Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danecay
A stratégiára vonatkozó rész megoldódott, a köv. volt a gondon:

"Gondoltam változtatok a gyári beállírásokon, ami a köv. képpen nézett ki. Start lágyon, ez fix volt mert 3.ként indultam, 5.körben kellett volna kijönnöm egy újabb szett lágyért, ami 6 körre lett volna elég, a maradék 11-t pedig a keményebb keverékûvel kellett volna megtennem. Ezt úgy szerettem volna megváltoztatni, hogy indulok a lággyal, amit amúgy sem tudnék megváltoztatni, 5.-körben raktam volna fel a keményet, a maradék 6 körre pedig ismét raktam volna lágyat. A sorrendiségen tudtam ugyna változtatni, de , a kiállás körén már annyira nem, úgy értem, hogy pl a lágy gumit nem tudtam lecseréltetni 6 kör után, hanem csaki min 10 után."

A probléma a magyarítás félreérthetõségébõl adódott, ugyanis a boxkiállás körét úgy fordították, hogy (azt hiszem) teljesítendõ körök száma. Az én logikám pedig azt diktálta, hogy az az adott gumira vonatkozik amit kiválasztottam, tehát, mondjuk lágy gumi esetén 6 kör, amivel nincs is baj, hogy ha rajtra lágyat állítok be, mert ez azzal együtt, hogy 6 kört teszek meg vele, azt is jelenti, hogy a 6. körben jövök ki, de más a helyzet, hogy ha mondjuk a 10. körben jönnék ki lágyért, és úgy próbálnék beállítani, 6 kört mint teljesítendõ kört, mert, hogy azt nem lehet, 16-os viszont igen, viszont 16 kört nem tudok megtenni lágy gumival. Aztán végül kiderült, hogy a versenytávot tekintve, azt a kört kell megadni, ahanyadikban ki akarok jönni, nem pedig azt, ahány kört akarok menni az adott keverékkel. Szerintem könnyen félreértelmezhetõ, vagyis nekem sikerült. A lényeg, hogy miután átvariáltam, úgy ahogy az idézett szövegben is írtam, sikerült egy jó kis futamot összehozni, amit meg is nyertem, valamint a stratégiának köszönhetõen az utolsõó 3 körben egymás után hoztam a verseny legyorsabb körét, könnyû autó, lágy gumi ugyebár 😊

A mentéssel továbbra is gondok vannak, mert mint kiderült, akármilyen jó futamot futottam, az eredményem nem került rögzítésre, pedig most nem volt sem fagyás sem semmi, én léptem ki teljesen szabályosan a játékból, de visszalépés után, karrierben ugyna úgy teljesítlen maradt a futam, amit az imént nyertem meg. Lehet nem is megy az Auto Save-em? 😛

Amúgy az továbbra is érdekelne, hogy honnan lehet tudni, hogy adott gumi, milyen versenytávra elegendõ. Ezt még csak kitapasztalni sem egyszerû, mert ugyan az a gumi 20%-os versenytávon X körre elég, 100%-on pl. pedig Y számú körre.

szabii98
jöhetnének már hírek vagy képek

I met God. She's black

System könyvtárban.

Ez a fekete kép és pattogás nálam volt már vagy 4x-5x. Nem tudom mitõl van, de nincs vele mit csinálni. Olyankor bukta a futam, lehet kezdeni elõröl.

Crome

mmovar
idõmérõn minden rendbe. és életembe elõször történ ez. tapasztalt már valaki ilyesmit? youtube fekete kép hang nincs csak pattog és ennyi..

