21775

| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Pitti #3805 No, hát akkor meg is van oldva a probléma. -
verseny elott Tires es ott legalul be lehet allitani. 3 boxkiallast lehet betervezni. beallithatod, hogy melyik korbe jossz ki es milyen gumit kapsz. de ha verseny kozbe meggondolod magad akkor nem mesz be es a kovetkezo korbe nyomsz egy P-t es a csapat var a kor vegen a boxba. -
Pitti #3803 Verseny előtt nem lehet beállítani, hogy melyik körben legyen a boxkiállás? Mert ha azt át lehetne írni pl. 2 körrel korábbra vagy későbbre akkor el lehetne kerülni a boxutcai tumultust. Így nem jönne elő ez a bug. De én csak találgatok. -
lehet menni billel, tegnap melohelyen 1.56-ot mentem billel a Bahreini palyan -
Respect! -
Ami nekem nem tetszik, az a hibás bokszutca. Hibásnak tartom, mert hülyén értelmezték a szabályt. Kiállok negyedik helyről, és az egész mezőnyt elengedi a nyalókás ember, és utolsóként jöhetek ki. Ez gáz.
Továbbá pont emiatt már a második versenyen volt, hogy irreális lett a befutó. Liuzzi következetesen a 4.-5. helyen van. Oké, én Lotussal első, de az reális. D: -
Énis kipróbáltam. Billentyűvel. Azt hogy találták ki hogy az "Alt" billentyűt nem lehet beállítani váltónak, azt nemtudom. Világ életembe minden játékkal abban váltottam lefelé, a SPACE-el meg felfele. Autómata váltóval meg jáccon aki rászorul. A fizika a GTR-hez képest nagyon gagyi. De ami a legjobban idegesít (az "Alt" billentyű beállíthatatlansága mellett), az az, hogy billentyűzettel irányítani gyakorlatilag lehetetlen. Hiába kapcsolgattam ki-be minden hülye segítséget, a billentyűzet - vagy kormányzás - érzékenyéségét sehol sem lehet beállítani. Aki esetleg talált ilyesmit, igazán segíthetne. Így az autó össze-vissza rángat, nemlehet egy értelmes kanyart bevenni. A GTR-t is billentyűvel játszom, ott lehet érezni hogy csúszik az autó, nemtudja az ember a kocsira nehezedő erőhatások miatt eltekerni a kormányt, itt semmi ilyesmit nem éreztem. Nagyon vártam már, ezért nekem így nagy csalódás. Valaki elmondhatná hogy érdemes-e esetleg kormányt venni és azzal jobb-e, bár én világ életemben minden game-t billentyűzettel nyomtam. A kedvencem a GTR széria és a RichardBurnsRally. A GRID és DIRT számomra szintén elég élvezhetetlen, rángatós irányításű, egyáltalán nem érzem reálisnak az autók viselkedését azokban sem. Grafikai és egyéb problémáim nincsenek a játékkal, ha valahogy meg lehet oldalni hogy rendesen lehessen irányítani az autót, én szívesen játszanék vele, így azonban nemnagyon tudok vele mihez kezdeni sajnos... -
amúgy 1.ső versenyen medium-on mentem, olyan pályán amin még életemben nem játszottam, a practice-t véletlen kinyomtam, így a qualiba tanultam meg a pályát, (3.-4. körre már ment) 4sec-el jobb köridő a 2.nál a végén. Versenyen 30-sec-el nyertem :/ (10 kör)... én nem érzem az autót (mondjuk billen játszom) de sem a kanyarban, sem az egyenesben, se sehol; mintha egy dobozzal mennék -
Árnyvadász #3797 Játszani kell vele és akkor kijön, hogy jó ez. Az AI amúgy nekem is nagyon tetszik, mert figyel. Régebbi F1 programokba mentél vissza az ideális ívre a féktávnál és hátulról jól telibe trafált, vagy oldalról kilökött.
Persze ez nem azt jelenti, hogy itt nincsenek versenybalesetek, mert mentem pár custom versenyt és volt, hogy az első kanyarban nagy darálás lett. De az eddigi két karrieres versenyemen, nekem kellett igazán nagyot hibázni, hogy komolyabb ütközésem legyen.
