Ötvös Tibor

Elkeseredett Crytek nyilatkozat

Cevat Yerli, a Crytek elnöke elkeseredetten nyilatkozott a PC-n tapasztalható kalózkodás és az ebből fakadó gyenge eladási mutatók kapcsán. További szövegelés helyett nézzük, mi is hangzott el pontosan.

"Nagyon rosszul érintett minket a hatalmas kalózkodás, amely a Crysist kísérte. Sejtettük, hogy ez a probléma majd komoly gondokat okozhat, azonban ilyen végeredményre mi sem számítottunk. Szerintem a PC-nek az a legnagyobb problémája, hogy a játékosok számára egyértelműnek tűnik, miszerint nem kell megvenni a játékot, elég átírni."

"Egy Crysis volumenű FPS konzolon négyszer-ötször ennyi példányban kelt volna el. De tanultunk a leckéből, nagyon is. Ezentúl nem a PC lesz az elsődleges célplatform, sőt. A Crytek számára (is) a konzolpiac tűnik a legbiztosabb befektetésnek."

Ehhez szerintem nem kell semmilyen komment.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • opeca #81
    Helyes, ilyen gagyit ne is fejlesszenek.

    Egyébként nem értem én az ilyen nyilatkozatokat. Akkurátusan megfeledkezik a kedves gagyigyártó cég elnöke a következőkről:

    1. A PC-t már vagy 4 éve, mostohaként kezeli a legtöbb játékgyártó. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor bemegy két ember a boltba, ugyanazt veszi, csak az egyik valamiért a rövid sorba állhat be a pénztárhoz, a másik meg mindig a hosszú sorban dekkolhat.

    Ha nem kezelik az embereket egyenlően, akkor miért várják el, mi viszont egyenlően tekintsünk rájuk?

    Saját maguk generálják ezt a warez problémát. Azt mondják: "leszarom a fejeteket, majd kaptok játékot x idő múlva, aztán vagy jól lesz optimalizálva, vagy nem".

    Akkor ne csodálkozzon senki sem, ha én meg azt mondom: "leszarom a ti fejeteket, warezolok, oszt' jó napot"

    Másodsorban, kötve a fentiekhez, (persze, a játkok olcsóbbak PC-n, ami az egyetlen erény), de még így húzós ezresekbe kerülnek. A baj nem is itt van, hanem ott, hogy én húzós ezresekért nem egy patchre váró, optimalizálatlan szutykot akarok kapni.

    Egy szó mint száz, a PC-s világtól, nyíltan elfordult a kiadók és fejlesztőcsapatok többsége. Ezek után azt várják, hogy mint valami csicskás pincsikutya rohanjak a boltba, amikor kivágják oda a konzolokon már réginek számító játékot?

    Nagy lószart. Ezt üzenem minden kiadónak. (Biztos sokan olvassák:) )
  • Tinman #80
    Ennél gázabb dolgot már rég olvastam...

    Ez a szar 3-4x annyiba kerül, mint egy ennél gyorsabb desktop PC. Ez még ok, de mobil... ill. dehogy mobil, örülhetsz neki, ha 1 órát elnetezel vele és nem kéri a 220-at. Best of useless baromság FTW!

    Mondom ezt úgy, hogy nekem is gamer notim van, de nekünk egy fillérbe nem fájt VBK-ból ment :-P Na az maxon viszi nevetve pl. a FarCry-t, 1 órát akksiról. Ez kevés, volt szerencsém letesztelni 12 cellás akksival, hozta a papírformát, azzal 2 óra 12 percet ment a noti csúcsüzemen.
    Szóval bátran állíthatom, hogy baromság... max, ha sokat van az ember utasként autóba, szállodába és imád gamelni, akkor ok, amúgy nem jó dolog. Pénzt nem szabad érte adni.
  • dronkZero #79
    Hát aztán? Megrendeled onnan, 3000$ + ~4-500$ postaköltség, 20% áfa, 4-5% vám, biztosítás, aztán egy-másfél millából már meg is áll. Mi a baj ezzel? :D :P
  • JTBM #78
    Ez egy szuper cikk volt, de azt a notit te Magyarországon nem veszed meg...
  • JTBM #77
    A felbontás azért kell, mert ez a noti natív felbontása. (Ha tudod, hogy mi az...)
    20-szoros élsimítás nincs is, egyébként nem volt bekapcsolva. Nem volt max-on, hanem alapon...
    Nem játékra vettem a notit, hanem dolgozni, de játékra is alkalmas, csak nem a Crysisra, mint ahogy 1000 notiból 999 nem tudja futtatni a Crysist ma sem...
  • dronkZero #76
    [URL=http://darkenedsector.softair.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1025&Itemid=1]"Ennél sokkal gyorsabb notit nem nagyon lehet venni"[/URL]