ASROCK Z68 Extreme4 - INTEL Core i5-2500K 3.30GHz - Noctua NH-D14 - CORSAIR 8GB Vengeance – Gigabyte GTX780OC - Thermaltake Chaser MK-I -

Danecay
os, hárt újrafutottam a futamot ami legutóbb menet közben leakadt és nem mentõdött el, sajna hasonló végkimenetellel, csak most nem futam közben, hanem utána, miközben lépett vissza a játék a karrier menübe, akadt ki ismét. Nem tudom mi lehet. ACPU-m húzva van, megpróbálom az esetleg legközelebb visszaállítani gyári frekire, de minden esetre érdekes, hogy mégcsak nem is futam közben, henem mentés közben fagyott ki.

Más. Azt honnan lehet tudni, hogy adott típusú abroncs hány körre elegendõ? Ha emlékeim nem csalnak F1 2010-ben ez fel volt tûntetve, sõt, használt gumi esetbében kopottságtól güggõen is, de itt a 2011-ben erre vonatkozóan nem találok infót.
Másik dolog ami szintén ide tartozik. Gondoltam változtatok a gyári beállírásokon, ami a köv. képpen nézett ki. Start lágyon, ez fix volt mert 3.ként indultam, 5.körben kellett volna kijönnöm egy újabb szett lágyért, ami 6 körre lett volna elég, a maradék 11-t pedig a keményebb keverékûvel kellett volna megtennem. Ezt úgy szerettem volna megváltoztatni, hogy indulok a lággyal, amit amúgy sem tudnék megváltoztatni, 5.-körben raktam volna fel a keményet, a maradék 6 körre pedig ismét raktam volna lágyat. A sorrendiségen tudtam ugyna változtatni, de , a kiállás körén már annyira nem, úgy értem, hogy pl a lágy gumit nem tudtam lecseréltetni 6 kör után, hanem csaki min 10 után.

Volt már valakinek ilyen?

Nálam is ez a probléma, de hol az a flow.bin?
Megoldva: az 1.1-es patch-bõl kellett visszamásolnom a flow.bin-t, így már ok.

Crome

Közben annyi, hogy az 1.2-es patch felrakásától fagy úgy be a játék. 1.1-ig okés, aztán a második patch hazavágja, csak nem tudom miért, mert azelõtt is azzal játszottam.

Crome

Nem akar ez összejönni... Most végre elindul a játék, erre amikor az átvezetõ képernyõ (ahol statisztikák mennek) átváltana a pályára ott befagy az egész játék. Valami halk hang még megy a háttérben, de amúgy kész. 1.2-es patch van rajta, azon kívül semmi mod. Most is próbáltam már mindent újrarakni, vírusirtót kikapcsolni, de semmi haszna. Úgyhogy várom ismét a segítséget...

Crome

Tényleg az volt a hibás, bexarás... Pedig kikapcsoltam minden modult úgysem ment és csak a full leszedés segített, ahogy írtad. Köszi a tippet, bár sajnálom a CIS-t, mert jól mûködött.

Crome

Danecay
Én is egyre gyakrabban, mostanában szinte minden alkalommal amikor leülök játszani, szembesülök egy olyan jelenséggel amire szerintem megintcsak nehéz okosta mondani, de azért leírom. Szép és jó minden, a szokásos hibáktól eltekinteve, de bizonyos, nem meghatározott idõ elteltével el kezd oly mdon szaggatni a játék, ami addig teljesen simán futott, hogy a menübe is alig bírok kilépni.Tettem arra is próbálkozást, hogy megvárom, hátha helyreáll, mert valami történik esetleg a háttérben, de a helyett, hogy helyreállna a dolog, kis idõ elteltével a játék is kilép magától.
A Program Data-ban a REPLAY file írásvédetté van téve, szóval nem azért kezd el szaggatni mert éppeb írna a vinyóra, no meg persze amikor meg nem volt írásvédetté téve és írta a replayt akkor sem szaggatott így, csúnya is lenne.
Azért nem kicsit bosszantó, mert így is ritkán van csak lehetõségem leülni, és legutóbb is karrier futam utolsó elõtti körében kezdett el irgalmatlanul szaggatni, miközben a 3. helyen voltam éppen, így ment a futamom a kukába, kezdhetem elõlrõl. Azt megelõzõen egy 20% sima versenyhétvége alkalmával akadt ki 2/3 távon.
Utóbbi idõben használok Free Tack-et. Lehet valyon köze hozzá?