Bahrein futamon nagyon tetszett, hogy az előttem lévő mémet újoncot, Hülkenberget egyszerűen nem tudtam befogni. 3-4 kör óta próbálkoztam (rövid versenytáv volt beállítva) és ha csak méterekkel, de mindig előttem volt. Jó párszor hibáztam is, aztán kezdhettem elölről az üldözést.
Annyi nem tetszett, hogy BMW Sauber pilótaként, azért ne Alonso legyen előttem, vagy volt mikor Hamilton is a képbe jött, még egyszer meg is tudtam előzni, de talán ez a medium fokozatnak tudható be, bár ahogy nézegetem a hozzászólásokat, lehet magasabb fokozaton is megeshet ilyen, bár padavan hivatkozott valami bugra is, szóval nem tudom.
Ezt leszámítva viszont jó kis verseny volt. Elég sokat hibáztam, de volt, hogy remek köröket sikerült teljesíteni. Csatáztam, ekkor elismerő rádióüzenetek jöttek, hogy nagyon ügyes vagyok :)
No meg persze meg is előztek. Rövid verseny miatt nem esett szét annyira a mezőny, ezért mindig volt valami. Nem igazán volt üresjárat.
-
Hú, nekem nem tetszik :/
Anno játszottam a GP1,2,3,4-el mind, az F1-2000 stb-vel, de ez sztem is "sín autó" :/
a graf pofás, a hangulat pofás, de a többi 0, még a SHIFT is jobb élményt nyújtott.. sorry ha ez valakit esetleg megbánt -
Ezt nem értheted. Kis koromban Minardi fanatikus voltam, mindenki rajtam röhögött hogy hogy lehet Ferrari csapat mellett egy kis gyökér csapatnak szurkolni...mondom azért mert az nagyobb dicsőség ha egy kiemelkedő teljesítményt elér egy kis csapat mint egy nagy csapat milliárdjai által elért bajnoki cím vagy kiemelkedő helyezés. Ugyan így van ez a Hispániával legkisebb költségvetésű csapat és próbál bent maradni. Kíváncsi vagyok ha a jövő évre is tudnak indulni vajon lesz e fejlődés és elérnek e mondjuk egy 91es Minardi évet. Remélem így lesz, ezért megyek vele, poénból hogy elmondhassam megcsináltam :). Amúgy 1-1,5 óra az egész, Bahreint már többször próbáltam megcsinálni de ezt a pitelést nem vágom. Csak egyszer akarok kiállni egész futamon még is kéri hogy álljak ki 2 körrel a pitelésem után szóval...nem értem még ezt a részt hogyan lehet beállítani. -
Gruik #3794 De igy még 1 pályát sem tudok végigtolni a carirern... Vége felé mindég elkezd szaggatni -
pozitivumot is tudok mondani:) az AI egesz jo , persze a figyelsz ra.. -
nekem is lassul, szerintem a replay lesz a ludas:) -
Gruik #3791 Még mindég várom a segitségeteket abban hogy mért van az hogy játszok kb 15-20percet, felmegy a játék memoria használata kb 900Mb-ra és akkor elkezd szaggatni a game... Win7-em 64bit van 4 Gb memáriával
-
-
Aham:) temerdek az idom:P -
zsebszi #3788 Jacek látom unatkozol. :) -
Adtam neki eselyt, mondom megyek egy 20 koros versenyt karrier modban:)
Na tenyleg real:) expert persze:) 9 rajthely:) rosberg megvert a versenyen mert az egyenesekben hiperugrast hasznalt:D igy 10-ik Lotus-al:) -
zsebszi #3786 Megtaláltam! :) -
MyF1 -
Hehe talan o mond ordas baromsagokat:) -
zsebszi #3783 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Hol lehet a videokarit állítani? Kicsit szaggat a játék és nem tudom hogy lehet butítani.
