Codemasters F1 Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy kis problémám a játékkal, az hogy nagyon akadozik. Néztem Youtubeos videókat szinte ugyan olyan konfigurációkkal mint amilyen az enyém, azokon fullon megy, nálam meg össze vissza, néha elmegy mediumon, de van hogy low-ban is akad. A Laptop paraméterei: W7U x64, i5-2410m, 8gb ram, gt540m 1gb. (Példavideo: http://www.youtube.com/watch?v=r4ZU3oPuNsc)
"#11213, ez lenne? f1-2011-mod-unofficial-patch-v3 (Olvasd el az elsõ hozzászólást.)"
Igen, ez ugyan az amit én linkeltem, csak a Codemasters fórumán. Mit kell nézni az elsõ hozzászólásban? Ugyan az van leírva ami a DRIVINGITALIA-n.
#11213, ez lenne? f1-2011-mod-unofficial-patch-v3 (Olvasd el az elsõ hozzászólást.)
ASROCK Z68 Extreme4 - INTEL Core i5-2500K 3.30GHz - Noctua NH-D14 - CORSAIR 8GB Vengeance – Gigabyte GTX780OC - Thermaltake Chaser MK-I -
Crome
amúgy én az 1ik ai mod-ot felraktam, ami kikerült ide, és az ég világon semmi változást nem vettem észre :\ (#11169-es hozzászólásban,ami volt)
Crome
Crome
Meg tudná valaki mondani, hogy mi a kerékkopást részletesebb, jobb minõségben megjelenítõ MOD-nak a neve? Korábban többször is belefutottam, akkor nem töltöttem le, most, hogy már direkt keresném, rittig nem találom :) Ha jól emlékszem 6X MB volt.
Crome
Crome
Crome
Apropo, a felszárradó ideáli ív ugye mindenkinél kissé pixeles? Ha jó lrémlik úgy olvastam, hogy az F1 2011-ben ez így néz ki és kész. Mondjuk, annak fényében, hogy a 2010-ben nem pixelesedett szét, annyira nem értem a koncepciót :)
Crome
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
Az aktuális köröm lassabb mint a leggyorsabb, és ennek ellenére "-" elõjellel és zölddel jelöli a játék, mintha valami elõnyöm lenne, pedig a valóságban ugye hátrányom van amit "+"-al kellene jelölni és pirossal. Mindezek mellett, az idõkülönbség sem felel meg a valóságnak ha kiszámoljátok, mert még itt is sántit kb fél másodperc, ami egy F1 játékban közel sem elhanyagolható.
Crome
Ezt én se nagyon értem, hogy lehetnek ennyire gyorsak? Pl. ha nem KERS-es autóba ülök csak a mezõny középsõ, vagy hátsó részében tudok haladni (mondjuk olyan sokat azért ezt nem erõltettem). De hát mint ahogy mondottam betudtam ezt annak, hogy mások gyorsabbak nálam, vagy pedig nem mindíg a valóságot tükrözi a hozzászólásuk. A McLaren viszont tényleg jobb valamivel a többinél, vagy legalább is nekem könnyebben vezethetõnek tûnik. A racing line engem is csak zavarni tud, ezért nem is használom, és mindíg cockpit nézetben vezetek. Egyedüli segítségem a Trackir, így ha nyujtózom felfelé, akkor egy kicsit (minimálisan) magasabbról látok elõe. Ez a pálya begyakorlásánál segítséget jelent.
Én úgy vettem észre, hogy a féktávokon jobb tudok lenni az AI-nál, és ezen többet nyerek, mint amit a kigyorsításnál veszítek. És persze sok hibátlan kör kell ahoz, hogy a futam végén elfogadható helyen legyek. Ez nagyon fontos, mert a körönkénti idõveszteség a végére jelentõs különbséget okoz.
Crome
Na de visszatérve az eredeti témához, nem értem viszont, hogy egyesek, akik még az rFactorral is, épp, hogy megismerkedtek, ebben a játékban még legnehezebb fokozaton, minden segítséget nélkülözve, nem találnak kihívást (pl. KGyuri és lelkes, persze amennyiben a mester úgy kívánja, lelketlen csapata), míg én idõnként csak küzködök. Fel sem merült volna bennem ez az egész, hogy ha egyforma visszajelzéseket olvasok a játék ezen részét illetõen. Vagy van abban valami, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy az ember milyen segítségeket használ, vagy nem használ, vagy sokan valótlanul állítanak dolgokat saját fényezésük miatt. Ha a segítségek közül pl. vesszük a racin line-t, engem pl. az is leginkább hátráltatna, lévén elég pályaismeretem, minthogy arra figyeljek, hogy mikor kezd bepirosodni, ami persze nem is biztos, hogy korrekt támpont, hiszen beállításfüggõ is egy egy féktáv, a race line pedig nem hiszem, hogy beállítástól függõen változna.
