37
  • runny
    #37
    Apropó, véleményem szerint a megkérdezettek 95 %-a nincs tisztában azzal, hogy mi az a kultúrális adó, és hogy honnan ered, mi volt az eredeti célja...
  • runny
    #36
    Kedves Tanárbácsi! A bakelit meg a VHS helyett van DVD, meg BD, a CD még mai napi éldegél, és minden adathordozón van jogdíjacska, áfa béta, meg anyámkínja. Fizetek a számítógépemért, meg ahhoz áfát, fizetek az internetért, meg ÁFÁ-t. Nem mellesleg a már egyszer adózott béremből. Köszönjük szépen, de nem kérünk több adót! Szeretném, ha az okos emberek kitalálnák, hogy hogyan lehetne támogatni a kultúrális intézményeket a jelenlegi bevételi forrásokból úgy, hogy ne kelljen még több bőrt lehúzni az adófizetőkről. Mert hát a legegyszerűbb és legkönyebb dolog, ha kifizettetjük másokkal. Na de ezért nem kellenek oda az okos emberek, ezt még én is ki tudom találni.
  • Jack Bauer ahős
    #35
    Kedves Gyerekek! Mesét mondok nektek. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy olyan találmány, hogy bakelit. Meg VHS. Meg CD. Ezekre minimális adó volt kivetve, amelyből aztán lehetett támogatni a MŰVELŐDÉSI házakat, KÖNYVTÁRAKAT és a különböző KULTURÁLIS folyóiratokat. Ámde ezek a hordozóeszközök kimentek a divatból, és valamivel pótolni kell őket, hogy maradjanak a könyvtárak, a művelődési házak és az ingyenes internetes tanfolyamok. Erre jönne létre a netadó, amely az éhbérből élő szolgáltatókra borzalmas, fejenként 50-70 forintot róna ki. Naná, hogy a szolgáltatók által pénzelt Origo és Index szarrá zúzta a tervet és a többi netes lap is ellene van, és ezért az olvasók is. Épp csak gondolkozni felejt el a sok droid. Hogy a KULTÚRÁRA szánt pénz, basszátok meg, az nem csak úgy lesz a semmiből, azt be kell szedni.