Beletaláltál, mert Comodo IS-t használok, de az nem elég neki, hogy letiltottam benne a modulokat? Késõbb akkor leszedem és kipróbálom, mert hülyét kapok, ha tényleg amiatt nem indul már napok óta...

Crome

terasz
Ha Comodo-t használsz, szedd le teljesen (mármint a comodot), utána indítsd.
Ja igen, próbáltam rendszergazdaként is, de nincs változás...

Crome

elteltéve=elteltével

Crome

Nincs hibaüzenet. Az indítás után pár mp elteltéve (de max. fél percen belül) az indító exe kilövõdik a futó programok közül (feladatkezelõben néztem) és ennyi. Se hibaüzenet, se semmi...

Crome

Hibaüzenet? Rendszergazdaként próbáltad?
Mióta felraktam a 64bites Win7-et, azóta nem indul a játék. Tûzfal, vírusirtó kikapcsolva, játék újrarakva mégsem megy. Valami ötlet esetleg?

Crome

gege97
Nagyon szépen köszönöm!😊))

A verseny/hétvége indításakor, a nehézségi beállításokon belül.
gege97
Sziasztok!Kicsit lehet hogy láma kérdésem van, de a fékezési segédletet meg ilyen szarságokat hol kell kikapcsolni? Átnéztem már mindent amire csak gondoltam(nyilván nem a hangnál,és grafikánál..), de nem találtam sehol sem, segítene valaki?😊))
Köszönöm elõre is!

Nekem is volt már ilyen (Ausztráliában). Az a vicces, hogy már jó ideje esett, még ki is álltak a boxba, de újra szárazpályás gumikat kaptak. És persze õk nem csúszkálnak úgy, mint te.

Esõs versenyen nem kötelezõ a kerékcsere. Viszont én 50%-os versenyeket futok, és azért az nem teljesen korrekt, hogy mire én a táv 25-30%-hoz érek, már narancs színû jelzésûek a gumijaim, a gép meg vígan meg kerékcsere nélkül a verseny végégig, ráadásul nem is romlik a köridejük.

Crome

benőmenő
A szabály az egy dolog, de ne mondják már, hogy az enyémen kívül MINDEN más autó megtankolva végigmegy egy teljes versenytávot, mert ilyet nem igen láttál a tv-ben sem az elmúlt 2-3 évben, pedig volt full esõs verseny.
Esõben nálam se áll ki a gép sose kereket cserélni. 20%-os hossznál legalábbis. Az nem rémlik, hogy az F1-ben mi a szabály az esõs versenyre. Kötelezõ legalább 1x cserélni vagy nem? Szárazon van csere rendesen.

Fura, nekem még sosem volt gondom az idõjárás vs. AI-val. Ez alól kivétel az, hogy esõben csak nekem kopik a gumim a gépnek sose...

Crome

Danecay
Fel volt már ázva az aszfalt (tükrözõdött) vagy csak esett az esõ?

cifcuk
Ma adtam egy újabb esélyt a Codemastersnek, kár volt.

kép

A képen látható körülmények között, Prime gumikon toltak le a pályáról miközben rajtam Inter volt. Experten játszom minden segítség off. Minek csinál a fosmasztersz idõjárást a játékába ha nem tudja normálisan megcsinálni???

mmovar
akkor egy kérdés így az elején. Letöltött verzió? ha nem és letöltötted valahonnan akkor a rossz verziót szettél mert steam-est. és gondolom nincs steam. ha eredeti és steam-en vetted akkor steamnél lesz a gond.

