78
  • Szefmester
    #78
    én a HDTV-t egyedi módon fogom megoldani.. veszek egy komolyabb mérető CRT monitort aládobok egy kis barebone-t és lesem a HD képet.. és kb annyiból jön ki mint egy fullHD tv..:D csak ettől nem fájdul meg a szemem mint a mostani neonmegvilágítású crt-ktől.. majd ha leddel oldják meg akkor esetleg elgondolkozom rajta..
  • mikloss
    #77
    1. Mert csak(egyedi szóhasználat).
    2. Mittudomén(tényleg nemérdekel).
  • A1274815
    #76
    Hát nem egeszén, ott csak nem szabad használni, de lehet.

    Igazából az SM4-nek vannak tényleg minden hol gyorsító featurejei, ha nem menőzni akarnak a Geometry Shaderrel.
    HW Shadow Cubemap
    Geometry Shader Skinning
    Render to 3D Texture
    Értelmesen kivitelezett Shadow Volume generálás GS-sel
    Predicted Render
    Integer típus és logikai műveletek a Shaderekben.
  • arty
    #75
    illik... miért?
    miben más, amikor a pécén nyomod a bioshockot vagy amikor a konzolon?

    ---

    A1274815: mint most a gef8/9 - dx10 capable :D
  • A1274815
    #74
    Igazából elolvasva SM3.0 képesnek reklámozták (Vista Capable matrica eset ).
  • Sanyix
    #73
    "ATI-kon is lassu :) Szal, teljesen mind1, DX10/sm4=lassabb játékot jelent jelenleg, azonos vagy minimálisan szebb látványvilág mellett."

    +75% gs teljesítmény ati-n nv-hez képest az szted lassú?
    Gondolom összességben is az nvidiás fél dx10-re írt program lassú, ha talán full dx10-es programot írnának, csak nvidian lenne lassú.
  • mikloss
    #72
    Lehetni bármit lehet, tőlem 2km-ről is nézhetsz egy 1 colos kijelzőt de nem lesz túl nagy élmény.
    Nem, nincs rá szabály én nem is mondtam, hogy van.
    Én nem használtam azt a szót, hogy "kell" hanem, hogy illik...
    Amúgy meg az emberek nagytöbbsége(80%) szerintem vesz a konzolhoz HDTV-t mert anélkül egyszerűen sz*r!
  • arty
    #71
    ATI-kon is lassu :) Szal, teljesen mind1, DX10/sm4=lassabb játékot jelent jelenleg, azonos vagy minimálisan szebb látványvilág mellett.

    Xenos infokért thx, bár azt nem értem, hogy 'reklámozhatták' sm3 képesnek akkor a kártyájukat ? (x1300/1600/1800/1900 széria) Lehet az emlitett utasitás nem alapkövetelmény az sm3 speckoban?

    --

    mikloss
    "Talán mert a PC monitorját 60cm-ről nézem míg a konzolt meg 2m-3m-ről.
    Elég gáz lenne egy 20 colos monitort,TV-t nézni 2-3 méterről nem gondolod? "

    Konzolt miért nem lehet 60 centiről nézni?
    Pc-t miért nem lehet 2-3 méterről nézni?
    Nem csak azon mulik, h éppen milyen kijelzőre telik?
    Van rá szabály, h konzolozni márpedig csak igy és ugy, pécézni pedig amugy szabad?

    Vagy szted, ha a bioshockot konzolon tolom, akkor azt csak a kanapéról nyomhatom, pcn pedig a monitor előtt ülve? és pl ha pc-n TDU-zom, akkor üljek oda a gép elé, 'hátrébbról' nem versenyezhetek, csak konzolon?

    Nem érzed az abszurditást abban a kijelentésben, h 'konzolhoz kell még egy 150ezres kijelző' ?

    Pedig 150ezres kijelző csak akkor 'kell', ha van rá pénzed és igényed, h 80+ centis képátlón játsz BÁRMIVEL (konzol vagy pc). De akkor viszont BÁRMIVEL nagyobb élmény ...
  • Emmegki
    #70
    Aki megveszi annyiért meg is érdemli.
  • A1274815
    #69
    Lehet.
  • dez
    #68
    Éppenséggel azt írták már akkor is, hogy 2x gyorsabb lesz, mint a 6800.
    Talán az akkori, korai fejlesztői cuccban volt 6800Ultra.
  • dez
    #67
    Ezen nincs csodálkoznivaló, de én csak azt mondtam, hogy nem titkos várakozóciklusok beiktatásával érik el.
  • A1274815
    #66
    "development name ATI uses for Xenon's graphics is "C1", whilst the more "PR friendly" codename that has surfaced is "Xenos". ATI are probably fairly keen not to use the R500 name as this draws parallels with their upcoming series of PC graphics processors starting with R520, however R520 and Xenos are very distinct parts. R520's aim is obviously designed to meet the needs of the PC space and have Shader Model 3.0 capabilities as this is currently the highest DirectX API specification available on the PC, and as such these new parts still have their lineage derived from the R300 core, with discrete Vertex and Pixel Shaders; Xenos, on the other hand, is a custom design specifically built to address the needs and unique characteristics of the game console."

