Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És valóban, ez a film gyerekeknek készült. Vagy szellemi fogyatékosok írták a forgatókönyvet. Vagy nemtom. A lényeg az, hogy olyan nevetséges dolgok voltak benne, amiket csak a gyerekek tudnak elfogadni fenntartás nélkül (nem sorolom fel, akinek van annyi esze, az tudja, mirõl beszélek).
A film jól indult, de valahol elcsúszott az egész. Óvodás megoldások, nyögvenyelõs volt sok esetben. Erre a filmre fokozottan igaz: a kevesebb több lett volna! Sosem voltam nagy Indy rajongó, nem vártam igazából ezt a filmet, de így sem tudott lenyûgözni.
Így olyan érzettel jöttem ki a moziból, hogy a két héttel ezelõtti VASEMBER nagyobb élményt nyújtott. Ezt pedig nem hittem volna...
Nothing to say
Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy az Indy 4 az elsõ nagyobb áldozata az animációs filmeken, képregény-adaptációkon elötlettelenedett gyenge forgatókönyvírói munkának. Hollywood egy nagyon rossz irányba halad és egyre ritkább a kiemelkedõ produkció...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Akik a realizmusról papolnak,azoknak felhívnám a figyelmét,hogy a a figurák képességei sosem emelkedtek emberfelettivé a korábbi részekben (kivéve talán a végzet templomában a mágiahasználatot a paptól és a végén indytõl)és természetesen itt sem😊 A többi vizont sajnálatosan szájbarágós lett..Ron Ragm említette,hogy olyan mintha mutatták volna,hogy mi van a frigyládában..igazat kell adnom neki!
Szvsz messze nem hozta a korábbi feelinget,bár nem volt rossz film😞
Ja és akik az új 5letek miatt,stb nyivákolnak,mármint hogy nem lehet,azoknak ajánlom a Batman Begins cimû filmet...nincs benne korszakalkotó dolog,mégis alapmû lett...
Ez a túlságosan nagy nyíltság, megmagyarázunk mindent nagyon elrontott a a filmet: mintha mutatnák mi lenne a frigyládában, vagy elmondanák hogy mûködik a grál. A rejtelmek azonnal megszûnnek érdekesnek lenni, amint megmagyarázzák õket. Meg ez az UFO-s vonal...
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Az új generációnak - mint, ahogy fent is írták - nem biztos, h tetszeni fog.
Persze a szívkivétel, meg a bányában a csillés autós üldözés, meg a frigyládából kiszabaduló szellem, meg 800 éve dzsediket tanító kereszteslovag az tök reál volt? A tarzanos ugrándozás meg nem az!😉
Na neeee!
LOL
Ha az akkori technika képes lett volna Spielberg vadabb ötleteit is megvalósítani, akkor valszeg pont ilyenek lennének az elõzõ részek is!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De a kriptabeli nindzsa-indiánokat nem tudom hova tenni.
Azok csak úgy natúrban csöveztek a soron következõ rablásig?
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Ejnye, megint nem gondolkoztál mielõtt nekiálltál itt toporzékolni.
Sz@r volt, a korábbi Indy-filmkehez képest mindenképpen rossz volt - kivéve a Végzet Templomát, mert az sem volt egy mestermû.
És minnél jobban õrjöngsz itt, annál inkább rontasz a helyzeten.
Neked tetszett? Jó, menjél vissza és nézd meg méh hússzor. Mi a problémád? Kivágtak az összes mozi ból?
Még 1x kiemelem neked: A FORGATÓKÖNY EGY NAGY RAKÁS SZAR VOLT.
Ennyi.
jobban meglehetett volna csinálni? Ugyanazok csinálták a filmet mint anno......ha annyira szar lenne Spielberg sem vette volna kézbe a forgatókönyvet.
és akárhogy olvasom te féléd vannak kisebbségben minden oldalon ( azon a 20 másik filmes oldalon is )
Szóval maximum téged nem érdekel, az meg csak eggyel több mint a nulla, úgyhogy egyelõre neked kéne visszább venni az arcodból.
A lé meg azért dõl te istenbarma mert pl. én is megnéztem, mivel szeretem az indy-filmeket, úgy mint milliónyi másik ember. Aztán döntöttam, ezt sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni.
Én így látom, te meg Lucas-bácsi seggébe kotorászol a nyelveddel.
Ez meg az egyéni szociális problémád. Inkább ezt nem kéne itt reklámoznod.
A motoros üldözés az elején pl. nagyon jó volt, azt hittem az egész film ilyen szinvonalas lesz, de nem. A folytatást a kritikák után talán komolyabbra veszik, ebben reménykedem. A film nem volt valóban rossz, de jó sem. A közepes illik a leginkább rá.
