81
  • opeca
    Helyes, ilyen gagyit ne is fejlesszenek.

Egyébként nem értem én az ilyen nyilatkozatokat. Akkurátusan megfeledkezik a kedves gagyigyártó cég elnöke a következőkről:

1. A PC-t már vagy 4 éve, mostohaként kezeli a legtöbb játékgyártó. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor bemegy két ember a boltba, ugyanazt veszi, csak az egyik valamiért a rövid sorba állhat be a pénztárhoz, a másik meg mindig a hosszú sorban dekkolhat.

Ha nem kezelik az embereket egyenlően, akkor miért várják el, mi viszont egyenlően tekintsünk rájuk?

Saját maguk generálják ezt a warez problémát. Azt mondják: "leszarom a fejeteket, majd kaptok játékot x idő múlva, aztán vagy jól lesz optimalizálva, vagy nem".

Akkor ne csodálkozzon senki sem, ha én meg azt mondom: "leszarom a ti fejeteket, warezolok, oszt' jó napot"

Másodsorban, kötve a fentiekhez, (persze, a játkok olcsóbbak PC-n, ami az egyetlen erény), de még így húzós ezresekbe kerülnek. A baj nem is itt van, hanem ott, hogy én húzós ezresekért nem egy patchre váró, optimalizálatlan szutykot akarok kapni.

Egy szó mint száz, a PC-s világtól, nyíltan elfordult a kiadók és fejlesztőcsapatok többsége. Ezek után azt várják, hogy mint valami csicskás pincsikutya rohanjak a boltba, amikor kivágják oda a konzolokon már réginek számító játékot?

Nagy lószart. Ezt üzenem minden kiadónak. (Biztos sokan olvassák:) )
  • Tinman #80
    Ennél gázabb dolgot már rég olvastam...

Ez a szar 3-4x annyiba kerül, mint egy ennél gyorsabb desktop PC. Ez még ok, de mobil... ill. dehogy mobil, örülhetsz neki, ha 1 órát elnetezel vele és nem kéri a 220-at. Best of useless baromság FTW!

Mondom ezt úgy, hogy nekem is gamer notim van, de nekünk egy fillérbe nem fájt VBK-ból ment :-P Na az maxon viszi nevetve pl. a FarCry-t, 1 órát akksiról. Ez kevés, volt szerencsém letesztelni 12 cellás akksival, hozta a papírformát, azzal 2 óra 12 percet ment a noti csúcsüzemen.
    Szóval bátran állíthatom, hogy baromság... max, ha sokat van az ember utasként autóba, szállodába és imád gamelni, akkor ok, amúgy nem jó dolog. Pénzt nem szabad érte adni.
  • dronkZero
    Hát aztán? Megrendeled onnan, 3000$ + ~4-500$ postaköltség, 20% áfa, 4-5% vám, biztosítás, aztán egy-másfél millából már meg is áll. Mi a baj ezzel? :D :P
  • JTBM
    Ez egy szuper cikk volt, de azt a notit te Magyarországon nem veszed meg...
  • JTBM
    A felbontás azért kell, mert ez a noti natív felbontása. (Ha tudod, hogy mi az...)
    20-szoros élsimítás nincs is, egyébként nem volt bekapcsolva. Nem volt max-on, hanem alapon...
    Nem játékra vettem a notit, hanem dolgozni, de játékra is alkalmas, csak nem a Crysisra, mint ahogy 1000 notiból 999 nem tudja futtatni a Crysist ma sem...
  • dronkZero
    [URL=http://darkenedsector.softair.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1025&Itemid=1]"Ennél sokkal gyorsabb notit nem nagyon lehet venni"[/URL]

(Más kérdés, hogy 3000 dodó)
  • skiryo
    miért kell 1200*800as felbontás, miért kell 20szoros élsimítás, és miért kell vertical sync?
    nem látsz különbséget, mégis feltolod maxra. utána meg ne sírj, hogy szaggat...
    egyáltalán, miért veszel laptopot játékra???
    okos.
  • JTBM
    Core2 Duo 2GHz, 2GB RAM, 8600GT 256, 1200x800-as felbontásban teljesen élvezhetetlen volt a játék. Mivel ennél (sokkal) gyorsabb notit nem nagyon lehet venni ma sem, ezért a Crytek bukta a teljes noti piacot...