    Xenos - beyond 3D
  • A1274815
    #65
    Itt igazából az a bajom, hogy sok olyan SM3.1-as dolog van, ami ATI SM3.0-ásnak kikiáltott kártyáin egyszerűen nem megfelelően fut le, természetesen a HLSL jól eltudja dugni ezeket a dolgokat, de attól függetlenül, ami hiányosságokat mutat azt nem lehet teljesnek nevezni.

    Egyébként az ATI X1000 sorozat volt az első olyan ATI kártya család, mely a HW shadowmappinget is tudta, míg az NV-nél ez GF3 óta elérhető. A DX10.1 körül viszont úgy tűnik fordúlt a kocka.
  • A1274815
    #64
    Hát igen általában nem túl jó az NV Geometry Shader egysége, bár nem dilettáns módon kell használni, mint ahogy a DXSDK, NVSDK-ban bemutatják.
  • Sanyix
    #63
    "sm4-ben lehet igazad, de mi értelme olyan ficsoroknek, ami nem szebb a dx9nel igazan amde sebessegben sokkal lasabb a mostani videokarikon?"

    Tegyük hozzá hogy a mostani nvidia karikon. Gondolom mert gs-t használnak, ami az nv-nek nemnagyon jön be.
  • A1274815
    #62
    R500 a chip neve R520 pedig az X1000-es sorozat első chipje.

    "Support for a superset of DirectX 9.0c API DirectX Xbox 360, and Shader Model 3.0"

    Radeon R500 alias Xenos

    Bár tényleg bizonyos tekintetben mutat DX10-es kártyákhoz hasonló viselkedést még sem tartalmaz semmi SM4.0-át


    "ATI's "R520" core (codenamed Fudo) is the foundation for a line of DirectX 9.0c 3D accelerator X1000 video cards. It is ATI's first major architectural overhaul since the "R300" core and is highly optimized for Shader Model 3.0."

    Radeon R520

    Ráadásul ezis annyíra higly optimalized for SM3.0, hogy a 3DMark06-tot át kellett írni, csak hogy ezen is elinduljon, ami Geforce 6-osoknon képes volt futni. Hiányzott pl. az "nrm" utasítás a vertex shader egységeiből.
  • mikloss
    #61
    Talán mert a PC monitorját 60cm-ről nézem míg a konzolt meg 2m-3m-ről.
    Elég gáz lenne egy 20 colos monitort,TV-t nézni 2-3 méterről nem gondolod?
  • A1274815
    #60
    Wikipedian nem néztem, amikor köadás előtt volt az XBox360 akkor még módosított 6800 Ultra szerepelt a PS3 specifikációjában.
  • onimusha
    #59
    35óra játék után nekem még egyáltalán nem fagyott a GTA IV, de ez biztos egyedi eset :)
  • EroSennin
    #58
    MMO korszak meg csak most kezdodik, lesz meg sok erdekes innovacio es a jatekosok egyre nagyobb hanyada fog MMO jatekot jatszani. A lehetosegek sokkal nagyobbak mint barmilyen single player jatekban. Szerintem a jatekosok altal hozzaadott tartalom is itt jelenhet meg legintenzivebben, hiszen nem csak szakerto emberek (uj palya letrehozasa, uj texturak, mod-programozas, stb.) valtoztathatnak majd a vilagon hanem az atlag jatekos is berakhat olyan tartalmi elemeket amiktol az osszes tobbi jatekosnak erdekesebb lesz a jatek, ha massal nem akkor a sajat jatekstilusaval, annak eredmenyekeppen letrejovo egyedi entitasokkal amiket a jatekban levo mindenki mas megtapasztalhat. Ez a "kozosseg" ereje ami single playerben nem letezik, ezert is ugrottak ra a konzol gyartok erre a temara (Xbox live, stb.), amelyik konzol ebben lemarad az nagyon sok penzt fog bukni.
  • onimusha
    #57
    ez teljesen igaz, egy konzol piacra kerülése elött már kb. 1-1,5 évvel vannak devkitek és megvannak a fix hardware paraméterek persze, hogy egyszerűbb optimalizálni valamire ha az egész életciklusa alatt fix marad, nem kell skálázni, fix erő és fix felbontás ami jelenleg kettő lehet: 720p/1080p, nekem egyenlrőe 720p-be is bőven elég szép volt a GTA IV :)
  • arty
    #56
    mamár a geforcek gyorsabbak durván hl2ep2 alatt, persze kozben már az nv váltotta valvenal az ati-t...

