyerekeknek vicces pillanatot jelentett. -
willcox #81 Iszonyatos nagy baromság volt a film. Ez a spielberg egyre jobban hülyül. Hosszú évek óta nem rendezett jó filmet. A filmjei súlyos hibáktól hemzsegnek, így ezt a filmet is 10 éven felülinek nem érdemes megnézni, hacsak nem akar szenvedni. -
#80 Na ez dúrva, hogy valaki egy Indy filmen realizmust követel!;)))
Persze a szívkivétel, meg a bányában a csillés autós üldözés, meg a frigyládából kiszabaduló szellem, meg 800 éve dzsediket tanító kereszteslovag az tök reál volt? A tarzanos ugrándozás meg nem az!;)
Na neeee!
LOL
Ha az akkori technika képes lett volna Spielberg vadabb ötleteit is megvalósítani, akkor valszeg pont ilyenek lennének az előző részek is! -
Doktor Kotász #79 Én sírtam a röhögéstől, amikor a dummykat (próbabábukat) megláttam, mert bevillant, hogy az őrok a sivatagban az elején fegyverkísérletről magyaráztak az "ezredesnek". Valahogy összeraktam, hogy itt egy kísérleti atomrobbantás lesz. :-)
De a kriptabeli nindzsa-indiánokat nem tudom hova tenni.
Azok csak úgy natúrban csöveztek a soron következő rablásig? -
#78 nincs meg véletlenül valakinek az utolsó kereszteslovag régi szinkronja (amiben a fiatal Indy hangja Rudolf Péter) VHS-ről digizve? -
CaptainRumi #77 amúgy is minden filmhírt a moviewebről lop az sg és ott még hamarabb is megvannak a hírek mint itt, beee.....biztos nem olyan fejlett az angoltudásuk h pár óra alatt feltegyék ide is -
CaptainRumi #76 opeca biztos benyalt nekik....és intézkedett -
Sanyi07 #74 Én nem mondanám gyenge filmnek, sőt! Kib*szott jó film, igazi klasszikus kalandfilm érzetet adott. Izgalmas, látványos, humoros, és a filmvégi UFO-s dolog sem zavart, sőt kifejezetten jó ötletnek tartottam hogy behozzák a sztoriba a földönkívülieket. Megérte rá várni! -
opeca #72 Megint mellétrafáltál. Ha kijelentem, hogy ölni rossz, akkor csak azért, mert még 5 milliárd másik ember is így gondolja, már csak tőlük vehettem?
Ejnye, megint nem gondolkoztál mielőtt nekiálltál itt toporzékolni.
Sz@r volt, a korábbi Indy-filmkehez képest mindenképpen rossz volt - kivéve a Végzet Templomát, mert az sem volt egy mestermű.
És minnél jobban őrjöngsz itt, annál inkább rontasz a helyzeten.
Neked tetszett? Jó, menjél vissza és nézd meg méh hússzor. Mi a problémád? Kivágtak az összes mozi ból?
Még 1x kiemelem neked: A FORGATÓKÖNY EGY NAGY RAKÁS SZAR VOLT.
Ennyi. -
moviefan #71 Nekem teccett nagyon!Vagyis én már régóta vártam és olyan lett amilyennek vártam!:)Az ilyen filmekbe kellenek gyenge jelenetek mert attól jók!Végig lekötött!HA valakinek segít innen szedtem le: http://movie.hunsms.hu -
CaptainRumi #70 20 másik oldal? ezek szerint máshonnan kukázod össze a sok fost...vagy azokon felbátorodva itt is adod a kemény konzervatívat....hogy a régi Indy filmek így a régi filmek úgy.....elárulom neked, hogy a régi filmekben úgyanúgy voltak olyan dolgok amik a valóságban kivitelezhetetlenek azokon miért nem húzod a szádat?
jobban meglehetett volna csinálni? Ugyanazok csinálták a filmet mint anno......ha annyira szar lenne Spielberg sem vette volna kézbe a forgatókönyvet.
és akárhogy olvasom te féléd vannak kisebbségben minden oldalon ( azon a 20 másik filmes oldalon is ) -
opeca #69 Elég nárcisztikus ember lehetsz, mert azok a kritikát, amiket én megfogalmaztam, körülbelül még vagy 20 másik, filmes oldal kommentjeiben is előfordul.