    Azért, hogy aztán ne sírhassatok, hogy csak a győzike meg a blikk van.
  • szarvasdinnye
    #34
    Nem csak az orszag vezeteset kellene lecserelni, hanem az egesz magyar szemleletmodot. Nezd meg mi ment itt az elmult lassan 20 evben. Nezd meg mi ment Szechenyi idejeben. Egy kurv@ hidert evtizedeket kellett kinlodni. Most mi van? Ugyanez. A szemleletmoddal van a baj, hogy itt mindig a hulyeknek van a legnagyobb pofaja es teret is adnak nekik. Amig ez nem valtozik, hozhatsz ide akarmilyen kormanyt, ugyanitt fogunk tartani 4-8 ev mulva is.
  • ssdb
    #33
    idióta szonda ipsos... hogy lenne egy olyan megkérdezés hiteles ami a netet nem használókat is megkérdezve a nethasználókra vonatkozik.
  • rigidus
    #32
    Normalis ember mar az elso tagmondat elolvasasa utan tovabblapoz.
  • Cefet
    #31
    lesko: tiéd a pont! Tipikusan a "mit lehetne még lopni?" eset.
    Valóban le kellene cserélni a teljes kompániát.
    Arról is kellene egy népszavazást kiírni, hogy a politikusok számonkérhetőek, visszahívhatóak, "uram bocsá" BÜNTETHETŐEK legyenek!!!!
    Mert amit ez nyúltnyakú ideggyógyászati klinikai eset és a csatlósai csinálnak, az már lassan visszafordíthatatlan.
    Szerintetek mi lenne a szavazás eredménye? :)
  • lesko
    #30
    itt igenis az elvekről van szó. Most ide 50 oda 70 forint. Mindeképpen a mi zsebünkből húzzűk ki azt amit eltüntettek. Bízom benne,hogy nem sikerül nekik ezt végigvinni de az is biztos,hogy lesz helyette teljesen más.
    Szimplán az ország vezetését kellene lecserélni A-z-ig. Fura,hogy a környező országoknak mostanában jobbak a mutatóik, pár éve még más volt a helyzet. Mellesleg a fejétől bűzlik a hal...
  • njozef
    #29
    >LEHET HOGY SOKAN EGYET ÉRTENEK A NETADÓVAL DE BIZTOS VAGYOK BENNE HOGY CSAK A CÉGEK IRÁNYÁBAN,VISZONT ÉN CSAK A REKLÁMANYAGOK MEGJELENTETÉSÉNÉL RÓNÁMKI MERT KÜLÖNBEN A CÉGEK VISSZA HÁRÍTANÁK A NETKÖLTSÉGÜKET A VEVŐK - ÜGYFELEK IRÁNYÁBA ÉS MEGINT DRÁGULÁSHOZ VEZETNE!!!
  • ziipp
    #28
    Szerintem meg a mindenféle kultúrális támogatást kéne megszüntetni, és akkor nem kéne a pénz. Ennyi.
  • Dante73
    #27
    Az elvvel én sem értek egyet.
    Nade 20-70 forint miatt ekkora patáliát csapni... Komolyan mondom, vicc. A dologgal az a gond, hogy azért akarják bevezetni, mert valahonnan hiányzik ez a pénz. Ha pedig hiányzik, akkor valakinek ki kell fizetnie. Max nem a netezők, hanem a bányászok, trolivezetők, tudom is én kik fogják kifizetni. Valaki ki fogja.
    Népszavazással is ez volt a gond. Az a pénz is hiányzik, azt is ki kell fizetni. Ha nem egy célzott csoport, akkor mindenki fizeti. De a magyar ezt nem érti. Ingyen ide nekem mindent most!
  • Terapeuta
    #26
    Na neeee...engem miért nem kérdeznek az engem érintő dolgokról ???
  • aaaaa
    #25
    Lehet úgy kérdezni hogy ez jöjjön ki , főleg ha célzottan pl. nyugdíjasokat választanak ki. pl Ön szerint jó lenne ha a nyugdíjak megadóztatása, vagy az ingatlanadó HELYETT kulturális járulékot vezetnének be az internetre. Ön ezt elfogadhatónak tartaná...? erre : persze persze... OK akkor támogatják, kész a "szép" statisztika ...
  • gregor
    #24
    Helyesbitek a lakossság 41%-át nem érdekli magyarul a lakosság felét!Mert rosszul van informálva,azt hiszi,hogy a neten csak porno van!Kéne olyan müsorokat csinálni,ahol a net jó és hasznos oldalát mutatja be!
  • Csaba42
    #23
    Egy cirka 10 milliós társadalomból 500 embert kiemelve készült eredmény miért ne lenne mérvadó a későbbiek folyamán? :)

    Gerygrey: na te nagyokos, akkor legközelebb javasolj egy tökéletesen megbízható társaságot, amely olyan, sokkalta komolyabb statisztikákat csinál, mely Magyarország véleményét tükrözi, és azzal lesz tele majd az SG. Valóban no comment.
  • ziipp
    #22
    Szörnyű dolog, hogy van olyan ember, akit nem érdekel az internet. Ez számomra egyszerűen hihetetlen!

    Ilyen cikkeket ezentúl ne közöljetek! A végén elpártolnak az olvasók, köztük én is.
  • ziipp
    #21
    Olvastam egy nagyon jó eszmefuttatást valahol, (lehet pont itt) hogy az internet egyik érdekes veszélye, a háttér nélküli idézés. Csinálsz egy oldalt. Leírod. Csinálsz egy másik oldalt. Írsz valamit, majd idézed a másik oldalon írtakat. És hoppá, alátámasztottad a véleményed!
  • Vorpal
    #20
    Károkat okoz az ilyen cikk
  • Hellion
    #19
    Ez az adó, akkoris lehetséges, ha hűségszerződés van?
    De, ha igen, hogy lehet ez, ha a hűségidő alatt a szerződés szerint NEM változik a díj?
    Ez szerződés szegés a szolgáltató részéröl.
    Akkor fel is lehet mondani.
  • gregor
    #18
    A Magyar lakosság 70%-át nem érdekli az internet,gondolom azt a 70%-át kérdezték meg!Aki még azt hiszi hogy a neten csak pornó és egyéb szörnyüségek találhatók!
    Ha igy haladunk ,hamarosan Ukrajna és Albánia megelőz minket internet használatban!
  • Liquido
    #17
    Inkább az a vicces, hogy a szolgáltatók hőbörögnek, hogy ügyfelenként kb. 50 forintot kéne befizetni, és fenyegetőznek, hogy ezt áthárítják a végfelhasználókra. Mondjuk maga az elv sem értelmes, de talán van némi alapja. A felméréseket meg inkább hagyjuk.
  • xmodule
    #16
    Nem tudom, hogy most sirjak -e vagy inkabb nevessek. Vicces, hogy ilyen hülyeseget ki mernek adni, de siralmas, hogy az sg ilyen cikket publikal...
  • uniu
    #15
    Emlekszem egy hasonlo "remek" kimutatasra, a Microsoft felkeresere, ahol az volt lathato, hogy az ingyenes oprendszereket hasznalo vallalatoknak legalabb 2x dragabb a linuxot hasznalni mint a windowst:) (a linuxos rendszergazdak oradijjaval igazoltak ezt:)
  • remark #14
    MINDEN rendelesre keszitett felmeres azt az eredmenyt hozza ki amit a megrendelo kivan. Ugyanis ezert fizet. Pl. az USA-ban igy mukodik a nepszavazas is. Aki fizet, az nyer. Ennyi.
  • Exen
    #13
    Egyetértek az előttem szólókkal. Az internet épp azért ilyen, mert nincs központja, független államtól, nyelvtől, mindentől... ha adóztatjukazzal csak megölnénk, pedig még így is el vagyunk maradva...
  • WinG
    #12
    Nevetséges felmérés (?), nevetséges cikk. Ilyet le se kéne hozni, drága SG.
  • r4pid
    #11
    Csöppet furcsa h a tandíj meg a vizitdíj ellen ilyen sokan szavaztak, erre jön egy ilyen hülye felmérés és mingyá mindenki vissza akarja hozni a tandíjat meg vizitdíjat... számomra ez jött le... há' lol
  • Gerygrey
    #10
    Népszabadság felkérésére