A játék volt rossz. Lehet, hogy egyszer majd látom olyan gépen, ami futtatni is tudja, de nekem egy sz*r, lassú és csúnya játék a Crysis...

A jó játékot viszont megveszem, pl. azért is, mert csak így lehet neten játszani, pl. Supreme Commander v. Mediaval 2 Total War.

Érdekes, hogy ezeknek a játékoknak a kiadói nem sírnak, sőt a Supreme Commanderről leszedték még a védelmet is...
  • sermonizer
    Szerintem az ár érték aránnyal van a legnagyobb probléma. Sose láttam a játékot magát, még a demot sem, meg egy ingame videot sem, igy kritizálni nem fogom.
    Viszont nagyon sok kritikát olvastam róla, miszerint nem kicsit problémás.

Szóval vegyek meg egy nem kicsit problémás játékot több, mint 10ezer forintért? Nem érzem a motívációt.

Több százas listát fel tudok sorolni viszont azon játékokból, amelyek töredékébe kerülnek és tényleg tartalmas jó szórakozást nyujtanak. Nem azon üzleti terv alapján készültek el és lettek kiadva, hogy gyorsan adjunk el sokat drágán....hanem az olcsóbban adjuk, nem akarunk csuklóból dollármilliókat keresni és lassan szeretnénk ismerté válni stabil és "elkötelezett" rajongói táborral....Létezik crysis fan-site, crysis rajongói tábor?

Én igy vagyok a dvd vétellel is. Nagyon régóta vásárolok már dvd-t üzletben. Megvárom, mig lemegy az ára és leértékelve szépen megveszem max 2000 HUF-ért. Ennyit már nem sajnálok egy teljesen oridzsi dvd-ért...

Egyébként meg szerintem a marketing kiadások elvitték a crysis bevételeinek jó részét....

• dronkZero
    "a Battlefield Bad Company,nagyon jó kis fps-nek igérkezik,erre azt látom,hogy pc-re nem is tervezik a sok warez-olás miatt,pedig egy ilyen tipikus multis játék pont,"

Csak egy kicsit tájékozódj már kérlek, mielőtt ilyen téves és félrevezető dolgokkal kezded bombázni a népet!

Bad Company éppen hogy singleplayer, sztorialapú cucc lesz, konzol only.
    PC-re meg ugyanaz a motor, de Battlefield 3 az eddigi BF-ek multis zúzós stílusában.
    Ráadásul még elvileg nyár elején kapunk egy Battlefield Heroes-t, ami szintén a BF3 motort használja, csak ilyen cel-shéderes rajzfilmes grafikával, butított játékmenettel, de ami a legjobb, hogy _ingyen_. (reklámokkal tömve, de csak az elején, nem játék közben)
  • koschwarz
    ha már a bad company-t hoztad fel: az az érdekes, hogy PC-re szerintem pont a battlefield (különösen a 2.) részek azok, amiket vagy megvettél és unlockolhattad a fegyvereket, meg rangokat, vagy "szenvedtél" azon a néhány szar verzszerveren. ehhez képest kijön ez a bad c. konzolra. ki érti ezt?