Crome
Ha ez segít, elmondom a paramétereimet:
-8 éve szimezek (F1 challenge, GTR2, Race07, F12010, F12011)
-gyári a játék
-minden segítség off
-erõsség: legend
-kézi váltó
-saját beállítások
-100% futamtáv
-kormánnyal nyomom
-Williams, elsõ szezon, SPA-nál tartok
Eddíg az átlagos helyezésem 6. (2 futamgyõzelem van, de voltam már 16-dik is) Most 100 pontom van a bajnokságban, és az 5. helyen állok. Szerintem ez egy elfogadható eredmény, de gondolom sokan vannak akik ennél jobban nyomják. Velem is elõfordult párszor az általad említett elkeseredettség, de ha rendesen begyakoroltam a pályát, akkor utána mindíg sikerült jobb idõket elérnem. Ha érzem, hogy nagyon nem megy (fáradt vagyok), másnapra halasztom a dolgot. Általában sok idõt töltök a beállításokkal, mert szerintem az nagyon fontos, hogy a saját stílusodhoz tudd hangolni az autót. Most mentem a Q3-at SPA-ban, és 8.-dik lettem. Verseny holnap. Remélem tudtam segíteni.
Crome
Itt jegyezném meg, hogy a patch-ek elvileg eredetiségtõl függetlenül javították a hibák azon részét, amik be lettek ígérve az adott patch-hez.
Ami még zavaró az AI-vel kapcsolatban, hogy sokszor van az, hogy nem mernek elõzni. Megyek a hosszú egyenes közepe tájékán, már totál mögöttem van DRS-t használva, kimegy oldalra, simán beférne a kanyarig, de inkább visszasorol mögém, mintha félne belekezdeni. És ezt eljátssza akár körökön keresztül. Nem azt kívánom, hogy most akkor mindenki elõzzön orrba-szájba meg, de azért kicsit rámenõsebb is lehetne a gép ilyen helyzetekben.
Crome
Crome
Igazából az utolsó mondatodban mefogalmazott lehetõség jutott már nekem is eszembe, a szimulátorozás utáni gátlásosság, félek tolni neki, mert atrtok attól, hogy megcsúszik, kiforog, stb. Lehet ez van a háttérben, nem tudom.
Elvileg a patch-ek javítottak már pár problémán de fõleg ezekkel lehet találkozni:
-az gép iszonyú béna féktávokon, viszont kigyorsításoknál MINDIG gyorsabb mint te
-szánom bánom a falábú verzám van és esõben a gépnek nem kopik a gumi és folyamatosan száraz idõket mennek (ezt viszont úgy rémlik az eredetire kijövõ patchnek már orvosolni kellett)
szval nem tudom mi lehet a baja nálad. racing line-t próbáld ki, mert sokszor még az is túl hamar pirosodik a fékezéshez, kigyorsításnál meg lehet nyomni, mert csak NAGGYON extrém esetekben tudod kipörgetni az autókat, hátha a sok szimezés után gátlásaid vannak.
Azért irtam ezt az egészet le, mert nem tudok napirendre kerülni a felett hogy ennyire rosszul teljesítek, ennyi autós játék múlttal a hátam mögött. A játék nincs MOD-olva, leszámítva egy kamera modot, eminek az extra állásait nem is használom, csak kipróbáltam. Amit nem említettem még, hogy úgy döntöttem, hogy nincs mese lentebb kell venni a nehézségi szintet, amit meg is tettem és Professional-re állítottam. Érdekes, mert így is hasonló eredményeket érek el. Én lennék ennyire béna? De akkor a többi játékban miért nem?
Tapasztalatok, vélemények, tippek?
sõt, olyan is volt, hogy kiválasztottam hogy mégse prime-ot, hanem option-t szeretnék és helyette adta az esõset..
Crome
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Crome
Crome
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
Crome
Ha kimásolom az egész FormulaOne mappát a Documents-bõl, ahova a savegame meg minden más fájl van, akkor vajon az új Win alá bemásolva fogom tudni folytatni a karrierem?
Crome
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!