90
-
#47 SPOILER!
Javíts ki, ha tévedek, de tudtommal nem ufókat keresgélt.
Az Atlantisz mennyivel másabb?Azt is egyesek földönkívüliekkel hozták összefüggésbe. -
#46 "UFO-k. Tragikus. (Ki találta ezt ki? Tényleg minden forgatókönyvíró sztrájkolt...)"
Erről már írtam.Ha pl. Erich von Danikan neve nem cseng ismerősen, akkor nincs miről beszélni...
"Régen az Indy filmekből lopták az ötleteket, most ez sikerült fordítva is."
Azóta kb. 20ezer filmet legyártottak, minden poént ellőttek.Mégis milyen eredeti ötletre vártál?Ennek tudatában elég nevetségesnek tartom amikor valaki olyat közhellyel él, hogy innen vagy onnan LOPTÁK az ötletet.Na, persze.
"Régen Indy megdolgozott érte, ha fel akart kerülni egy járműre"
Atyaég!Ennek aztán semmi értelme.Ez abszolút nem olyan dramaturgiai elem, amit "kötelező" lenne tartani.Az, hogy kalap helyett ne baseball sapka legyen, az oké.De ez...bazz
Többi inkább no comment.Olyan pitiáner, nevetséges dolgok, hogy inkább nevezném erőltetett szőrszálhasogatásnak(Indy nője vihog(?), autópálya(??)), mint élményrontó hibának. -
opeca #45 Azért mert egy archeológus nem ufókat keresgél, azonkívűl, főleg nem egy ilyen zagyva történetbe szőtt ufókat.
Bele lehet keverni az idegeneket - de nem ilyen nyíltan, és akkor már inkább az Atlantiszos sztorit csinálták volna meg. -
#44 SPOILER!!
Nem bírom felfogni, hogy miért sír mindenki az UFO miatt.A földönkívüli civilizáció, mint az emberiség tanítói és segítői, a Nasca-vonalak rejtélye, amit szintén a földönkívüliekkel hoznak összefüggésbe stb. mind-mind mítosz, akárcsak a Frigyláda.X-akták?Ez az orbitális baromságot! -
krajcsovszkig #43 Én ezt az Indie-filmet láttam életemben először és baromira tetszett... :P -
#42 Azt nem nevezném útnak. Őserdőben meg nem ritka az ilyen tisztább rész, persze a lombok ott is összefüggőek. -
Rosta #41 ez még mindig százszor jobb lett mint a Végzet temploma szal faszányos volt szerintem :) -
Sith #40 Nem tudom miért kell fejtegetni a realitást a filmben azt hiszem a régi részekben is volt sok hülyeség, ebből a szempontból. Az Indy ugyan az mint pld. a Karib tenger senki sem hiszi el hogy egy guruló ketrecben tul lehet élni bármit is, vagy egy tankon lehet 5 percig verekedni stb. mégis jó izgalmas lehet nevetni rajta és passz Kaland filmtől szerintem fölösleges realitást és irtoztató mély mondanivalót várni.
A forgató könyv és az UFO s szál nekem sem tetszett annyira, de a köritéssel részletekkel jelenetekkel nem volt semmi bajom.
-
opeca #39 Arról se ejtsünk szót, hogy ha valaki fél kilométert repül egy hűtőszekrényben, az a földetéréstől számított 1 ezredmásodpercen belül meg is hal. -
opeca #38 Az is érthetetlen volt, hogy ment az a bazi ruszki erdővágó micsoda és úgy csinálta az utat az őserdőn át, aztán azt felrobbantották de az út mégis folytatódott. -
asdasdasd #37 SPOILER:
A motort átszállították a fél világon, aztán ott hagyták az utca közepén. Gondolom a fémtolvajok sec-perc alatt szétkapták...
Vártam volna valami magyarázatot azokról a levegőből látható rajzokról, de mintha elmaradt volna.
Nekem nem igazán derült ki kikkel verekedtek a síroknál. Nem baj, mert a pisztolyt meglátva el is tüntek...
Indiánok 1 perces szerepe...
Marcus feje miért esett le?
Fél percig mutogatták Connery fényképét. Nem sikerült szegénynek kimaradnia, pedig mindent megtett érte. -
asdasdasd #36 Hétvégén láttam, ritka szar volt.
Az zavart a legkevésbé, hogy Ford megöregedett.
Magyar szinkron szánalmasan gyenge volt. Eredeti nyelven csak az előzetest hallottam, de azt a 3 mondatot sem tudták rendesen lefordíani, ami abban elhangzott.