Szóval maximum téged nem érdekel, az meg csak eggyel több mint a nulla, úgyhogy egyelőre neked kéne visszább venni az arcodból.
A lé meg azért dől te istenbarma mert pl. én is megnéztem, mivel szeretem az indy-filmeket, úgy mint milliónyi másik ember. Aztán döntöttam, ezt sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni.
Én így látom, te meg Lucas-bácsi seggébe kotorászol a nyelveddel.
Ez meg az egyéni szociális problémád. Inkább ezt nem kéne itt reklámoznod. -
bandee1 #68 Pár napja már megnéztem, de még most sem tudom hova tenni a filmet. A sztori még nem is lenne rossz, na de a forgatókönyv, na az nagyon gyengére sikerült. Az ukrán nő nagyon nem oda való volt, túl erős karakter lett, és túl modern. A tarzanos jelenet az nagyon nagy égés volt, sok gyenge poén volt benne, felesleges volt sok kis apró poén. De voltak azért jobbak is. A hangya rész jó volt. A nagy autós üldözés nem indult valami fényesen, de a végén jó lett. Mit mondjak? A film mindent összevetve túl komolytalan volt: tarzan rész, meg a lehajló fa a szakadékban...
A motoros üldözés az elején pl. nagyon jó volt, azt hittem az egész film ilyen szinvonalas lesz, de nem. A folytatást a kritikák után talán komolyabbra veszik, ebben reménykedem. A film nem volt valóban rossz, de jó sem. A közepes illik a leginkább rá. -
CaptainRumi #67 hmmm csak nézz végig a kommenteken......9 olyan szarságot írtál le ami senkit nem érdekel...úton útfélen próbálsz belekötni a filmbe és nem fogod fel, hogy nem találsz egy olyan filmet sem ahol nem rugaszkodnak el semennyire sem a valóságtól (kivéve a kb 5 milliós bevételű filmeket)
na mondd el akkor neked melyik film tetszik?? Ironman bejön? az aztán tiszta valósághű. Vagy azt is fikázod?? mert elárulom, hogy ez a két film vezeti idáig az idei box office listákat (na meg egy animációs film is köztük van , a Horton de annak a valóságtartalmáról inkább ne is beszéljünk) szóval bármennyire próbálod ócsárolni a film sikeres, dől a lé és az ilyenek véleménye szart se ér mint a tied -
#66 George Lucas is beállhatna már végleg a szárazdokkba mert amit az utóbbi 10
évben művelt az egy nagy 0. -
#65 hahaha
és még az atombombás jelenetet nem is említetted!
na az aztán kész :)))
-
#64 ne írjál ennyit mert úgyse olvassa el senki -
winnie #63 ja, hogy a filmről is írjak valamit: szerintem, ha ez egy random, nem indy-film lett volna, még többeknek nem tetszene.
részemről nézni jó volt, élveztem, de a kritikával ellentétben nem tartom jónak az indy 4-et, inkább egy közepessel dobnám meg és a számomra hátborzongató "egyszer meg lehet nézni" jellemzéssel. 5/10. -
winnie #62 hmm. az nagyobb elégedettséggel tölt el, ha egy random "kritikus" azt írja le, amit te gondolsz? (vagy jó érzés saját gondolatokat nyomtatásban olvasni? jó, értem én, akad, aki micimackó-módra lehunyja a szemét és még mindig személyes sértésnek veszi, ha valaki másképp gondolkodik - mondjuk a kedvencéről azt mondja, hogy az nem jó:)
erről megint beugrik, amit anno nem egyszer leírtam: én sokkal szívesebben olvasom a velem ellentétes véleményeket, mert érdekel, hogy másnak mi nem tetszett mondjuk a szerintem 10/10-es filmekben. (vagyis filmben, mert csak egy ilyen volt eddig, de olvasva egy totál lehúzó kritikát érdekes volt az érvelés pontjait átrágni.)(mint ahogy érdekelnek, hogy a szerintem tré filmeket imádóknak mi jött be azokban. de én már csak ilyen hülye vagyok:)
amúgy nyilván midenki más. van, aki más szájából is csak olyan véleményt akar hallani, ami egybevág az övével, hátha elhiszi, hogy ahogy ő gondolkodik, úgy gondolkodik mindenki. más pedig próbál nyitott szemmel járni és kíváncsi a különböző véleményekre. -
#61 Remélem ez a film is csak annyira "szar" mint a Die Hard 4 (voltak akik abba is beleverték a csúfat) :P -
#60 Szekeres Viktor kritikát egyre ritkábban van kedvem olvasni.... szerintem jó volt, Én nagyon jól szórakoztam. Moziba emberek! -
GErYkE83 #59 Igazából a Tarzanos jelenettől kezdve csökkent a film színvonala addig partiban volt a többivel.
