Visszaszorulóban a különálló grafikus kártyák

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nem feltétlenül igaz, akkoriban nem kellett történet, nem kellett hosszúnak lennie a pályáknak, most már ezek szinte alapkövetelmények. Sõt igazából a grafika is alapkövetelmény.

Régebben nem annyí évvel ezelõtt alig volt játék melyben lehett menteni és nagyon sok játékot nem lehett megnyerni.

arty
a xenos szted sm2+ ? 😮
sm4-re melyik mai játékengine épül?

kvp: minden mai jatek gpu limites, ps3 eseten a gpu nagyon gyenge, majdnem minden multi cimet butitani kell rá xboxhoz képest ... es hiaba gyengebb a hw, ha egyszer fix, es emiatt pl az ass creed azonosan nez ki, pedig immar 3. eve van nextgen ... persze,a jovoben pécén szebbek lesznek a jatekok a memo miatt... MÁR AMI KIJÖN - és ez a lényeg. bár az MS/Vista miatt most kevesebb a konzol exkluziv, mint eddig

sanyix: xbox premium 60k, és ugyan ugy ráköthetted volna arra a megjelenitõre, amit most használsz. mivel te fõleg szimezel ugy rémlik, neked nyilván nem opcio, de egy átlag játékosnak igen

Forza.

A játékélmény miért a grafika függvénye?
Sajnos mindenhol ezt a hozzáállást látom, de szerintem 10-15 éve sokkal jobb játékokat adtak ki mint manapság.

"pont annyira cumi konzolt 55centis tévén nyomni, amennyire a pécét egy 50 centis téeftén"

Azert az 55 centis tv 720x576i-s (pal, 0.3 megapixel) vagy az 51 centis tft 1600x1200p-s (2 megapixel) felbontasa kozott van egy arnyalatnyi kulonbseg. Persze aki nem latja meg az elterest, annak mindegy. De ekkor nyilvan az sem fog feltunni, hogy a konzolokban nagyon keves a memoria, ezert kicsik a texturak, egyszerubbek a modellek es a legerosebb gepben, a ps3-asban is csak egy gf7900-as chip van, ami manapsag a gf8/9-es szeria idejeben enyheny szolva gyenge. Egy mai nextgen konzol az kb. olyan, mint az olcso mobiltelefonok (q)vga kameraja egy profi fenykepezogeppel osszehasonlitva. Olcsobb, konnyebb hasznalni, de nagyon gyenge minoseg.
Frusztrált a fene, játék fejlesztõként dolgozom és tudok ezekrõl.
A másik meg, ha logikusan gondolkozik valaki, akkor magától rájöhet a nyítjára:
PS3/XBox360: 512MB memória van benne amín osztozik a CPU és a GPU fele-fele arányban. Szerinted ami több GB-ot igényel az ide hogy fog beférni? Hát úgy ahogy mondtam. A mai kártyák SM4-esek, míg az XBox SM2.0 javított változata a PS3 pedig SM3.0.
Ami a fenti konzolokban elõny: erõs CPU, melyek ráadásul elméleti határ teljesítményben majdnem ugyan olyanok, továbbá ez a teljesítmény megegyezik egy Geforce FX 5600 Ultra GPU-jával, azza a különbsééggel, hogy ez viszont általános. Fix hardware lévén, ami már a sok változat miatt egyre kevésbé lesz igaz, könnyebb fejleszteni (a motornak nem kell skáláznia magát a konfighoz).

Sanyix
Hmm én 70k-ból újítottam most konfigot, a mai játékok is full grafikán mennek, persze nem 8x aa-val, és 16x af-el, hanem csak kevesebbel, de ez engem nem érdekel. Milyen konzolt, és hd-tvt veszel 70-ért?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

arty
magyarázd már el nekem, h miért kell a konzolhoz egybõl 150ezerért tévét venni, h a pécéd mellett 20 colon is el tudsz 'igénytelenkedni' ?

Forza.

arty
pont annyira cumi konzolt 55centis tévén nyomni, amennyire a pécét egy 50 centis téeftén 😊

nagy kép, nagyobb élvezet, ez nem a konzolon vagy pécén mulik.