UFO-k. Tragikus. (Ki találta ezt ki? Tényleg minden forgatókönyvíró sztrájkolt...)
CGI jelenetek: Indy csak téblából és nézi az a háttéreffekteket perceken át.
Régen az Indy filmekből lopták az ötleteket, most ez sikerült fordítva is.
(Mummy, X-akták, ...)
Régen Indy megdolgozott érte, ha fel akart kerülni egy járműre. Most csak átugrál, senki nem bántja, mindenki megvárja amíg kilökik..
Rengeteg értelmetlen szál volt a filmben.
Indy nője megállás nélkül vihog.
Tarzan...
Őserdőben a szakadék szélén 2 sávos autópálya?
Ez a film borzasztó volt, pedig az első három még ma is ütős.
Ezért kár volt elővenni a témát. Mintha valami Indy paródiát csináltak volna. -
winnie #35 erről jut eszembe, hogy az imdb-n azért elég durva a lejtmenet, remélem mihamarabb leáll: csütörtök: 8.7 (top250), péntek: 8.6, szombat: 8.3, vasárnap: 7.9, ma: 7.6 - nyilván nem mindenki gyomra veszi be az indy és a harmadik típusú találkozások vonalat. (lelki szemeim előtt lucas, mint meglátja a 10. forgatókönyvtervet és azt mondja, hogy "ez az! UFÓK! végre!":)
remélem azért elég hamar megáll a csökkenés. -
opeca #34 Nem lehetetlen, miért is lene az?
Ezt is megcsinálták, rendezésileg, hangulatban sikerült hozniuk az elvrásáokat, a bibi a történettel volt, illetve annalk mélységével. eddig mindig olyan témákat választottak, a Végezt Templomát kivéve, amivel azért elég régóta foglalkoznak a kutatók.
A kristálykoponyák ezzel ellenetétben, csak pár kutatás tárgyát képezték, illetve a Maya-kori civilizációk véseteiből is csak annyit tudunk, amennyi a falakon szerepelt.
Nem volt szerewncsés ezt a kristálykoponyás dolgot erőltetni, főleg nem úgy, hogy az még élő is, az eredeti koponyák pedig amúgyis emberi koponyát ábrázoltak, nem egy földönkívűliét.
A többi filmben azért elég összetett magyarázatokat adnak a dolgokra, itt sok dolgon átsiklottak, pl. az elveszett város lakói. Csak úgy kiugráltak a falakból, de kb. 2 percet szerepeltek. Nem kell feltétlenül a bibliai vonalat erőltetni, ugyanis az a grál megtalálásával már nem tudott volna semmi újat adni, de ezt a földönkívűli dolgot így nem lett volna szabad bemutatni. A bolond orosz nővel együtt, akinek a szándékairól senki sem tudott semmit. Annyit hajtogatott, hogy tudni akarja, mit? Indy, alsónadrágjának a méretét??
Volt számos könyv, forgatókönyvötlet, ezért kár volt ennyit várni. Inkább csináltak volna ezelőtt 10 évvel egy negyedik részt, ez meg lett volna az ötödik. -
#33 Na tudtam, hogy lemásoljátok az origos cikket. Hogy is van ez? Imdb-n 8+ pont, mindenhol dícsérik (szerintem is egész jó volt), az origo egyedül lehúzza, az sg meg utána :DD -
opeca #32 Ez is sommás vélemény.
Nekem ez az indy rész nem tetszett - bár igaz, hogy rosszabra számítottam, és sikerült a kliséket hozni (mondjuk elég erőltetetten) -, de nem az a hazudik aki, akinek azt mondja, hogy ez nem tetszett, de a többi három igen, hanem Spielberg, hogy egy ilyen gyatra forgatókönyvre éveken keresztül vártak.