ráadásul egy FPS-ről beszélünk... szánalmas "oldalazós" célzás, stb...
  • Acheron
    Valaki nem tudna mondani egy oldalt,ahol megnézhetném az eladási adatokat,a nagyobb nevű játékokról,hogy mit produkáltak konzolon illetve pc-n.Egyértelmű,hogy a konzolok jobban teljesítenek éppen a fent említett okok miatt,de pl az xbox játékokat is ugyanúgy másolják mint a pc-seket.Nagyon hanyagolják mostanság a pc tulajokat.Csak egy példa a sok közül: a Battlefield Bad Company,nagyon jó kis fps-nek igérkezik,erre azt látom,hogy pc-re nem is tervezik a sok warez-olás miatt,pedig egy ilyen tipikus multis játék pont,hogy a számítógépre lenne ideális.Elhiszem,hogy a kiadóknak megvan az okuk,profit mindenek felett,ezért nem is lehet egy szavunk se,de ha ez így megy tovább akkor szívunk mint a torkos borz (pc tulajok).Nem érdekes csak a Gta 4-et adják már ki pc-re (ami állítólag októberben lesz)
  • koschwarz
    "A játékmenet pedig lehet, hogy egy idő után egysíkúvá válik, de mondjatok nekem olyan, tök lineáris storyline-al szerelt, 15-20 órányi játékidőt kínáló FPS-t, amelyik nem válik unalmassá idővel."

csak azokból a játékokból, amik ténylegesen sikeresek is:

mindent elsöprő hangulat? (CoD4)

izgalmasan tálalt küldetések egy egyedi univerzumban? (half life)

fasza kommandós gyerekeket hatékonyan irányítani néhány gomnyomásból? (rainbow six vegas)

egyedi és látványos első személyű harc? (dark messiah)

talán ilyesmik hiányoznak a crysisból. szép-szép dolog kihozni a grafikából azt, amit manapság technikailag lehetséges, de néhány eccerűbb lelket kivéve, sokan még mindig szeretik az a valami pluszt a játékban, amitől igazán élvezetes és emlékezetes lesz a játék. mégha a sokszor fejlesztők (!) körében is pl. a sztori csak másodrangú dolog, rohadtul elfelejtik, hogy egy igazán jó történet már alapvetően megalapozza, hogy a játékos beleéli-e magát a játékba, még egy FPS-ben is.

speciel nekem már a demo is elég volt, hogy tudjam, ez a játék nem érdekel.

talán a crytek-nek maradnia kellett volna a ubisoftnál...figyeljétek meg, mennyivel jobb és sikeresebb játék lesz a far cry 2, pusztán csak azért, mert már ez előzetesek alapján is több potenciál van a játékmenetben, mint a crysisében...így utólag tudható, nem véletlenül a volt a crysis hype-ja kihegyezve a grafikára meg a fizikára.

a warez csúnya dolog, de akárhogy is, sokan megveszik az eredetit, ha a játék megérdemli...