    fura a vilag? ;)
  • waterman
    #55
    ott a pont. először én is szédültem, a 2007wfp színeitől, meg hogy egy pixel ott van, ahol annak lennie kell és nem ott, ahol a crt meg tudja jeleníteni. ja meg hát a design. nem egy órmótlan nagy félköbméteres tégla, amit csak targoncával tud arréb rakni az ember..
    ez a moncsit már akkor vettem, mikor már kinn volt az utódja is a piacon, így aztán csak egy kicsivel kellett jobban a zsebbe nyúlnom, de a képe biztosan jobb mint a hasonló árú crt-é. és csak 6 kilogramm.
  • arty
    #54
    én x1800/x1900 hibridről tudok xenos kapcsán + 10mb embed ram

    sm4-ben lehet igazad, de mi értelme olyan ficsoroknek, ami nem szebb a dx9nel igazan amde sebessegben sokkal lasabb a mostani videokarikon?
    - lost planet tényleg tud 1-2 effektet dx10 alatt, amit nem latok dx9 alatt, cserebe jatszhatatlan is egybol :(
    - krizis 1:1 azonosan nez ki
    - bio ultraminimalisan szebb, sebessegrol nemtudok nyilatkozni

    ---

    zoli47
    "Nem, mert pc-re nem mernek kiadni egy ilyen bugos, lefagyós szart, mint a GTA4 konzolos verziói. Érzik a fejlesztők hogy ezen még dolgozni kell, és - ahogy a San Andreas esetében is - egy grafikában feljavított, hibamentesített verziót kell kiadni pc-re. ^^ "

    30 ora jatek alatt 0 fagyas. A framerata viszont valoban nem teljesen stabil.
    San andreas pécén is azonosan randácska volt, mint boxon, hiszen sokéves engine megy alatta... mire a gta4 kijon, nem lesz olyan extra grafixban, mint most.
    Stalker be van jelentve konzolra, GTA4 nincs bejelentve PC-re.
  • dez
    #53
    De nem azért van, mert pl. a HL2-t direkt lassítják (várakozási ciklusokkal :P), ha GF-en fut, és pl. a Doomokat ha ATI-n, hanem mert a HL2-ben a shadelésre mentek rá, amiben az ATI-k az erősebbek, és a Doomokban a textúrázásra, amiben meg az Nvidiák. Persze ezek sem voltak véletlenek.
  • dez
    #52
    Rahedli jópofa játék van konzolra. Én úgy vettem észre, jobban odafigyelnek a hangulatra, mint PC-n.

    Fix hardverre, mint amilyen a konzol, sokkal jobban lehet optimalizálni. Nem mondhatják azt a fejlesztők, hogy "vegyél gyorsabbat", hanem abból kell kihozni minnél többet, ami van. De könnyebb is, mert csak egyféle van. És nem cserélődik le egy év múlva.
  • Csaba42
    #51
    Fordítva is előfordult már ez! Pl. HL2 indokolatlanul lassú tud lenni GeForce-on, míg egy (mai szemmel nézve már) harmat gyenge Atin is megy, mint az állat. Ezt a saját szememmel tapasztaltam, mivel osztálytársam Ati videókátyát vett (ami mellé a Hl2-t adták), és egy annál jobb GeForce simán lemaradt FPS-ek tekintetében. Viszont minden másban jobb volt, csak HL2-ben nem. Sajna van ez így néha a játékokkal, a pénz az úr. :(