---

A1274815, Palm Pilot: csak nem frusztál itt valakit, h pécére minden csak késõbb jön ? (ha jön...) 😄

Forza.

azirafael
Mindig irigyeltem azokat akik megtehetik, hogy bazinagy akváriumot tegyenek az asztalukra monitorként... én inkább maradok a helytakarékos max 10 centi vastag TFT-nél.

Nekem majd 1 éve megvan a 22"-os CRT monitorom, és 1600*1200-ban, szinte tökéletes.Szüleim a nappaliban 19"-os LCD-t használnak, és csak röhögök rajtuk,amikor látom, hogy öcsém nyomja a WOW-ot, hogy milyen ronda.Beültettem, hozzám WOW-ozni,meg COD4-ezni,és azóta le nem száll a gépemröl.Videókártyában is már megérett egy csere,(6600GT) de egyszerûen, amíg ezek a játékok mennek rajta, addig egy nagyobb beruházást egyszerûen nem fogok meglépni.
Nem is tudom minek fejlesztenek grafikus kártyákat, tiszta fölösleg ha integrálni is lehet és még olcsobb is. Szerintem inkább a 16x PCIE slotba egy kártyát kéne fejleszteni amibe belelehet teni a GPUt ami nem egy videó kártya lenne csak támogatná az integrált VGAt. Ja persze igy elég lenne mindig csak GPUt cserélni de szar is lenne.<#confused>
" A normálisabb LCD-ken ezért lehet jobban látni a tömörítési színhibákat, "

Emlékszem mikor leváltotta a 17" 1024x768 CRTmet egy Dell 2007FP, egy S-IPS paneles, 20" 1600x1200 TFT. Nem kicsit volt zavaró hogy olyan éles volt, hogy gyakorlatilag mindenben láttam a tömörítési hibákat 😊

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

DrRadon
Hát nem tudom, de újra megnézném a görbét, mikor már megjelent a HD4000-es sorozat és az új nVidiás kazán. Amúgy meg azok, akik 8800-asokat vettek annó, nem nagyon érzik a késztetést a cserére. Talán majd csak júniustól. Szóval nem hiszem, hogy temetni kellen a VGA piacot.

mikloss
Hogy állítja be egy átlag ember a 30.000Ft-ért vásárolt 55cm képátlójú Orion TV-jét 1920-as felbontásra ezt magyarázd már el nekem!
Meg itt nem is azon volt a lényeg , hogy milyen TV-t vesz az ember a konzolhoz pluszba, hanem hogy mennyiért és ezzel a plusz költséggel már nem is olyan jó vétel a konzol. Mert nem 200eFt-os szuper trinitron csöves TV-je van a magyar átlagembernek.
A sugárzásról már ne is beszéljünk...

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Konzolra sokkal szarabb játékok vannak, manga meg verekedõs szarok, oszt annyi. Nézd meg mondjuk a cdgalaxis kínálatát, hát 1 okot nem tudnék mondani amiért érdemes lenne konzolt venni. (Talán GTA4, nade kontrollerrel bohóckodni? Ugyanmár...) Kell a fasznak hulladék konzol.

JBQA!

1 éven belül kijön pc-re is - szokás szerint. Addig legalább lesz idõ kipróbálni a többi játékot is, annyi van így is hogy a legjobbakra se jut idõ.

JBQA!

Csodálkoznak hogy a 170k-s csúcskártyák iránt egyre kisebb az érdeklõdés? Anno mikor a Tseng ET6000 volt a king, kemény 10k-s árával drágának számított, most meg... Pláne ha van konkurrencia aki olcsóbban adja. És nem mindenki maximalista, akinek a csúcs kell. Ez egyszerû kapitalizmus. Magas ár = kis érdeklõdés. Csak ezt nem lehet letölteni warezban, különben az lenne.

JBQA!

konzlol <#mf1>

Ne TN-en dolgozz.