• Mcsiv
    Hulyeseg azonositani a pc-t a kalozkodassal. Nezzunk csak egy mostani peldat: GTA IV., megjelenes elott egy hettel mar fel lehetett lelni a neten, mindenki toltotte lefele, jo jatek, igenyes es meg is vette mindenki, krealt is maganak egy ket eladasi rekordot is. Mirol is beszelunk? Ha normalisan optimalizalt jatekot dobnak ki, akkor nem lett volna ez. Egy kozepes szintu geppel rendelkezek, de a crysis szegenynel kiboritotta a bilit, visszahuzva a grafikat meg a far cry is jobban nezett ki es gyorsabban is futott. Utanna meg johetett az uber hackeles, consoleban piszmogas, cfg-k atirkalasa, hogy legalabb a novenyeknek az arnyekat, fizikat stb. visszarakjam. Vesztettem vele 1fps-t es ket napot. Szoval, ha minimalba visszatudtam rakni ezeket ugy hogy nem volt nagy sebesseg eses, akkor ok miert nem tudtak ugyanezt megcsinalni?
  • zedow
    Egyik ismerõsöm se játszik vele, vagy nincs gépe hozza vagy nem tetszik neki. Engem meg nem érdekel :) Nem tagadom, kipróbáltam, de annyire le kellett húzzam a grafikát hogy úgy se nézett ki mint egy 5 éves játék, 10 percig volt a gépemen, még jó hogy nem veszem meg. Egy ideje csak ingyenes játékokkal szórakozok, egyre több van és egyre jobbak. Konzol pedig meg nem kell, kis városban lakom, játékot nem nagyon lehet kapni 100km-es körzetben, s ha van is sokkal drágább mint egy fõvárosban, és persze a fizetésem is sokkal kisebb. Persze azért vannak legális játékaim: Flatout, Descent 3, stb., amiket magazinok mélle tettek, és még a grafikát is nyomhatom maxra :)
    Ingyen játékok: http://www.gamershell.com/fullgame_download_archive.html
  • Hoz_Hun
    Szerintem jogossan siránkozik. PC-re összehasonlíthatatlanul több a kalozkodás mint más platformon, ez tény. Mert könnyebb.
    Amugy a legjobb szerintem a PC-konzol kombo. Nekem van mindkettő és mindkettőn játszok otthon. Ha valami kb egyidőben jelenik meg akkor lehuzom PC-re kiprobálom és ha tetszik, megveszem Xboxra. Ebbe nem megyek bele (mindenki azt gondol amit akar), de sokkal kényelmesebb Boxon játszani úgy hogy számomra nem téma mire veszem meg eredetiben, még akkor is ha a kétszeresse.
    Visszatérve a Crysis-re, nem nagyon emlékszem hány játék jelent meg exkluzive PC-re az útobbi időben, de hogy ez alapossan betette a kaput a PC only gameknek az biztos. Egyre több lesz az átirás. Előbb utóbb a MMORPG is konzolformát kapnak. PC egyre hátrább kerül (mint játék gép), ebbe szerepe van a kalozkodásnak, bár szrintem csak kis mértékben inkább az (ezt tapasztalom a konzolos ismerösöknél) kényelem miatt.
  • Hoho
    Akarmennyire is probaljak paran vedeni a warezolokat, ez igen nagy problema PC-n. Csak gondoljunk bele :
    - mennyit adtak el a crysisbol?
    - hany embernek van meg (warez + hivatalos)?
    Ovatos becsles alapjan is tobb nagysagrend lehet a kulonbseg. Ez erosen erzodik is a PC-s jatekokon, alig van jo single jatek, minden megy at multiba, mert ott a neten keresztul lehet kodot kerni.
    Azt meg ertem kinek mi baja ezzel a gameval, en mar kb 10x tolom vegig, es mindig talalok benne ujat. Probaltam a COD4-et is, de valahogy nem jon be ez a 10sec alatt 50 embert lovok le, akik vegtelen folyamban jonnek. A legtobb jatekosnak nincs turelme, azt szeretik ha folyamatoson frocsog a szetlott agyvelo korulottuk.
  • Pretorian
    Jahh...hogy a "gazdag hülyegyerekek" nem a Crysis-ra vonatkozott...bocs...de így sem igaz a dolog, konzolon is virágzik a warez, bár tény, hogy nem olyan mértékben, mint a PC-n.
  • vampyre
    "pl ott van az EVE Online mmorpg, amit nem nagyon lehet varezban játszani. Ezért csak addig játszottam vele, amíg ingyenes időszakok voltak. Pedig tökre tetszik, de annyi pénz nem ér meg. Így hagyom az egészet ott ahol van..
    Persze vannak, akik elvből nem vesznek semmit se.."

