Visszaszorulóban a különálló grafikus kártyák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. Mittudomén(tényleg nemérdekel).
<#wink>#wink>
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
Igazából az SM4-nek vannak tényleg minden hol gyorsító featurejei, ha nem menõzni akarnak a Geometry Shaderrel.
HW Shadow Cubemap
Geometry Shader Skinning
Render to 3D Texture
Értelmesen kivitelezett Shadow Volume generálás GS-sel
Predicted Render
Integer típus és logikai mûveletek a Shaderekben.
miben más, amikor a pécén nyomod a bioshockot vagy amikor a konzolon?
---
A1274815: mint most a gef8/9 - dx10 capable 😄
Forza.
+75% gs teljesítmény ati-n nv-hez képest az szted lassú?
Gondolom összességben is az nvidiás fél dx10-re írt program lassú, ha talán full dx10-es programot írnának, csak nvidian lenne lassú.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nem, nincs rá szabály én nem is mondtam, hogy van.
Én nem használtam azt a szót, hogy "kell" hanem, hogy illik...
Amúgy meg az emberek nagytöbbsége(80%) szerintem vesz a konzolhoz HDTV-t mert anélkül egyszerûen sz*r!
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
Xenos infokért thx, bár azt nem értem, hogy 'reklámozhatták' sm3 képesnek akkor a kártyájukat ? (x1300/1600/1800/1900 széria) Lehet az emlitett utasitás nem alapkövetelmény az sm3 speckoban?
--
mikloss
"Talán mert a PC monitorját 60cm-rõl nézem míg a konzolt meg 2m-3m-rõl.
Elég gáz lenne egy 20 colos monitort,TV-t nézni 2-3 méterrõl nem gondolod? "
Konzolt miért nem lehet 60 centirõl nézni?
Pc-t miért nem lehet 2-3 méterrõl nézni?
Nem csak azon mulik, h éppen milyen kijelzõre telik?
Van rá szabály, h konzolozni márpedig csak igy és ugy, pécézni pedig amugy szabad?
Vagy szted, ha a bioshockot konzolon tolom, akkor azt csak a kanapéról nyomhatom, pcn pedig a monitor elõtt ülve? és pl ha pc-n TDU-zom, akkor üljek oda a gép elé, 'hátrébbról' nem versenyezhetek, csak konzolon?
Nem érzed az abszurditást abban a kijelentésben, h 'konzolhoz kell még egy 150ezres kijelzõ' ?
Pedig 150ezres kijelzõ csak akkor 'kell', ha van rá pénzed és igényed, h 80+ centis képátlón játsz BÁRMIVEL (konzol vagy pc). De akkor viszont BÁRMIVEL nagyobb élmény ...
Forza.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Talán az akkori, korai fejlesztõi cuccban volt 6800Ultra.
Xenos - beyond 3D
Egyébként az ATI X1000 sorozat volt az elsõ olyan ATI kártya család, mely a HW shadowmappinget is tudta, míg az NV-nél ez GF3 óta elérhetõ. A DX10.1 körül viszont úgy tûnik fordúlt a kocka.
Tegyük hozzá hogy a mostani nvidia karikon. Gondolom mert gs-t használnak, ami az nv-nek nemnagyon jön be.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Support for a superset of DirectX 9.0c API DirectX Xbox 360, and Shader Model 3.0"
Radeon R500 alias Xenos
Bár tényleg bizonyos tekintetben mutat DX10-es kártyákhoz hasonló viselkedést még sem tartalmaz semmi SM4.0-át
"ATI's "R520" core (codenamed Fudo) is the foundation for a line of DirectX 9.0c 3D accelerator X1000 video cards. It is ATI's first major architectural overhaul since the "R300" core and is highly optimized for Shader Model 3.0."
Radeon R520
Ráadásul ezis annyíra higly optimalized for SM3.0, hogy a 3DMark06-tot át kellett írni, csak hogy ezen is elinduljon, ami Geforce 6-osoknon képes volt futni. Hiányzott pl. az "nrm" utasítás a vertex shader egységeibõl.
Elég gáz lenne egy 20 colos monitort,TV-t nézni 2-3 méterrõl nem gondolod?
xbox360+komputer
xbox360+komputer
fura a vilag? 😉
Forza.
ez a moncsit már akkor vettem, mikor már kinn volt az utódja is a piacon, így aztán csak egy kicsivel kellett jobban a zsebbe nyúlnom, de a képe biztosan jobb mint a hasonló árú crt-é. és csak 6 kilogramm.
\"The voices are back... Excellent.\"
sm4-ben lehet igazad, de mi értelme olyan ficsoroknek, ami nem szebb a dx9nel igazan amde sebessegben sokkal lasabb a mostani videokarikon?
- lost planet tényleg tud 1-2 effektet dx10 alatt, amit nem latok dx9 alatt, cserebe jatszhatatlan is egybol 😞
- krizis 1:1 azonosan nez ki
- bio ultraminimalisan szebb, sebessegrol nemtudok nyilatkozni
---
zoli47
"Nem, mert pc-re nem mernek kiadni egy ilyen bugos, lefagyós szart, mint a GTA4 konzolos verziói. Érzik a fejlesztõk hogy ezen még dolgozni kell, és - ahogy a San Andreas esetében is - egy grafikában feljavított, hibamentesített verziót kell kiadni pc-re. ^^ "
30 ora jatek alatt 0 fagyas. A framerata viszont valoban nem teljesen stabil.