    Ez a kulcsszó, innentől kezdve komolytalan a dolog. Kérdezhették volna a Friderikusz Most nézőit is, ahol egy emelt díjas SMS-szavazáson pár hónapja a "lakosság" 93%-a támogatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. No comment...
  • uniu
    #9
    A szonda ipsos egy kalap szart nem er. A legutobbi nepszavazas elott azt allitotta, hogy a nagy tobbseg nem akarja eltorolni a tandijjat es a vizitdijjat. Ez egy oriasi baki volt, ugyan is elsopro tobbseg akarta ezt. Hat errol ennyit.
    Sztem is valami nyugdijjas mamakat vagy valami putris cigokat hivtak fel, ez ebbol keszult ez a "nagyszeru" anyag.
  • bugger
    #8
    Mármint annak hazudott :)
    Sanda eposz egyébként se arról híres, hogy tényszerű, valós eredményeket hozó, nem rendelésre kérdezett felméréseket gyártana...
  • bugger
    #7
    Egy dolgot hagytak le: 500 emberből készült ez a "reprezentatív" felmérés....
  • Nagymoli
    #6
    Sok okos.... :-D Meg lehet adóztatni a netet nyugodtan, de akkor ne lázongjanak az emberek, ha drágul a net. Mert nem a szolgáltató, hanem az ügyfél fogja fizetni...
    Szolgáltató csak emeli a számlán szereplő összeget, vagy nem emel sávszélt, és éppúgy pénzénél marad..
  • nagylzs
    #5
    Egyértelmű hogy ez egy fizetett cikk. Majd valaki 1 hónap múlva ír egy tanulmányt ami erre (meg a felmérésre) hivatkozik és akkor igazolva lesz az újabb kizsákmányolás.

    (Gondolom majd valaki jól kibannolja ezt a hozzászólást...)
  • chase
    #4
    Szerintem ez totál kamu, nem hiszem el hogy a többség igent mondana egy újabb adó bevezetésére, teljesen ellentmond a józan észnek.
    Az ilyen statisztika-készítő cégek azt mondanak, amit akarnak, úgsem lehet ellenőrizni, még azt sem, hogy valóban készítettek-e felmérést, nemhogy még annak a valóságtartalmát.
  • gorbedome
    #3
    500 ember nem mérvadó. Ez kb annyi mint egy gombóc fagyiból adnának egy szaglásnyi adagot. A hülyedségeiket amiket kitalálnak vetítsék ki másra. Baromság ez a kultúrális járulék, inkább a kormánynak kéne fizetni, hogy vki még kultúrálódik.
    Nesze neked "Új Magyarország". (örülnék ha már vége lenne)
  • Riddick
    #2
    Az idióták fehívtak 500 60-70 évest és megkérdezték őket ,hogy kell e net adó?? :)
    Az elgondolás szöges ellentétben van az EU irányelveivel. Tehát,vagy visszafele haladunk,vagy előre,döntsék el.
  • KekszNET
    #1
    Hat draga de oket nem zavarna ;)