köszi előre is. -
nem rossz gém, én Hardon kezdtem, a Lotusnál, de Sakhir-ban a Q1-et elsőként zártam, mert futottam egy tényleg eltalált kört, bár szerintem a valóságban a Lotusal nem lehetne olyan kört menni :)
aztán a Q2-ben szépen elvéreztem, 17 rajtrács lett mert kaptam egy 5 helyes poziciós büntit mert valaki feltartottam pedig csak a nagy örömömben a 12. helyért óvatosan próbáltam a boxba hajtani...
a verseny végül full katasztrófa lett, az első harmadban szépen csurogtam előre de aztán megkoccoltam az előttem lévő versenyzőt, ki sem forgott, de kaptam egy áthajtásos büntetést, így szépen el is úsztak a szép reményeim.
U.i.: első körben mediumon ugrottam neki, de miután a Force India-val első lettem utcahosszal, inkább Hardon kezdtem újra, viszont az ideális kanyarjelzőt azt visszakapcsoltam, mert a pályákat azért kanyarról kanyarra nem ismerem...
nekem tetszik, vannak benne nagyon finom dolgok, hideg gumi, stb... szóval figyelni kell...
billen nyomom... -
K.Gyuri, Ulvar, Jacek! Fejezzétek be a személyeskedéseket. Ez nem a "Ki a fasza gyerek topic", ha "menőzni" akartok kérlek fáradjatok át másik topicba. -
ricka #3780 Tegnap volt szerencsém kipróbálni a játékot.
Elsőként konzolon X360 illetve Pc verziót is tesztelésnek vetettem alá.
Mit mondjak.
Aki a grafikára panaszkodik azt csak sajnálni tudom. Szerintem akárhány éves motor is van a game alatt akkor is etalonnak számít a mai pc-s játékok alatt. Egy közepes gép szerintem maxon meghajtja, ezt nem lehet elmondani sok mai fejlesztés alatt. Ízlések és pofonok, nekem ez a grafika bőven elég lenne...Ahogy barátom belépett hozzám és meglátta a "42 coll"-on nem hitt a szemének. Hozzáteszem én sem az eső valami hihetetlen. Nekem a Dx11 valahogy nem hiányozna. Lehet igénytelen vagyok de az én szemem "elélvez ettől is.
Elérkeztünk a játék fizikai részéhez.
Hát igen aki gtr2 vagy egyéb simbin-es cuccokon nevelkedett annak gyakorlatilag nem lesz nehéz (nagyon nagyon nem) segítségek nélkül végignyomni egy két órát a játékkal. Kivettem minden segítséget de egy kör után kiléptem a menüben keresve hogy mit lehet még kikapcsolni.:-(
X360-on wireless racingel, pc-n Momo racingel nyomtam egy egy órácskát a gamel.
Ennek ellenére nem tudom azt mondani, hogy rossz lett.
Aki többet várt (én is) kicsit csalódás, de ha őszintén belegondolunk sok sok év után nagy rizikó lett volna a Codemastersnak ha egy eladhatatlan példányt dob piacra. A halom pénz amelyet a licencekre költöttek vissza kell, hogy jöjjön.
Az más kérdés, hogy egy kicsit nem tudtak volna nagyobb szakadékot csinálni ez alap illetve a "expert" fokozatt között. Szerintem nem mertek, erre majd ott lesz az F1 2011.
Én a hibái ellenére megtapsolom a Codemasterst. Mertek kihozni egy F1 játékot, rengetek jó ötlettel, és abba a részbe nyúltak amelybe sok játékfejlesztő veszélyes víznek nevezett.
Lesz ez jobb is, egyenlőre ez van.
Nem lett szimulátor, egyáltalán nem, de játéknak szerintem jó.
Én minden esetre megvettem a játékot eredetibe, ezzel is támogatva egy 2011-es valódibb projektet.
Aláírás:
A gtr-masters.hu egy versenyzője -
nono28 #3779 hogy lehet beállitani hogy automatikusan mentsen? -
Igazad van. 
Pedig nagyon sokan így írják, ezt is úgy másoltam ki egy lapról.
Sajnálom hogy kimaradt.