Hát ennél én együltőmben jobbat írok. -
#31 Nem kötözködik, észrevétel:
igazság szerint, nem figyeltél a filmre :)
mármint a 3. részre, meggyógyította a grál, és (legalábbis véleményem szerint) tulajdonképpen az apa is örökéletű lett, de se a grált se a hatalmát nem lehetett kivinni a pecséten kívűl, szóval amikor túllépte az apa azt a bizonyos pecsétet akkor szerintem ő is vissszavált halandóvá! -
edooo #30 " régi kellemes miszticizmus helyett immáron sokkalta inkább scifibe csúszik "
Pontosan ezért nem tetszett a film.Valahogy a régi részekben mindig megvolt aza határ ami miatt a nézőt lázba hozta az egész.Gondoljunk vissza a frigyládára.Oké frigyláda de amikor felemelik a fedelét nem mutatják meg mivan benne.A grálban meg ugye az él örökké aki nem lépi át a pecsétet.Igaz meggyógyította az apját de nem lett tőle örökéletű.Ebben pedig sztem túl sokat mutattak.Elég lett volna h koponya meg csontváz meg ufó és kijönnek és megmenekülnek és ennyi.Sok volt az h feléled meg elrepülnek meg stb.Szval nem is lett volna rossz ez a forgatókönyv ha marad a régi rendezés.De a mai fiataloknak ugyebár olyan kell ami után tátva marad a szájuk.Kár h nincs meg a régi varázsa -
Hoz_Hun #29 Áhh, leszólta Viktor (ezt is). Szerintem nagyon jó volt egyáltalán nem csalódtam. Kicsit féltem a transzformerszes kölyök alakításától, de nem volt annyira szar mint vártam (azért a kalapfelvevős résznél felhördültem és belemarkoltam a karfába, de szerencsére Spilbergék sem hülyék).
Nálam a sorrend: 1.-2. Frigyláda- Végzet temploma (megosztott első hely)
3. Kristálykoponya
4. Grál -
#28 Hát a film közben azért elég jókat röhögtem az anakronizmusokon: pl LED-es, visszaszámlálós kijelző (1962-ben szabadalmaztatták!;))). De lehet, hogy csak normál izzók voltak benne a filmben!;) -
#27 Olyan legendának folytatást készíteni, mint az ismert Indiana Jones filmek, szinte lehetetlen feladat. A rajongók maguk sem tudják szerintem mit is vártak igazán. Sokan alapvetően a hibákat keresve nézték meg a filmet. A film minden hibájának ellenére csak gratulálni tudok az alkotóknak. Páran itt dobálóztak történelmi hiteltelenséggel, és hogy az előző részek misztikuma átfordult scifi-be. Az Ufo-król a barlangrajzok pár ezer évvel régebbiek mint a frigyláda, dél, és közép Amerikában elég sok ősi vallás "érdekesen" idegennek ábrázol egyes isteneket. Annyi hitelessége ennek a résznek is van mint a többinek -
tomcsa4 #26 Hehe pont magamra ismertem. Nem láttam semelyik Indy filmet, de erre bemegyek. Semmi pánik, ha megtetszik, akkor megnézem a többit is! -
Gascan #25 A negyediket még nem láttad, de eddig az összes rész nagyon tetszett. Ha lesz alkalmam egészen biztos megnézem ezt is.... bár ez a szöveg elég halvány képet fest róla.
Szerintem nem kell csavarni a szöveget. Mint pl. az első hozzászólásban lévő úr is felhivta rá a figyelmünket.
Legyen egyszerűen olvasható, ird úgy ahogy mondanád és ennyi. -
#24 Egyszernézős, de nem rossz. (eleje kicsit gáz, vége meg nagyon összecsapott) -
#23 How about a nice warm kickban? -
Yutani #22 B*szd meg a spoilerezásed baszkikém! -
#21 A film jó volt, a cikk írója szerintem égette magát ezzel a fanyalgással. Ugyan is a többi Indy film is pont ilyen!
A srác tényleg jól játszott.
Aztán sajna az ötvenes éveket nem volt nehéz visszaidézni, akkor minden bokorban komcsikat kerestek, most meg terroristákat. Szal nem tudom hogy nem-e volt direkt ez a korszak választás, de legalább is ahogy bemutatták. De minden esetre az is telitalálat a jelenlegi szituban. (Régebben ugye a nácik, gyak a ruszkik voltak.)
Amúgy az egész film szinte olyan volt mintha a PS3 Unchartedet játszotta volna végig egy másik játékmódban az ember. Nem tudom ki kitől nyúlta le az ötletet;)
Persze ha a mester lop, az megtiszteltetés!;))) -
CaptainRumi #20 teljesen egyet értek veled....
ja és ha az Elvis féle Hound dog ra gondolsz....akkor az alatt bizony jelenet is ment rendesen :P:D
az egyik kedvenc jelenetem a filmből az után jött....: amikor lehajol a ruszki ezredes, a mögötte levők szétválnak és a thompsonjaikkal ratata mindenkit lelőnek, a ruszki meg lazán beköti a cipőjét :D -
#19 Tegnap este megnéztem és nagyon jól szórakoztam. Szerintem az 50-es éveket nagyon jól felfestették a vászonra, Indy még ma is megáll a lábán és mind a fiatal srác, mind az öreg habokós (még ha nem is egész végig habókos) segíti is abban, hogy megállhasson. Ami nagyon tetszett nekem benne, a visszautalások a korábbi filmekre, fotók, szobor, előbukkanó frigyláda, előbukkanó szereplő, mondatok korábbi filmekből, a korábbi filmekhez hasonló szituációkba kerülés (tanterem, motoros és teherkocsis üldözés, stb.) ezek szerintem sokat dobtak annak érdekébe, hogy a filmet az előző 3 folytatásának érezzük.