    (Más kérdés, hogy 3000 dodó)
  • skiryo #75
    miért kell 1200*800as felbontás, miért kell 20szoros élsimítás, és miért kell vertical sync?
    nem látsz különbséget, mégis feltolod maxra. utána meg ne sírj, hogy szaggat...
    egyáltalán, miért veszel laptopot játékra???
    okos.
  • JTBM #74
    Core2 Duo 2GHz, 2GB RAM, 8600GT 256, 1200x800-as felbontásban teljesen élvezhetetlen volt a játék. Mivel ennél (sokkal) gyorsabb notit nem nagyon lehet venni ma sem, ezért a Crytek bukta a teljes noti piacot...

    A játék volt rossz. Lehet, hogy egyszer majd látom olyan gépen, ami futtatni is tudja, de nekem egy sz*r, lassú és csúnya játék a Crysis...

    A jó játékot viszont megveszem, pl. azért is, mert csak így lehet neten játszani, pl. Supreme Commander v. Mediaval 2 Total War.

    Érdekes, hogy ezeknek a játékoknak a kiadói nem sírnak, sőt a Supreme Commanderről leszedték még a védelmet is...
  • sermonizer #73
    Szerintem az ár érték aránnyal van a legnagyobb probléma. Sose láttam a játékot magát, még a demot sem, meg egy ingame videot sem, igy kritizálni nem fogom.
    Viszont nagyon sok kritikát olvastam róla, miszerint nem kicsit problémás.

    Szóval vegyek meg egy nem kicsit problémás játékot több, mint 10ezer forintért? Nem érzem a motívációt.

    Több százas listát fel tudok sorolni viszont azon játékokból, amelyek töredékébe kerülnek és tényleg tartalmas jó szórakozást nyujtanak. Nem azon üzleti terv alapján készültek el és lettek kiadva, hogy gyorsan adjunk el sokat drágán....hanem az olcsóbban adjuk, nem akarunk csuklóból dollármilliókat keresni és lassan szeretnénk ismerté válni stabil és "elkötelezett" rajongói táborral....Létezik crysis fan-site, crysis rajongói tábor?

    Én igy vagyok a dvd vétellel is. Nagyon régóta vásárolok már dvd-t üzletben. Megvárom, mig lemegy az ára és leértékelve szépen megveszem max 2000 HUF-ért. Ennyit már nem sajnálok egy teljesen oridzsi dvd-ért...

    Egyébként meg szerintem a marketing kiadások elvitték a crysis bevételeinek jó részét....

  • dronkZero #72
    "a Battlefield Bad Company,nagyon jó kis fps-nek igérkezik,erre azt látom,hogy pc-re nem is tervezik a sok warez-olás miatt,pedig egy ilyen tipikus multis játék pont,"

    Csak egy kicsit tájékozódj már kérlek, mielőtt ilyen téves és félrevezető dolgokkal kezded bombázni a népet!

    Bad Company éppen hogy singleplayer, sztorialapú cucc lesz, konzol only.
    PC-re meg ugyanaz a motor, de Battlefield 3 az eddigi BF-ek multis zúzós stílusában.
    Ráadásul még elvileg nyár elején kapunk egy Battlefield Heroes-t, ami szintén a BF3 motort használja, csak ilyen cel-shéderes rajzfilmes grafikával, butított játékmenettel, de ami a legjobb, hogy _ingyen_. (reklámokkal tömve, de csak az elején, nem játék közben)