ASROCK Z68 Extreme4 - INTEL Core i5-2500K 3.30GHz - Noctua NH-D14 - CORSAIR 8GB Vengeance – Gigabyte GTX780OC - Thermaltake Chaser MK-I -

Sziasztok!
A F1 2011 játékról lenne szó. Felraktam a gépre és mikor bekapcsolnám akkor a következõ hibát írja ki:
Steam error
Application load error 5:0000065434

Mi lehet a hiba??
Elõre is köszi!
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.

Megvettem az F12010-et most. Felpeccselte magát a játék, s ugye szembesültem azzal amirõl már korábban hallottam: az addig simán futó progi elkezdett szaggatni. Van erre valami megoldás? Vagy egy fórumhozzászólás ahol írnak errõl? Mert a grafika visszavétele nem segített.

Elõre is köszi.
Nem tudom, de az a furcsa, hogy az elsõ héten teljesen simán futott magas beállításokkal, pedig akkor több órát játszottam egyhuzamban. Aztán az egyik versenytõl kezdve elkezdett akadozni, és akármikor játszottam vele,akármilyen alacsony beállítással, mindig akadozott. Szóval emiatt nem igazán hiszem, hogy a proci melegedne túl.
Danecay
Nem állhat fent a melegedésbõl adódó akadozás nálad is?

Sziasztok! Van egy kis problémám a játékkal. Miután megvettem és feltelepítettem, minden jól ment kb egy hétig, majd elkezdett akadozni a játék.Alacsonyabbra vettem a grafikát, telepítettem a legújabb drivert, de a probléma továbbra is fennáll. Volt valakinek hasonló problémája? Tudtok valami megoldást rá? Elõre is köszönöm!
adam46
Miért ne tanulhatnák meg ezen keresztül a pályát?
Az rendben van, hogy árkád játékot csinálnak, mert számukra az eladások a legfontosabbak. Csak abbahagyhatnák már azt a fajta kampányukat, hogy xy Formula 1-es tesztpilóta nyilatkozik, hogy ez a valaha látott legrealisztikusabb játék, és hogy még a pályát is ezen keresztül tanulják meg... Mert amikor valaki megveszi, talán okkal fog csalódni. Én már harmadszorra nem... (Meg azt, hogy csak addig vagy fontos, amíg megveszed, a bugok kijavításával meg nem törõdnek.)

Danecay
A kormánybeállítások megtartásához annyit, hogy játék indítása után, amikor azt írja, azt hiszem, hogy Press Enter To Continue, akkor ott ne ENTER-t nyomj, hanem a kormányodon a START gombnak megfelelõ gombot. Ha nem tudod melyik az, nyugodtan nyomkodd végig. A többi jelenséggel nem találkoztam.
Azt , hogy nem mindig az utolsó mentést tölti be, véleményem szerint valamilyen AI MOD is okozhatja. Nekem az után szálltak el a mentéseim, hogy felraktam a 3.5-ös UNOFICCIAL Patch-et, végigmentem egy versenyhétvégét, és kilépés után már jött is az EXECUTABLE ERROR. Az elõtt, nem volt ilyen problémám, más változás pedig nem történt, csak az Említett Patch/MOD telepítése. Na persze az sem kizárt, hogy amúgy is elõjött volna.

Hali!

Arra valami tipp, hogy a karrierben a tesztnapoknál nincs fék csak rázkódik az autó /mindegy, hogy kormány vagy billentyûzet van beállítva/, meg néha olyanokat csinál, hogy kilépés után nem az utolsó mentést tölti be a karriernél, és a kormánybeállításom sincs meg.
Ha tudsz valami tippet írj légyszi!

