Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A motort átszállították a fél világon, aztán ott hagyták az utca közepén. Gondolom a fémtolvajok sec-perc alatt szétkapták...
Vártam volna valami magyarázatot azokról a levegõbõl látható rajzokról, de mintha elmaradt volna.
Nekem nem igazán derült ki kikkel verekedtek a síroknál. Nem baj, mert a pisztolyt meglátva el is tüntek...
Indiánok 1 perces szerepe...
Marcus feje miért esett le?
Fél percig mutogatták Connery fényképét. Nem sikerült szegénynek kimaradnia, pedig mindent megtett érte.
Az zavart a legkevésbé, hogy Ford megöregedett.
Magyar szinkron szánalmasan gyenge volt. Eredeti nyelven csak az elõzetest hallottam, de azt a 3 mondatot sem tudták rendesen lefordíani, ami abban elhangzott.
UFO-k. Tragikus. (Ki találta ezt ki? Tényleg minden forgatókönyvíró sztrájkolt...)
CGI jelenetek: Indy csak téblából és nézi az a háttéreffekteket perceken át.
Régen az Indy filmekbõl lopták az ötleteket, most ez sikerült fordítva is.
(Mummy, X-akták, ...)
Régen Indy megdolgozott érte, ha fel akart kerülni egy jármûre. Most csak átugrál, senki nem bántja, mindenki megvárja amíg kilökik..
Rengeteg értelmetlen szál volt a filmben.
Indy nõje megállás nélkül vihog.<#wow3>#wow3>
Tarzan...
Õserdõben a szakadék szélén 2 sávos autópálya?
Ez a film borzasztó volt, pedig az elsõ három még ma is ütõs.
Ezért kár volt elõvenni a témát. Mintha valami Indy paródiát csináltak volna.
remélem azért elég hamar megáll a csökkenés.
Ezt is megcsinálták, rendezésileg, hangulatban sikerült hozniuk az elvrásáokat, a bibi a történettel volt, illetve annalk mélységével. eddig mindig olyan témákat választottak, a Végezt Templomát kivéve, amivel azért elég régóta foglalkoznak a kutatók.
A kristálykoponyák ezzel ellenetétben, csak pár kutatás tárgyát képezték, illetve a Maya-kori civilizációk véseteibõl is csak annyit tudunk, amennyi a falakon szerepelt.
Nem volt szerewncsés ezt a kristálykoponyás dolgot erõltetni, fõleg nem úgy, hogy az még élõ is, az eredeti koponyák pedig amúgyis emberi koponyát ábrázoltak, nem egy földönkívûliét.
A többi filmben azért elég összetett magyarázatokat adnak a dolgokra, itt sok dolgon átsiklottak, pl. az elveszett város lakói. Csak úgy kiugráltak a falakból, de kb. 2 percet szerepeltek. Nem kell feltétlenül a bibliai vonalat erõltetni, ugyanis az a grál megtalálásával már nem tudott volna semmi újat adni, de ezt a földönkívûli dolgot így nem lett volna szabad bemutatni. A bolond orosz nõvel együtt, akinek a szándékairól senki sem tudott semmit. Annyit hajtogatott, hogy tudni akarja, mit? Indy, alsónadrágjának a méretét??
Volt számos könyv, forgatókönyvötlet, ezért kár volt ennyit várni. Inkább csináltak volna ezelõtt 10 évvel egy negyedik részt, ez meg lett volna az ötödik.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nekem ez az indy rész nem tetszett - bár igaz, hogy rosszabra számítottam, és sikerült a kliséket hozni (mondjuk elég erõltetetten) -, de nem az a hazudik aki, akinek azt mondja, hogy ez nem tetszett, de a többi három igen, hanem Spielberg, hogy egy ilyen gyatra forgatókönyvre éveken keresztül vártak.
Hát ennél én együltõmben jobbat írok.
igazság szerint, nem figyeltél a filmre 😊
mármint a 3. részre, meggyógyította a grál, és (legalábbis véleményem szerint) tulajdonképpen az apa is örökéletû lett, de se a grált se a hatalmát nem lehetett kivinni a pecséten kívûl, szóval amikor túllépte az apa azt a bizonyos pecsétet akkor szerintem õ is vissszavált halandóvá!
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Pontosan ezért nem tetszett a film.Valahogy a régi részekben mindig megvolt aza határ ami miatt a nézõt lázba hozta az egész.Gondoljunk vissza a frigyládára.Oké frigyláda de amikor felemelik a fedelét nem mutatják meg mivan benne.A grálban meg ugye az él örökké aki nem lépi át a pecsétet.Igaz meggyógyította az apját de nem lett tõle örökéletû.Ebben pedig sztem túl sokat mutattak.Elég lett volna h koponya meg csontváz meg ufó és kijönnek és megmenekülnek és ennyi.Sok volt az h feléled meg elrepülnek meg stb.Szval nem is lett volna rossz ez a forgatókönyv ha marad a régi rendezés.De a mai fiataloknak ugyebár olyan kell ami után tátva marad a szájuk.Kár h nincs meg a régi varázsa <#szomoru1>#szomoru1>
Nálam a sorrend: 1.-2. Frigyláda- Végzet temploma (megosztott elsõ hely)
3. Kristálykoponya
4. Grál
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Szerintem nem kell csavarni a szöveget. Mint pl. az elsõ hozzászólásban lévõ úr is felhivta rá a figyelmünket.
Legyen egyszerûen olvasható, ird úgy ahogy mondanád és ennyi.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nothing to say
A srác tényleg jól játszott.