Mert ugyanakkor az is érezhető, hogy eltelt 20 év. Egyrészt ugye "ruszkik", "elvtársak" és "komcsik" váltották a nácikat. Felbukkanak sugárhajtású gépek, atombomba, stb.-stb. Másik részt pörgősebb a film, több (legalábbis nekem most úgy tűnik) az akciójelenet és igen, a végefelé azért a CGI is megérkezik rendesen. A story számomra leginkább a 3. részt idézi, nagyjából épp annyi, hogy összekösse az akcióelemeket és ugyanakkor fejlődött is húsz évet, ha lehet úgy mondani, akkor fantasztikusabbá vált (beleértve a hűtős jelenetet, a vízesés előtti fát, a vízeséseket és a story megoldását), mintegy követve az idők szelét.
Ami a filmet illeti, néha az volt az érzésem, hogy Lucas és/vagy Spielberg itt pótoltak olyan dolgokat, amiket korábban a CGI hiányában nem vagy nem így lehetett megcsinálni. Különösen az UFO előbukkanása illetve az azt megelőző pár percben volt ilyen érzésem.
Ja és személy szerint nekem egy poén különösen tetszett, mikor a könyvtárban Indy beszólt az egyik srácnak, hogy mozduljon ki a könyvtárból, mert úgy igazi :)
Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a film elején csak nálunk nem volt kép vagy direkt csak a film elején korhű zenével hangolták rá az embereket. Ha utóbbi akkor ez se semmi :) -
#18 jó kis bringa ez a szőke -
lama king19 #17 nekem tetszett a film csak a végén már elég hihetetlennek tűnt az ufós rész. az már sok volt, de attól függetlenül jó kis film. -
Alkarcsont #16 Te hülye ez amolyan hasonlat volt, nyilván senkit nem érdekel egy filmkritikában, hogy péppen hogyan is készülnek az effektek. -
#15 az a drága kis láda az elején is előbukkan, az mondjuk jó ötlet ovlt, én már az elején éreztem hogy az valahol ott lesz! -
#14 Azért ha azt vesszük így a biblia, meg a történelem szerint, a frigy láda halált hozó volt, mert aki a közelébe ment az a meghalt (elégett, elporladt, stb)
A szív kitépésről azért nem tudok mit mondani mert az biztos valami Indiai legenda volt
700 éves lovagnak meg a szent grál volt, aminek az volt a történelmi alapja hogy ha abból iszol akkor örökké élsz.
Szóval eddig történelmi dolgokat vettek alapul, és a végén bármennyire is elrugaszkodtak a valóságtól, ennyire dúrván, meg hülyén mint ebben nem! -
#13 de sügér vagy, most már röhög :D
azé gondolkozzál már, ha lett volna szünet akkor ki tudtam volna menni nem? itthon meg megbírom állítani és kimegyek WC-re. uhh -
#12 hát te hülye vagy! a moziban néztem meg, és kurvára kellett pisálnom az 1 literes kóla után tudod, szóval muszáj volt kimennem pisálni, nem tudom, ez annyira nem meglepő! -
#11 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vajon miert nem mertek berakni a vege fele amikor azokat a kepeket nezik, hogy az urlenyek tanitottak az embereket egy harmadik kepkent amint a frigyladat is odaadjak :)) -
arrakistor #10 ilyen színésszel szándékosan sem lehetne elb*szni ezt a filmet -
gumibéka #9 Nekem picit csalódás volt, pedig mindhárom régi filmet szeretem. Leginkább az a 2 -3 poénnak szánt jelenetet nem tettem volna bele (pl. Shia és a dzsungel), nálam az rontott az összképen. Az már nem humor volt, hanem egy vicc. -
picurmanoo #8 CaptainRumi:
(mikor Shia fel akarta húzni Indy kalapját a végén hangosan mondtam meg ne próbáld te kis szaros :D ) egyébként Shia is nagyon jól alakított (de nem kell neki külön film )
Ezzel én is így voltam. És a moziban is felhördült jópár emberke :D
Egyébként meg Gregie11-el értek egyet. Ez nem arról szól, hogy minden igaz. Azért monnyuk a "kisváros tesztelése" is érdekes volt ;) (Csak hogy ne lőjjem le a poént)