Az SZDSZ egy náci párt.
na mondd el akkor neked melyik film tetszik?? Ironman bejön? az aztán tiszta valósághû. Vagy azt is fikázod?? mert elárulom, hogy ez a két film vezeti idáig az idei box office listákat (na meg egy animációs film is köztük van , a Horton de annak a valóságtartalmáról inkább ne is beszéljünk) szóval bármennyire próbálod ócsárolni a film sikeres, dõl a lé és az ilyenek véleménye szart se ér mint a tied
évben mûvelt az egy nagy 0.
részemrõl nézni jó volt, élveztem, de a kritikával ellentétben nem tartom jónak az indy 4-et, inkább egy közepessel dobnám meg és a számomra hátborzongató "egyszer meg lehet nézni" jellemzéssel. 5/10.
errõl megint beugrik, amit anno nem egyszer leírtam: én sokkal szívesebben olvasom a velem ellentétes véleményeket, mert érdekel, hogy másnak mi nem tetszett mondjuk a szerintem 10/10-es filmekben. (vagyis filmben, mert csak egy ilyen volt eddig, de olvasva egy totál lehúzó kritikát érdekes volt az érvelés pontjait átrágni.)(mint ahogy érdekelnek, hogy a szerintem tré filmeket imádóknak mi jött be azokban. de én már csak ilyen hülye vagyok😊
amúgy nyilván midenki más. van, aki más szájából is csak olyan véleményt akar hallani, ami egybevág az övével, hátha elhiszi, hogy ahogy õ gondolkodik, úgy gondolkodik mindenki. más pedig próbál nyitott szemmel járni és kíváncsi a különbözõ véleményekre.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Sorrend nálam: Végzet temploma, Frigyláda, Utolsó keresztes lovag, Kristálykoponya
10/8
Ettõl függetlenül aki teheti nézze meg, az összes többi mai alkotásnak ad egy maflást!
Moziba emberek😊
A következõ sort csak az olvassa el aki látta a filmet!!!!!
Ami nagyon hiányzott nekem a furfangos csapdák hiánya, szerintem ez a legnagyobb hibája a filmnek...1 Indy filmbesz sztem ez kötelezõ..
Várom a folytatást.
\"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!\"
Rengeteg marhaság volt benne persze mint az összes indi vagy Jackie Chan filmben...
De tettszettek a szövegek is hogy honnét való a koponya, meg stb...azokban van történelmi realitás! Jó film na...megbecsülendõ a Pókemberek mellett és egyéb izé mellett.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Elég nehezen kivitelezhetõ és fõleg nehezen élvezhetõ egy 2 órás búvár-kaland.
Meg ami a hiányzott az a meghökkenés, mint mondjuk az Utolsó Kereszteslovag végén, hogy lószart sem tudtál arról, ha végigér a csapdákon, akkor mi lesz, itt meg totál le lehetett vágni, hogy bent lesz egy földönkívûli, aki csak arra várt, hogy visszahozzák az egyik fejét, utána meg ment banzai-olni. Ezt a faszságot ki találta ki, hogy a sok krisztálycsontvázból egy élõ földönkívûli lesz.
Lehet, hogy ez sem tett jót a várakozásoknak.
Az meg, hogy a cím egy az egyben lefedte a fõ vonalat, hát az meg egyenesen katasztrófális.
SPOLIER:
Persze nem ufókat keresgélt konkrétan, de a film elejétõl kezdve a földönkívûlíek voltak a középpontban.
Javíts ki, ha tévedek, de tudtommal nem ufókat keresgélt.
Az Atlantisz mennyivel másabb?Azt is egyesek földönkívüliekkel hozták összefüggésbe.
Errõl már írtam.Ha pl. Erich von Danikan neve nem cseng ismerõsen, akkor nincs mirõl beszélni...
"Régen az Indy filmekbõl lopták az ötleteket, most ez sikerült fordítva is."
Azóta kb. 20ezer filmet legyártottak, minden poént ellõttek.Mégis milyen eredeti ötletre vártál?Ennek tudatában elég nevetségesnek tartom amikor valaki olyat közhellyel él, hogy innen vagy onnan LOPTÁK az ötletet.Na, persze.
"Régen Indy megdolgozott érte, ha fel akart kerülni egy jármûre"
Atyaég!Ennek aztán semmi értelme.Ez abszolút nem olyan dramaturgiai elem, amit "kötelezõ" lenne tartani.Az, hogy kalap helyett ne baseball sapka legyen, az oké.De ez...bazz
Többi inkább no comment.Olyan pitiáner, nevetséges dolgok, hogy inkább nevezném erõltetett szõrszálhasogatásnak(Indy nõje vihog(?), autópálya(??)), mint élményrontó hibának.
Bele lehet keverni az idegeneket - de nem ilyen nyíltan, és akkor már inkább az Atlantiszos sztorit csinálták volna meg.
Nem bírom felfogni, hogy miért sír mindenki az UFO miatt.A földönkívüli civilizáció, mint az emberiség tanítói és segítõi, a Nasca-vonalak rejtélye, amit szintén a földönkívüliekkel hoznak összefüggésbe stb. mind-mind mítosz, akárcsak a Frigyláda.X-akták?Ez az orbitális baromságot!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A forgató könyv és az UFO s szál nekem sem tetszett annyira, de a köritéssel részletekkel jelenetekkel nem volt semmi bajom.
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.