1. Nem csak TN paneles LCD monitorok vannak a világon. A jobbaknak igencsak jó a képük.
2. CRT-n sosem fog teljesen egybeesni a forráskép 1-1 pixele a fizikai pixelekkel, mint LCD-n natív bontásban. Így sosem lehet ugyanannyira éles a képe.
3. A normálisabb LCD-k világossági stabilitása jóval nagyobb, mint a CRT-é (sok MHz-es, nagyfeszültségû erõsítés korlátai), így precízebben és stabilabbak a színárnyalatok. (A normálisabb LCD-ken ezért lehet jobban látni a tömörítési színhibákat, stb. Lényegében a 24 bites színábrázolás összes árnyalatát meg lehet különböztetni egymástól, ha egymás mellett vannak. Ez elhozza a 24 bitnél mélyebb színábrázolás igényét és megvalósíthatóságát.)

én ma vettem meg az új gépem és tádáá.. külön vga.. 😄 ... igaz hogy nem kevés pénzembe került de most pár évig nem nagyon akarok fejleszteni.. a 4mag és a3870es kitart😄 és én is inkább a crt-re esküszöm, csak kezdj el felbontást váltani a tft-den aztán lesd meg az eredményt..
YAYA még jó hogy. QWA igazad van. Azért jön ki a GTA IV is elöbb konzolra, jó mondjuk ebben benne van az is persze hogy a konzol gyártó cégek lefizetik a játékgyártó cégeket, hogy konzolra adják ki elöbb a játékokat. De inkább várok még pár hónapot hogy gépre kijöjjön, és legalább a minõsége is jobb lesz 100x a konzolra készültnél.

"... ennyi pénzért veszek egy konzolt és azon jobban mennek a játékok ..."

Persze mert jól "beoptimalizálják": kisebb pályák, rondább grafika, kisebb felbontású modellek, kisebb felbontású textúrák, gyengébb minõségû shaderek.

Emlékszem 12 éve még in néztem hogy mien frankók is az lcd-k meg hogy mien faján megy az áruk lefelé. Aztán azóta - kis idõ elteltével - nem akarok veni iet. Grafilus programokon szoktam izzítani hobbiból, de a külömbség nagyon észrevehetõ. Munkahelyen megcsinálom hazviszem aztán még igazítok rajta. CRT egyenlõre szimpatikusabb.
Frayer
A mai napig a katódsugárcsöves megoldásoknak a legjobb a képük. Persze nem számítva az Oled és Sed teknikákat, amik még fejlestés alatt vannak.
A tft-k csak geometriában verik a crt-ket.
Egy mai jó csövet, pl trinitron csövet úgy be lehet állítani geometriailag hogy negyed milimiéter pontos képet kapsz, a konvergenciát is össze lehet hozni pixelre pontosan 1920 as felbontásban is. Innentõl fogva nincs szemmel észre vehetõ különbség a geometriában a tft panelektõl.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

mikloss
Azért egy konzolhoz illik egy minimum 150.000-es HD TV mert elég gáz lehet egy 55cm-es katódsugárcsöves átlag TV-n nyomni, és így már az sem olcsóbb, meg ha hozzá vesszük a játékok árát simán jobban jön ki egy PC. De kinek ez kinek az.<#beka3>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

kissadamvikt
jól mondod, vegyetek konzolt (xbox-ot ps3-at) megveszed, és már mehet is a game. Én most újítottam gépet de utoljára, mert nem éri meg, ennyi pénzért veszek egy konzolt és azon jobban mennek a játékok plussz még egy LCD monitorra is futná.....

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Nem csodálom... Egyre kevesebb és egyre rosszabb játékok jelennek meg PC-re, nincs miért fejleszteni a gépet. Én is már egy éve X1950 PRO-t használok, nem is tervezem még az újítást mert minden játékot elvisz élvezhetõ minõségben. Azért a +20-30 FPS -ért meg nem fogok 8800-as vagy HD3850-3870 szériát venni. DX10 ? Ez sem ösztönzõ szempont, mert annyival meg nem szebbek a játékok DX10 -ben mint DX9-ben (más kérdés hogy lassulnak is DX10-ben a játékok).
← ElőzőOldal 2 / 2