San andreas pécén is azonosan randácska volt, mint boxon, hiszen sokéves engine megy alatta... mire a gta4 kijon, nem lesz olyan extra grafixban, mint most.
Stalker be van jelentve konzolra, GTA4 nincs bejelentve PC-re.
Forza.
Fix hardverre, mint amilyen a konzol, sokkal jobban lehet optimalizálni. Nem mondhatják azt a fejlesztõk, hogy "vegyél gyorsabbat", hanem abból kell kihozni minnél többet, ami van. De könnyebb is, mert csak egyféle van. És nem cserélõdik le egy év múlva.
Én amúgy azt is mondanám, hogy az érdek-teszteket le kellene már egyszer szarni. Én is csinálhatnék teszteket, amelyben az Intel minden procija alulmarad az AMD-jével szemben (a háttér ugyanis rejtve marad, csak az eredmény számít, függetlenül attól, hogy jöttek ki azok 😉), csak mert nekem utóbbi szimpibb, és azt akarom, hogy az jöjjön ki gyõztesként. Aki csak ezekbõl a gagyi netes tesztekbõl tud élni (és mindig csak ezekre tud hivatkozni), az akkor az én tesztem alapján higgye is el, hogy a legjobb Core2Duo semmit sem ér egy közepes Athlon64 X2-vel szemben.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Azért a tisztesség kedvéért tegyük hozzá, hogy ez manapság már nem igaz. Jönnek ki jó játékok is konzolra, némelyik jobb, mint egynémely PC-s. Abban persze igaza van A1274815-nek, hogy azért fut jól minden játék (na jó, volt már az ellenkezõjére is példa, de ez nagyon ritka) konzolon, mert úgy beoptimalizálják õket, hogy ne szaggassanak. Ha így menne PC-n is (ami a hardware-változatosságot tekintve majdnem lehetetlen, bár séma szerint esetleg meg lehet oldani, de ez most lényegtelen), akkor PC-n sem szaggatna egy játék sem. Úgyhogy nem egy frappáns érv a konzol mellett ez, mert ez elsõsorban nem magától a PC-tõl függ (ott is van egypár tényezõ), hanem a fejlesztõktõl. Ha b*sznak optimizálni, vagy csak hanyagul, naná, hogy szaggatni fog a game, de még konzolon is ezt tenné.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Azért ebbõl is látszik, hogy a kapitalizmus nem mindig segíti elõ a fejlõdést.
Az agyhalottak meg vehetnek 2 kártyát, azt összeköthetik, ott a csúcskategória.
xbox360+komputer
Nem szállt ki, csak ennyit tud. Ami az Nvidiánál középkategória, az nekik nagy erõlködés árán már a csúcs. Talán egyszer rágyúrnak erre is. Most csak a DX10 matricára mentek rá, csak épp nincs semmi ami kihasználja, szal tök feleslegesen.
q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek
STALKER: Clear Sky, pl. Mikor is jön ilyesmi konzolra? <#eplus2>#eplus2> Asszem inkébb a konzoloknak áldozott le.
Ezt talán azoktól a konzolfanoktól kéne megkérdezni, akik minden konzolnál azzal jönnek hogy ez majd jól lealázza a pécét, aztán szokás szerint mégse.
Multi meg: MMO terjed, de le fog csengeni. Egy értelmes összedobása sok pénz, mivel követni is kell és támogatni. Jó most jöhetünk Dél-Koreai ingyenes MMO-kal csak felesleges: ott be váll itt nem.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Hát a csúcskártyákért kérjenek el 150k-t nem izgat. Ugyanis mindkét VGA gyártó (most nagyobbakat említettem és különálló szegmensbõl) a megfizethetõ kategóriára gyúr, a csúcs csak erõfitogtatás. Amúgy az AMD ki is szállt a csúcskategbõl, megjegyzem teljesen jogosan. Nvidia meg mindig is csalt driverekkel, mégpedig igen erõsen kivette a részét (Ati is, de NV sokkal durvábban).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Amig a konzolos jatekok nem moddolhatok/atalakithatok tetszes szerint, hogy a felhasznalok is erteket adhassanak a jatekhoz, addig a PC jovoje biztos 😊
En nem felnek attol hogy a PC meghal mint jatekplatform.
Története a játékoknak 15 évvel ezelõtt nem volt, illetve elég ritka volt és általában gyengébb, mint a mostaniaké.
Utoljára ezek a cúcson a FarCry, DOOM3, HL2 (mondjuk ennek nem nagyon volt története, legalább is a játékból nem tudtad meg), relatívan sokáig tartott végig vinni õket, szépek voltak akkoriban, volt történetük (HL2 kivétel) és/vagy háttértörténetük.
Szerintem egy 30%-kal kéne egységesen csökkenteni az árakat, egybõl meglódulna a kereslet.
Miért kéne rögtön konzolhoz 150k-s monitort venni? Akkor PChez is rögötn kell egy 150ks TFT, mert az alatt szar minden. Enynit errõl. De azért PC-t sem kell állandóan fejleszteni.
De jó is lenne! Csak hogy módosított 6800 Ultra van benne.
"sm4-re melyik mai játékengine épül?"
A CrySis nem nagyon csak felhasználja egy-két cuchoz: árnyék generálás, soft-particle, volumetrikus köd/felhök, skinning gyorsítására.
Bioshock is hasznosítja.
Lost Planet arra épül, de van egy back portja SM3-ra, meg is látszik rajta, mind grafikai különbségben, mind sebességben.
És még jönni fognak az SM4-es játékok.