Sorrend nálam: Végzet temploma, Frigyláda, Utolsó keresztes lovag, Kristálykoponya
10/8
Ettől függetlenül aki teheti nézze meg, az összes többi mai alkotásnak ad egy maflást!
Moziba emberek:)
A következő sort csak az olvassa el aki látta a filmet!!!!!
Ami nagyon hiányzott nekem a furfangos csapdák hiánya, szerintem ez a legnagyobb hibája a filmnek...1 Indy filmbesz sztem ez kötelező..
Várom a folytatást. -
opeca #58 A mai napon ez már a második orbitális baromságod. Ha belehúzol meg lehet a mester-hármas. -
CaptainRumi #57 +ra -
roliika #55 Aki azt mondja, hogy UFO-k ne mely zagyva meg nemjó, az szerintem túl konzervatív.
Rengeteg marhaság volt benne persze mint az összes indi vagy Jackie Chan filmben...
De tettszettek a szövegek is hogy honnét való a koponya, meg stb...azokban van történelmi realitás! Jó film na...megbecsülendő a Pókemberek mellett és egyéb izé mellett. -
m4G1c #54 elég sokszor vannak házon belüli fejlesztések egy komolyabb produkciónál, amiket más programok max. utólag kapnak meg, vagy másolnak le. saját pluginok, effektek, megoldások, amiket biza nem rajzolnak, hanem kódolnak. de a lényegen ez sem változtat, hogy csupán egy hasonlat volt. -
roliika #53 Megnéztem. Jó volt! Szerintem bármelyik Tombraidert veri izomból. Mármint a történet. Meg van ebben akció is nem kevés. Tényleg jó na. Nekem személy szerint az UFO-s momentum is nagyon tettszett. 100%ot tőlem megkapja. A cikkíró meg...nézze meg a Fülkét. :D -
opeca #52 Ájj, hát azért annyi fantázia lehetne, hogy mondjuk nem a víz alatt lenne, hanem egy víz alatti barlangban, vagy tudom is én. -
#51 Atlantisszal az is baj, hogy-elvileg-víz alatt van.
Elég nehezen kivitelezhető és főleg nehezen élvezhető egy 2 órás búvár-kaland. -
opeca #50 SPOILER:
Meg ami a hiányzott az a meghökkenés, mint mondjuk az Utolsó Kereszteslovag végén, hogy lószart sem tudtál arról, ha végigér a csapdákon, akkor mi lesz, itt meg totál le lehetett vágni, hogy bent lesz egy földönkívűli, aki csak arra várt, hogy visszahozzák az egyik fejét, utána meg ment banzai-olni. Ezt a faszságot ki találta ki, hogy a sok krisztálycsontvázból egy élő földönkívűli lesz. -
opeca #49 Mondjuk az is szar ebben a mocskos modern világban, hogy a film premierjétől egy évre már tudni lehet gyakorlatilag mindent.
Lehet, hogy ez sem tett jót a várakozásoknak.
Az meg, hogy a cím egy az egyben lefedte a fő vonalat, hát az meg egyenesen katasztrófális. -
opeca #48 Azért Atlantisznak egy kicsit monumentálisabb tartalmat lehetett volna adn, könnyűszerrel.
SPOLIER:
Persze nem ufókat keresgélt konkrétan, de a film elejétől kezdve a földönkívűlíek voltak a középpontban.