    Én amúgy azt is mondanám, hogy az érdek-teszteket le kellene már egyszer szarni. Én is csinálhatnék teszteket, amelyben az Intel minden procija alulmarad az AMD-jével szemben (a háttér ugyanis rejtve marad, csak az eredmény számít, függetlenül attól, hogy jöttek ki azok ;)), csak mert nekem utóbbi szimpibb, és azt akarom, hogy az jöjjön ki győztesként. Aki csak ezekből a gagyi netes tesztekből tud élni (és mindig csak ezekre tud hivatkozni), az akkor az én tesztem alapján higgye is el, hogy a legjobb Core2Duo semmit sem ér egy közepes Athlon64 X2-vel szemben.
  • dez
    #50
    (Err, van 7900GT is.)
  • Csaba42
    #49
    "Konzolra sokkal szarabb játékok vannak, manga meg verekedős szarok, oszt annyi."
    Azért a tisztesség kedvéért tegyük hozzá, hogy ez manapság már nem igaz. Jönnek ki jó játékok is konzolra, némelyik jobb, mint egynémely PC-s. Abban persze igaza van A1274815-nek, hogy azért fut jól minden játék (na jó, volt már az ellenkezőjére is példa, de ez nagyon ritka) konzolon, mert úgy beoptimalizálják őket, hogy ne szaggassanak. Ha így menne PC-n is (ami a hardware-változatosságot tekintve majdnem lehetetlen, bár séma szerint esetleg meg lehet oldani, de ez most lényegtelen), akkor PC-n sem szaggatna egy játék sem. Úgyhogy nem egy frappáns érv a konzol mellett ez, mert ez elsősorban nem magától a PC-től függ (ott is van egypár tényező), hanem a fejlesztőktől. Ha b*sznak optimizálni, vagy csak hanyagul, naná, hogy szaggatni fog a game, de még konzolon is ezt tenné.
  • Sanyix
    #48
    Csak sajnos ez az nvidia által pénzelt programokban nem nagyon látszik, ha látszana, gyorsan átalalkíttatják, hogy azért a gf legyen gyorsabb.
    Azért ebből is látszik, hogy a kapitalizmus nem mindig segíti elő a fejlődést.
  • dez
    #47
    (Mármint ha lenne 7900GT, szal alacsonyabb órajelű 7900GTX.)
  • dez
    #46
    Miért állítasz hülyeséget? Egy módosított ~7900GT (G71) van benne. RSX
  • Csaba42
    #45
    Ilyen baromságot (nem)rég hallottam. Egy komolyabb Ati videókártya kétvállra fekteti a legerősebb GeForce-t, pláne magasabb felbontásban, ezt el kell fogadni.
  • Sanyix
    #44
    Tömény hülyeség amit írtál. dx10 nem matrica, ki is használják/próbálják, de az nvidia tesz róla (fejlesztők lefizetése) hogy ne sikerüljön, mivel az nvidia erős hátrányban van. Fos geometry shader kezelés (nagyjából csak dísznek van az nv kártyákon), nem tudják megoldani a dx 10-et sem normálisan (ugyanis a gs is hozzátartozik ehhez), dx 10.1-et meg főleg nem. Egyébként nv-nél sincs csúcskateória, hacsak a 2 chipből összeeszákbált gx2-t nem vesszük annak, de akkor az ati x2-je is az. Minkettő kiszállt a csúcskategóriából, mert pár agyhalotton kívül nem sokan veszik meg, nem éri meg fejleszteni.
    Az agyhalottak meg vehetnek 2 kártyát, azt összeköthetik, ott a csúcskategória.
  • onimusha
    #43
    nemtom megint minek megy a fikázás mind2 platformnak megvannak az elönyei és mindkettőre elég olcsó egy játék ha abból indulunk ki, hogy az átlag felhasználó hogy "vásárol" :), x360 arcade okositva - 50e + 82cm.es LCD 100e , nem olyan vészes, nekem is van gépem de nem nagyon játszom rajta utoljára C&C 3-t toltam minden mást x-en, kényelmesebb/jobb, leülök a kanapéra, berakom és rögtön elindul, leszarom a shadereket és a felbontást, nincs telepités meg kompatibilátis baszakodás nem kell crackelni sem csak játszol, 5.1-től meg dübörög az egész szoba, Vegas2/gow meg nagyon jól szólnak, biztos pc-n majd szebb lesz a GTA IV, de én most toltam végig :), mindenkinek nagyon ajánlom, hogy várja ki vagy szerezze be konzolra - ez egyébként tipikusan az a játék amit annyira eltaláltak ,hogy szinte mindegy milyen grafikával jön ki nem lehet lerakni :D
  • zoli47
    #42
    Amúgy az AMD ki is szállt a csúcskategből

    Nem szállt ki, csak ennyit tud. Ami az Nvidiánál középkategória, az nekik nagy erőlködés árán már a csúcs. Talán egyszer rágyúrnak erre is. Most csak a DX10 matricára mentek rá, csak épp nincs semmi ami kihasználja, szal tök feleslegesen.
  • Csi9aa
    #41
    Nem 20-25, hanem 10-15 évvel ezelőttöt mondtam :)
  • zoli47
    #40
    persze,a jovoben pécén szebbek lesznek a jatekok a memo miatt... MÁR AMI KIJÖN

    STALKER: Clear Sky, pl. Mikor is jön ilyesmi konzolra? Asszem inkébb a konzoloknak áldozott le.
  • zoli47
    #39
    A játékélmény miért a grafika függvénye?

    Ezt talán azoktól a konzolfanoktól kéne megkérdezni, akik minden konzolnál azzal jönnek hogy ez majd jól lealázza a pécét, aztán szokás szerint mégse.