Aztán sajna az ötvenes éveket nem volt nehéz visszaidézni, akkor minden bokorban komcsikat kerestek, most meg terroristákat. Szal nem tudom hogy nem-e volt direkt ez a korszak választás, de legalább is ahogy bemutatták. De minden esetre az is telitalálat a jelenlegi szituban. (Régebben ugye a nácik, gyak a ruszkik voltak.)
Amúgy az egész film szinte olyan volt mintha a PS3 Unchartedet játszotta volna végig egy másik játékmódban az ember. Nem tudom ki kitõl nyúlta le az ötletet😉
Persze ha a mester lop, az megtiszteltetés!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ja és ha az Elvis féle Hound dog ra gondolsz....akkor az alatt bizony jelenet is ment rendesen 😛😄
az egyik kedvenc jelenetem a filmbõl az után jött....: amikor lehajol a ruszki ezredes, a mögötte levõk szétválnak és a thompsonjaikkal ratata mindenkit lelõnek, a ruszki meg lazán beköti a cipõjét 😄
Mert ugyanakkor az is érezhetõ, hogy eltelt 20 év. Egyrészt ugye "ruszkik", "elvtársak" és "komcsik" váltották a nácikat. Felbukkanak sugárhajtású gépek, atombomba, stb.-stb. Másik részt pörgõsebb a film, több (legalábbis nekem most úgy tûnik) az akciójelenet és igen, a végefelé azért a CGI is megérkezik rendesen. A story számomra leginkább a 3. részt idézi, nagyjából épp annyi, hogy összekösse az akcióelemeket és ugyanakkor fejlõdött is húsz évet, ha lehet úgy mondani, akkor fantasztikusabbá vált (beleértve a hûtõs jelenetet, a vízesés elõtti fát, a vízeséseket és a story megoldását), mintegy követve az idõk szelét.
Ami a filmet illeti, néha az volt az érzésem, hogy Lucas és/vagy Spielberg itt pótoltak olyan dolgokat, amiket korábban a CGI hiányában nem vagy nem így lehetett megcsinálni. Különösen az UFO elõbukkanása illetve az azt megelõzõ pár percben volt ilyen érzésem.
Ja és személy szerint nekem egy poén különösen tetszett, mikor a könyvtárban Indy beszólt az egyik srácnak, hogy mozduljon ki a könyvtárból, mert úgy igazi 😊
Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a film elején csak nálunk nem volt kép vagy direkt csak a film elején korhû zenével hangolták rá az embereket. Ha utóbbi akkor ez se semmi 😊
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
A szív kitépésrõl azért nem tudok mit mondani mert az biztos valami Indiai legenda volt
700 éves lovagnak meg a szent grál volt, aminek az volt a történelmi alapja hogy ha abból iszol akkor örökké élsz.
Szóval eddig történelmi dolgokat vettek alapul, és a végén bármennyire is elrugaszkodtak a valóságtól, ennyire dúrván, meg hülyén mint ebben nem!
azé gondolkozzál már, ha lett volna szünet akkor ki tudtam volna menni nem? itthon meg megbírom állítani és kimegyek WC-re. uhh
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse
Ki nem szarja le a Visztát?
(mikor Shia fel akarta húzni Indy kalapját a végén hangosan mondtam meg ne próbáld te kis szaros 😄 ) egyébként Shia is nagyon jól alakított (de nem kell neki külön film )
Ezzel én is így voltam. És a moziban is felhördült jópár emberke 😄
Egyébként meg Gregie11-el értek egyet. Ez nem arról szól, hogy minden igaz. Azért monnyuk a "kisváros tesztelése" is érdekes volt 😉 (Csak hogy ne lõjjem le a poént)
Én majd dvd-n megfogom elég volt a mozis élmény így is nagyon ütött a szinkron néhai gyengélkedésétõl függetlenül. (Blanchett)
10/8 nálam.
Tényleg gyenge volt azért.
Látvány: 9 (nagyon sok helyen lehet érzékelni a számítógépet, de szép lett azért)
Story: 6 (jó történetnek indult, a vége valami szánalmas lett)
Hang: 9 (ez szubjektív, Ford hangja a régi, az jó, de angolban a fiatal gyereknek ezerszer jobb a hangja, meg ahogy beszél, az nagyon jó (pl transformers))
Pergõsség: 10 (azért eléggé peregtek az események. WC-re se tudtam úgy kimenni a film közben, hogy ne mulasszak el valamit.)
Humor: 8 (szerintem ez is szubjektív, tekintve, hogy a régi Indi filmekben normálisan voltak a poénok, itt voltak olyanok ami egy B kategóriás filmbe valók, meg eléggé sok helyen próbálták elpoénkodni, pedig szerintem felesleges egy jó kalandfilmbõl gagyi vígjátékot csinálni!)
Ez persze az én véleményem a filmrõl, sorrendben nálam:
Végzet temploma
Utolsó keresztes lovag
Kristály kopony királysága
Elveszett frigy láda fosztogatói (tekintve, hogy szerintem ez elég lassú a mai szemmel nézve)
Nem hiszem hogy aki bemegy egy Indy 4-re a moziba az ne látta volna az elõzõ részeket...
\"Nothing happens unless first a dream…”
egy mondat csak és ezzel szerintem le lehet zárni minden vitát: Akinek a régi Indy filmek tetszettek, annak ez a 4. is tetszeni fog......akinek ez nem tetszik de a régi filmeket szerette az hazudik.
egyedül a technika ami a más mint a régi filmekben. A régi filmek hangulata teljesen megvolt ebben is.
Csak attól félek én is, hogy többet nem látom Jonest a vásznon 😊
(mikor Shia fel akarta húzni Indy kalapját a végén hangosan mondtam meg ne próbáld te kis szaros 😄 ) egyébként Shia is nagyon jól alakított (de nem kell neki külön film )
Szakértelem topon 😊 . Grat <#worship>#worship>
shaken, not stirred