Elõre is köszi!
Na szerintem megvan mi a ludas! Amikor elkezdem a játékot, akkor rendesen fut, és egy idõ után kezd el akadni, ezért kicsit utánanézegettem a dolgoknak, és észrevettem, hogy játék közben 90+ a proci hõmérséklete, ezért csak arra tudok gondolni, hogy amikor felmelegszik a gép, akkor lekorlátozza a teljesítményt, ezért akad. Szerintem ez lesz a gond. Amivel csak annyi a probléma, hogy olyan 'ügyesen' van kitalálva a laptop, hogy laptophûtõvel 1 fokkal sem lesz hûvösebb a gép...
zzeN

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Danecay
Az, hogy a Codemasters-nél maradtak a jogok és, hogy õsszel érkezik az F1 2012, miközben a Codies más F1-es projecteken is dolgozik, pl. F1 Online.

atila4
Mi az új hír?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Danecay
A DirectX beállításoknál (start/futatás dxdiag) a hardwares gyorsítás csúszkáját megpróbálhatod lentebb állítani, vagy a start menübõl a Rapture3D - Speaker Layout beállításokat piszkálni. A siker nem garantált, nekem még nem volt rá szükségem de egyik megoldás más játékok hangproblémáira is több esetben gyógyír volt, míg a másik (Rapture 3D) a játék saját audio alkalmazása.

Sziasztok!
Valaki nem tudna segíteni nekem?
thrustmaster rgt ffb clutch - kormánnyal játszanék, de visszhangzik a játék. Ha nincs csatlakoztatva a kormány akkor viszont nem visszhangzik.
Más kormánynál sem visszhangzott. Kormánycserén kívül valaki tudna valamit?

Elõre is köszi!
Danecay
Nos, elképzelhetõ, hogy a proci lesz a szûk keresztmetszet. Nekem ez elõtt egy C2D E6400 2,16GHz@2,5XGHz, és nálam sem futott szépen, különös tekintettel a célegyenesekre, és hiába butítgattam a grafikát, nem igazán vettem észre nagy változást. Miután belekerült a jelenlegi proci, ami alapból 3GHz, tuningolva pedig jelenleg 3520MHz-en megy, ég és föld lett a különbség, pedig azt hittem, hogy a VGA-m kevés már. Figyelembe véve, hogy a Te procid is tulajdonképpen 2 magos, és lassabb mint nekem volt amikor még nekem sem futott szépen a játék, könnyen lehet, hogy itt a bibi. Próbáld meg esetleg egy kicsit tuningolni a procit. Ha jól értelmezem, a specifikációja szerin 2,9GHz-el is el kell tudnia szaladgálni.

Akkor mi lehet az oka? Mert számomra elég furcsa, hogy szinte ugyan olyan gépen fullon fut nálam meg szinte sehogy, ezért gondoltam, hogy valami kátékbeli beállítás vagy valamilyen windowsos piszkálas megolhatja a gondomat.
Danecay
Véleményem szerint nem biztos, hogy a lassabb 5400 rpm-es vinyó a ludas, ugyanis a számítógép nem közvetlenül a merevlemezrõl, hanem memóriából dolgozik, ergo töltési folyamat során a kívánt dolgok a memóriába töltödnek, amibõl úgy látom van éppen elég, söt. Igaz néha ír a vinyóra a játék, méghozzá a replay file-t és az valóban sok embernél okoz átmeneti akadozást, de az is csak a mentés idejéig tart. Nekem egy 1000 éves winchesterrõl fut a WIN és a játék is(igaz 7200-s), mégis nagyon szépen fut gyengébb hardware-n HIGH beállítások mellett (E7500@, HD4850, 4GB 800MHz ram)

szerintem igen, mert a laptopban 5400 on pörög, kivétel a top kategória ahol úgytudom hogy 7200 vagy SSD.

holnap új hírek érkeznek az F1 2012-rõl!!!!!!!!!!!

RT @formula1game: To those of you wondering about #F12012, make sure to check back here tomorrow afternoon for some exciting news 😊

Szóval a hdd az oka mindennek. 😊 köszönöm a válaszod! És ha esetleg beletennék egy 7200-as winyót akkor lehet jobb lenne ? Mert eddig nem tudtam elképzelni.miért nem mennek úgy a játékok mint a videókon.