Ha tetszett, akkor próbáld újra... Ugyanis az EVE pont az a fajta játék, amelyben a fejlesztő/forgalmazó TÁMOGATJA a játékban lévő pénzen vásárolható játékidőt! Jelenleg körülbelül 5 óra játékkal kitermelhető 1 havi játékidő...
  • Pretorian
    Nekem sajnos még nem volt szerencsém végigtolni, mert nincsen megfelelő vasam a játékhoz, illetve nincs is meg a gamma...medium beállításokkal ugyan egészen pofás, de a fizikához már túlságosan karcsú a gépecske, és ez sokat von el a program élvezeti értékéből.
    Egyébként a "gazdag hülyegyerekek" dologhoz annyit, hogy itt nyilvánvalóan nem erről van szó: a játék a kezdetektől fogva high-end gépekre készült, a technológiai innováció jegyében, és ha ez nem így lett volna, nem lett volna ekkora a hájp sem. Ez a látvány (még ma is) jócskán ráver mindenre, amit a közeljövőben látni fogunk, ennek nyilván megvan az ára. Viszont én a demót egy olyan konfigon toltam végig, amit ma már csak erős jóindulattal nevezhetünk közepesnek, és még így, medium-low beállításokkal is egészen faszájosan nézett ki, vert minden mást, és itt dől meg a "gazdag hülyegyerekek"-szöveg.
    A játékmenet pedig lehet, hogy egy idő után egysíkúvá válik, de mondjatok nekem olyan, tök lineáris storyline-al szerelt, 15-20 órányi játékidőt kínáló FPS-t, amelyik nem válik unalmassá idővel. Mész-lősz-bújkálsz-robbantasz...minden ilyen shooter erről szól...ezzel nyilván tisztában vannak a fejlesztők is, ezért pakolták a nanoruhát a játékba, ami ad egyfajta taktikai mélységet a játékmenetnek.
    "Túl könnyű, a nanoruha teljesen megborítja a játékmenetet, mindenkit tök egyszerűen leszedek."
    Igen? Akkor ne használd, hanem nyomd végig a legnehezebb fokozaton, nanoruha nélkül.
    Szerintem játékmenet szempontjából minden shooter-rajongó megtalálja a számítását: semmi sem kötelező, viszont sok mindent lehet.
  • Gaabeen
    gazdag hülyegyerekek játéka? persze-persze... te aztán tudod. csak példának okáért én is számtech szakmérnök vagyok (igaz, nem dolgozom a "szakmában") és mégis konzollal tolom. okostojás.
  • narumon
    Egyébként a graffal nincs bajon, medium környékén szépen fut és még igy is jobban néz ki mint bármi más, de szerencsére ma már a grafika kevés ahhoz hogy játékot adjon el.
  • narumon
    Szerintem egyszerűen azért nem vették meg mert szar a játék. Kevesen játszották végig, felénél mindenki megunta.
  • Balumann
    Kiadták volna gyengébb grafikával, jobban optimalizált játékmenettel, és valami változatosabb játékmenettel (nem pedig ugyan olyan embereket szinte ugyan olyan helyeken, és majdnem ugyan olyan fegyverrel megölni), meg kicsit jobban beállítják a ruha tulajdonságait, na meg valami jobb multit csináltak volna (több fegyver, egyenlőbb fegyverek, meg esetleg több játékmód) 5x annyit eladtak volna belőle.

Amellett hogy elég uncsi játék miután már 10000. embert ölöd meg vagy láthatlan ruhával vagy rambó módon, legtöbben eleve azért nem vették meg mert nem futott megfelelően. Gyengébb gépen is ki lehet hozni szép grafikát, csak nem felesleges részletezés kell hanem szép effektek...
    Konzolon jobban fogyott volna, mert ott inkább szeretik rossz játékmenet mellett a HDTV -t bámulni, hogy milyen szép, és még attól sem kellene félni, hogy akadni fog-e vagy nem indul-e. Ennyit erről.