Nekem a Birkuc féle F1 még mindig jobban tetszik.
-
balays82 #3777 Abszolút nem kötekedni akarok, de azért egy kérdésem lenne. Ha ennyire nem tetszik neked a játék, ha ennyire szánalmasnak tartod, akkor minek teljesítesz a taliga Hispániával egy 100%-os évadot? Ez baromi sok idő, ennyit én biztosan nem ölnék egy olyan játékba, amit utálok.
Hozzátenném, hogy nem próbáltam még, nincs is véleményem róla, csak holnap hozza a futár a dobozos verziót. Viszont ismerem annyira a Codemasters munkáit, hogy nem is támasztok irreális elvárásokat a játékkal szemben. -
Safety Car, így próbáld meg!
(Amúgy nincs.) -
Sziasztok!
Keresővel nem találtam semmi találatot.
Szeretném megkérdezni hogy van-e a játékban SaftiCar!
Keresővel nem találtam semmi találatot hogy téma lett volna már itt.
Az XBOX-os verzióban még nem találkoztam vele, pedig lett volna rá már indok olyan romok voltak a pályán.
Kihagyták belőle? -
Milyen stratégia?
Box kiállásra érted? mert a képernyőn lehet látni, hogy milyen időjárás lesz a futamokon, így lehet beállítani a gumikat is.
-
Hát, én megfogadtam bármilyen rossz is lesz HRTvel bajnok leszek minden segítség ki és 100%os táv! Csak a stratégiát nem tom hogyan kell rendesen variálgatni... -
Szerintem ez a játék a kettő közt vacillál. árkád és egy kicsit szimulátor.
Lásd a Shift esetét is. ha az szimulátor lenne, biztos vagyok benne, hogy nem vették volna meg annyian konzolokra.
Ma ez a "kiadói" és "játékos" színvonal, el kell fogadni. Ha az f1 szimulátor lett volna, ember legyen a talpán aki eltudna vezetni egy f1 járgányt.
Ha volt is f1-es szim játék, úgyse adta/adja vissza a valóságot. -
a kettő együtt nem megy xD
-
Nem tudom, hogy miért kell egymással foglalkozni. Van, aki a szimulátorokra gerjed, van aki nem annyira. Én szimulátort akartam, de ilyen körítéssel így is szórakoztató. Ott a példa egyébként raliban. A Richard Burns rally-t imádtam, a legjobb szimulátor, eladtak belőle vagy 100e darabot. A Colin MCRae DIRT egy arcade rally, de szép és az is szórakoztató, eladtak belőle több milliót.
Üzletileg akkor melyik a sikeres? Ez.
Addig nem lesz jó F1 szimulátor, amíg Crammond nem csinál GP5öt. Addig meg ez jó a feeling miatt. :) -
Szevasztok!Első versenyemen a nyalókás megszivatott, mindíg meg fog, vagy csak néha? -
Üdv
Az igaz, de inkább legyen "csúnya" mint szar fizikájú.. ott az LFS :D Graf nem a legjobb, de a fizika jó. -
Kb. finghámozás, amit csinálunk, :) hisz a játék már kint van ebben az állapotában.
Engem az egész nagy maszlagból 2 dolog érdekel:
Miért nem fért el a extrabevételt generáló szupernépszerű és szuperszórakoztató Arcade beállítások MELLETT egy VALÓDI "all-assists-OFF" mód?
Miért kell(ett) azt hazudniuk - igen, hazudniuk - hogy all assist off, mikor ez nem az? -
pzs #3766 Örülök , hogy azé értelmes emberek is járnak ide. Kb ezt akartam leírni én is. Nem szim. lett a game , de én azt gondolom nagyon szórakoztató.A grafikában a sárgás effect tényleg idegesítő remélem az később le fog kerülni.Én szerintem simán lehet 1 patchban, hogy sim mód is belekerül , de ez tényleg nagy tömegnek készült, szerintem a grafikára sem lehet panasz bár az én egyéni véleményem , hogy a DIRT2 szebb , pedig ugyanarra az enginre épül mind2.