CoD 4 megelőzte eladásokban, mert gyengébb gépeken is gyönyörű játék és akciódús, ráadásul inkább ezt multiba mint Crysis. Rövidebb meg kötöttebb de legalább végig élvezetes, teli változatos helyszínekkel és fordulatokkal.
  • Pretorian
    A Crytek is megfizette a tanulópénzt...egyébként ez tök furcsa, mert a Far Cry-release után (ami szintén egy first class FPS volt a maga idejében) ez a probléma nem szúrta még a szemüket?
    Egyébként egy akkora névnél, mint a Crysis, szerintem alapból nem volt túlságosan jó ötlet a PC-exkluzivitás: egy-egy jobban sikerült konzoljátékból 5-6-8-10-szer annyi is elfogy, mint amennyit PC-n el tudnak nyomni ugyanabból a gammából...
    A Crysis pedig akkora hájpot kapott, hogy ha elkészült volna konzolokra is, most valóban valahol a CoD4 mellett lenne az eladási listákon...
    Egyébként...éppen ezért...valahogy...PS3/X360 portot szagolok...
  • Sance231
    Gyerekek, régi játékokkal kell játszani. Pár év alatt lecsökken az áruk, és az olcsóbb gépen is jól futnak :D. Mondjuk én könnyen beszélek, mivel immunis vagyok a szép grafikára, és még nem felejtettem el, hogy nem a látvány egy játék lényege. A Crytek-nél ez sanjnos már kiment a fejlesztő urak fejéből, ezért nem fog a Crysis-re emlékezni pár év múlva senki sem, és ezért fog a cégük is buktázni. Majd egészen nyugodtan megnézhetik, hogy mekkorák lesznek a Starcraft 2 eladásai.
  • Sanyix
    Ide tökre illik, az egyik mmo játék köreiben gyakran használt kifejezés:
    Cry more nab :D
  • Fbn Lx
    kiadtak egy fos játékot, és még nekik áll feljebb.
    szarok a crytek célplatformjaira -.-
  • Molnibalage
    3000 Ft az két pizza ára. Ennyiért havonta vennék játékot is, ha lenne annyi jó...
  • G18XM8
    Erre az az egy megoldás, ha drasztikusan csökkentik a játékok árát. Ha egy játék 12000 Ft valószínűleg elgondolkodik az ember, hogy inkább warezről letölti, mint hogy ilyen drágán megvegye. De ha ugyan ez a játék már 3000-4000, akkor sokkal többen foglyák megvenni.
  • M0RN1NGST4R
    Azért szerintem amikor összel kiadták a demot elég sok embernek leeshetett, hogy a gépén nem fog úgy menni, mint ahogy az előzetes képeken, videokon látta. És elég sok fórum volt hangos attól, hogy nagyon jó gépeken sem megy túl jól. Igaz lehet skálázni, de aki már oly régóta várta a Crysist, nem hiszem, hogy mediumban szerette volna viszont látni.

A magyarországi ára a programnak 12-16 ezer között mozgott megjelenéskor, ami szintén nem a legvonzóbb dolog (tudom, a cikkben nem a magyar viszonyokról volt szó, de feltételezem, hogy máshol is a felsőbb szegmensbe árazták. Abba megint nem mennék bele, hogy ez más országok lakóit mennyire rázza meg anyagilag.)

Ha jól emlékszem karácsonyra időzitették a megjelenést, és lehet, hogy sokakat az is visszatartott a vásárlástól, hogy nem akarták ezt felesleges cirkuszt bevállalni, ami a hardverigényből fakad.

Mindent a warez számlájára irni nem lehet, és számomra felháboritó, hogy a PC-s közösségtől ilyen mértékű általánositást megenged magának egy ilyen beosztásban lévő személy. Nem kell egyből megmagyarázni a bizonyitványt. Buktak és kész, ha szinvonalasabb termékkel jelennek meg, akkor nagyobb eladási mutatókat is elkönyvelhettek volna. Elég megnézni, hogy egyes bestsellerek milyen sikereket érnek el. Szóval nem igaz az, hogy a PC-s játékosok nem mutatnak hajlandóságot vásárlás tekintetében.
  • Tinman #50
    A példád ultraszar -mondom ezt közel 100 eredeti játékkal a polcomon...
    A tejet nem tudod lemásolni, úgy hogy az eredeti a boltos polcán marad. Ha lehetne, megoldaná az éhezés problémáját.
  • Lokids
    Itt nem a lemezek előállításával van a gond. Az csak pár cent darabonként.
    A játékot sok-sok millából állítják elő. Sajnos a mostani viszonyok melett az a 2 milla eladott példány nem jelent olyan nagy bevételt.

Mondjuk én meg nem értem, miért nem lehet szoftveresen megtörni egy konzol játékot... Bár konzolt én még cska kirakatban láttam bedobozolva, de ha jól tudom azok is oprendszert futtatnak.
    Meg milyen védelem van azokon a játékokon, hogy egy bitre azonos másolatot nem enged futtatni?
  • feamatar
    persze mert gépet ingyen fejleszted hogy futtasd a sok warezt mi?

ráadásul nem csak 10000+ forintos játékok vannak, ha nincs pénzed rá mért nem veszel olcsó színvonalas gameeket?(urambocsá én most tervezek PS2t venni, konzol ára 28(használtan kevesebb) egy páréves game meg rá 3000)
    gondolom ha nem tellik proschera nem lopsz egyet, hanem beéred a suzukival is...
    a warezra nincs mentség(én is szoktam(ritkán) csak megpróbálom nem fennen hirdetni, meg veszek eredeti játékokat is...)

• dronkZero
    Amíg az itthoni átlagkereset harmadannyi, mint a pl a német munkanélküli segély, addig lófaszt a seggükbe. Én itt Magyarországról warezolni fogok. Nyugat-Európa ellenben szégyellje magát, ha warezol...
  • daneelolivaw
    teljesen igaza van a csávónak, az itteni warezhuszárok meg ne háborodjanak fel, inkább kussoljanak be, én se mennék be a pofájába szidni a boltost,akitől elloptam a tejet
  • axaard
    talán mert a konzol a gazdag, és hülyegyerekek játéka, aki nem tudja elbaszni rajta a "windowst"?

Ebből kifolyólag van pénze eredeti játékra, míg egy pcsnek nembzitos...
  • Balumann
    Nah persze... megint warez a hibás. És igen, ez biztosan jobban kelt volna konzolon, mert nagy játék élményt nem ad, és ott legalább nem kell félni attól, hogy akadni fog meg nem indul el... PC-re ez nem elég.
    A jobb játékokat meg elkurják azzal, hogy konzolról írják át, és nem javítják ki a hibákat. RS Vegas 2-t is kb. 5x annyian vették volna meg valószínűlge (PC), ha nem lenne teli hibával (bár sokat már kijavítottak, még mindig van benne, de pl patch előtt még voice chat is ki volt belőle véve, meg kifagy a szerver...).
    Ráadásul annyi hardware-t adnak ki, hogy nekem pl. fogalmam sincs, hogy lehetne-e egyáltalán jól optimalizálni játékot.

Ha így folytatódik tényleg annyi lesz a PC-nek. Legalább ne a warezra fognák, és csinálnának jó játékot, ami tényleg le tud kötni több időre. De nem nagyon van. Legtöbb új játéknál még a régi Worms is jobban le tud kötni -.-
  • feamatar
    a crysis minőségét fikázni balgaság. nem is a hardware igény a gond, ha végig nézek a baráti körömön egyértelműen látom hogy a konzolosok többsége vesz játékot is míg a pc-s nem. nem egy pc-s haver egy eredeti példány birtokában sincs.
    PC-s szinten nem lehet oka panasznak a Crysisnek, de a konzol eladásokhoz képest igen. Ez egyértelmű. Elég bármelyik multiplatform cím eladásait megnézni hogy láthassuk, nem a PCs játékok minőségével és árával van a probléma...
  • Timbu
    Érdekes lenne egy eladási stasztika a Flatout 2-ről, ami aztán tényleg olcsó volt...